☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

- - -

Your ads here ($2/day)!

Author Topic: Chats  (Read 53606 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Километрични 15
« Reply #315 on: April 09, 2023, 12:00:24 AM »
Километричността наистина е осезаема. ;D

Колкото по-тъп е някой, толкова повече и "средните като интелект" му се струват голяма работа... Например има хора, които мислят, че Дънов е мъдрец...
Пояснявам, че Дънов може и да е над средното ниво, за времето си, но от моя гледна точка - на съвременен философ и учен - Дъновизмът не е нещо кой знае колко мъдро; самият Дънов има много погрешни, полугрешни и не особено полезни твърдения. Ако някой иска да поговорим по-детайлно по въпроса, да се обади.
-
да
-
... (с многоточията обикновено отразявам снимки, скрийншотове, които вече не са налични. Та не се сещам какво точно тук е споделяно, затова и не се разбира следващият коментар за какъв човечец е бил.)
-
ами пощурял човечец...
-
Ще ти кажа нещо за проекта.
Нали съм прав, че ако е популяризиран преди комикса, ще има повече фенове на комикса?
Няма спор по това?
-
т.е. ако комиксът се популяризира преди да излезе? да, то май е редовен трик това на големите
-
Значи сме на 1 мнение. Ами - само тебе информирам засега: ПУСКАМ ГО В ... (като линк). Ще следим развитието.
... - най-големият БГ-сайт за четене, сигурно ги знаеш. Да не правя непоискана и/или безплатна реклама. Затова и не цитирам/не линквам сайта, за който става дума.

Преди да го пусна - нещо да посъветваш?
-
Май не се сещам, ама то не че няма какво да се посъветва, просто аз не съм съвсем в кондиция. Но като че ли няма съществени рискове, а винаги може да се добави информация ако нещо се пропусне в началото или да се коригира в стратегия. Може би последните глави ги остави в тайна, за да държат тръпка и любопитство на народа... то целта е да им се привлече любопитството, не да им се даде всичкото

(Всъщност, така се прави, както гледам от много автори на комикси - публикуват постепенно. Аз съм съгласен и наведнъж - няма проблем, защото ако има интерес, винаги може да се напише продължение; втора част, трета част...)
-
То не е проблем, защото има още 21 глави. А второ - като станат 100, ако има интерес, може още 20 да добавя. Ще е с отворен финал. Така е добре, нали?
-
става
-
ОК. Ще видим какво ще стане. То ще има и хейтъри, но аз съм подготвен.
Все се оплакват бг-писателите, че ги хейтят и им подливат вода нарочно.

Пояснявам - не говоря за всички български писатели! Става дума, че прочетох (и в сайтове, и в лични чатове с писателка), че има и такива случаи. Не мога да твърдя, че с абсолютно всички се случва така. За което няма информация по-добре да се мълчи, казано по Витгенщайновски.

...

... (ОК)
-
Малко се притеснявам, че има силна конкуренция там от млади писатели - примерно това: ... , ама дано да успея. ::)

 ;D
-
правим каквото трябва, да става каквото ще
-
Да, но на тази класическа поговорка Мая възрази: "Проблемът е, че не знаем кое е точно това, което трябва!"  ;D
-
което трябва е което мислим че трябва, доколкото можем
-
... - Имаш ли нещо общо с изчезването на човека? Признай си без бой! Все пак сте съседи! ;D

Хумор в стил "Ти ли си виновен за войната във Виетнам? Признай си без бой!"  :)
А иначе е ставало дума за някаква новина. Не се сещам за кой човек е била. Както казах - липсват ми скрийншотовете.

-
(sun)
-
(Декември 2018, 5 юана).
-
честити да са ни (sun)
печелим малко, но редовно
 ;D (sun)
-
Слаби печалби...

А от ... - една студена вода. Дойдоха 17 читателя, но гадно модераторче веднага: "..."

В същото време останалите даже си флъдват темите - за тях може, за нас - не...

(Правилно отбелязах по-горе, че не трябва да се правят безплатни, непоискани и незаслужени, всъщност, реклами на тези, които се отнасят толкова несправедливо. В случая някой може да възрази, че заради едно гадно модераторче (т. е. такова, което дава на едни даже да преиграват, а на други и едно скромно споделяне отказва) не е добре да го отнася целия сайт, но все пак, собственикът/собствениците са отговорни за избора и качеството на модерацията, та, в крайна сметка няма да получат тука реклама от мен. Адекватно е.)

Много е тегаво да се работи с български граждани, това за сетен път се убеждавам... Има разни бляскави изключения като Ж. и тебе, но цялостно не съм доволен. (Визирам българските граждани онлайн, т. е. т. нар. "нетизени"). Офлайн има доста хора, с които се е работило безпроблемно.
-
 а то пък защо да е спам
-
您好,我现在有事不在,一会再和您联系。
-
да не би да са изтрили линка
-
Всичко е изтрило човечето...

...

0.
-
жалко
-
...
-
то ако ставаше с учене, ама нейсе

да му мислят все още незапознатите и ентусиазирани

...
-
Човекът иска да каже, че който знае китайски има повече шансове да изкара нещо от другите. Помисли: Ако Х. или Ш. не знаеха китайски, с какво щяха да се занимават? С молитви в църквата и писане на глупости за кражба на книги по форумите ли?
 Колкото по-развита е една държава и има влияние, толкова повече е ценен езикът й. Много ясно, че е по-добре да знаеш китайски, отколкото виетнамски или отколкото унгарски...

(Има доста такива примери. Да не се спираме на конкретните хора, а на държавите - френския и немския (покрай Франция и Германия, не че са единствените, които използват френски и немски, но нека вземем само тях предвид) и, от друга страна, сръбския и киргизкия (главно използвани в Сърбия и в Киргизстан).
 Аз лично предпочитам да знам киргизки (защото обичам тюрко-алтайските езици), а не немски. Но, в интерес на истината, с немски можеш да си по-добре при търсене на работа, при намиране на информация и т. н., отколкото с киргизкия.
 Това имам предвид. Просто не може да омаловажим, че знаенето на китайски (който освен в Китай, се използва и в Сингапур) е нещо добро и в помощ на човек в доста отношения - за работа, за комуникация, за учене и др.
 А, благодарение на историческите завоевания, някои езици и до днес са популярни дори и държавите, които ги използват да не са сред най-развитите и/или влиятелни - например испанския и арабския.)


Предпочитам такова израстване: ...

А това може да се брои за едно по-мрачно прогнозиране на нашето бъдеще: ...
-
 :o
... 撤回了一条消息
Понякога решават да си "вземат обратно" думите. Е, какво пък... тяхно си право (на събеседниците). :)

A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Re: Chats
« Reply #316 on: April 09, 2023, 04:49:31 AM »
 Относно онези моменти (в един от "километрични"-те), където ставаше дума, че хомосексуалистите и жените, които обичат аналните са по-податливи на заразите - ето официален източник със същата теория: "Anal sex is riskier than vaginal sex for HIV transmission."https://www.hiv.gov/hiv-basics/overview/about-hiv-and-aids/how-is-hiv-transmitted.
 Просто така, да се знае, че се твърди и от официалната наука на високо ниво, а не си правя "свободни съчинения".
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Километрични 16
« Reply #317 on: April 09, 2023, 11:54:15 PM »
Километричността е налична. ;D

Утре пак съм на най-скъпоплатеното обучение - по 170 на час. Ето да видиш и част от досадата през която преминава учителя -

... ... ... и т. н. ;D

Под "досада", което е субективно (напр. за някои четенето на географска литература може да е удоволствие, а за друг да е досада) имам предвид следното - като философ обичам да се занимавам главно с по-дълбоки проблеми (напр. може ли да има свят без войни, доколко е възможно да сме виртуални и доколко е прав или неправ Ленин или пък Кант), но в качеството си на учител по чужд език трябва да обяснявам прости неща от рода на как на Запад ядели с лъжици и вилици, да речем.
-
ам, дам
-
Обясних й, че някои направо маат с рЪце.  ;D Еле пък по селата - 'леба, сиренето, лука - всичко с рЪце. ;D

Ама няма да се излагаме пред децата, ще твърдим, че е с лъжица и вилица...
(Шеговито обяснение - и става дума не само за български села (някои, и някои хора там), а и за индийски, непалски, казахски и др. общности из по-селските райони, а на някои места - и в по-градските.
 Погледнато от културна гледна точка, не е по-долно или по-висше, ако ядеш с ръце, отколкото ако го правиш с клечки, шиш, вилица, лъжица, нож, лъжовилица и пр. Важното е) да се пази хигиена, защото в края на краищата, важно е здравето. Някой, който яде с измити голи ръце и не се разболява, може да се счита, че е с по-висока култура на хранене и хигиена, отколкото друг, който ползва вилица или друго, но не ги е измил и му се лепва някоя страшна болест. Това е.

...  ;D
-
(sun)
-
Заплатките по казината в Макао май са по-ниски от тези за преподаване на английски тук и наоколо - примерно по 140 на час се пада. И като приспаднеш квартирата ужасна там, то няма излизане от бедността въобще (изключвам 6 патаки за автобус, ако живееш по-далече)... (Под "ужасна" разбирам "скъпа". Това е проблемът с по-развитите места по света - ако нямаш собствено жилище, дори и да си на висока заплата, наемите и транспортът (даже не включвам другите харчове) ти изяждат доста или почти цялата заплата.)
-
значи и Макао отпада?
-
За тебе е добре, защото има разни тлъсти заплатки по софтуеъра (сигурността на комповете нещо такова) - 67000 на месец. Ама аз не мога да работя това. Та за мен сигурно не става.

(Тук не говорим дали може да се намерят свободни места в изобилие дори за тази работа.)
-
...  - А в ЕС-то си е кочина, както винаги... Не си спомням за коя точно новина е ставало дума; а и още не беше се случило пълното реимператоризиране на Китай, да не говорим за неописуемата Руска агресия. Е, вече ЕС-то изглежда направо прекрасно (в повечето отношения - свобода на словото, неагресивност на международната сцена, разделение на властите, плурализъм и място за по-научно и освободено мислене...)

...

Не знаех, че съм свръх-къай, но щом казва момиченцето. :) Става дума за китайското "可爱", което е подобно на японското кауайи (可愛い).

Друго си е човек да попадне на Фенка. Ето тази е истинска фенка...

 - харесва Наполеон като визия и понеже аз малко приличам на Наполеон - харесва и мене.  8)

(Само когато бях с по-наднормено тегло; сега вече не си приличаме чак толкова.)

Е, на 14 години е, но то с моя късмет - все такива - дечица ме харесват... Няма нещо по-зряло...

(Всъщност, на 14 вече се водят тийнейджъри, но аз го казвам не като ейджистко, дискриминационно по възраст, а като това, че не ме харесват някои, които са готови за по-сериозна връзка, което, обикновено е във възрастови групи над 14 години. Разбира се, има изключения, а и зависи за коя държава, както и за кой етнос говорим.)
-
(sun)(sun)
-
Полезно изречение, да учим (хора като нас): ...
...
... - И Ц, го е осъзнал.

Жалко, че не са се запазили скрийншотовете! Но добре, че поне тези ценни разговори няма да заминат в небитието!
-
 :)
-
Нямахме нет снощи и днес... Ползваме 1 безплатен, та така...

Услугата, като за безплатен, си личи...

Ето едно, което сам сътворих, ако искаш си го ползвай:

"HELLO!" (Тук не може да се изобрази, но ставаше дума за вид АСЦИИ-изкуство, т. е. за "ASCII" [ˈæski] арт. :) :))
-
(sun)(sun)

ами да има свърэаност някаква, колкото толкоэ
-
...
Това по повод на "Мисля те". Тя все ме мисли жената, ама аз й писах вече - пари трябват, ПАРИииии! А не размисли и мислене.
Искам да добавя, че то си е рядкост някой да те мисли с добри чувства (за това е и ценно), но ако безпаричието ти е главният проблем, по-добре да се полагат усилия да ти се помогне за този проблем, а не често да ти се казва, че те мислят, защото в един момент хем се девалвира (обезценява), хем може и да започнеш да се нервираш в стил "Аз си имам този проблем, пък насреща само добри думи!..."
-
имаше поговорка, эа една патка дето мислила, ама не й каэвай да не се обиди  :)

по другото коментар нямам, шит и това е

и эа теб и эа мен
-
Фактите са си факти... Така е.

(Декември 2018, 5 юана).
-
(sun)
-
Имам някои идеи за Ж., ще имаш ли време и желание да предадеш от КК на Фейсбук?
(Затруднени са комуникациите, особено когато си в държава, която ти блокира много от чуждите сайтове! Иначе, в случая, си беше, че самоволно се отказах от Фейсбука по онова време, дори и да разполагах със споделен ми випиен.)
-
хаха, оценявам че си учтив, но това е като виц - аэ нито време имам, нито желание  ;D
Ама да не се эасегнеш - просто иэполэвам случая да се пошегувам. Кажи какво да предам и ще предам, а може направо на имейла ми да пратиш и да го копипейстна.
-
Понеже предаваш от нея към мен и реших да те ползвам 1 път и тебе за куриер, защото попаднах на находки, пък нали сега не влизам във Фейса.

Ами то е по-скоро като 2 картинки с идеи, може директно наведнъж:

... ... - Нови техники от Корейските комикси: блър (blur) замъгляване, което в 1-я случай показва ДВИЖЕНИЕ В ЕДНА КАРТИНКА!!! (в случая един носач къса дрехите на една жена), а във 2-я случай (също като в киното) показва близкия план (замъглен) и далечния план - ясен! Много лесна и полезна техника. Надявам се да помогне и при нашия комикс!
-
ще предам

(sun)(sun)(sun)
-
Сигурен съм, че за Ж. това ще е от голяма помощ, а и че ще е добре за комикса. Предай, когато можеш.

Аз не знаех, че са толкова напреднали.

Ако пак съзра нещо, което си струва, ще кажа... Това е от 1 корейски комикс за един, който спи с доведената си майка и с още една връстничка, но няма значение... Просто техниките а рисуване са яки!

(Изненадващо или не, има и такива корейски комикси (уебтунове).)
-
пуснах го в групата
-
(ОК)
-
...
-
браво! Това се искаше.
-
(sun)
...
...
-
Ами ясно. Което и потвърждава моята идея, че по-натам ще ги правим комиксите "като хората" - 20-30 главички и всичко ще е бързо и лесно. (thumb up) (OK)
-
 :)

A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Километрични 17
« Reply #318 on: April 14, 2023, 02:40:02 AM »
 Ех, тази километричност!...
:)
-
Отново имаш пратена част от превода.
-
blagodaria
-
Няма защо! Ти как си? Успяваш ли с нещата? Сполучваш ли в живота?  :)
-
случвам, ама не където трябва (sun)
-
Аз питам дали "сполучваш". Като "Сполука за България".   ;D
Щом не е където трябва, значи няма сполука.
-
едно време едни колежки си говореха эа един даскал, и едната вика че бил дървен, а другата вика - дървен ама не където трябва... и аэ така със сполучаването
-
Това е добро. Понеже е без имена, ще го приложа във форума. (thumb up) (OK)
-
(sun)(sun)(sun)
-
... - не е важно, но да си знаеш, че "з"-то ти излиза като сходна, друга буква.
Аз нямам какво да добавя - тук е студ - 15 градуса и всичко се върши бавно и трудно...
-
энам, просто не мк се эанимава да го оправям

мерси че каэваш
-
...  ;D
-
(sun)(sun)
-
... - Какви хора, бе! Тясно им било! Бедни били! Не четат висша поезия, че не трябва да се мечтае за пари и за богатства.  ;D
-
(sun)
-
Шенджен произвеждал най-много милионери в Китай. Дават тук разни статистики колко нетипичен град е в Китай, което само напомня да се държи сметка за ситуацията на другите места - не всичко е Шенджен (в добрия и в лошия смисъл).

Напоследък и оттам се оплакват, доколкото виждаме онлайн... не отиват на добре нещата.
-
 :)
-
Друго - да видиш за пореден път как съм прав - ВТОРИЯТ АРЕСТУВАН КАНАДЕЦ бил приятел на първия И ГО ХВАНАЛИ, ЧЕ ПИШЕ ПРОТИВ КИТАЙ онлайн! Видя ли колко съм прав да изтривам разни, които пишат против Китай? Човек не трябва да има никакви връзки с такива хора, защото ако стане нещо, винаги може да излезне, че е виновен и той.

Пояснявам, че аз си оставам синофил (обичащ Китай), но като социалистически ориентиран и съзнателен индивид не мога да приема цялото това неоимператоризиране.
-
да
-
Един пише, че очаква още арести. Аз също смятам така - ако Тръмп не отмени нещата, залагам че и американци ще има арестувани.

По-сетне и с китайци се получи, които се противопоставяха публично на "0 КОВИД"-а... като цяло, по-добре е да не си тук, ако си цениш свободата достойнството и идеите.
-
ето ако ще ти е полезна идея за бизнес:

...
-
Аха. Ами то това е някакъв ап. Казах й, ще видя дали ще иска да опита, защото вече опитвахме с няколко и не става: плащат в началото примерно около 60 юана на месец и после всичко заглъхва. Този как е направил близо 2 милиона - не знам (може и да се хвали излишно)... На някои определено им върви.

Не се сещам за какво точно приложение сме си приказвали, но за вървенето - вярно си е.
-
аха
-
Още - разправя, че досега никой не се е похвалил да е спечелил от това, но аз й казах, че ако го зареди там, ще опитам с удоволствие. Все пак - телефонът си е неин, тя си решава. Аз си чаткам тук с 14-годишната, която ме харесва.   :D Днес ми скастриха 3 часа!!! Остана само 1... Какво да правя?
-
силно препоръчвам

ами... това което трябва да правим очевидно е да си гледаме спокойствието
-
? ???
-
да си гледаме спокойствието препоръчвам
-
... - Това не винаги е възможно. Аз как да го гледам с този малък и шумен апартамент в момента? Няма начин. То пак до пари опира. Върти го, сучи го - рано или късно опира до париците.

Разбрах сега.
-
ами опира, не знам

 :)
-
... - който е богат може и такива гъби да яде, примерно... опира: ядене, жени, пътуване, апартамент - всичко опира.
-
а какви са тези гъби толкова специални?
-
От време на време попадам на такива с високи цени (тези даже са "евтини"). Не съм проучвал какви са точно, защото не са ми по джоба и... пестя енергия. :)
-
ясно
-
... <-- Още 1 човек, който най-после се е осъзнал, че не трябва да се стои в БГ-то! (thumb up)

За Мишо Шамара говоря. Най-после му дошъл и на него акълът.

Още не бяхме видели ужасиите на които са способни неоимператоризираните в Русия, Китай... е, в момента БГ е с пъти по-добре, в повечето отношения (особено що се отнася до демократичност, свобода на словото и на изразяването, бизнес възможности и т. н.)

И онова, което предложи, го опитваме - 2 клипа вече сложих, ама нищо - 2 гледания. Трябвало модераторите да те харесат и да те заковат на 1-ва страница, че да събираш популярност - нещо такова било. Явно само за късметлиите. Сигурно с лотарията има по-голям шанс.

(Декември 2018, 5 юана.)
-
qsno
-
Дотук - общо 3 прегледа (2 видеота) - нищо...
-
..
-
Аз се бях сетил нещо, но забравих, че се присетих и докато не съм забравил:

в момента не знам имаш ли много хора около теб и колко биха се навили за лотарията - да направим 1 Новогодишен опит с повече хора? (То не очаквам много да имаш около тебе такива мераклии, ама да не изгаря идеята напразно, да споделя, пък ти ще кажеш.)
-
ще дам аз, а хора няма, буквално и преносно, пък ще вземе някой да се сърди че съм го набутал... все пак, адмирирам оптимизма ти и непресъхващата вяра в хората  ;D ;D ;D (victory) (thumb up) (thumb up) (thumb up)
-
Е. То, защото беше казал да идват тук разни пакистанци и да си плащат екскурзия до Хайнан, а аз да вземам % от хотели и прочие. Та, понеже няма как да стане този бизнес, си мисля за нещо по-просто. А за 10 юана (ако някой се беше навил да участва) едва ли ще ти прави на въпрос. То нали там всеки взема поне по 5000 юана стипендия.
-
ами не взема, моят съквартирант напр. взима по малко от 4к чисти... той затова много се ядосвам, защото практически го излъгаха, дойде с идеята за поне седем, а накрая - изненада... пък той жена и бебе издържа....

а пакистанците да си гледат работата... имах идеи, но идеите ми вече свършват и почвам да бия отбой  ;D :-[ ::)
-
Да, не са много, но имам предвид, че едва ли някой за 10 юана ще прави проблем.

А моите идеи няма да свършат никога, но няма пари за направата им.
-
ще предложа на съквартиранта ми...
-
Ами както си прецениш - то с 1 човек повече или по-малко - все едно, а и той човекът е беден, но ако го влече - важното е да се опитва. (OK)

Аз си чакам визата малко преди Нова година. След това ще ходя да почвам някъде работа - вкл. и в Шенджен може да е - нищо не се знае.
-
дано няма проблеми

в Шж поне с пари ще се заимаш, щом си склонен на компромис с мястото
-
Ти каза, че там 10 000 не стигат за месеца. Аз повечето ям вкъщи и сигурно ще стигнат, но си е скъпарски град... А за компромис - ами няма начин, ще се прави, ако онзи от Саня пак се изкилифищри. Тези наоколо много не ми вдъхват доверието, та...
-
зависи каква дупка намериш за квартира, и да, ако сам си готвиш

ако вземеш 20 к, което е нормално, и успееш да докараш разходите до не повече от 5к за година ще събереш парите за ресторанта
-
Най-важното е квартирата. Яденето все някак се нагажда.

Нещо такова - за 2 години някъде...
-
ами ако се набуташ в истинска дупка може и до 1к да излезе, мкзерна работа но може временно да се изтрае

виждал съм тавани разделени между двама, или групови апартаменти наети от по пет шест човека  :-X

или ако идеш съвсем в покрайнините

но голям град, а и ти си търпелив да проучваш, така че съм оптимист
-
Важното е да може да се спи, най-най-важното. Не като тук - чуваш как си отварят съседите вратата на кухня, баня... това е НЕнормално... Обстановката - не ме смущава (аз повечето време не гледам наоколо а в телевизора, интернета, спя, мечтая си - все ми е едно какво е около мен, но ШУМЪТ Е НЕИЗБЕЖЕН, когато го има...)
-
да
-
Никакъв проблем. Щом дори в Макао можахме да намерим нещо толкова евтино и то в ЦЕНТЪРА...
Въпросът е, че не е сигурно с работата, защото все искат нейтив...
-
аха
-
Затова и е въпрос къде ще направят компромиса с мен... Та не знам къде, но ти казвам, че е наближило - около януари ще се действа.
-
ще пробваш ли и Сингапур
-
Нямам информация за там - нищо няма онлайн, което да помогне. Чувам само, че е скъпо с квартирите. А и не знам какво точно аз ще работя в Сингапур... Като приказка ми звучи "Сингапур"...
-
хм


A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Километрични 18
« Reply #319 on: April 16, 2023, 06:40:54 AM »
Километричните... ех, няма свършване... :)


Казвам си, на всеки, да се знае (защото после ще има молби и изнудване, но няма да стане):

...

(Като цяло става дума, че който не ти помага, когато си беден, после да не си и помисля да те врънка за пари, когато си богат! Много противни хора са тези от този тип.)
-
правилно, подкрепям!
-
Завърших и 80-та част от комикса. Ще ми се по-бързо да станат нещата. Ако можеше даже преди това с нещо по-кратко да опитаме...
-
:):):)
-
... ;D
-
:):):)
-
Ето и това стана добро: ...
...
-
:):)
-
(Декември 2018, 5 юана).
-
:)
-
Виетнамецът какво каза? Ако още не си го питал, пиши когато го питаш. То с него или без - все едно, но поне да знаем човекът дали има интерес. :)
 Може пък да е късметлия да познае числата, де да знаеш?

(В смисъл, да познае случайно, с което и да се заключи, че е имал късмет, а не че късметът е някакво свойство или нещо, което се притежава изначално.
 А относно "с него или без него - все тая", на този принцип е, когато шансовете наистина са много минимални. Но, всъщност си има малко значение. Примерно, ако играеш с един човек повече и той допълни с 1 комбинация, това почти няма да промени нищо, но ако допълни с 1000 - друга работа. ;D Като цяло, обаче, шансовете са много малки.
)

... - чети и завиждай.
 ;D
-
не съм още питал, докога трябва да се разбера с него!
?
а за Ц. - да
-
О, за Нова година мисля да си направим нещо като лотарийно подаръче. Не е бърза работа. Питай го, когато е в настроение и имаш време.
-
ок
-
Ето пак нещо важно за Ж., надявам се да е полезно за комикса ни. Извинявай, че за 2-ри път те ангажирам:
ВСЕ ХВАЛЯ КОРЕЙСКИТЕ КОМИКСИ, НО ЕТО 1 ГРЕШКА, КОЯТО НЕ БИВА ДА СЕ ДОПУСКА: ЕДНИ ТУКА СИ РИСУВАЛИ КАК МИНАВА ВРЕМЕТО - ПЪРВО ФИРМАТА РАБОТИ И ПОСЛЕ ФИРМАТА ГАСИ РЕКЛАМАТА В КРАЯ НА РАБОТНИЯ ДЕН. И ЕТО ТЪПАТА ГРЕШКА - СЛЕД ТОЛКОВА ВРЕМЕ АПАРТАМЕНТИТЕ НА ФОНА СА СЪС СЪЩИТЕ СВЕТЛИНИ - КАК ПЪК 1 НЕ Е ЗАГАСИЛ ЛАМПАТА ДА СПИ?! ;D
ИЛИ НЯКОЙ ДА СЕ Е ВЪРНАЛ ОТ РАБОТА И ДА Е СВЕТНАЛ?   :)
ДРЕБНО, НО ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ ХУДОЖНИКЪТ Е ТЪПИЧЪК ИЛИ ГО Е ДОМЪРЗЯЛО. ТА, ДАНО ДА НИ Е ПОЛЕЗНО ДА НЕ ПРАВИМ ТАЗИ ГРЕШКА: ... ...
-
ще предам, ама по късно  ;D  :-[
-
Не е спешно. А и тя може да поправи грешки от този тип, ако ги има, много лесно. Добавяш 1 светлинка, закриваш друга и ето ти различен момент само в 2 малки стъпки.
 Аз намерих няколко сайта с безплатни комикси (в повечето случаи ги крадат от платените явно  ;D) и се наслаждавам на новото творчество, което ме убеждава, че такива неща аз мога да пиша на килограм. (Комикс от 20 части за 1-2 дена е готов, например.)

Мъдро! ...  ;D
-
имаш "да" от виетнамеца
-
Ясно. Ами кажи му, намекни му, че при избора на правилните числа може да запита и суперкомпютъра. ;D
То, не че вярвам много, ама така, за майтапа. А, иначе, сериозно, кажи му, че е добре той да си избере числата, за да си знае какво и колко.
/Иначе ние още не сме решили с колко комбинации, но ще видим след седмица-две, според печалбите./

Тоя пак с неговите си изпълнения: ... ...

В същото време, обаче милата боска тук ...

С което и искам да подчертая, че зависи САМО от човека, а не от народността и националността му. И двамата са китайски граждани, за протокола.

А "боска" го измислих като женски род на "бос".  :)

А сега се договарям с новия бос, но може да не се договорим - иска ми офис-часове към работното време на 100%, а така не става...

...

Ако трябва, кажи да ти го преведа. Добре се получи; горд съм с позицията си.

(1. Подчертавам, че и двамата са китайски граждани, за да не се слагат всички китайци под общ знаменател. Знаете, че съм против "всички в кюпа", независимо дали е за китайци, корейци, роми, турци, иранци, датчани и пр.

2. Става дума за това, че не обичам експлоатацията, особено когато минава границите. Някои бизнес люде нямат никакво чувство за мярка.)

-
преведи
 :) :)
-
"Добре. Лека-полека попитай и обясни. Също не трябва да забравяш да споменеш пред него/нея, че съм магистър по философия, не съм кой да е чужденец (освен това съм постоянно пребиваващ в Китай, не си ходя в родината, стабилен съм). Ако той/тя се съгласи, няма проблем. Мога да чакам до януари. През януари, ако няма с него/нея успях, ще трябва да си търся друго училище, защото вече наистина ми омръзна да съм един беден чужденец. Имам висши знания, образование, опит. Трябва задължително да успея да стана по-богат мъж.
 А това само за тебе: В днешно време да си стоиш беден мъж е много срамно - много китайци смятат, че нямащ пари чужденец е просто "лузър". Толкова много години вече живея в едностаен апартамент (31 квадрата). Затова вече не мога да си губя времето, след 7 години навършвам 50. Искам по-бързо да намеря работа с висока заплата."

А това, за теб - наблягай повече на китайския (виждаш в България колко е полезен - дори хора като Х., Я. и Сассссското най-много пари изкарват благодарение на китайския!) ПРЕДПОЛАГАМ, че както преди беше опрял до езиците (преводите), сега ОЩЕ ПОВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ ще опреш отново до тях (защото: а) от една страна нещата са по-зле. Даже Дянков се изказал, че ще става по-зле.  + б) твоето повишено образование няма да ти даде почти никаква разлика с по-рано при наемането на работа; Да, правим някакви проекти, ти се надяваш на това-онова, но да сме реалисти: почти нищо няма да се осъществи както си го представяме. Затова и те съветвам, докато още си набрал "инерция" да го изучиш китайския, защото както виждам нещата - голям шанс има да се завъртят нещата както преди - преводите и толкоз, защото с другото няма как да стане.)

И много прав се оказах, че почти нищо няма да се осъществи както си го представяме. Той, събеседникът, по едно време си призна, че никой не е можел да си представи какви времена ще настанат. Е, казах му, че аз, общо взето, съм предупреждавал.

(Декември 2018, 5 юана).

Та и откъм лотарията все тая... не искам да съм "лош пророк", но като гледам как вървят нещата - нищо не се променя съществено, та поне китайския поддържай и задобрявай, защото тенденцията (trend-ът) не вещае нищо особено и най-вероятно ще се върнеш откъдето дойде - преводи...

3-ти канадски гражданин задържан; http://www.seo-forum-seo-luntan.com/other-languages/eo-e-eo-o/msg39798/#msg39798

... - Браво на македонеца!
-
това обаче са прогнозни приходи, или не?
-
За 16 цента - и да са, и да не са - какво значение има?... Дребни сумички. ;D
Виж по-нагоре, че ти писах по-важни неща. (thumb up)
Тези 16 цента - прогнозни са, няма значение. :)
-
видях ги
(sun)
-
...
-
(sun)
-
...  - Това е седмичният обзор. Слабоооо, слабо...

Да си знаеш: ...
-
Ние си знаем

и една фб мъдрост

Ако се предадем по-добре няма да стане  ;D ;D
-
О, те ФБ-"мъдростите" са много дразнещи. Една от причините да не бързам да влизам там (а ако почна работа въобще няма и да вляза).
И понеже повечето хора НЕ ЧЕТАТ КАЧЕСТВЕНИ НЕЩА, даже такива глупости им се струват мъдри.

(Ще поясня и тук: понякога да се предадеш, значи да не стане по-лошо. Някои като се предадат си спасяват живота - факт с историческа достоверност и обоснованост. Така че "мъдростта" е само частично вярна. Понякога да се предадеш е по-лошият избор, но не винаги.) По-надолу е обяснено, но по-многословно:

(Например в случая това е вярно само в някои случаи - в много случаи като се предадеш и става по-добре, ако не се предадеш. Например може да си спестиш болест или смърт... например предааваш се да изкачиш Еверест и не умираш като многото умрели до върха. Ама това няма и 10% от хората да си го помислят: "Отказването понякога може да е полезно.")

А аз ще видя кога и доколко ще се предавам. Засега - само СТРАДАМ... ...

+ "Аз лично я правя, гарантирам, но когато ме повлече поредната гигантска вълна на отчайващата безизходица единственото, което чувам са само думи, думи, думи... (все думи, непомагащи с нищо за излизането от кризата, въпреки че някои са с добри, а други с не чак толкова добри мотиви). Всичкото това, на времена, е толкова отчайващо, подтискащо и опустошаващо, че се чудиш дали не е по-добре по-бързо да се удавиш или да те изяде набързо акулата, която дебне всички ни."
-
...
您好,我现在有事不在,一会再和您联系。

Досада. С нищо не помага това на никой, даже на себе си. Едно време и мен ме бяха викнали в една телевизия да давам интервю за новия си метод "кумулативна психотерапия". Нито ми платиха, нито нищо. По-късно даже сам имах предаване "Искра в полумрака" - няколко човека ме разпознаваха из града и пак нищо...
Ето тези неща имат значение: ...  - щом вече дори отрови си признават, че има из Софийско - ще има и повече ракове. (Това във връзка с някакви новини онлайн за чуждестранен боклук от Италия, а то беше и не само из Софийско. Неприятна страница от най-новата история на България. :()
-
ами според мен той сам се натиска в телевизиите, едва ли е толкова ценен иначе
-
Ами колко да е ценен 1 политолог? Просто го канят, защото е интересен с 2 неща: 1. чужденец, пък говори български + 2. богат е. (А и то в повечето телевизии са "гладни" за материали. Сигурен съм, че и тебе биха те поканили просто, защото си живял повече години в Китай. Летвата вече е много ниска. Не като едно време, когато в 00:00 спираше телевизията и почти нямаше преки излъчвания.)
Сега даже ясновидки, врачки и "вся остальная" канят... Ц. даже (без ирония казано) минава за интелигент на този фон.

Твърдо съм на научно-философско-материалистически позиции и не приемам никакви ясновидци, врачки и пр., които ако наистина бяха такива, щяха да предпазват хората от земетресения, катастрофи и пр. Няма такива неща, научно доказани, досега като врачуване и ясновидство, дори и да има опити да бъдат изучавани.
-
май да, а и телевизиите не са малко

мда
-
Като цяло, той си е добре, няма нужда да го мислим...

A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Километрични 19
« Reply #320 on: April 17, 2023, 06:36:50 PM »
Дълга, дълга километричност... Да...

Аз съм на вълна "Защо въобще съм жив?"... Преди малко писах на психоложката: "... изморено ми е от живеенето, а и малко не ми прилича на живот - няма пари, за нещата, които искам; няма любов и секс; няма даже наспиване като хората. За какво живея, да се чуди човек?"

Всичко това породено от все по-засилващото се руинизиране на страната от страна на императоризирания, както и от лошия ми избор на точно онзи шумен, некачествен апартамент, а и не на последно място отказа на всички, които имат пари да ме спонсорират за бизнес с ресторант.
-
но поне все още си здрав, което не е малко... иначе да... уви...
-
Относително здрав. Ако седна ще ти изброя поне 15 проблема: късогледство, оплешивяване, болки в кръста на времена, камъни в бъбреците (ако спра бирата)... Много са...
Болките в кръста ги оправих след като се захванах сериозно с няколко спорта. Преди обръщах внимание само на кунгфуто, но след това като почнах с фитнес, аеробика, йога, бягане, колоездене, допълнителни бойни изкуства и шах  ;D нещата се пооправиха.
-
е, късогледство и оплешивяване и аз страдам, така че...

за кръста - радвай се че още ти става без проблем, нищо че временно е без работа
-
Ти си сигурно с поне 20% повече проблеми. Просто имам предвид, че здрав е "относително" - всеки, ако го погледнеш по-внимателно, ще му извадиш поне 2-3 болести. Те някои даже не знаят, че са болни (примерно виждам хора с гъбични заболявания, които въобще не знаят, че са болни...)

(Да не говорим за по-сериозни заболявания... има и такива случаи... трябва си здравословен начин на живот! Давайте най-доброто от себе си в това отношение!)
-
точно, аз в сравнителен план го казах... иначе и аз споделям неудовлетворението ти че нещата при нас вместо да се оправят никак не дават вид на оправящи се а дори полека по зле дори стават... най-лошото е не в препятствията, а в това че надеждата и оптимизмът ни полека се свършват
-
Не става, защото има ентропия - с времето човек остарява, обеднява - за да се противопоставяш на ентропията може само с пари, иначе пътят е само все по-директно към гробищата.

(Общо взето, имам предвид. Например, ако си болен и останеш без пари, може и на улицата да почнеш да живееш, а това още повече може да те доразболее... Разбирате ме, предполагам за какъв вид ентропия става дума.

(Декемрви 2018, 5 юана.)
-
добре казано, и малко зловещо
-
Просто като нямаш пари и си стар, умираш по-бързо, отколкото ако си милионер, който има и за скъпи лекари, и за мацки да му снемат стреса, и за качествени къщи, яхти...

(Това са по-мъжки примери. Ако говорим за жени - явно няма да имат нужда от мацки, при хетеросексуална ориентация, но пак - може да си позволяват каквото си поискат за снемане на стреса, като са с много пари, нали така? Примерно да посетят Венеция или Нова Каледония... или да си купят някой нов диамант. :))
-
тъй
-
...

(Нещо цитирано, но не се вижда какво. Не са запазени скриншотовете.)
-
това не разбрах ти ли го казваш
-
Да. Допълвам си реплики от едно време - прехвърлям от други форуми и допълвам с червено какво мисля от сегашния си опит (хем да не е 100% дублирано съдържание, защото Гугъл скрива дублираните понякога.)

(Пояснявам, че още съжалявам, че едно време съм писал всеотдайно и безплатно за други. Та сега, поне гледам, каквото си имам авторско да си го прехвърля насам, както и да го доизкоментирам, допълня, за да не е просто дублирано съдържание от което няма нито познавателна, нито финансова полза. (А тя финансовата, за разлика от познавателната, почти не се вижда, а и да се види, е някаква символична. По-долу става дума за нещо подобно:))

А тук 2-3 особи ме търсят и се интересуват от мен, НОооооо пратих им честно чатче, ЧЕ в момента нямам пари да плащам за развлечения, да си знаят (след това, предполагам, че ще спрат да ме търсят   ;D). Няма и 1% да кажат: "Нищо! Аз ще платя, ти само ела, защото си философ и си красавец."

И по една трета тема се сетих да питам: Да си забелязал след като вече има 3 деца Х. да е надал вой колко много е скъпо, колко е зле в България и колко труден е животът? (Много ми е интересно от икономическа гледна точка, иначе той е ясен, че е на Библейския принцип "Плодете се и множете се.")

Един друг познат (той само до 2 деца го докара, защото пък е националист и е на принципа "Да раждаме повече, че България ще изчезне!") още след 2-то започна да се осъзнава и да говори за скъпотия... Интересно ми е Х. кога ще пропищи (защото то преводи, преводи, ама колко ще докара от преводи, ако жена му нищо не работи, а и да работи, колко ще получи в тяхното малко градче? 600 лева заплата?)

(Притесненията ми са били основателни. Особено след като тези 3 деца останаха полусирачета...)  :-X :(

И това - още е активно, но не работи: ... ... - трябва ли да сменям нещо или е временно явление?
-
Х. не се е оплаквал

впнът си е валиден, просто си хванал момент с твърде много маймуни на клона и те изхвърля... ако повтаряш няколко пъти и все така нещо има проблем при теб
-
О. Ясно. Аз мислех, че след като онези по-старите виетнамци и пакистанци се дипломираха, вече не ползват и са намалели "маймуните". :) (Това е свързано с т. нар. "tragedy of the commons" - трагедия на общото; на общите ресурси, които се ползват от всички наоколо.) Иначе, ясно - ти и преди си го обяснявал това и го разбрах. (ОК)

А за Х. - интересно - или още не е усетил зора, или не си дава сметка за него. (Пък и те религиозните често си се успокояват с "Всичко е от Бога, трябва да сме благодарни." даже един път имаше един хит, много смешен, ще ти напиша след малко...  ;D)

Не мога да се сетя в коя точно секта беше (аз едно време ги бях обиколил почти всички секти, за да изучавам нещата като философ най-вече), та смешката беше, че във връзка с ПРОБЛЕМИТЕ В ЖИВОТА, един поп (пастор) изтърси "ГОСПОД ТЕ Е ДАРИЛ С ПРОБЛЕМ!" (Демек, вместо да се радваш, че Господ ти е подарил проблем, ти се оплакваш.   ;D ;D ;D
Незабравимо! Та и за Х. - бедността може да е "дар" и да се кефи, всичко е възможно...)

(В което аз виждам проблем - ако проблемите се възприемат като своята противоположност, това рядко води до адекватно отношение и действие. Тоест, ако не възприемаш адекватно реалността, шансовете да реагираш адекватно са по-малки. Има изключения, разбира се.)
-
ами по старите виетнамци един е завършил и сега е голям шеф, останалите не са, даже един е с идея да се отказва, след четири години и няколко публикувани статии...
-
Оу? Само 1 досега дипломиран? А аз мислех, че виетнамците са по-интелигентни (средно) от пакистанците. Явно в тази сфера индо-пакистанци са по-надарени. (Те си имат такава слава по света на добри по компютърджийските истории.)

Подчертавам че говоря за средния брой на хората. А конкретно - зависи си от човека, с каква наследственост е (умствена, физическа, парична и пр.), колко сили и труд полага в ученето на нещо (от компютри до смесени бойни изкуства) и така.

А онзи сигурно добро решение ще вземе - да си спести време, нерви и нищоправене. Освен, ако е без пукнат грош и няма по-добър избор заради 4000 юана. (То за Виетнам това са си много пари. Там на повечето места са бедни.)
-
не става въпрос за интелигентност, а за нсгласяване и късмет, а китайските, или по-скоро шенженските професори са много проклети, това вече ти е известно

за моите виетнамци 4 хил са малко пари, моят съквартирант го излъгаха на толкоз тук и всеки ден се ядосва
-
Е, да ама не може да минават негри и какви ли не, пък виетнамците само да са каръци.
За късмет - така е. А професорите им личи, че играят с много пари и явно не им е до това.

(С което и подчертавам, че си е до човека. Може някой негър (африканец, конкретно в случая) да е от страна със средна интелигентност и успеваемост по-ниска от Виетнам, но като човекът си е кадърен, полага труд, учи и има умения, успява повече от редица колеги-виетнамци. Това е. Всичко е основно до индивида, а не до раса, народност, националност.)

Може, ако са от 2-3 по-големи града там. Иначе си е по-бедно и от БГ-то във Виетнам. Щом даже оттам внасят стоки в Китай на сметка, смятай...

(А по-късно една полякиня замина да работи във Виетнам и обясни, че не само са бедни, но и инфлацията ги е затормозила напоследък. Мисля, че България е по-добре икономически от Виетнам, като цяло.)

А него не са го излъгали, а направо са го ПРЕДАЛИ за няколко гроша. ;D
Аз помня офертата - бяха ви казали, че като им намерите такива, за всеки намерен дават по 5000 юана. Та някой за 5000 юана го е прекарал. Нещо като историята за Юда и сребърниците. ;D ;D
(Ти даже ми беше предложил и ние да се включим, но аз прецених, че не е хубаво това, особено като сме наясно с проблемите там. Ставаме съучастници в страданието на невинни хора. То пари си трябват, но не и такива чак.)

Дори и страдащ в беднотията по онова време, пак не съм се съгласявал да изкарвам пари за сметка на прекарване на някой. Имам си съвест и емпатия. Не съм безсърдечен!
-
ами то е ясно кой го е предал и защо  ;D

(А на мен не ми беше ясно, но не съм задълбавал в болезнената тема; стига ми, че аз съм си с чиста съвест, че за няколко хилядарки не съм участвал в навътряне на хората. Обичам честните нещата и честно заработените пари.)

A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Километрични 20
« Reply #321 on: April 25, 2023, 03:25:19 AM »
Километричности, какво да ги правиш...

а той нещо и не се сработва с китайците, за цяла година само с мен основно дружи, от време на време с други виетнамци и почти никак с китайците

то не само виетнамците, виж че и мен каръщината ме гони доста време
-
Ами те може и да не са ти казвали, но на мен са ми казвали (няколко виетнамеца и виетнамки), че много мразели китайците (в по-голямата си част, де, не е задължително 100%). Затова и може това да е основния му мотив. Иначе те са си почти едно и също, както руснаци и украинци, ама се мразят.

Подчертавам, че това е само от външна гледна точка, т. е. за някой може почти да няма разлика между виетнамци и китайци, но разликите са стотици. А пък след войната между Русия и Украйна, макар украинците да си остават източно-славянски народ като руснаците, разликите станаха още по-големи, защото украинците все повече се солидаризират като отделна нация, стават по-прозападни, залягат повече над родния си език и избягват руския, и прочее обособявания.

не е дори до националност

ами той не ги харесва, разбира се  ;D ;D
-
Ти и аз сме особени случаи - нас не ни брой въобще.  ;D
При нас си е, защото сме много "специални"...

(Тук съм имал предвид предната тема, за невървежа; под "специални" в кавички, имам предвид "капризни".)
-
но са странна комбинация, след като не се харесват защо едните ходят да учат или работят при другите

 ;D ;D ;D ;D
-
Ами, защото в Китай има повече възможности за виетнамците, а пък за китайците - за бизнес - повече във Виетнам. Нещо като българите, които мразят и плюят гърците, ама много им е гот да ходят на работа и почивки в Гърция.
(Имам предвид тази част от българите, които мразят гърците. Не всички ги мразят, нещо повече - има дори гръкофили. Аз дори познавах един такъв; добър човек беше.
 Просто съм направил аналогия, за да обясня, че не е задължително някой да прелива от обич към даден народ и/или държава, за да си прави бизнеса или почивката там. Просто някои хора не смесват бизнеса с политиката или пък екскурзиите с личната неприязън.
)

При нас има много проблеми (обективни като не много качествените бащи, НО и субективни - не сме като останалите хора в доста отношения и това ни пречи... )

Твърдо честен и обективен. Такъв се стремя да бъда.
-
дам, но заслугата на татковците не е малка
-
То оттам се почва (и за много хора 100% стига) - да те подсигурят поне с 1 бизнес и си окей. Ама като няма, вече става лошото...
-
абе и да не те подсигурят ама поне да не ти пречат и да не действат срещу синовете, или поне да не са безотговорни и да опитват да са малко полезни
-
Е, полезни... За пълнене на сайта на Зукърбърг със съдържание за без пари моят е полезен. За мен - не е полезен.  ;D
И твоя баща, ако преброиш, ще видиш, че е бил много полезен за разни там приятели, дами...  ;D
Полезни - за който не трябва...

Зависи полезността спрямо кой е. В случая, говорим по-обобщено, в деонтологичен план.
-
моят е полезен за магазините за свинско  :P

Ааа, то това е "второ ниво" на полезност - при моят пък ракиите и водките печелят... ::)
-
 ;D ;D ;D
-
Тъпа работа...
И честита ти Коледата, ако празнуваш - аз не празнувам такива работи.

Главната ми мисъл беше, че има родители, които като ти осигурят поне малък семеен бизнес (например една бакалия или пък малък ресторант), ти просто го продължаваш и не си тровиш живота да мислиш за пари, когато можеш да го отдадеш на изкуство, наука, удоволствия... Но, когато родителите харчат време и пари за други неща/хора, не винаги сам можеш да се справиш с бизнеса, защото то се иска начален капитал.
 Колкото до Коледа - ами нямам против приказното (еленчета, джуджета, Снажанка), но от религиозното страня, защото не обичам религиозности.

-
аха
-
Преди малко звъняха от полицията тук - сменили са реда - освен, че си вземаш визата, после трябва и да се регистрираш лично в РПУ-то тук. Не знам защо (и в други държави го има това) не могат директно да им изпратят информацията от централата, ама поне не е голям проблем.

То на теб сигурно не ти е много полезно това знание, защото си имаш виза с години напред. А и тази сигурно ти е последната за Китай?
-
ами аз само първия път имах безплатна за три години, след това всичко е за по една година и е 800 юана за година, на мен последния път ми взеха 400 защото не ми се връзва една година до юли... и да, всеки път след визата се регистрирам в местното районно, и така си е поначало, само дето районното го местят всеки път на различно място, явно им е за спорт
-
Ясно. Значи тук просто по-късно са го въвели.

А, ако искаш - пускай новината във Фейсбука: 4-ти канадец арестуван в Китай: http://www.seo-forum-seo-luntan.com/other-languages/eo-e-eo-o/msg39891/#msg39891
-
явно

а тоя с наркотиците нещо не е добре нацелил дейността и мястото... с ти мерника на канадците ли си вдигнал или е просто съвпадение?

(Явно и очевидно е, че да се занимаваш с наркотици не е добра дейност, но бих казал, че на всяко място е така по света и всички, който дори си помисля за такова "занимание" би трябвало да се откаже.
 Колкото до канадците - аз нямам нищо против тях. Нямам никакви шовонистични настроения.
)
-
Просто пиша новините за арестуваните в Китай и ги споделям, за да дойдат читатели и да изкарам някой цент от Гугъл-рекламите. Нямам контакти с канадци отдавна.

А и тези центове ги делим, ако някой е любопитен, та съвсем нищо не изкарвам откъм сериозни пари, но това е положението. Живот и здраве, като се заимам с по-печеливши офлайн и онлайн бизнеси, ще може да се похваля, а не да се оплаквам. :)
-
ясно
-
... - чисто споделяне, за да има посещаемост, защото съм беден и всеки цент е ценност за мен. Канадци, американци, японци - все ми е едно...

Почнах да пиша и въпросите до онези сйтове, които с тебе се съгласихме, че може да се закупят.

Виж текста и кажи нещо да променям ли? Включително, ако видиш и някоя грешка на руски, защото аз не го знам граматически добре.
...
Руският фонетично и лексикално ми е добър; граматично - пооправих го и това, но като цяло не ми е добра граматиката на руски. Тя си е сравнително-сложна, с тези многото падежи. Както и да е.

Пускам го така, че имам и други неща, да не губя време с това само.
-
ами да, ще те разбере

А относно това - ами ставаше дума да закупим някой (или няколко) сайта с добра посещаемост, но така и не намерихме продаващи.
 Това е...


A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Ценност
« Reply #322 on: April 27, 2023, 06:09:32 AM »
Ценност. Доколкото че дочаках малко топли думи от най-дългата си несподелена любов. От преди време.

 mal_ (03:49 AM) :
:-)
mal_ (03:49 AM) :
Продукти: 150 г свинско месо от бут, 500 мл олио (за пържене), 40 г брашно, 15 мл вино, 5 г сол, 1 г лютив червен пипер, 1 яйце.
mal_ (03:50 AM) :
Приготвяне: Свинското месо се нарязва на правоъгълници с размер 6 на 3 см, които след това се отрязват косо - отгоре надолу, за да се получат ромбчета. Те се поставят в дълбока чиния и се смесват със солта и виното и се оставят да се мариноват 15 минути, след което се прибавя разбитото яйце, брашното и малко олио. В дълбок съд за пържене олиото се загрява силно и в него се пускат едно по едно ромбчетата, като се пържат, докато получат хрупкава коричка. При поднасяне се поръсват с лютив червен пипер.
mm (03:55 AM) :
ok,mersi mnogo :**
mm (03:55 AM) :
az 6te se opravqm,4e smqtam da poizlqza malko tazi ve4er. :)))
mal_ (03:55 AM) :
vinagi na tvoe razpolojenie :-)
mm (03:55 AM) :
Aide i na teb leka ve4er i do skoro!
mal_ (03:55 AM) :
ok, vis4ko dobro!
mm (03:55 AM) :
Iska6 li da ti priznaq ne6to?
mal_ (03:56 AM) :
da:-)
mm (03:57 AM) :
Opredeleno znae6 ,kak da se darji6 s edno momi4e,kak da go obgarne6 s vnimanie i uvajenie!!! Ne6to mnogo zenno i rqdko sre6tano
mal_ (03:57 AM) :
(Samo s momi4e na koeto mnogo dyrja)
mm (03:57 AM) :
pove4eto maje se staraqt samo prez parvite mesezi
mal_ (03:57 AM) :
Blagodarq za dumite ti :-)
mal_ (03:58 AM) :
znam...
mm (03:58 AM) :
Molq
mm (03:58 AM) :
to se 4uvstva i zatova ti go kazvam
mm (03:58 AM) :
az i na priqtelq mu kazvam primerno direktno,4e ne sam dovolna,4e mnogo malko vnimanie mi obra6ta ,ama... ,toi ne si vzima pouka...
mal_ (03:59 AM) :
Zaradva me iskreno, 4e si go po4uvstvala :-)
mal_ (03:59 AM) :
Kogato iska6 mojem da pomislim i po tozi vyros, stiga da imam dobri idei, bih ti pomognal.
mm (04:00 AM) :
ok,no ne mislq 4e  ne6to bi pomognalo,ako ot nego samiq ne idva jelanieto
mm (04:01 AM) :
Aide leka i do skor!
mm (04:01 AM) :
skoro :)))
mal_ (04:01 AM) :
do golqma stepen e taka, no... prosto se nadqvam da moje da se pomogne.
mal_ (04:01 AM) :
Priqtno prekarvane na teb i do skoro!@}->--
mm (04:03 AM) :
:-[
mal_ (04:03 AM) :
:-)
mm (04:04 AM) :
iska6 li
mm (04:04 AM) :
da ti pratq edna aktualna
mm (04:04 AM) :
snimka ot karnavala?
mal_ (04:05 AM) :
s nay-nay-golqmo udovolstvie, stiga samo da ne zakysnee6 sega, ako iska6 mi q prati kogato ima6 vreme :-) 6te y se radvam, to se znae :-)
mm (04:05 AM) :
:-) Incoming File: DSC01507.JPG     Size: 567 Kb
Accept (ALT+A)   Decline (ALT+D)   Save As (ALT+F)
mal_ (04:06 AM) :
Danke ;-)
mm (04:06 AM) :
tuk sam s edna mn. dobra priqtelka,neiniq priqtel(v sredata),brat mu i o6te edin texen priqtel :-)
mal_ (04:07 AM) :
:-):-):-) Strahotni ste !!!!!!!! A ti si znae6, 4e si krasiva, nqma smisyl da go otbelqzvam :-)
mm (04:08 AM) :
:-)
mal_ (04:08 AM) :
I po4ti ne si se promenila kato viziq , koeto e hubavo :-D
mm (04:08 AM) :
da,nie ot dosta vreme ne sme se vijdali
mm (04:08 AM) :
samo na snimki+
mm (04:08 AM) :
a to i ti ne si se promenil zna4itelno
mal_ (04:09 AM) :
V momenta sym - za6toto pak sym 0-la nomer ;-)
mal_ (04:09 AM) :
Ama se dyrja, de ;-)
mm (04:10 AM) :
oki,az 6te bqgam :-)
mm (04:10 AM) :
4aooo
mal_ (04:11 AM) :
4ao i kysmet
Message was sent. User is Offline.
The message will be delivered when user goes Online.
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Километрични 20
« Reply #323 on: April 30, 2023, 03:41:09 AM »
Ех, километричността... тази километричност...
Днес си получих визата успешно.
-
честито, за една година?
-
Аз откакто съм тук никога не са ми давали за повече. 1 път една жена, която работи там и ме познава, че съм от дълго време, каза че ще предложи на началниците да ми дадат за 2, но пак ми дадоха за 1. Та при мен е нон-стоп само за 1.
Ако имах наличен бизнес, поне на жената на името, щях да мога да взема Зелената карта (което е виза за 5 години с правата като на местните граждани).

Е, дори когато вече имах възможност да кандидатствам се отказах, защото никога не искам вече да бъда подложен на нехуманни локдаунове, принудително тестване, ограничаване на права, ако не си тестван и прочие; както и поради това, че всичко, което се случва противоречи на всякакви мои социалистически и републикански убеждения - тази неофеодализация, неоимепраторизация и засилваща се агресивна риторика, накланяща към неоимпериализация - не ми понасят. Предпочитам да съм в нормална монархия (конституционна) отколкото в такива псевдорепублики от неофеодален, неомонархичен тип.
 Живот и здраве, ако го има този свят и, ако някакси нещата отново заприличат на република (социалистическа или не, но поне република с демокрация) може и да помисля за завръщане. Дотогава - на много други места, но не и при неоиператоризирания.

-
разбирам

шит
-
Вече 3-ти ден не мога да използвам Пейпал. С ВПН, без ВПН - е, не ще и не ще! Ти имаш ли този проблем?

... - даже не мога да си платя хостинг и домейн, които скоро изтичат. Чудо на чудесата.

Чистене на кукита, браузери... и нищо, и нищо, и нищо.
-
не ми се е случвало
-
Ами, в краен случай, ще те ангажираме ти да влезнеш, да платиш, а ние ще ти пратим парите предварително?
Ще опитам още 2-3 дена и, ако не стане, ще помагаш...

Утре ще опитаме от един нет-клуб в близост...

Четох онлайн, че много хора имат такива проблеми - в 1 момент Пейпал просто ОТКАЗВА и край... И на това не може да се разчита явно...  :((
-
ок
-
Ще ти дам паролите и юзърнейма, влизаш, плащаш домейн и хостинг за 1 година и това е. (Разбира се, преди това, ще опитам всичко до край, защото трябва винаги човек да се учи да се оправя сам, преди да ангажира хората.)

(Както се вижда, проявил съм обективност и отговорност. Не съм готованец.)
-
ок
-
По лотарията: на 30-ти ще дам баланса и после ще видим колко ще се включим с виетнамеца. Ако ударим джакпота - браво! Ако не, януари аз потеглям някъде на север, включително и в Шенджен, има вероятност да се засечем отново.
-
 :)
-
 :D

Аз гледах заплатите на АЙТИ-то в София. Около 9000 юана.
Прав си, че в Шенджен вземаш повече...
Дано да се оправиш някакси, че в БГ-то ще е зор...

(И само след няколко години вече мога да твърдя, че в повечето отношения в БГ е по-добре. Е, не е напълно по вкуса ми, има много какво още да се дооправя, но на ниво човешки права, свободи, демократичност, избор и др., определено застана начело (сравнена с Китай, Русия, Беларус, Иран, Северна Корея и много други).)

 ::) :( Това е...

За Пейпала звъняхме чак до Шанхай - ами питат за адрес, че да възстановели достъпа, а ние преди сме писали някакъв измислен, защото не искахме да даваме толкова лични данни и... не знааем какво сме писали, та СОРИ, парите изгорЕха...

Имаше към 70 долара някъде...
-
на поддръжка на пейпал ли
-
Предполагам, че така го наричат.
-
неприятно, но ще имаш едно наум занапред

ти пробва ли всички варианти на адрес?
-
Пробвах и ми даде да си сменя паролата, всичко точно. И ТОЧНО ТОГАВА те казаха "Да, ама не сме сигурни, че си ТИ! ОБАДИ СЕ ДА ДОКАЖЕШ!" и се обадихме, не можахме да се докажем и викат - направете си нов, а какви пари сте имали вътре - не знаем. Демек - губиш парите. Хубаво са го измислили да краднат париците на непомнещите.

По-сетне се замислих, че не е ясно, в такива случаи, дали тези пари наистина се присвояват от Пейпала или просто остават ничии. Така че, понеже не е ясно, за да съм напълно коректен не мога да твърдя, че "крадват". Трябва да сме колкото се може по-честни, обективни и отговорни, а не да кажем нещо без да сме го дообмислили, както аз тогава съм направил в диалога. Е, поне сега се допълних и застанах на оптимално обективна позиция.
-
ами да

...
-
Учил съм ги тези неща, не са ми интересни. Сега само се тормозя с домейна и хостинга... ще видя, ако не може с карта (банкова) да платим тук, ще ти дам ти да опиташ, както вчера стана дума.
-
ок
-
Ами не става. Значи кажи как ще е най-лесният начин за тебе? Плащал си много пъти хостинг и домейн заедно, знаеш как става. Кажи какво да ти давам и кога. Има 19 дена останали.
-
със сигурност след няколко дни като се прибера в Шж, може другата седмица

ще ми дадеш данните за достъп, като го платя ще ми възстановите сумата
-
ОК, като се прибереш веднага ми кажи, за да не изгубим нещата (знаеш, че има хиени, които само чакат някой да забрави да плати и плащат те - така на Сергей Станишев му откраднаха сайта, както знаеш.)

Доколкото помня беше, че някой му беше купил домейна, защото е изтекъл и С. Станишев е забравил да си го поднови, а не за някаква реална кражба. Уточнявам, за да сме коректни в изказа.

не знаех, но ок
-
Серго забрави да си плати и един от Джумла-България (или нещо такова беше) му взе домейна и каза, че ще го даде само на някой, който ще пише против БСП на тоя домейн...

Всъщност, ето я точно историята - в края на краищата е бил продаден за 700 лева на търг: https://dnes.dir.bg/ikonomika/sergey-stanishev-targ-domeyn-10673390. Като си говорим публично, нека да е с всички детайли, за да има 100% коректност, а не да говорим на ангро.
-
разбирам
-
Теб пак в Чънду те запратиха? Наскоро имаше земетресение пак в тоя район...
-
Аз се самозапалих, някои неща тук са ми по добре (или по-малко зле) от Шж

самозапратих, т.е
-
Ами то е по-нормален град от Шенджен (като всеки друг град в Китай, вероятно); само дето от земетръси и тении трябва да се пази там човек.
-
мда...
-
А в днешно време вече, след неофеодализацията не препоръчвам нищо, което е там, в Русия, Беларус, Северна Корея, Иран и други подобни.

A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Километрични 21
« Reply #324 on: April 30, 2023, 09:24:17 PM »
Колко ли е в километри, а? ;D

... някакъв пример от нещо станало в държава, която преценявам като опасна за посещение -  - който си избира да ходи по опасни държави, така става...
-
ън... (съгласява се с китайското "嗯", което общо взето може да се транскрибира на български като "ън" без проблем.)

от Чънду към Шж има планински район и едни зверски дълги тунели, имаш ли идея какво е мястото, може ли да се провери

може в байду да се видят спирките за ориентация

D1801
-
Ами бих искал да знам и имам време да обсъдим нещата, но нямам идея как да се провери. Нали имаше едни телефонни приложения, където само кликваш и ти показва къде си. Ти нямаш ли такова?
-
няма как да ми покаже докато съм в тунела  :D
-
Ами след него като ти покаже, пак добре - "връщаш малко назад" и намираш. :)
Аз ще видя в Б-то.
-
горе по номера на влака може да се видят спирките, и приблизително по времето да се определи къде съм, като се има предвид че се движим с един час закъснение

т.е трябва да се види в 13:53 къде трябва да се намирам
-
... - това е от картата.
-
аха

не става, аз съм забит във вътрешната страна и никакъв гпс сигнал не стига до мен
-
... - това е от картинките; съвпада с някакви неща по твоята част - електротехническата.

А така не дава точно този номер: ...
-
...

не в картинки, като напишеш номера на влака в търсачката излиза разписанието и спирките

вече ти пратих по горе

-
Тук го има, но само като начална гара и крайна.
...
-
освен номера на влака нищо друго не се добавя и си излиза
виж вече по горе ти пратих
...
-
钟山西 това е, според времето.
В Гуанси-Джуанския автономен район.
-
май Гуейлин
аз съм чувал че има много планини, наистина
-
... Тук някъде.
-
в Гуейлин е, защото се движим с час закъснение от официалното разписание
-
...
-
сигурно вече цял час само в тунели пътуваме
桂林
-
Най-близкия град е Хъджоу (贺州)
Ти да не си се притеснил нещо?
-
аха
от какво? по скоро ми е любопитно
-
Аз бях най-притеснен 1 път, когато бяхме във ВЛАК, който беше със ЗАКЛЮЧЕНИ ПРОЗОРЦИ и СПРЯН климатик. Влакът бе натоварен ВЪТРЕ В КОРАБ, ОТДОЛУ. Представи си: не знаеш дали корабът няма да потъне, в същото време се задушаваш от липса на въздух и жега...

Най-неприятното изживяване! И някои от нас питаха кондукторите - те нищо не можеха да кажат и само отговаряха, че няма начин или нещо такова. Не искаха да помогнат да се отвори поне един прозорец за малко въздух! Затова и вече не повтарям подобен тип пътувания. Ценя си повече живота и безопасността, доколкото мога.
-
разбирам, но то звучи някак си логично ако няма захранване докато е на кораба
-
Само питам, защото не знам какво толкова ти е интересно къде е даден тунел? Ако е заради любопитство по география само - добре. :)

Да, но забраниха да се отварят прозорците и над час си беше ужасия - хем жега, хем попривърши въздуха и хем не знаеш ако корабът потъне как ще се спасяваш точно...
-
ами защото не съм бил в толкова дълъг тунел... считай че това се движи със 160 - 230 км.ч., и вече се мотаем в тунели над час, вярно, с прекъсвания, ама пак много

даже с обикновения влак до чънду не съм забелязал толкова дълги тунели, явно е заобикалял или съм спал или е било през нощта, а сега е осезаемо

ясно

но то сигурно им е рутинен транспорт с ферибота? от къде докъде е този влак
-
Да. Аз мислех, че вече си му свикнал; може да е по малко по-различен маршрут този влак.

Ами фериботите тук товарят ВСИЧКО - влакове, автобуси, леки коли и пътници.  :( И имам чувството, че доста тежичко и населено, та ако потъне, най-първо ще го отнесат хората, заключени във влака (защото от автобусите и колите излизат на ферибота и дишат въздух, но от влака - не. Стоиш там затворен. Много гадно беше чувството и усещанията.)

Има още няколко години докато построят докрай моста между Гуандун и Хайнан. След това ще е по-лесно и няма да има мъки по фериботите.

И не знам дали въобще ще го построят; имаше някакви слухове, че са се отказали. И да го построят, и да не го построят, мисля повече да не се занимавам, защото не ми се живее в неоимперии (неоцарства; неохалифати и пр.) от такъв тип с ограничени човешки права, свободи, несигурност за бъдещето и нарастваща агресивност.
-
ясно
сега чак пристигаме в Гуейлин
桂林西
час и половина закъснение
-
Гъуй-лин е: "...". На китайски как се произнася. На други езици може и да клони към "е" или да е с "е".

Просто съм забелязал, че често предпочиташ "е" пред "ъ", а така не е много китайско. Като в помощ на произношението ти давам забележка. Иначе аз те разбирам без проблем.
-
 :)да
...
-
(thumb up)
-
Може да се качи във форума, нали?

може

(sun)

имам още няколко, избери си

.............................................................................
-
OK, mersi!
-
Значи, тези дни ще видя дали се е "отпушил" Пейпалът и, ако не е, щом вече си в Шенджен, ще действаме с теб.
А утре ще видим какво ще има от лотарията и ще кажем на виетнамеца с колко да се включи общо, след като с теб си изберем сумичката, която да добавим върху вече спечеленото. (OK)
-
ок

а пък аз ще те помоля ако пазите снимките от Макао да ми пратиш отново, имам загуба на данни и установих че точно тези снимки е засегнала

виж там са оправим това с твоя сайт да се отметне
-
Да, знам. Просто много е студено тук и бавно отмятам. Днес имах 2 урока и нямах време да пиша.

Под "много студено" имам предвид, че падат през зимата температурите и до 8-9 градуса понякога. На мен и при 13 гадуса си ми е студено. Зиморничава натура съм, та обичам на по-топли места. Има си хора, които са почитатели на хладовете и студовете. Техен си избор. Уважавам го. Моят е друг. :)

A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
In Chinese
« Reply #325 on: May 01, 2023, 04:08:52 AM »
2022-11-15
. 2:39:50 PM
你是?
2150742969 3:46:06 PM
我们已经是好友啦,一起来聊天吧!
改善 3:57:47 PM
就在群里的一个外国朋友。
改善 3:57:57 PM
你是在海口吗?
. 4:05:49 PM
没有
改善 4:36:30 PM
你会英语吗?
. 5:05:55 PM
不会
改善 5:05:56 PM
[自动回复]你好,我现在有事不在,一会再和你联系。
改善 5:19:52 PM
没事,我会中文的。
改善 5:20:04 PM
你是女孩子还是男的?
. 5:28:27 PM
男的
改善 5:28:28 PM
[自动回复]你好,我现在有事不在,一会再和你联系。
改善 5:29:04 PM
哎呦,我也是。不好意思哦。
. 5:30:13 PM
没事
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Километрични 22
« Reply #326 on: May 01, 2023, 04:28:05 AM »
Километрични и това си е...

Сега лотарията... момент.

(Декември 2018, 10 юана.)

За плащането на сайта. Ами, добре. Кажи кога имаш 10 минути да влезнеш там, да направиш плащането на домейн+хостинг за 1 година.

За снимките - прехвърляхме всичко старо, преди да сменят системата, но дано и те да са прехвърлени. АКО са, няма проблем - ще й кажа и ще ти прати пак 1 зип. То е за 2 минути работа - няма грижи. (ОК)

А утре ще изчислявам и лотарията, че да видим колко да играем с теб и виетнамския другар.
-
дай сайта ти да оправим, ако си на линия, имам малко минутки...
-
Аз преди малко станах.

Там, да имаш предвид, съм погрешка направил 2 квитанции за плащане. САМО ЕДНАТА трябва да се плати (тази с домейн + хостинг, естествено). Другата я оставяй, защото е само за домейн.

Когато имаш време, де.

Аз сега ще оправя лотариите.

Голям студ тук. 10 градуса.

(Аз по-преди писах, но да добавя. То 10 градуса, за зимно време, може да са много, но като нямаш парно, печка и топлещ климатик (по онова време имахме само изстудяващ), то десет градуса, дори и да си понавлечен са си студено преживяване. Така е в субтропично-тропичните райони на повечето места.
-
добре. да го отложим за утре, че днес свободните минутки ми изтекоха  :)

но утре ме подсети и дай данните за достъп... или когато искаш ги дай и като мога ще го видя
-
окей, утре, по някое време... студ е, тегаво е, бавно се работи...
-
аха
-
OK,значи имаме общо 40 за декември.

Направо да ги даваме по 100 юана на човек, а?

Ти 100, аз 100, виетнамеца - 100. 300 юана, 150 комбинации. А от твоите 13, 33 за декември (1/3 от 40), аз ще добавя и моите, че да изиграем още 26 юана... общо ще имаме 313 комбинации! 8)

Помисли и кажи.
А на него му обясни, че 100 юана са равни на 50 комбинации, та ако желае да си ги измисли сам и да ми ги прати. Ако не - машинално. А аз ще ги снимам за доказателство.
-
машинно
жена ти да ги приеме
-
OK.
(ОК)

В случая "машинално" е неправилното; събеседникът по-правилно е казал - "машинно". Трябва да се говори, пише, набира колкото се може по-правилно. Винаги съм ратувал за правилен език (не просто правопис, а въобще - правилно езиково изразяване, с точните думи.)

Взех 150 комбинации, че да не се мешат. утре, ако излезна навън, ще купя останалото (както си трябва + печалбите за декември).

Ще пратя снимка, по-късно.
-
(sun)

трябва да си гарантираш че утрешните и днешните няма да се повтарят

(Много голяма надежда имах тогава, защото с над 300 комбинации да участваш си е рядкост. А събеседникът правилно отбелязва да няма повтарящи се, т. е. да има повече шанс. Макар че си има и хора, които играят с еднакви, за да могат да вземат няколко джакпота, ако спечелят. Е, ние не сме толкова лакоми - предпочитахме само един, дори и разделен на три - все са няколко милиона на човек, но уви, уви...)
-
...
-
май ще са няколко снимки, че не се събират всички на една  :)
-
Само в тази част имаше малко прекъсване - излезнаха 4 и добавих 1.
...
Това са всичките от днес - 300 юана (150 комбинации):
...
При теб не излиза ли 1 снимка със 150 комбинации ???
-
има снимка с около 30 хартийки, не съм гледал още колко са комбинациите във всяко билетче, сигурно пет... но най крайните билетчета не се виждат изцяло

а, да, май са пет на билетче

видях

 :)

По 5. Само в 2 са едното 4 и едното 1, защото машината отчете с 1 по-малко и аз добавих 1 отгоре.

Да. :)
-
 :) :)
-

Винаги съвестно, отговорно, без лъжи и измами. Така трябва!
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Километрични 23
« Reply #327 on: May 03, 2023, 07:29:33 PM »
Километричност, с усещане за безкрайност...

Абе ние си вярваме с тебе. Въпросът е виетнамецът да не се усъмни или обиди нещо, че е нов. Ако не му харесва снимката, ще ги щракнем пак - ти само кажи. (ОК)
-
Ами можеш да щракнеш най крайните вляво и дясно отново, ако не е затруднително
-
Разбира се. Все пак тук говорим за много пари. 100 юана на човек са си това.

(За някои 100 юана, което в момента е около 13 еврота, може да са "нищо пари", но за мен са си "сума".)

Ето ги, пак ги подредих (не в същия ред, защото не помня в какъв съм ги редил преди, но то се вижда): ...
-
тъй, да, съгласен

направи няколко снимки както си ги подредил

от по близичко, всяка да хване един ъгъл и да се виждат ясно. На първата снимка всички числа се виждат ясно, но на последната не много
-
 :o Нали вече пратих 2 снимки. Тъкмо оправих леглото. Какви още изисквания има. Дай наведнъж какви и как снимки, че вече стана изнервящо. Ако трябва 1 по 1 да се снимат?
-
е, няма да се изнервяме, все пак е нова година

ако искаш и не ги снимай  :) :)

просто на последната снимка се виждат ясно най близките, по далечните не се виждат. Но не е проблем, точно защото си имаме доверие  :)
-
Е и тук вече започва да ми кипва. Хем ги домързя да си изберат собствени комбинации, че било по-лесно машинното избиране, хем после им снимам 2 пъти, да видят какво има, ама дай и трети път да снимам! И то в момент, когато допълнително съм изнервен. По-долу имам детайли.

Нова година! Преди малко се карах с жената - намирам й нови ученици, тя ме обвинява, че съм казал, че сме били БЕДНИ! че то си е факт! И захвърлих едни неправилно паркирани велосипеди, едни тухли и още едни. Направо ми е кипнало. Ще ви направя 1 по 1 снимки, ама повече няма да се занимавам, казвам ти! Ще ви ги снимам 1 по 1 и баста!
-
е, разбирам те

зарежи, не ги снимай. и аз заради виетнамеца, ама той пък на мен ми има доверие, така че голямо доверие пада между нас, не е нужно да си усложняваме живота... виж там, оправи се с жената

а и той нищо не е казал, от мен дойде заявката, така че зарежи  :)

а ние сме си бедни, нищо срамно няма в това

той и човека навремето ми се кара по сходни причини

ама няма как, то е и въпрос на самоусещане и самочувствие, няма как да си с две пукнати монети в джобчето и да се държиш като някой богаташ, не идва отвътре

(А конкретно до това - отколе си имаме спор дали да си казваме, че сме бедни (когато сме) или да не казвааме, защото нали реакциите на хората. Аз поддържам тезата, че е редно да те знаят дали си беден или не, за да не си правят погрешни заключения от рода на "Е, колко му е да подкара джипа и да дойде?" при положение, че ти даже нямаш мотоциклет. Или пък "Ние го почерпихме за 1000 юана, а той не черпи." при положение, че ти сам не се черпиш и само имаш за дрехи, храна и публичен транспорт. Говоря за онова време. По-натам, като успеем с новите бизнеси вероятно, логично, да нямаме такива проблеми. Живот и здраве, де.)
-
30 снимки направих. Ще ги пратя, щом толкова не вярва и е кьорав, ама повече с такива другари от 3-тия свят няма да играя. Те хубаво хората предупреждават да си няма човек работа с Виетнам, ама аз от отчаяние и беднотия... И тоя си мисли, че ще му гепя 100 юана? Смях!... Ще ти пратя 30 снимки, сега тая ще ми ги прехвърли, ама ТОЛКОЗ!

Тук не съм видял, че той е писал, че виетнамецът всъщност не е правил манифест на недоверие. ;D А за "третия свят" - абе, не че имам нещо дискриминационно (аз даже съм до голяма степен виетнамофил. Харесвам си виетнамските неща от много отдавна! Обаче, където и да търсиш, много измами са свързани с виетнамци, хората предупреждават... та в този смисъл. А и от всички източни държави най-много избягвам Виетнам и по други причини - например отровената почва с ейджънт Ориндж от американските войски по време на войната там.)

От тебе?! Ами, хубаво... Ще го имам предвид - повече с големи комбинации - ТЦ! Аз на фотограф станах тука!

Така е, ама като с идиоти съм около мен, така е... Аз затова все повече и повече оставам САМ, защото всичко НЕ мисли и/или е СЛАБОУМНО!

То даже си имаше изследване, че повечето от по-умните хора имат по-малко или никакви приятели; просто като повечето около теб са ти много под нивото, няма как да се сприятеляваш толкова. Е, има си и по-адаптабилни. Зависи. Не искам да генерализирам.

 А след това почнах да им правя една по една снимки! Да се види, че не лъжа, че всичко е чисто!


...
...
...
...
Много снимки, с две думи!
-
Добре си направил, само пак да наблегна че човекът нищо напреко не е казал, не е кьорав, заявката дойде от мен. Ако искаш друг ден ще ти покажа снимките които получих първоначално за да се увериш че крайните билети не се виждаха, за да изясним недоразумението като добри партньори, разумни хора и т.н. Разбирам също че не ти е до снимки и ти е трудно да снимаш. Във всеки случай в момента проблем няма(ме), ако смяташ за нужно ще се доизясним друг ден, при по-спокойни обстоятелства. А сега виж да се успокоиш, виж жената да не се държи глупаво, уверявам те че от моя страна и страна на съквартиранта ми проблеми няма и имаш пълно съдействие от нас. И най вече - Новата година настъпва след малко, виж да посрещнем с що годе читаво настроение, да не я осираме от самото начало.  :)

ЧНГ от нас тук, да си пожелаем излизане от мизерията през новата

Ако прецениш че е добра идея ще честитя и на съпругата ти.

И то точно тогава дойде КОВИДът!!! Голямо "излизане от мизерията", няма що! Никак няма да се учудя, ако този КОВИД не е от природен източник, а наистина е изпуснат от некадърност или нарочно! При такова калпаво управление!!! Да не говорим, че можеше да бъде ограничен още в началото, но заради свръхзабраните за свободно слово първо арестуваха докторът, който искаше да обясни, че има някакъв нов вирус, хем после не наложиха веднага локдауните! Ужасна неоимператоризация!
Е, имаше теории, че е бил от по-рано забелязан в Италия, кой знае, не ми се навлиза в подробности, но само казвам, че няма да се учудя, ако в края на краищата се окаже, че е и нарочно всичко това било!


Чакай малко, че и с идиотката от СЕЗАМ-школата се разправям и я пращам на майната й! (искат да ми плащат 1 час, а да работя за 2 часа!!!)

(И там много искаха да прекарват. Добре, че имахме договор, защото по едно време искаха и да ни излъжат с няколко стотин юана, при положение, че ставаше дума за няколко десетки само. Абе разочарование след разочарование!)

Продължавам сега с идиотските снимки и толкова - на Нова година на фотограф да ставам аз, че някой си не ми вярвал! Ами - У ЛЕВО!
-
Разбери се с жените
-
Няма с никой да се разбирам.

В смисъл - няма с никой да правя компромиси, които са в моя вреда. Не, че не искам нормално разбирателство!

"2019-1-1 0:07:02
清楚的。就是要付钱少,工作多 (你们的加班是免费的。)。好吧。你们找这样的同意的外国老师。我不要浪费时间的。其他学校都是付钱的1个小时等于1节课。你们的是剥削的。我不要。拜拜了。"

Пряко и открито. Живот и здраве, по-натам ще дообясня.
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Километрични 24
« Reply #328 on: May 04, 2023, 05:33:34 AM »
И няма край, и няма край... вървим нататък. Километричност, какво да я правиш...

А за снимките - станало е недоразумение. Можем да го изясним друг ден. Сега ги зарежи, не са спешни. Имаме ти пълно доверие. (sun)
-
Станало друг път! 3 пъти оправям леглото и правя снимки като улав на Нова година! Пращам ви ги 30 парчета и баста.

(Нямаше по-обширно място за нареждане - много голяма теснотия беше в прословутия шумен 31 квадрата апартамент, по масите и бюрото нямаше място, затова и само по леглото можех да ги нареждам въпросните фишове. Когато са по-малко на брой - и върху тоалетната чиния съм ги слагал - няма проблем. :) )
-
Аз няма да наливам масло. Наистина е недоразумение. Съжалявам че жената ти е показала по нервите, и после онази с училището. Иначе сигурен съм проблеми нямаше да има.

показала   = полазила

Не им се ядосвай на жените - на онази от училището ще й поставиш условия и ако иска. Не са се свършили училищата.

 С жена ти е по-сложно, не знам какво да те посъветвам
-
Разграничавам нещата, спокойно. Сега по вашия случай: 1) Правя снимка на леглото. РЕАКЦИЯ: "В ъгъла не се виждат". Гледам аз, викам си "Брей, вярно 2 билетчета са се сецнали, дай да направим още 1 снимка, жено, че виетнамецът за първи път играе и не е редно да го разочароваме човека!"... 2) СЛЕДВА пак оправяне на леглото, подреждане на билети снимане. РЕАКЦИЯ: "ОФ, ТАЯ ПЪК НЕ Е ЯСНА! ДАЙ ПАК!"... и тук вече си казвам: "М-да! Правя 1 по 1 ясни снимки, пращам и повече - край! Няма аз на фотограф да се правя тук - хем купувам, хем снимам, ама хем и няколко пъти... и що?! Щото на някой не му е сигурно?! Ами, окей, дано спечелим сега, а за по-натам, ще го научим, ако иска сам да си купува лотария, аз се отказвам от големи участия. "
-
Ако смяташ че е важно да изясним въпроса ще опитам да изясня. Ако ти е натоварващо - ще го зарежем. Оценяваме усилието ти. Важното е да не се натоварваме взаимно по никакъв начин.  :)
-
Няма какво да се изяснява. Мога да цитирам:
-
Недей, в момента никой в нищо не те обвинява, нито има претенции.
-
...
...
...

Пращам веднъж, пращам втори път, иска се още 1 път. ОК, давам ги 30 снимки (аз толкова в живота си не съм снимал), дано всеки да е доволен.

Наистина, колкото и да ми харесва нещо, повече от 2, хайде - 3 снимки не правя. А има хора си щракат като за световно, че не им харесвало качеството, ъгъла, какво ли не. Да си професионален фотограф или да участваш в някакъв фото-конкурс, иди-дойди, ама не и за такива неща като дай да снимаш пак, и пак фишовете, че нас ни домързя да си измислим числата и да е ясно с какви числа (комбинации) играем.
 Та 30 снимки, една по една им правих... Голяма загуба на време.


Сега ще преброя дали е всичко пратено.
-
В първата снимка всички числа се виждаха ясно, но вляво и вдясно по два билета бяха отрязани. Във втората снимка числата не се виждаха добре. В третата една част се виждаха една част не. През цялото време съквартирантът ми никакви претенции не е проявил, дори се зарадва на първата снимка. Заявката да се видят всичките билети дойде от мен, защото и аз и ти искаме да сме перфектни и коректни с нашите партньори. А това че цялата работа съвпадна с проблемите със съпругата ти и онази жена от школата, пък и с настъпването на новата година намирам че е злощастно съвпадение, нормално е чашата да прелее.
-
Не, не. Аз не искам да съм перфекционист. Аз искам нормално - снимка就是снимка. Нямам твоите особености за ПЕРФЕКТНОСТ. Това ни е Голямо различие. Съжалявам.

(И като се замислям отново - ами то при 3 снимки, пак може да се сверят числата, защото няма как едни и същи да не се виждат. Аз не съм ги подреждал по един и същ начин... абе психастенични истории! То се вижда нормалното отношение - при една снимка човекът се е зарадвал, но другият - ама дай пак, дай пак, че не е сигурно... голяма несигурност, голямо чудо.)
-
Ясно, да.
-
Съвпадението не е проблем - просто беше добро, че ме ядоса достатъчно, за да си кажа какво мисля и по вашия въпрос. А той да се радва колкото си ще. Аз повече НЯМА да пускам големи комбинации и като хамалин да оправям леглото 3 пъти в студа и да ДОКАЗВАМ, че видиш ли НЕ ЛЪЖА... Няма нужда. Мигар (за 2 комбинации - примерно 10 юана ще се изциганя? Аз? Ами - мерси.)

(За студа - пак напомням, че е изнервящо допълнително, когато вместо да си се свиеш на стола пред компа или на леглото под завивките, трябва да търчиш напред-назад. Няма парно, нямаше и климатик, който топли, само на грейки разчитахме. Беше около 10 градуса температурата... А и аз избягвам да се занимавам с мобилни телефони, не ползвах моя.)

В КНР, навсякъде има пунктове. Оттук насетне - ако желае, ще му обясним, та да си купува сам.
Аз оставам, като ангажимент, само към редовните ни малки комбинации. (Там поне са само 2 билетчета и мога да ги снимам на кило, по 100 пъти, когато трябва - обещал съм.)
-
Обаче да отбележа че никой не е проявявал изисквания и претенции.

Нито пък съмнения
-
Да. Само дето за 3-ти път трябваше да снимам, ама то е "за спорта". Разбирам ви.
(thumb up) (thumb up) Живи и здрави!
-
За снимките ще се уточним да избегнем бъдещи недоразумения.
-
Няма да има недоразумения. Аз съм се разбрал с теб поначало - по 3 комбинации всеки - 2 билетчета, снимка по всяко време. Ама пак да се нагърбя с толкова много - тц! Все пак ползвам нейния телефон - тя се нерви, не става... Когато имам 100 юана излишни - сам ще си играя. Толкоз.
-
А от това, каквото спечелим - ще се дели, ще се участва. Докато не изчистим нещата. Оттам насетнем - с тебе само и толкова. Нямам нерви и сили за повече. Колкото - толкова.

...
-
Да
-
Споделих неволите си  с една мома от тайското малцинство -  тя каза, че по принцип трябвало да ви ги пратя 1 по 1, та аз викам:
...

"Да, аз така - 1 по 1, за първи (и за последен  път)! " :)

Да е ясно.

И ми каза, ако по-натам не разбирам как да се действа с такива случаи, да я питам. ;D

...

Благодарих, но, разбира се, няма да има повече такава необходимост, де.
-
(sun)
-
Ъхъ. А това, В СЛУАЙ, че ти влезне в употреба - как искаха да ме прекарат с 1: 1, 5: ...

* В случай.
-
не разбрах като искат да се работи повече какъв е проблемът им да платят адекватно повече... ти едва ли ще имаш против да усвоят или утроят заплащането заради извънреден труд

те много ясно поставят условията още в началото, просто да си плащат и ще сте в много хармонични отношения
-
(Той добре казва, но те, това им е проблемът на много от работодателите, че не искат да плащат повече. Примерно ако може да ти платят 1 лев за 1 минута и 1 лев за 1 мунута и половина, много ясно, че няма да искат да ти платят 1 лев и 50 стотинки. Абе, да има как за без пари да им работиш - повечето са такива.)

Да ти преведа отговора си: "ЯСНО. ПРОСТО ИСКАТЕ ДА ПЛАЩАТЕ МАЛКО, А ДА СЕ РАБОТИ МНОГО (БЕЗПЛАТНА РАБОТА ИЗВЪНРАБОТНО ВРЕМЕ). ДОБРЕ БЕ. ТЪРСЕТЕ СИ ЧУЖДЕСТРАНЕН УЧИТЕЛ, КОЙТО Е СЪГЛАСЕН ТАКА. АЗ НЕ ЩА ДА СИ ГУБЯ ВРЕМЕТО. ДРУГИТЕ УЧИЛИЩА ПЛАЩАТ 1 ЧАС = 1 УРОК. ВИЕ СТЕ ЕКСПЛОАТАТОРИ. НЕ ВИ ЩА. ЧАО ВИ."

Да, аз преведох.
-
Да, но въпросът към тях си остава.
-
В началото пускат КУКИЧКА, че плащат 10 000, а после - ХОП-Паааааааааааааааа: 10 000, ама не за толкова, а за 200% повече... нещо такова. Измамническа история.

(Горе-долу. По-прост пример - казва ти някой, че плаща 5 лева да му измиеш колата. Като отидеш да миеш колата обаче, се оказва, че трябва да измиеш и един микробус или една каруца, заедно с въпросната кола, че да получиш въпросното заплащане от 5 лева. Е, не е ли измамно?)

Ъхм. За тях "извънреден труд" не съществува... Та, аз им го казах - ЕКСПЛОАТАТОРИ, търсете си някой тъпак. ;D

Аз им обясних преди - да си плащат, ама те не разбират /или се правят,че не разбират/ какво е да ти дават да си работиш повече за безззззззззззззз пари...

(Такива ми ти работи. Дано да са били полезни на тези от вас, които все още са зависими от работодатели и заплащания. То повечето хора по света са такива, защото е трудно или невъзможно да се започне бизнес, а някои дори не искат и да се занимават.)

A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Километрични 25
« Reply #329 on: May 05, 2023, 04:37:38 AM »
Километричност ли бе да я опишеш...

Имам 1 идейка (мъничка, но полезна) - виж какво правя - пращам това (така и така има снимка): "Happy New Year! I bought so much lottery tickets! Hope I can get rich!

Веднага се коригирах с английския. Когато човек учи и е сериозен с преподаването, трябва да задобрява все повече и повече. Ще видите корекцията по-долу.

Та, го пращам на тоя-оня. ИДЕЯТА Е - ако искаш да ядосаш някоя, може след 1-2 дена да кажеш - "Ами, спечелих! 10 милиона!"... Та, повечето ще се вържат. И оттам нататък - може да си играеш на "Аз като бях беден не ме уважаваше, а сега, с 10 000 000, какво? Вече ме искаш?"

 ;DТ. е. става дума за нещо като малка шега, а и като психологически тест да се види коя как ще реагира. На мен лично като човек писал дипломна работа за човешката любов тези неща са ми много по душа.
-
(sun)(sun)
-
Трябва да е "so many",  защото е бройно, ама карай...

(Както и казах - коригирах се отговорно. Все пак учителствам по английски малко или повече десетки години.)
-
...
-
诶!不好看! ;D

(На китайски казвам "Ъй! Не е хубаво!" Не знам по повод каква снимка или коментар е било, че не ги пазя. Но езиците съм ги ползвал и с цел да го обучавам събеседника, ей-така, от приятелски чувства, безплатно да му поддържам нивото по чуждите езици, а и да понаучи нещо ново.)

Днес ще видя да купя и останалите по лотарията.

А по останалото, нямам какво да добавя - предвид това, че е изморително за мен да купувам толкова много билети, пък да ги редя на кревата (под завивките, защото не искам вируси, гъбички и бактерии ПО завивките и всеки път разстилам), пък да ги снимам (и то с риск пак 1-2 билета да не се покажат на снимката - защото на екрана се виждат, а снимката излиза по-малка, не знам що и не искам и да разучавам противните за мен мобилни телефони)... обещавам това да го оправим докрая, според печалбите и оттам-насетне, както досега - по 2 билетчета (9 комбинации) и чиста работа - хем не са много, хем и за снимане стават безпроблемно (и може да се слагат даже на тоалетната чиния, която след това измивам старателно).

Високо ниво на хигиена, както виждате! И то много резонно, предвид че точно наскоро след това се появи КОВИДът в Китай, както и че доста зарази са тръгнали точно от Китай (е, не само от Китай, но исторически погледнато си е едно от местата, където е добре човек да спазва висока хигиена. А за по-сигурно - навсякъде където и да сте!)
-
да, ок
-
Не знам дали съм ти казвал за един тук - всичко беше окей с него и то за работа 20 000 на месец!!! ДО момента, в който видя БГ-паспорта!... И спря да ми говори... Явно го е страх, че не ми е добър английският... Правих видео, да му пратя, ако това му е проблемът. Мисля, че е сладко, та ти давам линк и на теб (39 секунди): ...
-
ще го видя но по късно, че имам проблем с достъпа... и прати там каквото трябва днес утре да видя твоя въпрос с плащането...
-
Разбира се, просто карам 1 по 1 - днес планувам да завърша с лотарията и да те уведомя + пиша мейли за работата. Довечера, ако се отвори време и за двама ни, ще видя точно паролата и ще платиш - всичко точно! (ОК)
-
ок
-
... <-- Да обясня за тази снимка. Жената взе да се разправя с мен ЗА ВЧЕРА, та накрая реши да излизала сама да пазарува, а аз реших да отреагирам реципрочно с нещо, което тя не харесва - да си купя за всички джобни лотария! Та похарчих 150 САМО ЗА МЕН! (И, забележи, колко е удобно - щрак една снимчица за форума, няма нужда като снощи да се показва по 3 пъти всеки билет - чиста работа. Сега нали ме разбираш напълно и виждаш каква е разликата между общото и личното? )... А иначе сега чакам тегленето на числата и първо ще осведомя за общите, че да не чакате излишно, а по-сетне ще видя и моите си.
-
ами, ок, имаш пълно разбиране  :) :)
-
Поправка - 160 похарчих, ама това е детайл. Просто не обичам да лъжа, дори без да искам. :D

Тази вечер се бавят с ъпдейта - още са старите числа: ...
-
 :)
-
...  - в друг сайт ги намерих, сега проверявам. От моите само 20 юана върна. :(
-
с тези последователни...
-
Най-после ги прегледах - вие също ги имате (31 снимки са май), та сверете, ако искате - аз общо видях около 80 юана печалби (няколко по 10 и повечето по 5). Утре или другиден ще ги мина и през машината всичките (винаги така правя, че да няма пропуск) и точно ще се види резултатът, но мисля, че е под 100 юана.
-
ясно
-
Оплаках се, че да ми олекне: ...

Много моля, обаче, да не го приемаш лично (аз даже не съм писал "цензурка на името") - просто започнах историята си с проблема със снимките и как заради тях не усетих, че е станало Нова година... Болката ми е по-надолу - без работа, повреден нерв, нови глупости от баща ми (мразели сме се, така го питали)... Ще сложа линк, ако ти се чете.

По-късно, с ограничаване на работата онлайн и нови спортове, диети и пр. оправих нерва, както и други проблеми. Здравословният начин на живот наистина решава, ако не всички, то поне доста от проблемите.
-
няма нужда от линка, дано ти олекне  :)
-
Ще видим. Тая Р. май пуснала и неин съученик да ми пуска подмолни обиди, не знам... насолих ги здраво: ... Първо, обръщам внимание, че като подозирам нещо, но нямам доказателства, не обвинявам хората! Споделил съм подозрението си, но и съм добавил, че не знам какво всъщност е. Така е най-коректното постъпване! Второ, спестявам тук цитата, защото вече съм го публикувал тук някъде, преди години, та няма нужда от дублирани съдържания. Нали гледаме да сме оптимизирани за пред търсачките, като разбира се не забравяме и вас, скъпи наши читатели! :)
-
видях
-
Ами това е. Пак казвам - това с лотарията и снимките ми е най-малкият проблем и дори не го броя за проблем - просто започнах с него, защото така се случи, че не разбрах кога е станало 00:00. :) Нямам критика, а  и съм пуснал снимките, да се види, че наистина не ми бяха на 100%... Просто да си знаеш, че тази страница сме я затворили и не съм обиден или нещо лошо. (ОК)

За плащането - остана то на дневен ред, когато имаш време отсега-нататък - това ще е следващото, което ще направим. (Respect)
-
да
-
И от тези пари, ще ти приспаднем автоматично за януарската лотария - тъкмо ще си спестиш 1 пращане. Ей-сега ми хрумна! (ОК) :D

Т.е. плащаш, вадим януарските лотарии и ти пращаме колкото е останало. Идеално за теб! (hug)

А по останалите задачи - ще действам. То сега с тези по-малкото пари лесно ще се оправят фишовете (включително снимането им ;D)

(Забележително е как винаги съм гледал да намеря нещо, с което да улесня човек, да му помогна да живее по-леко, по-успешно, по-безгрижно дори!)

И остава само да намеря добра работа някакси... Засега в Шенджен са най-високите заплати, но не обещавам...
-
(sun)
-
... -- Ненормалникът виж какви неща чете и вярва. Ха-ха!

(Не съм напълно сигурен, но ставаше дума за един много примитивен, недообразован, груб човек, който клони към шовинизъм, антисемитизъм, рашизъм и пр., та май това беше скриншот на споделяне от него на някакви материали за суеверия от рода на недоказани духове, извънземни, нещо от този сорт. Примитив абсолютен. Няма как да ми е приятен, дори и да се опитвах по едно време, защото се засичахме по един или друг повод и до последно гледах да съм благ, но накрая си му казах истинското отношение.)
-
(sun)

A fan of science, philosophy and so on. :)

 

Your ad here just for $1 per day!

- - -

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.