☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

- - -

Your ads here ($2/day)!

Author Topic: Chats  (Read 53599 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Километрични 26
« Reply #330 on: May 08, 2023, 04:51:10 AM »
Омнилогичността, бях писал преди, ни задължава, а километричността... е, малко ни озадачава, може би. ;D ;D

Днес пак опитах Пейпала (за да ти спестя занимавката, ако може), но отново засечка - явно са си решили да ги краднат тези няколко десетки долара и това си е, та давам ти паролите тук. Гледай да е секретно.

После се оправихме с Пейпала, да няма необективност и да сме честни - нямаше краднато, всички пари са си окей.

... - тук ни е хостингът.

Отиваш на ... (горе, ляво). Описвам го, за да ти е по-лесно, иначе ясно, че знаеш нещата.

води до това... .

Отново горе, ляво ...

С този мейл.

паролата май беше "...", ако не е тя, опитай с английското "..." и нататък е същото.

И влизаш на: ...

Там, където са 2 ...

ПЛАЩАШ САМО ЕДНАТА ОТ 23,95 (нищо друго!): ...

Кликваш на нея само и води до: ... ...

Избираш как да платиш - може и с кредитните карти. И това е.

Тръгвам за 1 урок. Ти действай, когато може, а аз ще действам с лотариите за утре, че доста се насъбраха - вкл. твоите и моите 13,33, които още не съм ги пуснал, но ще ги, сега. (ОК)
-
...
...
-
Bravo!

Аз имах пък проблем с автобуса, че окъсняхме на опашката в супермаркета и само моите 20 юана си прибрах, не съм слагал обратно. За утре продължавам да оправям общите ни (всичките). (ОК)

И сега да сметнем какви пари да ти пращаме. За януари лотарийката ще е 84 юана (14 игри по 6 юана). Колко е днес в юани 23,95 долара, които плати?

Пиши, когато имаш време, аз ям тука,не бързам...
-
170.69, има го в бележката горе  :)
-
您好,我现在有事不在,一会再和您联系。

Аха.

170.69 - 84 = 86.69
-
 :)
-
Пратихме. Получи ли точно?
-
да
-
Браво, оправихме доста неща за 2 дена. :D (thumb up)

Утре продължавам. (sun)

Иначе ти тези може също да ги ползваш за някой сайт в бъдеще - само 1 долар, не е ли на сметка, според теб?

И съпортът им работи вече нормално - в последните години до около 5-10 часа отговарят на тикети-те.

(Ако искаме да сме точно по английското произношение, ще кажем "тикит"ите, защото ticket  се чете /ˈtɪkɪt/.)

Не съм им рекламен агент, просто ако ти влиза в работа да спестиш пари за хостинги, да ги имаш предвид.

би могло, макар че аз ще гледам да избягвам занимания със сайтове вече - тези с които съм се хванал, вкл. комиксовия проект, и другото, да ползвам твоя изказ - "баста"  (sun)
-
Това е испански израз, не ме надценявай толкова, макар че съм поласкан. :D (А също и италиански.)
-
Иначе П. ме е засипал с ИДЕИ за сайтове - да правим сайт за туризъм и да ставаме гидове (все едно, че аз това не съм се сетил отдавна), да правим видеоканал за сексуално образование на младежи... абе пълно с идеи при него. ;D
-
ами щото сайтовете няма да ги прави той. ти фотограф няма да ставаш, аз - уеб разработчик. всеки само за лични нужди, просто и лесно  :)
-
Ти остави "хамалогията". Аз с ХТМЛ съм направил над 10 сайта за 1 ден работа. ПРОБЛЕМЪТ е, че човекът не е запознат - тук НЕ може да ставаш гид, ако нямаш диплома за такъв, нали съм пробвал преди - не става. Другото - в Китай, ако правиш сайт за секс-просвета някой може да те набеди, че е секс-разврат, а не просвета и ето ти проблем. Аз, ако му беше читава идеята, ей-сега ще напиша сайта и готово, но не е...

Сексуалното поведение, желание, наслада - всичко това в Китай все повече се санкционира, има антихедонистични настроения (типично за неофеодализираността и неоимперторизираността), така че не съветвам никой да си прави такива рискове в Китай. Порнография, казина, проституция - всички тези неща може за много от вас да са нормални, но в Китай са строго забранени и да се занимаваш с тях си е голям риск! Аз не рискувам. Гледам винаги да спазвам законите. А, ако не ми харесват, просто гледам да бъда на друго място, с по-харесващи ми закони.

...
-
което работи - ок; но иначе по чужд акъл и двамата няма какво да се водим. било е каквото е било.

по второто съм с особено мнение - знаеш (Явно за новина или статия относно военен сблъсък между суперсили като Китай и САЩ. Не си спомням точно какъв скриншот е било това.)
-
Акъл - знаеш: "Не ми давай акъл, пари ми дай." То, ако досега не ни е дошъл акълът и трябва Ц. или П. да ни учи, значи съвсем сме олигофрени, а не сме.

Е, не знам; не си казвал какво мислиш за война между САЩ и Китай. Ама не е важно, аз само ти го давам като новина.

Сега ти правя снимките от Макао. Не сме ги били изхвърлили. Ти, да потвърдя, нали все още ги искаш, защото си ги изгубил (не си ги възстановявал, та да пращам?)
-
мисля че не са готови за такава война
-
Ами то това са войни опасни; иначе те вече са се били със САЩ в Корея директно през 50-те...

За Макаото - пращам, както сме се разбрали; нали не си успял да възстановиш данните?
-
не съм
-
ОК, ще ги зипна след малко и ще ти пратя. Обещавам нощес да стане, че почти бях забравил и тази задачка, а трябва да съм коректен (днес даже превеждах граматиката, да знаеш.)
-
(thumb up) (thumb up) (thumb up)
-
Успях, най-сетне  и с макаовските ти снимки. (OK)

Както се вижда - доста съм бил старателен и изпълнителен, с високо КПД.
-
 :)
-
... <--- Този не е живял с китайки, нито е работил за китайски шефове, да види как "НЯМАТ" претенции.

Явно е ставало дума за някой наивен човек, който е казал, че китайците и/или китайките нямат претенции.
-
а па как бачкат, мани мани...
-
Около мен - на пълна пара - в студ, в пек, по 10+ часа и отгоре. Неуморно народът се съсипва от работа. Това е работническата класа - строители, сервитьори, малки магазинчета. И го правят за не повече от 2000 юана на месец (средно). За това е прав, че повечето китайци са "неуморни". Качеството е отделен въпрос.
-
Ами ок... Аз друго виждам около мен... Живеем в коренно различна обстановка
-
... .rar

При тебе са хора, които завличат средства и всеки гледа да мине метър. Аз, като по-беден (и от теб), живея сред хората от улицата и виждам с очите си нещата. Ти не се вглеждаш наоколо и не ги питаш по колко часа работи 1 строител, който спи в съборетинка; една продавачка, която спи с още 10 в 1 стая... Това е по-голямата част от китайския народ. Че то само покрай 1 малък фризьорски салон да минеш и да видиш как по 12 часа някои на студа треперят 1-2 човека вътре, само и само да вземат 90 юана днес и ти става ясно. Само много богатите си живеят живота. Повечето китайци нямат и представа какво е както при вас - дават ти 40 000 юана (и ти правиш сметка как да си оставиш поне 10 000 за тебе и да минеш с 30 000 - такива схеми много рядко има. Ако си продавач на 1800 юана, 10 часа и 1 почивен ден, съвсем друго ще мислиш; или сервитьорка, която търчи и по 12 часа за 2000 юана...)

Обективно съм представил по-трудния живот на по-голямата част от китайците, а не на изключенията (около КАН; научните среди), които получават пари с големи суми, че даже си и спестяват за себе си от тези суми; отделно са им твърдите заплати и стипендии. Така беше преди години. В момента - не знам. Вече няма толкова пари, доколкото чувам, а  и доколкото виждам. Не си правя труда и да разучавам. Тяхна си работа. Но искам да кажа пак, че повечето китайци не са богати и наистина работят доста.
-
ам, възможно е, наистина... на мен видяното тук силно ми влияе, и не знам дори да видя китаец че работи дали ще го повярвам... а и качеството, понякога това че си мислят че вършат нещо не значи че се справят

Хората си се справяха и то не зле, в много насоки... е, не извадиха късмет с неоимператоризацията и неофеодализацията... Голям язък, както казах вече!

A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Километрични 27
« Reply #331 on: May 09, 2023, 07:07:37 AM »
Километричност се задава пак...

Ами не мога да разбера (чисто психологически ми е много интересно , не го казвам с присмех или с обида) - ЗАЩО ти (и някои други чужденци) не виждате прости неща - например за ДЕБЕЛИТЕ КИТАЙЦИ останах зяпнал като ми каза, че и ти смяташ, че "китайците не дебелеели", при положение, че вече го водят "епидеммия от затлъстяване": ... .

Приемам, че ако даже външни неща като "има дебели китайци" не виждате, то няма как да видите как се буквално СЪСИПВАТ от работа китайските учители, строители, продавачи... това е ПОЛУРОБСКИ труд, почти без почивни дни. Просто не знам как не виждате толкова очевидни неща. То просто от ходене по улицата и обикновен разговор се хващат нещата. Поне в Чънду не може да не си попадал на яка експлоатация на трудещите се?... Не знам, човек, наистина има хора като вас, които приемат нещата (или поне част от нещата) като във виртуална реалност. Дали не живеем в симулирана вселена наистина и на всеки да му прожектират отделно филмчето? ;D ???
 
За качеството - ясно, ама и е разбираемо. Всеки, който работи много за малко пари няма стимул да е много качествен. Но има и качествени. Щом минават дори стандартите на ЕС за внос (а те са супер-завишени и строги)...

След рефеодализирането, изразяващо се най-вече в неоимператоризирането и тенденциите да се намалява чуждоезиковата образованост, допълнителните (частни) уроци, засилената идеологизация и т. н., както и намалените заплати, безработица и пр., може да се очаква и още по-голяма експлоатация, все по-наподобяваща тази в Русия, Северна Корея... логически погледнато е така. Бъдещето ще покаже.
-

Ами в Чънду прави впечатление на супербавно място, даскалите дето им влизах в кабинетите си подредили не луксозни, но приятни бюрца, въздухът по чист някак от тоя в института ми, студентите не се пънат да правят нищо сложно, а даскалите обясняват с общи приказки, и така... наистина, не видях някой нещо да се е преработил

(Аз говорех за трудещите се хора по строежи, ресторанти, фризьорски салони, училища... събеседникът си дава пример само с висше учебно заведение... е, така няма как да се разберем.)
-
Аз днес ще ходя до 1 даскало (с много клонове и разклонения - дори по селата)... Та, ако е вярно това, което казваш, че не работели - не виждам как тези хора може да имат толкова много даскали да им работят безплатно почти... (Аз даже това не мога да повярвам - че си търсят доброволци демек и отивам да видя с очите си има ли чак такава наглост - да вземаш пари от родителите, а да не плащаш почти нищо на учителите!!!!!!!... Просто проблемът с експлоатацията в Китай е голям и даже имаше законодателни поправки, че да се облекчи малко теглото на китайския работник, ама колко спазват законите?...)
-
За усещането за виртуална реалност си прав, понякога имам такова усещане  :-[

Може да има, а може и просто разбиранията ни за работа и тежък труд да се разминават

а студентите, мъка... кажа му като трябва да записва клипче да натисне копчето за запис, като трябва да спре записът да натисне копчето отново. НЯКОЛКО студента, не един, изпълниха натискането съвсем съвестно, ама без изобщо да се интересуват камерата дали въобще е включена и снима ли... Сега, проблемът в мен ли е, в тях ли е...
-
Ама не, аз не говоря за институти и фирми. Аз говоря за ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ТРУДЕЩИЯ СЕ НАРОД: строители, продавачи, фризьори (не проститутки, имитиращи фризьорски услуги), малки ресторантчета, миячи на коли - тази ГОЛЯМА прослойка. (При вас е 1% от населението и сам си признавал, че даже НА ТЕБ ТИ ДАВАТ СВОБОДАТА ДА ВЗЕМАШ ПАРИ ЗА СЕБЕ СИ - дали ти 100 000 примерно, а ти може да го направиш за 80 000 и ХОП 20 000 за тебе държавни пари като "бонус" - нещо такова? Е, ТОВА НЕ Е ВАЛИДНО за обикновените хора - спри, поговори с някоя жена, която продава на СЕРГИЯ НА ПАЗАРА - колко часа работят, колко успяват да получат; после с някой строител... Ти просто не комуникираш с обикновените хора, а се капсулираш на ниво "преподавателя, африканеца и колежката, която пуши" - това не е цялата картина. (За България също си мислеше, че никоя съпруга не работела :o, а се оказа, че повечето в БГ-то работят и двамата. )

(Просто си го има това, не само у събеседника, но и у други хора - съдят само по мястото и по опита, който лично имат. Не сравняват, поне онлайн може да намерят информация - статии, видеота и др. - че да видят разликите. Ами това, че в твоето село е така, не значи, че и в останалите села е така или пък и в градовете дори; за държавите - да не говорим. Примерно всички около тебе са богати и жените им не работят. Ами браво на тях, но защо ти си мислиш, че всички останали в дадената държава са също така богати и жените им също не работят? Ами то някои са толкова бедни, че дори и жена нямат.)
-
трябва да кажеш какво точно съм казал за да не стане недоразумение  ;D ;D
 :-\ :-\ По принцип като се работи по проект човек може да купи нещо, след това да вземе фактура и да си вземе обратно парите. Има някои които декларират фактура за повече пари и прибират разликата, но това е откровена измама и мисля че е наказуемо.
-
Ами става като с Ц. - "Студентите трябва сами да се сетят дали камерата работи."  ;D И аз да съм, и аз ще натисна само копчето, щом казваш "Натисни копчето." Това И ДВАМАТА го спорихме с Ц., че шефът трябва да говори ясно и не някой да се СЕЩА. (Знаеш, че като някой студент не е прав, ВИНАГИ съм те подкрепял, ама в случая - натисни, натискам и... Следващия път добави "АКО камерата работи, ТОГАВА натиснете." Наистина хората сме изпълнителни и НЕ се натоварваме на повече от казаното, защото си мислим за наши си работи - за какво да се натоварваш да проверяваш камерата, АКО може само с "натиснах, окей". Аз мисля от тяхна гледна точка. Ако съм аз шефа - ще им обясня ОЩЕ 1 път и за камерата, а ако ПАК не проверят, е вече ще се караме...)

(Гледам да съм добросъвестен и справедлив шеф. А, ако някой ден много забогатея направо ще деля поравно с работниците, защото, според моите дълбоки социалистически убеждения, експлоатацията е лошо нещо.)
-
о, след като се и видя че трябва на всеки по отделно да се обяснява накарах ги да напишат инструкция как се работи с апарата и да назначат един студент да разяснява. И така всеки път първо четат указанието, после студентът обяснява, двойно демек, и пак все нещо ще забравят, объркат и т.н. ...
-
А, не казвам, че крадеш. Казвам, че при вас това е ПРАКТИКА - дават ви много пари и всеки гледа как да спести за своя джоб. Иначе как ще имат толкова многостайни апартаменти твоите преподаватели? ТИ ЛИЧНО каза няколко пъти такива неща за тебе: 1) "В БГ ще получавам по-малко от тук, та не е проблема в парите. Като имаш предвид, че заплатите там са по над 5000 лева в сектора, смятай.", 2) В Макао като бяхме пък каза как ти дали няколко уана и ако успееш да го скалъпиш за по-малко, спестеното остава за теб (нямате клауза да връщате парите, ако хартисат)...
Това казвам - при вас има ВЪЗМОЖНОСТ за "слагане в джоба", ама ако си на 2000 юана магазинерка или 1800 сервитьор, нямаш такива възможности (При вас просто е ЗЛАТНА МИНА, но наоколо е ПУСТО ПОЛЕ - и това ти прави илюзията, че "китайците са богати" + "китайците са мързеливи"... Просто не всичко е "вашия институт").

Ами браво (за инструкцията - така е редно - пишеш, казваш и после, който не спазва - наказваш. (sun))
-
ами ще коригирам, което не се усвои и отчете от финансирането по проект институтът си го прибира. Иначе да, парите не са им проблем но всичко е обвито в огромна бумащина.  А това което вероятно съм ти казал е за командировките - имат фиксирани ставки за командировките, и примерно ако отида на командировка в САЩ ще ми дадат еди си колко си долара за транспорт и ядене на ден, които не отчитам с фактури. Ако мога тоя ден да не ям и да ходя пеша тези пари ще останат за мен. Но не са уанове, все пак.

И то командировката първо аз си я плащам, а после възстановяват, ако са с добро желание

Не мога и да ги накажа, щото са доброволци, т.е. те никакви не са ми и аз никакъв не съм им...
-

По проект като получи някой (от вас) примерно 50 000 и после го направи някакси за 45 000, тези останалите 5000 някой иска ли ги обратно?

Това за "наказването" бе шега от една "поговорка": "Първо показвам, а после наказвам." Братовчед ми все я цитираше, може да не си я чувал.
-
ами първото е че от всеки проект половината отива директно за института, вече по другите неща не съм запознат

сигурен съм че правят шашми, но внимават в паричките
-
Иначе, ако си шеф - ще има наказания, за възпитателен ефект. Примерно 1 юан символично наказание, ако закъснее някой с проект. Това мисля...

В Китай някои частници, експлоататори същи, са много по-строги в наказанията. Примерно за 2 минути закъснение - 100 юана един дебел собственик на училище ме глоби (и то при положение, че знаеше, че нямам лично превозно средство). По-късно едни искаха със стотици да ни глобят (мен и партньорката), но добре че настоявах за договор и там пишеше ясно, че до 10 минути "само" няколко десетки се глобява, та спестихме. Закъснението беше заради нея, че не проверила добре графика, както и заради транспорта в онзи момент. Като цяло много рядко закъснявам.
 Абе искам да кажа, накратко, че аз бих глобил с десетки до стотици пъти по-малко, защото наистина съчувствам на трудещите се хора, а не гледам как да ги прецакам за най-малкото!

-
ахм

бях чул в новините за шеф който карал служители да пият урина за наказание
-
Ами точно и аз това казвам: НА ХАРТИЯ сигурно са изрядни, но доста държавни пари потъват ПО ЙЕРАРХИЯТА в джобовете. Ето ти казваш, че като най-долу в йерархията може само от някоя командировка и по проектче да спестиш малко, но си представи, ако най-шефът спести от 1 милион дори само 5% :o Това са 5 уана ОТ РАЗ (а аз толкова и за 1 година не изкарвам). Китаец на 2000 юана яко бач по 10 часа на ден НАД 2 години ще работи за тези пари... Та?
-
аха
-
Има извратеняци... Онези, които караха децата да ядат уасаби за наказание вече ги вкарали в затвора каза жената.

Снимките окей ли са? Поне любимите ти: с филипинката, индонезийката и багерчето са 100% вътре. Аз повечето ги изтрих, след като ги качих в сайта, но твоите повечето са запазени, та се надявам да не се е "счупило нещо" по най-важните ти снимки.

Аз след малко тръгвам да видя дали онези са РЕАЛНИ - защото не бях виждал такова чудо - да вземаш пари, а да не плащаш на работниците и да им викаш "работиш като доброволец" + "имаме голяма нужда от учители!!!"... Отивам да им предложа да ми плащат. ;D ;D

Уан (уана, уанове) е китайска цифра (не число, а цифра, защото е само 1 йероглиф, а означава "10 000"). Просто правих обосновани предположения, че щом като има няколко апартамента, а от заплати няма как да ги купят толкова, определено става дума за разни бонуси или "бонуси". А и събеседникът потвърди, че има възможност за спестяване дори и на най-долните нива в йерархията им. Въпросът е, че не всички китайци имат такива възможности. Повечето не са богати, а някои са бедни или на ръба на бедността. Особено напоследък.
 За училищата - по-късно видях, че и в други държави има такива: "Ела да работиш, ама безплатно." Сега, то хубаво това, от социалистическо-комунистическа гледна точка, но само ако и ти получаваш безплатно - храна, транспорт, дрехи... е, след като всичко е платено, а ти не получаваш пари, а даже си прахосваш времето да работиш (вместо да изкарваш пари), какво става, ако в един момент се превърнеш в бездомник, просяк? М? Безплатното (доброволчеството) - за тези, които вече си имат много пари. Бедните не трябва да си позволяват такива неща, когато са в капиталистически или неофеодален свят, където без пари си нищо и за никъде.

-
а ти къде си ги изпратил, за да видя

на поща?
-
Ааа?! (С възходяща интонация, като при китайците.)

Нали ти пуснах ЗИП-файл и ти го прие на кк-то, още тази сутрин (демек като се събудих.)

Ако искаш - на пощата.

...
По това време ми изкара, че вече го имаш. Кажи, ще пращам пак, ако трябва (в краен случай довечера, но нямаш проблем.(ОК))
-
ммм, нищичко не съм приемал, трябва да се види се е отишло

сега видях

и приех

нека видим ще се изтегли ли
-

A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Километрични 28
« Reply #332 on: May 09, 2023, 09:16:40 PM »
Като е километрично, то и със свръхзвукова скорост да го минаваш...  ;D

ОК. (thumb up)  Ще пратя пак, довечера, ако има нужда.  (OK) Ами, ако няма друго - засега чао! След тези "доброволците", ще видя да оправя (дооправя) лотарийката, че то пак си е ГОЛЯМ шанс това - общо около 50 комбинации някъде ще има, няма да пропуснем тиража! 8)
-
да

对方已成功接收了您发送的离线文件“新建文件夹.rar”(672.48MB)。
-
Голямо задръстване днес! Успях само малките да купя. Ето и снимка: ...
-
 :)
-
Много време загубих с даскалата - от едното казаха, че вече минали само на преподаване на китайски на чужденци (и имаха 3-ма студента западни там). Намерих едно друго - секретарката говореше английския по-гладко и от мен - била в Австралия за малко, изучила го... Предлагат почасова работа за 120 до 150. Ще ги видя.

Както се вижда, аз съм обективен винаги доколкото е възможно. Може да казвам и то е фактологично вярно, че повечето китайци не могат да говорят английския език, а и напоследък неоимператоризираният ги ограничава все повече в това отношение с различни методи, за които съм споменавал, но си има хора, които са го учили добре и после при продължение на обучението в англоезична държава още повече задобряват. Та не е въпросът дали си китаец или не, а доколко го учиш и какви условия имаш. Разбира се, ако си с майчин език някой по-близък до английския като онези от германската група - например норвежки, исландски и т. н., то ясно, че поне лексикално ще имаш повече преднина, но дотам. Главното е да се полагат усилия и да се намират подходящите условия. И това за много неща се отнася, не само за езиковото обучение. В по-голяма или по-малка степен така е и с правенето на мускули, и с подобряването на здравето и с ученето на някоя специалност.
-
дано бъде
-
Искаш ли да обърнеш малко внимание за 1 минута по лотарията? ;D

Когато можеш, де, защото искам да обсъдим КУРИОЗЧЕ. ;D
-
пиши
-
Забеляза ли какви числа съм избрал? ...

1, 2, 3, 4, 5, 6 (16)

Та, ЗАБЕЛЕЖИ какво се е паднало ТАЗИ НОЩ: ...  ;D

НА КОСЪМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ако ги бях избрал от 4 до до 9, щяхме да имаме 3000 юана!

А сега - само 3 познати - нищо.

(Във въпросната китайска лотария за три познати/улучени числа не се плаща нищо, т. е. тройките не се заплащат.)

Но има от останалите, сега ще видя...
-
ясно

да
-
... (Януари 2019, 5 юана) + още 5 юана от другите.

Утре, ако няма засечки, ще видя какво става с по-голямата и последна група (с виетнамеца и мене) - дано там да спечелим. :(

...

Най-после и ние един път да се радваме, че не сме граждани на САЩ или на Канада... защото канадци и американци нали все са по-предпочитани от българските граждани в Китай (за работа, за гаджета и в тоя дух).

Защото от 2017 година промениха закона в Китай, че само носители на майчин език могат да го преподават. Смешното и жалко е, че южноафриканците са признати за хора с майчин език английски (макар да са съставени от много народности, само една от които е потомци на англичани, всички останали - и бели, и черни си имат собствени неанглийски езици - напр. африкаанс (или бурски), зулуски... Имат 11 официални езика!) Да, но тези от Малта, Джамайка и др., където има също основание, поне колкото Южна Африка, да са признати за англоговорящи - не са. Е, това какво е? Политически базирано решение заради БРИКС-а или просто една от многото некадърности на неофеодализацията? Та това беше първата вълна на ограничаване на чужденците в Китай (работни визи за други специалности, освен преподаването по английски, са по-малко - например може да се търсят чуждестранни готвачи или чуждестранни учители по баскетбол, но не толкова масово, а и няма толкова квалифицирани чужденци, сравнено с тези, които биха могли да преподават английски поне на детска градина или начални класове.) След това и други неща се случиха, които ограничават и отблъскват, и чужденци, и местни хора... но за това да не се повтарям сега.
 Другото, което се нуждае или не от пояснение, е че западняци (с американски, канадски и пр. гражданства) се предпочитат от повечето китайци и китайки, просто защото са с по-добър имидж за тях, отколкото някой от държава като Молдова, Грузия, Албания, България и даже сравнително-развити но не много известни като Австрия, Исландия и т. н. Примерно повечето от китайките, които искат чужденец ще си изберат американец и австралиец, а не азербайджанец и румънец. Разбира се, не всички, има си и женени за арменци, египтяни и т. н. Говоря за повечето. Все пак - хора всякакви, има не толкова претенциозни китайки, както и има хора с по-скромни гражданства, ако може да използвам този смешен израз (макар да съм много против дискриминацията, която на български превеждам като гражданствизъм), които обаче си имат компенсиращи предимства - привлекателна външност и/или богатство и/или ум и интелектуални постижения.

А, колкото до онова, което съм цитирал - явно е било, че за пореден път са погнали разни западняци из Китай (заслужено или не, нямам информация и не се изказвам неподготвен, но е ясно, че съвпада с изострянето на отношенията, както и в Русия (и не само) - ползват ги като "разменна монета").


Смогнах с лотарията. Имаше 80 юана печалби. Закупих съответно за всичките. Ето - 40 комбинации за 80 юана.
...
...
-
демек от триста са се върнали горе-долу половината?
-
Не, само 80 юана от 300.
-
ок
-
Около 1/4.
-
ок
-
А тези аз РЪЧНО ги избрах - 5 с поредни, че АКО пак удари нещо като снощи, да сме подготвени.  ;D ...
-
ахам
-
... ... ...  :(
-
ахам
-
...  - Цитирали са твоя приятел, но аз ДОКАТО Ц. не цитират какво е казал, не ги признавам за сериозна медия.
-
(sun)

живи и здрави да са всичките
-
И да се оправят!  ;D
-
дам... виж как ме разбираш

 :D
-
Старая се. 8)

Това е якичко: ...

...  ;D
-
 :) :)
-
Това вече 3-ти ден е така ... .

Напомни на останалите "маймуни", да го ползват само когато имат нужда, за да може всички да се дореждаме. (Даже може да им кажеш, че "една от маймуните на клона" протестира, защото вече 3-ти ден не й дават да си види сайта за работата. ...)

По аналогия с "много маймуни на клона и се счупил"; вечният проблем с китайската цензура, която става все по-засилена и много от членовете на китайскто общество стават все повече, в различна степен и разновидност, промити, дори такива, които си ползват безпроблемно ВПН-и, но ги ползват са глупости, а не за самообучение и търсене на истинската същност на нещата.

В смисъл - не се натоварвай, но да знаеш, че съм им казал, че харчат ресурса само за себе си.
-
 има нещо гнило при теб, тук не съм имал проблеми, виж, преинстслирай си конфигирационния файл, пробвай други сървъри и т.н

ако пак не можеш да се вържеш тогава ще видя. в най лошия случай ще поръчаме нов акаунт, ще поделим разходите за него и ще го ползваме само двамата
-
О, аз съм се зарекъл на такива пари да не давам (да не кажеш пак, че не поръчваме онлайн и не плащаме - поръчах си вчера онлайн дървен гребен за масаж на косата - апропо, уж растяла коса така, ще те информирам дали има ефект). Просто, ако има безплатно - окей, иначе е грехота да плащаш на "кърлежите" за един Фейсбук и още 1-2 сайта.
Ще видя какво става и ще ти кажа по-късно.
Лотарията я дооправих, за довечера всичко е 100%.
Сега вечерям.

(Обяснявам, че това си е мое лично решение и убеждение - не може някой си самозабравил се да ми забранява достъп до редица сайтове, а аз освен че плащам за интернет, да плащам и за ВПН-и, че да заобикалям забраните. Нямам против бизнесите, но това прилича на "каналджийски бизнес" - помагаш на хора в беда (или не чак толкова в беда, но искащи да са на по-добро място), но не го правиш от добро сърце или само от добро сърце, но и да им вземеш парите. С ВПН-услугата същата история - като (ако) толкова има загрижени за свободния достъп онлайн, ами поне да не те натоварваат с излишни плащания/разходи. Това е като паразитиране (аналогията бе с кърлежи, но може да се използва и всякакъв паразит в случая) върху нещастието на хората.
 Някои може да репликират, че то също струва пари, нямало безплатен обяд и прочие. Окей, ако наистина е толкова капиталоемко - може да се направи опция за дарения (който толкова има пари и му се дават, да даде, но не и да натоварват хора с ниски заплати, като повечето в Китай, да си заделят пари от храната, че да плащат за ВПН, мигар малко вече са платили за компютър/телефон и интернет такси, ток и пр.))
 Просто за мен това са си "грешни пари", особено когато си беден и те лишават от редица възможности за работа - китайците в чужбина могат да работят на много места дори като бармани, чистачи и какво ли не, но за чужденците в Китай - тц такива опции! Само за онези "талантите" както ги наричат, т. е. такива от които има голяма полза са с привилегията да имат лесна работна виза, дори зелена карта. Други - има даже задържани и в затвори за "незаконно преподаване"... Та не е препоръчително да се работи нелегално! Та като си с ограничени доходи, да даваш пари за ВПН (което във всеки един момент също може да бъде използвано срещу теб!) е грешно (неправилно; неразумно).

-
ами ок, то и аз не горя от желание да им плащам  ;D :D
-
您好,我现在有事不在,一会再和您联系。
-
Ами не съм толкова богат, че да храня разни, които са "хванали вълната" на цензурата в Китай. Тези 4 долара за месец аз онлайн не мога да ги изкарам, ако ще да се разпоря.

(Вече имам по-голям шанс да изкарвам такива пари, от сорта на 4 долара на месец онлайн.  :) И пак, не намирам смисъл да стоя в Китай, да търпя ограничения, да храня ВПН-бизнеси, заделяйки от хляба си, а и рискувайки сигурността си. Та съм се ориентирал към напускане. Ако по-натам бъдат възстановени републиката и социализмът или поне република и демокрация, или дори да е монархия, но с достатъчно ниво на демокрация както е в Япония, Англия и др., бих се радвал да съм обратно тук.)
-
 :)
-
Човече, седни и се дръж за стола да не паднеш от радост!

您发送了一个窗口抖动。

... ...

Скива ли ПОСЛЕДНОТО? 8) 8) 8)

Покажи и на виетнамеца и се ГОРДЕЙТЕ!!!

И решете какво ще правим с тази печалба. Освен нея има още 1 по 10 юана и още няколко по 5.

Представи си, АКО тази ПЕТИЦА беше в българското тото, а?

(Става дума, че имахме 5 познати числа, които тук са само 200 юана, но ако е петица в тото 6/49, примерно сумата ще е много по-голяма. Примерно чувал съм за петица от 1000 лева, но и за петица от 23 000 лева. А 200 юана са само около 52 лева. Няма място за сравнение.)
-
а за колко е печалбата?  :-[  :-\ :D :D

т.е. 10 юана ли е?

т.е. виждам някакво голямо число

това възможно ли е да е истина?

 :o :o :o

т.е. сме спечелили значителна сума от тотото ли?

 :-X :-X :-X

това наш билет ли е, все пак да питам? не си правиш майтап нещо?

 :o :o :o

 :o :o :o :o

сега ще сверя с картинките които ми прати по Нова година

 :o
-
Момент, че си чатя с майка ти за нещата от живота.

Сега ще ти отговоря.
-
 :o

Похвалих й се, че имам 5-ца от тотото и се заприказвахме за парите и капитализма, и света Стойна.

Та, не знам дали си казвал, че играем заедно, затова й рекох, че просто АЗ имам 5-ца, не съм те издавал.

(Коректност и отговорност!)
-
сега гледам че наистина си пуснал такъв билет
-
И така:

Онова с 10 юана и 5 юана са НЯКОЛКО ОТДЕЛНИ печалби. Ние си имаме тях + петица. 8)
-
 :o
-
И тук идва смешното, че петицата е само 200 юана. ;D
-
  :o :o :o
-
Затова и питам - каквото решите, това ще правим - може да пуснем пак тези 200 и няколко юана, ако не - ще си ги разделим като пари.

След това аз отново бях оцелил няколко пъти петици. Засега никаква голяма печалба от китайската лотария. Тази минава за дребна (те са по 5, 10, 200 юана дребните, средната е 3000 юана и вече големите са според джакпотовете конкретно. Ограничени са вече до 10 000 000 юана максимум. Е, то има и "данък печалба", та дори и да удариш тези 10 милиона, ще вземеш с няколко милиона по-малко.)

A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Километрични 29
« Reply #333 on: May 11, 2023, 02:02:50 AM »
Абе, километрични, знайно е...

а голямата сума на билета каква е
-
Не разбрах.

Какво имаш предвид?
-
129 и т.н. дето е отпечатано отдолу
-
Просто имаме познати 5 числа от 7. И това е равно на 200 юана. Отделно имаме 1 х 10 и няколко по 5.

Чакай да видя.
-
това може би е рязиграваната сума
-
... няма "129". А онова, което започва със 129 е сумата на джакпотовете им.

Да. А тук нещата са ясни - при нас е твърда сума, не зависи от джакпота. Ще ти покажа.
-
ясно
-
...
Ето го нашето: ...

4 познати червени числа + 1 синьо ИЛИ 5 познати червени числа (както при нас) дава 200 юана.

Аз едно време ти бях обяснил и ти каза "Малко е.", сигурно се сещаш. Та няма промяна от тогава, за 5 познати все си е 200.

(Бе нещо от сорта на: "Колко е петицата?" "200 юана." и човекът си каза, че е малко. "Малко е." Ами, относително малко...)

НО ние сме горди, че имаме най-после 5 познати числа!  8)
-
значи за нещо по сериозно се иска пълно уцелване на всички числа

наистина, в бг правилата май са по либерални
-
Ами 5 червени + 1 синьо = 3000 юана.
6 червени - вече е малкия джакпот (примерно 200 000 или 300 000 юана)
Пълното 6 + 1 са вече милионите.

Да, но в БГ числата са 49, а тук са 33, та затова и дават по-малко, че по-лесно се познават (до малкия джакпот; при големия е по-трудно от българското).

Та, похвали се на виетнамеца, че имаме 5 от 7 познати. И после той да седне и да си поговори със суперкомпютъра какво да правим.  ;D Знаеш.

Ако още нещо не е ясно, питай, да разсясним. Всичко е просто и нагледно.

И това забеляза ли - ... ...?  САМО 1 цифра ни делеше от малкия джакпот!!!

Ако имахме и ние 22 - ето ти 1 апартамент готов...

(Което и показва как късметът (по-точно казано - случайността) много голямо влияние има върху това как ще ти продължи животът! Стига и да имаш поне малко разсъдък, ум, че да не си пропилееш печалбата и после да се върнеш в изходното положение на бедността!)
-
ясно е, освен да продължаваме

да, явно
-
Ами, ако и той е съгласен - кажи му, че имаме над 200 юана, ако иска - реинвестираме ги.
-
да
-
Най-после и ние малко късмет да извадим, ама... неголям.

(Виждате колко трудно е било и каква радост са били тези малки пари, на фона на цялото онова страдание с недоспиването в тесен, шумен, мухлясващ лесно апартамент! И в същото време - всички онези, които можеха с поне мъничко парици да подпомогнат едно малко бизнесче (ресторантче), не го направиха - никаква емпатия, коравосърдечност и непукизъм! Ами, дано да им се върне поне наполовина!) Подчертавам, че никой никому не е длъжен да дава милостиня! Аз говоря за подпомагане като заем и/или съсобственост, съдружие! Не съм просил!
-
да, но и виж каква шибана все пак комбинация на последователни числа

каза да играем с тях отново, така че действай
-
Ами аз нали пуснах нарочно последователни.  8)

Ама от моите последователни, само 5 юана. Нищо особено.

ОК, значи каквото има ще се реинвестира. (ОК)

Ти имаш снимките, може да видиш точно колко са - аз видях 200 + 10 + няколко 5. През машината като минат, ще се види точно.
-
аха
-
Понеже не следиш новините, искам да си осведомен:... <--- Т. остарява.
 ;D
-
не му личи чак толкова, жив и здрав да е, дано се е задомил и да е щастлив

а то и ние остаряхме  :(( :(
-
Както виждаш - по-лесно е петица от лотарията да оцелим, отколкото Т. да се задоми. Защо говориш фантастични неща? ;D

Ето и другата - 100% на "задомен" прилича... ...

При нас стареенето е от нерви; при него е от цигари и кафета.  :P

(Просто степенуваме факторите. Естествено, че и при въпросният човек има нерви (стрес) и това си казва думата. А ние, като непушачи и некофеинозависими, все пак също понякога сме пасивни пушачи или поемаме кофеин с чай, количка или нещо друго. Е, то кофеинът, според някои проучвания не е чак толкова вреден, но ако прекаляваш с него и с тютюна - обикновено не си в добро здраве задълго.)
-
мдам, май си личи
-
... (thumb up)  ;D
-

A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Километрични 30
« Reply #334 on: May 17, 2023, 05:25:32 AM »
Километричност... многост...

той ли е на 37, не е ли на повече
-
1981, на 38 ще става тая година. Тази кака все му говори истината в очите - че е незрял, инфантилен и пр. Бях я поздравил лично за откровеността един път.  ;D
-
 :)
-
... - представи си в България 1/7 е глад. Като ти разправям, че не всичко е богато там, да ми вярваш.

Някаква статистика. А контекстът бе, че събеседникът съдеше за състоянието на българските домакинства по това в софийските и не виждаше разликите в стандарта. Все едно да съдиш за цяла Канада само по един от най-големите им и богати градове.

Преди малко купих 200-те юана печалба! Довечера ще оправя и малките! Че то си е "занимавка" и на веднъж не искам, понеже се насъбират зяпачи и/или опашка и ми става неудобно.
-
ok
-
Надявам се снимката да е добра този път - дневна светлина, по-малко фишове: 
...
-
Проверих - всяка комбинация се разчита. (ОК)

Довечера ще предам и останалите; планувам по-рано да излезна днес, за да ги купя.

А ето това е част от каквото си писахме с майка ти; тази част мисля е най-съществената: ...
-
(thumb up)
-
...

Тези са допълнителните. 30 юана. Значи, общо 230 юана (115 комбинации.)
-
(thumb up)
-
...
-
тоя вестник нямаше ли го открай време?

ами да ги хвалят, няма само ние да сме прецакани  8) :D
-
...
-
живи и здрави да са
-
Ние сме прецакани заради бедността. Мен Китай само ми е помогнал. Нали виждаш в България какво става с хора моята специалност (пък и "математика" да е, почти същото). Осъзнаваш ли, че аз тук съм беден, а там съм директно "бедстващ"?
А и ти каза, че в България не можеш да вземеш повече пари от сегашните ти доходи. Тъй че, нищо не са ни прецакали толкова... 

Пояснявам, ъпдейтвам, т. е. осъвременявам информацията - в Китай преди можеше по-лесно да се почне легално, с работна виза. Сега такива неща не са лесни, за повечето чужденци, а и не е препоръчително предвид неоимператоризацията (неофеодализацията) и вървенето по стъпките на Русия, Северна Корея... Всеки си избира, разбира се, но аз да кажа, че да не ми тежи на съвестта.

Прецакаха се тези, които се върнаха от Китай в БГ-то. Лично съм виждал колко по-зле стават там. Тук за 1 час каквито пари вземаш, там и за 4 не можеш ги получи... Толкова деградирала държава като БГ-то, че е чак смешно да обсъждаме темата. Днес 2-ма циганина пак били военен... Деградация.

Ставаше дума за някакъв побой на цигани над военен в пловдивското село Войводиново. И отново казвам - още не бяхме преживели ужаса на нехуманното правене на хората на затворници в собствените им домове, без грижа за това колко обедняваш, как си губиш работата или дори бизнеса, дали гладуваш или не... и то неведнъж... ужасна реимператоризация и рефеодализация! България може да си има много за оправяне и дооправяне, но поне не стига до такова ниво на антихуманни действия! А и след като се появиха безработицата и икономическите проблеми в Китай, вече даже не знам дали и икономическата страна е актуална в изказванет ми от преди години.
-
аха
-
Аз стискам палци по-бързо да оправиш тези статии, пък да видим след Китай къде и как ще си доволен. Много ми е интересно, честно казано. (eyes)
-
мда, ще видим
-
Малко от откривателите на топлата вода: ... ...
-
...
-
Аз вчера мярнах и даже лайкнах онова, което си писал, че не си съгласен за "родителите може би са ти дали най-доброто". Ами правилно! То на Ц. колкото са му дали му е предостатъчно, ама я да сравни с нас? И даже по-зле от нас - има деца зарязани в домове за сираци!... Та какво да правиш? Който не мисли много-много, поства банални неистини.

Банални неистини! Добре съм го формулирал. :) 8)

Този и той взе да издиша:  ... Аз що ли си нямам такъв проблем, а?
-
въобще не съм го чувал този
-
Да знаеш, че съм оживял и пр. само благодарение на баща ми.  ;D

НЕГОВОТО: "Тая тирада отгоре вече остарява и няма кой да се занимава-хората умират от студ и глад и не им е до съчувствие - специално в БГ.Пиши, но негативите с което ме поливаш ,като запои.страдания в детска възраст са голяма обида за мен, защото ти  си оживял и образован само благодарение на мен.Аз не се оплаквам , че съм отгледан от психично болният Маркони, че съм бит без да зная защо по 7 пъти дневно, защото избягах в лозята 2 дена от страх да не ме убият в къщи и т. н.Стига се оплаква и познати и непознати хора да занимаваш с оплаквателни неща,които няма да ти помогнат, а само ще се ослушват и недоумяват."

МОЕТО: "Да бе, ХА-ХА! Остарявала! За ИСТИНАТА няма давност. Щом Христо е решил да ме репликира, АЗ ОТВРЪЩАМ. Защо си против да се защитавам, когато ме нападат Маргарити, Яворовци, Аспаруховци и Рози?! СЕРИОЗНО ЛИ мислиш, че да имаш син, който се държи като червей, като путка е добре? Всеки баща би бил горд, ако синът му се ЗАЩИТАВА, а не скланя глава. /Аз В МОМЕНТА страдам: недоспивам, безработен, без парно на 14 градуса и пр. Като няма кой да ме съжали, поне да се оплача, че да ми олекне./"
-
ами каузата е невъзможна, както и моята, нищо ново
-
О, ами да. Всичко е просто човек "да запази лице". И ти казвам - не цепя басма, с риск да ме лиши от апартамента. Аз за 1 апартамент няма да ставам "путьо". (НЕ намеквам нищо за тебе. Ти все пак нямаш нито 1 апартамент и си е твой избор доколкото да търпиш твоя баща заради единствения си апартамент възможен.)

То си е въпрос на ценности, избор, разбирания за чест, жизнен опит, праг на търпимост... много фактори влияят на такива решения. Аз определено, вероятно, дори и да съм с риск да стана напълно бездомен също не бих се оставил безкрайно да бъда унизяван (говоря за моя случай; за случая на събеседника не искам да говоря, а и не бих изнасял детайли за неговите си проблеми). Просто рефлектирам по темата от етична и психологична гледна точка и само с оглед на моя си случай и за мен говоря. Освен, че не правя връзки с неговото, искам да подчертая и, че не давам съвети на тези, които четат това, и да чукаме на дърво, да не са в подобна ситуация, какво да правят - да търпят ли, да не търпят ли, до време ли да търпят, да търсят ли помощ като се оплакват и т. н. Всеки случай си е индивидуален, всеки си има своите разбирания, чувства, прагове на търпипост, морал, та... няма как да посъветвам нищо конкретно.

Ето, ако те интересува и 2-та част: "Продължение: 1) За запоите: а) майка ми все се притесняваше, че пиеш много, а дробът ти е увреден; Маргарита сама по телефона досаждаше и викаше "Баща ти идва при мен вече на литър водка, не съм виновна, че продължаваме да пием с него!", 2) За страданията - тях ги има и до ден днешен, нима не е истина, че трябваше често да спя в парка, да чукам на вратата на леля и вуйчо да преспивам у тях (а, когато вече спряха да ми вярват дори да правя записи, за да доказвам, че съм малтретиран вкъщи), ходих една вечер даже в полицията; крещеше, че ще пикая кръв, предизвикваше за бой, заплашваше със строшени кости - ТРАВМИРАЛ СИ МЕ ДОСТА ПСИХИЧЕСКИ (факт), но поне започнах да тренирам здраво ежедневно и на цената на разбити кости, стави, нерви и какво ли не, няма да се оставя пак някой да ми скача! в) Пишеш, че си бил арестуван в милицията, че са те гонили за тютюнопушене в други училища и пр. Дядо ми казваше, че ходил да спасява изключване и от институра в Русе по време на следването. Обективно погледнато - трудно детство и младежки години са били... г) Като говоря за моите страдания, аз включвам и майка си - ТИ САМ ВСЕ КАЗВАШ как ми била разкървавила главата (това и аз го помня), как ме овиквала, как ме нападала. Е, защо когато ти казваш е вярно, а когато аз казвам не е вярно? Нека избягваме двойните стандарти. д) За оживяването - може много да се дискутира кой колко ми е помогнал - благодарен съм и на баба ми и дядо ми, че дойдоха да ме спасят, и на Рашковски, че са ме приютявали няколко вечера, и на Павлин - на всички хора, които ми оказаха подкрепа, когато ти, заради онази психопатка М. и психично-болният Я. искаше да умра, да ме няма на този свят!... И сега историята пак се повтаря, НО този път аз няма да се оставя!!! Знам, че се опитват да ме мразиш и да присвоят всичко, виждам подмолните игри! Но аз съм достатъчно образован и достатъчно силен физически, за да се браня! Всеки ден в беднотията чета и спортувам и никой няма да ми се опре!!!"

Дори и без човек да има такива (потенциални) проблеми е добре непрестанно да се развива умствено и физически! Всестранно развита личност! Един (позабравен от мнозина) идеал.
-
дано все пак да не се стига до ексцесии с имуществото, и е добре което е твое за теб да е, не бива да позволи друго


A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Километрични мейли (от 2007)
« Reply #335 on: May 18, 2023, 04:58:49 AM »
Километричност, но този път не чатова, а имейлова. Имейлова километричност за всички фенове. ;D

----------------     Myni4ko mi e neudobno, 4e naistina sym ti otnel sigurno polezno vreme s tolkova dylgo pismo, no i mi se iska i da kaja ne6to ot sorta : "E, da, tova e nay-dylgoto pismo, koeto si polu4avala nqkoga, no to e, za6toto ti go e napisal edin, koyto nay-mnogo te e otsenqval nqkoga!" Dano da ne zvu4i kofti, ako e taka, prosto go priemi kato zaka4ka :P
 Iskam ot sega da ti kaja, 4e, ako nqkoga ne6to ti se stori obidno/lo6o/naranqva6to ot moite dumi, to e bez da iskam i bez da sym go tselql! Za6toto prekaleno mnogo dyrja da ne ti pri4inqvam nito za secunda kakvito i da e negativni misli.
 BlagoDarya ti za tova, 4e kazva6, 4e dumite mi sa na mydrets. Dano da e taka, az, naistina, se stremq da postigna mydrost i poznanie na stepen "+ bezkraynost" :) A, kolkoto do otkroveniqta i milite dumi, bih ti gi govoril bezspirno!
 Otnosno "hronologi4noto", to i az ne se se6tam za nqkakva po-dobra duma v momenta, no kakvo zna4enie imat dumite, pri polojenie, 4e ti si s dostaty4no (slabo kazano!) bogat re4nik i tova, 4e ponqkoga nqkoq duma ti ubqgva NITO e problem, NITO 6te me "ozada4i" :) Az, smeq da tvyrdq, sym si izgradil za tebe edna predstava i otsenka, i nqkaksi po4ti e nevyzmojno da mi q razvali6, kakvito i dumi da izpolzva6. Ako iska6 daje psuvay, az nqma da re6a, 4e si lo6a. (Mejdu drugoto az 4esto go pravq sprqmo nqkoi "yunatsi" deto si go prosqt, ta ne go imam za porok!)

 Mejdu drugoto i az taka otgovarqm na pisma - 4eta vnimatelno vsqko izre4enie i si kazvam, ako ima kakvo da se kaje :) A, tvoite, povqrvay mi, gi 4eta ne prosto vnimatelno, no i po nqkolko pyti (za6toto mi e priqtno da 4eta dumi4ki, izleznali izpod krasivite ti prysti i misli, porodeni ot nepovtorimata ti glava!).

  Yeah!!!!!!!! Mnogo hubavo, 4e ne si pada6 po football-a!!!! Tykmo nqma da si misli6 za mene nqkakvi lo6i ne6ta - haha! Imal sym slu4ai da me obvinqvat, 4e ne sym "istinski myj", poneje ne gledam ma4ove. Mi ne mi haresva, struva mi se dosta ednoobrazno. Na vremeto gledah samo Svetovnoto (predi da doyda na Iztok), poneje v BG mnogo rqdko moje da se vidqt takiva hora (ot Iztoka) i az gledah razni koreytsi, kitaytsi i qpontsi kato igraqt futbol, prosto 6toto im se kefq na tqh, a, ne, za6toto mnogo me interesuva koy napravil zasada, dali golyt e vkaran s glava ili kakyv p@d@rast e sydiqta :D... Ot sportovete osnovno mi haresvat Boinite izkustva i ponqkoga sym se zaglejdal s interes po nqkoi drugi, no, ne sym maniak na tema sport, za razlika ot edin moy mnogo skyp priqtel, deto gleda daje SNOOKER po Kabelnata i ne propuska ma4ove, tenis...abe ne6to stra6no! Az predpo4itam da gledam, pyk, muzikalni, nau4ni i filmovi programki. T.e. vseki kakvoto si mu haresva ina4e...(da ti kaja pak ne6to na turski) Zorla guzellik olmaz! :)

 Malko 6te te osporq za edno ne6to (tykmo 6te vidi6, 4e ne sym nqkoy litsemer, koyto bi izlygal, 4e e syglasen s ne6to, samo za6toto haresva 4oveka s kogoto si govori). Kazva6, 4e teenagerite ne se interesuvali ot politika. Vqrno, 4e ima mnogo 6emeti, koito ne q razbirat; vqrno, 4e ima i hora, koito prosto ne q haresvat, no si ima i dosta (pone po Internet) hora, koito sa zaangajirani s politikata. Az li4no sym si imal problemi s takiva mladeji 6te ti kaja 2 presni slu4aq - ediniqt absolyuten yeni4erin (tatarin, roden v Turtsiya), deto mi za6titava6e nqkakvi absurdi ot roda na teroristi4ni dvijeniq kato turskoto "Boz kurtlar" (Sivite vyltsi) i kitayskoto "Dogu Turkestan" (Izto4en Turkestan) i me nakara da go banna (togava o6te bqh administrator v tatarskiq forum)...A drugiqt e prosto KLASIKA V BRANSHA!!! Ot edin natsionalisti4eski forum na bylgarite (kydeto pi6eh glavno, za6toto se interesuvam ot zakonnost i ot prabylgarska istoriq). Ta tozi pi4 (sigurno e na 15-16 godinki, ne pove4e) me namrazi, 4e sym go oprovergal po edni istori4eski temi (za Tyurko-Altaiskiq proizhod na prabylgarite) i se zakle v "Me4a na Tangra" da me ubie nqkoy den...Sladur :D...Taka 4e, pone ot moq opit kazvam, 4e ima mladi hora, deto se zanimavat s politika. Daje skinarite (neonazistite) sa si vid politi4eski subekti, vypreki, 4e sa si izvra6tenie otkydeto i da gi pogledne6!

 A kolkoto do muzikata - ami bravos! I na tova se vyzhi6tavam, 4e ne si se asotsiirala totalno s nqkoe te4enie i da ti obsebi jivota i NA4INA na jivot. Az v dne6no vreme slu6am vsqkakva muzika kato stil i kato natsionalnost. Nqkoi pyt kato si on-line, moje da ti pokaja linkove kym nqkoi moi lyubimi pesni4ki, a i ti da mi pokaje6 svoite.

   Vika6, 4e v "Anastasiqta" vsi4ki se dyrjat kato oligofreni - haha! Poznato, poznato ;) I, vse pak! Ako moje da ti sluji kato nqkakvo uspokoenie - radvay se, 4e ne si v Strosh-a, Avto-to ili Dyrvoobrabotvaneto. Da ne govorim za nqkoi "renomirani" kato Mlqkoto ili Lozarovinarskiq (ne znam kak mu e "prqkora"). A za Talash-a prosto i duma ne moje da stava. Otdelno pyk, kato sravnqvam i v "Ivan Vazov" ne sa koy znae kolko po-dobre ot "Anastasqta"...Taka 4e, ne si v nay-golemiq Ad, no, opredeleno razbiram za kakvo mi govori6. Pak po temata  - poslednata mi priqtelka v Bulgariq u4e6e v Ezikovata (s angliyski i ruski) /posle se razdelihme, za6toto kato doydoh v Kitay se okaza, 4e si "igrae" s drugi mom4eta, abe...slojna istoriq/. Ta dori i v tazi renomirana gimnaziq vyv vseki klas si ima6e po 3-4 oligofrena (ostanalite si bqha 6to-gode normalni i umni). I, 4estno ti kazvam, pak stigaha da se razvalq atmosferata. Daje se e nalagalo da hodq kato posleden katil da q pazq ot nqkoi pi4ove tam. (Sega kato gledam ne e zaslujavala mnogo, ama ne syjalqvam, 4e sym go napravil, de!)
 S edna duma - gleday prosto da otselee6 /vyv vsqkakyv smisyl/ dokato si v Srednoto u4ili6te, posle e malko po-lesno, daje i v Bulgariq, makar 4e pyk da znae6 v universitetite kakvi ne6ta stavat, ama nqkoy drug pyt, ako stane duma. :)


  Mda, lo6o...Ima rasisti v BG...A v Kitay tova e kefi, 4e nqma. Tuka daje negyr da si nqma6 problemi. V smisyl nikoy nqma da vzeme da se organizira v bandi da te bie ili ne6to takova. Te daje kitaytsite ne mogat da si obqsnqt kak i za6to trqbva da se pravqt takiva ne6ta. Ina4e si ima predubejdeniq za postypvane na rabota. Naprimer poradi prostotiq, roditelite na detsata sa ubedeni, 4e, samo beliqt 4ovek moje da govori i da prepodava ka4estven angliyski... Ama tova e prosto rasizym ot drug tip.
 Kolkoto do tvoqta koja - mnogo e sladka! Kato tsqlo, ne znam kak 6te ti prozvu4i sravnenieto, ama taka si go mislq - si kato nay-krasivite geroini ot anime-tata, koito kakto znae6 sa mnogo populqrni v Qponiq, Koreq i Kitay (a i ve4e v BG). To zatova i tolkova dobre ti se polu4avat obrabotkite na snimkite - daje i kato demon4e si izglejda6 IDEALNO! A predstavi si, ako si risuvana ot nqkoy hudojnik-animator. Prosto 6te pomete6 vsqkakvi idoli daje ot tipa na kompyutyriziranite "Final Fantasy"! I tova si go mislq syvsem seriozno!

  Mmmmdaaa, do 18 godini ne moje6 da izbira6 kyde da si, ako nqma6 syglasieto na roditelite, no sled tova, pone po zakon i spored "Hartata za pravata na 4oveka" na OON moje6 da jivee6 kydeto si poiska6...E, tuka ve4e izska4at pre4ki ot finansov i drug harakter, no, nqma kak da otre4em, 4e sled 18 4ovek si e dosta po-svoboden.
 
 ISKRENO mersi za tova, 4e se nadqva6 da ne si slagam vyjeto (az re6ih, ako trqbva daje da se ukrivam dokato imam nqkakyv 6ans, poneje, kylna se, hi4 ne mi se umira osobeno sega, kogato te sre6tnah!), no...za syjalenie si e napregnato polojenieto i vseki den opitvam da se svyrzvam s kitayski institutsii i da si se borq za byde6teto! Ina4e 4akaneto na vlizane na zakona za amnistiqta na nabornitsite me pobyrkva (to ima i edin drug zakon za amnistiq na zatvornitsite - ama, slava Bogu, ne sym ot tqh )!!!
 Bozi4ka si obi4am az, oooo, osobeno kato nqma. Kazaha mi, 4e retseptata bila trudna i az ne sym tyrsil, no, ako ima lesna - blagodarq, 4e 6te vidi6 za men :)

  Hey, strahotno e, 4e i ti si posledovatel na tazi Dostoevska misyl! A i za bezdeystvieto si prava! Interesnoto e, oba4e, 4e ponqkoga, tipi4no po Daoistki nqkoi kato bezdeystvat i im se dava v jivota mnogo, no...haha, az predpo4itam da ne riskuvam, ta si deystvam kakto tebe :)
       @-    @-    @-
 Ami lyubovta si e otnositelna i nepostoyanna, taka si e. I az daje znam za6to e taka :) Za6toto horata se menqt, a i na6eto poznanie se meni. I to nqma smisyl da se gleda v mnogo po-trudnite otne6eniq mom4e-momi4e, myj-jena. Prost primer e dostaty4en: primerno az po-rano mnogo se vyzhi6tavah na qpontsite i si gi obi4ah, ama naposledyk kato se zapoznah s tova kakvi genotsidi sa pravili i, otdelno, kolko sa degradirali pyk tehnite teen-4eta pod amerikansko vliqnie i,...da ti kaja "lyubovta" mi kym Qponiq kato edva li ne "NUMBER 1" otdavna se e izparila i na neyno mqso ima ne 4ak tolkova silni 4uvstva. Taka 4e, nqma na4in da se ne syglasq s teb!

 A kolkoto do PYRVATA lyubov - opredeleno iskam da uto4nq, 4e ot izsledvaniqta mi (nali mai ti kazah, 4e sym pisal diplomna rabota za lyubovta ot 107 stranitsi - s neq i stanah magistyr po filosofska antropologiq v Sofiyskiq Universitet), kakto i ot li4niq mi opit, smeq nay-otgovorno da tvyrdq, 4e NE E VQRNO, 4e pyrvata lyubov e nay-silna, nay-krasiva i pr. MOJE, no ne e zadyljitelno!!! I vednaga davam sledniq, teoreti4en primer:

 Vseki znae prikazkata za 4ervenata 6ap4itsa i tazi  za Spq6tata krasavitsa. Ako priemem, 4e Golemiqt lo6 vylk e idealno-gadnoto ne6to, a printsyt ot vtorata prikazka e idealno-dobroto i plenitelno. Predstavi si primerno, ako na nqkoy pyrvata mu lyubov e bil Lo6iqt vylk, a vtorata - Printsa. Ami mnogo qsno, 4e daje i da e nay-golqmata mazohistka, edva li 6te se 4uvstva po-zle s vtorata si lyubov...Taka 4e - zavisi ot horata i situatsiite. Da se nadtsenqva pyrvata lyubov, samo za6toto e pyrva si e dosta lo6 stereotip.

 Za "moqta" golqma lyubov, deto se e poosyznala - ami da, prava si, ne mi e uteha, no, se radvam, 4e nqkoi hora se promenqt s vremeto. V momenta q e hvanal edin zvqr, koyto tq ne obi4a i, koyto se dyrji mnogo zle s neq, ne6to kato zatvornik i li4na ve6t q e napravil, i ... 4estno kazano mi e dosta jal za neq, kolkoto i da mi se iska da kaja, 4e si go zaslujava. Ne, ne sym zloben, prava si. No sym nerven :D:D:D:D:D:D:D:D:D I kato se iznervq karam razni tipove da syjalqvat. Primerno predi hodih s edno momi4e ot Oblekloto (da, znam, 4e be6e gre6ka :D:D:D:D) i edni mangali (ot indiyskite studenti, a koy kakvoto 6te da mi govori romite si proizlizat ot Indiq i za mene indiytsite sa si ne6to kato tsigani, zatova i si im vikam po naradnomu - "mangali", poneje im e shoden ezika, vyn6niq vid i temperamenta!), ta zna4i edni mangali ya svalqha, na vsi4ko otgore se sybiraha po nqkolko i se opitvaha da mi puskat repliki pred neq ot tipa na : "Ti kakvo me gleda6 lo6o?"...I az edna ve4er viknah edin aver... Moje i da si 4ula za toq slu4ai - az bqh :) ..., no tova be6e moeto adsko oty6tenie sre6tu nekulturnoto im i arogantno povedenie!
 Takyv 4ovek sym az, syjalqvam, ako ti se struvam po nqkakyv na4in lo6 :(, no predpo4itam da ne lyja!

 Heh, ami pravilno! Kak 6te si ly4ezarna s oligofrenite, za koito mi kazva6 ot "Anastasiqta" ili s nqkoy retsidivist, deto si tyrsi smyrtta kato K.-te, G.-q i pr. "geroi" na Plevenskoto vreme? Prosto 4ovek trqbva da e adekvaten. Tova da sme "dobri kym vsi4ki" ili "da sme lyubezni s vseki" za mene e nqkakyv abstrakten humanizym, koyto moje da ti navredi pove4e ot dosta drugi ne6ta!

  Eh, 4estno kazano si prava - krasotata v syrtseto ne moje da se izhabi, osobeno, ako q sre6tne6 v litseto na 4ovek, koyto se pi6e kato "dead_girl", a vsy6tnost e, pone za mene, nay-jivoto ne6to i nay-stimulira6toto ME DA BYDA JIV v momenta!  :) /Tova ne e kompliment!/.
 Za dopira -hm...ne znam, donqkyde e vqrno. Prez rytsete mi (malko grubi4ko i predmetistki zvu4i, makar i da ne iskam!) sa minali mnogo jeni (ne to4no po moe jelanie, ako zavise6e ot mene, 6tqh da sym ote s pyrvata i zavinagi), ot nqkolko natsionalnosti - bylgarki, tatarka, turkinq, vlahkini i kitayki. Ve4e (za dobro ili lo6o) ne si me4taq za fizi4eski udovolstviq tolkova mnogo kakto predi. No, mi se struva, 4e, ako v syrtseto mi gori istinska lyubov nqma kak da ne jelaq i tqloto na lyubimata si. T.e. vsi4ko 6te se vyzrodi i 6te e kato novo...Lyubovta e prerajda6ta ni sila. ISKAM DA ZNAE6, 4E kolkoto i kratko da se poznavame, kolkoto i da e "nelepo", "naivno" i ... -koi kakto iska da si go misli- s tebe se 4uvstvam, 4e OBI4AM taka kakto kato bqh na12 - 15 godini! V syrtseto mi se poqvqva sy6tata krasota, simpatiq i MNOGO energiq i jelanie za jivot!!!!!!

" My English is very good, perheps you don`t no that
> but I
> have A."

  My English is not so good, but, you should type "perhaps" and...it is much better if you say "an A". :)
 Dano da ne mi se zasegne6 ne6to, az kato bqh na 17 godini ne znaeh angliyski daje i na 1/10 ot tova, koeto ti sega znae6, no, poneje sega po nevolq go prepodavam, gledam da pomagam, ako vidq nqkoq gre6ka (oba4e imay predvid, 4e i az ponqkoga go byrkam, a ot gramatika ni6to ne razbiram, taka 4e ne stavam mnogo da mi se doverqva6!) :))))))))

 4estno kazano i az ne iskam da se vlyubvam. Vlyubenostta me pravi uqzvim i sme6en...no, dokolkoto ti ne si 4ovek, koyto bi i se prismival ili bi me naranqval bez pri4ina, mislq, 4e ni6to ne riskuvam :) Taka ili ina4e e 4EST da "hlytna" po nqkoy istinski 4OVEK (ili kakto nie si go kazvame NAD-4OVEK), a ne po momi4eta, v koito ne samo nqma mozyk, no...sqka6 nqma i duh! 4estno kazano imenno takiva sa olitsetvorenie na ada!
 
 A da se vlyubi6 v syn ne e tragi4no! Daje si e mnogo krasivo i...dori SAMODOSTATY4NO! Znae6 li kakvo? Predpo4itam da zamenq edin syn s teb, pred koito i da sa 2 bezduhovni i typi momi4eta ot realnostta. Za6to? Ami za6toto znam koe e TSENNO!

 Maaaaaaaaaalka filosofska tynkost : NEPOVTORIMOST e dumi4ka s polojitelna natovarenost nay-4esto. Dokato RAZLI4NOST si e neutralna. Eto za6to vseki moje da e razli4en i e razli4en, no rqdko nqkoy moje da zasluji pone ot Geser opredelenieto NEPOVTORIM :)

  Kazva6: "Ne se vlyubvay v syvyr6enstvo, a pyrvo pogledni za nedostatytsite!"...Mi to4no i az taka reagirah, kogato mi kaza po 4ata, 4e sym syvyr6en...Mnogo si prava - horata trqbva da si opoznaqt mnogo dobre obektite na 4uvstvata, za da nqma posle razo4arovaniq (kakto moeto s lyubimite mi qponsti)...No tova ne mi pre4i da si te obi4kam :)
 A krasotata, ako trqbva da si govorim kato "golemi hora" si e naistina ne6to mnogo nerealno. Edno vreme sa si padali (a i v Afrika, kydeto sy6to sym jivql 2 godini) prodyljavat da si padat po nenormalno zatlysteli jeni. Primerno momi4e, koeto e 95 kilograma tam minava za ne6to mnogo sexi i struva (poneje te se kupuvat) pone 6 kila zlato (i to kato minimum!). V sy6toto vreme sym slu6al negri i arabi, koito se vyzmu6tavat na nqkoq ot tipa na 165 cm. / 50 kg. , 4e bila "otvratitelna" i bila kato nqkoi "namus" (taka kazvat na komarite)...
 To daje v ramkite na edna si sy6ta kultura moje da si ima razli4iq - eto primerno, az mnogo si padam po po-tymni momi4eta, ama za drugi, ako ne e rusa, bqla s golemi gyrdi, zna4i, 4e ne e 4ovek...Abe vsqkakvi idioti ni ima na beliq svqt :D:D:D:D
 Za sylzite - dobre kazano!
 A za tova dali si struva da gi davam na edna napylno nepoznata - zavisi. Ako nepoznatata e nqkoq prostitutka ot tezi, deto "ba4kat" na garata, opredeleno ne si struva. No, ako e ekvivalent na Mariya Kyuri ili nqkoq druga u4ena, koqto e doprinesla za 4ove4estvoto, a ne samo za djoba si, opredeleno sylzite ne samo 6te si strvat, no i 6te sa nay-malkoto, koeto tq bi zaslujila.
 Za obayanieto - taka e, kato narkotik e. Ama az sym hityr ;) Kato se obayavam (ne znam dali taka se kazva) ot tebe, pestq pari ot narkotitsi i, demek, sym na dalavera. Taka 4e prosto otseni kakyv unikalen biznes-talant sym :D:D:D:D:D:D:D:D...Ina4e, ako trqbva da sym seriozen - da, podeystva mi opiyanqva6to, kolkoto i da si skromna, i obektivna kym krasotata si!
 Vsqko vylshebstvo ima kray i razvryzka...ami ima si, ne vsi4ko e ve4no, no pyk uspokoitelnoto e, 4e VE4NO PREMINAVA OT EDNA FORMA V DRUGA I PO TOZI NA4IN OSTAVA NEUNI6TOJIMO :)))))) Vij kolko e hubava komunisti4eskata filosofiq, pyk samo deto ni plyuyat na Zapad :)  /Da ne se priema kato reklama na politi4eskite mi ubejdeniq!/
 Mdaaa, ne moga da sym pri teb tqlom, no, povqrvay mi, duhom i po vsqkakyv drug na4in (kakyvto sigurno naukata o6te ne e otkrila i zatova si nqmame dumi da go opi6em) sym MNOGO POVE4E PRI TEBE, otkolkoto sym do koyto i da bilo drug. Kaji mi dali sym po-blizko do prodava4kata na ananasi i papai, dokato si kupuvam plodove, no gledayki v neq, vijdam teb? Ili dali sym po-blizko do sysedite,koito daje ne znam kak se kazvat i otkyde sa, dokato za teb ve4e znam (a i ti za mene) tolkova mnogo ne6ta? Taka 4e znay - s teb sym, pove4e otkolkoto s vseki ostanal, kolkoto i misti4no da zvu4i! A za gotovnostta ti da si mi priqtel i da me izslu6va6 ti se preklanqm! Tova e nay-vajnoto i nay-osnovnoto ne6to!

  Bih ti pisal o6te mnogo pyti po tolkova, no znam, 4e trqbva da imam malko mqrka, zatova spiram do tuk!
 


_______


    Takaaaa, q da vidq dali moga da napi6a nqkoe dylgo pismo? ;)
 Za mydrostta, 4e ne se postiga lesno i vsi4ko, koeto si kazala e tolkova hubavo i vqrno, 4e 4ak syvpada s mnenieto na Lenin po vyprosa :) A za mene tova e nay-vis6e priznanie, poneje toy mi e lyubimiyat filosof. (Ako 4ue6 lo6i dumi za nego - ne se vryzvay, na politi4eska osnova sa! Primerno, 4e bil ubil mnogo hora ili, 4e bil bolen ot sifilis (deto ne e dokazano)...Az ne moga da razbera kakvo ob6to ima tova s filosofiqta mu. Vse edno nqkoy, ako ne go kefi Hegel da go "DOKAJE" s tova, 4e e spal s prislujnitsata si ili pyk, ako ne priznava HARUN QHQ, da se "OBOSNOVE" s tova, 4e toy e glupav, za6toto e tur4in...Poznato, nali? Na vsi4ko tova mu se vika ARGUMENTUM AD HOMINEM i e edna mnogo balyshka logi4eska gre6ka. Sigurno si q u4ila v 8-mi ili 9-ti klas.)
 * * *

 Eh, Can1m :),...skromnostta e za horata, koito nqma kakvo da pokajat :) A o4evidni ne6ta kato tova, 4e si ima6 bogat re4nik, koyto v sravnenie s tozi na vrystnitsite ti e prosto OGROMEN, a ne samo bogat, nqma kak da se skriqt. Razbira se, 4e trqbva da svikne6 s komplimentite mi, poneje te sa realni, a ne fal6ivi.
 Na vseki ponqkoga mu se gubi dar slovoto...Ama tova si e normalno. Ako mi be6e kazala, 4e nikoga ne gubi6 dar-slovo, prosto nqma6e da ti povqrvam. Tova, 4e si NAD-4OVEK, ne zna4i, 4e nqma6 i nqkoi 4ove6ki ka4estva, nali, Luni4ke Ognena :) (Poneje mi kaza, 4e si Luna i otdelno si Ogyn, haresva li ti da si Ognena luna ili ne? Na mene li4no mi haresva, daje sym vijdal takava v prirodata, be6e VELIKOLEPNA!!!)
***
 Vpe4atleniqta mi za tebe ne se razvalqt, a samo se obogatqvat, koeto me i radva. Dokato 4etoh pismoto ti nau4ih dosta neo4akvani ne6ta za tebe (ot detstvoto ti), no tova prosto mi dopylni unikalniq ti obraz, ne si me razo4arovala s ni6to! Taka, 4e vinagi, ako ti se govori - pi6i mi. Nezavisimo dali e ne6to kak si vidqla roza za pyrvi pyt v jivota si ili kak si napravila glavata meka na nqkoy! :D (Mnogo boyna si bila, koeto naistina me u4udi, no sys znak "+", poneje: v kriti4ni momenti vsi4kite mi lyubimi predtsi - ot prabylgarite na han Krum do kumanite sa izpolzvali i jeni-voyni, kogato trqbva:) Otdelno, ti si si adekvatna na situtsiyata i ne se dava6! Super! Vyzhititelno!)
 Ne mislq, 4e ima nqkakvi pre4ki da si momi4e i da si vulgarna. Ami, 4e to kato naokolo pove4eto sa kreteni kakvo da pravi6? Trqbva da si adekvatna i da ne im se dava6, a, da si vulgarna si e edno ot re6eniqta. TO I AZ TAKA PRAVQ! Ima6e edin priqtel po Interneta, s koyto mnogo si pasnahme, 4e zaedno gromqhme razni po religiozni i politi4eski temi. Toy e zavyr6il pravo i e umen 4ovek, ama po edno vreme kakvo mu stana - izkreyzi totalno! Sigurno 6toto edna go be6e zarqzala, ama men tova ne me interesuva. I vze da mi vika, 4e kato doyde v Kitay (bqhme se ugovorili da go uredq nasam) 6tql da si pravi kakvoto si iska. Az mu vikam, 4e ne moje da pravi taka, 6toto tuka primerno e zabraneno da se dviji6 s oryjie (pyk toq iska6e da mykne nqkakyv voenen noj...) i pi4yt re6i, 4e, ako "mnogo mu se otvarqm, 6tql da se opita da me bie."I az mu kazah da zabravq da mi idva v Kitay, ako 6te naru6ava zakonite i 6te mi ska4a po nervite. I tozi vmesto da si prieme kato myj ne6tata, vze da mi pravi razni bebe6ki istorii i nay-koftito be6e, 4e vze da vika - kato namerq nqkoq snimka na tebe s gadjeto ti i 6te si redovno 4ekii na neynata snimka...Ouuuuuuuuuuuuuu, neprostimo!!! I poneje tozi 4ukundur e razveden i ima dy6terq, az mu go vyrnah typkano kato mu napisah PODROBNO kak 6te ... mu i go matirah. Zagubi i uma, i duma, i, razbira se, kaza, 4e 6te me tyrsi da me ubiva (to trqbva da se naredi na opa6ka HAHA!) i pr., ta az mu kazahh da zapovqda i taka...Misylta mi e, 4e kato se nalaga si e zadyljitelno 4ovek da se otbranqva daje i s tsenata da e vulgaren!
  ***
 Heh, ami i az nqmam koy znae kakva pamet, pyk i to ne e nujno. Vajnoto e da se pomnqt osnovnite i polezni ne6ta :)

 Za katereneto kato kaza, az nay-nogo sym se kateril po 4ere6ite, deto sa po pytq mejdu J.K. "Kaylyka" i "Drujba", kakto i po palmite i pokrivite, kato bqh v Libiq (tam se praveh na ninja :)))))))) ). Sega malko mi e minal merakyt, a i nqma kyde i za kakvo tolkova da se katerq, no si be6e gotino, de.
 Za problemyt ot jenskiq harakter - stiskam paltsi da se opravi, a i sigurno 6te se opravi, 6tom kato sa ti kazali 6 mesetsa da se pazi6; zna4i, 4e organizmyt moje da se vyzstanovi. V protiven slu4ay 6tqha da ti zabranqt sport zavinagi :)
  E, da porastva6, to i az sym porastnal, ama nqma na4in :) Vse pak, ako se vqrva na Nostradamus, toy predskazal, 4e nqkoy den 6te se izmislqt lekarstva za pomladqvane i horata 6te si stoqt vse mladi. Ne e zle, spored men, dano da stane :)
 Za sporovete - az si sporq nay-redovno, ama po forumi. S tebe - znae6, ako ne ti se spori, vob6te nqma da ti dosajdam. Kakto kazah, stiga da znam kakvo misli6 i ti da znae6 za mene, i gotovo :)
 Za pyrvata lyubov - dali ostava nezabravima? Ami, sigurno zavisi ot 4oveka, ama az moqta sym q zabravil. I to dotolkova, 4e ey-sega primerno, ako me popita6 ili, ako se zapitam sam - ne moga da se setq i sled mnogo mislene 6te se prisetq, 4e MAI be6e v detskata gradina :) Ina4e, ako ne broim tova za pyrva lyubov, a tazi, pri koqto si e imalo tseluvki, peting i seks - ami pak ne moga da si q spomnq vednaga, poneje s nqkoi, koito mnogo sym obi4al ne se e stigalo do sex, a, pyk s drugi, koito se e stigalo, hi4 i ne sym siguren dokolko sym gi obi4al. Taka 4e pone pri mene ne se pomnqt mnogo tezi ne6ta.
 Za politistiete - ami may e taka, kakto ti kazva6.
 Za skinarite - abe te sa taka, be, mangalska rabota tqhnata. Hem ne si znaqt napylno u4enieto i nqmat to4na predstava za kakvo se borqt, hem kato sa po edin i ne se otvarqt, ama kato se syberat v grupa sa nay-smelite i golemmite myje...Ina4e e hubavo, 4e sa ponamaleli v Pleven i bez tova ne si vyr6eha dobre osnovnoto za koeto sa polezni - da vkarvat v red razpusnatite tsigani.
 Za men sy6to dumite sa sila i otgovornost. No proqvqvam 4estnost i otgovornost samo kym hora, koito dobre poznavam i na koito dyrja. Ako e nqkoy nepoznat oligofren - edva li. Primerno kato bqhme v Afrika pri arabite, onezi si misleha, 4e sa nay-vyrhovnata natsiya, ne vijdayki v kakva mrysotiq i prostotiq sa zatynali (primerno v sravnenie s tqh daje tsiganskite mahali v BG si izglejdat normalni mesta, nqma maytap). I nqkoi ot tqh kato se izper4i - "Libiq e mnogo dobra i razvita strana, nali?", az, za da si spestq bezpolezen trud da mu obqsnqvam, 4e daje da se stiga do karanitsi i poboi6ta, mu kazvam, 4e ne sym vijdal po-golqma razvitost i dobrota ot Libiq i onq si krotva. Ina4e, ako e nqkoy, koyto poznavam i dyrja na nego, kakto s tebe slu4aq, vednaga si kazva koy sym, koi politiki, i hora haresvam, koi ne i pr.
 Za Ivan Vazov, 4e sa slojili kameri - hahaha! Ami trqbva si, to tam tolkova prestypni4eta sa se naroili, 4e nqma nakyde. Az poznavah beglo nqkolko 4e6ita spetsializirani v razli4ni kriminalni (za mene) deynosti - edin bie6e lapetata za pari, drug tyrguva6e s narkotitsi, treti prosto obi4a6e da si izbira nqkoy za boy (taka, 6toto go kefelo!!!)...Ta kameri si trebat, kakto kazvat 6opite :)
 Za indiytsite - az si misleh, predi, 4e jivee6 okolo Anastasiqta ili na plo6tad "Makedoniq", kydeto sa pove4eto turski semeystva v Pleven, ama sled kato razbrah, 4e si na Drujba - da, edva li se e 4ulo do tam. :) 6toto tova be6e v rayona na plo6tad "Makedoniq" :) I taka - to za boq moje i da si prava, ama s indiytsite ne e mnogo dobra ideq. 6toto sa ba6 kato mangalite - ne spazvat nikakvi pravila - v smisyl, moje da te po4nat s nojove i s kamyni, kakto i, ako izgubqt, ne da si go priemat s dostoynstvo, ami posle da se sybirat po 100 4oveka i da te debnat, ta az re6ih da deystvam po-inteligentno. I ima6e rezultat, posle edin ot tezi doyde i vze da se izvinqva :D...Ina4e nali sa dolni mangali, kato im do6la politsiqta da gi pita kakvo sa napravili... (umen vypros, bezsporno!), tezi kazali, 4e ni6to, i, daje vzeli da pla6at politsaite, 4e 6te se obadqt na na4alnika im da gi uvolni, ako ne im pomognat I, KOETO NAY-MNOGO ME RAZBI - rekli, 4e, ako na4alnikyt ne pomogne, 6teli da hodqt pri K. K. (togava toy be6e nay-populqrniq), koyto da gi prebie edin po edin...Oligofreni...
 Mda, v Kitay se usmihvat 4esto, ama ne mogat da si kontrolirat dobre emotsionalnoto systoqnie, poneje sa mnogo iznejeni ot hubaviq jivot. Ako im se nalaga kato v BG da se 4udqt dali mogat da si platqt parnoto, dali nqma da gi napadne nqkoy narkoman/mangal/skinar i pr., vyob6te nqma da se nervqt za drebni ne6ta, ama taka sa namerili...
 I DA, mnogo dobre go kaza - ne se tolerira nikakyv rasizym. To daje si ima tuka razli4ni kitaytsi - nqkoi sa po-4erni (osobeno tezi na ostrova, poneje sa ot maltsinstva, podobni na filipintsi i indoneziytsi ili prosto 6toto tuka pe4e slyntse dosta), a nqkoi sa po4ti beli, kakto primerno tatarite ili uiguri ot Zapaden Kitay. Ama taka ili ina4e daje i indianets ili negyr da vidqt, moje da hodqt da go gledat, da go pozdravqvat, da go 4erpqt po kafeneta i restoranti, da go pipat (vse edno, 4e e nqkoy izvynzemen), ama nikoga nqma da trygnat da go biqt ili da go obijdat, 4e e 4eren. Edinstveniq pyt, v koyto bqha bili negri e v edna diskoteka, poneje tam  tezi kopeleta (Angliyski negri sa bili) ne samo sa opitvali da dyrpat momi4etata, ami i sa se ligavili s kitaytsite s razni vyprosi - "ABE, KOLKO PARI STRUVA DA TE IZ4UKAME, 4E SI NEJEN I NI KEFI6?"...I gi potro6ili ot boy sys stolove! 
 Za rabotata - da, kofti e. Ami to daje az si imam problemi. Da kaja za dnes. Prepodavam si angliyski v edno ot 4astnite u4ili6ta tuka i dnes idvat 3 novi, studentki, da probvat nqkolko minuti v moq 4as, za da si pretsenqt dali da se zapisvat ili ne. I edna mi zadava typiq vypros dali sym NATIVE ENGLISH SPEAKER. I az vikam - mi ne sym, ama tebe tova ne biva da te byrka, 6toto kakto vijda6 proizno6enieto mi e OK, a English-yt go znam dosta po-dobre ot tebe. Posle pita - ama, vse pak, v Bulgariq govori li se angliyski, ta na mene mi kipna i vikam - "DA! VE4E SME AMERIKANSKA KOLONIQ I NAVSQKYDE SE GOVORI ANGLIYSKI!"...Eeee, kaza, zna4i ti zatova si go ovladql taka dobre...Typi hora!...Za nqkoi kitaytsi e neposilno da si predstavqt, 4e 4ovek moje da nau4i angliyski samo ot u4ili6te...Ili trqbva da si NATIVE ili da si jivql v Angliq. Eto za6to, pak poradi niska kultura, si mislqt, 4e, ako nqkoy e negyr, ne moje da govori angliyski, poneje ne si davat smetka, 4e pone 20% ot amerikantsite sa negri!....

 Supersko e, 4e ve4e sa probvali da te napravqt na anime-geroinq, ama, spored mene, ako ne se zalaga mnogo na demoni4niq ti obraz, a pove4e na ne6to po-obiknoveno, 6te si mnogo po-atraktivna...Ama, kakto i da e, za mene i taka si si super!

 I posledno - za o4ilata, spored nqkoi u4eni, ne pomagat, ami samo zadylbo4avat problemite, taka 4e, moje i da si prava da ne gi slaga6:)
-------


Важни пояснения, след 15 години. :)
 За индийците и родството им с циганите, по-късно разбрах, че според генетични изследвания са по-родствени с пакистанците. Трябва да сме коректни. Отбелязвам, че след много години, вече нямам никакви фобии, предразсъдъци и пр. (Страня от всякакви циганофобии и пр., защото съм си изяснил, след години срещи с хора от цял свят, че етнос/народност/националност не определя дали си добър, лош, умен, глупав и пр.) За въпросните индийци - уточнявам, че наистина с един приятел ги накарах да проявят уважение (респектирахме ги, без никой да пострада физически - уточнявам това, че да не си помисли някой, че има наранени и да даваме лош пример с насилие и престъпни маниери) и точно най-заядливият от тях, по-късно дойде, и приказва с мен и друг приятел напълно човешки, и възпитано та докато бях гадже на онова момиче никога повече не сме имали пререкания и вражда. Всичко се оправи.

 За по-недосетливите, по-невъзприемчивите към литературния изказ - обяснявам, че онова за "обаянието е като наркотик" и аз се "обайвам от тебе, та пестя пари за наркотици" са метафорични, хумористични! Никога не съм имал интерес към наркотици, никога не съм търсил наркотици, никога не съм даже мислил за наркотици положително.

 За "НАД-ЧОВЕК" - да не се бърка с нацистките "подчовек" и други човеконенавистнически идеологии! Просто тя казваше, че е много възмутена от недостатъците на човешкия род (от злините, които проявяват човеците), та се срамувала да се нарича "човек", та оттам, като безобидна свалка/комплиментче беше това - в контекста, че "Щом не си човек, значи такова прекрасно момиче, ще е над-човек!" Бях доста влюбен в тази тийнейджърка по онова време, та си пишехме какво ли не - както се вижда, доста съм се старал, даже на места и леко съм се понадувал (а надувките, комбинирани с откровено изпростяване, което от сегашна гледна точка - на по-зрял и помъдрял човек - го оценявам като негативно директно съм ги изтрил, за да не давам и капка лош пример на нито един човек, който чете!), но, общо взето, съм гледал да съм честен.

За "главата мека" и прочие - още по онова време (а днес, съвсем определено) съм на позициите, че човек трябва да е адекватен, т. е. да не се оставя да го бият, но и да не преминава границите на законната самоотбрана.

За неонацистите/скинарите - по онова време наистина имаше теория (която както се вижда съм вярвал некритично), че скинарите може да респектират тези от циганите (не казвам "всички цигани", още тогава съм правил разграничение между добрите и лошите), които са се самозабравили и не спазват закони, вършат престъпления. Вижда се, че насилието не решава такива проблеми, а поражда още по-голямо насилие. Нещата се решават с включване, образование, работещи правилно полиция, прокуратура, съд... Така че, отдавна съм се отказал от идеята паравоенни, ултрадесни и всякакви такива да решават нещата със саморазправа; да не говорим, че така пострадват и напълно невинни хора от всякакви етноси, народности.


За Китай - вече не е толкова идеален колкото по-рано. След неоимператоризирането (реимператоризирането) му, ксенофобските тенденции, агресивността и пр. също нарастнаха... никак не е добре, когато само един човек има цялата власт и не несменяем, особено когато е някой от сорта на тези неомонарси в Русия, Северна Корея, Беларус, Китай и др.

За китайците - не всички не могат да си контролират емоциите; също не е било коректно да поставям всички китайци под общ знаменател. По-късно видях десетки хиляди китайци, та всякакви хора... Затова и припомням - цигани, араби, китайци, японци, индийци, унгарци, чуваши, мексиканци и т. н., навсякъде си има всякакви и не трябва да се мислят като един и същ човек, без различие и да се казва, че всички правят така или не правят така, или са такива, или са онакива.

За онези - "престъпничета", ами виждал ги бях по улицата (в този смисъл "познавал бегло") и разни, които ги познаваха по-добре ми казват, че един продавал "трева", друг биел децата за пари, трети налитал на бой заради боя - не знам колко е било вярно, но в случая, че е било и тогава, по-сетне винаги съм го оценявал като престъпно поведение и, ако съм имал доказателства, нямало е въобще да се поколебая да сътруднича на полицията.

За английския - граматично не ми бе добър, та преподавах само по-прости нива - фонетични уроци, съществителни и глаголи, прости изречения... по-късно обаче, след години усърдно изучаване вече мога да кажа, че и на граматично ниво ми е сравнително добър.

За очилата - на времето един очен лекар ми каза да не слагам, че само ще ми се увеличат диоптрите. Послушах го. И така, след десетки години си останах умерено късоглед. Други, които решиха да носят очила и/или лещи все казват, че трябва да ги сменят... Аз съм си доволен от решението.

 
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
~2007
« Reply #336 on: May 18, 2023, 05:21:25 PM »
Около 2007-ма да е било.

 (09:18 PM) :
pri men veche neshtata prikluchiha
 

(03:03 AM) :
a Aidin - tova e izpiata pesen
(03:03 AM) :
nito she e parviat, nito posledniat

Откровен човек си беше. Харесваше ми да се чати за всичко без увъртания. Както в случая с този господин Айдън.
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Some who just stopped chatting
« Reply #337 on: May 19, 2023, 01:24:55 AM »
2020-02-02
1063487911 9:45:26 PM
我是
Foreigner @ 9:45:44 PM
 
A领先科技 9:45:54 PM
hello
Foreigner @ 9:46:22 PM
Hello。
A领先科技 9:46:34 PM
are you in haikou city now?
Foreigner @ 9:46:51 PM
Yes, I am.
A领先科技 9:47:23 PM
how long have you been in china
Foreigner @ 9:47:59 PM
For several years. Long time.
Foreigner @ 9:48:05 PM
And who is it?
A领先科技 9:50:12 PM
i am travelling in haikou city,i am chinese from henan provence
Foreigner @ 9:50:34 PM
Oh, I see. Okay.
A领先科技 9:51:32 PM
would like to make friends with me
Foreigner @ 9:52:19 PM
OK.
A领先科技 9:53:20 PM
witch coutry are you from

A领先科技 9:53:31 PM
country
Foreigner @ 9:54:26 PM
Oh, it is one from the EU (欧盟的)。But I live in China forever, so it already doesn't matter. I don't want to go back. My life belongs here.
A领先科技 10:21:44 PM
ok
Foreigner @ 10:28:05 PM
Do you plan to start some business in Haikou?
 2020-02-03
Foreigner @ 3:46:27 PM
Yes, no?
---
He didn't answer. Someone who just stopped chatting.

Well, that time I was still hoping I'll live in China forever but after its emperorization (reemperorization) and feudalization (refeudalization) de facto, I am not feeling the same way. I don't want to live in "absolute monarchy like" states.
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
靓女 ([liànɡ nǚ])
« Reply #338 on: May 19, 2023, 03:31:42 AM »
2019-08-12
Foreigner @ 12:28:15 AM
你是?
sE 12:31:01 AM
来到海口想找靓女


Someone added me. Told me he's searching in here a 靓女 [liànɡ nǚ] which means young pretty woman, a pretty girl. Well, I couldn't help him.
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Километрични 31
« Reply #339 on: May 21, 2023, 07:31:37 PM »
Невъобразимост откъм километричността.  ;D

Да, ама с човек, който препива и се влияе от олигофренчета, няма гаранция.

Олигофренията се дели на различни видове, според дълбочината си - дебилност, имбецилност, идиотия. Дебилите, дори леките дебили, също се отнасят към олигофрените, та и от психопатологична, и от ежедневна/разговорна позиция, наричането на неумни хора "олигофрени", "олигофренчета" е адекватно, защото отразява реалността им.
-
тъй е
-
Нещо любопитно, макар и да не е изненадващо

Във Фейса писах по изключение за петицата. И повечето се вързаха, че са много пари.  :)

НО НЕ това е важното, просто виж:

ИЗВЕДНЪЖ хора, които дори не си очаквал, почнаха да проявяват внимание към мен, да се интересуват...

ИЗВОД: Спечелим ли ГОЛЕМИТЕ ПАРИ, очаквай наплив от: подмазвачи и дори ...-ци, които да те атакуват, но недей се влия от тези неща. Много добре преценявай кой заслужава и кой не. Защото в момента, когато имаш нужда, почти никой не те брои за човек, нали?
-
ами никой
-
Е, може леко да се премисли - примерно Ж., да речем - не, че помага финансово, но виж как ни уважи, поне БЕЗ ДА ИСКА ПАРИ да ни рисува? Ето тя може да е пример за човек, който е помагал истински. Не знам ти дали мислиш така?

Майка ти - прави жената каквото може...

Поне около теб виждам има 3-4 човека, които може да ги пишеш, че помагат истински...

При мен - освен тебе, вече никой не виждам да помага...

(В онзи период беше така; по-късно се попромениха нещата, но общо взето, че повечето не ти съчувстват и не/няма да помагат си е валидно.)
-
е то и аз не съм се претрепал от помагане, по-скоро съм в рамките на нормалното и възможното според каквото ми позволява ситуацията
-
Именно. Просто другите не правят даже възможното. Аз залагам 80%, че АКО ти спечелиш милиони (и си кажеш), ...-ци и сие, за 1-2 месеца ще почнат с предложения, вниамие и какво ли не... Богатството привлича. И лошо няма, но... който не те брои сега като беден, няма как после ти да го броиш като богат... Просто те съветвам да не им даваш нищо на такива, които сега само се гъбаркат с нас и само ни дават акъл...

Ето ти малко антропологично знание, ако се интересуваш. УСТАНОВИЛИ РАЗНИ УЧЕНИ ГЛАВИ, че хора, които са с нашата (като мене и тебе) лицева структура откъм ЧЕЛЮСТ по- не са харесвани. И дават разни примери как един мъж бил по-привлекателен. Ето, ако ти е полезно: ... ... ...

Като намалих килограмите, добавих мускулна маса и положих повече грижи откъм диети, лицевата струкура и тя задобря. Поне не е както по-рано.

Оказва се, че повечето хора харесвали мъже с по-развити долни челюсти... Дори вече в САЩ имало развит бизнес - увеличават с пластична хирургия долната челюст...

(Естествено, другите фактори: коса, възраст, пари, статус... също имат значение, никой не отрича, но това е добро откритие, редом с другите, че по-малката долна челюст, по-овално лице и пр., правят мъжа по-немъжествен откъм визия, а и оттам - по-нехаресван от повечето хора.)

(На което, обаче, след години проучвания и размисли, добавям че има такива, субкултурно обособени, явления, когато пък по-женствените мъже се харесват. Примерно К-поп културата, която наложи и такъв вкус - повечето такива корейски изпълнители са по-скоро женствени, отколкото мъжествени, сравнени с по-старата генерация певци, включително и корейски, примерно На Ху-на (나훈아)... Та така.)
-
аз не съм се замислял от кой тип съм, но по принцип съм съгласен със заключението, а то и за жените важи
-
А, зависи. Жена с много квадратна челюст, дето мяза вече на мъж, мен лично, не ме привлича... То зависи от кожа, скули, очи, нос... но все пак - много мъжествена ще е някоя с "мъжка" челюст. :D
-
:)
-
Баща ми пак се опитва да ми опонира... Знаеш, че никой не е успял досега да ми опонира успешно. Просто съм по-умен от повечето хора, а и правото е на моя страна...

(И бих добавил - в случай, че сбъркам или, в процеса на опонирането, открия (или ми се докаже), че греша, веднага мога да си призная, да се извиня. Избягвам дебелоочието.)

"Е, щом повдигаш въпроса конкретно, ето да четат хората, аз НЯМА ДА СПЕСТЯ ИСТИНАТА: 1) Не са внедрвени запоите, а са факт - като се почне от онзи случай, когато не се държеше бащата на крака и дядото даже даваше вода със захар уплашен, да не умре бащата и се свърши с на Маргарита телефониранията "Той идва при мен вече на литър водка, не го напивам само аз!" 2) Малтретирането беше от страна и на майка, и на баща - на най-различно ниво: като се почне от това, че ми се отнемаха малкото джобни пари (баба ми все ме съветваше да ги крия, когато ми дават 10-20 лева, защото после ми се отнемат и нямам какво да харча) и се свърши с това, че съм гонен да спя по пейки в парка и по роднини; да не говорим за заплахи, че "ще пикая кръв", "ще ми се трошат кости" и какви ли не още. 3) Подслонът е даван, но е било срещу пенсиите, стипендиите и останалото, което сме носили вкъщи; на времена сме яли само лук и яйца, в същото време, когато синът на Маргарита (Явор) е черпен с грозде, а приятелите (Гошо Лаборанта и др.) с шунка и алкохол.4) Валутата беше изкарана и от майка ми (в съотношение 60:40.), 5) ЗАЩО вегетираш с гола пенсия И ПЪЛНИШ БЕЗПЛАТНО САЙТА НА ЕВРЕИНА ЗУКЪРБЪРГ? Толкова ли не може да научиш малко повече за интернет и ПОДОБНО НА ДРУГИ РОДИТЕЛИ ДА ПОМАГАШ ЗА САЙТА НА РОДНИЯ СИН, вместо на непознатия амрикански евреин? 6) Защо не идваш при мен, да РАБОТИМ ЗАЕДНО, а пишеш простотии за "КОТЕНЦЕТО" НА НИНОВА? 7) Какво е щяло да стане, ако някой е умрял, никой не може да гадае. ПРИМЕР: Ако бях останал само с майка си и тя се бе омъжила повторно за богаташ? Този вариант мислили ли сте го? В историята няма "АКО", ама кой да учи наука, нали за вас е по-важно да пишете нацизми и против Нинова!!! 8) Последно - С КАКВА ЦЕЛ И ЗАЩО онези двамата ме обиждат и провокират, без да съм им сторил нищо лошо? Очакваш от мен да свеждам глава пред провокации и обиди? Има една поговорка: "НЕ СТАВАЙ ПУТКА ЗАРАДИ ПУТКА!" (Пояснявам ви я: Заради жена, не трябва да предаваш себе си и роднините си! С предишните жени пак беше така, сега вече съжаляваш, нали? Омръзна ми да се осъзнаваш с години закъснение.)"

(За това, че Зукърбърг е с еврейски произход - факт е, не му измислям произход, нито пък употребявам "евреин" в анти-семитски смисъл. Никога не съм разбирал (а и съм против твърдо вече) как може да има толкова много омраза към евреи, японци и др., които дори и да са правили исторически грешки (като поведение на отделни техни ръководители, а не като вина на целокупното население), в същото време и са допринесли доста за човечеството като наука, технологии, култура...) Другото - "американски евреин" е още по-точно и го пиша с цел да подчертая, че това е човек, който е далече (на друг континент, с друго потекло), т. е. не е близък, не е роднина, че безплатно да му се дава подкрепа на социалната мрежа, пък в същото време близкия, роднината сам да се трепе (основно) да развива от нищото сайт и да оцелява по време на ненормални локдаунове и все по-голямо ограничаване на правата на чужденците (а и местните) във все по-неофеодализиращата се държава, която все по-малко прилича на република, на социалистическа и пр. с цялата тази неоимператоризация.

...  8)

Та аз вярно си отварям винцето. Преди това, обаче, да видим лотарията. Ако сме спечелили милионите, може и да им простя. Ако не - ще има екшън тая вечер. (ВНИМАНИЕ!!! Понеже съм подготвил силно вино, не се учудвай ако по някое време ме избие да пиша и по други теми - примерно да не се сдържа нещо за тебе и за Ц. - просто да си кажа. Все пак - ИН ВИНО ВЕРИТАС - "ИСТИНАТА Е ВЪВ ВИНОТО.")

Ставаше дума, че реших да пия едно силно вино (ракии, уикскита, сакета, водки, текили и друг твърд алкохол не пия и не искам да пия; най-много, ако е част от коктейл), за да мога да съм колкото се може по-откровен; да паднат неполезните задръжки за един важен разговор.

Само 35 юана преброих този път... Жалко...

... - това са числата, ако искаш да провериш.

... ... ... ...
-
каквото с тото-лотото - такова
-
Ами то с всичко така: с тото-лото колкото-толкова; с еб@нето - колкото-толкова; с живота - колкото-толкова.

 ;D ;D

(Макар и в хумористичен вид, правя лека критика на такова примиренчество.)
-
ами да (sun)
-
Инак, мернах, че си пак извън Шенджен, каквото си споделил - ако си зает, да не досаждам. Много пътуваш ти. :((

Аз лично мразя пътуванията, та го рекох със съчувствен тон...

(Не, че ги мразя напълно, но не обичам дългите, изтощителни и/или опасни пътувания.)
-
(sun)
-
Дано, дано след толкова много пътуване направиш (money) (thumb up)  8)

(Имам предвид да изкара пари, да се замогне.)


A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Some Chinese who wanted some help about some QQ groups
« Reply #340 on: May 22, 2023, 12:21:30 AM »
2019-12-24
1315940563 12:29:06 AM

Foreigner @ 12:29:18 AM
?
Foreigner @ 12:29:36 AM
群什么?
习惯假笑 12:29:37 AM
看片网站发个
习惯假笑 12:29:40 AM
 
习惯假笑 12:29:51 AM
我在海口足疗加你的
Foreigner @ 12:30:25 AM
 ...
Foreigner @ 12:30:36 AM
不对啊。
习惯假笑 12:30:59 AM
 ...
习惯假笑 12:31:05 AM
这个群
习惯假笑 12:31:14 AM
你也在啊
习惯假笑 12:31:32 AM
有就发个把 我要看 无聊
习惯假笑 12:31:34 AM
 
Foreigner @ 12:31:53 AM
我不懂你说什么。

Some Chinese person who wanted some help about some QQ groups. Wasn't sure what's that. Probably something like a gray scheme or something even illegal (according to the Chinese laws where many things are illegal -- casinos, prostitutes, cannabis -- everything like this is illegal, even the porn is illegal!) So, I decided to avoid continuing this chat. Better safe than sorry!
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
I wanted to work but he/she didn't answer
« Reply #341 on: May 22, 2023, 01:09:36 AM »
I was very poor at that time and still hoped that there will be some socialistic, republican future for China... didn't realize completely that the neoemperorization is coming... so, I still wanted to have a job, to apply for a Chinese green card...

”2020-05-13
1285970884 5:59:52 PM
我们已经是好友啦,一起来聊天吧!
可怜的外国人 5:59:54 PM
是什么工作的?
可怜的外国人 6:06:53 PM
是什么工作的?
 2020-05-15
可怜的外国人 3:14:28 PM
说吧。
 2020-12-10
外国朋友 8:18:21 AM
(生日快乐!)
 2020-12-31
:( 1:37:04 AM
 (问号)“

Well, maybe it's for good. I want to live in a freer country.
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Километрични 32
« Reply #342 on: May 22, 2023, 07:12:49 PM »
Ах, каква километричност!...

(Употребено в смисъла на неизбежната самоотбрана): "Натурално-изградена физика. Ще ги лупам по главите прости доколкото мога: ..."  (Става дума за агресивни хора, които се перчат с висок ръст, много килограми, страшни татуировки, вербална агресия и прочие. В отговор на това, аз тренирам и уча, всичко натурално (без стимуланти, без химии), та в случай на непредизвикано нападение срещу мен, ще се браня (самоотбранявам) доколкото мога. Това е пояснението, защото искам да знаят хората (и да правят като мен) - да употребяват силата си и бойните си изкуства само за самозащита. Наистина така смятам и никога не нападам първи. Ако не смятам така, няма да поствам онова по-горе, както и да губя толкова време сега да обяснявам какво точно имам предвид и какъв ми е светогледът по този въпрос.)
Само за сведение - около 2 часа диалог с баща ми! Нито йота отстъпка... Всичкото "Право в очи!" - от бебешка възраст до сега.
 На времена съжаляваше, че не съм умрял, ама... така е. То и ти си сигурно си го усетил...

И това - Ч. сигурно не се е сетил да го ползва - ама, да знаеш, че може и д се сети - НЕ СА ТЕ ВИНОВНИ (бащите), че сме бедни, ами НИЕ СМЕ ИЗХАРЧИЛИ ПАРИТЕ ИМ. ;D...
Няма нужда да казвам - направих го на 2 пари за такива твърдения.
-
по принцип ние сме им виновни за всичко, те не са виновни за нищо   :-\
-
Аха. То така е най-лесно.
А онази вещица най-доброто, което могла да измисли било, че те не били писали против мен, а аз съм фалшифицирал скриншота. (Това във времена, когато дори до ПИКСЕЛ може да се види кое е реално и кое не е.)

Ще излезна по някое време да пусна лотариите; ако има нещо - пиши.
-
ок
-
...
...
С една дума - отвращение от България на килограм...

Не помня по повод какви материали е писано (липсват скриншотовете), но може би нещо от сорта на "200 000 отвратени от България, искат да я напуснат" (източник https://frognews.bg/novini/200-000-otvrateni-balgariia-iskat-napusnat.html)
-
ами отвращение от определени хора
-
Добавих 1 юан от мен и купих за 36 юана: ... ... ... ...

И редовните 9, както винаги.
-
:)
-
Виж какъв гаден отговор получих: ...

Обяснявам му, че може да подпишат договор с жената, която също да преподава, а аз да съм като помощник, БЕЗ заплата, а тя да си я дели с мен - чиста работа, спазва се формално закона, не плащат на чужденец, а аз си имам резидентна виза... Да, ама тези не ми вдъхват надежда...

След като промениха закона през 2017 година, стана много, много трудно за повечето чужденци да се сдобият с работна виза, та се прибягва и до такива неща, че поне формално да не се нарушава закон. Е, в един момент всичко това писва и след толкова много грешки, нечовешка политика, рефеодализиране (реимператоризиране), реших просто да не се занимавам, да не се унижавам, да не рискувам и да си живея на по-свободно място.

А баща ми вече на 100% го изхвърлям на показ - даже как майка ми се е самоубила писах; как е изключван от училище, как е арестуван, как са го гонили от работа - всичко... Поредната провокация беше, че съм бил злобен, а той бил добричък...

Повечето неща той сам си ги е споделял публично, аз просто ги преповторих, защото не може един да се изкарва света вода ненапита, а невинен като мен да се изкарва по-чер и от Дявола.
-
ами... кофти нещица...
-
Моля, да кажеш всичко, което имаш като инфо за РАБОТА ЗА ЧУЖДЕНЦИ в Шенджен. Реших освен за даскал да почна и нещо друго да търся - съгласен съм даже по-тежичка работа да е. Та, нали преди беше казвал, че дори иранците преподвали там за по 200 юана на час? Пиши, в момента, как е положението. Ако има нещо обещаващо - да не изпускам.

(Както се вижда, не съм подбирал, бил съм съгласен да почна каквото и да е, но то при целенасочена политика на дискриминация (ксенофобска един вид) - само най-най-полезните чужденци, каквото и да си готов да правиш/работиш, все няма много шанс за редовна, легална работа. Да речем, от 100 чужденеца, повече от 5-6 едва ли могат да успеят. Обаче, това вече няма значение. Все едно да се кахариш дали ще имаш възможност да работиш в Русия, Иран, Северна Корея, Сирия и още няколко подобни.)
-
ами можем да зададем въпрос в една група на чужденци в Шънджън, аз мога да го задам ако нещо се притесняваш сам. Другото е ако наистина нещо дочуя да ти съобщя.
-
А, защо? Нямам притеснения, просто не я знам групата.
-
Важното е да се формулира кратко и ясно: A EU-citizen, Caucasian, хх, male (Masters's at Philosophy); 2004-2019 English teaching in China.
Нещо такова, защото знаеш, че колкото по-дълго, толкова по-малко обръщат внимание. Иначе аз или ти - както е по-удобно за тебе. Няма претенции.
-
Ами като се прибера днес утре ще ти покажа групата, и ще решим как да подходим

Гледам че е сериозна група, хората наистина си пускат обяви че търсят работа там, коментира се активно
-
Добре. Просто гледам по-бързо да почна нещо на колкото се може ПО-висока заплата и, както ти каза, за 1-2 години да събера парите за ресторанта, пък после вече по-лесно ще е в живота...

И щеще да е, ако не беше цялата тази идиотска ковидизация, която в неофеодализираната държава съвсем се удължи, чисто политически, разби животи и бизнеси... и вече не смея да почна абсолютно никакъв бизнес насам, защото никой и нищо не ти гарантира, че като нещо такова се случи после ще ти бъде компенсиран - на никой не му пука, а и после обявява "успех", "напредък" и все едно, че нищо не е било. Късопаметните и недалновидните отварят... е, аз не съм толкова безотговорен към личния си, с толкова мъки, натрупан капиталец.

(ok) (thumb up)

A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Sort of deceiving nickname
« Reply #343 on: May 23, 2023, 02:03:18 AM »
Sort of deceiving nickname. ;D I thought the person is from the Philippines but... no.

2021-08-06
Philippines 8:42:06 AM

Philippines 8:42:10 AM
你是谁
欧洲的哥哥 1:46:35 PM
外国的,欧洲朋友。喜欢菲律宾的。你是菲律宾人吗?
Philippines 1:46:37 PM
[自动回复][自动回复]
欧洲的哥哥 2:43:52 PM
Are you from the Philippines?
Philippines 2:43:53 PM
[自动回复][自动回复]
欧洲的哥哥 2:43:59 PM
I'm from Europe.
Philippines 6:33:23 PM
l'mChian
 2021-08-07
欧洲的哥哥 12:26:12 AM
I live in China too.
Philippines 12:26:13 AM
[自动回复][自动回复]
欧洲的哥哥 12:26:26 AM
I am in Hainan province. And you?
Philippines 12:26:27 AM
[自动回复][自动回复]
欧洲的哥哥 2:23:51 PM
How old are you, dear?
Philippines 2:23:52 PM
[自动回复][自动回复]
Philippines 5:20:19 PM
How old are you, dear?
Philippines 5:20:33 PM
18
Philippines 5:20:47 PM

欧洲的哥哥 11:31:08 PM
xx
Philippines 11:31:09 PM
[自动回复][自动回复]
欧洲的哥哥 11:31:37 PM
What do you work in China? Or you study?
Philippines 11:31:38 PM
[自动回复][自动回复]
 2021-08-09
Philippines 5:05:21 PM
[自动回复][自动回复]
European 5:05:22 PM
Don't want to chat?
European 5:23:00 PM
如果你不回复我,我删掉吧。
Philippines 5:23:00 PM
[自动回复][自动回复]
Philippines 10:39:18 PM

European 10:41:28 PM
I said, in Chinese,that if you're not going to chat with me, I'll just delete you. I like Philippinos, but seems you don't want to chat with me. Right?
Philippines 10:41:30 PM
[自动回复][自动回复]
Philippines 10:41:56 PM
我在学习
Philippines 10:43:27 PM
能不能讲中文   
European 11:10:19 PM
你到底是菲律宾人还是中国人?
European 11:11:06 PM
我说了我是个欧洲人,住在中国的外国人。你的名字是 ,所以我认为了你是菲律宾人。请问,你到底是哪里的?
European 11:16:30 PM
说不说?
European 11:37:20 PM
如果到明天没有你的回答,我就删掉。不会浪费时间的。
Philippines 11:37:22 PM
[自动回复][自动回复]
 2021-08-10
Philippines 9:50:48 AM
我是中国的
Philippines 9:53:56 AM
我是喜欢菲律宾的人们
European 2:51:07 PM
你住在海南吗?
Philippines 2:51:08 PM
[自动回复][自动回复]
European 11:14:42 PM
不住在海口?
Philippines 11:14:44 PM
[自动回复][自动回复]
 2021-08-11
Philippines 11:41:16 AM
我不住在海南也不住在海口
Philippines 11:41:17 AM
 
 2023-05-21
1903714207 9:13:34 PM
我们已经是好友啦,一起来聊天吧!

But we didn't chat anymore. It was a, mostly, time wasting chat.
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17560
 • SEO-karma: +799/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
With a Chinese male who lives in West Europe
« Reply #344 on: May 23, 2023, 04:55:17 AM »
2020-07-25
外国人 11:42:37 PM
Hi! How are you?
 2020-07-26
一条鱼 12:28:35 AM
fine thank you and you
该用户通过“海口英语角ING”群向你发起临时会话,前往设置。
外国人 11:37:25 PM
Well, just so-so.
外国人 11:37:41 PM
Where are you from?
 2020-07-27
一条鱼 3:57:10 AM
I am from china and I am in edinburgh now
外国人 9:21:22 PM
It's in Scotland, right?
 2020-07-30
外国人 11:40:20 PM
Are you a girl or a boy?
 2020-08-01
一条鱼 6:24:19 AM
 ...
一条鱼 6:24:31 AM
I am a man and you
外国人 11:18:48 PM
Me too.
 2020-08-02
外国人 12:18:26 AM
what kind of ad is this (GladPal)?
一条鱼 2:46:05 AM
It is a English game group
外国人 5:06:45 AM
OK. I see.

A short one.
A fan of science, philosophy and so on. :)

 

Your ad here just for $1 per day!

- - -

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.