☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

- - -

Your ads here ($2/day)!

Author Topic: Chats  (Read 53721 times)

0 Members and 45 Guests are viewing this topic.

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17591
 • SEO-karma: +801/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
A businessman or a scammer?
« Reply #360 on: May 30, 2023, 04:38:58 AM »
A businessman or a scammer? ;D He wanted to suggest me female contacts. I told him they usually do not add people they don't know (even they do, not necessarily they're going to have a good chat with you, to build some trust, etc.) but he said, it's okay, no worries... and when I realized that he's selling these contacts, it was a red flag and I stopped the communication. ;D

2020-02-16
1521470697 3:35:26 PM
我们已经是好友啦,一起来聊天吧!
Foreigner @ 3:35:28 PM
你好!什么资源?
最后 7:27:01 PM
你要那里的
Foreigner @ 7:28:30 PM
我住在海口市,但是我不知道你是说什么样子的“资源”?
最后 7:30:00 PM
小妹的扣扣微信
Foreigner @ 7:31:33 PM
哦,这样的。我明白。但是她们,大多数,不要加不认识的男人。这样有用吗?
最后 7:32:03 PM
放心,
Foreigner @ 7:33:20 PM
好的。试试吧。
最后 7:33:48 PM
你要么
Foreigner @ 7:33:56 PM
是。
最后 7:34:17 PM
软件还是联系方式
Foreigner @ 7:34:38 PM
QQ 扣扣
最后 7:35:46 PM
你要几个
Foreigner @ 7:36:46 PM
只有一个来试试一下。
最后 7:38:20 PM
五块一个,软件60,软件比较好
最后 7:39:09 PM
你买一整份海南的联系方式也行
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17591
 • SEO-karma: +801/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Километрични 39
« Reply #361 on: May 31, 2023, 05:42:10 AM »
Километри, не един, не два...  ;D

обаче има и за нон нейтив

(Става дума за носители на езика, и за носители на същия, но който не им е майчин. Според някои дефиниции, само тези с майчин език са "носителите му", не ми се занимава с подробости в дефинирането, та си ползваме "нейтив" и "не-нейтив", а той даже е използвал и "нон-нейтив". Е, не че не съм радетел за пуризма (чистотата на езика), аз даже цяла тема с години поддържам - Български думи за чуждиците и заемките), но просто в чатовете нещата не са толкова дефинирани винаги, а и толкова години ядове с тези неща, та не ми е до допълнително губене на време.

...

...

...
-
... - ок. Повечето са от този сайт явно. Ще го видя. (thumb up)
-

...

...

...
-
практически това са обявите до момента
-
Достатъчно.
-
ще пробвам да я добавя ама да не е веднага, че виж че има някакви заяжданици по темата
-
ОК, няма проблеми. А предложенията за работа са доста, но като цяло кофти.

Обяснявал съм и преди, но и тук ще обясня, за да не си помисли някой, случайно, извън контекст, че съм капризен и едва ли не проявявам някаква примадонщина - обяви имаше (сега вече понамаляха, защото, както и някои китайци усещат вече, чужденците не са желани в Китай (освен някои изключителни категории, т. нар. "таланти"), та съответно и обявите за работа намаляха осезаемо - но са за разни специфицни неща, които повечето хора (дори и образованите, с бакалавърски и магистърски степени) в повечето случаи не могат да работят. Примерно - мениджър на хотел, който да има поне 4 години опит в областта и еди-каква си диплома/специалност. Преподавател по философия, но поне доктор (магистър им е ниско, бакалавър - да не говорим). Учител по английски, но само от англоговорящи държави, но с предпочитания към такъв/такава от САЩ или Великобритания... или наистина екзотични (рядко-срещани) като, цитирам от една наскорошна обява за работа в провинция Шандун - "Специалист по технологията на керамичните топки"... общо взето такива, какво още да изброявам? Треньор по баскетбол, ама да е специалист и ако може от САЩ, чип дизайнер... няма възможности например да почнеш да работиш като санитар в болница, чистач или пазач в училище, сервитьор в заведение за бързо хранене, шофьор на автобус - абе, каквото и да е, но да си способен да го вършиш, ако наистина толкова няма работа точно по специалността ти (например - окей, няма за преподавател по география (ако си географ) или преподавател по социология, по философия, по право, но поне да има възможности да работиш легално... но къде ти?! Няма такива неща - протекционизъм, все повече ксенофобия и това е при неофеодализираността и неоимператоризираността.)

Поредната звезда: ...

Оная обява с 10к и без почивен ден направо кърти мивките. ;D
(За звездата - нещо саркастично ще да е било, не помня... а за обявата - ами един от многобройните примери за експлуататорство.)

ОК, изключвам се засега от кк-то, че след час имам урок и да се погрижа за лотарийката.
-
ok
-
Направо на въпроса: ...

Лошото е, обаче че няма много изгледи за успех при мен.
-
...

...
-
На първото какъв им е адресът за връзка; откъде са? Звучи добре за мен.

А за второто - увъртат го здраво нещо...
-
Фейсбук групата на чужденци в Шж

ще ги питам
-
Защото това по 300 за час е супер. Бих почнал веднага и през това време да се търси нещо друго.
-
обърках се, това е от уичат групата
-
Добре. Имат ли нещо за връзка?
-
нищо не е дал, опитвам се да го добавя за да му пиша, а в профила си има още обяви

...
-
Супер! Ето 2 такива 300 и 350 и за 1 година парите са готови!

Този не трябва да го изпускаме - хем добре плаща; хем е почасово, хем не ще само нейтивници. (thumb up) (thumb up)

(Тук се сещам да добавя нещо много важно - много ги има такива - нарочно пишат високи заплати/почасови плащания/бонуси/други неща, но като ги намериш (или още по-лошото - като започнеш работа) ти казват, че то всъщност няма чак такива големи пари или ще има, ама "друг път" или "след 1 година"... хиляди извинения, лъжи, забаламосвания, само и само да те хванат да им работиш. Та да го имате предвид, ако нямате опит - високите заплати/заплащания не винаги са реални, а са само уловки, а има и случаи на престъпления, които започват точно с такива измамни обяви за работа с привлекателни заплати и/или места. ТРЯБВА ДА СЕ ВНИМАВА!!!)
-
...
-
И като казах - "Трябва да се внимава!", ето и личен пример как не се предоверих на някакъв непознат американски купонджия, за който ще стане ясно от цитата по-долу:

Друже, в началото си помислихме, че това е пряка обява от китайци (собственици на детска градина или техните там мениджъри). Сега гледам, че това е някакъв американски батка, който на всичко отгоре отива да купонясва в петък вечер. Не ни вдъхва доверие. Няма смисъл, защото ако нещо се издъни с него (то с китайците се дънят нещата, та какво остава с непознат американец), доста ще се охарчим за пътя до Шенджен, та мисля този да го пропуснем.
~~~
И понеже достатъчно време изгуби с тези моите проблеми, най-добре спирай да търсиш. Аз имам достатъчно из нета да проверявам и без това - не си губи повече времето, че ми е съвестно така за тебе! И благодаря ти за усилието! (handshake) (respect)

И, за да не се излагаме пред чужденците, ето едно оправдание писах: "Oh, it's in Shenzhen. Sorry, but I'm in Haikou. Thanks for the offer anyway! Good luck!"

Така и за теб.

Така и за теб няма да е неудобно. Все едно, че не си знаел, че сме в Хайкоу. Надявам се всичко да е наред! Та, спирай цялото мероприятие, както ти казвам, аз ще видя "какво има на пазара" (доколкото виждам - нищо особено, накрая сигурно на което и да е ще се хвърля, стига да е по-сигурно. (OK))

Както се вижда, постъпил съм етично - без да обиждам човека в стил "Абе кой те знае дали не лъжеш, не ми изглеждаш сериозен за тези пари, за които говориш, пък и купоните по-важни от деловите разговори?! Кой те знае дали не си някой измамник, а и остави купоните, ама с тези мускули дето се фукаш, на бияч ми приличаш, на побойник, а... Ти ли точно си пък в бизнеса с образованието и плащаш най-високите заплати!?!", просто съм използвал тази измъкванка, която не обижда никой! А и уважение към времето и усилията на събеседника съм проявил давайки му възможност да си гледа и неговата работа, независимо колко съм на зор.
-

добре. слушам и изпълнявам  :)
-
Не ми е в стила да ги отсвирвам на база "националност", ама в случая: "Американски фитнес-маняк и купонджия в ШЕНДЖЕН" не ми вдъхва никакво доверие за партньорство, особено сега.

А китайският град е натъртен/подчертан, защото е един с най-високата престъпност в страната отколе. Та тази комбинация - мускулест купонджия от САЩ, живущ в най-престъпен китайски град и предлагащ работа в образованието на най-високо заплащане... хм, прекалено "неочаквана комбинация", но понеже съм, все пак, учен и обективен, не съм тръгнал да го обвинявам без доказателства и просто културно се измъкнах, че не търся работа точно в неговата локация.

Ето, като казах, че избягвам да пренебрегвам хора на база националност/народност - тук съм похвалил един друг американец пък:


А този американец пък добре е предупредил. Ето, макар че ти си ги знаеш сигурно: ...

(Не споделям последната част от поста му, защото то в САЩ пък съвсем са по тези неща, НО че има фалшиви обяви за работа, за да ти краднат данните - това ДА.)
-
да
-
Почвам курс по tefl... И с такива неща вече трябва да се занимавам, защото все повече и повече изисквания...

Та, който разправя, че било добре да си беден - не му вярвай.

(Става дума за TEFL - Teaching English as a foreign language.)
-
т.е. ще взимаш сертификат за изкаран такъв курс ли?
-
Ами да, защото всеки ме пита дали имам; като имаш такова и си с 10%, примерно, повече шанс да те вземат на работа, та поне за това да не ми мелят, защото "Ама в България не говорят английски!" вече ме изпотява. :(

A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17591
 • SEO-karma: +801/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Километрични 40
« Reply #362 on: June 02, 2023, 06:16:56 AM »
Кило... какво? Километричност, разбира се! ;D

Намерих безплатен онлайн; дано накрая да не се окаже платен и той...

(Честичко такива неща стават онлайн, а и не само. Та като видите "безплатно" (или чуете такова), то имайте си едно на ум. В моя случай, е, наистина се оказа напълно безплатно, за което съм много благодарен!)

120 часа ще слушам неща, които си ги знам от практиката, от СУ-то или от обща култура...

(Ами, общо взето, това се получи, но да речем, че беше сравнително-интересно и понаучих поне 10% нещо отгоре. Даже и бележки си водих, съвсем съвестно и отговорно.)

...

-
и дават сертификат безплатно?
-
Така казват.

(И вярно дадоха, безплатен, но само онлайн. За хартиен трябва да си платиш. Та, както виждате, безплатно, общо взето, ама не на 100%.)

И почнах да уча, даже си водя записки...

Основно за имената, защото не ги помня; а теориите са ми ясни и на сън да ме пипнеш... ...
-
ясно
-
Досега учих... След малко продължавам.
През "междучасието" ти давам откъс от новина: ...  ;D
-
 :)
-
... <--- А аз докато уча (неща, които си ги знам) философствам и за сетен път си вадя извода: "АКО бяхме богати, нямаше да се налага да стигаме до такива неща като каране на скучни курсове."
-
 :)
-
您好,我现在有事不在,一会再和您联系。

(Малко по-сетне, както и отбелязах вече, стана сравнително-интересно. Не е някаква стопроцентова скука.)

“Students must make a conscience commitment to learn. Your skills, attitudes and leadership will help them gain English language skills and be a rewarding experience for both of you.” -- Сигурно и ти в твоята работа имаш много rewarding-и. ;D
-
(sun)
-
Общо взето празни приказки на либаралната западна педагогика. Затова и резултатите са такива...

(Пояснявам - нищо против нямам срещу западното и либералното, но като става дума за педагогика - установил съм (а и не само аз), че колкото си по-либерален, толкова повече ти се качват на главата (не всички, но няколко, което пък повлиява на останалите, от които още няколко също стават неуважителни, предизвикателни и т. н., та дори и 60% от целия клас да са добри деца, като се намери една част, която да повлече и друга част, то тишината, вниманието и всичко останало (вкл. респект към преподавателя) отива на кино! До утре мога да ви давам примери с ученици, които даже посягат на учителите и какво ли не... Колкото повече либерализъм, толкова повече слободия и няма дисциплина, няма уважение, няма и постигнати добри учебни резултати... Да не говорим пък за онези либерални и не чак толкова либерални, които даже допуснаха ученици да стрелят по други ученици и по учители! И после се чудят някои, на не едно и две места по света, защо така нямало хора, които искат да работят като учители...))
-
 :-X
-
Но ще го изкарам, защото съм си супер-интелигентен по тези хуманитаристики. Аз можеше направо да взема тестовете, НО искат 260 юана!!! Та реших да си мина по учебната процедура и сега даже си записвам, че да има смисъл от загубеното време. ПРИМЕРНО вчера научих, че 63% от учителите смятали липсата на дисциплина за най-стресовото. Страшно полезно знание!

И не се шегувам! Точно това имах предвид с по-горното - без дисциплина никакво образование (качествено) не се получава! Прави са 63-те процента от онези учители.
-
 :)
-
... - това беше сериозно!


A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17591
 • SEO-karma: +801/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Километрични 41
« Reply #363 on: June 02, 2023, 07:33:36 PM »
Е. Километрично е.

... (thumb up)  ;D  Този като мен. Малко са му ядовете, ами и с какви ли не други неща трябва да се занимава...

А това все едно, че Ц. го е писал с неговите наивно-учебникарски виждания:

...

...

(Не, че съм против нещата, писани в учебниците, но когато тези неща са остарели и/или неподсилени с личен практически опит (единство на теория и практика) и се изказват некритично, догматично почти, тогава тяхната отдалеченост от реалността е голяма и не сработва на практика. Темата е много обширна, няма как да я развия докрай тук в момента.)

... - ВидЕ ли бе? Не като тебе: "Не мога да си напиша статиите, значи не мога да успея!"  ;D :D ;D

Това като полушега, защото не винаги начините са повече от 1.

(Явно е ставало дума за твърдение, че винаги има повече от един начин, а това не е винаги така. Понякога има много начини, друг път само 2-3 начина, а има случи когато начинът е само 1 (няма алтернатива, няма избор) или просто няма начин.) А аз съм поощрявал колкото мога събеседникът да бъде по-деен, да не губи младост и време, и здраве, да търси допълнителни начини, а не само да се движи "в един коловоз", но... "колкото-толкова"...
-
 :) :)
-
 :) :)
-
...
-
...  :D

Чети и ми завиждай какви неща уча по ТЕФЛ-а.
-
 :)

...
-
您好,我现在有事不在,一会再和您联系。
-
от това нищо не се разбра
-
МНОГО БЛАГОДАРЯ, когато на време ми пишеш кой какво ме/ми говори във ФБ-ка, защото нали знаеш, че избягвам по възможност да губя време там! (respect)

А това го разбрах аз - става дума (между нас да си остане, де, че тя може и да не го е споделяла публично), че иска да избяга от България ТОЧНО В Исландия, та й говоря, че там много ще й е зле, защото е студено, мрачно по време на полярните нощи и пр. (А останалото са приказки в стил "Х." - нищо съществено толкова.) За Исландия - научно погледнато, нямат точно полярни нощи, но имам предвид, че през определен период от годината денят им е само няколко часа, не е за човек като въпросната приятелка. А за Х. - ами аналогията е във връзка с религиозно-философско-идеалистичните писаници, към които има слабост въпросната личност, в което проблемът е, че се губи време, не допринасят за практичното, реално подреждане на живота (който е сравнително-тежък в случая) и няма как да се отнасяме положително към такива непрактични и далече от истината дори писания.

А аз съм на 3-ти урок вече...
...
-
... - Абе и аз все си мисля, че истината не е в класната стая.

Конкретен педагогически (свързан с педагогиката) казус от курса.
-
 :)
-

A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17591
 • SEO-karma: +801/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Re: About some job but didn't want to share it with me
« Reply #364 on: June 04, 2023, 02:35:19 AM »
And his/her nickname is "rgfeioto". :)
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17591
 • SEO-karma: +801/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Километрични 42
« Reply #365 on: June 04, 2023, 04:05:14 AM »
Километрично, че краят му се не види!...  :D

...  - ето, и тези съветват да не мислиш много! :)

Веднагически пояснявам, че става дума не да не мислим въобще или да не мислим качествено, а да не се мисли, задълбава прекалено много; да не става човек обстоятелствен, да не се бави прекалено много и пр.
-
съгласен съм с тях

 :)
-
Аз, да кажа, установих че тези обучения ги минавам като "за закуска" и почнах да карам паралелно курс за хотелиерски мениджмънт. Там още по-просто ми се вижда даже и от педагогиката на ТЕФЛ-ата...

Ще взема каквито има наоколо дипломи, не се знае кое и къде може да е полезно...

(И наистина изкарах няколко курса, но точно този с хотелиерството се оказа, че е платен, а по онова време нямах толкова пари да инвестирам и в курсове. По-късно, като се заимах малко, си взех и платени курсове (спортни специалности), защото напоследък наблягам на спортното си саморазвитие.)
-
да
-
Пример от хотелиерството:
...
-
тия от хотелите би трябвало добре да печелят
-
Тези неща са супер-лесни за мен.

Преди познавах разни в Саня - по 7000 юана заплати имаха. Сега може и да имат около 14000. Не е кой знае какво, но е доста над средната заплата.

Ето ти още 1 "мъдрост" от ТЕФЛ-а и продължавам да се обучавам: ...   :D Мъдро!

Е, ами на времена имаше и разни такива - ненапълно верни или просто труизми, които всеки ги знае. Обаче, като цяло, съм доволен, че го изучих и взех с добър успех. 8)
-
 :)
-
... - Отдавна го търсих.
(Не си спомням за какво е ставало дума. Може да е бил някой корейски трот или нещо философско. Общо взето интересите ми са добре известни на тези, които ме следват.)
-
 :) :) :)
-
Много вярно. Не като идиотът, който пише, че "Който няма човешки способности, обвинява родителите си. Те не са ти виновни, че си пълен нещастник."

(Ако след това, което споделих за истината въпросният е прочел, а и разбрал, как стоят нещата и кой е виновен, какво е реалното положение на нещата, значи не е идиот, но ако все още си мисли, че нямам човешки способности и съм пълен нещастник, е значи си е "типичен идиот" както казваше майка ми за такива, че и даже предрече, че някой ден с баща ми ще си имаме работа с такива!)

А този, ... , дори и да го разпрегнат, пак няма да може да догони оня с колата. (Тук пояснявах погрешността на онзи с обидите (за липса на "човешки способности" и "пълен нещастник") с една китайска карикатура, в която един с лека кола си кара напред (карат го родителите му, той е на капака отпред), а друг се е впрегнал като вол и дърпа ли дърпа родителите си в каруцата, но няма как да успее, сигурно ще падне по пътя от умора. Та затова и казвам, че дори и да го разпрегнат, то пак няма да може да догони онзи с колата.
Ето един вариант, който намерих току-що:
-- дано да го видят и разберат тези, които не вдяват, че не е всичко до родителите, но много зависи и от тях!
)

А това в отговор на стихотворението "Не мечтай за пари приятелю", от което още ми е зле, наистина голяма гадост е това стихотворение  :((: ...

(Казвам, че е гадост, с оглед най-вече на последствията, които може да причини един такъв светоглед - когато нямаш пари, оставаш без лечение, без дом дори... много е тежък безпаричния живот, животът в немотия! Не може в капиталистически и/или неофеодални условия да не мечтаеш за пари (и да се опитваш да имаш пари)! Много е вредно това, ако му повярваш! Пазете се от илюзии, че може без пари!!!)

Който има пари се кефи на техен гръб, а който няма, за пари се изгърбва. Това е смисълът на карикатурата.
-
да, много подходящи картинки
-
Ако напишеш в Байду "неравенство" (不平等) и ще ти изкара много други. Аз само тези ти покзвам, че нямам време.

...

... (януари 2019, 5 юана.)
-
браво

...

...
-
Човече, аз ти казах да не се натоварваш с това. ОБАЧЕ, при положение, че все пак си решил да се натовариш, пращай само тези, които дават ПОНЕ 17 000 юана. За под 17 000, аз и в Хайкоу мога да работя.

(Отдавна вече няма такива неща, особено за хора с гражданство на държава, която не е англоезична (а и не е призната за такава от китайския закон! Примерно Ямайка си е англоезична и то повече от ЮАР, но Южна Африка я признават в закона, а Ямайка - не.))

Целта е да се намери нещо на ВИСОКА заплата, за да НЕ работя с ГОДИНИ, преди да имам за бизнеса. Ако е за ниски заплати - и тук ги има. Последно искаха за 10 000 да ме вземат за цял ден...

И след като се случи и ковидизацията, както и ненормалната 0-КОВИД политика, както и последвалото неофеодализиране и неоимператоризиране, всичко отиде надолу. Да не си разваляме настроението, но отбелязвам, все пак!
-
ясно, да

аз от желание да не изпуснем нещо
-

ОК, ето границите, за които си заслужава, според мен: ...
-
тъй да... а то за нейтив и трийсет дават....
-
Ами нейтив да си в днешно време в Китай...

(Вече и на тях не им завиждам щом са в неофеодализирана, неоимператоризирана среда...)
-
и като се гледа в онази група дискриминацията е налице, обявите за ненейтив са с доста по малко възнаграждение

другият вариант е да почнат да изучават български като първи чужд език   ;D :-[ :-X
-
Няма начин. Даже законът в Китай е променен - за ненейтив е много трудна легалната виза. Всеки иска човек с добро английско произношение.

А и по-късно видях, че въпросните им визи са някакви "заобикаляне на закона" от типа на "консултант", т. е. той или тя си преподава там редовно като 100% учител, но се води "консултат" или "мениджър" или не знам си какво, та като се заяде някой и провери въпросното училище, никой не знае колко тежки могат да са присъдите. Една беше писала, че чак в затвора (предварителен арест, за дълго време) е била, защото я хванали, че преподава нередовно...
Така че аз никога не се съгласих, дори и да са ми предлагали, да ми правят някаква такава работна виза, лъжлива работна виза! Колкото и да са произволни, относителни законите (и даже редовно сами да си ги нарушават на локално и на държавно ниво понякога), аз все гледам да не съм нарушител на въпросните закони, независимо в коя държава се намирам!

-
това според мен не е гаранция... според теб африканците нейтив ли се водят?
-
И как да го изучават, когато България е една отиваща си държава?... Изучават се езици на силни страни икономически - японски, френски...

Това песимистично изказване е във връзка с намаляващото население - нали все казват, че някой ден българите (а и не само) ще изчезнат, ако така продължат нещата. А и защото икономическата сила не е много, в сравнение с другите. Да не говорим за моралната криза, за редовните политически кризи... а и с тази голяма война в близост... Малко място за оптимизъм остава, но поне добре, че има малко или повече надежди в едно или друго отношение.
-
щото колегата ми тук така си мънка че и сам себе си сигурно не може да разбере  ;D
-
Ами зависи с какво гражданство е афрото.

(Това, моля, да не се приема за шовинистично, камо ли за расистко. Просто "афро-" е представка свързана с африканското - например афроамериканци е термин, който се използва в английския и други езици за обозначаване на гражданите на САЩ, които произхождат от черното население на Африка. Та човекът пита за африканците и аз отговарям с "афрото", т. е. като неологизъм, диалектизъм, за по-бързо и по-свежарско общуване, а не да изливаме дискриминация или други негативни неща срещу някой, защото е черен. Много против тези неща съм!)

A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17591
 • SEO-karma: +801/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Lovely chats with Miffy
« Reply #366 on: June 04, 2023, 05:44:00 AM »
Well, Miffy was one of the best students. I'd rate her like one of the TOP 5, really.

So, some lovely chats, full of emojis by the way, which will be not represented in this post because there is no this ability.

2019-06-29
皮卡丘 10:29:21 PM
我是皮卡丘
🐅 10:29:41 PM
 Hi!
 2019-06-30
皮卡丘 9:11:55 AM
 
皮卡丘 9:12:01 AM
 
皮卡丘 9:12:08 AM
 
皮卡丘 9:12:16 AM
 
皮卡丘 9:12:23 AM
 
皮卡丘 9:12:28 AM
 
皮卡丘 9:12:55 AM
 
皮卡丘 1:18:36 PM
 
🐅 1:48:55 PM
I see. Noodles, sushi, ice cream, hamburger, drinks, church and ghost.
皮卡丘 1:51:24 PM
 
皮卡丘 1:51:27 PM
 
皮卡丘 1:51:34 PM
 
🐅 2:37:29 PM
 
🐅 2:37:38 PM
 
 2019-07-01
皮卡丘 8:54:22 AM
 
皮卡丘 12:29:54 PM
/下面
🐅 1:25:51 PM
 
皮卡丘 2:45:10 PM
 
🐅 2:45:37 PM
Yes. It's a rainy day today.
皮卡丘 2:45:54 PM
 
🐅 2:46:14 PM
 
皮卡丘 5:31:59 PM
 
🐅 5:32:28 PM
 
皮卡丘 5:32:37 PM
 
皮卡丘 5:32:47 PM
 
皮卡丘 5:33:30 PM
 
🐅 5:33:46 PM
Nice!
皮卡丘 5:34:02 PM
 
 2019-07-02
皮卡丘 7:15:06 AM
 
🐅 12:44:12 PM
 
皮卡丘 1:30:51 PM
 
🐅 1:31:07 PM
Are you sleeping?
皮卡丘 1:31:34 PM
 
🐅 1:31:43 PM
OK.
皮卡丘 1:32:03 PM
 
皮卡丘 1:32:04 PM
 
皮卡丘 1:32:11 PM
 
皮卡丘 1:32:20 PM
 
🐅 3:40:57 PM
What's that?
皮卡丘 5:31:51 PM
 
皮卡丘 6:29:13 PM
 2019-07-03
🐅 12:57:57 PM
I'm fine. Thanks.
 2019-07-05
🐅 11:38:40 PM
Have a good night!
 2019-07-06
皮卡丘 11:55:46 AM
🐅 1:20:01 PM
Yes, see you tonight!
🐅 1:37:18 PM
 
皮卡丘 1:50:04 PM
 
🐅 1:51:04 PM
为什么?这个是大便!       
皮卡丘 1:51:20 PM
 
皮卡丘 1:52:40 PM
 
🐅 1:53:51 PM
 Ahhhhh!!!!
皮卡丘 1:54:23 PM
 
皮卡丘 1:54:24 PM
 
🐅 1:54:47 PM
 
皮卡丘 1:55:00 PM
 
 2019-07-08
🐅 10:38:39 PM
Hi, Miffy! I'eat some grapes. 
 2019-07-09
🐅 2:49:09 PM
And what are you doing?
 2019-07-11
🐅 1:58:15 PM
Good afternoon! It's a cloudy day today... 2019-07-13
🐅 2:38:09 PM
Good afternoon!  I'll have a walk.
 2019-07-16
皮卡丘 5:50:44 PM
 
🐅 9:44:09 PM
Hi! Nice to see you online! 
皮卡丘 11:57:54 PM
 
🐅 11:57:55 PM
[自动回复]你好,我现在有事不在,一会再和你联系。
皮卡丘 11:58:05 PM
 
🐅 11:58:06 PM
[自动回复]你好,我现在有事不在,一会再和你联系。
 2019-07-17
🐅 12:01:36 AM
 I'm watching the night news on CGTN.
皮卡丘 12:02:07 AM
 
 2019-07-20
🐅 4:00:03 PM
 
🐅 4:00:14 PM
Have a good day!
皮卡丘 4:01:06 PM
 
 2019-07-22
🐅 2:12:17 PM
 . 给你复习一下几个单词:gray (grey), crow 和 sport (sports).
 2019-08-04
皮卡丘 1:03:14 PM
 
Foreigner @ 8:05:42 PM
 
 2019-09-05
皮卡丘 6:53:31 PM
 
Foreigner @ 10:57:11 PM
 Hi, Miffy! Glad to see you online!
皮卡丘 10:57:35 PM
[动作消息]生日快乐
皮卡丘 10:58:19 PM
 
Foreigner @ 10:59:09 PM
Wow! A birthday cake and a lot of "yes"!
皮卡丘 10:59:48 PM
皮卡丘 11:00:45 PM
 
皮卡丘 11:02:14 PM
Itagife
Foreigner @ 11:03:37 PM
What's that?
皮卡丘 11:04:30 PM
A cak
11:04:55 PM皮卡丘撤回了一条消息
11:05:26 PM皮卡丘撤回了一条消息
皮卡丘 11:06:34 PM
[动作消息]暖心摸头
Foreigner @ 11:08:45 PM
A cake. Yes.
皮卡丘 11:09:44 PM
Do you like
皮卡丘 11:10:33 PM
 
Foreigner @ 11:14:29 PM
Yes, I do!
Foreigner @ 11:14:39 PM
Flowers (roses) for you:
皮卡丘 11:16:12 PM
 
Foreigner @ 11:16:48 PM
         
皮卡丘 11:17:50 PM
Foreigner @ 11:21:58 PM
             
皮卡丘 11:24:21 PM
 
Foreigner @ 11:34:42 PM
 
皮卡丘 11:54:23 PM
Good nity
皮卡丘 11:55:02 PM
 
Foreigner @ 11:55:41 PM
Good night!   
 2019-09-13
Foreigner @ 8:00:54 PM
中秋节快乐! 
 ...
 ...
 :)
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17591
 • SEO-karma: +801/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Short one with Roger
« Reply #367 on: June 04, 2023, 07:31:04 PM »
It was a short one with Roger (with a slogan "农渔致富")

2020-01-01
roger 7:08:11 PM
我是roger
Foreigner @ 7:13:58 PM
你好!
Foreigner @ 7:14:29 PM
这个是那个FACT BOOK的地址:https://www.cia.gov/library/publications/resources/the-world-factbook/
 2020-01-24
Foreigner @ 10:54:54 PM
Happy New Chinese year! 

After some more messages (about the COVID and how I'm still in China, Happy Birthday to you, etc.) I found out he's not a QQ person and we switched to WeChat where we had some very long conversations.
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17591
 • SEO-karma: +801/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Some 丫丫 who didn't say a word
« Reply #368 on: June 05, 2023, 03:11:12 AM »
Someone nicknamed "丫丫" (that time the nickname was "我的意中人是个盖世英雄")added me but didn't say a word. Her slogan is "我的愿望很简单 你在身边 在你身边". This was all:


2021-02-17
我的意中人是个盖世英雄 11:56:46 PM
我是我的意中人是个盖世英雄
 2021-02-18
外国哥哥 12:00:09 AM
你好!
外国哥哥 3:29:51 PM
你是哪位?
 2021-02-20
我的意中人是个盖世英雄 12:29:14 AM
   (Chinese fireworks) (Chinese fireworks) (Chinese fireworks)
外国哥哥 12:31:32 AM
有意思。
外国哥哥 12:31:34 AM
认识吗?
外国哥哥 12:36:40 AM
你是谁?
外国哥哥 1:29:59 AM
好的,没事。我就会等你一会说一下你是哪位,为什么加了我,想要什么。但是如果到明天晚上你还不要回答我,那我就删掉。因为我不需要在我的QQ里不出名的人。
 2021-02-21
外国哥哥 12:00:18 AM
所以,不敢说?害羞??
外国哥哥 12:01:18 AM
我理解,可是沉默的人在QQ上没有什么意思的。
外国哥哥 12:02:22 AM
拜拜!
And just deleted her because I think it was the right action.
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17591
 • SEO-karma: +801/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Someone who suggested some suspicious job
« Reply #369 on: June 05, 2023, 03:34:45 AM »
Someone who suggested some suspicious job. I bet that it wasn't legal. At best, it was something in the gray sector. So, I decided not to share my real details. His nickname -- ”忘记过去“ (his slogan: "人一生没有梦想,和咸鱼有什么区别。")

2019-09-03
 11:34:48 PM
海口
忘记过去 11:35:03 PM
你好
Foreigner @ 11:35:10 PM
是的,我在海口。
忘记过去 11:35:16 PM
你现在人在海口吗?
Foreigner @ 11:35:22 PM
你好!
Foreigner @ 11:35:25 PM
是什公工作的?
忘记过去 11:35:32 PM
语音方便
Foreigner @ 11:35:34 PM

忘记过去 11:35:41 PM
Foreigner @ 11:36:11 PM
不懂这个,我是外国的。
忘记过去 11:36:27 PM
啥意思?
忘记过去 11:36:51 PM
你是外国人在海口?
Foreigner @ 11:37:43 PM
是。我教英语。
忘记过去 11:37:57 PM
哪个国家的?
Foreigner @ 11:38:19 PM
澳大利亚。
忘记过去 11:38:43 PM
你多大啦
Foreigner @ 11:38:54 PM
41.
忘记过去 11:39:12 PM
那估计做不了
忘记过去 11:39:29 PM
我只要中国的
Foreigner @ 11:40:10 PM
什么工作,我介绍中国同事。
忘记过去 11:40:39 PM
叫中国同事缺钱的跟我聊吧
Foreigner @ 11:41:20 PM
可是先要知道什么工作,因为不要丢脸。是那个在酒吧吧?
忘记过去 11:41:38 PM
不是。
忘记过去 11:41:51 PM
这个工作挣钱特别轻松
Foreigner @ 11:43:20 PM
。。。

Deleted him. No specific details about the job, searching for needy (lacking money) Chinese people... Well, doesn't sound like a legal, normal job to me. I don't like risks.
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17591
 • SEO-karma: +801/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
With "ability"
« Reply #370 on: June 08, 2023, 05:04:37 AM »
A person with interesting nickname "ability". Well, he's really able -- able to hit the gym well, able to have a very pretty girlfriend... just not able to chat longer with me. ;D No idea why, probably because he moved to WeChat and I do prefer the "good old QQ". Some (many, in fact) of the Chinese moved to WeChat and never informed their QQ friends that they'll be active in WeChat and to leave the contact info but it's okay.

So, "ability" (slogan "一次一次,拼回破碎自己"). I sent him a final message some years ago: "朋友🐅 1:16:00 AM
今晚是我的生日!在看看好久没有聊天了。你好吗?" and didn't get any answer so decided to clean up the QQ friend-list and deleted this contact (together with many others). :)
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17591
 • SEO-karma: +801/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Chat with a peculiar Tracy
« Reply #371 on: June 09, 2023, 06:28:05 PM »
Well, there was someone nicknamed "Tracy". A peculiar person I would say. We chatted then the person suddenly stopped to answer me and even left the group, didn't want to continue the communication, didn't want to re-add me later again at least to explain what's the problem or at least to answer something about the job... Disappointing really...

"019-02-14
朋友🐅 9:03:53 PM
Thank you for your good wish in the group!
朋友🐅 9:04:01 PM
Where are you from?
 2019-02-15
ღ 9:39:53 AM
china
ღ 9:40:12 AM
and you?
朋友🐅 1:23:41 PM
I'm from the EU and I live in Haikou now.
朋友🐅 1:23:54 PM
Are you a female or a male?
大兵国际的tracy 1:24:44 PM
我是大兵国际的tracy
朋友🐅 1:32:17 PM
Tracy? You must be a girl.
朋友🐅 1:33:25 PM
大兵国际 is an English school?
 2019-02-16
大兵国际的tracy 10:07:31 PM
dabing international is an English school in guangzhou and welcome to here for study
朋友🐅 10:08:33 PM
是吗?要外教吗?工资有多少?
大兵国际的tracy 10:11:22 PM
哈哈,你需要找工作吗?
朋友🐅 10:12:21 PM
有好工钱的话,肯定会的。我已经教过了在中国几年了。
大兵国际的tracy 10:16:10 PM
我们机构工资不低哦,可以来面试看看呢
大兵国际的tracy 10:16:47 PM
我们的外教都是双语的
朋友🐅 10:17:54 PM
我住在海口市。怎么来,如果没有什么稳定的话?
 2019-02-17
大兵国际的tracy 11:09:15 AM
如果你想到广州发展的话,可以考虑哦
朋友🐅 2:47:20 PM
我的意思是有没有稳定的工钱,比如如果有17 000 人民币的话,我会发给我的CV和VIDEO。如果只有去广州的话,可是没有高的工资,我怎么办?
 2019-10-17
ღ 11:02:14 PM
我们已经是好友啦,一起来聊天吧!
 2019-10-18
Foreigner @ 2:05:38 PM
Tracy,你怎么离开了? 是不是因为那个吃醋的中国小伙子?"
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17591
 • SEO-karma: +801/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
What 2 straight guys are going to do?
« Reply #372 on: June 10, 2023, 04:14:53 AM »

What 2 straight guys are going to do?  ;D


  Well, this is the question that I asked a person who said he's straight but at the same time... let me show you this strange chat with him:

2019-08-13
 1:15:28 PM
Hi, i am visiting haikou now
Foreigner @ 1:15:36 PM
Hi!
Foreigner @ 1:15:53 PM
And you're a man?
dream 1:54:21 PM
Yes , i am a guy
dream 1:55:22 PM
Are you looking for ons or friends?
Foreigner @ 9:22:34 PM
It's a strange question. 为什么只有ons(一夜情)或朋友们?我就是上网,看看有什么。你在找什么?
Foreigner @ 10:04:50 PM
Btw, you're a gay (homosexual) man or not?
dream 11:11:21 PM
I am straight
Foreigner @ 11:11:22 PM
[自动回复]你好,我现在有事不在,一会再和你联系。
 2019-08-14
Foreigner @ 1:17:53 AM
Well, what 2 straight guys are going to do?  :)
--
I didn't continue this dubious chat. ;D
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17591
 • SEO-karma: +801/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Километрични 43
« Reply #373 on: June 10, 2023, 07:50:02 PM »
Kilometers... километри, демек, на английски. :)

Нигерия??
-
Нигерия май им беше официален английския, но не знам дали в КИТАЙ ще ги признаят за нейтив.
(И точно така е, проверих. Няма признаване. Сега си спомням за приятеля на една туркиня, който беше от Намибия. Там също официалният им език е английски. Та този с право протестираше защо съседен ЮАР е признат за нейтив инглиш, пък те, Намибия, не са. Просто много недодялан и/или политически правен закон - ЮАР са в БРИКС-а, Намибия, Нигерия, Ямайка и др. не са, та... не са native English speakers...)
-
интересен казус

(Не само интерес, но и дразнещ, дискриминиращ... от неофеодализирани държави какво да очакваш, всъщност?!)
-
...
-
той се опита да пробута жена си в детска градина, барабар с детенцето, ама не стана нещо

то ако на него нищо не се разбира на жена му хептен

(Тук вече е отделна тема. Никой не твърди, че тези, където официалният им език е английски го говорят сносно, или ПОНЕ разбираемо. Но то и с тези от ЮАР е така, дори с някой от различни райони на Великобритания или САЩ е така... Аз съм срещал хора, които си казват откровено - майчиният ми език е английски, но на този (примерно някой от гето в САЩ) не му разбрах и 50% от казаното.) Същата работа е и с някои шотландски английски произношения и пр.
-
Ами, стегнаха закона и докато съм си работил в детската градина 10 години са настъпили гадни промени... Сега едно училище тук иска по 200 да ми плаща, НО като видяха БГ-паспорта и взеха да се кахърят дали ще могат да ме уредят. Само за 2 часа ме наеха сега, докато го мислели... Много коварно положение стана, затова ще видя какви курсове да карам, ако ми ги признаят, за някоя друга работа... Хванал съм се за главата! А, АКО ИМАХ ПАРИ ЗА БИЗНЕС - нямаше да е така... (Припомняй го на всички, които казват, че и без пари можело.)

(По-сетне още такива случаи имаше - минавам демо-урока успешно, харесват ме, искат да ми издадат виза, но във визовия отдел не дават - не съм с паспорт, който е признат за такава работа. 100%-ов гражданствизъм (дискриминация по гражданство.) Добре, че се очертава да не се занимавам цял живот с такива противни неофеофални дискриминационни ситуации!)

Ами не може с такива - то и във Филипините е 1 от официалните езици, но повечето говорят зле... Много е трудно човек да го овладее като акцент на ниво. Дори на мен може да ми се хване тук-там някой неанглийски акцент.
-
а то явно има наплив от нейтив спийкъри, и имат избор може би, иначе надали щяха да са толкова стриктни с изискванията

(Няма, с изключение на някои райони. Обаче не е това причината. Калпавият закон е, на първо място. Но да не губя време повече с това!)
-
Нямат, но като ти спуснат закон отгоре и се съобразяват някои. А аз не виждам наплив, щом като постоянно има обяви и са с ДЕФИЦИТ на нейтивници.

Положението е лошо, за всички (без пари особено, които са).
-
хм
-
Отивам да уча, да изкарам по-бързо сертификатите, защото с учителстването се удря на камък, както виждаш и то голям камък...
-
да

A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 17591
 • SEO-karma: +801/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Километрични 44
« Reply #374 on: June 10, 2023, 08:55:39 PM »
Километри, километри са това. :)


...
-

искаш ли да помогнете с жена ти да разберем нещо важно по китайско работодателските въпроси
-
П. се навира между шамарите. После да не се чуди, ако него някой кмет или суджук го подгони? Като нищо ще го поръчат на някой прокурор и ще се чуди откъде му е дошло.
Това беше по времето на много такива политически скандали - суджукгейт, апартаментгейт... сега, напоследък има някаква надежда с неща като тази новина, в която се споменават "показания за корупционни процеси по висшите етажи на властта" -- https://offnews.bg/obshtestvo/vasil-bozhkov-si-idva-chakat-go-da-vleze-v-balgaria-prez-kulata-802589.html, но кой знае? В някои държави им се получава да се поизчистят от мафиотизирането (на всички "етажи"), в други - не толкова. Ще видим доколко ще успее България. Аз лично съм се отказал да участвам в политиката и предпочитам да живея в чужбина (а и не съм някой, който като види, че нещата не отиват на добре с неоимператоризация и неофеодализация ще стои само в една и съща държава), но това не ми пречи да желая на хората избрали да си останат в България да им се получат нещата и да не се налага да се страхуват от опасни съседи, от корумпирани прокурори, организирани престъпни групи и т. н.
 А в конкретния случай - ставало е дума за някакъв единичен бунт на отделен човек, който няма много сила, власт... е как да не се опасяваш за него? (Той, един негов адаш, също на времена ангажиран социално-политически, междувременно и почина, да почива в мир. За него също се притеснявах и опасенията ми се оказаха правилни. Остави деца сираци.) Дори хора с влияние, връзки и пр. като се разбунтуват влизат в затворите - например Навални в Русия, а какво остава за отделния, слаб човек?! Ясно, че в по-демократични държави отделният гражданин не е толкова слаб, безгласен, но в онзи период особено, когато нещата отиваха към полудиктатура (и това не го казвам само аз; писано е от хора, разбиращи от политика), шансовете не бяха от най-добрите. Както казах - пожелавам успех и колкото се може по-демократична, по-цивилизована и по-правова държава!

-
Дай да видим какво е това за работодателските въпроси.
-
горе от фб е на Слави Трифонов, да не го объркаш с П.
-
Говоря за някой си П. П., който се навира между шамарите. Не го знам кой е. А Слави е разпознаваем. Той е и богат достатъчно, за да се пази със скъпи адвокати (не, че и той е защитен на 100% точно в мафиотска държава като БГ.) Това мнение съм го чувал/чел и от други, много често се среща онлайн - ето например дори в авторитетни издания е писано по-късно: британското списание "Спектейтър", където пише журналистът, че БГ е "descended into a mafia state" (западнала до мафиотска държава) и е "governed by an autocratic kleptocracy" (управлявана от една автократична клептокрация).
 Сега нещата са малко по-различни, както писах по-горе - има някаква надежда да се поизчисти мафиотизирането и дано, дано да стане по-демократично, по-цивилизовано и по-правово! Стискам палци!

-
дочух че Пакистан и Китай имат спогодба за опростяване на данъците, т.е. пакистанците които работят в Китай могат да подадат молба и да не плащат данъци в Китай. Интересува ме има ли такава спогодба с България. Примерно ако един ден аз или ти бъдем наети на работа можем ли да не плащаме данъци по такава спогодба? Питах П., препоръча ми следния телефон на който да се пита  12366 и ако там не дадат информация тогава ще опита да пита колегите си.
-
Пакистан е ключов партньор на Китай по военните въпроси и по други, и е напълно нормално пакистанските граждани да ползват облекчения (както и сърбите имат някои такива). В същото време за кукли на конци на САЩ като България едва ли има такива неща. Но ще й кажа да провери каквото може.

Веднага искам да се допълня, че нещата наистина са такива - Китай е по-благосклонен към Пакистан, Сърбия и други подобни, но наистина по-добре за България, че е в зоната на влияние на САЩ! Дори напоследък, след като видях какъв ужас е да попадне цялата власт в ръцете на единици, неоимператоризирани, като тези в Русия, Беларус, Китай, Северна Корея и някои други (как няма никакъв шанс за отделните хора дори да напуснат, ако не искат, такива неофеодализирани места), много повече станах привърженик дори на полуколониалните държави, но които са с по-голяма вътрешна свобода (хората да могат да избират кога да напускат, да гласуват за кой да ги управлява и т. н.), отколкото на новите абсолютни монархии.
 Сериозно - сами виждате какво е, ако си малка държава, но не си в НАТО, в ЕС, нямаш пълна или поне частична опека и гаранции от някой голям, но поне по-демократичен, като САЩ - вижте Молдова, Армения... Та това е положението. Няма абсолютно независими, а като е малка държавата и е между две или няколко суперсилни лагера, по-добре да е полуколония, кукла на конци и каквото и да е на по-демократичната суперсила, отколкото на империоподобната/империоподобните.
 Ето и още един пример - Южна Корея и Северна Корея. Очевидно е, че Южна Корея си е под американско влияние, от изтекли записи се чува, че й се оказва натиск дори по отношение на оръжейни въпроси и пр., но южнокорейците са с повече права, свободи и възможности от севернокорейците, чиято държава е незавима от САЩ, нали така? Е, от гледна точка на обикновените граждани, кое е по-добре?

-
Да. Наближава времето да ги мисля тия въпроси и трябва да съм 100% наясно с възможностите.
-
Подготвих ключови думи за търсене, като си свърши с готвенето ще й дам да намери конкретно.

А междувременно да кажа, че те данъците тук не са толкова високи; но все е добре да се спести, ако може.

А ти явно си притеглил възможностите и подразбираш, че в Китай ще събереш по-бързо пари с работа по твоите специалности, отколкото с лична фирма в България, а?

Това беше по онова време. В днешно време, при 100%-ва неоимператоризация, неофеодализация не съветвам никой да рискува. Аз лично също нямам вече никакви бизнес-намерения свързани с местния пазар.

A fan of science, philosophy and so on. :)

 

Your ad here just for $1 per day!

- - -

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.