☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your advertisement here ($5/day, $28/week or $90/month)

Your ad here ($5/day, $28/week or $90/month)

Your ads here ($5/day, $28/week or $90/month)

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - MSL

1
Animals / Two fish
« on: January 18, 2019, 01:17:44 AM »

Two fish


  Two fish of that kind, which usually stays on the glass of the aquarium:
.

2
EARN MONEY / From: "Larissa Krupin" <officceuse3@gmail.com>
« on: January 17, 2019, 09:57:35 PM »

From:
"Larissa Krupin" <officceuse3@gmail.com>


"Hello Dear Teacher

My Name is Mrs. Larissa Krupin, I got to know that you are a teacher
and decided to contact you to know if you will be able to come over to
England to teach my family in English Language for some period of
time,until they are fluent and good in speaking,writing and
understanding good English Language.

We are Moscow Russia living in England,we are here in London because
of my husband's new construction contract job and my family have been
finding it very difficult to communicate in English language.I will
pay for your visa and flight ticket,accommodation and a monthly salary
of US$5,000 which is US$2,500 for each of my child.
I will like you to send me your update CV,picture and also your
availability date to my email address.


Cheers

Mrs. Larissa Krupin"

My answer: "Just the same scam again and again. I see."

3
学习英语 / 11
« on: January 17, 2019, 02:02:33 AM »

11


-- 1. "I like animals.", 2. "1. I like turtles., 2. I like rabbits., 3. I like dogs., 4. I like cats., 5. I like ducks.; parrot, sheep", 3. "What animals do you like?", "I like pigs."; "I like mice."; mouse --> mice.

4
Food / Cold Pressed Peanut Oil
« on: January 16, 2019, 07:05:53 PM »

Cold pressed peanut oil

-- a photo of 3 bottles of cold pressed peanut oil.

5
Plants / Pretty plant photos
« on: January 16, 2019, 02:03:15 PM »

Pretty plant photos


  -- a tiny tree with pretty red blossoms in front of a lake. -- the same tree, some coconut trees and the moon. -- the sunshine makes the tree looks prettier. -- a close look of the tree's beauty.

6
 Дори до категорията "наказано" дойдохме... тц-тц-тц!
 
 Христо Тончев: Обикновено стана така, че непоисканото добро(или по-скоро опита да се нахпави) се наказва. (и линк към стих "Наказан")

 Моят отговор: Просто човек трябва да е обективен; няма никакво "наказание" в това човек да се брани, когато НЕзаслужено го обиждат на 1. "няма човешки качества", 2. "пълен нещастник", 3. "защо се мразите със сина си?", 4. "всички ме питат защо синът ти е злобен?"... Това, че АЗ се браня срещу несправедливи ОБИДИ, ПРОВОКАЦИИ и прочие гнусотии, не значи, че някой, който опитвал да прави добро ("кому?" и "ДАЛИ?" са отделни въпроси) е "наказан". В условията на ФЕЙСБУК, Свобода на словото и прочие неща, които получихте с Демокрацията, всеки има право да РЕАГИРА на всичко, което му се поднася - "реплика-дуплика"; "Каквото повикало, такова се обадило." и т. н. Самичък останах на този свят, едната чест ми е останала, няма да позволя лъжите, обидите, клеветите и злобата да ме съсипят до край! (За конкретни детайли, снимки на обидите и подробности, всеки, който желае да ме търси на лични съобщения или в профила - ВЕЧЕ НЯМАМ ТАЙНИ!).

7
Krasimir Adamov: Не ти е леко, никак не ти е леко, с този емоционален товар...

Аз: Ти го знаеш (повечето) още от преди години, когато се срещахме почти всяка седмица и задочно си ставал свидетел на притеснянията ми, страховете ми, сълзите ми. Знаеш, че съм откровен човек. Не мислех да го показвам на всички останали, но в момент, когато за ПОРЕДЕН ПЪТ, бивам назоваван с какви ли не обиди, не мисля да се оставям на клевети, измислици и всякакви обиди. 43 години съм търпял и съм стискал зъби, но край вече. Всяка чаша прелива. Нямам вече какво да губя. Всеки, който има въпроси - лично или публично да пита - за всичко и за всички ще бъде изнесено каквото знам - НЕ на премълчаването, НЕ на лазенето, НЕ на навеждането и НЕ на преглъщането на несправедливостта!

8
Drinks / Blue Cola (Sora-Iro Cola)
« on: January 15, 2019, 07:14:26 PM »

Sora-Iro Cola

Blue Cola


-- bottles of Sora-Iro Cola (blue Cola).

9
Drinks / Volvic
« on: January 15, 2019, 06:07:34 PM »

Volvic


  -- a bottle of Volvic natural mineral water. Made in France.

10
Drinks / A bottle of "STELLA ARTOIS"
« on: January 15, 2019, 05:45:59 PM »

A bottle of "STELLA ARTOIS"

A small glass bottle of STELLA ARTOIS beer: .

11
Drinks / A lot of new beers
« on: January 15, 2019, 05:37:15 PM »

A lot of new beers

  A lot of new beers (new for us, because we saw these beers for the first time): -- 8 Ball Stout, Fogcutter Double IPA, Watermelon, SHARKINATOR, GREAT WHITE, APRICOT WHEAT, DOWNTOWN BROWN, ARRGH! PALE ALE, ALLEYCAT.
 Prices: RMB 20.8 (expensive for us).

12
SEO / Re: Improving domain authority
« on: January 14, 2019, 11:06:57 PM »
 As usual: white hat SEO and green hat SEO (on-page SEO and off-page SEO).

13
 229. Хайде честито на Лилинцето и от Гошко.
 Така, сега за Ваня:
 - Аз още от споровете с Росен казах, че реални парадокси, както ни учи Диалектическият материализъм няма. Всичко е въпрос или на погрешно поставена тема или на все още изостанал научно-технически прогрес. Ама така им викат - "парадокси" и аз така го ползвам като понятие. По същия начин по който на куманите в един момент взели да им викат "татари", ама те и до днес са си кумани, защото не говорят на монголски, а на кумански, примерно. /Разбира се не всички днешни татари генетично са само кумани, но и самите кумани не са били "чиста раса"; всичко е въпрос на смесване на различни народности през историческото развитие на народите; малко са напълно-изолираните по света./ Давам си сметка добре какво е и що е. Ето, в случая с тези топки аз открих за себе си, след разяснението на Лилия, че не ставало дума за реални, а за идеални топки, че парадоксът иде от НЕПРАВИЛНАТА ПРЕДПОСТАВКА, че всичко е делимо до безкрайност.


"С какво имат общо деленето на зародишните клетки?"

 С увеличаването на броя им. Като говорим за делимост на материята в дълбочина, значи че колкото и да разделяме атома и съставните му части, все ще се намират по-малки и по-малки материални части, да, ама не е така. Няма нищо общо с деленето на клетките."И не всички клетки (май) приключват "живота си" с тумор."

Клетките не могат да имат тумор, а правят тумори, когато се делят неограничено.


"Дори определен брой клетки да измират, по какъвто и да е начин, много остават, за да е жив организма, ако беше такъв безвъзвратен мор нямаше да има хора (май)- или бъркам(?)"

 За да е здрав организмът, клетките се делят до определено време, след което измират. Раждат се нови постоянно. Диалектическо единство на умиране и раждане, както е писал Енгелс.


"Относно "изтъркания аргумент" докажи ми в "традукцията" си думата "изтъркан"?"

  Без традукция - изтърква се, когато остарява, а остарява, когато вече не е актуален. Отхърлен е на базата на нови еволюционни открития.


"Когато креационистите вземат оче от рибка и ми създадат човешко такова.... да пишат на мейла на Лили, тя ще ни каже после става или не доказателството."

 Защо трябва от око на риба да се прави човешко? Вярно, че японците плануват да ползват летки от една риба, за да възстановяват зрението на хора, които са го изгубили заради отлепяне на ретината, т.е. да правят изкуствени ретини, но... не разбирам къде сложи рибите... Даже в Онтогенетичния закон на Хекел се казва, че рибоподобното е само в началните статидии на зародиша, след това си имаме подобие със земноводни, влечуги, бозайници.
 Неумението да се прави нещо (примерно те в момента и планета още не могат да направят, което е нещо по-просто от око), не значи че планетите са направени, а създаващите се в момента се правят от Творец. Някои неща се САМОСЪЗДАВАТ. САМОСЪЗДАВАНЕТО, САМОДВИЖЕНИЕТО е това, което убягва на креационистите, ама така е като не са диалектици.


"Окото никъдее не съм написала, че е съвършенно, за да сравняваш други подобни, а че е орган, който......не мога да си го взема от куклата Барби или от магазина, за да си го сложа и сменя и всичко да ми е ок!"

  И какво от това?! То в магазина не се продават и други неща, но от това не следва Творение.

"Като не ти харесва бъгавото Око направи Небъгаво...айде да те видя."

 Ако можеше да се прави всичко, което не ни харесва ей-така нямаше да има нужда от институции като :
- академии на науките
- армии
- полиции/милиции и пр.

 Неспособността или ограничената способност за създаване на нещо не значи, че то е създадено от някой си Бог/бог, таласъм, караконджул и пр. продукти на отчаяното, примитивно, древно въображение на хора."Залитам, ха-ха, ми то е защото много поркам, ама разчитам на еволюиралия си черен дроб и затова не се притеснявам много."

   Аааааа, не е заради това. Познавам същински алкохолици, които са атеисти и абсолютни трезвеници, дето ги бие сачмата и, примерно, направо на дяволи се кланят. То си е въпрос на убеждения, информираност и пр. Отделно не е само въпрос на ученост. Има религиозни учени, както и атеисти-простолюдие. Важното е как ще се стекат обстоятелствата.

"Напредъка на човек..... това ми е най-сладкия ти аргумент.... като не е открито още нещо или не можеш да си го обясниш опираш до тоя напредък, дето всички сме седнали пред PC-тата много ни е кеф да го установяваме"
   
 Ами аз всеки ден го установявам, когато прочета научните новини. Ето даже сега ще погледна за някоя и ще ти я напиша:
Италия направила и патентовала ЧЕРЕН ДОМАТ. /Имаше и линк, но вече не работи./


"ама..... като не се появи нещо ново и интересно, тия с Нобелите да ги връщат, че нещо много спинкат."
   Ох,... то Нобеловите не винаги са гарант. Примерно Далай Лама има Нобелова за мир. Страшно е мирен, няма що... Но не можем да обвиняваме човек, че не може да открива много неща през живота си. Иначе идеята ти не е лишена от смисъл, така ще се стимулират повече.

"Да не съм те чула и видяла да обвиняваш Бог за нещо!"

Защо? Ще ми организирате съд, преди Страшния съд ли? И, между другото, ти как ще докажеш, че я има еврейската (по-скоро - ДРЕВНО-ЕВРЕЙСКАТА, на онези знаещите евреи колкото баба от село) измислица, с която си служиш и ти в момента? Предлагам да се запознаеш с Чайника на Ръсел и други полезни неща тук /имаше линк към сайт, който вече го няма. А за "Чайника на Ръсел" вече сме давали информация в други теми; в днешно време лесно се намира онлайн всичко за въпросния "чайник". :) /

"Ако на котката й измислеше начин да я научиш на всичко, което ние хората знаем и използваме едва ли щеше да ти се занимава със зо/улумите, които би ти причинила на теб и на целия еволюирал котешки свят."

 За котката не разбра - ставаше дума, че ако има Бог, който да е толкова мил, премъдър и пр., нямаше да има толкова зле-човечество, понеже даже един чиляк се грижи по-добре за една котка, отколкото, Троицата се "грижи" за нас.

 230. Хераклит, най-добри пожелания, разбира се. Ами да, Лилито е красиво и ерудирано. Обаче като темперамент и характер ми се струва, че ако се беше родила по времето на Торкемада, щеше да стане поне втори велик инквизитор. Учудващо е как се е затворила в рамките само на ЕДНА ПАРАДИГМА (което би било нещо обичайно за обикновен учен, но не и за философ на науката) и ВОЙНСТВАЩО отхвърля всякакви нейни оспорвания и то... с Argumentum ad hominem ("Този е писател, който си пада по екзотични версии, значи ЗАДЪЛЖИТЕЛНО каквото и да пише за СПИН-а не е вярно!"), както и с умишлено или неумишлено пропускане на авторитети по темата. Така или иначе, човек се променя, докато е жив (то и после се променя, ама вече в качеството си на труп, което не е много интересно), така че аз не губя надежда, че тя ще застане на позициите на ратуваното от Попър "Отворено общество", където ще може по-толерантно и изследователски да се запознава с нещата, преди да ги отхвърля. Примерно аз отхвърлям креационизма на Ваня, но на базата на запознатост с религията и креационистките аргументации.
 Да, Пенчо Славейков е бил ученик на Ницше. А Зоран Джинджич пък бил ученик на Юрген Хабермас, научих наскоро, та да информирам просто.
 
 231. Безкрайността (символ: "∞"), като математически символ, е въведена от философа-математик Джон Уолис през 17-ти век; В древна Гърция не са познавали 0-та (нулата);
Ирационалните числа са открити от питагореец, който бил удавен от други питагорейци, които не харесали откритието (според легенда).

 232. "Е, сега.... "по-средата". Истината е ЕДНА (ха-ха) поне за някои неща."

  Че е една - една е, но какво общо има това с разположението й - дали е отдясно, отляво или по средата?!... Това, че нещо се намира между две други неща, значи ли, че не е ЕДНО нещо (онтологическо питане)? Това, че нещо е вярно тогава и само тогава, когато съвместява елементи от други две крайни неща, значи ли, че не е само едно (гносеологическо питане)?!

 233. В мнението ти има неща, които ме засягат, затова и се намесвам. Аз даже и да не ме засягат пак се намесвам, какво пък, остава, ако ме засяга нещо като това, че ми забраняваш да говоря против Бога с главната буква или пък, че представете си, Ваня не включва във философския дискурс неща като луканката... Ами то просто си плаче за отношение по темата. :) В психологията има едно понятие "с подканящ характер", та постовете ти за мен са нещо такова.

"Ами да, така е. Но пойнт-а е на реален , А парадокси ,явно си има, след като и тема си отворил за това."
   Има условно. Ето на, оказа се, че този не е никакъв парадокс, защото просто твърди нещо, което не е вярно.

"а от там и защо се задават тези парадокси като е ясно, че не са решими, доказуеми и представими...."
  Чудеса, парадоски и пр. няма. Има ги само, ако някъде нещо е сбъркано и/или ако още не сме дорасли да ги разберем. Ето аз го разбрах този, с помощта на хубавицата, която ме осведоми, че ставало дума не за истински топки, а за умозрителни и то съставени от "безкрайно много" точки...

"Виж по-горе какво си написал, или че деленето на клетките няма общо с деленето на материята, а след това прочети противоречието СИ за "атома и съставните му части", и отново въпроса ми- С какво имат общо......?"
   Няма противоречие. Просто ти смесваш увеличаването на броя на клетките в живото с възможността на намиране на безкрайно много малки частици на материята. Отделно не държиш сметка за апоптозата (клетъчната смърт) и става каша-голяма. Ще изчистя нещата само като кажа, че материята на едно ниво преминава към енергия, а енергията вече не е материя. Е е равно на ем по це на квадрат (E=mc²).


"Нямат нищо общо еволюционните открития с това какво собствено е човешкото око."
  И еволюционните, и в частност, генетическите открития имат много общо не само с очите, но  с всичко останало в животинските ни тела. Нещата са сложни, то не е като в Библията да пише някой, че животните са станали отведнъж и нито дума за динозаври, за еволюция, за преходни форми... Приказки за деца. И пак не е точно, щото даже и деца има, които се усъмняват и задават резонни въпроси.


"За да съм спокойна един ден, ако ми стане нещо с окото ,щото то е един бъгав орган, че очето на рибката, благодарение на еволюцията може да замести бъгавото ми не толкова еволюирало око."
  Ами японците ще правят ретина от риба, пък англичаните щели да правят електронна такава. Няма невъзможни неща, стига мозък и свобода на действие да има.

"Просто не ми е приятно, хората да обвиняват Бог за нещата, които сами са си натворили."
  Ами нали по дефиниция Бог е Отец, грижовен, обичащ и пр. Що така си оставя децата да си правят лоши неща? Ти, ако имаш 2 деца и видиш, че едното се кани да заколи другото, даже и да не си Бог, няма ли да се засилиш пък да го спреш? Или, друг пример, като Всесилна, Всеможеща, Всезнаеща и пр. имаш пълната способност да предотвратиш развитие на рак у някое от милиардите си деца, ноооооо... не си мръдваш всесилния пръст и викаш  - "Абе мрете бе, то има и други, не се стряскайте!"

"Но Бог не съм казала, че е "дизайнер"-а, напротив, ако прочетеш по-нагоре ще видиш, че се извинявам, но не мога да ви запозная с дизайнер-а, щом не мога нямам доказателства за Твореца, кой е, значи не съм креационистка."
   Значи ти признаваш Бог, ама не и като творец. Да не си будистка, тогава (от Северния будизъм)?


"Абе с две думи... (че трябва да тръгвам), изложих ти своето мнение. Съжалявам, че не ти харесва, но поне знаеш за следващия път, така че по-добре не ме питай, ако целта е просто да ми покажеш колко си несъгласен с мен. Приемам го. Приеми го и ти. :)"

   Остави ти тези неща, не ни е това проблемът. Основният проблем е, че още ме е яд за луканката. Ако парадоскът беше верен, щеше да се окаже, че от една сферична луканка може да се произведат други две, еднакви на нея луканки. И после 4, 8, 16... Ахххх~~~~~~... Да, ама не може. 1/2=0.5, т.е. една луканка (пък било тя и сферична), като я разчупиш и после да сглобяваш нови луканки стават 2, ама двойно по-малки, т.е. 0.5 х 2 = 1... /Остава си равно (равна) на едно (една)./

 234. "Има общо, защото, ако е по средата не помага нито на епистемологията нито на семантиката."

Oх... Ставаше дума за понятията - че някои наистина са фалшиви, но някои са добри. А истината дали помага или вреди няма отношение към истината като такава. Освен, ако не защитаваш прагматичната теория за истината, според която истина може да бъде и лъжата, стига да върши работа.

"не не означава, че не е едно, а, че е може и да е ненеобходимо. И първо онтологически определи другите две неща, а след това "стоенето" (комуто е нужно) между тях на това едно."

Независимо от конкретните им определения казаното си важи.

"Отговор на ГП-не: ако съвместява  елементи от "две други неща", то не е толкова доказуемо непротиворечиво едно. И тогава не върши работа нито на едното нито на другото в своята "средищност"."

  Невярно. Ето ти 2 крайни твърдения - "Хората са добри." , "Хората са лоши." И като кажеш, че някои са добри, а други са лоши, влизаш в напълно адекватна позиция. Средищността не предполага невярно/грешно, още по-малко пък вършенето на работа е това, което ни интересува при една КОРЕСПОНДЕНТНА ТЕОРИЯ ЗА ИСТИНАТА.

"Пп. думата ти "засягам" надявам се не си я употребил в смисъл на "обиждам", защото ако е така се извинявам.
Приятна вечер."
  Разбира се, че не.

 235. Проблемът като такъв си е СУБЕКТИВНО нещо. За тебе може да е проблем да си купиш кола, за друг това не е проблем. За него пък може да е проблем да каже кой е този Фреге, понеже не е от неговия квартал, обаче за тебе не е проблем. След като проблемите са субектни, исторически и социално формируеми, и пр., то реалността им се свежда до това, че са налични в съзнанието, в живота на някои от хората и дори - животните.

 (СЛЕДВА...)

14
学习英语 / Simple English (简单英语) 10
« on: January 14, 2019, 01:33:50 AM »

10


  -- 1. "Hello! I'm...", 2. "Best friend", 3. "Who?", 4. "Welcome!"; "Mum, dad, they are my friends.", 5. "cap", 6. "Happy New Year!", 7. "My fish"; "my dog".

15
Electronics / A Red Mercedes
« on: January 14, 2019, 12:43:40 AM »

Red Mercedes


 A red Mercedes car: .

Place your ads here ($4/day, $21/week or $60/month)

Your advertisements here ($4/day, $21/week or $60/month)

About the privacy policy

How Google uses data when you use our partners’ sites or apps

Post here to report content which violates or infringes your copyright.