☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your advertisement here ($5/day, $28/week or $90/month)

Your ad here ($5/day, $28/week or $90/month)

Your ads here ($5/day, $28/week or $90/month)

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - MSL

1

За изоставените бебета на улицата


  Тук не е имало такава тема, доколкото си спомням. Преди малко четох в един друг (нов) форум статия по темата. С много неща съм напълно съгласен; мисля, че е добре написана. Самоинициативно споделям линк тук: https://business-pulse.top/index.php/topic,23.msg26.html?PHPSESSID=b78f5336e4376d1a09fee9a345f6f236 ("Изоставени бебета на улицата- само от бедност ли?", автор Людмила Боянова.)

2
Other topics / Art -- "The Moon Lake"
« on: August 20, 2017, 08:50:38 PM »

"The Moon Lake"


-- "The Moon Lake", July, 2017.

3
SEO / Re: Article submission for an article
« on: August 14, 2017, 10:48:15 PM »
 That's it! I do agree!

4
Other languages / ВИЦ - Деградация
« on: August 12, 2017, 02:20:15 AM »

Деградация


- Какво е деградацията?
- Вече са ти смешни вицове, които преди ти се струваха тъпи.
;D

5
Other languages / Третосветовен лаф
« on: August 09, 2017, 06:16:47 PM »

Твърде третосветовно


  "Твърде третосветовно ми идва."  ;D

6
Other languages / Икономическа въшка
« on: August 09, 2017, 03:32:23 AM »

Икономическа въшка


  Страна, която е... икономическа въшка. ;D Забавно ми се стори, та споделям! :)

7
Other languages / Re: Сънища
« on: August 09, 2017, 03:15:20 AM »
 Имаше едно време една жена. :) То още си я има, де, не си е "отишла". И я обичах, сумарно, около 11 години. И след това спрях да я обичам, защото ме засегна зверски.  ;D И преди я сънувах често, сега по-рядко. Сънувайки я, на сутринта, за няколко минути отново се чувствам влюбен в нея (е, не в нея, а в образа й от съня и в самия й идеализиран образ, който съм си съставял преди много години). Добре, че вече е само за няколко минути, че преди си беше ужасия - с дни не можех да се оправя от спомени, тъги, мъки и липси по нея.
 Защо пиша всичко това? Ами по няколко причини:
1) За да има нещо ново по темата.
2) За да се похваля, че съм обичал някой толкова дълго. (Не всеки го може.) :)
3) За да споделя огромното облекчение, че вече не ми влияе толкова на чувствата тя.
4) Защото преди броени часове си говорих с една друга жена за нея, понеже онази ми разви теория, че сигурно ми липсвали предишните гаджета, а аз й обясних, че никоя от предишните не ми липсва, но понякога тази ми липсва, ВЪПРЕКИ ЧЕ НИКОГА не ми е била гадже.
 Е, попълних едно включване по темата; изпълних си гражданския дълг, така да се каже. ;D

8
Other languages / ВИЦ - Вече да не се караме!
« on: August 09, 2017, 03:07:48 AM »

Вече да не се караме!


- Жена! Реших!
- Какво, бе?
- Вече да не се караме!
- Решил бил! А мене пита ли ме дали искам?!


;D :)

9
Other languages / Re: Дефлация
« on: August 09, 2017, 03:05:30 AM »
 Много добре го каза, Боянова! И много добри примери даваш!

10
Other languages / Таа
« on: August 09, 2017, 02:55:12 AM »

Какво е "таа"


  Таа е диалектизъм и означава "тази", "тая". В македонския се употребява със същото значение, например "таа сила" значи "тази сила" ("тая сила").

11
 Едно време, когато не е имало толкова набухани с енергия (калории) храни само много заможни хора са били (понякога) дебели. Пример с българското общество - сред чорбаджиите е имало дебели (Христо Ботев има произведение по темата), но средния човек, който си яде нормално малко хляб със сирене и лук, ябълки, ягоди и работи редовно, няма да го видиш дебел, независимо с какви гени е. В народните приказки по света много често се забелязва, че дебелите са само богатите, които не се движат много и постоянно си угаждат с нещо.
 Аз вече 3-4 пъти през живота си отслабвам драстично (между 10 и 25 килограма някъде!) КОГАТО: 1. Спирам газирани напитки и всякакви захарни изделия. 2. Малко повече спортувам и се движа. 3. Не ям произволно чипсове, бекони и пр. (гледам вече колко калории има и като видя нещо с няколко-стотин направо го връщам обратно на рафта!)... А в моето семейство слаб човек няма! Усещам, че по-бързо мога да кача килограми от някои. И това е единственото, което ме прави наследствено-обременен.
 Така че тези, които се оправдават с "нищо не помага, аз съм си така генетично", да спрат да се тъпчат безспирно с пици, чипсове, коли, твърд алкохол; да ограничат хляба; да не ядат тестени, сладки храни. И малко повече да се движат. Хора, разберете, че АКО НЯМАШ ДОСТАТЪЧНО КАЛОРИИ КАТО ПРИЕМ, рано или късно, СЛАБЕЕШ!
Един актьор така отслабна: ял само ЦЕЛИ, НЕПРЕРАБОТЕНИ ХРАНИ: домат, целина, краставица, ябълка, круша, диня... Яж така 3 месеца и малко спортувай, пък да видим как още ще си дебел! Всичко е "математика" - примерно 1 килограм сланина има 7000 калории (примерно говоря, че да не губя време да търся точните данни). Употреби за месеца 5-6 пъти по 7000 по-малко и ще видиш, че ще паднат и килограми. Толкова е просто: който не яде, отслабва! (И някой да не си помисли, че говоря за пълен глад! Не! Просто говоря, че ако човек почне да яде и пие НАПОЛОВИНА, то за няколко месеца ще свали килограми. По-бавно или по-бързо, според генетиката си, но ще свали!)

 Значи, ние с Боянова, не спорим че генетиката има или няма значение - много ясно, че си има (то така е и с ученето - някои запомнят и учат по-бързо от други, но ВСЕКИ, който учи, ще постигне резултати). Аз говоря за това, че някои я НАДЦЕНЯВАТ и я използват като ОПРАВДАНИЕ да не се подложат на диета, да не се откажат от любимите си пици, чипсове, колички, спагети, торти и хамбургери, и да не се напрегнат да направят 50 коремни и 20 набирания примерно...
 Важна добавка: Гледах няколко филмчета за това как по болниците по света лекуват затлъстелите - абе всичко се свежда основно до - по-малко ядене и повече движение! Русия, Китай, САЩ - всичко е това - да се намали апетит или просто да има воля човек да не се тъпче с висококалорични неща, да се движи повече. Всичко останало са глупости или вредни методики.

12
Other languages / От мен
« on: August 08, 2017, 01:50:59 PM »
 Ето един по-дългичък от мой разговор с приятел. Да цитирам с гордост и самоирония:


Той: - Ами при мен си е нормално "добре" (или нормално зле - зависи от гледната точка) - т.е. добре съм  А ти какво сега си скапа настроението, зарад гаджетата ли?

Аз: - Ами понеже ми омръзна да ми е скапано, че нямам пари, реших вече да ми е скапано заради гаджетата, че е по-интересно някакси: едно е да се тръшкаш, че няма откъде начален капитал и да удариш всички ресторанти в земята с твоите гениални кулинарни идеи (скука, нали?), а съвсем друго е да се кахъриш: "Тая защо ме излъга сега?... Ами тая защо каза, че ще се видим пък сега не ми пише?" (Много по-забавно!)

"Когато си прост, то е за дълго!"  ;D ;D ;D

13
 Този въпрос - за генетичния фактор - сме го обсъждали с няколко човека, та ще синтезирам някои по-важни неща:

 1. Че има значение - има си, но не е толкова голямо.
 2. Ако човек (НЕЗАВИСИМО С КАКВИ ГЕНИ Е) бъде подложен на добра диета и спортува - отслабва неизбежно!
 3. Малко по-екстремни примери за доказателство - независимо с какви гени са били разни по лагерите - като ги карат всеки ден да работят и като не ядат кой знае какво, ВСИЧКИТЕ отслабват. Да те виждали дебели лагерници, примерно в нацистките лагери? Няма. Ами гладуващите из Африка? Като не яде човек - отслабва, това е. А гените са си гени, но най-много да имат влияние от рода на "тоя ще отслабне с 10 дена по-рано от другия" и дотам.

 За надебеляването - пак си мисля нещо подобно - ако човек почне нон-стоп бирички, хамбургери, торти и спре да спортува, излежава се, стои повече пред телевизора и компютъра, в един момент почва да се "освинчва" неизбежно. От гените зависи само това, че някой ще се освинчи за 2 месеца, а друг за 4-5, но затлъстяването си е неизбежно. Сещам се, че преди съм писал по темата, давам линк за улеснение на заинтересуваните: как да надебелея. :)

14
Other languages / Почина Асен Гаргов
« on: August 07, 2017, 09:05:10 PM »

Почина Асен Гаргов


  На 68 г. е починал (от рак) Асен Гаргов. Вечна му памет!
 Повече за този творец: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%81%D0%B5%D0%BD_%D0%93%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0%BE%D0%B2.

15
Other languages / Акълолипсис
« on: August 06, 2017, 12:32:18 PM »

Акълолипсис


 Акълолипсис;D

Place your ads here ($4/day, $21/week or $60/month)

Your advertisements here ($4/day, $21/week or $60/month)

About the privacy policy

How Google uses data when you use our partners’ sites or apps

Post here to report content which violates or infringes your copyright.