☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your advertisement here ($5/day, $28/week or $90/month)

Your ad here ($5/day, $28/week or $90/month)

Your ads here ($5/day, $28/week or $90/month)

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - MSL

1
Other topics / About my posts
« on: Today at 01:53:29 AM »
About my posts that I repost here.

"Гледам от време на време на Иван Русев профила и пиша по темите (ако нещо ме вдъхнови), че да се развива въпросния сайт. (Иначе - нищо лично; всички сме културни хора.)"

2
Other topics / About the Bulgarian history and politics
« on: Today at 01:50:41 AM »
About the Bulgarian history and Bulgarian politics:


Иван Русев
25 април в 10:39 ·
На 25 април 1988 г Върховният съд на НРБ осъжда на смърт преките участници на атентата на гара Буново от 9 март 1985 г - Емин Мехмедали ,Абдул Чакър ,Саафет Реджеб.

Роза Асенова: Участниците са много повече. Дори има и техен наследник в Народното събрание.

Me: При демокрация в народните събрания има това, което пожелае населението (и то смешното е, че само една ГОЛЯМА част от него решава - т.е. ДИКТАТ на малцинството на болшинството). Някои си избират едни и същи по НЯКОЛКО ПЪТИ, даже и да са оставили повече негативи, отколкото позитиви (справка - явлението в момента). Затова най-добре е Еднопартийната система (при днешното развитие на човечестовото, защото за Технокрация-Меритокрация не е дорасло явно). Еднопартийна система = няма избори за партии, няма грижи, всеки си гледа живота, опитва да прави пари и да се развива личностно, и не си губи времето с ФАСАДНА демокрация (а те повечето демокрации са несъвършени - псевдо-, фасадни и пр.)

Иван Русев: Това е прекрасен коментар , но когато един електорат е затъпяван , лъган и глада е негов съподвижник 28 г и вместо 150 000 армия , както на времето има едно военно поделение , та и едно войнишко въстание не може да вдигне ,за да ИЗРИНЕ отлежалата политическа смрад - какво остава , освен като зомби да гласува и после гръмко да псува , макар , че се усеща , че псува и себе си .Както казват западняците - мани ги , българска му работа.

Me: Една жена (образована и четяща) го каза просто (перифразирам): "Гласувах за БСП, не защото са идеални, а защото иначе трябваше да гласувам за "патерица на ГЕРБ" или за най-лошото." (Когато няма реален избор, се гласува за по-малкото зло, а не се пуска за същите, които съсипват нещата вече не един път.) Кой разбрал - разбрал.

3
Social network | SEO - Social network / My best guess
« on: Yesterday at 07:02:22 AM »
 My best guess now is: a misunderstanding.

4

Планувам от рано


  Абе, опитвам се да планувам от рано, защото "Няма грижи този, който на време се погрижи.", но не винаги се получава (и плануването, и осъществяването на плановете). Това е положението. Ако не знаете - да знаете. Мога даже и да обясня защо така се получава, но, естествено само, ако някой попита. Иначе - засега толкова. :)

5
Food / Two pizzas from two different pizzarias
« on: Yesterday at 06:20:35 AM »
 And here I will show you now two pizzas from two different pizzarias (one of them is the pizzaria mentioned above):

.

 Pretty and tasty pizzas! :-* 8)

6
 Да знаете, ако още не знаете, че във ФБ има "максимален брой приятели", та ако някой го е достигнал, то няма как да го добавите за приятел и ще видите съобщение, което гласи, че "Този човек е достигна максималният брой приятели, и не може да получава нови покани за приятелство." (Т.е. че този човек е достигнал максималния брой приятели и не може да получава нови покани за приятелство.) Това е "Неуспешно изпращане на покана за приятелство".

7

За Христо Ботев, Зукърбърг (Фейсбук) и как бедните правят богатите по-богати


Или "Защо си изтривам коментарите от Фейсбук и си ги слагам в наш сайт, където ще взема поне малко пари от тях."


  Няма да ви губя много време и ще ви го кажа колкото се може по-стегнато и ясно.
 Първо, Христо Ботев има стихотворение "Патриот", в което е писал (цитирам една част само):
 "И е човек с добро сърце:

не оставя сиромаси;

но не той вас, братя, храни,

и вий него със трудът си!
"

 Второ, Зукърбърг (роден 1984-та година) е милиардер (според някои - 5-я най-богат човек в света) и то, до голяма степен, благодарение на това, че много от вас са се регистрирали във Фейсбука му (то не е само негов, ама това е отделна тема) и какво правите всъщност? Освен, че комуникирате помежду си, то всъщност ДАРЯВАТЕ безплатно, доброволно и без да се замисляте особено СЪДЪРЖАНИЕ (а един сайт без съдържание е почти нищо). Представете си, ако нямаше кой да пише коментари, да слага снимки и пр., какво ще представлява Фейсбукът?! Тоест излиза, че бедните и доста по-бедните от един много богат човек му наливат още повече пари!
 Трето - някой да не си помисли, че нещо лично не обичам Зукърбърг - нищо подобно, но ме е яд, че бедни хора като повечето от вас ВМЕСТО да си пишат в СОБСТВЕН САЙТ (блог, форум, обикновена страница и много други видове сайтове) като по този начин изкарат малко пари ЗА СЕБЕ СИ, наливат на едни от най-богатите в света. (Дал съм пример със Зукърбърг и Фейсбук, но положението е подобно и с други големи сайтове, където вие пишете и/или качвате снимки, видеоклипове и пр., а в замята на това НИЩО НЕ ПОЛУЧАВАТЕ КАТО ПАРИ!!!).
 Замислете се: "Защо вместо да си имам собствен сайт и да изкарвам поне по няколко стотинки на месец и по няколко лева на година, аз не изкарвам нищо, а ги давам тези потенциални мои левове на едни от най-богатите в света?"
 (Сега може и да сте разбрали защо като напиша някакъв коментар във Фейсбук, после го изтривам и си го прехвърлям тук, където поне ще може да вземем някой цент, когато тези коментари се търсят и четат от хората, които се интересуват.
 Последен пример (и който разбрал - разбрал): Примерно ти си човек, който пише нещо за пчели или за билки, или пък за музика. Ако напишеш няколко изречения текст по темата, то хората, които искат да прочетат, ще отидат да те четат във Фейсбука (а това не е твой сайт, той не ти носи никакви приходи)! АКО, ОБАЧЕ си имаш свой сайт (независимо колко простичък ще е той; не е задължително да е свръх-модерен, красив и съвършен, колкото и някои в бранша за правене на сайтове да искат да ви убедят на 100% в обратното) и пишеш в него уникалните си статии, пускаш там уникалните си снимки, видеота и каквото искаш, то това може да ти донесе пари (най-лесните начини са, ако имаш реклами на сайта или, ако го направиш толкова посещаем, че после да го продадеш на някой на добра цена.
 Завършвам с един лаф на човек от Северозападна България, който съжалявам, че не запомних в оригинал:
Quote
Не обичам да давам пари на хора, които и без това си имат много!
:D

8
Other languages / Варена крокодилска глава
« on: Yesterday at 02:59:43 AM »

Крокодилска глава с царевица


  Вече бях споменавал, че опитвахме крокодилско месо (консерва) и крокодилски яйца. Обаче гледаме, че някои си правят и специална супа: варена крокодилска глава с царевица: . Екзотично, поне за много от нас.

9
 

Съставно изображение на автор по снимки

Сега гледам едно съставно изображение на автор по снимки.

10
Other topics / About A. Hitler
« on: Yesterday at 01:49:08 AM »
Иван Русев: "Адолф Хитлер германски политик - 20 април 1889 г. - 30 април 1945 г. Започва политическата си кариера с партия от 7 човека ."

Me: " Човекът е бил вдигнал мерника на всички славяни. Българската теория по онова време е, че българите са основно хуни (хуно-българи), но, както мислят някои занимаващи се с история, въпрос на време е било, при евентуална победа, да се замислят някои германци-нацисти защо българите пишат и говорят на славянски и да кажат, че трябва да бъдат изтребени, за да има повече място за "арийския", "висш" немски народ. Мен също ме съмнява, че са щели да заобичат много съюзници като българи, кримски татари, унгарци, румънци и други "подчовеци", които даже визуално (в повечето случаи) им изглеждат на немците "тъмни" и лесно, на око, може да отделят примерно румънец/влах, българин, татарин от немец. (Говорим за онова време, когато не е имало още толкова чужденци и смесени бракове в Германия, колкото след войната.) Така че - най-вероятно добре, че не са спечелили тези. Дори Ислямските джихадисти ти дават шанс да живееш, ако приемеш тяхната религия. А нацистът не ти дава шанс, ако не си се родил в неговата раса. Изводите са ясни."

11
Food / Fried potatoes (French fries) from two different restaurants
« on: April 25, 2017, 01:17:14 PM »

French fries (fried potatoes) from two different restaurants


  I had 2 different fried potatoes (aka 'French fries'), from 2 restaurants. Two photos:
Probably you may guess which ones do I prefer? :D

12
其它信息 / Re: 随便
« on: April 25, 2017, 01:38:17 AM »
关于“谁借我15000出去玩。分期还款15年,每年1000,每月83,每天2块7。我天天给你发红包,上午1块3,下午1块4。每天都是一生一世,天天有惊喜,每天有联系。这样我们十五年不离不弃” 我说

关于钱的话题:我还不是富有的(不会借钱给别人),但是我懂经济学,所以我这样想:1、 什么地方都有通货膨胀。如: 现在15000人民币就是(左右)2平方米(二手的公寓),但是15年后15000人民币可能是只有1平方米的。所以现在的15000元比未来的15000元更多。 2、15年的借款=风险级别也比较高。
:) :P

13
Food / Homemade Food -- Liang-pi
« on: April 24, 2017, 01:42:48 AM »

Liang-pi


A home-made liang-pi. Tasty, pretty dish! :-*

14
Food / At last -- a tasty home-made liang-pi (凉皮)
« on: April 24, 2017, 01:39:55 AM »

A home-made liang-pi


  At last I ate a tasty home-made liang-pi: . :-*

15
其它信息 / Re: 随便
« on: April 24, 2017, 01:35:50 AM »
Leung: "呃,玩不痛快,学不踏实,尴尬是也。"

我: “玩不痛快,学不踏实。。。。。。未来的时候也会发现多一个问题:“东西不便宜,钱不够。”” :D  ::) ::)

Place your ads here ($4/day, $21/week or $60/month)

Your advertisements here ($4/day, $21/week or $60/month)

About the privacy policy

How Google uses data when you use our partners’ sites or apps

Post here to report content which violates or infringes your copyright.