☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

Your ads here ($2/day)!

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Деси

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1
Other languages / Re: Субектът
« on: April 02, 2019, 02:36:11 PM »
Страшно е като се замислиш, ако всички с толкова много дипломи и правоспособности каквито той казвал, че ги имал са на почти това интелектуално, познавателно ниво... какво остава за останалите? :(

2
Ако някой не може да запомни разликата каква е при емигранти и имигранти, може да ги нарича просто мигранти. ;D

3
Quote
Никой не бяга от добро или пчела от мед.
Андрей Пантев

4
Не ви ли прави впечатление, че точно такива, които свалят културното ниво, когато им паднеш на тяхното ниво започват да се вайкат и да плачат, че не си продължаваш да стоиш на високото културното ниво? Отчайващи са. :(

5
Не разбират хората какво са философите. Един келеметор дори ме беше попитал "Какво е това философия?" Не бил чувал досега. ;D

А пък това "да се държиш като философ" е точно като "да се държиш като политик". Като кой политик да се държиш? Като кой философ?

6
Ако някои си помислят, че това е нов израз, значи живеят в отделна реалност. :P

Не османските турци (които се появяват през късния 14 век) са попречили на България да даде личности от ранга на Роджър Бейкън или Джон Уиклиф,или Петрарка. Може да проверите кога са творили те... Гърците сигурно са виновни, че нямаме и личност като Абелар  ;), обаче кой ли ни е виновен,че нямаме и Магна харта тук?

Османското владичество така се използва "положително": винаги може да се излезе с оправданието: "Само да не бяха турците, какво щяхме да постигнем, ех!..." Само че наистина няма нужда да избиваме национални комплекси за малоценност по този начин... Много от духовното наследство на българския 14-ти век е оцеляло в Русия, Влашко и Сърбия и в сравнение с културното ниво из тези земи е наистина изключително, но не мисля,че самочувствието трябва да се гради на това, колко по-изостанали от тебе има. Що се отнася до развития и неразвития феодализъм, Византия и България са по-назад от Западна Европа по това време. В Черна гора и в Молдова почти не е имало Османска власт. Държави като Украйна и Полша пък въобще не са били под каквато и да е Османска власт. И да не би да са много по-напред от България днес? Просто Източна Европа е имала и продължава да има по-бавно развитие от Западна Европа.

7
Философско
или по-скоро нещо там свързано с не точно философията, а с едни конкретни чувства,

демострацията на които НЕ Е ЧАСТ от науката, освен ако няма да си това, което го изследват.

Едно от възможните ми тълкуванета е, че някой ще разбива нещо, което е свързано с конкретни чувства, а субектът смята, че тези конкретни чувства не подлежат на разбор извън психологичния и антропологичния.

Наистина, много неясно за мен.

8
Водещи български историци: Терминът е „османско владичество” http://www.glasove.com/categories/glasovete-koito-pomnim/news/vodeshti-bylgarski-istorici-terminyt-e-osmansko-vladichestvo


9
Quote
Избирам си нещо що-годе здравословно, хранително - 2 варени яйца и (по пътя) 1 малка минерална вода. Толкоз! До обяд ми стига да не огладнявам. На обяд - да речем, че имам обедна почивка голяма и няма да се тъпча с пици, банички, понички и всякакви недотам добри за диетата ми храни, а мога да си наготвя нещо. Какво ще е то? Примерно днес ядох салата с ряпа, чушка, домат и малко лук, и печени гъби на фурна и проста зеленчукова супа. За вечерята - пак няма да купувам разни неща от улицата, пак нещо домашно-приготвено - нека да е пилешки гърди (първото ми и последно за денонощието месо), малка салата (примерно моркови и краставици с чесън) и (пак първо и последно в денонощието) плод - да кажем 1 ананас, а за питие - нека да е една лимонада, защото аз обичам лимоновия аромат и вкус.

Ако купуваш навън бърза храна и се храниш в заведения много е невероятно да се справиш с 5 лева.

Ето ти мои изчисления за стойността на диетата, която предлагаш, ако купуваш от Новата борса в Бургас http://novataborsa.com/цени/ (вход безплатен):

2 яйца = 50 ст.
1 мин. вода = 60 ст.
1 малка ряпа = 40 ст.
1 чушка = 10 ст.
1 домат = 50 ст.
1/4 глава лук = 10 ст.
1/2 кг гъби = 1,50 лв.
1 краставица = 40 ст.
1 морков = 10 ст.
2 скилидки чесън = 2 ст.
1 ананс = 2 лв.
... До тук ти възлиза на 6,22 лева. Ако си сготвиш една от тези пилешки пържоли https://meso-mesni-produkti.pazaruvaj.com/gradus-1-ood/ohladena-pileshka-pyrzhola-ot-but-bez-kozha-gradus-10-40lv-kg-objavenata-cena-e-za-500gr-7634-p366373763/ добави 1,73 лева и вече почти стигна 8 лева и с лимонадата, ако не пиеш с литри ще изкараш с под 9 лева в такъв рацион на ден.


10
Other languages / Re: Ч8М
« on: March 12, 2019, 01:28:12 AM »
Трогателно! :D

11
Имахме една съученичка, която много съученици я сваляха. Беше и красива, и сексуална, и умна, и отличничка. Недостатъците й се брояха на пръстите на едната ръка, а предимствата й бяха като безкрай. Светеше с ума си, разбираше от всичко. И 6 по математика и в следващия час 6 по история, а след два дена 6 по химия. Нямаше какво да й се опре. Единственото момиче което не се гримираше и светеше с красота от километри. Казваха момичета, че ако са мъже ще се влюбят точно в нея.

Нямахме много момчета в класа. Сигурно само 1/6 от всичкия клас. Бяха различни. Имаше за всеки вкус: зубър с който може да си говориш за всичко с часове и да ти е приятно, че си с такъв умен мъж, син на учителка с който ако се хванеш майка му ще ти пише 6, защото си на "мама момичето", повтаряч с поглед и визия на Казанова, с който да изживееш най-сексуалните мигове в живота си, тъп красавец, с който нищо да не можеш да правиш като хората, но от който само да се разтапяш, че си до него и можеш да пипнеш гладкото му перфектно лице, болен съученик, с който поне от съжаление може да се почувстваш, че си дала обич на човек, на който му остават само няколко години живот и да се гордееш, че си направила поне това добро, ако не ставаш за друго и дори гей-съученик... Дори геят (който може би е бил бисексуален, не съм сигурна в това) я харесваше и правеше комплименти.

Никой от тези различни типове мъже не можа да я впечатли. От другите класове също. Мислехме я, че се пази за "принца си". Веднъж я видяхме с роми. Нямаме против добрите роми. Имала съм добри съученици от махалите. Да, но тези бяха от ромите, които си личи, че не са зъболекари, инженери и социолози. Държаха се с нея малко неуважително, но тя се радваше. Чак тогава видяхме "по какво си точно пада" и бяхме в шок. И като й тръгна приказката, че ходи само с цигани... Ореолът й на ангел и русалка се разби на парчета.

Разбирам какво е да "стиснеш зъби" и да не направиш и крачка, за да не ти тръгне завинаги слух, че си "педофил". Дано всички да разберат ситуацията!

12
Other languages / Re: Тема за бизнес
« on: February 13, 2019, 01:09:13 AM »
Никога не може да очакваме пълнота в плановете си. Вижте за какво учихме наскоро. Ако някой още не го е учил. Теорема на Гьодел за непълнота https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%93%D1%8C%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB_%D0%B7%D0%B0_%D0%BD%D0%B5%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%B0

13
Усещам иронията към мен. Да, не съм контактувала с много психолози, но с тези които съм и мои приятели вкл. установяваме, че нямат точно определение и знание за какво е "норма", "нормално". Как се определя? Следват подчинено догматично нещата.

Ще ви посоча един банален пример. По времето на нашите баби и дядовци лезбийките и хомосексуалните мъже са били приемани в психиатрията като луди. След много години вече пишат, че да си "хомо" е нормално. Психиатрите и психолозите казват "вече е нормално".

Това не ми харесва, че психологията не мисли, а е слугиня на конюнктурата. Доколкото разбирам в случая с това свръх практичност има пак някакът догмат, а не мислене. Хайдегер е прав за това "Науката не мисли".

14
Quote
- нито печелиш пари
 - нито спортуваш
 - нито научаваш нещо

Брилятни ценности! 8) Ако човек съумее да се ориентира по това винаги ще е здрав дух със здраво тяло и здрав ум. За психотестовете с две състудентки, които разбират философията и се увличат по психоанализа бяхме попаднали в едно кафе на един психиатър (или медицински психолог, не мога да се сетя, защото когато каза какъв е беше шумно и не чух добре а не ми беше никак удобно като бабичките да го "Аа? Како речи?"  ;D). Обаче си му личеше, че не е измислен самозванковец. Говорихме дълго и много (особено те двете) с него и като дойде до "критерии" да каже как в психиатрията или медицинската психология определят кое е нормално, къде са "границите на нормалността", той не можа да каже и обясни, че ги приемали като "спуснати отгоре" като "дадени" и това ни беше малко смущаващо. След няколко месеца същото с един студент точно психолог разговаряхме и като се стигна до кой казва кое е ненормално и кое е нормално и защо така, той сви рамене и каза, че така пишело в учебниците и той така го научил.

Тъй. Един мой личен съвет. Правила съм много тестове и никой не ми показва точно нещата. Да не ти е вътрешно, ако някой решил да ти направи тест и да те изкара "ненормален". Виждаш, че те самички не си знаят по какви критерии се основават и слепешком прилагат тестове. Не мога да повярвам, че човек, който си пести времето и си го цени и работи върху себе си без да дава да го използват съзнателно или подсъзнателно е в някаква ненормална крайност с името "свръхпрактичност". И аз гуглих досега "свръхпрактичност" даже опитах със "свръх практичен", както е дадено във втория пост и няма нищо психологично за това онлайн. Правя асоциация със "свръхдеен", "свръхактивен" и разбирам, че е свързано с някаква крайност (която психолозите, които винаги искат "баланс" и "равновесие") не е добра, но дали е проблем? В днешния свят, ако не бягаш (ако не си свръхтрудолюбив, свръхкомпетентен и още свръхконкурентен), даже няма да стоиш на едно място. В "Алиса в страната на чудесата" го има това епизодче: за да стоиш на едно място, трябва да бягаш, защото ако само ходиш или не мърдаш, отиваш назад.

Аз опитвам нещо и ако не дава резултат в разумен срок, спирам го. За да имам време за други неща за опитване. Не може с години наистина да драскаш по социал. сайтове и да не получиш кьорава стотинка и пак да си останеш на равнището "драскач", който няма с какво да си върже гащите и му падат от глад (не обиждам отслабналите от глад, напротив, искам да ги подкрепя какво пише в първия пост да спрат с вредоносните навици: писане на вятър без приходи, многочасово приказване с хора за глупости, харчене на пари за алкохол и цигари... Ако изоставите всичките тези спирачки в живота си, ще ви потръгне 3 пъти по-бързо като минимум.  :))

15
За новината САЩ започват кампания срещу "Турски поток" и за това, че Помпео казал че се опитват да засилят навсякъде в Централна Европа американската дипломатическа, търговска, военна и културна ангажираност... и противовес на влиянието на Русия и Китай там.

Няколко мнения, които можах да събера и тичам да предоставя тук.

1. Ами сега!?! Цецоу съобщи на Майки, че ще му купуваме несъществуващите самолети, а той за благодарност ще закопае хъба на Хъбибий...
Такова садо-мазо никога не е било!
Пълно падение и унижение! Благодарим ти ГЕРБ!

2. "Опитваме се да засилим навсякъде в Централна Европа нашата дипломатическа, търговска, военна и културна ангажираност.....това доведе до появата
на вакууми, които Китай и Русия с радост запълниха". Кратко, ясно и точно. Демек ние сме срещу всяко едно начинание в което Русия и/или Китай имат участие. Що не вземат да спрат контейнеровозите дето шарят напред-назад
през Тихия Океан?

3.  Държавният секретар ще призове Унгария към по-активно участие за завършване на проекта на (хърватския) остров Кърк за внос на втечнен газ и строителство
на тръбопровод, а също ще настоява Унгария да се откаже от подкрепата за „Турски поток”, каза служителят. 
Значиии не е нужно Унгария или която и да е друга страна да се отказва от подкрепата си за Турски или кой да е друг поток. Нужно е САЩ да си завършат
проекта на о. Кърк и да положат малко тръби. До най-близкия газопровод. А после да започнат надцакването с Газпром. Само така ще има истинска
диверсификация.

4.  "Започват", "Отлагат", "Прогнозират", "Подготвя се" 
А защо сте толкова ЗАГАДЪЧНИ бе, повелители на словото на козяк?
И тоя Помпео не е ли прекалено ДЕБЕЛ и добродушен за ХИЕНА?

5. Виж Майк Помпео, къде е Америка и къде е Европа. Срещу Русия неможете, а тя захранва Европа. Спретели
това ще се отрази и на вас. И то пагобно.

6. Умилителна е вчерашната изцепка на Болтън за "агресията на Русия в Черно море". И смях, и грях! Тия окончателно изперкаха!

7. Дано спрът газта ! Тока така и така е без пари, бензина е безплатно защи ни е газ ? Да се греят евтино разни пенсионери

8. Да се поясня за контейнеровозите: Защо САЩ не дадат пример в тази насока и не вземат да диверсифицират доставчиците на стоки за собствения си
вътрешен пазар? Аз лично отдавна давам принос в тази насока - когато купувам нещо винаги взимам това което НЕ е произведено в Китай (доста често не
се получава). Имам доста познати ТИР-аджии (това е нашенксия бизнес в САЩ). В момента до един са в отпуска, защото няма товари. А товари няма .....понеже в Китай празнуват Новата Година по тяхному и фабриките им са затворени. Така е всяка година - българите ТИР-аджии си взимат отпуските .... по китайския
календар
Диверсификация - Пфу (по § 39).

9. Може би го правят целвнасочено Когато ние рутехме бай Тошо САЩ срутиха Японската икономика.Япония 1990г. беше днешен Китай за САЩ.САЩ целенасочено се саморазправиха с
японската заплаха по начин за който и до днес се спори дали японците са били наясно какво ги чака.Днес Япония щеше да е по голяма икономика от САЩ.Щеше.Но бяха тотално зависими от САЩ. Китай не е япония,но ако Китай бъде натикан в Японския коловоз явно САЩ следват определена стратегия.

10. Американците са решили да забогатяват не с работа а със заплахи и войни.

11. Получаваш нобел за икономика Съясем сериозно.По две причини
1,Само печатането на пари е по доходно от война на силен срещу слаб.А и на САЩ трети страни им плащат войните.
2.Фактора война т.е риска да ти начупят канчето не се отчита от икономистите А САЩ си действат шаблонно
до втръсване.

12. Ако продължим горнитее разсъждения пъряото и неотменно услояие за развияаща се икономика е воена сигурност.Оказва се че членството в НАТО
само укрепи васалното ни положение.Какво да правим.Картите на масата и предоговаряне.Докато е възможно.Примерно Помпео
идва с подаръци иначе не е приет.Путин така ходи в братска Сърбия.На първо време трябва да се изхвърлят мекеретата от власта и политиката.От
политиката защото и опозицията е васална.

13. CNBS: САЩ може да отложат въвеждането на митата за китайски стоки
09.02.2019

14. Крайно време беше. Путинистите трябва да бъдат пренасочени.

15. да се учат от нас...един лек възродителен процес...да видим как Помпео ще си отвори устата против тексаски поток-2 и американски поток...

16. тексаски поток-2 и американски поток...
Бе те по-скоро са се захванали с Венецуелски поток, ама де да видим!

17. Да, очакват ни интересни събития - The Empire Strikes Back

18. когато не си силен с цената, почваш да цвъкаш политически. съгласен с тъмно пиво (с когото не винаги сме съгласни): да си построят терминала на кърк,
и да се надцакват с газпром .
така се случи и с наште еф-ки - цената им беше слаба, но те ни шамаросаха политически и по братски - и ето, цената със сигурност ще е приемлива за наште
политически цървулковци.

19. САЩ продължават да търсят с гол задник сапуна по пода на турската баня. Васалите от ЕС отказаха да се подчинят за СП 2, те опитват да ги накарат да спрат ТП.

20. Вчера швабите и френците "запълниха" четвъртит в реднеците, така, че същото се очаква и с "Турски Поток".
Помпейчик правилно избягва да посети Турция по въпроса !
:))

21. с наште цървули сделката може да е била и такава: стройте си хъбчето, но купувате наште еф-ки

22. Е, няма ли кой да и каже на тази семпла женица, какво обещал Св. Хъб на Помпончо, ами ами така да се излага? Или по този газопровод ще захранваме Сърбия с родно производство - от площад Народно събрание

23. Ами сега ? Нушка оня ден каза ,че ще строим аз вярвам на Нушка . Обидно е ,този Помпео няма да идва в Българив той сигурно не знае че сне ключова държава . А може би ние не знаем какво е казал Цв.Цв. Може вече и да сме щат от УСА.

24.  Да, очакват ни интересни събития 
Не знам кво ги очаква каскетите, но като гледам как Помпео дори не ни споменава, а Баце уж очакваше транзит и хъб, за нас тук е ясно - и солта, и боя, и
третото.

25. Реднечетата в своето отчаяние ще ходят дори до Исландия за да блокират "Турски Поток" !
:))
И тук стаа въпрос за едни мизерни 16 милиарда кубика транзит.
Да напомним все пак, че "Турски Поток" е двустранен проект между Русия и Турция и нито една от изброените държави, където ще ходи Помпео не участва
в това начинание.
В момента турците усилено градят сухопътната инфраструктура за да свържат тръбите от "Турски Поток", които излизат в Мидия с газоразпределителния
център в Люлебургаз.
След това тия 16 милиарда кубика могат да поемат или към Гърция или към България.
А защо не и Газпром да ги "цепне" - 8 към Гърция, 8 към България ?
Така, че ако Помпейчик иска да блокира "Турски Поток" най-вероятно ще му се наложи да уговори България, Гърция, Сърбия ,Македония и Унгария
въобще да спрат да купуват руски газ.....
Защото общо взето тия 16 милиарда кубика за друго не стават.
Така, че тов. Помпейчик по-добре да се пробва така и така ще оди в Бенелюкс да свърне и в Холандия и да си купи едни дървени налъми и да се пробва да
направи така, че те да цъфнат....
:)

26. Спрете да ривети и започнете като Плевнелиев да размахвате розовите прашки от радост и да правите палкати АМЕРИКА ФЪРСТ, ДОН АЛ ТРЪМП АКБАР.

27. Предполагам това е за награда че им купуваме ефките, а Цецко?

28. Гърчовете на американската "дипломация" и опитът им да заместят взаимоизгодно сътрудничество със заплахи и празни обещания могат да хванат
дикиш само във васални "фронтови" държавици като нашата. Истинските европейски държави с истински национално отговорни политици вече отсвирват
реднеците, защото осъзнават националния си интерес. Икономическата несъстоятелност и цъкащия трилионен "часовник" няма как да бъдат скрити. Само цецоуу може да бъде привикван на молитвени закуски за указания как да вреди на собствената си държава. Никой друг не се хваща вече на подобна
гола кука. Подобна банда продажници на държавните интереси може да остане на власт само в България, за жалост...

А това, че Помпео концентрира усилията си за саботаж на турски поток изключвайки България от списъка си означава само едно - той знае, че Путин вече
се е договорил с Гърция и Сърбия как да ни заобиколят.

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Your ad here just for $1 per day!

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.