☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

Your ads here ($2/day)!

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Dimitroff

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
1
Other languages / YouTube се срина
« on: Today at 03:35:09 PM »

YouTube се срина

YouTube се срина. Аз съм YouTube фен и за мен е лоша новина.

2
Other languages / Криптофашист
« on: April 15, 2019, 01:23:21 AM »

Криптофашист


Криптофашист. Идва от "криптофашизъм". Криптофашизмът е пейоративно наименование на прикрита подкрепа или одобрение на фашизма. Смята се, че терминът е използван за пръв път от германския социолог Теодор Адорно в книгата му "Der getreue Korrepetitor" през 1963 година. За още инфо - https://bg.wikipedia.org/wiki/Криптофашизъм.

3
За един гневен пост/статия:
"Добре де...биете се в гърдите,че сте сериозна медия...а каква е тази статия пълна с какви ли не обиди. За вас лично руснаците направили ли са нещо...миналото си е минало...ако сега България е сериозно застрашена смятате ли,че на някой наистина ще му пука! Няма братски отношения, сестрински отношения...не може държавата ни да разчита,че все някой ще е спасява и ще й помага. Никой не е длъжен никому! След като искаме промяна-да си седнем на...знаете кое и да се потрудим за нея! Смятате ли,че на Русия в момента й пука за това,че в Бг е пълно с русофилски сайтове и имат толкова симпатизанти? Храните големите медии, а с това плюене открито по всеки, който не е на вашето мнение не сте по-различни от тях. Не мога да разбера защо за нашите си мизерии виним Америка, соросоидите и куп други...на които ама грам не им пука за нас и едва ли биха се ангажирали да се занимават с нас. Защо е нужно да има омраза към един народ а почитание към друг. Всички народи населяват планетата ни и би трябвало да има разбирателство...но на българина все някой друг му е виновен. Ревете за комунизъм и Русия, но осъзнавате ли,че ако комунизма още беше на власт нямаше да я има тази свобода на словото и никой нямаше да може да си пише каквото иска, където иска и когато иска. Нямаше да можем да пътуваме по света като нормални хора и да научаваме нови неща...дори този сайт нямаше да съществува. Ще изтъкнете пак,че е било равенство,че е имало за всеки и хладилника е бил пълен, почивката на море евтина (отново в Бг естествено, защото тогава за далечни пътувания не е могло и да се помисли) и тн...но реално всички са били просто заблудени роби в своеобразен затвор. Тогава дори да се облечеш добре и да си кажеш мнението е било супер недопустимо. Истинското време, което си е заслужавало е било така нареченото царско време...тогава е имало и бедни и богати, но такива безумни правила не...комунизма е роден от работническата класа..хора, които са видели,че едни живеят добре и да богати и им се е приискало да имат и те пари и власт...а дали са имали акъла за това е отделен въпрос. В този свят пълно равенство е трудно да има...но определено комунизма е бил доста далеч от равенство. Поразпитайте повече хора видели от този строй и ще разберете,че голяма част от тях са го ненавиждали...защото им е било втълпявано,че живеят добре..а всъщност са били коне с капаци, които нямат собствено мислене. Това е възможно най-безсмисления и пагубен строй, по който въздишат само онези, които имат или са имали лична изгода от него. Много ми е интересно целта на вашия сайт каква е- да информирате хората за реални неща или да пишете злостни постове за някакви си непознати, за които на никой не му пука...или пък се надявате,че чрез малки русофилски сайтове ще се върне комунизма или, че света ще бъде "по-добро място"...не бъдете наивни...и не гонете вятърни мелници. Вместо да храните, да се карате и да хейтвате...направете нещо извън интернет, което обаче да в реална полза на хората." (Аристократ)

4
Other languages / Келешлък
« on: April 12, 2019, 02:04:46 AM »

Келешлък


Келешлък (от "келеш"). Разбирам какво значи, но ми е трудно да му дам определение. :P

5
Глупости приказват такива! Ако толкова за жълти стотинки работят, защо да не могат да се върнат в богатата България или пък просто да се преместят в друга държава? Приказване без мислене.

6
Other languages / Re: Субектът
« on: April 12, 2019, 01:59:59 AM »
Осубектил се е отвсякъде. ;D

7

Колко програмисти са нужни, за да завият една крушка?- Колко програмиста са нужни, за да завият една крушка?
- Николко, защото това е хардуеърен проблем.

 ;) ;D :) :)

8
Other languages / Позиций
« on: April 12, 2019, 01:52:09 AM »

Позиций


- Как се казва богът на класирането в търсачките?
- "Бог Позиций".
 :P ;D :P ;)

9
Other languages / Биология за програмисти
« on: April 12, 2019, 01:38:50 AM »

Биология за програмисти


Биология за програмисти: "Жълъд - това е архивиран дъб."
 ;D ;D ;D ;D

10
Other languages / Re: Носталгията нещо ме мъчи
« on: April 12, 2019, 01:30:55 AM »
При наличие на толкова много форуми на български и на други езици, да те мъчи носталгия по форумите е най-меко казано смешничко. ;D

11
Subjectът да вземе да попрочете това http://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Tcialata-migratciia-na-sveta-v-edna-interaktivna-karta_69229.html В него посочени са не -0,30, а -14,866 за България.

Не знам кой източник е по-достоверен. Знам със сигурност, че населението на страната се топи и най-важните причини за намаляването са високите равнища на смъртността и емиграцията. Раждаемостта е ниска не само в България.

12
Много са яхнали махалото от сервилничене и мижитурщина + малоумен комплексарски национализъм и уверено върви държавата към перспективата на банановите републики. Комплексарският национализъм руши и петни нормалния национализъм.

13
Ясна работата тя. Всички били под власт, само ние сме били под "робство".
10 известни български роби на Османската империя:

1. Васил Априлов - роб-стопански и просветен деец, роб-дарител, и роб-писател. Завещава на габровската робска община значителна сума, с която да се построи нова сграда за основаното по негов почин робско училище.

2. Неофит Рилски - роб-монах, роб-учител и роб-художник. През 1836 година създава първия български робски глобус.

3. Петър Горанов - роб-фурнаджия, роб-налбантин, роб-търговец, и роб-учител, който по-късно става роб-революционер (въстанал роб) и провъзгласява въстанието в Батак.

4. Панайот Волов - роб-директор на класното училище в Шумен. По-късно става роб-революционер (въстанал роб).

5. Маринчо Бенли - роб-общественик и роб-бизнесмен-филантроп. Маринчо прави дарения и книжнина на робски училища и подпомага финансово множество роби-ученици, които изпраща да учат в Чехия, Румъния и Русия, сред които и племенника му роба Панайот Волов.

6. Хаджи Иванчо Величков Хаджипенчович е роб-държавник. Участник в правителствената съдебно-следствена комисия, която издава смъртната присъда над Васил Левски. После назначен в специална османска комисия за събитията около Априлското въстание и посещава лично Батак и Перущица. В подкрепа на доклада, който изрично упоменава зверствата, извършени от башибозуците, и преброява около 1700 души жертви, робът Хаджипенчович донася в Истанбул отрязана детска ръчичка. Османските власти приемат доклада като един от най-страшните документи в историята си и в столицата на империята се разпространява мнението, че събитията в Батак и тяхното отразяване са в основата на последвалите нещастия за империята. Той е назначен и в следващата, шестчленна комисия, която разследва наново събитията и изпраща на съд главния виновник за Баташкото клане помакът Ахмед ага Барутанлията.

7. Гаврил Баев Кръстевич - роб-юрист и роб-историк, османски роб-съдия и роб-валия, радетел за културното обособяване на българите в Османската империя по времето на Танзимата. Кръстевич е и един от учредителите на робската Българска екзархия.

8. Княз Стефан Богориди - роб-висш османски държавник.

9. Любен Каравелов - роб-поет и писател, роб-енциклопедист, роб-журналист, роб-етнограф и роб-поборник за освобождението на България от Османска власт.

10. Георги Раковскироб-публицист, роб-журналист, роб-историк, роб-етнограф; роб-основоположник на организираната националнореволюционна борба за освобождаването на България...
 
Както виждаме роб до роба, мила моя майно льо. Който иска да си признава предците за роби да си ги признава. Аз знам, че нашите предци не са били роби.

14
Няма лошо! "Сблъсък" на Иван и Анрей беше много добро предаване.

15
Имаше един пък който само шведки, норвежки, датчанки... стриктно нордик. ;D https://www.merriam-webster.com/dictionary/Nordic

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Your ad here just for $1 per day!

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.