☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your advertisement here ($5/day, $28/week or $90/month)

Your ad here ($5/day, $28/week or $90/month)

Your ads here ($5/day, $28/week or $90/month)

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Dimitroff

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
1
За някои хора най-изгодно е други хора да ги няма. Който победи в естествения отбор...

2

Петица от китайската лотария


 Най-сетне и ние малко късмет да извадим - петица от китайската лотария: (визирам последната комбинация, която се намира след буквата "E"). Ако вместо "23", имахме "22", то щеше да е шестица, но уви. Най-добре е, когато имаш седмица в случая. :)
 За тези, които са си помислили, че да имаш 5 от 7 числа тук е много пари, ще поясня, че не са много - само 200 юана са (около 50 лева), но самият факт, че имаме 5 познати числа ме зарадва истински! 8) :D Имаме и една четворка (10 юана) и още няколко от най-малките печалби (по 5 юана), но такива неща не са новост за нас. Новото бе петицата от китайската лотария! 8) 8) 8)

Само 1 число разлика с шестицата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :o :o

3
Other languages / Re: Петица
« on: January 07, 2019, 03:06:22 AM »
Ех, малко частица радост в нашия живот - петица от китайската лотария:)

 :o Толкова близо до шестицата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4
Other languages / 2019
« on: December 26, 2018, 02:31:42 PM »
Весело посрещане на 2019!

5
Other languages / Нов живот
« on: December 26, 2018, 03:29:30 AM »
- Започнах нов живот. 8)
- Спрял си да пиеш?! :o
- Ъъъ... не чак толкова нов. :-X

;D

6
Other languages / "Бъди себе си"
« on: December 26, 2018, 02:42:50 AM »
Казват ти да "бъди себе си!", а после те водят на психиатър. ;D

7
Other languages / ВИЦ - Мирно и тихо
« on: December 26, 2018, 01:52:21 AM »
Разведена: "Казах на моя да се разведем мирно и тихо, но той НЕ: дойде в съда пиян, с приятели и оркестър!"

8
Other languages / Re: Тема за бизнес
« on: December 16, 2018, 03:33:26 AM »
Стават при някои бизнесите с отглеждане на такива неща. Не трябва да се пропуска, който има условията, охлюви!

9
Other languages / За копирайтърите
« on: December 13, 2018, 05:16:56 PM »

За копирайтърите


Като гледам практиката продължава да е такава, ако си копирайтър (или копирайтърка) да те прецакват по тънкия начин. Значи, пускаш примерно обявата - евтинийка, по 80-90 стотинки за 100 думи. Започват да преговарят с тебе - ама ние ще Ви дадем обеми, за по-малко пари. (Сякаш ти продавам нещо на едро!) Ама добре, съгласяваш се на 60-70 стотинки и оттам започва интересното. След известно време се оказва, че за същите пари трябва да търсиш картинка (или картинки), понякога да я обработваш, да я качваш, да пишеш описание (нещо, което излиза от копирайтър работата и влиза в SEO-то), качване във Фейс група и прочие.  :(

Такива истории съм срещал няколко пъти и затова споделям, че да знаете, ако ще се цаните за копирайтъри какви тънки номерца въртят работодатели. Истината е, че на никой не му пука за теб и всеки си гледа интереса егоистично. Всички искат да получат много, но да дадат колкото се може по-малко. :-X
 
Ако някой е много добър в копирайтенето по-добре да си прави (пише) материали за свой си сайт.

10
Other languages / Re: Тема за бизнес
« on: December 11, 2018, 09:52:54 PM »
Естествено.

При висок бюджет направо една реклама по Битиви (bTV) и нямаш грижи.

При нисък, няма как, ще трябва на паралелни начала с линкбилдинга. Откриваш (изнамираш искам да кажа) блогове, форуми, социални групи в нишата. Регистрираш се и търпеливо ненатрапчиво и изобретателно започваш да промотираш онлайн магазина си.

Ракажи на приятели, на колеги, на роднини за него. Това може да му повлияе като разпространяване от уста на уста.

Много важно нещо е да подбереш лесен за помнене домейн. Това е полезно за всяка реклама - от интернета в сайтовете до радиорекламата. Най-добрите домейни са с някоя речникова дума, най-много двусрична и без алтернативи за набиране на текста. Например "кон" е по-добре от "конче", не само защото е по-кратко, а защото второто може да се набира по най-различни начини: konche, konce, kontsche, kon4e, а първото няма с какво друго да се набере освен с kon (най-много някой да го опита с "con" ;D ;D ). Правиш си например един mag.top (ако още не е зает) и нямаш грижите.

11
Other languages / Четете тази тема!
« on: December 07, 2018, 03:01:57 PM »
Четете тази тема! Вече може да четете. Резултатите (изводите, които си направих) са такива:

1. Ако имате съчетания, които са прекалено дълги, то търсачките може да не ги индексират.

2. Самите съчетания се индексират цялостно, а не в частите им. Машините не правят разлика. Например дфсдд717781дхцкз ще се индексира само като "дфсдд717781дхцкз" и ще бъде откривано само, ако търсите дфсдд717781дхцкз, при търсене на част от него, например "717781" или "дфсдд717781" няма да намерите самото "дфсдд717781дхцкз".

3. Гугъл си остава най-качествената търсачка откъм най-бързо и най-пълно индексиране.

Поне сега-засега така ги виждам нещата. Ако някой има друго гледище, па да си каже! 8)

12
Other languages / Re: Тема за бизнес
« on: December 07, 2018, 02:38:00 PM »
Остава Dimitroff да сподели къде е поствал за онлайн магазините. Чете ми се.

И за дропшипинг също ми се чете. =)

Аз вече май ги обяснявах тези неща в най-голямата си тема за бизнеса. Не е нещо по-различно от това да си направиш блог, в който да продаваш собствени изделия. Също като при блога има готови платформи и това те улеснява. Може разбира се да си направиш и своя, стига да можеш, която да е по-юзър френдли. Оптимизацията е същата (все пак това са все сайтове) - онпейдж, офпейдж, всичкото му. Избягваш реклами като адсенса, защото може да ти показват конкурентите и така заради 1 клик за "жълти стинки" губиш клиент. Рекламираш по най-изгодните за теб начини. Избягваш да спамиш задължително, както и всичко, което може да навреди на позиционирането на сайта в СЕРПовете (0% черно SEO). Коледни, Великденски, Осмомартенски, Студентски (Студентския празник), Хелоуински, Новогодишни, Първомартенски и други отстъпки задължително. Промоции на макс; нови продукти. Форми за контакти (фийдбек), поръчки, телефон, мейл, скайп...И четеш много законодателството особено това на държавата  в която ти е хостнат е-магазинът (онлайн магазинът), за да не те изненада някой закон.

13
Other languages / Re: Тема за бизнес
« on: December 07, 2018, 02:26:39 PM »
Капиталът е важен. Но без икономическите познания не може да се прецени дори колко пари трябват за старт , та камо ли да се търсят начини за събирането им.

Има я и резачката, че сумата е такава, че трудно се достига до нея. Затова повечето хора са бедни, дори да се стремят да достигнат до собствен бизнес. За съжаление е така с капитала и това също трябва да се има предвид.

Всякакви ги има. В различен процент като изражение. Много са ми симпатични едни от оня тип във форумите - "Имам едни 10 К, кажете какъв бизнес да направя?"  :) Симпатични са ми, защото нямат познания, но го знаят и търсят помощ. А като имаш парите (особено пък ако са няколко по 10 К, тогава помощ ще се намери. 8))

14
Other languages / Re: Извънземните
« on: December 07, 2018, 02:22:44 PM »
"Състои се в следното, че да се пращат радиосигнали и да се очаква нещо извъземно да ги получи, е глупост. Причината е чисто техническа, освен дето съобщенията са с картинки, които може да бъдат схванати както си искат дори само ако се покажат на 5 различни тукашни (земни) човека. "

Това неясно го написах. Пращани са радиосигнали. Пращани са и картинки. Малко ги слях двете отделни неща в едно изречение. И е станала голяма боза, а не мога да редактирам. Та затова уточнявам, че са 2 различни работи.

Разбрах. Само че тва и да не го пращат, то се самоизпраща. Ако някой "там" може и реши, ще ни гледа всички тв и ще ни слуша всичките радиота веднага, когато до него стигнат вълните. И като го помислиш наобратно. Онези "там" или нямат радио-телевизия, или са много далеко и още не сме им получили сигналите, или са на някакви честоти, които няма никога да уловим, или никакви ги няма "там". 8) Мен ще ми е интересно да видя извънземна телевизия. Радиото не, защото няма да разбера сигурно нищо. Ако имат музика, може и радио.

15
Other languages / Re: Тема за бизнес
« on: December 05, 2018, 05:48:14 PM »
Не знам дали за онлайн магазини говориш или за традиционен офлайн магазин. За онлайн съм поствал. Тук ще се спра на офлайн варианта.


Продукт, който се разпродава бързо (напр. топъл хляб. Класика в жанра! ;D) или продкт с висока добавена стойност. С услугата е същото. Ако ти върви търговията, е все едно дали продаваш едно акустично пиано на седмица или 1000 хляба.

Място. Важно нещо. Определя и колко клиента ще имаш и колко наеми ще плащаш. Консумативите също зависят от мястото. Например цената на водата не е една и съща във всеки град.

За да ти върви търговията трябва и да не ти дойдат различни категории рекетьори. ;D Справянето с тях е трудно според вида им. С охранителна фирмичка може да се справиш по-лесно, но я да ти доде някой Суджук! ;D ;D


Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Place your ads here ($4/day, $21/week or $60/month)

Your advertisements here ($4/day, $21/week or $60/month)

About the privacy policy

How Google uses data when you use our partners’ sites or apps

Post here to report content which violates or infringes your copyright.