☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

Your ads here ($2/day)!

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - MSL

1111
Other languages / "Жолтите елеци"
« on: December 12, 2018, 03:53:24 AM »

Жолтите елеци

В Македония така казват (жолтите елеци) на жълтите жилетки (това, понастоящем, във Франция, е нарицателно за един вид от протестиращите).

1112
Food / A biscuit house
« on: December 12, 2018, 01:31:08 AM »

Biscuit house


  A biscuit house in a local supermarket: -- biscuit house with a Santa and a Christmas tree. :)

1113
Food / New dinos stickers for kids
« on: December 12, 2018, 01:15:48 AM »

New dinos stickers for kids


 New dinos stickers for kids: -- different kinds of dino stickers.

1114
Food / New pretty bears and other stickers for kids
« on: December 12, 2018, 01:12:52 AM »

Bears and other stickers for kids

New pretty bears and other stickers for kids: -- lovely bears stickers, a trees sticker, strawberry stickers, a chick sticker...

1115
Other topics / How to Draw a Tortoise (Turtle)
« on: December 12, 2018, 01:07:20 AM »

How to draw a tortoise (turtle)


 How to draw a tortoise (turtle) in three steps: .

1116
Other topics / How to Draw a Morning glory (Morning-glory)
« on: December 12, 2018, 01:03:12 AM »

How to draw a morning glory (morning-glory)


 How to draw a morning glory (morning-glory) in 3 steps: .

1117
Other languages / Re: Тема за бизнес
« on: December 12, 2018, 12:57:33 AM »
 Само дето на много места са станали спамофоби (всяко нещо може да им се привиди като "спам") и такъв тип рекламиране става все по-невъзможен.

1118
学习英语 / From the get-go
« on: December 11, 2018, 09:23:44 PM »

From the get-go


 From the get-go (from the start; from the very beginning).

1119
EARN MONEY / "Eric Howard" <erichowd@errrichoward.net> USD 9 million
« on: December 11, 2018, 06:37:37 PM »

"Sequel to your non response we wish to notify you again that you were listed as beneficiary to the total sum of US$9"


Take a look: From "Eric Howard" <erichowd@errrichoward.net>
Subject: Notification
"This is for your information,

Sequel to your non response we wish to notify you again that you were listed as beneficiary to the total sum of US$9 Million only in the intent of the deceased. On my first email I mentioned about my late client whose relatives I cannot get in touch with. But both of you have the same last name so it will be very easy to front you as his official next of kin. I am compelled to do this because I would not want the finance house to push my clients funds into their treasury as unclaimed inheritance.

We contacted you because you bear the Last name with our Late Client and therefore can present you as the Beneficiary to the inheritance since there is no written  w i l l . Our legal services aim to provide our private clients with a complete service. We are happy to set-up all modalities and administer Trusts,carry out the administration of estates. All the papers will be processed in your acceptance of this Transaction.

Note that you are to furnishing me with the requested information's bellow immediately;

Full names.
Contact address.
Telephone and fax numbers.

If you are interested you do let me know so that I can give you Comprehensive details on what we are to do. Waiting for your response.

Yours faithfully,

Eric Howard."

My answer:

"That's amazing! All I need now is exactly something like USD 9 million!
Let me answer you at once, because I want to get the money soon:
1. Geser Ayvanov Kurultaev
2.
Code: [Select]
tatarkeshe@yahoo.com3. No phone and no fax. Only using internet."

1120
Other languages / Re: Тема за бизнес
« on: December 11, 2018, 06:03:15 PM »
 Ами може да се обясни и с това, че такива хора не искат да повярват, че нещата са толкова зле и се надяват да го има по-лесният начин, за който са си въобразили. Просто психологическа защита: психиката им предпочита да не се натоварва с действителността и до последно възлага надежди за изход "по всякакъв друг начин".
 Възможни схеми на размишления при 2-та субекта:

1 Бабата: "Разбирам ги, че ме карат да сменям спирката, но хората преди ми казаха, че качването на метро е достатъчно. Сигурно без да сменям, все някога това ще ме закара поне близичко до гарата и няма да мъкна толкова дълго куфара. Дано да са прави първите, а не тези!"
 2. Инатлията: "Тези тук може и да са прави, че навсякъде е така. Но я по-добре да опитам на друго място, пък дано на другото да са намерили някакъв друг начин; дано да има начин. Ще опитам всичко, преди да се откажа напълно!"
 Надеждата умира последна. Аз го разглеждам като защитен механизъм и като нежелание за излизане от зоната на комфорт. Това е от психилогическо ниво на разглеждане. От логико-гносеологическо - да, просто може да се каже, че хората проявяват тъпотия, грешат, но така не може да се вникне напълно "в душевността" им. Не говоря за оправдаване на такива инати, а за разбирането им (проумяването им).

1121
Other languages / Re: Тема за бизнес
« on: December 11, 2018, 05:52:43 PM »
 А, извинявай сега, но чак за таква идиотия не говорим (степените на олигофрения са: дебилност - имбецилност - идиотия. При идиотията хората дори не могат да се хранят сами.)
 Ще кажа отново за неща, които аз (а и почти всеки) е виждал в живота си. Сещат се сигурно много български граждани за роми (цигани), които НЕ СА с висше образование и НЕ СА крадци - занимават се с ЧЕСТНА ТЪРГОВИЯ по сборове, по пазари - продават храна, играчки... Такива хора МАКАР И ДА НЕ знаят прости неща (за нас) като "Коя е столицата на Уругвай?" или какво е "тор" в геометрията, ИЗКАРВАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ от немалко висшисти, след което някои им се чудят ама как така са роми, пък имат лека кола, сателитна чиния, хубав телевизор? Ами имат! Покупко-продажба и/или малко работа в чужбина и се замогнали, БЕЗ да имат кой знае колко акъл! Факт.
 Е, аз ненормален ли съм, като видя и тук най-различни хора, които си им личи, че повече от средно образование няма как да имат (например бъркат Малайзия с България; мислят че като заровиш кора от портокал зад къщата ще излекуваш кашлица на бебе и какви ли не още признаци на НЕобразованост), НО ИМАТ ПАРИ и правят РЕСТОРАНТЧЕ, МАГАЗИНЧЕ и от сорта и за година почват да получават повече от почти всеки един висшист който работи на пълен работен ден?!
 Не говорим за степени на идиотия, когато човек не разбира как се яде; не говорим и за степени на имбецилност. Става дума, че дори ЛЕКИ ДЕБИЛИ (включително) С ПАРИ могат да правят повече, отколкото някой с 3 висши (а има и такива клошари), без пари! Това са редовни случаи, които виждам пред себе си с ГОДИНИ и няма сила на този свят, която ще ме убеди в противното. То нали затова е капитализъм, за да е важен капиталът и без него да не стават нещата! Ако беше инак богатите щяха да са само интелигенти, а не са.
 Едва СЛЕД като имаш парите, може да има (а може и да няма) значение какво и колко знаеш. Защото фалитите са и при знаещи и при незнаещи (някои от много знание и много мислене фалират, защото правят грешки, които незнаещите точно тези грешки няма да допуснат - напр. да влезнат в преразход заради много мислене за валутните курсове и после да ги издъни кризата в Гърция. Ей-така един учен, асистент по математика избуби над 10 000 евро - от много мислене и знаене на курсове, Форекси и не знам какво си, а по прости хора, които имаха същите пари оцеляха, защото въобще не гледаха тези фактори. Та, да се знае, че знанието може да прави и лоша услуга в някои моменти, защото грешките са точно комбинация от "знание + незнание".)
 За специалистите - АКО плашащ и НЕ слушаш, значи все едно НЕ си платил. Това аз не мога да си го представя (не отричам да има и чак такива малоумници, но това също излиза ИЗВЪН ПРЕДСТАВАТА ЗА НОРМАЛЕН ЧОВЕК. Защото едно е да си неук като ромите, за които говоря в първия си пример, а друго е да си ненормален - ДА СИ ПЛАТИШ, НО ДА НЕ ПОЛЗВАШ УСЛУГАТА!) Опитвам се да се съсредоточа само върху НОРМАЛНИТЕ (ПСИХИЧНО) хора, делейки ги на: хора с пари и хора без пари (+ хора със знание и хора без знание). Всякакви други случки като бабата и психично-изместените, които си платили, но решили да си действат по своему, а плащането е заради самото плащане - е, такива случаи (да се надяваме силно) не са общо явление и (още по-силно да се надяваме), че няма и ние някой ден да полудеем чак дотам (защото то е лудост на куб това да си платиш за съветници, мениджъри и всичко, и вместо да оставиш да си свършат работата, то да се правиш на по-знаещ и просто... да им платиш! Като благотворител!)
 Ето ви ПОРЕДИЦА от примери за бизнеси наоколо, които СЕ СЛУЧВАТ, защото хората ПРОСТО ИМАТ ПАРИ (заклевам се! Никакви специалисти не ползват, просто си плащат 3 неща: стока, помещение, данъци/разрешителни/прочието):
- ресторантче за закуски (прости неща: спагети с месо и туршийка, манти и др.) - минават всяка сутрин ученици, работещи, дори бизнесмени - отсядат за малко или вземат за из път. Бизнесът върви. Няма нужда от реклама дори.
- фризьорски салони (почти няма време, когато да няма клиент или клиентка; особено на жените потребностите нарастват - не само подстригване, но и къдрене, боядисване, миене на коса... повечето мъже са само за подстригване, но има и изключения.) Бизнесът върви. Няма нужда от реклама.
- масажи (за мъже и за жени; бъкано с народ!) Бизнесът върви. Няма нужда даже от реклама.
- магазин за чай (тук нещата не са ми много ясни; някои твърдят, че не са само купувачите, но и трябвало да имаш договори с хотели и фирми, за да продаваш и там, но факт е, че не съм видял досега наоколо фалирал магазин за чай).
- павилион за безалкохолни, наденички, цигари. (Едва ли печелят много, заради ниския процент печалба на стока, но все изкарват повече пари от някой среден работник на пълен работен ден.)
- химическо чистене (единственото на улицата и сигурно едно от малкото в квартала) Няма конкуренция, стабилно клиенти всеки ден.
- миене на коли (никога не остава празно; все повече шофьори искат за 7 лева да им измият колата, отколкото те да изгубят цял ден да мъкнат кофи, маркучи, четки).
 Ако си мислите, че всички тези бизнеси се ръководят от хора, които имат много висши знания и са все с университетски дипломи, значи сте на грешен път. Повечето от собствениците са от "почти никак" до "средно" образовани хора, които ПРОСТО са имали късмета да им дойде някакси началния капитал - я от роднини, я от заеми, я от приятели - все пак някои хора случват и на роднини, и на приятели... А други трябва сам-самички да се борят, докато насъберат някакви пари (ако дотогава не осакатеят нещо, не се поболеят или просто не загинат, защото знаете как е - всеки ден много хора стават инвалиди или просто умират, преди да са осъществили и половината от мечтите си!)
 Самите по-прости хора НЕ СЕ захващат със сложни бизнеси - например аз съм виждал момичета, които НЕ завършват и средно (или го завършват формално, като тройкаджийки, т. е. на ниво "Среден три" и то по милост...). Тези момичета НЯМА КАК да почнат бизнес производство на смартфони или бизнес с изкуствен интелект. Те си имат "инстинкт за самосъхранение" и просто отварят простички неща - едната направи лавка (единствената лавка) в район където имаше жилища, но нямаше лавка. Проста ПРЕПРОДАЖБА на стоки от първа необходимост: дамски превръзки, оцет, олио, паста за зъби, четки за зъби, бутилирана вода, цигари (за някои са "първа необходимост", макар и да ги мразя цигарите), близалки за децата и пр. Получава ли повече пари от някой даскал или даскалица? Със сигурност!!!
 Другата, още по-лесно, направо си намери мъж, който вече ИМА РАЗВИТ БИЗНЕС, намери й свекъра местенце и за нея (колкото да не стои без никаква работа), та ето "още една успяла жена". По-добре ли е тя финансово от много от нас? Гаранция - да!
 Така че простият човек (с нормална или що-годе нормална психика) НЕ прави сложни бизнеси, където може да го изненада какво ли не. Той/тя се захваща (или си хваща) с неща (с хора), които разбира и може малко или повече да управлява (да се оправя) с тях успешно.
 Сещам се и за един ГЛУПАВ ДЪРТ АВСТРАЛИЕЦ ТУК: 1. Видима възраст около 70. 2. Никакви маниери и съобразяване с клиентите - посягаше на жените като пийне малко да ги обарва; риташе на шега мъжете... 3. Цинизми в разговорите. 4. Тъпи заключения като "Защо си поръчваш вегетариански хамбургер? Да не си вегетарианец?" 5. Ниска географска осведоменост "България и Англия не са ли в Европа една до друга двете държави там?"... И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО ТОВА бар беше направил - с билярд, библиотека, лятна и зимна част... и беше постоянно поне на 40-50% пълен този бар. Понеже в квартала беше единствен по рода си, дори аз ходих там около 10 пъти, преди тотално да ме отврати всичкото това! Безспорно човекът си беше много тъп (изначално или от старческите изменения на психиката, не знам), но правеше повече пари от всичките си клиенти (с изключение на 1, който имаше голф-игрище).
 Последно - храна за размисъл: Едно време хората и да искат, не са могли да са толкова образовани. Нито науката е била толкова развита, нито пък добирането и влизането в университет е било толкова лесно. Но КАК ВСЕ ПАК толкова прост народ е изкарвал толкова богаташи? Просто - правили са прост бизнес - например чувашите по едно време си имат богата класа, забогатяла просто от ПРЕПРОДАЖБА на яйца.

1122
Other languages / Re: Извънземните
« on: December 11, 2018, 04:26:32 PM »
 Да, но при земни условия. Ето според хипотезата за уникалната Земя какви са сложнотиите: https://ru.wikipedia.org/wiki/Гипотеза_уникальной_Земли. За по-пълни сведения - английската статия: https://en.wikipedia.org/wiki/Rare_Earth_hypothesis.
 Такива експерименти показват, че е възможно животът да се самосъздаде, без да има необходимост от Създател/създател/създатели (Бог/богове), но за да се стигне до такива условия има много пречки, които и са описани в хипотезата, която изключва много голяма част от Вселената. Погледнете в самото начало - колко трудно е да случиш на подходящо слънце (звезда). Няма лесно в свят, където властва ентропията - разпадът, нищото, неживото са по-лесни отколкото съзиданието, нещата и живота. Лесно се руши, трудно се гради. Колкото нещо е по-сложно (като живота), толкова по-трудно се удовлетворяват всичките му (много) условия.

1123
Food / A Milka chocolate house shaped boxes
« on: December 10, 2018, 05:21:30 PM »

A Milka house boxes


  Pretty Milka boxes, which are house shaped: . At this photo you may see other Milka's boxes too.

1124
Food / Homemade Food -- Salami with onion and mustard
« on: December 10, 2018, 04:51:31 PM »

Home-made salami with onion and mustard


 A pan of homemade salami with onion and mustard: .

1125

Decoration, which look good at night with a lovely yellow bird

A photo of decoration, which look good at night with a lovely yellow bird: . Pretty and lovely! :-* 8) :)

Your ad here just for $1 per day!

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.