☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your advertisement here ($5/day, $28/week or $90/month)

Your ad here ($5/day, $28/week or $90/month)

Your ads here ($5/day, $28/week or $90/month)

Author Topic: "Ще им разкажем играта с Кяпутен Куро!" (Безплатна онлайн книга)  (Read 4544 times)

MSL and 2 Guests are viewing this topic.

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 11038
 • SEO - karma: +410/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter

Ще им разкажем играта с Кяпутен Куро!

Автор: Джисър Каралтай

Част 56
"Разтърсвания - 4"

- Чакай малко! Чакай малко! - дръпна Сиси Нико. Беше много ядосана, уплашена и почти истерична. Не я бяха виждали чак такава, - Ти искаш пак да отидем пред Чикибой и пак да ни изритат с тази огрмна скорост и този път вече да умрем от страх или да се разбием в нещо ли?!
 - Аз, - намеси се тежко и авторитетно Спаска, - Също не бих желала да опитваме отново, защото не виждам с какво нещата няма да се повторят, както и дали няма направо да ни унищожат там, на място, без да си играят с нас. Това сигурно им беше нещо като предупреждение.
 Суперкотката само изсъска и се скри под един стол в А-кораба. Положението с нея беше ясно.
 - Виж,... - приближи се грациозно, тихичко и спокойно Енигма към Нико, - Аз те разбирам, че искаш да  помогнеш на вашия лидер и на Кияна, най-вече, но ти... ние... не сме в състояние да помогнем.
 - Да, но не може да не опитаме!!! - беше твърд Нико.
 - Нико, бабиното, - намеси се пак Спаска, - Ако ще опитваш, опитвай, но без мен. Сигурна съм, че и Куро, и Киянчето ще са по-доволни, ако не умреш и не потрошиш А-кораба, а то точно това предвиждам, че ще стане, ако се появиш там отново.
 - Да! Точно така!!! - извика Сиси, - И без мен! Определено, твърдо, непреклонно без мен!
 Суперкотката изскочи изпод стола и се скри зад Спаска и Сиси. Нико погледна към Енигма. Тя също го погледна, погледна и към останалите три, но не помръдна от мястото си и нищо не каза отначало, а после промълви...
 - Трябва ти по-различен план. Не може току-така да се появяваш там и да се втурваш с целия кораб в отвор на границата на това неизвестно и изглежда ужасно непознато, напреднало нещо. Нико поседна направо на пода на А-кораба и се замисли. Тя беше права. Не можеше да се разчита на същия маньовър.
 - Значи ще направим ето какво. Ще се приближим бавно. Ще изпратим съобщения, че сме мирни и само искаме да намерим Кияна. За Куро, мисля че те се грижат в момента... по един или друг начин.
 "На Куро сигурно му четат едно дълго образователно четиво, защото бая така поосра нещата!" - намеси се бай Пешо, който беше активен със слушането по игличката от Земята.
 - Ти нещо имаш ли да предложиш? - попита го Нико.
 - Мисля, че новата е права! Отидете там, но не с рогата напред. Преговаряйте. Кажи им, че искаш да преговаряш за едно изгубено момиче. Важното е да не минаваш границата. Ти ги видя, горе-долу откъде те изстреляха - не влизай по дупки и тунели, стой си там на бялото поле и оттам пращай сигнали. Даже може А-кораба да го оставите малко по-назад, да се доближите с модул, направо и пеша, то там се стъпваше доста меко. Колкото по-невъоръжени и безопасни, толкова по ще се смилят над вас. Дано да не бъркам.
 Всичко това малко успокои Спаска и супер-котката. Сиси обаче си остана изплашена и каза, че ще дойде, но ще си остане в А-кораба, а те да ходят близо до Чикибойското пространство.
 Тръгнаха. Компютрите изчислиха траекторията, набеляза се безопасен маршрут. Потегли плавно А-корабът, но плавността беше нарушена, защото възникна повреда и самопоправянето не вършеше работа. Трябваше някакъв елемент от планета наблизо. Добре, че беше наблизо. Припланетиха се там. Корабът сам започна да сондира дълбоко в почвата за въпросния елемент. Това обаче започна да предизвиква неприятни вибрации - супер-котката и ламята Спаска започнаха да се чувстват зле. Решиха А-корабът да се замаскира (самозамаскира) и излезнаха навън да се поразходят из тази иначе необитаема малка планета с добра атмосфера и растителност. Голяма грешка направиха, че не взеха никакви оръжия, дори щитовете! Само след няколко минути разхождане в небето се появиха няколко модерни бойни кораба - единият беше този на царската дъщеря от Харкун, а другите някакви нови. Животните (Спаска и супер-котката) успяха да избягат в близката гора, но Сиси, Енигма и Нико бяха уловени от силови лъчи, след което лека-полека бяха омаломощени и... започна да става интересно!
 - Тук има ли река? - попита царската дъщеря, която се спусна царствено долу и огледа пленниците си.
 - Ето там има! - докладва й Пишомир, който явно вече беше предан само на нея.
 - Към реката! С тези тримата! И не изпускайте от очи околността! Останалите са някъде тук! - даде заповед тя и армия се стовари наоколо, започна да бди, да тършува. Принцесата с около 100 човека охрана и няколко носача понесоха вкочанените Сиси, Енигма и Нико към реката.
 - Ще ни давиш ли? - попита уплашена Сиси.
 - Тази пък коя беше? - обърна се с досада към нея царската дъщеря. Пишомир веднага се надвеси сервилно над нея и почна:
 - Тази, според това, което изкопчихме е от това измерение.
 - Сериозно ли?! - прекъсна го царската дъщеря, - Аз пък си помислих, че е от нашето! Може ли да пропуснеш идиотските си детайли и да говориш по същество!?!
 Пишомир се уплаши, че я е ядосал с този детайл и даде по същество, че Сиси е беглец от техните и е в интимни отношения с един от екипажа на А-кораба.
 - Аха. Значи затова не ми е направила впечатление. - каза царската дъщеря, която беше хвърлила едно бързо око на докладните документи.
 - Защо отиваме към реката? - попита Нико на свой ред.
 - Ах, това е Безценният! - констатира царската дъщеря.
 - Моля?! - недоумя Нико, който не знаеше, а и не се беше чувствал безценен някога.
 - Ти си Безценният. Цена нямаш. А и жестока цена ни костваше на целия Харкун! След като почти 100% от всички трибцали заминаха заради теб и онзи бандит Куро! - започна да се пени тя... след малко додаде с по-спокоен тон:
 - Трябва да разбера какво толкова безценно има в главата ти, заради което олигофренът Уйки опропасти хазната ни!
 - Той вече ми рови в главата и нищо не намери. Няма нищо безценно! - викна Нико, който не искаше пак да го подлагат на мъчения, а и искаше час по-скоро да се добере до границата на Чикибой, за да спаси Кияна.
 - Не се нервирай! - заповяда царската дъщеря, - Никой няма да те рови, никой няма да ви дави. Аз просто обичам реките и искам там да си поговорим на спокойствие... Естествено, ако твоите хора опитат нещо глупаво, не гарантирам за живота на нито един от тях!
 - С това трябваше да започнеш. - усмихна се Енигма. Царската дъщеря не й обърна внимание, което беше странно, защото все пак тя беше харкунка като нея, а и харкунска пленница.
 Шики, Ена, Пешовците и дори Лиан и Бияна слушаха със затаен дъх какво ще стане. Никой не се обаждаше, за да не усложни нещата. Ламята Спаска и супер-котката се бяха загубили в гората. Направиха хубав стан-пикник на брега на реката. В нея плуваха само растения и водорасли. На тази планета не се беше формирала никаква фауна или поне нямаше видима такава. Сиси и Енигма бяха отведени встрани и бяха нагостени и напоени добре. Стояха с охрана около тях, но никой не ги тормозеше с нещо. Царската дъщеря отведе Нико близко до брега на реката и първо му каза:
 - Знам, че става дума за нещо, което Уйки нарича "пространствени аномалии". Според него това можело да помогне за военно-стратегическо и геополитическо предимство над опасния за всички Октид.
 - Е, сигурно октидите казват, че вие сте опасни.
 - Така е, но ти сигурно вече си запознат кои са по-примитивни, по-деструктивни, по-зли и по-опасни. Избери нас, моля ти се!
 - Дори и да избера вас, как да ви помогна, като не знам нищо за тези пространствени аномалии?!
 - Хм... - усмихна се тя и реши да го съблазни с първия си подарък за него, - Виж какво имам за теб. Доведете Уйки!!! - заповяда тя. Нико изтръпна целия и започна да мисли дали не е добра идея да се хвърли в реката и, ако оцелее да се добере до А-кораба, след което да встъпи в бой, но докато предприеме някакво такова действие шестима тежко-въоръжени харкунеца от елитните части доведоха окован, пребит от бой и направо треперещ Уйки.
 - Ето я тази гадина, този генетичен звяр, този невъобразим глупак, този грозно-отблъскващ всякакви раси и форми на живот мелез, наречен Уйки! - представи го царската дъщеря.
 - Какво е станало с него?! - попита Сиси, която дори и далечко почти не можа да го познае.
 - Първо го пленихме, после малко го набиха, накрая трябваше и да му почовъркаме из неговия мозък, за да видим за какво става дума от първа ръка. И какво видяхме? Видяхме един глупак, който плаща на бандита Куро. Видяхме един луд, който говори за пространствени аномалии през цялото време!
 - Много отблъскващ, лош и отвратителен субект! - каза Пишомир и лично отиде да ритне Уйки в мутрата със злоба, все едно, че до преди броени дни не му беше покорен, верен и подмазващ се.
 - Сега, - обърна се царската дъщеря към Нико, - каквото кажеш, това може да му направим на Уйки. Изцяло е на твое разположение.
 - Ама аз не искам нищо да му правя! Просто искам никога повече да не ми се мярка пред очите! Аз имам много по-важни неща за вършене в моя живот, отколкото да се занимавам с вашия Уйки! Благодаря за жеста, оценявам го, но наистина не съм такъв човек. Вие сте го измъчили вече предостатъчно! Моля ви, просто го махнете, защото винаги, когато го виждам и ми става лошо! - беше честен Нико.
 - Махнете боклука от очите на Нико, нали чухте! - заповяда царската дъщеря.
 - Благодаря! - каза Нико. Не изглеждаше щастлив да види най-големия си враг, най-големия си личен проблем в това окаяно състояние. Това повече го разстрои, отколкото го зарадва или успокои.
 - Я ела с мен. - каза царската дъщеря и го отведе в палатката, която беше разпъната специално за нея. Включи някакви устройства и палатката стана нечуваема и негледаема. Само тя и Нико бяха вътре.
 - Сега никой не ни вижда, никой не ни чува. Може да ми кажеш всичко, което знаеш за пространствените аномалии.
 - Всичко, което знам, е че бяхме край нещо такова, което после разбрахме, че е пространствена аномалия. Аз съм от обикновена планета, сравнително развита, но не чак толкова като нещата, които видях след като я напуснах. Дотогава не бях виждал никакви пространствени аномалии. Видях и това е. Нито знам къде е точно, нито знам дали пак ще се появи, нито знам как се прави.
 - Уйки вярва, че имаш знанието за това как се предизвикват тези аномалии!
 - Уйки е психопат! Вие сами казахте, че е глупак и луд. Той лично ми човърка мозъка, вие му човъркахте мозъка, отникъде нищо не излиза!
 - Е,... щом казваш... - рече царската дъщеря и му подаде да пийне нещо. Нико се успокои, предовери й се, пи и хоп, заспа. Заспа и почна да сънува, но не знаеше, че сънува, а още по-малко знаеше, че сънят му се предизвиква умишлено от умелата царска дъщеря. Тя му погоди много дяволит сюжет. Ето какво почна да вижда Нико в неосъзнавания си сън: Той тръгна с царската дъщеря навън, прекрачиха реката и се оказаха в някакво поле пълно с жълти цветя и пеперудки. "Тук нали нямаше фауна, мина му през ума на Нико", което веднага бе коригирано от контролиращата съня му царска дъщеря - пеперудките се оказаха бели и жълти листенца летящи от близките дървета. Повя приятен ветрец, поздрачи се и много звезди, и месечина засветиха по небето. В този момент царската дъщеря се усмихна и му доведе Бияна, Кияна и Енигма - трите момичета, които той по един или друг начин беше харесвал или все още харесва.
 - Аз се разделих с Лиан. - каза Бияна, хвана нежно бузите му с две ръце и добави, - Винаги съм обичала само теб. Знаеш колко искам да съм с теб!
 Това силно разтуптя сърцето му. После се намеси и Кияна:
 - Аз съм винаги твоя приятелка и такава ще си остана! Можеш да си с нея сега, но аз ще те чакам завинаги!
 - Но ти нали беше пропаднала пред Чикибой?
 - Върнах се! Сега съм добре! - увери го Кияна.
 - Аз пък предлагам и трите да ти станем приятелки. Няма да се ревнуваме, нали? - поглена тя към останалите, - А сега само трябва да ни кажеш за пустите пространствени аномалии.
 - Дори средните, жълтите не ми казаха нищо за тях, а те си ги правят. Аз какво да ви кажа? - изпусна се Нико за средните, жълти същества и тук се улови, че сънува, събуди се.
 - Значи жълти... средни същества! - поклати глава царската дъщеря и му зашлеви шамар, - Видя ли, че имало какво да кажеш, а? Сега вече няма да се радваш на мило и добро отношение! Ще ти дам аз да се разбереш и Уйки ще ти се стори като детска мила игра! Стражата! Влезте веднага!!!
 Вместо стражата обаче влезна Лиан, който държеше Пишомир за врата и с насочен пистолет. Докато Нико беше сънувал небивалици, ламята Спаска и супер-котката се бяха добрали до А-корабът, който бе напълно възстановен и преизпълнен с енергия, отидоха на максимална скорост до Бо, взеха Лиан и Бияна, а след това с лекота обезвредиха охраната около стана-пикник, а елитните войници отсъстваха, защото бяха отишли да водят Уйки към кораба на царската дъщеря, та в момента в който Лиан залови Пишомир всички вдигнаха ръце (то и без това Спаска се беше наканила да ги подпали с дъха си).
 - Хайде сега, без резки движения. Този... както и да се казва... за нашия! - рече Лиан.
 - Свободен е. - каза царската дъщеря, която не прояви изненада, - Но да знаете, че вече няма да се измъкнете.
 - Е, мога тогава да ти пръсна мозъка, щом ни заплашваш! - отвърна Лиан.
 - Е, тогава вече ще вбесиш нашия цар докрая и ще изпепели цялата ви планета!
 - Лиане! - викна Нико и отиде зад него, - Остави я. Няма смисъл да си създаваме все повече и повече неприятности. Сега най-важното е да спасим Кияна!
 Спаска вдигна на раменете си Лиан, Нико, Сиси, супер-котката и Енигма и ги поведе към замаскирания А-кораб. Там ги очакваше Бияна. Нико спря за дълго погледа си на нея.
 - Какво има? - попита го тя.
 - Сънувах нещо с теб... - просто каза той и продължи навътре из един от коридорите, за да не се налага да хлътва отново по нея.
 - Хей, чакай! - настигна го Енигма.
 - Кажи?
 - Не трябваше да й казваш така, според мен... - усмихна се тя.
 "Никой не знае какво трябва или не трябва да кажеш на някой друг... всеки може да си го изтълкува, както му дойде и по най-неочакван начин!" - обади се бай Петър с нова порция мъдрост.
 - Така е. - усмихна се Нико, - А ти кажи, Енигма, защо... защо царската дъщеря не ти обърна никакво внимание? Ти си от Харкун, ти беше тяхна пленница...
 - Може би..., защото бях една от многото им пленници. Сигурно не съм толкова важна за нея.
 - Започваш да ми ставаш все по-интересна. За какво са те пленили?
 - По-добре да не знаеш. - пипна го весело и закачливо по носа тя и избяга. Напомни му за Кияна по времето, когато и тя беше все весела и мила. А това и го зарадва, и го натъжи, защото Кияна липсваше.
 - Напред към Чикибой! - извика Нико и А-корабът се подчини. Останалите бяха насядали и мрачно гледаха звездите. Особено навъсен и ядосан ги гледаше Лиан.
СЛЕДВА
Произведението е със запазени права - не го използвайте за комерсиални цели и не го променяйте. Може да го копирате свободно при същите условия - да не е за пари и да не се променя (и с линк към първоизточника). Това произведение е със следния лиценз Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License.
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 11038
 • SEO - karma: +410/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter

Ще им разкажем играта с Кяпутен Куро!

Автор: Джисър Каралтай

Част 57
"Напред и все напред вървим"

- Нико, виж сега... - започна Спаска, - Тук на тоз кораб, ръ'йш ли, доста време прекарахме с Курхуй. Той ни се утвърди нещо като капитан, негласен. Ти сега, не че си лошо момче, ама... Малко като капитан се изживяваш ли, не знам. Значи... и баш капитанът - Куро го няма. Ще ме прощаваш, бабиното, ама голям дискомфорт ми се получава така. Не, че съм ейджист, да ме опази господ, 'ма... как да ти кажа... сега дай да се разберем за командването.
 - Аз щях да кажа абсолютно същото! - намеси се мрачно Лиан. Той в последно време си беше мрачен.
 - И защо не го каза? - попита Сиси, типично в нейния си стил.
 - Защото щяхте да кажете, че съм тенденциозен и субективен, че го правя срещу Нико. А въпросът е принципен. Без Куро кой командва, как се командва.
 - Какви команди, бе, разумни същества?! - отвърна Нико, - Аз никога не съм искал да командвам, да съм "власт". Сега само и само искам да спасим Кияна! Дължим й го!
 "Смятам, че въпросът трябва да се реши със старшинство." - намеси се бай Пешо от Земята.
 - В смисъл? - попита Бияна.
 - Абе в смисъл, че най-старият и опитният да е командир. - каза бай Петър като предлагаше себе си, но така, строго математически, се оказа, че предлага Спаска.
 - Ами... - поизчерви се ламята Спаска, - Прав е човекът!
 - Е, ееееее, дядо! По-добре с демократично гласуване! Всички да си пуснат по една бюлетина с тайно и демократично гласуване и да си изберат капитан.
 - А не може ли без капитани и прочие? - попита Енигма. Тъкмо попита и бум!... А-корабът бе ударен от силен залп от друг кораб! Силен, чак пре-силен! Отблъсна го доста встрани и го прилуни на една голяма луна орбитираща около още по-голяма планета. Започна стандартната процедура по самопоправка. Екипажът (Нико, Спаска и останалите) реши да излезне навън, за малко разнообразие, но беше такъв мрак и студ, че се завърнаха обратно.
 - Какво беше пък това сега?! - изнервено попита Бияна.
 - Кажи ми, че да ти кажа! - още по-изнервено рече Сиси.
 - Царската дъщеря доста ни се закани, че пак ще ни открие... - промълви Нико.
 - Не е тя, защото нямаше да се задоволи само с един изстрел. - предположи Енигма.
 "Всеки може да е." - обади се Шики от Бо, който заедно с Ена не беше на мисията, понеже в бързината Спаска и супер-котката бяха забрали само Лиан и Бияна.
 - Така е...
 - Така е, а докато А-корабът се самопоправя, с толкова много отвори, тези, които ни удариха може и да проникнат вътре! - отбеляза Лиан.
 - Може. Ето и един малък план за защита, - отбеляза Нико, - Спаска и супер-котката да се скрият навътре, най-добре в онази зала там, с продуктите. Ти вземи този щит - прави те неуязвим срещу изстрели от най-различен вид. Също се скрий там. Аз с Енигма, Сиси и Бияна ще остана тук, за да отвлечем вниманието на тези, които ще проникнат, а вие тримата ще ги изненадате в гръб и ще ги победим.
 Лиан се почувства горд, че ще може да опита новия щит, който си беше великолепно научно изобретение и се покри заедно с ламята Спаска и супер-котката. Не след дълго тези, които бяха улучили А-кораба се прилуниха също и навлезнаха през една от пробойните му. Бяха... октиди.
 - Както разбирате, - започна командирът на групата, - Ние сме от Октид! Както разбирате, ние също вече сме в това измерение! Както разбирате, ние стреляхме по вашия кораб. Както разбирате, ние искаме известния из всички измерения Нико.
 - Но аз съм известен само в 2 от измеренията. - обади се Нико.
 - А! Значи ти си Нико. Добре, че сам се обади! Това исках, да се обадиш сам! - хвана го веднага с пипалата си октидът.
 - А то беше трудно да се сетите, ако има само едно момче и три момичета, че аз съм Нико, а? - подигра им се той. Октидите се ядосаха, но главният им ги спря да не се нахвърлят върху така ценния Нико.
 - Нещата са прости. Както разбирате Нико, този в ръцете ми, трябва да каже за пространствените аномалии!!!
 - Ти нямаш ръце. Това са по-скоро горни крайници и то най-условно казано! - намеси се Енигма. Това анатомично уточнение не се хареса на октидите, един от тях я хвана за гушата, тя му проби пипалото с ноктите си, потече някаква кръв, но октидът не спря да я души, все едно, че нищо му нямаше и само й каза:
 - Тиииии! Ти мръсен харкунски йотил, не говори! Още една дума и край с теб!
 След това я захвърли към стената и тя се удари там, падна, почти припадна. Сиси и Бияна се уплашиха. Сковаха се.
 - Да спестим малко време и много страдания, а? - предложи главният октид, който държеше и душеше Нико.
 - Добре! - съгласи се Нико.
 - Говори!!! Пространствените аномалии! Къде са!?!
 - Там!!! - посочи Нико към залата, където бяха ламята Спаска, Супер-котката и Лиан. Октидите не бяха явно от най-умните екземпляри на Октид и просто го хвърлиха на земята и отидоха към посочената врата. Спаска, супер-котката и Лиан знаеха какво да правят и екшънът започна! Суперкотката се хвърли върху един от октидите и почна да го дере и хапе. Беше много малко в сравнение с неговите размери и той се опитваше да я улови в пипалата си, но не можеше и започна бавно да отстъпва, без дори да може да достигне до оръжието си. Главният октид започна да стреля срещу Лиан, но онзи бе с облечен с щита и нищо му нямаше, но успяваше да отвръща на огъня с неговите си оръжия. Спаска обгори останалите, след това помогна и на Лиан, и на супер-котката. Нико и момичетата се включиха подобаващо с добавъчни изстрели и групата октиди се видя в чудо, и напусна панически.
 - Тъпи същества! - викна подире им Лиан. А-корабът тъкмо беше поправил и последната си пробойна и политна. Увеличи скоростта, а октидите не можаха нито да го уцелят отново, нито да го догонят.
 - Тези явно са закупили и те флот от онази планета... - заключи с болка Нико.
 - То кой ли не се довлече тук?! - промърмори Лиан, - Курхуй, Уйки, царски дъщери, сега и тези тъпаци с пипала!!!
 - Да... Важното е да спасим Кияна. - каза в отговор Нико и отиде да види как е Енигма. Заведе я, по-скоро - понесе я на ръце до стаята й в А-кораба. Тя се оправяше бързо, но беше все още в шок. Леко се беше унесла. Той избърса лицето й с разни стерилни и лекуващи кърпички от А-корабната аптечка. Загледа се в острите й ушички, които бяха единственото нещо, което отличаваше повече харкунците от хората на Бо и тези на Земята. Неволно я погали по едно от тези интересни уши и после по челото, по бузите... бяха гладки и нежни. Надвеси се над нея, а тя все още спеше или беше в някакъв унес... "Хубава е. Наистина е хубава." - помисли си Нико и дори погали хубавите й дълги коси, които не отстъпваха на тези на Бияна. "И очите й са красиви... когато ни гледа с тях, и когато спи... винаги... и носът й е хубав... и устните..." Наведе се над нея още повече. Поиска му се да я целуне. И точно тогава тя се събуди! И бързо отвърна лицето си от него. Дори стана...
 - Аз... - засрами се Нико... - Не... не трябваше...
 - Нищо... - каза тя, но се сгуши в себе си и приседна пред едно от малките прозорчета гледайки навън някакви близки галактики, които А-корабът отминаваше.
 - Извинявай!
 - Не е нищо... поне за мен, за да се извиняваш...
 - Но как?... - не разбра нищо той.
 - Нали много пъти ти казах, че е по-добре да не знаеш? - обърна се тя към него.
 - Да... знам... - Нико понечи да си тръгна, но тя го спря.
 - Сега вече знаеш... Те ти казаха. Те ме разпознаха!
 - Октидите? Какво казаха? Само казаха, че си йотил. Какво е "йотил"? Аз не знам...
 - Да, но някой ден може да узнаеш... затова по-добре от мен да го узнаеш... - наведе очи тя.
 - Добре... кажи ми ти. Аз няма да си променя мнението за теб, няма да спра да те харесвам.
 - Не, ще спреш и всичко ще се промени. Но по-добре да знаеш.
 - Каквото и да е, ще си останеш наша приятелка...
 - Йотил... така много в измерението ни Харкун, и в Октид и в нашето царство и при джъланите... така казват на проституиращите. Аз бях проститутка, хванаха ме, затвориха ме, плениха ме... такива са за коните за проституция при нас. Затова и царската дъщеря не ме позна като някоя особена важна клечка, защото аз бях просто една от многото проститутки.
 - Но... но ти не приличаш!... - объркано каза Нико.
 - А на какво трябва да приличам?! Всяка проститутка е различна. И никога не знаеш коя жена е и коя жена не е проститутка. Никога!...
 - Защо стана проститутка?
 - Защото така имах повече пари за по-кратко време. Исках да забогатея по-бързо, а не цял живот да си остана обикновена работничка.
 - Но по този начин...
 - По този начин поне не убивам никого... Не искам да изкарам занятието си много благородно, Нико, но мислиш ли, че е по-добре да бях войник и да убивам най-различни същества?...
 "Айде, бе! Някъде е легално, някъде е нелегално, някъде презират проститутките и ги убиват, на други места и паметници имат на Земята!" - включи се бай Петър Полисексът, който нямаше нищо против проститутките.
 - Ето затова не исках да ме целунеш. Повечето мъже никога няма да искат, ако знаят, че моите устни са докосвали толкова много други мъже! Просто исках да съм отговорна към теб! - каза Енигма без да обръща внимание на бай Петър.
 - Добре... - каза Нико, който наистина беше изненадан от тази новина, за първи път бе на живо с истинска проститутка, - и как се казваш, все пак?
 - Питка.
 "Добре е! Добре е името!" - намеси се пак бай Пешо по игличката.
 - Добре ли е? - попита го тя.
 - Абе, добре си е, че като ви знам имената, можеше направо и с "у" след "п"-то да те бяха кръстили. - каза си прямо Петър Полисексът.
СЛЕДВА
Произведението е със запазени права - не го използвайте за комерсиални цели и не го променяйте. Може да го копирате свободно при същите условия - да не е за пари и да не се променя (и с линк към първоизточника). Това произведение е със следния лиценз Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License.
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 11038
 • SEO - karma: +410/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter

Ще им разкажем играта с Кяпутен Куро!

Автор: Джисър Каралтай

Част 58
"Спирала"

А-корабът без Куро с неговата енергия от трибцали и други източници, не можеше да прави безкрайно дълги курсове и се налагаше от време на време да се припланетява на някоя планета за енергия. Не беше трудно за такъв кораб от вишс клас, но беше досадно за свикналия на преки пътувания екип. За пореден път бяха на някаква планета, която си имаше природа, дори много добра - без всякакви отровни гадини, хапещи насекоми и прочие неудобства, но народът вече се беше изнежил и навикнал на извънземни и другоизмерни неща и, просто, се чувстваше леко досадно, с малки изключения - на Спаска си й беше интересно да види повече свят, какъвто и да е той, а и на Питка (която вече не наричаха "Енигма") също й бе интересно, тъй-като тя отскоро беше в нашето измерение.
 - Колко ли време ще е нужно този път? - попита Бияна.
 - Всеки път е различно, според качеството и количеството на енергийните източници. - каза Лиан.
 Вървяха си покрай разни поточета, имаше приятно слънце, съвсем лек ветрец, реещи се големи пеперуди и красиви цвета. Разходката можеше да мине дори за приятна, обаче опередело се усещаше отсъствието на Кяпутен Куро, Курхуй, Кияна, Пешо Пикапа и дядо му, и Ена с Шики. Поне на един от тях щеше да им направи впечатление един факт - в момента, докато А-корабът помпеше енергия от недрата на планетата, навън се разхождаха ламята Спаска, суперкотката, Сиси, Бияна и Лиан, и Питка. Някой да усети липсата? Нико бе липсата! Вече цял час вървяха, а никой не беше забелязал, че Нико го няма!
 - Ама как само лесно този път ги победихме октидите, а? - разсмя се Спаска.
 - Може би задобряваме! - каза гордо Лиан.
 - Или просто... - намеси се Питка, която едвам се откъсна от мрачните си мисли за своето минало на проститутка и какво може да последва от това за нея с новите й познати тук, - Нарочно са отстъпили толкова лесно.
 - Ееее, ти искаш сега да подцениш нашия успешен контраудар ли? - засегна й се Лиан.
 - Виждала съм как се бият и какво правят, а тези... някакси много лесно отстъпиха.
 - Абе, вярно дума момето! - рече и Спаска, която си сравни в паметта предишния й здрав кьотек с двама октида и... чак тук на нея и на Питка й светна и викнаха в един глас: "Нико!!!"
 - Нико, къде си? - почнаха да го търсят по игличките. А Питка направо се сети за какво става дума и, понеже си нямаше чикибойска игличка, направо се завтече назад към А-кораба.
 "Работата ясна!" - намеси се и бай Петър от Люлин.
 - Какво има, дядо? - попита Бияна.
 - Докато сте се били с едните, са ви отвличали вниманието те... и други са останали на кораба. И сега като сте излизали, са си го взели тайничко. Ако още е на кораба, ще викате "Ура!"... Бягайте бързо, че Нико отече! Пък и Куро го няма там, и Курхуй лека му пръст или по-скоро, леко му изпарение, завалията...
 - Питке, върни се! - викна Спаска, - Ще се качите всички на мен и ще литнем.
 - Няма да се съберем всички на тебе! - каза Лиан.
 - Ти ще се държиш за крака ми! - избра го Спаска като "пътник" на най-неудобното място. Литнаха.
 А Нико наистина беше попаднал в капана на октидите. Точно така беше и станало - техният план бе да оставят няколко октида на А-кораба и при удобен случай, без никой да ги усети, да заловят Нико и пак да се опитат да измъкнат информацията от него по техния си начин - с термичната обработка и предизвиканите халюцинации, които приличаха на метода на царската дъщеря, със сънищата, но бяха доста по-ярки и в това отношение октидската технология сигурно превъзхождаше харкунската.
 - Нямаше ли да е по-добре, ако го бяхме взели на друго място? - питаше един от октидите. Бяха само 3-ма. Двама военни и един лаборант.
 - Не! Тук много по-трудно ще заподозрат, а и докато го намерят, ще сме се сдобили с това, което ни трябва за пространствените аномалии! Увеличи малко температурата сега.
 Нико не знаеше, че е пленен, не знаеше и, че е под влияние на халюцинаторика. Лаборантът, който имаше данните от последните преживявания и спомени на Нико вече,  реши, че симулация с Кияна няма да е много сигурна, защото беше много нереално да бъде освободена от някакво висше място като Чикибой, а и Нико, колкото и да я обичаше, колкото и да беше предан като приятел и да му липсваше, никога не бе показвал някаква "стопроцентова жар" към нея. "Няма стопроцентова жар!" - бе отбелязал октидът-лаборант. Научният психологичен октидски термин не говореше нищо на войниците и единият от тях само каза "Без това няма как да се опече добре нито едно месо!"... В следващия момент лаборантът се насочи Питка, но заключи, че Нико може и да не се подведе по един йотил ("проститутка", както беше това в превод от харкунския). "И тук няма да има стопроцентова жар." Накрая отново се спря на "добрата стара Бияна": колкото и да я беше отхвърлил, донякъде ненавидил и абсолютно отказал се да мисли за любов с нея, тя си оставаше не просто първата му истинска обич (първото момиче, което някога е обичал), но и се появяваше в най-съкровените и запомнящи се любовни сънища. "Тук може да се говори за стопроцентова жар!" - възкликна лаборантът и само като видя данните на измервателите подскочи с три пипала от радост, а с останалите се подпря, за да не падне по гръб. "Още по-лесно е това, че той в последния си сън е имал съновидение с нея! Просто ще го продължим!"
 По същото време царската дъщеря се беше срещнала с пратеник на баща й - царят на Харкун, който държеше да я подрепи с този човек. А пратеникът беше не кой да е, а генерал Уйо.
 - Каква истинска чест е за нас, генерал Уйо! - разтопи се от кеф Пишомир, че ще може да се подмазва сега и на царска дъщеря, и на генерал.
 - Баща Ви ме прати тук с още малко трибцали, успях да се сдобия с много кораби, укрепени в Ини. Обучихме екипажи, тренировъчните полети са успешни.
 - Ах... - въздъхна тя, - Заради едно момче толкова много ресурс прахосваме! Следващият път, когато го хвана, няма да съм толкова наивна с него!!!
 - Баща ви препоръчва да го оставите насаме с мен само за малко. След моите мъчения никога не е имало някой, който да не си признае!
 - Уйки достатъчно го е мъчил, но не е изтръгнал нищо. - забеляза тя.
 - Всъщност, аз мисля, че съм по-ефективен от него. Къде е този... хм... боклук, ако мога да попитам?
 - Решихме, че вече е достигнал предела на своята полезност. - каза предано Пишомир, - Вчера просто го застреляхме и го обесихме на едно дърво, на планета, която вече напуснахме.
 - Сигурни ли сте, че няма да оцелее? Все пак е твърд повече от джълан и почти колкото октид!
 - Не показваше признаци на живот, няма спирала за спиралодупки, планетата е ненаселена, отдалечена от главни маршрути. Не се безспокойте, велики генерале Уйо! - докладва Пишомир.
 - А Вас ви разбирам за ресурсите, но... както и сама сте се убедила, щом вече и Октид е по следите му, вече доказано е бил отвличан там и подлаган на манипулации, щом боклукът Уйки толкова беше обвзет от идеята... Може и да има нещо. - обърна се към царската дъщеря генералът.
 - Ах... че има нещо,  има. Вече научихме за някакви средни, жълти...
 - Какви са тези?!
 - Засега, - отвърна Пишомир, като леко се изпъчи, - Това са само названия, имена, но все пак, само с един перфектен разпит царската дъщеря се добра до тази нова информация! Съгласете се, че това е много по-ефективно, отколкото цялото туткане на както много добре намерихте за него точната дума - "боклук" - Уйки.
 - Ти преди нали беше негов най-подчинен и най-предан... таковата... - подсмя се генералът.
 - Бях, но с презрение и тайна надежда това недоразумение да се разкара от главата ми! - отвърна Пишомир.

 В същото време на А-кораба Нико се видя с Бияна в перфектната октидска халюцинаторика:
 Срещу тях имаше просто една бяла стена с картини, а те бяха по корем на легло, бяха се върнали от някаква уморителна разходка. Май се бяха върнали от училище. Времето на случката кореспондираше с някакъв ранен период, от времето, когато Нико знаеше само Бо, не познаваше нито Куро, нито Кияна... Някакси, не беше важно как, той се бе озовал с Бияна в тази семпла къща, на това легло, гледаха картината срещу себе си. Той погледна ръцете й, дланите й, Винаги беше искал да ги докосне. Пипна я по малкото пръстче. Толкова приятен и вълнуващ бе за него този допир! Тя също го пипна по този начин. А след малко и хвана цялата му длан. Боже, толкова красиво, неописуемо и радостно усещане беше това! Искаше му се никога да не свършва, никога да не изчезва.
 - Винаги съм искал да подържа ръката ти! - каза той. А тя се обърна леко към него и хвана и двете му ръце. Разплака се. Нико си помисли, че плаче от радост, защото и на него му се искаше да заплаче така.
 - Защо...? - само попита той.
 - Обещай ми, че никога няма повече да ме наричаш така!
 Нещо я беше обидил. Нещо я беше нарекъл... Не си спомняше какво, може би пред Кияна. Вече си спомни за Кияна, но това не му повлия на логиката, за да усети нещо нередно - че Кияна се е появила по-късно в живота му.
 - Обещавам ти! - каза той, - Аз като цяло само хубави неща за теб си мисля, сигурно тогава съм бил много отчаян... Винаги съм искал просто да те обичам, да сме заедно и да докосна ръцете ти. Близостта обаче до лицето й му даде неочакван импулс и той я целуна по бузата, после и по устните. Толкова много щастие, като поточе от най-съкровена наслада, премина по цялото му тяло от тази първа целувка! Дори в най-смелите си мисли и мечти не си спомняше да "са се целували". И точно тук сълзите й наводниха лицето й, наводниха устните им - направо му стана неприятно, колкото и да не можеше да си представи комбинация като "целувам Бияна и в същото време ми е неприятно"! Причината беше, че вече толкова пот беше прокапала от него, заради термичния елемент в процедурата, че той започна да се буди!
 - Доникъде не стигнахме! - ядоса се лаборантът, - А в същото време вътре нахлуха Спаска и останалите. Тук вече октидите проявиха пълната си сила. Самият лаборант толкова беше ядосан от провала, че Нико се събуди, още преди дори да е станало дума за пространствени аномалии, че лично се нахвърли върху изморената Спаска и я тушира по гръб! Даже с едно пипало завинти устите й, за да не бълват огън!
 Останалите двама почнаха обстрел! Сиси, Питка и Бияна се изпокриха. Очакваха Лиан да вземе инициативата, но той даже не беше навлякъл щита и така уязвим също се покри.
 - Казах ти, че са много твърди и нарочно се оставиха толкова лесно! Казах ти! - викаше Питка.
 - Предайте се или умрете, СЕГА!!! - викаха злобно октидите и не преставаха с канонадата. Лиан отвърна на огъня, но това трудно можеше да ги спре. Ужасяващо беше, защото преди дори само един луд октид направи на луди и Куро, и Курхуй... Лиан започна да се плаши сериозно... Трябваше им някаква помощ. Спаска можеше и да се справи с октида-лаборант, но тези двамата щяха да я довършат със сигурност! Ами сега?!
СЛЕДВА
Произведението е със запазени права - не го използвайте за комерсиални цели и не го променяйте. Може да го копирате свободно при същите условия - да не е за пари и да не се променя (и с линк към първоизточника). Това произведение е със следния лиценз Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License.
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 11038
 • SEO - karma: +410/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter

Ще им разкажем играта с Кяпутен Куро!

Автор: Джисър Каралтай

Част 59
"Спирала 2"

  Положението беше безнадеждно. Трима октида... Спаска бе повалена и изморена. Момичетата бяха в паника. Питка се бе овладяла достатъчно, но нямаше възможност да помогне. Нико беше още в полусън, а Лиан не беше взел щита дори и неговите изстрели почти нищо не правеха на октидите, освен да ги позадържат малко, но те напредваха! Те напредваха!!! В мисълта му преминаха спомени за много битки, престрелки... липсваха му другарите, липсваше му Куро и Курхуй, особено в този момент.
 "Пичове, не искам да нарушавам тишината, ама... Жълтите, черните... Какво става?" - обади се бай Пешо за повдигане на бойния дух.
 - Жълтите не се обаждат днес... - промълви Нико и понечи да стане, че да халоса поне един път един октид по грозната глава, но не успя...
 - Черните? Черните, откакто ми сложи Куро с белите онова не са припарвали!!! Няма черни, няма Куро, няма Курхуй! Сам съм срещу тази напаст!!! Назад, назад! - опитваше се да командва Лиан, но октидите приближаваха със страшни звуци и викове "МЪРТЪВ СИ, ИДИОТ!!!"... В един момент го сграбчиха с пипалата си - за гушата, за краката, за ръцете - вече смъртта му се виждаше! И тогава... тогава нахлу, като из небитието, Уйки! Това беше голям шок и голяма изненада за много от присъстващите! Смятаха го за умрял! А "умрелият" се появи тук, със спиралодупка. И откри огън по октидите. Това започна да уравновесява силите, но октидите отново започнаха да надвиват и в този момент Уйки извади някаква бомба, гръмна я и... след малко рече: "Хайде да се преброим оживелите." Сега... това може за някой да е върхът на цинизма и бездушието, и безотговорността, но от една страна - това бе Уйки, а от друга, това беше единствената останала възможност (срещу другата - октидите да избият всички, понеже както се виждаше нямаха намерение да вземат пленници, освен, най-вероятно, Нико).
 - Ти взриви бомбата си до октидите и до Спаска с нейния октид. Ами, ако беше по-близо, щяхме да умрем, бе?! - разкритикува го Лиан.
 - Млъкне, де! Човекът ни спаси! - намеси се веднага Бияна.
 - А ти по-добра идея ли имаше? - запита иронично Уйки.
 - Уйки! - извика Нико, който се беше освестил и направо наложи щита и допря пистолета си до тила на Уйки, - Какво правиш тук, не беше ли мъртъв?!
 - Слухове, Нико! Слухове! Уйки не умира.
 Лиан предпазливо насочи също оръжието си към Уйки:
 - Я по-подробно: Ти нали си умрял на планета, на дърво окачен или обесен... абе някакви такива неща чуваме ние, по-неосведомените по вашите въпроси...
 - Опитаха се. Вярно е. А сега съм тук, както много добре спомена твоята прекрасна приятелка. Прекрасна е, нали Нико?
 - Не смей повече да ровиш из мозъка ми!!! - развика се Нико и почти го беше гръмнал, когато Уйки вдигна ръце, хвърли оръжието си и застана на колене. Каза им:
 - Отворих спиралодупка. Помогнах ви... е, доколкото можеше... знаете, че аз съм само една трета октид, не мога да ги бия... опитах първо със стрелбата, не се получи... не знаех, че сте в намален екип. Ако Пешовците бяха тук поне...
 "Така е! Ако ние бяхме там поне, ехеее..." - подвикна подигравателно Бай Петър, който се радваше на намесата на "възкръсналият" Уйки, но в същото време малко не го вземаше на сериозно.
 - Както и да е... разбирате... Ако съм искал да умрете, да съм ви оставил на октидите! Ако съм искал да ви убия, да съм хвърлил бомбата... особено по онзи... - посочи той Питка и я погледна с презрение...
 - Какво "онзи"?! - спогледаха се всички, без Нико, който знаеше.
 - Не! Аз ще си кажа сама! Има предвид, че съм била пленница, защото бях проститутка!
 - Че какво като си била проститутка?! - недоумя Сиси, за която това беше една напълно нормална и достойна за уважение професия.
 - Ха!... - засмя се Уйки, който презираше такива, но реши да не го повдига на въпрос, защото положението беше по-сериозно.
 - И защо ни помогна? - включи се Спаска авторитетно, както винаги.
 - Да изтъквам ли причини?! Ами добре: първо царската дъщеря ме търси и, ако разбере, че съм оживял, ще ме убие отново... Второ, мразя октидите. Надявам се, че и вие вече сте разбрали, че те няма да оставят никоя раса жива - в което и да е измерение, в което и да е място. Те обичат геноцида!!! Трето, аз нямам по-добро място на което да отида. В целия Харкун ще ме търсят, при Октид - знаете, че е невъзможно, при Джълан - още повече е смешно дори да си го помислите... Хайде, просто ме приемете като част от екипажа на този необикновен А-кораб! - усмихна се любезно Уйки.
 - Ама много си станал любезен! - викна Лиан.
 - Неузнаваем! - пак го сръга по врата с оръжието си Нико. Просто много го беше страх от Уйки и много го мразеше.
 - Куро го няма, за да реши какво да те правим. - каза Спаска.
 "Слушайте най-старшия!" - намеси се отново дядо Пешо.
 - А, мен какво да ме слушат... толкова ми разбира главата. - обади се Спаска, която си беше най-стара и най-остаряла.
 - Имах предвид в мъжки род... - позасрами се бай Петър, който за втори път се издънваше по такъв начин, - Имам предложение: затворете Уйки като почетен затворник някъде там, пък вие си напредвайте!
 - Добра идея, дядо Пешо! - каза Нико и с Лиан го поведоха към едно помещение със здрави врати, където Уйки щеше да пребивава... почетно или не чак толкова.
 - Какъв живот, а?! - рече Лиан, - Изгубихме Курхуй, а се намери този.
 - Вие с този трябва да внимавате! - каза Питка.
 - А, да... ти си от неговото измерение, знаеш много за него, но... мерси, ние също знаем доста за него! - отвърна й Лиан.
 - Мен ме е страх от този! - каза Бияна.
 - Да, кажи ми го на мен точно... - обади се Нико, който също се тресеше от страх пред Уйки.
 - Но пък ни спаси, де... - продължи нейните си мисли Бияна.
 - Ох... - въздъхна Нико. Погледна към Питка... И неочаквано каза. Искам да поговорим насаме. Отдели се с нея. Изключи си игличката. Тя самата нямаше игличка.
 - При нас проституцията е забранена, води се непочтена, няма човек пряко да я удобри. Виждам, че при вас е още по-зле, направо наказуема...
 - Много е зле... И?... Какво? - попита Питка, която не разбираше.
 - Само искам да си кажа истината... не го очаквах от теб, не е много приемливо за мен, но... все така те мисля за много добра, умна... Ти нямаш чикибойска игличка и искам да се посъветвам с теб.
 - За Уйки ли? Мисля, че трябва да го оставите засега така - под наблюдение. Може и да ви е скроил много, много, много лош номер!
 - Не за него... за него, ясен ми е той. Ох, колко ми е ясен... - замисли се за миг Нико, припомняйки си най-зловещите и страдалчески моменти, както и някои други, които го открехваха за положението и злината на октидите.
 - А за какво?
 - За това дали да вземем при нас първо останалите, Пешовците от Земята, преди да продължим към Кияна.
 - И затова ме повика тук?! - засмя се добродушно и учудено Питка.
 - Много ясно! Ти нямаш игличка, не може да ни чуят. А и не искам да ги обидя, че поставям под въпрос дали искат да се присъединят към нас!
 - Добре. Отивам при останалите и им казвам да си изключат игличките! - каза тя.
 - Прочете ми мислите направо!
 Отиде Питка и им каза един по един за какво става дума. Нико така искаше, всички решиха да пробват, все пак звучеше интересно какво иска той да скрие от останалите.
 - Готови са! - каза му тя и той се появи пред тях.
 - Вие тук всички сте наясно, че искам по-скоро да отидем да спасим Кияна, ако може и Куро, но както видяхме, така дори 3 октида не можем да надвием.
 - А ти мислиш, че ще можем да надвием някой от Чикибой?! - ококори се Сиси, която най-много се противопоставяше на идеята да се ходи пак там; още й държеше влага от последното изритване с близка до светлинната скорост.
 - Не става дума за надвиване и боеве, а само дипломатично да им поговорим.
 - Да, по-добре повече хора. - каза Бияна.
 - Ами да ги викаме, защо не? - съгласи се Лиан, - Все пак Петър дъртият може да служи като щит пред нас. Колкото повече народ, толкова по-добре! Да вземем всички. Така ще е най-добре.
 - Нямах предвид да са като "щит"! - погледна го недружелюбно Нико.
 - Не се карайте! - призова ги Питка, - Вземете всички, а ако тя досега е оцеляла и е добре, определено ще може да изчака още малко.
 - Сега, след като имаме сфера за спиралодупки от Уйки, веднага можем да вземем Шики, Ена, Петър и Петър! - каза Нико.
 - Може, но все пак да пазим енергията, че без Куро-енергийния... знаеш как е! - подсети го Лиан, който започна да се усеща като в някаква виртуална реалност без особен смисъл за него, особено след всичко преживяно от него, което също не беше малко и почти не отстъпваше на преживяното от Нико.
СЛЕДВА
Произведението е със запазени права - не го използвайте за комерсиални цели и не го променяйте. Може да го копирате свободно при същите условия - да не е за пари и да не се променя (и с линк към първоизточника). Това произведение е със следния лиценз Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License.
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 11038
 • SEO - karma: +410/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter

Ще им разкажем играта с Кяпутен Куро!

Автор: Джисър Каралтай

Част 60
"Спирала 3"

  Толкова дълго време без Кяпутен Куро! Това се усещаше особено осезаемо у дядо Пешо - не бе свикнал без Куро толкоз време. Другите също малко или повече му липсваха, но поне по игличката беше "заедно" с тях... малко или повече, но японецът го нямаше... Всъщност мрачното настроение идваше и от факта, че Курхуй беше загинал, както и че Кияна също отсъстваше. Помисли си за момент бай Петър за всичко това и дори отрони сълза, след което влезна в един от любимите си чатове, и реши да намери някоя жена. Спря се на една, с която вече бяха си говорили. Напоследък много момичета го бяха критикували, че иска да правят чат с камера или да си разменят снимки, затова този път той реши да е по-въздържан и, когато дамата първа поиска да се видят "кам-ту-кам", дядо Петър рече:
 - Нека първо се поопознаем малко повече. Не съм свикнал толкова бързо да разменяме визуална информация.
 Тя се изнерви:
 - Моля?! Какво говориш? Всеки мъж иска да види с кого си чати.
 - Наистина ли? Но все пак ние все още не сме се опознали достатъчно, отскоро чатим, нека първо да станем по-близки. - почна той да копира разни от предишните чатърки, с които беше влизал в диалози и, които бяха предпазливи или просто го режеха с такива измислици, защото не искаха да се занимават с него.
 - Но аз съм свикнала да знам с кого си чатя! - оказа се нервачка онази и му го написа със заглавни букви, и му прати някакви гневни емотикони.
 - Моля те, успокой се, нека първо се опознаем по-добре, а после и снимките и камерата ще дойде съвсем естествено и натурално, а сега нека се насладим на приятелството си, на комуникацията си, на бавното и истинско опознаване!
 - Пенсионер долен!!! - озверя онази, - Ти си боклук!
 - Ама, ама, чакай! Нали вчера каза, че нямаш против, че съм пенсионер?
 - Знаеш ли какво мислим ние в нашия блок за пенсионерите, бе? Мислим, че сте в тежест на обществото ни, мислим, че сте боклуци!!!
 - Ей, метил! - изнерви се бай Пешо, - Я намери някой по-добър психиатър да ти види главата, че мислим всички в нашия блок, че мозъкът ти е хванал тумор и е в тежест на тиквата ти проста!
 - Пенсионер ли си, боклук си! Вземай си по-бързо некролога и лягай под земята!
 - Ти вземи най-добре, че умри, да се не мъчиш с тези мозъчни тумори цял живот! Алтернативно, бягай при личния лекар и дано да те насочи към добър специалист! - рече бай Пешо и я изтри, но тя пак му се включи, че да се заяжда и да отвръща отново.
 - Оооо, лудата пак ли се включи? - поздрави я той и след това я блокира. След това обърна внимание на едно мило момиче от работническо семейство, което самото то беше обикновена работничка и се изхранваше трудно, заради изнурителния труд и ниските заплати.
 - Как си днес, мило мое момиче? - попита бай Пешо.
 - Работихме около 12 часа. Искам да спя, но ти си онлайн! Много се радвам и ще остана малко да си початим, защото това винаги е празник за мен и за бедната ми душа! - каза тя.
 - Толкова добре го казваш, мила! - умили се бай Петър.
 - Не мога да се меря с теб, чичо Пешо. Ти си най-интелигентния човек онлайн, с който съм си говорила, а аз съм просто едно обикновено момиче, което е просто при това.
 - Ох, недей да говориш така, милото ми! Ти си по-умна от много други, които са и с по две висши!
 - Ех, винаги си можел да ме успокоиш, чичо Пешо, но... фактически аз съм една обикновена работничка, а ти си един успял човек, който дори има пенсия!
 - Аз съм просто пенсионер...
 - И аз искам да съм пенсионерка, но дали ще доживея въобще до пенсия? Това да си пенсионер днес е равносилно да си успял човек: живял си дълго, работил си дълго, а сега и да не работиш пак получаваш пари. Ти си един успешен мъж, Петре, а не си като мен. Въобще не знам как може да ме удостояваш с такова внимание. Чувствам се най-щастливата жена понякога на този свят, когато мога да си говоря с теб, защото ти не само онлайн, но сигурно и в цялата ни страна си най-умния, най-начетен и най-извисен духовно човек!
 Това направо разтопи бай Петър. Само преди малко някаква му обясняваше, че да си пенсионер си "тежест" и боклук, а тази се възхищава от статуса му на пенсионер!
 - Наистина трябва да се видим, мила! Знам, че не съм много красив, но все пак не съм никак грозен, а и смятам, че ще ме харесаш, ще ти бъде добре с мен - ще ходим по паркове и по градинки, ще четем вестник на пейка, ще ходим по един път в годината на театър, дори на цирк може... А и може да гаврътнем по една биричка в някое капанче и да си поговорим с наборите за политика! - очерта едно романтично бъдеще бай Петър.
 - Ние докато се видим ти сигурно ще си намерил друга. Едва ли мъж като теб може да остане дълго незабелязан и свободен!
 - Ами! Не е вярно! Аз много трудно намирам истински партньори в живота. Дори само за едната физическа връзка ми е трудно, а не е като да не съм снизил до максимум критериите!
 - Боже, колко хубаво и научно се изразяваш, чичо Петре! "Снизил до максимум критериите"! Сигурно си бил академик или професор?
 - Не, аз съм обикновен бакалавър.
 - Трябвало е повече да ти дадат.
 - Можеше да стигна и нагоре, но не пожелах, защото исках да почна да работя по-бързо.
 - За да помогнеш на обществото, нали?
 - Е, не точно, но... фактически и затова. То като работиш не работиш само за себе си, а работиш и за обществото, и за началника си...
 - Олелеее, колко добре се изрази! Ти си истински икономист! Възхищавам ти се!!!
 - Ами... и аз ти се възхищавам. Хайде да не губим повече време и да се срещнем! Горя от истинско желание да те видя, мила моя незабравима!
 - Нека го отложим малко. Например да се видим по време на Хелоуина!
 - Ама това беше чак есента! Сега е пролет!!!
 - Нека така го решим. Ако до Хелоуин не си намерил друга или си намерил, но вече сте се разделили, аз ще дойда да се видя с теб, облечена като най-любимата ти героиня.
 - Като партизанка ли? Много ще ти отива! - насълзи се дядо Пешо и я прати да си почива. Край! Дядо Пешо усети любовта! Повече не искаше да мисли ни за Куро, ни за А-кораб, ни за Уйки, който бил затворен там, ни за Чикибойски пространства. Даже не му направи впечатление, че нещо в момента говорят сякаш и си шушукат на А-кораба за него. Мислеше само за това прекрасно момиче, което го ценеше, уважаваше, възхищаваше му се и беше от работническата класа!
 - Дядоооооо! - влезна и го събуди Петърчо Пикапът. Дядо Петър беше се унесъл и заспал неусетно, сънувайки сладък сън как с момичето от работническата класа четат геополитиката от някакъв вестник в парка и как пеперуда каца на коляното й, отразявайки някои от слъчевите пролетни лъчи.
 - Защо ме събуждаш така, бе?! Да не би Куро да е излезнал от затвора... опс... от Чикибоя?! - подскочи бай Петър.
 - Не е Куро, дядо! Уйки е жив и им е дал сфера! Отново имаме спиралодупки, искат ни, особено тебе на А-кораба, за да пътуваме заедно до Чикибой и да измолим Кияна, дори и Куро! Не е ли върха! Най-после отново на мисия! Отново ще може да се сражаваме, да се борим с извънземни и другоизмерни, да видим сигурно другопространствени!
 - Я да си седнеш на задника! - викна дядо Пешо, който от години не беше му се карал. Малкият Петър се шокира и се подчини.
 - Иска ли ме на А-кораба! А мен питаха ли ме дали аз искам? То това да не е "концерт по желание"?
 - Но...
 - Няма "но", Петърчо-Метърчо! Куро има ли го?
 - Няма го...
 - А тъй! И като няма Куро какво няма? Няма заплата!
 - Ами... да, но...
 - Пак ми "но"-каш! Слушай дядо си: сега ако отидем там ще работим залудо!
 - Е, ами...
 - Ами, я! А пред Чикибоя, ако онези пак нещо се изнервят? Ако ни убият или ни осакатят? А? За делото на парите ги понасяхме тези неща, но сега за БЕЗ ПАРИ? Малко трябва да мислим и за рисковете, нали, мойто момче! Айде, дай да си опичаме акъла!
 "Дядо Пешо, на линия ли си?" - обади се Лиан.
 - Какъв "дядо"?! За тебе съм най-малкото "чичо", а по-добре ми викай само "Петър" или "другарю Петре".
 - Както и да е! Искаме те тук! Липсваш ни, а и знаеш къде и за кого отиваме да се борим!
 - Знам всичко. Докладвано ми е. Ще ме оставите да си помисля, защото Кяпутен Куро е неналичен и всичко в момента е на самотек!
 - Съгласни сме да те произведем капитан, поне временен! - обади се Нико.
 - А! Увряха ви главите! Аз откога ви разправям да слушате най-старшия!
 - Аз не ща да съм капитанка! - намеси се ламята Спаска. Ох, вярно че тя беше най-старшата! Дядо Петър Полисексът все забравяше за това.
 - Оставете ме да си помисля... - каза той и изключи игличката си. После каза на малкия Пешо той да си говори с тях, да ги пита какво що става, защото сега бай Петър не искаше да се тормози с тази тема, а искаше да се наслаждава на мисълта за своята "ангелоподобна жена от работническата класа". И, за радост, тя му се включи!
 - Само няколко часа спа, наспа ли се? - попита загрижен дядо Пешо.
 - Чичо Пешо, аз спах и мислех!!!
 - За какво мислеше, мило? - вторачи се в компютъра бай Пешо и сърцето му взе да тупти неистово, че се наложи да глътне един хап за сърце.
 - За нас!
 Като каза "нас", дядо Пешо се почувства повече от щастлив! Искаше му се да полети (е, не точно на А-кораба към Чикибой, но просто да похвърчи като птица или поне като петел от стобора).
 - И какво си мислеше, любима?
 - Мислех си, че не си подхождаме. Мислех си, че нямам достатъчно чувства към теб и, че е по-добре да се върнем към обикновеното си делнично съществуване, чичо Пешо. Това си мислех.
 - КАКВООООООООООООООООООООООООООООООООООО? - викна потресен бай Петър и се хвана за сърцето... посегна и да се полее с вода, защото усети, че започна да се поти.
 - Извинявай, но така ги мисля и чувствам нещата!
 - Но ти вече си попадала на лоши мъже! Сама ми се оплакваше дълго. Сама говореше колко много ми се възхищаваш! И сега - нямала си чувства! Добре, бе! Разбирам! Грозен съм, затова.
 - Не е за външността въпроса, чичо...
 - А за кое е?! За кое? Имам ли образование? Имам! Имам ли морал? Имам! Имам ли познания за света и живота? Имам! Имам ли богата научна и изкуствоведческа култура? Имам! Имам ли здравословен начин на живот? Имам! Пера ли се редовно? Пера се! Мия ли си зъбите? Мия ги! Готвя ли? Готвя! Излизам ли на разходки? Излизам! Цял живот съм се развивал да стана такъв достоен мъж, да стана пенсионер! А ти да ми говориш, че нямаш чувства към мен! И какво ми е?! Само това, че съм грозен!
 - Не си! Не говори така, късаш ми сърцето!
 - Аз ти късам твоето? А моето?! Презирам нещастния си живот! Не ми се живее! Ако мога да падна и да пукна на място! - викаше бай Петър (по-скоро тайпваше яростно по клавиатурата).
 - Успокой се, чичо Петре. Не се вини. Вземи това отчаяние в себе си и го превърни в градивна сила!
 - Аз ще градя от отчаяние, а ти ще ходиш да намериш следващия боклук, а? Върви! Пожелавам ти щастие да си намериш следващия първеню-богаташ или млад нахакан хулиган. А после да те изрита и да не знаеш на чие рамо да плачеш! Уууу! Всички жени сте такива, бе! Не виждате ценния човек пред вас, а на боклучави мъже налитате!!! И после "Всички мъже са лоши!".
 - Петре, послушай ме! Аз просто съм едно момиче с много ниско самочувствие...
 - Не говори! Остави ме! Достатъчно нарани и без това нараненото ми бедно сърце! Изключвам се от чата!
 - Недей!!! Искам да поговорим още!
 - НЕ! Отивам да плача! - рече дядо Петър и наистина се изключи.
 - Дядо, не плачи! - отвори вратата Пешко, който с едно око гледаше през ключалката чата на дядо си, а с едно ухо слушаше дискусиите на А-кораба.
 - Кой плаче, бе?! Орлов поглед! - каза бай Пешо, който не плачеше, но така се беше изразил, че да е по-впечатлителен за работничката.
 - Слушай! Новата на А-кораба се казва Питка!
 - Знам я. Чух по едно време тъкмо се представяше. Нищо друго не знам за нея. Какво още?
 - Ами доказано е била проститука! Затова и са я пленили, наказуемо по техните закони!
 - Ей! Това ми е убягнало! Проститука си имаме на А-кораба!
 - Е, тя бивша, сега вече не е, но...
 - Но ние отиваме на А-кораба! Викни им някой да идва тук и да отваря спиралодупка нататък! Веднага! Веднага! - оживи се бай Петър Полисексът и си личеше, че вече е във видимо добро настроение.
 - Съгласи се! Съгласи се! - зарадва си Сиси на А-кораба, която се чувстваше по-спокойна с повече хора около себе си, на път за така стресиралия я Чикибой.
 - Браво! Знаех си, че Пешовците няма да ни изоставят току-тъй, я! - плесна се от радост по крака ламята Спаска.
 - Само така! - зарадва се и Нико, който искаше колкото се може по-добре да се напаснат нещата и екипът да заработи в колкото се може по-оптимален състав, за да може да имат по-голям шанс да освободят Кияна. Пратиха Лиан да отваря спиралодупки и да вземе Пешовците директно от Люлин. В същото време никой не забеляза как Питка се беше промъкнала до Уйки.
 - Питка!!! - просъска Уйки, - Не знаех, че ще можеш да се озовеш при тези така известни вече из пространствата същества!
 Тя се усмихна.
 - Вече не съм пленница, нали го разбираш?
 - Естествено! Не се безспокой. Тук вече сме просто Питка и просто Уйки. Ти не си ми пленница, аз не съм ти началник... Аз вече съм никой, или... може би почти никой.
 - Как наистина успя да оживееш? Може да съм проституирала, но не съм неука. Имаш човек, който да те спаси.
 - Да, имам си човек. Имам си агент при царската дъщеря.
 - Значи... не си низвергнат съвсем?
 - Уйки никога не е низвергнат.
 - А Курхуй и той е жив, нали?
 - Не, той определено не е жив. Ако беше, нямаше да го оставя жив и без това.
 - Аха... Ами... мога ли да знам защо въобще си тук? Ти можеше да избягаш навсякъде, а избра да дойдеш тук и да те затворят зад тези непробиваеми модерни врати.
 - Просто дойдох, за да опазя Нико!!! Това, което той знае за пространствените аномалии не трябва да попада при Октид! Иначе сме загинали всички видове, родове и раси!
 - Не... не ги ли надценяваш малко.
 - Сама помисли: те вече се добраха не само до това измерение. Те вече имат армия тук, те се адаптират толкова бързо, те скоро ще имат много подчинени планети и планетни системи тук! А и се разплождат много по-бързо от нас! - изрече пламенно Уйки със самосъзнанието на чистокръвен харкунец, забравяйки напълно, че е също така и той самият частично октид, а и частично джъланец.
 - Може би имаш право... Виж, ще направя за теб каквото мога.
 - В замяна на?
 - Просто, ако един ден отново се добереш до предишната власт, искам да ме оправдаете и да ми дарите свободата.
 - Хм... предвид обстоятелствата. Добре!
 - Ей!!! Какво правиш тук?! - викна й Бияна, която случайно я видя.
 - Нищо! - изрепчи се Питка, - Просто погледнах дали е сигурно затворен! Не искам да избяга! 
СЛЕДВА
Произведението е със запазени права - не го използвайте за комерсиални цели и не го променяйте. Може да го копирате свободно при същите условия - да не е за пари и да не се променя (и с линк към първоизточника). Това произведение е със следния лиценз Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License.
« Last Edit: April 08, 2018, 03:20:23 AM by MSL »
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 11038
 • SEO - karma: +410/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter

Ще им разкажем играта с Кяпутен Куро!

Автор: Джисър Каралтай

Част 61
"Спирала 4"

  Пътуването беше започнало да придобива отегчителни страни. Единственото по-интересно беше, че дядо Пешо наистина си хареса Питка и я питаше:
 - Искаш ли да се усамотим, в моята каюта?
 - Не искам.
 - Не те ли кефя?
 - Ами... не, поне не като мъж.
 - Добре, но, все пак, ако се договорим за цената?
 - Виж сега, дядо, чичо, господин или другарю Пешо! Аз знам, че ти знаеш, че съм бил продажна за пари, но това е минало. Вече съм друга, вече съм нормална и искам да си остана такава. Край на моето минало! Или поне така се надявам!
 - Е-е-е-е-е, аз затова ли дойдох тук толкова нахъсан, толкова замечтан, за да попадна на една съвременна Мария Магдалена?!
 - Моля? Нещо от вашата митология ли? - досети се Питка.
 - Каеща се блудница, покаяла се. - поясни бай Пешо какво има предвид.
 - Дядо, ама това е само според католиците, за православните Мария Магдалена не се асоциира с това.
 - Каквото и да е, Пешко! - махна с ръка дядо му и сложи край на разговора, - Важното е, че на мен пак не ми провървя!
 - Ще си намериш някоя, не се коси толкова! - засмя се Питка и отиде да си гледа звездите през един от илюминаторите.
 - Като някоя от земните ми говориш... наслушал съм се на такива! "Чичо Пешо и на твоята улица ще изгрее слънце!", "Петре, не се коси, щом моят е такъв боклук и аз го обичам, ти като по-свестен също ще си намериш жена да те обича!", "Не се отчайвай, Пеши! Вдигни глава!"...
 Питка не му обърна повече внимание и продължи да си гледа в илюминатора.
 - Гледай си, гледай си през илюминатора... - каза безпомощно бай Петър Полисексът и запя стара руска песен:
"Земля в иллюминаторе, земля в иллюминаторе
Земля в иллюминаторе видна...
Как сын грустит о матери, как сын грустит о матери
Грустим мы о земле - она одна!
А  звезды тем не менее, а звезды тем не менее
Чуть ближе, но все также холодны.
И, как в часы затмения, и, как в часы затмения
Ждем света и земные видим сны.

 

И снится нам не рокот космодрома,
Не эта ледяная синева.
А снится нам трава, трава у дома,
Зеленая, зеленая трава.


А мы летим орбитами, путями неизбитыми
Прошит метеоритами простор.
Оправдан риск и мужество, космическая музыка
Вплывает в деловой наш разговор.
В какой-то дымке матовой земля в иллюминаторе
Вечерняя и ранняя заря.
А сын грустит о матери, а сын грустит о матери
Ждет сына мать, а сыновей - Земля!"

 - Браво, капитане! Много добро изпълнение! - каза Лиан, - Напомня ми за наши песни от преди ери, когато първи полети осъществихме до нашите луни.
 - Абе по-напред сте осъществили от нас, Бо-то е по-напред в много отношения, ама и вие не сте го цъфнали и вързали. - охлади нещата бай Пешо.
 - Как може да приказвате за такива неща, когато нищо не знаем за Кияна, за Куро! Съсредоточете се, де! - възропта Нико.
 - А! Айде сега, да мислим само за ужасния Чикибой, където може пак да ни изстрелят със свръхскорост ли?! - викна му Сиси ядосана. Шики едвам я удържа.
 - Много си се уплашила! - отвърна Нико.
 - Да! Защото е страшно!!! И поне тези хора тук като си говорят на други теми ми помагат мъничко, много мъничко, да спра да мисля за този невиждан досега ужас!!! А ти искаш да им затвориш устата! Е, не може така!
 - Аз да помоля за тишина, като капитан! - навдигна се бай Петър.
 - Слушаме, капитане наш! - засмя се Спаска.
 - Бай Пешо е врял и кипял. Бай Пешо е мъдър човек, макар и да е просто нещастен пенсионер, лишен от елементарна човешка любов и физическо щастие! - направи си едно "интро" той, след което обясни следното: - Вие знаете, че още много време остава докато пристигнем до предверието на Чикибойското пространство. Дотогава знаете ли колко неща може да се случат?!
 Тъкмо каза това и хоп! Случи се. Корабът все едно, че заби спирачки като стар трабант.
 - Леле, дядо Пешо, ти позна! - извика Бияна.
 - Какво става?! - извика Питка.
 - Ти си пророк! - зяпна в изненада Сиси.
 - Бай Пешо не е пророк, а просто добър прогностик! Мислите си вие, че ще прекосявате Вселената току-така, необезспокоявани! Да ви имам оптимизма!
 - Добре де, - оглеждаше се хванал се за всякакви оръжия Лиан, - Какво е това сега?! Пак ли пирати ни хванаха?!
 - Едва ли. - каза вяло Пешо Пикапът, - Този път е различно.
 - Питайте бордовите компютри, какво се чудите! - каза Питка и те попитаха. Отговорите бяха, че някаква междугалактическа гъба е хванала А-корабът и ни напред, ни назад.
 - Ииии... ба-ти гъбата! - викна малкият Пешо, - Който съжали, че не е онлайн да сподели, но после се сети, че не може да споделя такива строго секретни неща и съжалението му премина.
 - Наистина много странно нещо! Само как ни запря! - клатеше глава бай Петър и по едно време подскочи: - Ей! Уйкиевия!!! Бързо към неговата каюта да видим да не се е измъкнал!!!
 Лиан, Нико, Шики, малкият Петър и Спаска се завтекоха към мястото, където Уйки беше затворен. Бай Пешо подтичваше отзад. Сиси, Питка и Бияна останаха в главната зала, за всеки случай.
 Уйки беше заспал и по време на "забиването" заради междугалактическата гъба се беше катурнал на пода, но беше добре:
 - Оууу, каква загриженост за моето здраве! - посрещна ги той, - Мерси, мерси! Много съм добре! Но само физически. Душевно... тясно е това за мен, може да ме освободите!
 - Млъкни, бе! - сряза го Лиан, - Тук сме да видим дали не си избягал.
 - Ах... Още един, който не разбира от ирония. - изхили се Уйки.
 - Забрави за това, че може да те пуснем, след всичко, което си причинил! - рече му Нико.
 - Уйки, като няма риба и ракът е риба. - успокои го ламята Спаска, имайки предвид, че може и да е затворен, но поне са му осигурили убежището тук, та да не се оплаква и да си трае.
 - Офффф, изморих се! - дотътри се най-после и бай Пешо, - Всичко ли е наред с нашия юнак?
 Не дочака отговор, видя че вратите са непокътнати, а Уйки е вътре и заповяда:
 - Айде, напред и обратно, да видим какво ще правим с интергалактическата гъба!
 - Внимавайте, да не ви нападне и нещо друго, освен нея! - каза Уйки.
 - Ти заплашвал ли? - рязко се обърна към него Лиан.
 - Предупреждавам ви!!! Докато сте обездвижени какво ще стане, ако космически ескадрон на Октид ви нападне? Или забравихте какво стане преди малко, когато само с няколко октида не можехте да се справите, ако не бях аз с бомбата!
 - Да, помним, че за малко не ни уби всички... Не се заяждам. Нямал си друг избор, спасил си ни по единствения възможен начин. Добре, но оставаш заключен, защото не те знаем какво може да измислиш пак! - каза Нико, а дядо Пешо и останалите бяха на абсолютно същото мнение.
 - Ех... - въздъхна тежко Уйки и се отпусна някакси безпомощно на пода. Никой не обърна внимание на тъгата му - истинска или привидна, все едно (им беше).
 Малко след като се добраха до главната зала видяха, че гъбата съвсем е обхванала А-кораба. Не стига това, ами беше почнала да прониква и навътре!
 - Гъбично заболяване!!! - завика бай Пешо и се затича назад, но после се сети, че е капитан и каза "НА ОРЪЖИЕ!".
 Всички извадиха оръжията, стреляха по гъбата, която се беше заразпростряла все едно, че си е у дома. Да, но това само я раздразни и тя се вкопчи в Бияна, в Сиси и в Питка.
 - Да, гъбично заболяване! Да бягаме!!! - издаде по-разумна команда бай Петър и всички избягаха обратно при Уйки.
 - Със стреляне нещата само ще се влошат! - каза им той.
 - Я! Добре, че ни каза! Да не си със специалност "микология"? - пусна хумор бай Петър
 - По-скоро специалност "екзомикология", защото става дума за извънземна гъба! - включи се и малкият Пешо, който напоследък много четеше Уикипедията и други неща, свързани с науката, защото се беше пристрастил към познанието.
 - А, не... аз само да ви предупредя, защото правите глупости!
 - Ние ли? - попита Лиан.
 - Не, драги, сериозно ви говоря! Просто се чудя как толкова време оцелявате с този ваш "умствен капацитет", особено с онзи на Куро, който реши да се навътри не с кой да е, а с Харкун! Както и да го мисля, истински късмет е, че досега сте живи! - беше откровен до край с тях Уйки. Докато говореше това, гъбата вече беше пуснала спори (или каквото и да беше това с нейното разпространение и размножаване) и нападна бързо Пешовците, Лиан и Шики. Само Нико отскочи назад и аха да го хване и него гъбата, Уйки разби вратите, които уж бяха най-сигурните и стабилни в този А-кораб, сграбчи го, отскочи с Нико на ръце напред и, поне временно, двамата се отърваха от гадната извънземна гъба!
 - Към по-долно ниво на кораба! Има ли? Къде е? - крещеше Уйки бягайки с Нико на ръце. Нико се усети за първи път в безопасност с Уйки, дори още повече - усети благодарност към него и го насочи към по-долните нива. Изолираха се в едно мазе долу. Уйки положи Нико на земята.
 - Значи ти през цялото време си можел да строшиш онези здрави врати?! - ококори се Нико.
 - А ти как мислиш? - все пак съм 33 цяло и 3 в период октид! Това ми дава сила. Отделно също толкова съм и джъланец. Това също е някаква сила... Да не ти обяснявам, известна ти е моята генетична история.
 - Значи...
 - Значи исках да видите, че не съм опасен за вас! Аз съм искрено тук... Така, както беше искрено с вас Курхуй! Имаш думата ми, моята, не на кой да е, а на Уйки! Уйкевата дума имаш, че съм тук искрено и за добро! Да те опазя!
 - Добре, добре... Искам да видим как да се справим с гъбичния проблем и после по-бързо към Чикибой!
 - Ще ти сътруднича, но после, ако останалите се опънат, а то няма да ме учуди, защото, извинявам се за ултра-искреността, но за мен те са на границата на пълните дебили по интелигентност, надявам се ти като човек с влияние в екипа да им повлияеш да ме пуснат от стаята, за да мога поне из кораба да се разхождам!
 - Естествено! Ако помогнеш сега, не биха имали против. А и аз ще се застъпя за теб! Просто нека по-бързо да се оттървем от това, защото ни държи на едно място и да спасим Кияна, и Куро... А с Куро вече... надявам се, да се оправите...
 - Добре. Разчитам, че освен с Куро, с всички останали ще се разбереш и ще ме приемете, защото в момента най-голямата опасност за световете и измеренията е Октид!
 - Е...
 - Е? Е, ти не вярваш, но не знам още колко схватки и приближения до смъртта ще те убедят, че с тези шега не бива!
 - Просто видях и по-зле от тях! - имаше предвид плашипутарниците Нико. Уйки реши, че въпросът е приключен и предложи да се заемат с решаване на гъбичния проблем.
 - Колкото повече се бавим, толкова повече това ще се разпростре! - каза Уйки.
 - Уйки!!! Разбирам, че се имаш за интелигентен. Защо повтаряш неща, които са известни!?! Всички видяхме с очите си, а някои го усетиха и с телата си, че гъбата супер бързо се разпростира.
 - Защото не знам кое знаете и кое не знаете!!! - викна Уйки.
 - Сега сигурно ще предложиш да я убием с нещо антимикотично?
 - Антимикотично! Противогъбично!!! Точно това исках да предложа! Знаех си, че ти не си толкова глупав, Нико! - зарадва се Уйки и го прегърна.
 - Затова и Куро ме избра в екипа, а после се случи онова с пространствените аномалии, а после и ти се хвана за него, а аз не знам нищо...
 - ПРОСТРАНСТВЕНИТЕ АНОМАЛИИ!!! - блеснаха очите на Уйки, който беше обзет от тях. За секунди дори застина, но после се сети, че има антимикотична работа за вършене. Добраха се до медицинския отдел на А-кораба, но там вече беше Гъбко.
 - Аз съм Гъбко! - представи се той.
 - Кой си ти, бе? - викна Уйки.
 - Какъв Гъбко?! - попита и Нико. Да, но Гъбко не беше полиглот като тях (а те бяха, благодарение на спиралодупките) и нищо не им разбра. Все пак каза:
 - Аз съм командир-гъбата! Вие си мислите, че гъбата сама ви напада. Тъпата гъба, без мен!?! Нееее, Гъбко ръководи гъбата! Разбирате ли? Вдигнете горен крайник, ако разбирате!!!
 Двамата вдигнаха (Уйки вдигна и ръце, и пипала, всичко що беше горен крайник при него.)
 - Какво искаш от нас? Защо ни спираш?! - попита Нико.
 - Пари ли искаш? - попита Уйки.
 - Искам да ви завладея, да ви изпием, да ви изядем, като цяло, както разбирате, да ви използваме за енергия. А аз установих контрол върху този център, защото намирисваше на антимикотичен, надуших го. Ние с гъбата много мразим антибъбични препарати!
 - Някъде зад нас има много кораби с октиди. Те са по-хранителни! Нападни тях! - предложи Уйки, но Гъбко не разбираше.
 - С този няма да се разберем. - каза Уйки и понечи да го хване. Хвана го, но Гъбко започна да гъбясва и да разпростира заразата си по Уйки! Нико изтича и намери антимикотичен препарат, забоде го с инжекция в гърба на Гъбко и се чуха злощастните му стенания... Гъбко умря, а извънземната гъба лека-полека се свлече, спихна и напусна А-кораба. Всички бяха спасени. Само Уйки се гърчеше в гъбична инфекция.
 - Горкият човечец!!! - викна Сиси. Спаска изтри сълзи.
 - Той ни помогна! Без него нямаше да успеем!
 - Заливай го с антимикотичен разтвор този, да се оправя и да се присъединява към нас, но го дръжте под око! - заповяда бай Петър и се отдели да мисли по въпросите защо е толкова незадоволен. Питка помогна на Нико да излекуват Уйки.

СЛЕДВА
Произведението е със запазени права - не го използвайте за комерсиални цели и не го променяйте. Може да го копирате свободно при същите условия - да не е за пари и да не се променя (и с линк към първоизточника). Това произведение е със следния лиценз Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License.
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 11038
 • SEO - karma: +410/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter

Ще им разкажем играта с Кяпутен Куро!

Автор: Джисър Каралтай

Част 62
"Спирала 5"

- Понякога имам чувството, че ще се побъркам тук! - каза Бияна на Ена, - Ужасни са...
 - Много е скучно при дълги курсове, но... Кои имаш предвид?
 - Ами почти всички! Всеки говори едно и също и те побърква! Дядо Пешо само роптае, че никоя не иска да е интимна с него! Този Уйки всеки път "Октидите! Октиди! Опасните октиди!". Нико с неговото "Кияна, Кияна, да спасим Кияна!". Сиси я избива на хистерия, когато се сети, че пак трябвало да отиде пред Чикибойската граница. И това е постоянно!...
 - Е, все пак не сме всички, нали? - усмихна се Ена.
 Пешо Пикапът беше събрал на нещо като съвет дядо си, Уйки, Нико и Лиан:
 - Много дълго това пътуване и всеки се е изнервил къде мъничко, къде повечко. Не може ли направо със спиралодупка да отиваме пред този Чикибой и след това да става каквото ще става?
 - Не е добра идея! - рече бай Пешо, - Онези там са чувствителни. Едно е да им се появиш бавничко с А-корабляка, да им съобщиш, да ги подготвиш. Друго е със спиралодупката "бам, дойдохме!" и да ни наритат.
 - Ама те и така пак може да ни наритат! - включи се Лиан.
 - Може, но поне да си знаем, че не сме ние виновни с нетактичното си появяване.
 - Така е. Прав си. - подкрепи Шики, - Но има един още по-добър вариант: със спиралодупка да се появим малко по-отпред, например на 10 светлинни минути и после лека-полека да се появим пред тях, пак плавно и културно.
 - Това е добър вариант? - опули се Уйки, - Не съм запознат с вашите критерии за добри варианти, но в случая няма как цял космически кораб да прекараме през спиралодупка. Едва ли ще имаме толкова много енергия, а и самата дупка не е толкова голяма, ще заседне.
 - Така е... - каза тъжно Нико, - Аз най-много искам да можехме на мига да се доберем дотам, но няма как да стане. Поне да се надяваме да не ни спира нещо по този път!
 - Да. А то има какво из вашето измерение. Включително и придошлите октиди от нашето.
 - Октидите едно на ръка - махна бай Петър, - То не бяха октиди, то не бе царска дъщеря... но какво да го детайлизираме? Измерение-пизмерение, навсякъде има гадове. Ей го туй гъбестото последния път "Гъбко", да го знам в олигофренчето гъбесто-ръбесто!
 - Нико го каза добре. - каза Шики, - Дано да се доберем без никой да ни напада дотам, да си вземем Кияна и Куро, ако може и после... Да има как да се откажем от всичко това.
 - Страхувам се, че няма да може да се откажете, защото веднъж Октид налазил ли е тук, няма да се оттървете лесно от тях. Те могат да завладеят всичко.
 - Ти отскоро си тук, как пък прецени, че всичко могат да завладеят? Ние какви неща сме виждали из това измерение, ехееее! - каза малкият Пешо.
 - Съдя по това, което виждам дотук. Всяка една от вашите и другите раси не са в състояние да им се опрат. Само един октид, средно, помита без усилия минимум по 3-ма от Земята, Бо, Джълан, нашия Харкун... Дори да приемем, че има корави като тях, числено няма да ги надвишават, а за технически да не говорим. Те усвояват бързо. Изглеждат като олигофрени, безспорно, но са високо-интелигентни същества. А и имат достъп до най-развитите тамошни и тукашни технологии. Говоря за измеренията ни. Виж за загадъчните пространства, които сте споменавали и за които знам по моите си канали - Чикибой, Плашипутар и особено за Никовите - Средните! Там вече е ДРУГО! Оттам може да дойде Знанието, което да донесе победа над злото!
 - Същински Кяпутен Куро! - възкликна Сиси, която се беше приближила току-що. Уйки я изгледа нервно, че му прекъсва речта, а тя невъзмутимо продължи: - Ако тези ни изритат пак със свръхсветлинна скорост, при която всеки момент може да се разрушиш или да се забиеш някъде и да умреш моментално, няма да си толкова възхитен!!!
 - Преминал съм през достатъчно опасни моменти, за да мога да си го позволя! - усмихна се злобно Уйки.
 В този момент нещо се стовари при тях, от спиралодупка - беше Кяпутен Куро! От него димеше и пушеше! А той само се навдигна, успя да се учуди, че са се "сдобили" с Уйки на борда и припадна.
 Внесоха го в лечебната зала. След няколко часа той се свести. При него бяха само най-доверените и стари познайници - Пешовците и Нико. Така той пожела.
 - Заради Уйки ли припадна? - попита го Нико.
 - Не... Щом е с вас, с нас... добре. Детайлите по-късно.
 - Имаше ли много гърч в Чикибой, другарю Куро? - попита бай Пешо.
 - Аз въобще не попаднах в Чикибой!
 - Значи не знаеш какво е станало с Кияна?! - подскочи Нико.
 - Нямам ни най-малка идея! Фуши ме изтегли, защото в същото време имаше пробив на плашипутарници!
 - Ле-лееее! То там значи голям екшън е ставало! Курхуй се камикадзира и взриви всички кораби, Чикибой спасява цивилни, Кияна скача в дупка, в същото време Плашипутар прави пробив!
 - Така е! А те са тъмна, зла сила! Трябваше да им се противопоставим и то така, че да не се усети.
 - Ами да ти кажа, ние и досега нищо не усетихме... Е, други работи усетихме!... - рече бай Пешо.
 Куро им разказа, че за да не достигнат до Чикибой, а и да не притеснят самите Чикибойски управници, Фуши на своя отговорност е измъкнал Куро в последния момент, за да се опълчат само те двамата на няколкото прииждащи плашипутарници.
 - Знаете тяхната мощ. Знаете дори само един от тях какво правеше с Лиан. Боят беше неравен! Имаше поне осем плашипутарника!!! С Фуши избихме всичките, но той загина!...
 - О... Съболезнования! Добро момче беше! - свали кепето си бай Пешо, - Ама, капитане, той като е загинал, сега неговите, Чикибоя де, ще разберат. И, ще има гърч. - сериозно ти говоря.
 - Бай Пешо, ти механично пренасяш земни, конкретни отношения към Чикибой! - не му повярва Куро.
 - Абе, бай Пешо е преминал през много в този живот. Пък и като видях какви неща са ставали... Нико, я разкажи защо Сиси е в паника.
 Куро рабра за "изритването", за ужасната скорост, при която за малко да се убият, за премеждията им с подземните войни, за нашествието на Октид и всичко.
 - Докато сме се сражавали с плашипутарници толкова много неща са се случили?
 - Ама вие седмици ли сте се сражавали?! - попита малкият Пешо.
 - За вас са били седмици, за нас беше като миг.
 - Айде, почивай си. Ясно защо припадаш! - каза бай Пешо.
 - Нико, Нико! - привикаха го Шики и Ена.
 - Кажете?
 - Ти кажи! Сега като Куро се завърна, какво? Ще може ли направо чикибойците да си ни върнат Кияна?
 - Не. То даже Фуши вече не е жив. Куро също няма пряк достъп до Чикибой, доколкото разбрах.
 Това беше положението. Отново бяха с Куро, но положението беше на качествено друго равнище. Както се казва в една диалектическо-материалистическа мъдрост, че нещата се развиват не по кръг, а по спирала - всеки път се случва нещо подобно, но на друго ниво.
СЛЕДВА
Произведението е със запазени права - не го използвайте за комерсиални цели и не го променяйте. Може да го копирате свободно при същите условия - да не е за пари и да не се променя (и с линк към първоизточника). Това произведение е със следния лиценз Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License.
A fan of science, philosophy and so on. :)

 

Place your ads here ($4/day, $21/week or $60/month)

Your advertisements here ($4/day, $21/week or $60/month)

About the privacy policy

How Google uses data when you use our partners’ sites or apps

Post here to report content which violates or infringes your copyright.