SEO Search
 ☯☼☯☼☯ SEO - Search Engine Optimization - 论坛 (Forum) ☯☼☯☼☯Non - SEO knowledgeOther languages (Moderator: MSL)Да се замислим по темата "Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?"
Poll
Question: Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?
Трябва да купим, защото цените са добри. - 0 (0%)
Трябва да купим, понеже предлагат добри условия за застраховка. - 2 (12.5%)
Трябва да купим, заради добрата поддръжка. - 0 (0%)
Трябва да купим, тъй като наши познати/роднини/приятели са купили и са останали доволни. - 0 (0%)
Комбинация от 1,2,3,4(споменете в темата, ако желаете конкретно). - 3 (18.8%)
Друга/-и причина/-и, мотив/-и(също може да споменете в темата, ако желаете конкретно). - 4 (25%)
Не знам защо трябва да купим. - 2 (12.5%)
Колебая се защо трябва да купим. - 1 (6.3%)
Трябва да купим, но не от там. - 1 (6.3%)
Не трябва да купим нито от там, нито от където и да било. - 1 (6.3%)
Не ме интересува. - 2 (12.5%)
Total Voters: 16

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15   Go Down
Author Topic: Да се замислим по темата "Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?"  (Read 20213 times)
ppgl0o0
SEO newbie
*

SEO - karma: +11/-1
Posts: 31


View Profile
« on: June 06, 2013, 04:49:36 PM »

Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?

Да, това е темата по която искам да се замислим. Ще щрихирам насочващи плодотворни подтеми за по-лесно и по-удобно анализиране на този казус:
 • Ейсър/Acer
 • Notebook.bg
 • "Защо?"(вечния въпрос)
 • "Трябва ли?"(още един вечен въпрос)
 • Купуване, пазаруване, шопинг
 • Компютри(да не ги бъркаме с компоти)
Няма да е безинтересно, ако се отворят и други подтеми за размисъл. Едни от най-добрите разсъждения по темата "Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?" досега прочетох в ето този интелигентен сайт: http://www.zashto-triabva-da-kupim-acer-ot-notebook-bg.com/.
Искам да се получи една

смислена тема

, а защо ли не едно заслужено всеобхватно

анализиране

на този станал значим за много хора в интернет въпрос.
Не може да няма някой, който да не е чувал за тази фирма - . Искам да дам на такива хора линк, че да могат да се запознаят с Ейсър(Acer) от различни източници. Ще ги изредя с увереността за изчерпателност:
1. Уикипедия за Ейсър. http://en.wikipedia.org/wiki/Acer_Inc.
2. Сайта на Ейсър за България, на български език. http://www.acer.bg/ac/bg/BG/content/home (ако някой иска и международно - http://www.acer.com/worldwide/)
3. За още от Гугъл - тук.
Аз продължавам да мисля. Това е само началото. Не съм спирал и няма да спра да мисля. Очаквам с нетърпение да прочета повече тук и в други сайтове по повдигнатите важни въпроси.


РЕДАКЦИЯ: Без линкове към конкуренти.
« Last Edit: August 14, 2013, 08:21:54 AM by MSL » Logged
MSL
Философ | Philosopher | 哲学家
SEO Mod
SEO hero member
*****

SEO - karma: +111/-0
Gender: Male
Posts: 6180


Peace, sport, love.


View Profile
« Reply #1 on: June 07, 2013, 02:41:22 AM »

  Ами да се замислим, щом е станало дума. Smiley То това изречение(въпроса) е наситено с достатъчно отправни точки за дискурс в широчина и/или в дълбочина. Cheesy За мен, като магистър философ и любител изтоковед(в частност - и любител синолог), и синофил, а също така и като човек имал опит в ОТМ, тази тема представлява сериозен, открит и неподправен интерес. Няма да следвам списъка последователно, макар и да гледам да е пунктуално, защото той, все пак, е насочващ, а не задължителен. Ще започна с това, което ми е най-интересно в субективен(личен) план, а именно - Ейсър (някои го произнасят като "ацер", но не е правилно, когато става дума за фирмата. Ацер, на латински - "acer", означава на български дървото явор или клен. За него може да прочетете в енциклопедия Британика: http://www.britannica.com/EBchecked/topic/363558/maple или, за по-лесно, на български в българската Уикипедия - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%AF%D0%B2%D0%BE%D1%80). Ейсър е английското произношение(с точност, в един от английските му варианти, според Оксфордския речник, е: ˈeɪsəhttp://oxforddictionaries.com/definition/english/acer?q=acer) и така се е наложило и в българската езикова употреба. За транскрипции и транслитерации сме говорили и преди - който ме е чел и/или има малко по-широка лингвистична култура, е наясно; няма да се спирам и да навлизам в този въпрос, защото едва ли е необходимо и оправдано сега. Продължавам, обаче, също с езиков момент, а именно как е оригиналното име на Ейсър, защото това е китайска(по-точно - тайванска компания). Тайван е един остров в Западния Тих океан. Историята му е интересна - първоначално там не живеят хора, които говорят китайски, но по-късно се заселват китайци и в днешно време това е един китайски остров, с преобладаващо(към 98/100, както съм учил) китайско население, където официалният език е китайския език, който се използва и в континентален Китай(КНР), и в Сингапур, т.е. путунхуа(普通话)/мандарин/гуо ю(国语). След като вече сте наясно, че Acer е тайванска фирма и, че в Тайван официалният език е китайски, то вече няма как да се учудите, че компанията си има китайско име, което е 宏碁(цялото е "宏碁股份有限公司") и се произнася, приблизително, като "хунг-ци".
 В SEМ състезанието тази година(2013) за наградите на Acer и Notebook.bg(https://www.socialni.bg/) не ме учудва, че една от наградите е "Ултрабук Acer на стойност 2000 лв". Acer(宏碁) е станал съпътващ ме феномен в последно време. В една онлайн игра една от наградите е лаптоп на Acer(не помня точно модела, а и не мисля, че е съществено да го търся сега). Преди малко пих един вкусен млечен чай(奶茶) и забелязах, че фирмата, която го произвежда също предлага възможности за награди една от която е(цитирам, защото бутилката е още пред мен и мога да го препиша точно) Acer Aspire S3, на стойност 4900 юана, което по курса днес(07.06.2013) е около 1178,43 леваhttps://www.google.bg/#newwindow=1&safe=off&output=search&sclient=psy-ab&q=4900+RMB+to+BGN&oq=4900+RMB+to+BGN&gs_l=hp.3...1508.15386.1.15633.33.24.9.0.0.0.189.2795.1j23.24.0...0.0...1c.1.16.hp.HWvV-pZa0hE&psj=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.47534661,d.dGI&fp=742d005276aab906&biw=1024&bih=584. Не бих се учудил, ако утре или днес дори попадна на друга инициатива, свързана с продукти на Acer. Адмирации за тази компания!
 С това, засега, приключвам темата, но ще продължа, за да разгледаме и останалите моменти от рода на трябването/необходимостта, купуването на Acer и т.н., а сега - видео, свързано с основната тема, което ми попадна, от Ютюб:
Лаптоп Acer от www.Notebook.bg - най-добрия ултрабук!

 Приятен, успешен и креативен ден ви желая!
« Last Edit: October 15, 2013, 09:17:23 AM by MSL » Logged

A fan of science, philosophy and so on. Smiley
SEO
SEO master
SEO Admin
SEO hero member
*****

SEO - karma: +109/-0
Posts: 3126

SEO expert


View Profile WWW
« Reply #2 on: June 07, 2013, 02:57:06 AM »

Acer(宏碁)

  Cool
ОТЛИЧНО, товарищи!
Logged

I'm so good at SEO!
MSL
Философ | Philosopher | 哲学家
SEO Mod
SEO hero member
*****

SEO - karma: +111/-0
Gender: Male
Posts: 6180


Peace, sport, love.


View Profile
« Reply #3 on: June 07, 2013, 11:14:08 AM »

Acer(宏碁)

  Cool
ОТЛИЧНО, товарищи!

 В превод от руски - "Отлично, другари!"
                                                      *  *  *
 А сега да продължим по темата...
Logged

A fan of science, philosophy and so on. Smiley
Предприемач
SEO newbie
*

SEO - karma: +5/-0
Gender: Male
Posts: 13


ПРЕДПРИЕМАЧ


View Profile
« Reply #4 on: June 07, 2013, 02:43:36 PM »

Quote
Купуване, пазаруване, шопинг
 Нека да взема отношение по този аспект - купуване, закупуване, пазаруване и пр.

Защо трябва да купим?

(по принцип)

Хората имат своите потребности. Потребностите трябва да се задоволяват. Част от тези потребности се задоволяват с помощта на различни стоки и услуги. Придобиването им става по различни законни и незаконни начини. Пожене ние тук сме радетели на законността, ще се спра само на законните начини, които са ми известни и за които се сещам към момента.
 

а) Подаряване(подаръци)

Подаряването/подаръците са ясни от само себе си. В училище, преди години, имаше инициативи за размяна на подаръци в класа. Сега също има. Интересното, от икономическа гледна точка, е това, че съществува и цяла подаръчна икономика - gift economy(http://en.wikipedia.org/wiki/Gift_economy). В повече общества днес, обаче, няма такава икономика и подаръците не са често срещано явление, нещо повече - не знам дали въобще са останали такива.
 Някои подаръци днес дори са псевдо-подаръци, защото се дават в замяна на гощавка, например, и са по-скоро бартер, а не подаръци.

 

б) Размяна(бартер)

   
Бартерът(размяната) е, когато имаш нещо, което не ти трябва или ти трябва, но става така, че го заменяш за нещо, което ти трябва повече. Например имаш кокошки, а съседът ти има продукт на Acer. При взаимно съгласие може да си размените, например, 15 кокошки за 1 Acer лаптоп. Друг пример - ти извършваш услуги, а съседът ти произвежда стоки; например ти преподаваш испански, а той произвежда картофи. Ако ти обичаш картофи, а той иска да научи испански език, може да направите бартер/размяна: ти да го обучаваш по чуждия език 100 учебни часа, а той да ти даде насреща 300 кг. картофи.
 Дотук видяхме примери за размяна на стоки(кокошки срещу лаптоп Acer), за размяна на стока срещу услуга(картофи срещу езиково обучение по испански език), а сега третата и последна възможност - размяната на услуги срещу услуги. Ще илюстрирам и нея с един пример: ти си, да кажем, градинар, а съседът ти е фризьор. Договаряте се той да те подстригва/фризира безплатно и ти да му окастряш храстите безплатно, т.е. разменяте услуга за услуга.

в) Купуване(закупуване)

   
 Това е третият начин, разпространен най-вече в днешно време при пазарната икономика(то и при плановата си беше основен начин). Купуването/закупуването става с пари. Например искаш да имаш таблет ACER Iconia B1-A71(http://www.notebook.bg/tableti/acer-iconia) и може да го имаш като го закупиш от Notebook.bg, т.е. като дадеш пари. Парите са стока и при това универсална стока, защото може да се разменят за всякакви други стоки. Например с пари може да си купиш Лаптоп Acer Aspire E1-531-B9604G75Mnks; с пари може да си купиш Acer Aspire V5-431-10074G50Mauu; с пари можеш да си купиш питая; с пари може да си купиш самолетен билет, риба, минерална вода, лек автомобил... С парите може да се купуват/заплащат и услуги - напр. подстригване, масаж, уроци по китайски език и пр., и пр.
 
 След всичко написано дотук е ясно, че повечето неща, от които се нуждаем (независимо дали става дума за електричество, спортни уреди, плодове или Acer от Notebook.bg) се осгуряват не чрез подаряване и не чрез бартер, а със закупуване/купуване. За да имаме(проимаме), трябва да купим.
 Така завършва тази вечерна лекция по икономика.
« Last Edit: June 07, 2013, 03:17:13 PM by Non-SEO » Logged

Понякога съм предприемач в този живот. Понякога просто нещо друго.
Non-SEO
Non-SEO
SEO Admin
SEO hero member
*****

SEO - karma: +45/-0
Posts: 671

No SEO, but Love, Health, UFO, etc.


View Profile
« Reply #5 on: June 07, 2013, 03:27:05 PM »

Acer Aspire E1-531-B9604G75Mnks! Kiss Kiss Kiss
Logged

I will not write about SEO, but about love, food, UFO, sport, psychology, paranormal and everything else I like.
White SEOer
A White SEOer nickname
SEO newbie
*

SEO - karma: +3/-0
Gender: Male
Posts: 12

White SEOer


View Profile WWW
« Reply #6 on: June 08, 2013, 03:08:23 AM »

  Искам сега да споделя нещата, които ми харесаха най-много във въпросното SEM състезание с фразата/въпроса "Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?" Ето моят списък тук, пред вас:
 
 • Първото място получава 5000 лв.
 • Ще има ултрабук Acer на стойност 2000 лв. от томбола, която ще се проведе измежду първите 100 резултата, класирани по ключовата фраза.
 • Формата за записването в SEМ състезанието е лесна за попълване.
 • Правилата за участие са ясни, а участието не е трудно.
 • Фразата е добра и дава възможност за различни размисли и съответно повече смислено съдържание по време на състезанието през всичките тези месеци.
 • Фразата е нова, което задава равен старт за всички участници, а не например нещо, което вече е утвърдено с години и има грамадна или просто по-голяма конкуренция (напр. "лаптопи", "мебели", "екскурзии"...)
 • Ще може да се види кой на какво ниво е в оптимизацията(ОТМ) след последните промени в Гугъловите алгоритми.
  Задачите ме зоват, затова трябва да тръгвам и приключвам до тук. Най-добри пожелания за всички прочели това! Cheesy
Logged

I am a White SEOer. White SEOer is something good.
Alexa
Alexa's fan
SEO Admin
SEO hero member
*****

SEO - karma: +40/-0
Posts: 543

Fan of Alexa Internet


View Profile WWW
« Reply #7 on: June 08, 2013, 03:26:13 AM »

Acer Aspire E1-531-B9604G75Mnks! Kiss Kiss Kiss


 Да, точно!!! Tongue Kiss
Logged

Alexa Internet: www.alexa.com
(I'm an Alexa Internet fan) Smiley
MSL
Философ | Philosopher | 哲学家
SEO Mod
SEO hero member
*****

SEO - karma: +111/-0
Gender: Male
Posts: 6180


Peace, sport, love.


View Profile
« Reply #8 on: June 08, 2013, 05:00:28 AM »

Acer Aspire E1-531-B9604G75Mnks! Kiss Kiss Kiss


 Да, точно!!! Tongue Kiss

 Това, даже и да е било на руски, няма нужда от превод, защото на български се пише по същия начин (произнася се, разбира се, малко по-различно).
 В момента се каня да поспортувам малко, паралелно гледайки WWE, а по-късно, преди урока си по английски или по-късно, се каня да напиша по темата тук отново. Cool А, като стана дума за урока, се сещам, че същия ученик каза, че и той е засякъл играта за продукт на Acer (за китайската става дума, да поясня), което, за пореден път, показва, че това е доста популярна китайска(по-конкретно - тайванска) фирма.
 Чао, засега!
 
Logged

A fan of science, philosophy and so on. Smiley
ppgl0o0
SEO newbie
*

SEO - karma: +11/-1
Posts: 31


View Profile
« Reply #9 on: June 08, 2013, 06:56:16 AM »

 Отношение си трябва. Трябва да се напише повече. Благодаря за кармата! Kiss Notebook.bg са със страхотни оферти. Погледнете само. Може да купиш Acer или нещо друго там онлайн, обаче може и да го купиш по телефона. Много удобно!
Като го купиш продукта получаваш още безплатна доставка. Супер готино! Аз не обичам да плащам доставките. Много готско е, когато си ти дават безплатни доставки. Още има безплатна поддръжка. Няма сми да ви разправям, че и това е суперско! И накрая още нещо, което екстремално ме изкефва е това дето може да тестваме продукта 7 дни. Една седмица, демек.
Хайде да не говорим колко пък е удобно, че работят с VISA, PayPal, ePay.bg и още други, които може да видите в сайта notebook.bg.
Радва ме и абонамента с имейл; абонираш се, ако искаш да получаваш най-новите им промо оферти.
С търсачката им пък търсиш по име на продукт(напр. Acer Iconia A1-810) или марка(напр. Samsung, Sony, Toshiba, Lenovo, Motorola, Acer, разбира се и други, които може да видите, ако отворите сайта там).
Хората предлагат лаптопи, таблети, смартфони, GPS, че даже и лаптопи под наем!
Казах ли ви, че има и лизинг?
Ох, айде стига толкова, че искам да пробвам едни бермудки тук. По-натам може да се видим пак.
П.С. Уоу! Как ме разлогна тоя форум, забравил съм да си удължа сесията. Добре, че бекнах и постът ми се е запазил, само тайтъла написах. Добър форум е това.
Logged
SEO
SEO master
SEO Admin
SEO hero member
*****

SEO - karma: +109/-0
Posts: 3126

SEO expert


View Profile WWW
« Reply #10 on: June 08, 2013, 06:58:52 AM »

Lenovo, Acer -- Китай! Cool Cheesy
Logged

I'm so good at SEO!
PageRank
PageRank fan
SEO Admin
SEO sr. member
*****

SEO - karma: +24/-0
Posts: 313

PR (PageRank)


View Profile WWW
« Reply #11 on: June 08, 2013, 09:04:22 AM »

Lenovo, Acer -- Китай! Cool Cheesy
ДА!
Logged

PR or PageRank (sometimes: "Page Rank").
MSL
Философ | Philosopher | 哲学家
SEO Mod
SEO hero member
*****

SEO - karma: +111/-0
Gender: Male
Posts: 6180


Peace, sport, love.


View Profile
« Reply #12 on: June 08, 2013, 10:08:09 AM »

  Отново няма нужда от превод, защото на български "Китай" и "да" се изписват по същия начин, а и имат същото значение. Smiley
 Леново и Ейсър са си китайски фирми, това е вярно. Е, конкретно Ейсър е от Тайван, но според Китай и много други страни по света Тайван не е отделна държава, а част/провинция на Китай(КНР - Китайската Народна Република).
 Другата политическа гледна точка е, че Тайван е отделна държава(така смятат много хора в Тайван, както и няколкото държави, които признават Тайван за отделна от КНР държава). Интересно е да се отбележи, че много тайванци също смятат, че не Тайван бил част от Китай(КНР), а обратното - Китай(КНР) е част от Тайван. Самото название на Тайван е 中華民國(на традиционен китайски, т.е. старите йероглифи, които се използват в Тайван) или 中华民国(на опростен китайски, т.е. новите йероглифи, които се използват в Китай - КНР). Това 中华民国 се изговаря приблизително като Джунг-хуа мин-гуо и означава Китайска република (КНР пък е 中华人民共和国, за сведение и за обогатяване на вашата обща култура).
 По-горе, в тази задълбочена тема по различни въпроси, стана дума, че Ейсър на китайски не се казва така, а(приблизително) Хунг-ци. Сега е моментът да спомена, че и Леново, на китайски, не звучи като българското Леново или английското Lenovo. На китайски се казва 联想(приблизително "Лиен-сиянг"). Сега по-ясно и отговорно може да се схване смисъла на казаното "Lenovo, Acer -- Китай!", особено ако ги изговорим(изпишем) на китайски - напр. Лиен-сиянг, Хунг-ци - Китай(-ски) компании. Иначе, прецизирайки, си знаем, че Ейсър(Хунг-ци) е, конкретно, от Тайван.
 Щом като е станало дума за Леново, да добавя две важни неща:
1. Сайтът им е http://www.lenovo.com.cn/.
2. Леново, на български си има и друго значение(т.е. не означава само китайската фирма, за която ви писах досега). Леново означава и село в България, с българското име Леново. Ето за село Леново в българската Уикипедия: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE. Аз, за миг, си помислих, когато видях китайското Леново дали не е свързано с българското едноименно село, но после, бързо разбрах, че става дума за 联想(Лиен-сиянг).  Smiley То, в превод на български(имам предвид самата дума "联想") означава "асоциация" като съществително и "асоциирам" като глагол. Като става дума за асоциации, ще споделя, че Ейсър ми се асоциира с "Йес, сър!" на английски("Yes, sir!"), което, в превод на български език, означава "Да, сър!", "Да, господине!", а също и с един стар, свиреп виц за сафари-ловец(с някаква степен на олигофрения) от миналите векове, който разказвал какво бил убил(отстрелял) в стил "Днес отстрелях 2 лъва, 3 хиени и 4 ноусъра!" и като го питали какво е това "ноусър", той отвърнал "Ами, как да ви кажа, едни такива черни, на два крака и като насочиш пушката си към тях почват да викат "Ноу, сър!!!"(No, sir!!!)"... Толкова по моите субектни асоциации. Smiley
 С това приключвам подтемичката за Ейсър, Леново, Китай(КНР) и Тайван.
« Last Edit: June 08, 2013, 10:15:08 AM by MSL » Logged

A fan of science, philosophy and so on. Smiley
Non-SEO
Non-SEO
SEO Admin
SEO hero member
*****

SEO - karma: +45/-0
Posts: 671

No SEO, but Love, Health, UFO, etc.


View Profile
« Reply #13 on: June 08, 2013, 04:14:06 PM »

Yes, sir!  Wink Grin
Logged

I will not write about SEO, but about love, food, UFO, sport, psychology, paranormal and everything else I like.
MSL
Философ | Philosopher | 哲学家
SEO Mod
SEO hero member
*****

SEO - karma: +111/-0
Gender: Male
Posts: 6180


Peace, sport, love.


View Profile
« Reply #14 on: June 08, 2013, 10:44:04 PM »

 Да, сър. Да се съсредоточим, обаче, върху по съдържателни постове около това защо трябва да купим Ейсър от notebook.bg и да избягваме офтопика и полу-офтопика. Cheesy
Logged

A fan of science, philosophy and so on. Smiley
Tags: zashto tajvan notebook.bg triabva kupuvane Kitaj kompanii balgariia acer firmi 
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15   Go Up

Jump to:  

SEO Search

For copyright report | About the privacy policy

viagra online cheap dui attorney atlanta