☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your advertisement here ($5/day, $28/week or $90/month)

Your ad here ($5/day, $28/week or $90/month)

Your ads here ($5/day, $28/week or $90/month)

Author Topic: Сигурно най-лошата Нова година в живота ми досега  (Read 240 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 13193
 • SEO - karma: +502/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter

Сигурно най-лошата Нова година в живота ми досега


  За първи път имам много лоша Нова година. Толкова лоша, че дори не съм усетил кога е настъпило 00:01 часа. По това време съм пращал снимки на лотарийни билети от обща игра с която се навихме да участваме 2-ма бедни български граждани и 1 беден виетнамски гражданин (те пратиха по 100 юана и аз добавих 100 от мен си), защото първо ги снимах така: , ама в крайчето се отрязали 2 фишчета на снимката, та един от тези хора рече, че трябвало пак снимка. Съгласих се, че е редно да се прати снимка, която показва и останалите две. Хайде пак нареждам фишовете на кревата, пак снимам, пак качвам снимка - ето тази - - ама този път пък била недостатъчно ясна. Ядосах се и ги изснимах всичките фишове (31 снимки), та посрещнал съм Новата година пращайки снимки на лотарийни фишове! Казах им, че повече няма да играя с тях и за толкова много пари, защото занимавката си е голяма и ставаш "фотограф" на вятъра. Днес даже на практика показах колко е по-удобно човек да играе с по-малко, но сам - поне само с една снимчица, за спомен, може да мине (а може и въобще да не снима). Ето я: . Тъжното (но не и изненадващо) е, че от всичко това само около 100 юана се върнаха обратно (тези дни ще видя точно, когато получавам печалбите в някой тото-пункт, защото в момента ми е много депресирано и просто ги прегледах набързо и със сигурност повече от 4-ки няма). Не можем да спечелим от лотарията. :( А аз вече с месеци не мога да си намеря подходяща работа и съвсем съм "затегнал колана" само с почасово преподаване, та продължавам да търся! Дори вчера - вместо да посрещам Новата година, аз търсех през по-голямата част от времето работа. При един, който вече съм го споменавал, нещата са по старому - лятото ме разкара напразно до техния град, отлага 2 пъти, накрая аз продължих срока в моя си град. После той се сети да ме търси, но аз обясних, че не мога да зарязвам работодателите си тук по средата, не е коректно. Да, ама той искал учители и ще си намерел други. Ами ще си намери други, защото заради неговата безотговорност (и моята отговорност) не се получиха нещата с нашето сътрудничество. (В случая отговорността ми се оказа неоценена, защото ме уволниха след над 10 години преподаване в една и съща детска градина, точно сега, когато собствеността се смени - нови шефове, нови порядки, нови разбирания. Доколкото видях от снимките им, сега ползват млади, недипломирани студенти, които не са на моя опит, но... да се оправят.) Та, по случай Новата година, човекът ми обяснява, че трябвало да го разбера, че не можел да не наеме други учители (от гузност ли, за оправдание ли, от глупост ли - не знам, аз просто му казах, че започвам да търся работа на ново място за новия срок и да го има предвид; не съм го карал да си гони учителите заради мен или нещо такова. Просто уведомявам преди сроковете, а не пак да ме търси СЛЕД това и да разчита, че ще съм некоректен към работодателите си.)
 Също, предновогодишно търсих едни други, в моя град, които обещаха, че ще питат началника си дали ще бъде нормален и няма да иска да му работя повече време за едни и същи пари. Точно на Нова година се разделих и с тези: пратих им пълна биография (преди това съм им давал демо-урок, 2 почасови урока, снимки от преподаването ми от 2004 до 2018). В тази биография имаше всичко - как съм писал по вестници, как съм имал собствен вестник, собствено ТВ-предаване, няколко филма (все пак, който ме познава, знае кой съм и колко много опит съм имал) и накрая те: "just got time to see the message. We all appreciate you rich experience in teaching.the thing is in our training center,we need to ensure that kids can remember everything they learned here,this is different from a kindergarten and VIP private class teaching.so we must make sure teachers who are in charge of a class can spare sometime to help kids review before the class and after class,which means in a training center,teaching is not just in class but also after and before class.which also mean teachers need to do some extra job to make sure every kids can do their best here.that is why we require teachers to come earlier before class "
НА КОЕТО ИМ ПИСАХ: "清楚的。就是要付钱少,工作多 (你们的加班是免费的。)。好吧。你们找这样的同意的外国老师。我不要浪费时间的。其他学校都是付钱的1个小时等于1节课。你们的是剥削的。我不要。拜拜了。" Превод: "ЯСНО. ПРОСТО ИСКАТЕ ДА ПЛАЩАТЕ МАЛКО, А ДА СЕ РАБОТИ МНОГО (БЕЗПЛАТНА РАБОТА ИЗВЪНРАБОТНО ВРЕМЕ). ДОБРЕ БЕ. ТЪРСЕТЕ СИ ЧУЖДЕСТРАНЕН УЧИТЕЛ, КОЙТО Е СЪГЛАСЕН ТАКА. АЗ НЕ ЩА ДА СИ ГУБЯ ВРЕМЕТО. ДРУГИТЕ УЧИЛИЩА ПЛАЩАТ 1 ЧАС = 1 УРОК. ВИЕ СТЕ ЕКСПЛОАТАТОРИ. НЕ ВИ ЩА. ЧАО ВИ."
" Бърз превод. Те се аргументират с това колко искали децата да знаят, да са обучени - демек да те карат да се чувстваш ВИНОВЕН/ВИНОВНА, че не щеш за без пари за децата да се раздаваш - да, НО на мен такива номера не ми минават - децата са си деца, заплатата и работата са си заплата и работа! Навсякъде се плаща за изработено време, а тук искат "в името на децата" да се работи за без пари. Ами не става така! Аз искам да съм преподавател със заплата, а не благотворително работещ, който за него няма, ама ще се раздава безплатно! Откъде накъде? Бедният човек трябва да не губи време и ресурс с благотворителност (аз и без това достатъчно пари харча за лотарията, която заделя пари за благотворителност, т. е. аз съм благотворител вече по този начин, не желая да бъда експлоатиран от частници по такъв глупав начин!) Точно по този въпрос (бедността и честността) имах скандал вчера тук с някой - без да влизам в детайли, стана караница, че било неправилно да се казва, че си беден и да си честен за себе си! Аз НЕ мисля така - бедният човек, който е честен, трябва да си казва, че е беден. В това няма нито лошо, нито унизително. Излизало, че искам хората да ме съжаляват. Ами да, искам съчувствие, разбиране (макар и да не вършат работа), НО чрез моята честност, аз се надявам просто да затрогна нечие добро сърце, което да ми помогне с начален капитал, за да стартирам успешен бизнес и да излезна от беднотията! Затова и си казвам какво мога, какъв ми е опитът, какво искам. Много е тъжно човек да бъде критикуван за това, че е честен и си признавал бедността, и че търсел възможности за развитие! :(
 Други проблеми - от претоварване (домашна работа, тежки чанти, спорт, работене пред компютъра дълго) един нерв на лявата ръка ми дава на късо. Предлагат операции, но аз не желая, защото през целия си живот само 1 път съм имал 2 операции от меланома (рак на кожата) и само в краен случай ходя по болници (не искам от 1 проблем да си навлека още - я да ме лепне някоя болест от други болни там, я да пострадам от лекарска грешка, я да попадна на недобросъвестни лекари!), та засега се самолекувам (с леки упражнения за нерва, повече витамини и спазване на правила за спане в по-правилна позиция, както и не се облягам на лакът повече на бюрото). Дано да се оправя без операция! Защото не обичам да страдам - ей-сега, ако има начин да затворя очи и да умра няма да съжалявам, но едно е да умреш леко и мирно, а друго е да страдаш с години!
 За капак, влизам в омразния ми Фейсбук, за да уважа хората, които са ми честитили Новата година, а и аз да честит на всички добри хора там. Веднага ме "бодна" информацията от баща ми, че го питали (онези същите, които бяха се опитали да ме обидят завоалирано, че съм нямал "човешки възможности") "ЗАЩО СЕ МРАЗИМ С БАЩА МИ?" Това прилича на софистичния трик от Древна Гърция, където софистите задавали объркващия въпрос "Ти спря ли да биеш баща си?" и искали да им се отговори с "да" или "не", поставяйки събеседника в безизходно положение, защото той може никога да не е бил баща си! И тук така "Защо се мразите със сина си?" Евтина провокация? Тъпотия, която не може да интерпретира елементарни спорове, които имам с него (споря с него, че не трябва да пише против малцинства, не трябва да харесва Хитлер и прочие неща, които всеки един нормален човек би го посъветвал, най-малкото от гледна точка на неговата сигурност; да не говорим, че е лошо човек да си служи с човеконенавистнически идеи. Друго - говоря му, че вместо да пише безплатно за Фейсбук, като толкова му се пише, да пише за мен, че да излезнем поне малко от бедността с малко повече съдържание, но той не иска... Трето - говоря му, че вместо да препива и да дебелее, по-добре да ограничи алкохола, да спортува повече, да брои калориите, че да поживее по-дълго, защото ДЕБЕЛ СТОЛЕТНИК НЯМА. Четвърто - убеждавам го, че има много хора, които работят заедно цели семейства и прогресират. Показвам и убедителни примери. Всичко това, обаче, за някои е равносилно на "Вие се мразите." Ако той го е казал, особено, когато е пил, хората не са виновни, че са го питали, НО ако не е, значи че няма какво добро да си мисля за тези и няма какво хубаво да им пожелая!)
 Та така - най-лошата Нова година в живота ми - 2019 година!
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 13193
 • SEO - karma: +502/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
 Не знам дали във връзка с въпросните или по чиста случайност, но се изненадах от следното. На Новогодишното ми пожелание: "Честита Нова година с най-добри пожелания на всички, които са истински хора в моите контакти тук (това не се отнася до неграмотните, агресивни, подмолни, груби, човеконенавистнически и други елементи!)" получих това:

Христо Тончев: Хубаво пожелание, но доста задължаващо. В средния курс имах класна ръководителка, преподаваше ни математика. От нея съм запомнил следното: "Човекът е обикновена дроб. Числителят се определя от оценката на хората за него, а знаменателя представлява цифровия израз на неговата самооценка." С други думи за тези в математиката не плуват като във собствени води ще поясня, че колкото и високо да оценяваш своето Его, всъщност може да си незабележим като индивид/ интелект/човек. Хубаво е човек периодично да подлага на scan своите качества в г.ч. възпитание, коректност, толерантност, интелигентност, професионализъм и т.н. Общо взето IQ на индивида е променлива величина и това в каква посока ще клони неговата абсолютна стойност зависи само и единствено от човека. Мирна, плодородна да е новата 2019 за всички българи избрали да живеят и се реализират в Родината или места с други географски координати! Бог да ги пази и нека не забравят своя род и език!

 Отговорих: Хубаво е, но като магистър философ аз виждам следните проблеми: 1) Лицемерието. Не е нормално пред теб да пише някой колко много те уважава и те мисли, а после да пише, че нямаш "човешки възможности" и да го подкрепят с това, че си "пълен нещастник". Лицемерие, противоречие, нелогичност и обосновани съмнения, че се прави с користна цел. 2) Неспособността за логически съждения. От това, че съветвам баща ми да не препива, да намали калориите, да живее здравословно, да НЕ пише против малцинства и да не борави с хитлеризми, за да не влезне в затвора, ненормалници стигнали до извода, че "Вие се мразите с баща си." Никакво понятие нямат от градивна критика. Виж, ако той в някой от запоите е казал, че ме мрази - може, но аз не го мразя. 3) Възпитание? Най-доброто възпитание е АДЕКВАТНОСТТА - човек да е адекватен и, когато го обиждат без причина; когато го клеветят ДА СЕ БРАНИ, а не да бъде червей. Коректност? Само дотолкова, доколкото са коректни с теб. Иначе ставаш глупак. Толерантност? ИМЕННО! ОТВРАЩАВА МЕ цялото това анти-еврейство, анти-циганизъм и анти-турцизъм! Аз съм възпитаван в идеали на интернационализъм и ЧОВЕКОЛЮБИЕ, не мога да мразя нещо, защото не е от тоя или оня етнос! В същото време виждам, че единственото спасение на посредствеността е в ура-патриотизма! Той български не може да пише правилно и допуска елементарни грешки в думи като "живот", но голям патриот и родолюбец! Интелигентност? Най-малкото не трябва да се вярва на всичко - срамота е хора да цитират ДОКАЗАНИ ФАЛШИФИКАТИ "Протоколи на Ционските мъдреци", като само с 1 клик може да се види поне в Уикипедия, че това е скалъпена антиеврейска гнус: https://bg.wikipedia.org/wiki/Протоколи_на_Ционските_мъдреци. Интелигентният човек НЕ кълве на всяка екзотична теория. А най-нискоинтелигентното нещо, което прочетох беше,че ЦИГАНИТЕ (които са индоевропейци) били роднини с ЕВРЕИТЕ (които са семити)! Това да бъркаш индоевропейци със семити, колко трябва да си необразован? Професионализъм? Да. Затова и имам доблестта да говоря САМО ИСТИНАТА и всеки, който ме пита ще му кажа всичко честно: как майка ми почина, как съм спал на улицата в студовете, как съм бил малтретиран, заплашван, как синове на тази и онази са ме обиждали ПРОСТО ЗАЩОТО МЕ ИМА и всичко! Питайте, всичко ще отговоря, защото СЪМ ФИЛОСОФ И КАЗВАМ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ!!!
« Last Edit: January 02, 2019, 05:57:45 PM by MSL »
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 13193
 • SEO - karma: +502/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
 Първите дни на Новата година продължават с търсене на работа с висока заплата (защото, да припомним: нито имам приятели и роднини, с които да започна бизнес /богатите не искат, а бедните и да искат, не могат да помогнат с нищо/, нито съм син на богати родители/фелдшер и медицинска сестра/, нито с учителстване и правене на сайтове съм успял да заделя достатъчно средства за бизнеса /по специалност съм "философ" (магистърска степен), но няма наоколо работа по специалността ми, а пък и да имаше, приходите ми нямаше да са с нещо по-различно от настоящите/.)
 Вчера опитах на цели три места (в рамките на един следобед) и какво? На първото се оказа, че "Сайтът, който сте гледали е стар и необновяван от доста време. Ние отдавна не търсим преподаватели по английски. Вече преподаваме само китайски." На второто място - "Позвъни утре, сега го няма началника." (След като позвъних днес ми отвърнаха, че вече си имат преподавател и не търсят.) На третото място място ме записаха, но не предлагали само почасова работа (дори и да ме извикат за 1-2 часа на седмица, това няма да промени състоянието ми, та все едно, че нищо не съм намерил досега и търсенето продължава)!
 Малко се ядосахме, че ПУСНАХ СЪСЕДНИ ЧИСЛА ЗА ЛОТАРИЯТА И ИЗЛЕЗНАХА ДОСТА СЪСЕДНИ, но не моите съседни!   ::) Имаме "1, 2, 3, 4, 5, 6 и 16", а се падат "04 05 06 08 09 18 и 11" и улучвам само 3. То си е за яд, при положение, че АКО бяха излезнали щяхме да си оправим, 3-4 човека, положението от раз - и бизнес, и по-голям апартамент, и дори сериозна заявка за забогатяване (след което всякакви, които сега не искат да помогнат с бизнеса ще почнат да правят мили очи и да искат сътрудничество, заеми, помощи, НО аз няма да им дам, защото когато на мен ми е трудно и непосилно СЕГА, те не помагат с нищо, освен с думи, които не ми вършат никаква работа, защото това, което те сега говорят, аз отдавна съм го премислял или го знам от свой опит, от книги или от по-раншни разговори с други хора.)
 БЕДНОСТ И УНИНИЕ, но понеже съм ФИЛОСОФ и РЕАЛИСТ, забелязвам и малкото красота в живота ми, която споделям тук с вас сега:
 1) - Ах, каква красива тераска е това с тези растения. Тя е просто част от апартамент, който е мечта за мен /човекът свил се като в пашкул почти на 31 квадратни метра в едностаен и шумен апартамент!/ Постоях и погледах тази красота минута-две. Изпълни ме и с радост, но и с тъга (че не може да я имам).
 2) - Много ми хареса табелката с иглолистното дърво, припомни ми частици от детството.
 3) - красиви оранжеви цветове на фона на студа и мъглата. (15 градуса, не е толкова студено, но си е студено за тропика).
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 13193
 • SEO - karma: +502/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Петица
« Reply #3 on: January 07, 2019, 12:01:59 AM »
 Ех, малко частица радост в нашия живот - петица от китайската лотария:)
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 13193
 • SEO - karma: +502/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Не знам дали във връзка с въпросните или по чиста случайност, но се изненадах от следното. На Новогодишното ми пожелание: "Честита Нова година с най-добри пожелания на всички, които са истински хора в моите контакти тук (това не се отнася до неграмотните, агресивни, подмолни, груби, човеконенавистнически и други елементи!)" получих това:

Христо Тончев: Хубаво пожелание, но доста задължаващо. В средния курс имах класна ръководителка, преподаваше ни математика. От нея съм запомнил следното: "Човекът е обикновена дроб. Числителят се определя от оценката на хората за него, а знаменателя представлява цифровия израз на неговата самооценка." С други думи за тези в математиката не плуват като във собствени води ще поясня, че колкото и високо да оценяваш своето Его, всъщност може да си незабележим като индивид/ интелект/човек. Хубаво е човек периодично да подлага на scan своите качества в г.ч. възпитание, коректност, толерантност, интелигентност, професионализъм и т.н. Общо взето IQ на индивида е променлива величина и това в каква посока ще клони неговата абсолютна стойност зависи само и единствено от човека. Мирна, плодородна да е новата 2019 за всички българи избрали да живеят и се реализират в Родината или места с други географски координати! Бог да ги пази и нека не забравят своя род и език!

 Отговорих: Хубаво е, но като магистър философ аз виждам следните проблеми: 1) Лицемерието. Не е нормално пред теб да пише някой колко много те уважава и те мисли, а после да пише, че нямаш "човешки възможности" и да го подкрепят с това, че си "пълен нещастник". Лицемерие, противоречие, нелогичност и обосновани съмнения, че се прави с користна цел. 2) Неспособността за логически съждения. От това, че съветвам баща ми да не препива, да намали калориите, да живее здравословно, да НЕ пише против малцинства и да не борави с хитлеризми, за да не влезне в затвора, ненормалници стигнали до извода, че "Вие се мразите с баща си." Никакво понятие нямат от градивна критика. Виж, ако той в някой от запоите е казал, че ме мрази - може, но аз не го мразя. 3) Възпитание? Най-доброто възпитание е АДЕКВАТНОСТТА - човек да е адекватен и, когато го обиждат без причина; когато го клеветят ДА СЕ БРАНИ, а не да бъде червей. Коректност? Само дотолкова, доколкото са коректни с теб. Иначе ставаш глупак. Толерантност? ИМЕННО! ОТВРАЩАВА МЕ цялото това анти-еврейство, анти-циганизъм и анти-турцизъм! Аз съм възпитаван в идеали на интернационализъм и ЧОВЕКОЛЮБИЕ, не мога да мразя нещо, защото не е от тоя или оня етнос! В същото време виждам, че единственото спасение на посредствеността е в ура-патриотизма! Той български не може да пише правилно и допуска елементарни грешки в думи като "живот", но голям патриот и родолюбец! Интелигентност? Най-малкото не трябва да се вярва на всичко - срамота е хора да цитират ДОКАЗАНИ ФАЛШИФИКАТИ "Протоколи на Ционските мъдреци", като само с 1 клик може да се види поне в Уикипедия, че това е скалъпена антиеврейска гнус: https://bg.wikipedia.org/wiki/Протоколи_на_Ционските_мъдреци. Интелигентният човек НЕ кълве на всяка екзотична теория. А най-нискоинтелигентното нещо, което прочетох беше,че ЦИГАНИТЕ (които са индоевропейци) били роднини с ЕВРЕИТЕ (които са семити)! Това да бъркаш индоевропейци със семити, колко трябва да си необразован? Професионализъм? Да. Затова и имам доблестта да говоря САМО ИСТИНАТА и всеки, който ме пита ще му кажа всичко честно: как майка ми почина, как съм спал на улицата в студовете, как съм бил малтретиран, заплашван, как синове на тази и онази са ме обиждали ПРОСТО ЗАЩОТО МЕ ИМА и всичко! Питайте, всичко ще отговоря, защото СЪМ ФИЛОСОФ И КАЗВАМ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ!!!
Продължение на диалога. Човекът отговорил. Отговарям и аз:

Христо Тончев Итересно, на път е да стане много интересно! Случва се нешо, което малко предполага, дори ако трябва да бъда коректен не очаквах! Раегирах нестандартно (типично в мой стил)на едно новогодишно пожелание. В него в скоби се уточняваше за коя категория хора не се отнася. Аз прецених, че е необходимо поясна, че във всички свои действия(дори и приемане добри пожелания) човек трябва да прецени принадлежността си към категорията хора към което то(конкретното ЧНГ) е отправено. Изполвах случая да припомня и разликата между самооценката и оценката на общостта за твоята, моята, вашата персона. Хубаво би било човек (който и да е той) да не демагогства пред себе си. Оказа се , че не хора от кръга „приятели“ във ФБ, а авторът на новогодишното пожелание грешно е разчел моето послание. В процеса на житейското ми развитие съм изградил правила и норми на поведение, които актуализирам периодично(макар и с някои да съм сраснал). Никога в досегашния си активен творчески живот не съм поставяр та преден план образователния си ценз. Винаги при общуване съм използвал Христо Тончев и никога инж. Тончев. Просто защото много харесвам името си и смятам така се чувствам аз. Останалото е дуена, гъделичкане на Егото, но то не ме прави по човек. Никога в своя досегашен живот не съм смятал хората ползващи учтивата форма за общуване за „нечистоплътни“ като обобщаваща категория. Водил съм спорове, битки и войни в които съм губил и печелил, но съм приемал резултатите. Те са останали в миналото, а като девиденти ми останаха поуките. Винаги съм смятал и съм убеден безвъзвратно в това, че истината като такава не е абсолятно и суверенно прево на индивида. Ако той я приема като такава, трява час по скоро да се убеди и я предлага/лансира само за собствена употреба.Ние простосмъртните(към която категория се включвам) по моя скромна преценка имаме само и единствено право и възможност да изразим своята гледна точка. Всеки човек е имал своите трудни моменти м своя живот/развитие/реали;ация. Никой не се е родил научен. Няма училище/учебници/ръководства/указания за оптимални отношения между родители и деца. Процесите на общуване/възпитание често са тотално сбъркани. Времето лекува и ако приемем тезата за грешката и прошката , както и да направим друг философски/миролюбив анализ/преценка на нещата. Аз не познавам много добре бащата за когото става дума. Срещаме се и разговаряме. Не сме сядали на кафе , а още по малко съм присъствал на „разпивките“ за които иде реч по-горе.
Съжалявам за недоразумението, които предизвиках. Имам право на доизяснаване и го направих. Просто не ми е в стила да размахвам прост. Аз просто предлагам и пожелавам, а всеки от позиция на своите принципри приема/прилага или отхвърля. Моите детство/живот и професионална реализация са включвали и моменти/факти/събития, извикващи не особено приятни спомени, но такъв е живота- броеница от събития с противоположни знаци, но аз ги приемам като грешки на развитието и оформянето ми като личност.
Успешен старт в новата 2019 година и повече дозиран позитивизъм!

Geser Kurultaev: Христо Тончев, зависи за каква тема става дума - ако е от инженерните науки е добре човек да се представи като специалист; в случая - като онези ме обиждат, че нямам "човешки възможности", аз точно в качеството си на философ, който разбира по-добре от тях човешкото, моралното, етичното, дължимото и пр. категории, за които те даже не са сънували, си реагирам адекватно на с нищо неповиканата им агресия и обиди. Иначе само "Гешо", "Пешо" или "Ицко" не говорят нищо на никой и според ЕГОИСТИЧНИЯ ГЕН (това е теория) повечето хора НЯМА да те похвалят и оценят, ако сам не се представиш (и с кандидатстването на работа е така - искат биография/резюмета, събеседват, за да те проучат.) --- Няма недоразумение; в случая - "грешката е вярна"; просто използвах вметката, за да отправя ИСТИНСКИТЕ СИ МИСЛИ, БОЛКИ И ДУМИ към тези, които четат, но не смеят да влезнат в реален диалог с мен; просто показвам тяхната: недоученост, грубост, подмолност, неповикана агресивност, човеконенавистничество (граничещо с крайно-десни идеологии и нацизъм) и т. н. Не е срамно да се опитваш да изчистиш калта, която хвърлят по теб/нас невинните, срамно е, ако сведеш глава и се признаеш за победен и виновен, и то точно пред такива преливащи от незнание и незаслужена омраза човечета. Оценката на общността е нещо като "международната демократична общност" - конструкт, който не обобщава много, защото всеки си е индивид и оценките варират поради: 1) предишен опит (образованост, ученост, начетеност, изстрадалост), 2) моментно състояние (никотин или не, твърд алкохол или не и пр.), 3) политически и мирогледни установки на личността... "Своята гледна точка" се дели на "правилна", "неправилна", "отчасти правилна"... Всичко е според (по кореспондентната теория за истината) това колко АДЕКВАТНА е тази гледна точка на реалността. И аз твърдя, че което го казвам е така (мога и да прилагам доказателства), толкова е просто. Едно от малкото неща, с които се гордея - освен високата си начетеност, ежедневния спорт, писането на литература и това, че НЕ пуша и не пия твърд алкохол, това е, че мога да кажа истината за всеки и за всичко на момента. --- Дано, дано времето да излекува поне малко от всичките рани, които получавам и до ден-днешен, защото много мислят, че ми е лесно, а аз страдам и съм ощетяван от много ранна възраст по какви ли не гнусни начини! Дано да поживея поне 2-3 години щастливо, макар че не съм голям оптимист с това бедно наследство от безпаричие, кошмари, неповикана агресия, клюки с фалшиво съдържание и какво ли не... Добре поне, че петица от тотото имам, ценя и малките щастливи моменти от 2019.
A fan of science, philosophy and so on. :)

Dimitroff

 • Разбирач & играч
 • SEO sr. member
 • ****
 • Posts: 282
 • SEO - karma: +140/-0
 • Gender: Male
 • Разбирач, играч и предприемач.
  • View Profile
  • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
Re: Петица
« Reply #5 on: January 07, 2019, 03:06:22 AM »
Ех, малко частица радост в нашия живот - петица от китайската лотария:)

 :o Толкова близо до шестицата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 13193
 • SEO - karma: +502/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
 Да, ама няма полза от "близост"...
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 13193
 • SEO - karma: +502/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
 Продължение на онзи диалог:

 Христо Тончев: "Радвам се, че новата година и късмета Ви дават "глътка въздух" във финансов аспект. Това във времето ще Ви донесе и известен баланс/спокоиствие в душевния мир. Новата година тепърва започва и обеден съм, че ще Ви се случат още неща, които ще оцените като положителни/успешни. Разбира се, че живота и най-вече човешките взаимоотношения предлагат емоции в т.ч. и тъжни/болезнени моменти.. Аз нямам за щел да нападам или наранявам нито Вас нито, които и да е друг човек. Запазвам си обаче правото да възприемам/оценявам изявите(като обобщено понятие) на отделни личности и групи от хора. Не ангажирам никого с тях, тъй като те са резултат/последствие от формирания в годините мироглед.Щастието като такова, или по-точно представата за него е доста хлъзгава/разтеглива" категория. Всеки индивид има своята индивидуална преценка/възприятие за него. Аз считам, че търсенето на щастие е право на всеки индивид, но съм дълбоко убеден/неотстъпчив реализацията на това търсене да засяга нормалния начин на живот на други хора, както и варварското отношение към природните дадености, флората и фауната. Всеки има право да изразява/защитава своята личностна/гражданска позиция. Знам, че последните изразени от човек поел по финалната права от земното си съществуване нямат особена стойност за другите хора, това не винаги ги прави безсмислени/празнословни. Много, много добре се чувствам когато срещам м квартала/улиците/централния площад/Кайлъка и т.н. щастливо усмихнати и любезни хора, Ако в процеса на познанието младите хора търсят и позитивните тенденции/изход от случващото се в личен план и заобикалящи общност/среда вероятността да имат здрав сън и събуждане с усмивка е много, много вероятен.. Умишлено не засягам/споменавам въпроси(имащи негативно/сърдит почит), които поставяте по-горе, защото считам, че в годината на прасето/глигана, която според прогнозите/очакванията ще бъде успешна , е редно заема позитивно/изчаквателна позиция(поне 100 дни). Бъдете здрав и се опитайте да видите и хубавото в живота в т.ч. човешките взаимоотношения! П.С. Аз не пускам фишове в пунктовете на Спорт Тото и не купувам картончета от разните лотарии. В тази връзка разбира се по логиката на Христо Стоичков : Който играе ....." е ясно, че такива бонуси не съм получавал. По-добре е печалбите да отиват при млади и разумни хора. Застаряващите индивиди едва ли биха намерили разумна реализащия на такива постъпления. Ощу един път Честито!"

 Аз (отговор набързо, защото не съм в настроение - отново проблеми и то НА КУП): " Христо Тончев, преди малко получих "протестна нота", че съм си "оплаквал много" (според някои хора, трябва да си мълчим, да не се оплакваме, да не казваме истината, да си траем, въобще - да бъдем, както има един субкултурен израз "мъжки п.тки" - преклонени главици, демек, само и само да не разваляме хатъра и спокойствието на мръсниците. Аз съм на обратното мнение - имам чест и достойнство, а и с годините съм градил ум с четене и тяло с много бойни спортове, само и само да компенсирам дадения ми лош старт в живота - не много висок, не много богат, не много късметлия), за да се БРАНЯ, когато стане нужда (а нужда винаги има, особено когато си полусирак и не знаеш какво ще ти поднесе следващата "мащеха" в живота). --- Теб съм те добавил, защото те смятам за най-интелигентния човек от всички непознати, които ми попадаха през времето, когато бях активен тук, затова и приемам всяко репликиране от твоя страна много добре (приятно е да се говори с образовани и умни хора; винаги те чета с интрес)! Затова и отговарям "с хъс" дори. :) Искам да се извиня, ако някъде съм прозвучал по-невъзпитано - не съм такъв човек (дори имам много открития, не съм кой да е), НО ЖИВОТЪТ МИ Е МНОГО ТЕЖЪК И СЪРЦЕТО ПЛАЧЕ, затова и не мога да се владея на ниво "благородник" или "добър комсомомлец" (казвам го без ирония, защото съм комунист, условно казано). Спирам дотук, че направо ми се плаче в тази бедност, безработица и липса на всякаква подкрепа от страна даже на родни хора, за които съм едва ли не пречка, а не радост... Благодаря за позитивността и подкрепата!"
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 13193
 • SEO - karma: +502/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
 За гламарът, който си мисли, че щом съм МАГИСТЪР-ФИЛОСОФ + ПОЕТ + ОТКРИВАТЕЛ и четящ ДЕНОНОЩНО, значи че не съм "във форма" - ето една снимка на моето НАТУРАЛНО-ГРАДЕНО ТЯЛО (само с бойни изкуства и лек фитнес)! На 43 съм, ама физическо-бойната ми подготовка е добра, та... да си гледа сланините и шкембето застаряващият гламар, който не ми е на близо за един хубав спаринг!

 (А "гламарът" е обобщаващо, не толкова конкретно. Просто ги има и такива в по-малко или повече изявена форма.)

 И да! Може да видите килийката в която живея - 31 квадрата (това включва стаята, в която както виждате не може да се размина с легло и маса, малко коридорче, баничка-тоалетна и балконче-кухня... толкоз!)... Ама нали трябвало да сме "щастливи" и "благодарни" и на малкото - някои нямали и "една тухла"... в тоя ред на мисли - някои са с ампутирани крайници, някои пък направо са умрели... та "радвай се и не протестирай", примирявай се, навеждай се... как ли пък не?!
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 13193
 • SEO - karma: +502/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Иван Русев: То бива пресищане и зациклене на една тема ,която е безпредметна и известна на Света, но няма и такива хора да им издържат нервите да четат едно и също!Аз няма да бъда дълголетник като дядо ти, но искам спокойствие и един ден да не кажат хората, че-според поговорката-съм хранил куче да ме лае!

Аз: Ха! Олигофрения! Това нямаше нищо общо с тебе! Ама щом си се разпознал в "дебелия човек" - браво! Ей, еша ти го нямало бе! Това не е писано за тебе, бре! Ебаси простотията!!! --- А кучето, за твое сведение, не иска само храна, а иска: да не го бият, да не го заплашват, да може да се наспива и прочие... ама щом само яденето е приоритет... Варай! Бягай да пишеш за котето на Нинова, за алкохола и другото; пълни на евреина сайта без пари, пък аз нека мизерствам!!!
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 13193
 • SEO - karma: +502/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Иван Русев: Аз мога да пиша всичко ,което е диференцирано в нормалната етика и смисъла на моите положителни действия и не искам никой да ми съкращава живота, който достатъчно е съкращаван от роднини, пияни , луди , наркомани .И пак - не искам да кажат някои ден , че съм хранил куче да ме лае!

Аз: Първо на първо, няма нищо нормално-етично в това да обвиняваш хора във фалшификации, при положение, че просто ти посочват къде са обиждани! Второ, за теб ОТНОВО любовница и нероден син са по-ценни от роден син - добре, нека да е така, ама вече за 3-ти път ти е!... --- Роднини, луди, наркомани? Защо? "Защото само на 6 часа работим и не ща да работя на 8 часа" (така ми го обясни, когато бях в 3-ти клас.)... А "кучето" е онова, което пише против евреи, цигани, турци и прочие, ама ти не разбираш кои са ЛОШИТЕ И ЧОВЕКОНЕНАВИСТНИЦИТЕ, затова аз съм ти куче, ама ДАНО някой ден се осъзнаеш (то това, ако стане, ще ти е за 3-ти път след Ана и Маргарита)... ГАДОСТ!!!
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 13193
 • SEO - karma: +502/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
 Най-новата простотия,която прочетох - те можело да ме обиждат и да правят каквото си щат с мен, но аз трябвало да бъда "БЛАГ" и да ги "УВАЖАВАМ"! Още малко и да се нагъзя ще поискат!!! То бива НАГЛОСТ НЕВИЖДАНА, ама... Проклети да са!!! >:( >:( >:(

Допълвам и с още една простотия, на която отговорих:

Иван Русев: Ти понеже ми скачаш по нервите и нямаше никога да ти го кажа, но прецени , защо баба ти/която заплашваше , че ако си отиде на къщата в гр. Бяла ще отидеш и да я запалиш/,ми казваше,ч е ще и олекне, ако чуе , че те прегазил камион !!!А дядо ти казваше:,,Аз съм бил на война и съм служил 5 г. и много се надявах внука ми да бъде стабилен като мен, но накрая разбрах , че нищо не става от него ,,!Не искам повече да ме занимаваш с неща , които ми нарушават спокойствието!!!

Аз: Тази глупост не я бях видял! Баба ми и дядо ми ти ги беше подгонил: "Всеки си има къща, да си ходи по къщите - вие на Бяла, аз тук, а той - на улицата." Та аз бях казал, че ако ме изхвълиш на улицата, то "огън да ги гори всички къщи"! НО нали няма кой да разбира от идиоматични изрази, ти си запомнил само за "горенето". Типично... За камиона не го знаех, но щом казваш. Надявам се да не е пак някоя лъжа и измислица. А за теб ги чувах, че казват: "Иванчо не беше такъв, а сега съвсем е станал извратен." НЕ отричам, че ги подслушвах. До последно ме съжаляваха и ми викаха "горкото детИ", какво ще става с него като си отидем от тоз свят?! А дядо ми беше стабилен, много, не отричам, ама защото не е имал моя стрес в живота (а за войната вие все го подигравахте нещо, ама айде да не говорим, защото не ви прави чест)!

Хайде и това:

Иван Русев: Никой не ти вярва и не ставай за смях на хората , които ме познават !Оправи си злободневието , стани позитивен, прави добро впечатление,търси си работа, макар и не по специалността-много хора така започнаха и успяха.И Левски е казал-,,Българина чака да му се поднесе на тепсия,,!

Аз: "Това кой на кого вярва си е негова работа. Моята ЕДНИЧКА ЦЕЛ, е да съм правдив, честен и етичен, да казвам истината. То и аз мога да кажа за тебе "Никой не ти вярва!"... В случая това съм го писал за един доста по-млад от тебе; ако е било до баща ми, нямам проблем да го напиша лично. Знаеш, че не ме е страх да ти казвам ВСИЧКО В ОЧИТЕ ВЕЧЕ... И аз съм си позитивен с позитивните; който ме обижда на "човешки възможности", "пълен нещастник", "злобен син" и какво ли не - НИКАКВА позитивност за него! Това му се вика "адекватност". Не искай от мен да ставам неадекватен и да пълзя пред обидите само и само, защото ти искаш синът ти да е "преклонена главица"! --- Между другото, аз винаги съм работил не по специалността, не знам с какво ми помага този "съвет". А аз не чакам на тепсия, пиша си в моя сайт, вместо да пълня безплатно други сайтове! Търся и работа, защото не съм случил на родители, които да подкарат заедно с мен бизнес (или поне да работим рамо до рамо). По 10 часа на ден работя само пред компютъра, не броя останалото търчене напред-назад (то си личи и по физиката ми - сравни с вашата и ще се види кой разходва повече калории за работа и спорт!!!)"
« Last Edit: January 10, 2019, 04:53:07 PM by MSL »
A fan of science, philosophy and so on. :)

boyanova6

 • SEO sr. member
 • ****
 • Posts: 331
 • SEO - karma: +155/-0
 • Gender: Female
  • View Profile
  • Сайт за бизнес
 ??? Не може такова отношение към теб! Не е редно!

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 13193
 • SEO - karma: +502/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Истината
« Reply #13 on: January 10, 2019, 03:42:57 PM »
 Ето и истината, която ще публикувам, защото получих поредната обида - бил съм "злобен", пък той, баща ми, бил толкова добър човек!...

 По повод на тази обида:


Правя ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ. В последните месеци ЗА СЕТЕН ПЪТ хора на баща ми ме обиждат: последната изцепка била "синът ти е толкова злобен". ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА РАЗКАЖА ЦЯЛАТА ИСТИНА (и всеки с ръка на сърцето да прецени злобен ли съм, имам ли "човешки способности", "нещастник" ли съм, "мрази ли ме баща ми" и каквото още се опитват да манипулират). Моля функционално неграмотните да не четат! ЗАПОЧВАМ НАКРАТКО, а по-натам ще отговоря на всеки един конкретен въпрос: 1) Той може и да е казвал, че ме мрази (когато се напие говори какво ли не), но аз НЕ го мразя, въпреки нещастията, за които ще споделя след малко. 2) Неприятно ми е, че въпреки че и двамата с него сме бедни, докато аз се преуморявам да пиша в личен сайт, той пълни безплатно сайта на конкуренцията със съдържание; докато аз търся работа, той пише за алкохол, плюе по политици и други неща, които НЕ ни помагат. 3) Неприятно ми е, че прекарва толкова много време пред компютъра (без да учи полезни неща като информатика или друго) и пие много, ПО ТОЗИ НАЧИН ЗАТЛЪСТЯ МНОГО И СЕ ОПАСЯВАМ ЗА ЗДРАВЕТО МУ; отделно е преболедувал от хепатит; майка ми, вечна й памет, постоянно му се караше, че препива, че дробът му не е добре. 4) Викам го при мен в Китай, да работим рамо до рамо, да прогресираме заедно - не желае. Дори само да стои тук, без да работи, пак не желае. Какво съм виновен, че не иска да е с мен вече от много години? 5) Майка ми се разболя от рак на лимфните възли, беше в ранен стадий (2а), мина терапии и се излекува, но терапиите я удариха в краката, спря да ходи; ОТКАЗА ДА СЕ ХРАНИ и почина кожа и кости (много я молих, дори със сълзи на очи да почне да яде; баща ми също я молеше, но един път тя го замери с плод и той се отказа да я кара повече)! Самоуби се с глад! Факт, който досега не съм съобщавал публично, но след поредната провокация, че съм бил "злобен", го споделям, за да видите ОТКЪДЕ ЗАПОЧНА МОЕТО СТРАДАНИЕ - виждах всеки ден как майка ми линее от глад и умря оставяйки ме 19 годишен полусирак. В началото мислех, че с баща ми ще живеем мирно и щастливо, но в един момент започна да е недоволен и по-студен от мен. Разбрах, че е защото само 2-3 месеца след самоубийството на майка ми, си е намерил нова жена (една Ана, от плевенско село, която даже беше омъжена по онова време). Агресията на баща ми (заплахи на думи и опити за посягане на физическо ниво) ме накара да се примоля на баба си и дядо си да дойдат в Плевен, за да ме пазят от него. Дойдоха, даваха си пенсиите на него, аз също си давах каквито пари изкарвах (да не говорим за стипендии от по-рано и всички джобни пари от роднини), та имаше достатъчно пари, защото и той работеше тогава. По същото време разкара Ана и се хвана с някаква Маргарита, която лично започна да сипе обиди по мен и по дядо с баба; дори един път сина й ме заплашва, че се казвал "Мишо Шамара" и, че ако станело нещо с майка му щял да ме пречука. Всичкото това напрежение ескалира дотам, тя да ми се обажда по телефона да ме тормози, както и да казва за баща ми, че не го напивала тя, а той отивал при нея на литър водка, а тя само си "допивала" с него. НАЙ-ЛОШИЯТ МОМЕНТ беше, когато един ден тя каза, че аз съм "малкия идиот", а дядо ми е "големия идиот" (без с нищо да сме я провокирали). Тръгна да ме ръчка с пръст тя по гърдите, аз скочих на леглото, за да се отстраня от нея, дядо ми не издържа, хвана един нож и й рече: "Какво искаш ти?", тя почна да псува, а той се нахвърли срещу нея с "Ей-сега ще ти отрежа чепката!" Баща ми се намеси да я спасява, почти изкърти вратата, а накрая обиди дядо ми на "Дърт хуй!" (такава лоша обида за първи път чувах през живота си!). След тази случка Маргарита си измисли история, че малко след като се прибрала (а ние видяхме, че  баща ми я изпраща) във входа я чакали 2-ма души, които аз и дядо ми сме пратили да я следват! (Ние дори не знаем и до ден-днешен тя къде живее!) Дойде време баща ми ДА РАЗКАРА И ТАЗИ ЖЕНА в живота си (беше радост за мен, защото нямаше да гледам всички тези нападки, а и нямаше да си харчи парите по сина й; беше тежко да гледам как за мен нямаше нищо в хладилника, защото нямало пари - карахме на яйца и лук, а в същото време го засичам с онзи как му купува да яде това-онова, а и други хора ги бяха засичали)... Междувременно успях да отида в Китай (той даде пари, баба ми и дядо ми дадоха пари, аз също продадох 1 златен пръстен завещан от майка ми и с малко джобни се оправих). По онова време баща ми ме похвали, че съм един от малкото, които с ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ са успели в друга държава и работи да си намират (вече в над 10 града съм работил), и език да научат, и да се приспособят (все пак аз съм с магистърска степен по философия, имам открития, спортувам здраво, не пия водки и ракии, не пуша, пиша поезия... не съм случаен човек). ДОЙДЕ И ТОЗИ ДЕН: С какво заслужавам да бъда наричан "злобен"? С това, че не искам баща ми да пие и да дебелее, пишейки за Зукърбърг ли? С това, че се браня, когато поредните му любими жени и синове пишат за мен, че "нямам човешки възможности", "нещастник", "защо се мразите със сина си"? И ЗА КАПАК - днес научавам, че всички питали защо аз съм "злобен син"! Ааааааааа, така както я мислите тази работа, няма да стане! Може и да се защищавам от нападки, измислици, лъжи, но това е ВЪПРОС НА ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО. Една от добрите психоложки и икономистки ми писа по този повод това: " Не е коректно така това! Изобщо! Предполагам, обяснил си му, че такова отношение спрямо себе си няма да допуснеш. То верно си е под човешкото достойнство да допуснеш! " Надявам се вече да е ясно, защо и как съм "злобен"! А, ако някой пак каже, че говоря за "стари неща", ще припомня, че баща ми говори за още по-стари: как го изключвал директор на училище за 1 цигара, как го вкарвали в милицията по времето на социализма, как го уволнили от една психиатрия, че отишъл в друга психиатрия (защото в поликлиниката давали по-малко пари). Не може с двоен аршин - той да критикува хора от преди 50 години, а аз да не мога да се защитя от нападки, клевети и обиди от преди дни! Ще си браня достойнството и честта до края! Никакви компромиси с истината вече! Да пукна на място, ако нещо лъжа! Заклевам се в здравето си, кълна се и в костите на майка си, кълна се във всичко!
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 13193
 • SEO - karma: +502/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
 От доста по-културния и смислен диалог:

Христо Тончев Хубаво! В черното/тъмното се забелязва/долавя лека промяна. Да черното има леко сив отенък.. Трябват обаче усилия , търпение и желание(граничащо с жажда)за оцеляване и професионална реализация.. Това е доста трудно и за някои индивиди почти невъзможно защото лошотията(като събирателно понятие) властва и отнема правото/възможността за равен/коректен старт и реализация в професионален план, както и в между личностните отношения. По моя преценка и в досегашните си контакти/изяви съм се стремял да бъда себе си и да не правя болезнени компромиси със своите принципи. Посочвам болезнени защото в процеса на своята реализация житейска/обществена/професионална и т.н. В този процес индивида изгражда свои мироглед и критерии , с които понякога се налага да актуализира. Последното е доста трудноот позициите на възрастта и служебното положение до което си достигнал. Да не пропусна: Не съм съгласен, че оплакването, отстояването на позиции и чино подчинението има нещо общо. Всеки избира какъв иска(и с поведението си го показва) да бъде и защо? Дали защото държи на себе си или иска да се хареса/угоди на някого., за да спечели благоразположението му.себе си..Не на всеки индивид е дадено да се да се реализира като човек, а на малцина да бъдат добър човек. Независимо от възрастта, пола, семейното, обществено, служебно положение. Убеден съм, че тези които са го постигали(във времето) не са били щастливи и еднозначно оценявани/приемани от тесния кръг и обществото. Имам свой подход при общуването с хората. При всяко запознанство давам цялото си доверие и подкрепа на човека . В процеса на общуване оценявам/ не оценявам негови качества, подходи , позиции, норми на поведение, мироглед, интелект и т.н. При проява/наличие на лоши възпитание, морал, искреност в отношенията, жестокост, такива хора автоматично попадат в категорията : и други. С тях мога да водя разговори от рода-Здравей!, Как си?, Хубав ден и т.н независимо от това в какви отношения сме - служебни, комшийски, пък даже и роднински. В зависимост от качествата/достойнствата на кръга хора с които опознавам аз водя разговори/общувам с определени хора по точно определен кръг въпроси така не се налага дълго изясняване. С/В тези си размисли не влагам нищо лично. Просто споделям горчив опит, както и подходи в търсене/установяване нормални(от моя гледна точка) човешки отношения. Що се касае до раните получени от участието в Шоуто "Живот"сега не ми се пише, но ще спомена, че сценариста "Съдба" не ми е предвиждал/предлагал в досегашното ми участие само главни роли. Не ми е спестил и болезнени моменти(даже цели серии). Идвало ми е да вия от болка, но ...... В крайна сметка това е зъд гърба ми и се стремя .....да не си спомням! Струва ми се пак се увлякох за което моля за извинение!

Аз: Много точно казано за лошотията; в конкретния ми случай е така: стоя си мирно, комуникирам, уважавам с беседи, стремя се да съм любезен, да съм обективен... и накрая - "нож в гърба" получавам с провокации, целящи дявол знае какво. В момента, в който решиш, че все пак си мъж и ще се браниш мъжки и честно, ставаш ти лошия, защото за Злото всичко, което е с него е "Добро", а което е против него е "Зло". Преди малко нова провокация - бил съм "злобен". Обясних в откровен пост причините за моята "злобност" (за по-неграмотните хора това да си браниш честта, да говориш истината и да търсиш справедливост е "злоба". Понятиен апарат имат на дете от детска градина, затова и не осъзнават нещата на по-високото ниво: ЧЕСТ, ДОБЛЕСТ, ПРАВДИВОСТ, АВТЕНТИЧНОСТ на поведението)! --- "Добър човек" е понятие, което в условията на засилващ се ура-патриотизъм, ултра-национализъм, ксенофобии и всякакви други човеконенавистнически реакции може да получи много извратено значение - за някои си лош, защото просто си дал обективна оценка за Османската империя; добър си, ако си агресивен към всичките турци, цигани, евреи, араби, негри, пакистанци, индийци, непалци, бенгалци и т. н. Не е ли извратеност? Извратеност е. Дори хора страдали по време на Османското владичество, като Левски, не са били толкова настроени против ЦЕЛИ ЕТНОСИ и НАРОДНОСТИ! Гледам на хората индивидуално (без значение на народност и националност), а това вбесява по-нисшите умове и няма начин да им се харесам; вбесявам и онези, които НЕ ИСКАТ ДА СЕ ЗНАЕ ИСТИНАТА; вбесявам и онези, които искат да си правят с мен каквото поискат, а аз да си трая. Съжалявам, но НЕ съм мазохист и "КАКВОТО ПОВИКАЛО, ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО!" Всъщност, да се опитваш да се обясняваш с такива е като да трепеш комар с ядрено оръжие, но докато съм безработен, мога да заделя време да се обяснявам (това го пиша по повод последните ми публикации тук, където се защищавам срещу обидите и нападките срещу мен за "човешките способности", "пълния нещастик", "злобния син" В обида няма да се оставя, ако ще и Баязид Йълдъръм да ме изкарат или Сатанаил! А някой ден повечето от тях ще прогледнат, както вече се е случвало нерядко). --- По останалото - не е комплимент, а тъжно заключение - ти си един от малкото хора, които не са случили на точното време и място: целия този интелект, дълбочина на мисленето, изразни средства, търпеливост, етично (дори на нивто "етикет") общуване те правят като "бисер в полето" - едва ли има много хора, които ще те оценят високо, както го правя аз. Имаш съвсем друго мислене - на космополитно ниво. Жалко, че повечето хора не са като теб!
A fan of science, philosophy and so on. :)

Tags:
 

Place your ads here ($4/day, $21/week or $60/month)

Your advertisements here ($4/day, $21/week or $60/month)

About the privacy policy

How Google uses data when you use our partners’ sites or apps

Post here to report content which violates or infringes your copyright.