☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your advertisement here ($5/day, $28/week or $90/month)

Your ad here ($5/day, $28/week or $90/month)

Your ads here ($5/day, $28/week or $90/month)

Author Topic: Тема за бизнес  (Read 2605 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 13195
 • SEO - karma: +503/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Re: Тема за бизнес
« Reply #15 on: October 25, 2018, 03:06:36 AM »
Dimitroff, много полезна информация. И аз имам същите наблюдения как някой точно шитъв сайт, но примерно отдавна направен, с посещаемост, виси ли виси на челно място, а сайтове, които имат къде повече да предложат, просто не се дореждат. Най-"кефи", когато е някой зарязан от собственика си шит, правен на безплатни домейн и хостинг, където даже и рекламите къртят. Ама то кажи му гугъл и го не обиждай повече.  ;D

Наблюденията ми са, че повечето хора страдат от заблудата, че ей сега веднага като си платят за направа на сайт и от днес за утре ще хванат първа позиция. Голяма заблуда.
Абсолютно правилни наблюдения! (Аз даже се учудвам от детайлите, които споделяш, защото чак такъв ужас не съм си представял, но знам, че не говориш напразно и няма да седнеш да ни лъжеш какво си видяла, така че се доверявам напълно! Всъщност, предвид пропуските на търсачките в това отношение, това не е чак толкова невероятно.)
 Аз не искам да заемам страна "Гугъл-Другите", но предвид беседата за "Защо Бинг закъснява с индексирането на сайтовете?" (на английски е, в ОТМ-секцията на този форум и беше подета от Мат Хоган), то искам да ти/ви кажа, че Гугъл е доста по-поносим, отколкото Бинг-а. Този Бинг си има много основания да казва защо НЕ показва сайтове и съдържания (страници на отделни сайтове), но ако си собственик/собственичка на сайт (или поне имаш рекламки в сайтове на други хора, от които ти зависи приход малко или повече), то наистина ще предпочиташ Гугъла, а не Бинга (и от сорта). Ние (тези в Китай, а и някои по други места) си го ползваме редовно Бинг-чо (в Китай от много време Гугъл е спрян, ако някой не знае), та имаме много, ама много наблюдения как В ГУГЪЛ ПОНЕ ТЕ ОТРАЗЯВАТ :), а в БИНГ може въобще и да не се появиш! (Спомням си един, който беше го обобщил малко едностранчиво, но имаше донякъде резон в казването му: "Ботът на Бинг е тъп!"  ;D ;D ;D )
 Първа страница може да се хване, ако е някоя нискоконкурентна или безконкурентна ниша. (Става дума да я хванеш в Гугъл, не в Бинг, който може въобще да не те намери. ;D Или да не те отчетат там бингджиите, защото си с "ниско качество" и още няколко от техните "защо сайтът Ви не се появява в Бинг"). Сега и ще дам примерче (за всички, които четат тук, а не само за Боянова, която моля да ме извини, ако й се стори прекалено детинско - аз все ги давам много простички, че да са понятни и за по-неуките). Ето го:
 1) Ако направиш нов сайт за нещо, което вече е много търсено и има много сайтове за него (част от които дори са оптимизирани, стари, посещавани и КУП ДРУГИ предимства), например сайт за видеота или сайт за новини, то конкуренцията (на всякакво ниво - количествено и качествено) е огромна и не може да очакваш голям успех.
 2) Ако направиш нов сайт за нещо, което не е много търсено и няма много сайтове за него, то ДИРЕКТНО се класираш на първо място (даже може да си на първо-и-единствено място;D ) - примерни такива неща (на български език) са: "Сикимски дрехи" (Сиким беше държавица между Индия и Китай, която по-късно беше завзета от Индия и вече е част от Индия. Повече в Уикипедията: https://bg.wikipedia.org/wiki/Сиким. Доколкото виждам никой досега думичка не е обелил за дрехите в Сиким, та ако някой направи сайт за това, със сигурност удря веднага топ-а във всичките търсачки! ;D ;) ). Същото е, ако някой направи сайт за нещо като числото 987329832000139098098102983 - веднага на 1-ва страница, веднага на 1-во място (и може би на единствено)... Проблемът е, че почти никой няма да потърси нито за сикимските дрехи, нито за 987329832000139098098102983. :(
 3) Най-хубавото, най-желано, най-обаятелно и най-, най-, най- си е това да намериш ХЕМ търсена, ХЕМ нискоконкурентна ниша (за безконкурентна даже не смея и да мечтая, защото ми звучи като "Прекалено хубаво, за да бъде вярно".) Сега, сигурно ще си помислите, че ако аз знам такива идеи, досега да съм ги приложил и, че нямам какво да ви кажа. Ами не е точно така - имам идея и мога да ги споделя публично, защото просто аз нямам нито времето, нито умението, нито търпението да се заема с нея - блог, форум или какъвто и да е друг тип сайт за трудна наука/специалност (за която сте сигурни, че всяка година има много кандидат-студенти, доста ученици, които се занимават с това, както и достатъчно специалисти, включая и учители, в страната/езика, който сте избрали). Не знам дали е достатъчно удачен, но ще дам пример - форум за математика - ето един впечатляващ БЪЛГАРСКИ ПРИМЕР, който, според Алекса-та, се е изкачил на едно световно ниво - https://www.alexa.com/siteinfo/math10.com. (Най-много посещения от Русия, САЩ и Индия, следвани от Филипините и Обединеното кралство, заемащ в момента 68864-то място в света.)
 За съжаление, всички ние, които тепърва (през последните години) се замисляме за нискоконкурентни ниши сме малко закъсняли. Много пъти съм си "блъскал главата" с "Ех, ако бях се заел със сайтове преди 10-15 години", сега какви ли не успешни неща можеше да имам, но уви... Сещам се за един научно-фантастичен филм, където едни се върнаха назад във времето и един остана там, та изобрети първи Гугъла и разни такива неща и после стана много богат. :):) Всъщност, то не ти трябва да изобретяваш чак Гугъл. Представете си да сте едни от първите, които сте създали нещо по-простичко, например БГ-Мама (bg-mamma.com) - пак нямаше да може да се оплачете, че не сте създали сайт с голяма посещаемост.
« Last Edit: October 25, 2018, 03:18:42 AM by MSL »
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 13195
 • SEO - karma: +503/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Добавям отговор
« Reply #16 on: October 25, 2018, 04:59:19 PM »
 Добавям един отговор, че вчера не можех.
 Философски погледнато (употребявам "философски" в най-добрия му, висш смисъл, а не като повечето нефилософи, които като мислят или пишат "философско" имат предвид "отвлечено", "непрактично" и пр.) това е много вярно "В дълбочина гледано, може да не е толкова розово, колкото отстрани." и важи за всякакви дейности (не само за бизнеса). Дори обикновени спортни игри отстрани изглеждат лесни, но като се включиш в тях (и особено, ако никога не си ги спортувал преди) може да се изненадаш, че не са толкова лесни.
 80% да фалират до една година изглежда доста плащещо. Както казах, виждал съм много хора с дребен и среден бизнес, които са под средното или много под средното интелектуално ниво и в този смисъл е ясно, че немалко от тях няма да се справят. От друга страна, обаче, ако наистина някъде има устойчив тренд (устойчива тенденция) всяка година да фалират 80% (или около 80%) от бизнесите, които са стартирали, това значи, че не само фалират, но някой/нещо ГИ фалира! Защото само с простотия не може да се обясни такъв голям процент (8 от 10)! Определено има пречки, ако наистина някъде е толкова зле положението и такива биха били - високи данъци, рекет, масово обедняване и какво ли още не, но за нормални държави (поносими данъци, липса на криминални елементи в бизнеса, платежоспособно население и т. н.) такъв голям процент фалирали не виждам как ще дойде. (Всъщност аз съм виждал нещо подобно, НО само в ЧАСТИЧНИ и ОГРАНИЧЕНИ места - например има едно площадче наблизо, където от самото му откриване до сега се изредиха доста ресторанти, кафенета и даже салон за масаж. Сигурно не 80% ами и 90% от стартиралите затвориха. Просто мястото е лошо - няма достатъчно хора, наоколо има много конкуренция, наемите са високи. Сигурно има и други причини, но даже само тези да са - разбираемо е, че проблемът е на тези, които са решили да опитват точно на това място, т. е. може само тяхната недалновидност да обвиним за фалита. Но на повечето други места не е така - на улицата, която води до площадчето наемите са по-ниски, няма много големи конкуренти наблизо, човекопотокът е достатъчен и на тази улица с години не може да се види някой да затвори.)
 А сега да се изкажа по вариантите:
 1-ви вариант. Човекът е неук, незнаещ, но ОСЪЗНАВА ТОВА И МОЖЕ ДА СИ ПЛАТИ! Платежоспособен! ("Социално силен" като противоположност на "социално слаб".) Какво по-добре от това? Плаща си, не губи време да учи неща, които не са му интересни, получава желани резултати. Такива може наистина да си отворят бизнеси, за които въобще нищо не знаят - примерно не разбираш нищо от коли, но имаш магазин за авточасти с продавачите, стоките, консултатите. Или пък, например, не разбираш много от сайтове, но си хващаш някой по-грамотен програмист да ти ги прави и/или да ти пазарува вече развити сайтове с приходи... Като имаш парите, всичко може.
 2-ри вариант. Не познавам пряко такива кредитни милионери, но мога добре да си представя. Това явление "милионер на ниво видимост" (видимостта е философско понятие - означава това, което е на повърхността, а не същността на нещата) е често разигравано в по-дребни и (за някои) забавни варианти като "Взел скъпа кола под наем (че даже и костюм под наем) и се представил пред някоя меркантилна ("голд дигърка", тоест "златотърсачка") и успял да я примами." Имаше и разни варианти с яхти под наем - мислят си, че яхтата негова, а тя под наем или все още на лизинг... Та, с една дума - псевдобогаташи, псевдобизнесмени от всякакъв "калибър".
 А и това да имаш милион пари (изключвам разни със свръхинфлация, мисля си за милион в левове, евро, долари и дори в юани) и да не успееш да направиш бизнесите си е или от някакъв адски невървеж или от голяма простотия. Този 1 милион само на 3 части да се раздели - 1/3 в банката за лихви и за резерв, 1/3 в офлайн бизнес и 1/3 в онлайн бизнес, шансовете са огромни. Това си е т. нар. диверсификация на бизнеса. След което реинвестираш и така. Любимият ми случай беше се развил пред очите ми в рамките на около година-две: човекът си имаше туристическа фирмичка, после отвори ресторант с насъбраните пари, а малко по-късно реинвестира и магазин за сувенири - симпатичното беше, че ги беше нагласил едно под друго и едно до друго - "L-образно"  :). Един друг пък отвори първо хлебарница, а после закупи съседната пицария. Така се действа постъпателно и разумно.) /Не обичам да се изказвам "на ангро", макар че във форум не сме на научна конференция, нито пишем дипломна работа и може малко да се посъкращават нещицата, НО тук искам да добавя нещо ключово - лихвите по кредита - не знам какви лихви имат в днешно време банките за 1 000 000 (аз даже не мога да си представя много добре как изглеждат 1 милион пари ;D), но мисля, че ако лихвите са много високи и времето за погасяване е притискащо, то това също може да е основна и дори единствена причина за фалита. Затова и аз лично съм се отказал от "бизнес чрез кредит"/.
 3-ти вариант. Съгласен съм, че няма как да не съществуват и престъпни бизнеси/бизнеси с престъпни елементи. Престъпността се намира и сред бедни, и сред богати. Но се чудя, ако си умен притежател и си с работещ бизнес, за какво ти е да си навличаш неприятности с престъпност?!
 Магазин за хранителни стоки... Не е зле, на пръв поглед, но "подводните камъни" и "айсбергите" са доста в тези бизнеси - наем, разрешителни, данъци, плаващи цени на петрола (влияят на снабдяването, например), законодателни промени, възможната конкуренция, степента на платежоспособност на потенциалните клиенти наоколо... Това са само тези, за които се сещам. Сигурно има още 3 пъти по толкова!
 Дългове. Много неприятно нещо - и за бедните, и за богатите, дори за държавите. Всички тук, сигурно, знаем за външния дълг на САЩ и особено за външния дълг на Гърция.
 За преводите - разбирам. Само че не е лесно да се остане без конкуренция. Тази в чужбина е голяма - всякакви чужди компании има и всякакви евтини преводачи (например от страни с по-ниски цени - Пакистан, Индия, Непал, Бангладеш. Бях чел преди време как се жалват български уебмастъри от въпросните пакистански, индийски и т. н., че подбивали цените, но умни хора им отговаряха, че това е то пазарната икономика). Та, няма как, когато нещата са се глобализирали (малко или повече) чрез интернета да остане някой без конкуренция. Локално - да, но не и глобално. А, иначе, да - браво, евала на човекът, че от преводачество цял апартамент е могъл да си купи!
A fan of science, philosophy and so on. :)

Dimitroff

 • Разбирач & играч
 • SEO sr. member
 • ****
 • Posts: 282
 • SEO - karma: +140/-0
 • Gender: Male
 • Разбирач, играч и предприемач.
  • View Profile
  • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
Re: Тема за бизнес
« Reply #17 on: October 26, 2018, 03:28:33 AM »
Загиващите нови бизнеси са макс. 90% (https://www.forbes.com/sites/neilpatel/2015/01/16/90-of-startups-will-fail-heres-what-you-need-to-know-about-the-10/#3a181a3a6679) и мин. 50% (https://www.reference.com/business-finance/percentage-new-businesses-fail-ffee3c053d8548d1). Навсякъде намират различен процент. Не са малко. Проблемът е, че на повечето места не можеш да успееш в бизинеса. Няма просто няма необходимите условия. Не може да се тръснеш в едно селце с 25 жители (да не приказваме, че има 400+ села с под 10) и да отвориш магазин за компютри. Не може да издаваш порнографски материали в Афганистан. Не може това, не може онова.

За сайтовете. Едни американци казаха, че ако се сетиш за нов идея за сайт тя ще попадне в една от тия 2те категории:
 • Някой вече се е сетил преди теб и е направил сайта.
 • Твоята идея не струва пукнат долар и ще направиш сайт, който няма да има трафик, защото никой не го интересува.
  ;D

Прочетох една интересна гледна точка в един бизнес форум. Накратко интернетът вече се е "свил". Допреди 11 години хората бяха активни в един до няколко форума, блога. Някои имаха лични блогове и блогчета. След това голямата част от тези хора и повечето от новите юзъри превключиха или директно се включиха във Фейса, в Туитъра (в България не чак толкова, но е в първите 50 най-използвани сайта в този момент. Същото касае и Редит, но не мога да не го отбележа, защото няма да е професионално) и... и... то май друго няма галиба. Онези пичове, които само висят в Тубата, по порносайтовете и из геймсайтовете ги изключваме веднага, защото те не са от тези, които ще се регнат във форум за психология, ще четат, ще учат, ще питат. Хареса ми как го нарекоха интернетът вече се е "свил", защото точно тези, които могат да идват по форумите бяха засмукани от Фейсбуковия. Затова няма какво толкова да очаквате от един форум или от един блог.

Не че искам да ви отчайвам и да си кажете "тоя па е ебахти задното колело" само че нещата не са розови и ще е голям късмет, ако не сте изтървали поне последния влак. Ако не ми вярвате вижте в момента кои са първите 50 най-популярни сайта в българската мрежа. Ще си направите полезен извод.
Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 13195
 • SEO - karma: +503/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Re: Тема за бизнес
« Reply #18 on: October 26, 2018, 03:44:07 AM »
 Това, че пишем тук на български не значи, че трябва да се концентираме само върху интернета в България. Все пак има възможности да се правят сайтове и на други езици, и за чужда аудитория. След, обаче, като е станало дума какво най-вече върви като сайтове сред потребителите от България (картината включва и чужденците, които използват интернет в България), ето какво е положението към днешна дата:

"Site   
Daily Time on Site

Daily Pageviews per Visitor

% of Traffic From Search

Total Sites Linking In

"1   
Google.bg
Българската версия на търсеща машина.   
5:37
7.85
0.90%
3,242
2   
Youtube.com
YouTube is a way to get your videos to the people who matter to you. Upload, tag and share your videos worldwide! Less   
8:44
4.90
13.30%
2,373,475
3   
Google.com
Enables users to search the world's information, including webpages, images, and videos. Offers unique features and search technology. Less   
7:32
9.02
3.40%
3,163,310
4   
Facebook.com
A social utility that connects people, to keep up with friends, upload photos, share links and videos. Less   
9:45
3.94
7.30%
6,321,303
5   
Abv.bg
И-мейл сървър от България.   
3:37
3.16
8.50%
1,273
6   
Zamunda.net
    
5:27
9.05
7.00%
738
7   
Wikipedia.org
A free encyclopedia built collaboratively using wiki software. (Creative Commons Attribution-ShareAlike License). Less   
4:05
3.06
58.90%
1,678,498
8   
Olx.bg
    
9:49
8.54
21.40%
307
9   
Instagram.com
    
5:54
3.56
10.10%
1,760,457
10   
Shkolo.bg
Shkolo.bg предлага училищен софтуер и решения за намаляване на бюрокрацията в българските училища.   
9:60
9.50
13.40%
514
11   
Vk.com
Социальная сеть как средство для коммуникации и поиска людей. Международный сервис, созданный российскими разработчиками. Less   
10:01
4.50
4.50%
374,791
12   
Yandex.ru
Поиск информации в интернете с учетом русской морфологии, возможность регионального уточнения. Параллельный поиск по новостям, картинкам, товарам, блогам, адресам организаций. Less   
6:36
3.37
0.70%
260,383
13   
Aliexpress.com
Launched in April 2010, AliExpress (www.aliexpress.com) is a global retail marketplace targeted at consumers worldwide, many of them located in Russia, the United States and Brazil. The platform enables consumers from around the world to buy directly from wholesalers and manufacturers in China and have access to a wide variety of products at wholesale prices. AliExpress is a business within Alibaba Group. Less   
12:29
11.32
9.30%
35,892
14   
Dir.bg
Интернет портал, предоставящ разнообразно информационно съдържание и услуги.   
8:16
5.92
11.70%
3,044
15   
Vesti.bg
Портален сайт с новини, спорт, право, кино, забавления и справочник.   
4:20
3.84
6.50%
721
16   
Blitz.bg
Информационна агенция, която предлага най-горещите новини от България и света - политика, спорт, култура, светски живот и шоубизнес. Сайт с богат архив от журналистически разследвания, уникални фотографии, преглед на жълтата преса, ретро изследвания, кореспонденции от всички точки на планетата,шокир Less   
17:47
7.89
17.60%
853
17   
Bongacams.com
Live Webcam Sex Shows For Free Without Registration! Join largest Adult Sex Cams community and chat with 400+ Online Webcam Models Now! For FREE! Less   
4:06
1.82
10.30%
150,434
18   
Arenabg.com
Сваляне на филми, музика, игри, софтуер . Безплатно гледане на филми онлайн.   
4:20
6.61
4.40%
1,111
19   
Nova.bg
Преглед на последни новини от България и света, бизнес новини, спортни новини, политика, икономика, култура, лайфстайл, шоубизнес, новини за здравеопазване и медицина. Архив с новини за търсене по категории, дата, месец и година на публикуване ... Less   
2:59
3.09
24.90%
159
20   
Imdb.com
Features plot summaries, reviews, cast lists, and theatre schedules.   
3:30
3.97
50.50%
278,815
21   
Sinoptik.bg
    
1:53
2.36
13.50%
294
22   
Pornhub.com
Please contact dice[/at/]pornhub[/dot/]com for any inquiries.   
8:35
3.29
27.40%
9,811
23   
Bazar.bg
    
9:48
6.94
22.80%
145
24   
Vbox7.com
Директория за споделяне на видео клипове, разделени по категории.   
2:36
2.07
53.30%
1,902
25   
Emag.bg
    
6:26
5.49
35.30%
158
26   
Yahoo.com
A major internet portal and service provider offering search results, customizable content, chatrooms, free e-mail, clubs, and pager. Less   
3:56
3.42
7.60%
600,262
27   
Sportal.bg
Sportal.bg is the most popular sports media in Bulgaria. It employs over 40 journalist delivering over 300 daily news from all over the world. Currently the site reaches over 1 000 000 daily pageviews and is the first in Bulgaria to start its own web TV news service. Less   
6:31
2.38
7.00%
510
28   
Xhamster.com
xHamster is a community of open-minded people. Our site contains adult videos, photos, dating, flash games and live sex cams. Less   
12:24
9.77
22.10%
6,412
29   
Blogspot.com
    
3:12
2.40
44.70%
17,816
30   
Gong.bg
    
5:34
5.03
5.90%
299
31   
Zelka.org
    
3:41
6.18
3.00%
57
32   
Bg-mamma.com
За бъдещите от настоящите майки и татковци, за бременността, раждането и осиновяването, първите месеци и години от живота на бебето. Голям форум където може да се потърси и получи съвет. Less   
9:01
5.00
44.50%
637
33   
Alo.bg
Сайт за безплатни обяви категоризирани по населени места и тематика.   
8:02
7.10
36.10%
243
34   
Dnes.bg
Новинарски сайт за новини от България и света на теми - спорт, технологии, социално-културни, здраве, криминалистика, автомобили, политика, бизнес и развлечения. Less   
5:45
3.89
14.90%
708
35   
Jobs.bg
Портал за търсене и предлагане на работа и курсове в различни сфери.   
7:39
7.35
16.40%
286
36   
Mail.ru
Портал Mail.Ru (проект Mail.Ru Group) – самый популярный сайт рунета (30,452 млн. пользователей, TNS январь 2012 г.), запущен 15 октября 1998г. Предлагает пользователям доступ к широкой линейке сервисов: от социальных сетей, мессенджеров и игр, до погоды и курса валют. Является точкой входа в самую популярную электронную почту рунета, входящую в ТОП-5 мировых почтовых сервисов. Less   
5:13
3.47
2.20%
253,311
37   
Twitch.tv
Platform that allows players to livestream their video game play and viewers can chat in real-time. Also offers recorded broadcasts. Lists channels by game name and viewer counts. Less   
5:29
2.68
5.80%
22,774
38   
Zora.bg
Верига магазини "ЗОРА". Телевизори, преносими компютри, мобилни телефони, климатици, хладилници, таблети, лаптопи. Уреди за вграждане, перални, дребна техника. Потребителска електроника. Промо оферти. Покупка на лизинг. Less   
4:01
3.50
41.40%
1,417
39   
Twitter.com
Social networking and microblogging service utilising instant messaging, SMS or a web interface.   
6:01
2.94
9.70%
4,829,448
40   
Mobile.bg
Сайт No:1 за свободно публикуване на автомобилни обяви. Mястото, където се срещат търсещите и предлагащи автомобили. Less   
7:57
1.92
18.50%
306
41   
Xvideos.com
Streaming high and standard definition movies. Categories include hardcore, 'punish' porn, public sex, BBW, ethnic and shemale. Less   
14:53
10.69
20.40%
9,372
42   
24chasa.bg
    
5:40
2.95
26.50%
872
43   
Reddit.com
User-generated news links. Votes promote stories to the front page.   
11:28
7.39
16.40%
424,308
44   
Amazon.com
Amazon.com seeks to be Earth's most customer-centric company, where customers can find and discover anything they might want to buy online, and endeavors to offer its customers the lowest possible prices. Site has numerous personalization features and services including one-click buying, extensive customer and editorial product reviews, gift registries, gift certificates, wish lists, restaurant and movie listings, travel, and photo processing. Less   
7:41
7.86
23.10%
704,365
45   
Fbcdn.net
People use Facebook to keep up with friends, upload an unlimited number of photos, share links and videos, and learn more about the people they meet. Anyone can join Facebook All that's needed to join Facebook is a valid email address. To connect with coworkers or classmates, use your school or work email address to register. Once you register, join a regional network to connect with the people in your area. ... Less   
3:22
2.60
5.40%
52,901
46   
Ebay.com
International person to person auction site, with products sorted into categories.   
9:12
6.86
19.10%
142,677
47   
Mail.bg
Безплатен email адрес с размер 10GB, SMS известяване за пристигане на ново писмо, анти спам защита, безплатно POP3, антивирусна проверка. Less   
3:07
2.56
6.40%
277
48   
Dnevnik.bg
Дневник.bg е сайтът на бизнес всекидневника Дневник. Обновява се постоянно с новините от България и света и с последната икономическа информаци Less   
5:55
3.15
17.30%
1,517
49   
Subsunacs.net
    
1:42
1.66
7.40%
68
50   
Bet365.com
Online sports and events betting. Links to racing form analysis and soccer statistics.   
1:50
1.35
2.30%
3,325
Showing 50 of 500 results" Източник: https://www.alexa.com/topsites/countries/BG
 Наистина форумите са малцинство. Вижда се с просто око какво преобладава.
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 13195
 • SEO - karma: +503/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
 И от текущите новини от България (но съм сигурен, че не само в България е така): "все повече хора не могат да си плащат кредитите"! Което и потвърждава моята увереност, че не е добра идея да се прави бизнес на кредит.
A fan of science, philosophy and so on. :)

boyanova6

 • SEO sr. member
 • ****
 • Posts: 331
 • SEO - karma: +155/-0
 • Gender: Female
  • View Profile
  • Сайт за бизнес
Re: Тема за бизнес
« Reply #20 on: October 27, 2018, 02:27:07 PM »
@ Dimitroff

Интересна гл.т., така е. Аз наскоро чух друга такава, докато изучавах дигитален маркетинг.

Първо за блоговете. Умрели били. Не помня точната статистика, но беше голям процент от всички сайтове да продължават да са именно блогове. За пример за блог с най-голяма посещаемост (не в България) се даде този с над милион реални посетители на ден. Беше от типа блог, който описва програмни кодове в полза на блогъри.

А моят опит с форуми (отново не в България), потвърждава, че и те не са умрели. Поне не в чужбина.

Умират обаче в България конкретно. Това си има причина. За мен е проваленото образование и масовото ниско ниво на интелект. Резултатите са видими дори само като се загледа човек в самите умрели блогове, форуми, както и в т.нар. новинарски такива.

Масовата практика е блог или форум с две мнения в него. Оставям настрана, дето е на безплатен домейн и хостинг. Ама вътре няма съдържание, а малкото написани неща къртят миФки. При това положение, с два материала съдържание на кръст, то и приятелите на нашия нискоинтелигентен админ не се задържат вътре, защото няма обновяване на съдържанието.

От друга страна е интелигентният човек, който има следният проблем. Създава съдържание, ама на простака с празното пространство между ушите това му идва нагорно и не чете, не участва, защото иначе току виж почнал и да мисли, пък това да мисли е страшно.

От трета страна е и самото некадърно модериране, което тотално отказа грамотните хора да посещават български сайтове и форуми и ги изпъди да четат чуждестранните такива, за да се радват на добра модерация. Най-ясно личи по "модерирането" (кавичките са нарочно) на новинарските сайтове. Масовият случай е: Публикуваните материали не отговарят на елементарни стандарти за журналистика (включително с правописни грешки вътре). А в коментарите 3-4 трола спамят безсмислици. Т.е. при това ниво на дейност единственият трафик идва от нискоинтелигентни особи, които знаят две псувни и ги пишат под всеки нов материал. Общо взето като прочетеш веднъж един трол и ти е ясно какво ще го видиш да пише под всеки материал до края на жалкото съществуване на сайта.

Бай Ганьовщината, която допусна такъв тип модериране да стане стандарт в България, отказа интелигентните хора да четат. Същите и не създават съдържание, защото не виждат смисъл да го създават. Но най-вече защото си преставят как ще почнат да пишат, ще вложат труд от себе си и накрая читателската аудитория ще е тролска, ако изобщо я има.

В резултат в България блогове и форуми- това наистина се свива. Дали ще изчезне? Надали, тъй като за щастие, тези работи като блогове и форуми, имат доста хубава посещаемост в чужбина и това няма как да доведе до закриването им.

В България обаче се получава една своеобразна празна ниша, защото всичкото идиот е във ФБ (място, което останалите ползват само за реклама по ред причини). Който е умен и има време и възможности, сега е моментът да се възползва от липсата на конкуренция и да прави смислен сайт с визия за печелене на пари от него.

Докато още няма направени качествени сайтове в дадена сфера, за да може да се хване място в гугъл. Малко като в примера с агенцията за преводите, докато конкуренцията се гърчи и е намаляла, някой хваща вълната и се издига на гребена. Щото тези некачествените сайтове, особено правените на безплатни домейн и хостинг, в един момент ги трият "фабрично", да си освободят място. Отделно собствениците на некачествени сайтове, които си плащат за домейн и хостинг, също като видят, че не върви и те закриват проектите си. Стратегията е да се въоръжи човек с търпение и да не спира. И това е само стратегията в нейното начало и малка част от условията за успех.

Идеята е като се прави сайт да не се прави просто като идиотите както правят нещата, защото ще се получи същият трагичен краен резултат.

Пак от уроците ми по дигитален маркетинг. Правейки сайт (блог, форум) винаги трябва да се мисли в посока какво ще накара потребителите да го ползват. Мнозина се бъркат, че е самото съдържание на сайта. Всъщност не, самото съдържание на сайта е само един от цяла поредица елементи, които биха довели и задържали потребителите вътре в ресурса.

Затова при все че аз поради влошено здравословно състояние не си развивам кой знае колко блога и форума за психология, както и тези за бизнес (там правя бизнес работилница в момента, ама не зная кога ще я завърша и пусна), то аз имам посещаемост, каквато други, че и по-стари във времето блогове и форуми за психология нямат (блогът за бизнес не го коментирам, защото там съвсем нищо не съм почнала да правя, но ще подкарам и там нещата).

Говоря за реална посещаемост на проекта ми за психология от хора, не от ботове. Хващам устойчиво във времето покачване на интереса във времето, ако се вярва на гугъл анализите. При това имам търпението да чакам, защото при липса на пари за реклама по правилния начин, а и защото нямам време да развивам с тези темпове, които биха ускорили развитието, то аз ще има още доста да си чакам нещата да се случат по "безпаричния вариант". Бавно, но ще се случат и без да влагам пари, защото знам какво правя и гугъл е на едно мнение с мен, че е с костенурски ход, но е в правилната посока на развитие.

Т.е. условията за достигане до заветния успешен сайт (блог, форум) са се променили. Вече да се добият потребители на даден сайт, се иска не само той да се направи и да има ключово съдържание, а и познаването на още доста чалъми, една част от които не касаят нито техника, нито изработка, а са чиста психология и още по-чист маркетингов подход.

Като пример за успешно прилагане на подобна стратегия мога да дам сайта на Софтуерен университет.  Онлайн обучението там набира куп народ. Но за да се случи, не самият сайт на Софтуни сам по себе си е виновен. Наков има предварително изградено име, отделно дето има много добър маркетингов подход. Демек първо е личностният брандинг, после е рекламата на база този личностен брандинг и чак тогава вече, ура, пълен сайт, който е с ок изработка и прави едни хубави приходи.

И други предлагат онлайн обучение на софтуерна тематика, но не и с този успех. И не са ми толкова интересни.

Може би затова и обичам да наблюдавам успели сайтове. Има неща, които отиват по-далеч от сайта като такъв. Не се виждат на пръв поглед. Но без изпълнението на въпросните неща, самият сайт не би имал успеха си дори на една капка.

boyanova6

 • SEO sr. member
 • ****
 • Posts: 331
 • SEO - karma: +155/-0
 • Gender: Female
  • View Profile
  • Сайт за бизнес
Re: Тема за бизнес
« Reply #21 on: October 27, 2018, 02:53:56 PM »
@ MSL

И аз съм на мнение, че бизнес с кредит е абсолютно лошо нещо. Ако изобщо се прави бизнес с кредит, трябва да е с много проучване, много повишено внимание и доста треперене. Някои и така почват, че и успяват. Но са малко хора.

Ако трябва да градирам, най-полезният и безопасен вариант е БурканБанк Инвест (лични средства). После са безвъздмездните финансирания, които обаче са изключително трудно докопваеми. И чак на последно място са кредитите от банка, макар именно те да са най-разпространеният вариант за старт.

Това за социално силните е правилно наблюдение. Там, където има средна класа, бизнесът върви повече от там, където няма такава. Причината е ясна. Те имат финансовата възможност да си платят на хора, които да им свършат нещата, от които не разбират. Което е хубаво и в макроикономически план, защото създава по веригата заетост и хората се дърпат взаимно нагоре в печеленето на пари, които пък една част от тях под формата на данъци влиза в държавната хазна. И като цяло логиката е, че такива държави са си ок и се живее ок в тях.

А тук в България няма средна класа. Има малко много богати и останалото е стъпкано тотално от бедност. Резултатът е изключително лоши условия за стартиране на бизнес, при които да си нискоинтелигентен и да подхванеш бизнес е доста често равно на бърз фалит. Съответно няма разпределяне на пари по верига на превъзлагане, съответно и данъци в хазната на държавата не влизат. А и средна класа няма и няма как да се завъди при такъв вид държавна политика в сферата на икономиката, социалните дейности и не на последно място, също и образованието.

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 13195
 • SEO - karma: +503/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Re: Тема за бизнес
« Reply #22 on: October 27, 2018, 06:14:29 PM »
 Принципно май няма какво толкова да се оспори или допълни, но темата (темите) са ми "по вкуса" и ще се изкажа (или както някои го наричат "изокамам"  :) ).
 Преди време един човек ми беше казал нещо в онзи смисъл за блоговете (отнася се въобще за сайтове със съдържание) - научил един друг да пише за новите мобилните телефони (и/или някаква друга "техникарска" тематика, не помня точно) и човекът си изкарвал по 50 долара на месец от рекламите. По около 1,70 долара на ден, значи, вярвам му. Човекът подчерта, обаче че с такива теми ставало, а не с философия (може би имаше предвид мен, че се увличам повече по философски и хуманитарни тематики и, мисълта му бе, че 100 пъти повече някой ще потърси да чете за "новия iPhone" отколкото за "Жак Дерида" или "Гълъбовото суеверие" (експеримента на Скинър).) Това, което ти пишеш - блог за полезни програмни кодове - сигурно също е доста по-посещаемо от, да речем, блог за хунските династии.
 Ясно е, че много от сайтовете (блогове, форуми, социални мрежи дори и други типове) спират, но както сме обсъждали въпроса и с други, за да спре нещо значи (обикновено), че не е било рентабилно. Ако освободи ниша и я заемеш ти, почти сигурно е, че пак ще е нерентабилно (освен, ако наистина не става дума за адски дебилно изпълнение преди, а сега ти, или който и да е друг образован и знаещ, можещ човек, като се заеме да изкусури нещата на висота и да започне да се печели.)
 За НЕКАДЪРНОТО, БЕЗОБРАЗНО и НЕСПРАВЕДЛИВО модериране - напълно имам представа за какво става дума, защото с немалко модератори/администратори съм влизал в конфликт (едно време, де, когато се занимавах и с такива. Вече не, но още помня всякакви абсурди.) Това Е И СИ ОСТАВА много главен фактор за посещаемостта. Още помня едни (уж образовани хора, защото то необразованите са ясни), които от глупост си опропастиха форума с техните постоянни банове и то на хора, които наистина изгаряха от желание да им пишат (някои даже по над 5 пъти се регистрираха с надеждата да не ги банват отново). Накрая никой не остана с техните банове, двоен стандарт и... хората се отказаха. Някои други форуми имаха не чак такава, но сходна съдба - от много банове, агресивност, двоен стандарт и пр. им останаха само единици потребители, а можеха да имат десетки пъти повече.
 Успелите и тези, които ще успеят са малко. Аз съм на принципа да не се надявам на такива неща и затова, май и лично съм ти казвал, че е по-вероятно проектите ти да не успеят, отколкото да успеят. Виждаш къде се съсредоточава трафикът основно: 1. Търсачките (главно Гугъл, Яндекс, Яху...), 2. Видеосайтовете (Ютюб, Вйбокс-7, филми, порнографии...), 3. Е-пощи, 4. Новинарски сайтове, 5. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО социалките (Фейсбука, ВК-то...), 6. Спортните...  Да не им правя пак анализ на вече постнатите по-горе, вие сте ги видели сигурно вече. Картинката е ясна, че много малко (предвид профила на средния потребител днес) ще се заинтересуват от нещо, което е извън видео, новини (вкл. клюки), игри... От тези малко останали, които наистина искат и намират време за нещо различно - икономика, психология, философия... повечето вече са привлечени от налични сайтове по тези теми и привличането им към новопоявил се блог, форум, социалка и каквото и да е друго си е доста трудна работа.
 Относно бюджетите (държавните бюджети) - да се изкажа по-общо: като на миролюбец/пацифист и почитател на науката ми е правило винаги отвратително (отвращаващо ме) впечатление колко много пари отиват за войни, военни, оръжия и колко малко за наука (изключвам науката, която обслужва военната промишленост и открива "полезни" неща като бактериологични, вирусни и пр. оръжия)! Така че зависи този бюджет за какво отива, зависи дали наистина всички данъци влизат в хазната, а не се крадат част от тях, зависи от много неща. Въобще няма да ме трогне това, че примерно бюджетът на Саудитска Арабия е намалял (например) - никак не ми допадат теократични монархии, приличащи на същински средновековни царства (халифати), където нямаш право даже да си атеист и да имаш научна картина на света (да не говорим за съпричастност към военни конфликти по света, убийства и т. н.) Искам да кажа, че ако една държава има добро правителство/добри управляващи, то нека да е добре и с бюджета, защото нещо ще отиде за добруването на хората в нея и дори извън нея, а не за злощастието им.
 Всъщност права си за средната класа, че колкото по-добра/голяма е тя, толкова повече клиенти, но има едни изключения, за които може и да съм писал другаде. Ще дам пример, може да ти/ви е интересно. В някои туристически градове/курорти по света почти няма средна класа - преобладават бедните и яко експлоатираните (на минимални заплати, с много удължено работно време), ОБАЧЕ нали идват богати (на фона на местните дори "свръх-богати") почиващи от по-развити страни или просто богаташи от местните. Те и само те са достатъчни за местния бизнес, който богатее, а в същото време цените скачат, местните хора стават по-бедни, защото не всеки може да е бизнесмен. Ресторантът няма да свали цените, защото местните нямат много пари, при положение, че е пълен с чужди туристи, например! Същото няма да направи и супермаркетът, и всички останали. Те си искат печалбата и я получават, пък било то само от 1% от населението, което присъства. Въобще не им дреме за останалите 99% и те страдат както от все по-покачващи се цени, така и от ниски заплати. Така че ето ти пример, където и без средна (местна) класа е напълно възможно бизнес да успее, да просъществува. (Това е изключение, но понеже е икономически любопитно, реших да го добавя тук). Има още един пример - с цените на имотите. Има места по света, където местните рядко могат да купят апартамент, но цените постоянно вървят нагоре. Защо? Защото от други места (по-богати градове в държавата или чуждестранни купувачи) отиват там и веднага купуват апартаменти, вили... Ами много ясно, че цените ще стоят високи и дори ще стават по-високи при това положение, независимо че местната средна класа може и да я няма на 5% даже... Това е.
 А като стана дума за простаци, идиоти и хора с празни пространства между ушите - вчера имах отново възможността да се "насладя" (т. е. погнуся казано направо) от един такъв, който стигнал до идеята, че циганите (индо-европейци) и евреите (семити) са роднини ("от една кръв" били) и още други тъпотии като това, че "всички" гонели и убивали евреите по света още от преди новата ера. Човекът хал-хабер си няма от това, че в много периоди и места евреите са били добре - Османска иимперия, Китай, СССР... Толкова си може. За такива майка ми казваше: "Раждат се тъпи, живеят като тъпи и умират тъпи."
A fan of science, philosophy and so on. :)

boyanova6

 • SEO sr. member
 • ****
 • Posts: 331
 • SEO - karma: +155/-0
 • Gender: Female
  • View Profile
  • Сайт за бизнес
Re: Тема за бизнес
« Reply #23 on: October 27, 2018, 08:22:13 PM »
@ MSL

С този човек и подчертаното от него:

"Човекът подчерта, обаче че с такива теми ставало, а не с философия (може би имаше предвид мен, че се увличам повече по философски и хуманитарни тематики и, мисълта му бе, че 100 пъти повече някой ще потърси да чете за "новия iPhone" отколкото за "Жак Дерида" или "Гълъбовото суеверие" (експеримента на Скинър).) Това, което ти пишеш - блог за полезни програмни кодове - сигурно също е доста по-посещаемо от, да речем, блог за хунските династии."

Та с него имам склонност виртуално и като с неприсъстващ, демек на общо основание, да поспоря.Представи си тематика, дето е от типа Месопотамия, Финикия, скити, сармати, юечжи, саки и не помня какво още. Този с "новия iPhone" ако го питаш, ами няма да се чете (примерно защото не е и чувал да речем за сармати и не може да си представи друго). А аз зная такъв сайт- ами вади уникални 7000 посетители и върви.

Горе в примера, подчертавам израза: "в подходящи ръце". Защото има значение и това. Сайтът е пълен с литература, като тип читанка е по тези въпроси, литературата е чуждоезична. Студенти и прочие се възползват от него. Правено е с мисъл и е ок.

Така че примерно блог за хунските династии като нищо в подходящи ръце ще отнесе "новия iPhone", колкото и на някой да не му се вярва, че е възможно. Ето идея. Сайт, посветен на Древен Китай и на онези области, попадащи в китайския културен кръг. Ама ориентирано не само за любители, ами и като за студенти и да е на английски език. Ще отнесе  "новия iPhone" не, ами и няма да има стигане, ако на някой на пръв поглед да му се струва обратното. ;D

Така че пак на примера със сайтовете. И май важи и за бизнеса. Не е от значение, поне за мен, такова нещо като: "върви им на другите/не им върви на другите". Не го броя за фактор. Има много примери за неща, които "вървят при другите" и като попаднат в "грешните ръце" и спират да вървят. Ами важи и обратното. Не върви и не върви в хиляди ръце, докато не си намери майстора, при който ще върви не, ами и ще лети даже.  ;)

Най-фрапантния пример е за продаването на готово нарязан хляб. 15 години не върви и не върви. И ако се водим по акъла на другите, никога и няма да тръгне. Докато не си намерило цаката от някой, който просто не се водил по чужд акъл. Ей сега върви не, ами лети. Нарязаният фабрично хляб си се продава сносно. И има патент, от който авторът на нарязания хляб си печели.

Яка идея. Вярно, че е с бавна реализация, ама накрая си има успех. Пък по-добре бавен успех, отколкото никога нищо.

Факторите, които определят успеха и на сайт, и на бизнес, са други и не са един или два, а са много и зависи и съвкупното им действие. =)

За бюджетите на ненормалните държави съм съгласна с теб. За мен са ненормални държави всички, в които се готвят за война. Ненормална държава е и такава, която си има и някоя  господстваща религия (без значение коя религия). Има ли религия, значи се подтиска свободата на мисълта и развитието на научно мислене.

И това със сферата на туризма е добър пример. Веднага се сещам и за още подобни.

Хавай ли беше, абе нещо подобно. Известна туристическа дестинация, в която за туристите е ок, за търговците е ок, но всички останали са отънали на дъното на мизерията. В резултат и престъпност висока, и условия лоши. Но - известна туристическа дестинация и за местните никой не му пука.

Ей това:

"За такива майка ми казваше: "Раждат се тъпи, живеят като тъпи и умират тъпи.""

Много ми хареса! Правилно е! Има си такива хора и точно така са си! При тях не може да има развитие. Те толкова си могат. Ако има развитие, то е някакво изключение, което не променя правилото.

Nadia

 • SEO sr. member
 • ****
 • Posts: 285
 • SEO - karma: +81/-0
  • View Profile
Re: Тема за бизнес
« Reply #24 on: October 28, 2018, 01:33:44 AM »
Едно момче ми каза, че хората гледат рекламите в Тубата, защото знаят, че след тях ще гледат безплатно песен, скрита камера, животни и т. н. Намерихме страхотничка бизнес идея, която ще ви дам безплатно. Представихме си, че хората са се спрели не пред таблетите да гледат нещо в Тубата, а да си купят салам. Пускате им да гледат реклами и получават един салам безплатно, защото са гледали реклама. :D

Имам и още една идея за сайт с много посещения. 100 процента работеща. :D Всеки посетител получава по 1 лев, когато напише 1 пост. Смятам, че такъв сайт ще надмине наистина Воут по посещения. :D

boyanova6

 • SEO sr. member
 • ****
 • Posts: 331
 • SEO - karma: +155/-0
 • Gender: Female
  • View Profile
  • Сайт за бизнес
Re: Тема за бизнес
« Reply #25 on: October 28, 2018, 01:43:27 AM »
@ Nadia

Злоупотребата с рекламата е довела до известната доста отдавна слепота за реклама. Хората просто не отразяват рекламата, която е натрапена. Големите фирми по навик продължават да натрапват реклама, въпреки че е неефективно, защото имат бюджет за харчене и пари за прибиране под формата на заплата за рекламния отдел.

Но ако аз не съм собственик на преуспяла фирма и ми е важно да имам реални клиенти, то НИКОГА няма да платя на тубата  или на някоя ТВ, някое радио, да ми пуска реклама. Определено и няма да ме интересува никой, който гледа насила реклама.

И впрочем доста законодателства преследват обяви от типа: гледай реклама и прибери пари (или друго, все тая е), понеже това по същество е обиране на парите на рекламодателя, без той в замяна да получи нищо.

Това по частта с гледането на реклама без клиентът да му пука за рекламата.

А по частта:

"Всеки посетител получава по 1 лев, когато напише 1 пост. "

Такъв сайт златен ще излезе, отделно дето ще се напълни с идиотизми и идиоти. Неизбиваеми пари, залудо дадени.

Ще ми се темата да бъде малко по-конструктивна.

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 13195
 • SEO - karma: +503/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Re: Тема за бизнес
« Reply #26 on: October 28, 2018, 01:45:01 AM »
 Да, не е лоша идеята, стига да имаш рекламодателите на Тубата, които да се съгласят да рекламират пред магазин за безплатен салам. ;D Нещо като във вица: "Сватбата ми с най-красивата актриса е 50% сигурна? Как така? Ами аз съм съгласен, остава и тя да се съгласи." Та и с тази идея - идеята е на 50% работеща! ;D ;D ;D

 И аз това съм си го мислил много пъти, ей! Ако раздаваш пари и много хора ще те посещават. А понеже парите, които ще раздадеш, ще са много повече от приходите, които ще дойдат от тези хора, то за отрицателно време ще се превърнеш в "Най-забележителния благотворител на века - на червено е и пак раздава!" ;D
A fan of science, philosophy and so on. :)

Dimitroff

 • Разбирач & играч
 • SEO sr. member
 • ****
 • Posts: 282
 • SEO - karma: +140/-0
 • Gender: Male
 • Разбирач, играч и предприемач.
  • View Profile
  • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
Re: Тема за бизнес
« Reply #27 on: October 28, 2018, 01:47:15 AM »
Ако хванеш студентите от една специалност да ти посещават сайт, който е посветен на тази специалност (и няма конкуренция), то може и да биеш блог за айфони, който се конкурира с още 1001 такива блогове, защото при теб ще влизат по 1000-2000 студента, а при него от 1 000 000 айфончика няма и 500 да дойдат. Сайтове, които предлагат материали в помощ на студенти, ученици, учители и учени имат потенциал.

Династиите и айфоните могат много лесно да се оценят по брой търсения. Надявам се знаете как се сравнява брой търсене на 2 кл. думи. Ако не знаете - питайте, ще обясня. (И не забравяйте, че много търсения не са равни на много пари от рекламите. Някои думи са много по-скъпи от други думи. Но вие сигурно и това го знаете.)

Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

boyanova6

 • SEO sr. member
 • ****
 • Posts: 331
 • SEO - karma: +155/-0
 • Gender: Female
  • View Profile
  • Сайт за бизнес
Re: Тема за бизнес
« Reply #28 on: October 28, 2018, 01:49:43 AM »
@ Dimitroff

Аз обяснения не отказвам! Давай ги. Ще е удоволствие да ги чета!  =)

Dimitroff

 • Разбирач & играч
 • SEO sr. member
 • ****
 • Posts: 282
 • SEO - karma: +140/-0
 • Gender: Male
 • Разбирач, играч и предприемач.
  • View Profile
  • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
Re: Тема за бизнес
« Reply #29 on: October 28, 2018, 01:53:17 AM »
Да... Ще се избият да рекламират пред месарски магазин, само саламите не знам докога ще ги раздавате. ;)

Опа! Супер! Ако пък се бръкнеш малко ма само малко по-дълбочко и им даваш по 2 лева на ден, тогава не Воута, но и Редита ще изпревариш. Вервай ми! ;D Колко му е? Едни 20-30 млн. лева може и да стигнат. След това сайт с толкова голям трафик може да го продадеш на някой за 50 млн. лева и да си избиеш парите. ;) :P

Майтапът си е майтап, но майтап на голо не става, нали знаеш поговорката? Вие едно време така се надявахте, че и Воутът ще надминете и разминете, а какво стана? Не стават лесно нещата.
Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

 

Place your ads here ($4/day, $21/week or $60/month)

Your advertisements here ($4/day, $21/week or $60/month)

About the privacy policy

How Google uses data when you use our partners’ sites or apps

Post here to report content which violates or infringes your copyright.