☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your advertisement here ($5/day, $28/week or $90/month)

Your ad here ($5/day, $28/week or $90/month)

Your ads here ($5/day, $28/week or $90/month)

Author Topic: Разни беседи, спорове и мнения от отминалите години  (Read 8596 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Dimitroff

 • Разбирач & играч
 • SEO sr. member
 • ****
 • Posts: 282
 • SEO - karma: +140/-0
 • Gender: Male
 • Разбирач, играч и предприемач.
  • View Profile
  • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
Този сайт е по правилата и е против дискриминацията, насилието и въобще е много пацифистки и френдли. Някъде по-нагоре четохме, че има и добри цигани; не са всички цигани лоши. Има и сериозна тема за циганите (ромите). Но блок 20 в Ямбол не беше най-доброто, което можеше да видим от циганите. И имаше едно мнение от отминалите години, което ще ви дам тук да го прочетете.

"Събориха блок 20 до Ямбол

20.09.2010

Ей най-накрая да покажат някакво действие. Не знам кмета от Саркози ли взема пример или му е писнало и на него от този блок… Но най-сетне започнаха да го събарят… Е гледахме новините, не мина без инциденти, но тъпите обитатели сами са си виновни. Има една стара приказка – не сереш там където ядеш! Дори кучетата го знаят, но явно циганите не! Интеграция ли? Помощи ли? Съчувствие от мен няма да получат. Разбира се ще се намерят и такива мазни лицемери които искат да хванат някакви ползи от това. Знае се защо ги търпят циганите, защо им дават по-малко колкото да не се изядат един друг. Няма да се хабя да пиша за това, на всички е известно кое и как. Лошото е че тези ЦИГАНИ от този блок ще се пръснат по околните села и ще крадат и правят малки локални гета пълни с мизерия и гнус.
Според мен този блок не трябваше да го събарят, а да го направят МУЗЕЙ НА ЦИГАНСКАТА ДЕБИЛЩИНА. Малки и големи да му се радват и да го посещават и не само те, а и чужденците като идват в България, да им правят задължителна обиколка на блок 20!  Да го запазят като един ямболски „ЕТЪР“  и да се насладим на бита и ежедневието на циганите!

Всички знаят как може дасе реши този проблем, но на никой не му изнася да се занимава с това! Колко му е да се разреши да гласуват само хора със минимум средно образование? Колко му е да не се дават помощи на многодетни семейства ако родителите пак нямат поне средно образование? Аз не искам да живея заобиколен от циганска сган. Но явно на вас ви харесва… Пожелавам на сички които си заравят главите в пясъка, да живеят заобиколени от подобни блокове. С нагли циганки които реват ч не им дават помощи и жилища! Които са научени че на тях им се полага и ако не им се дава доброволно, да си вземат сами!"

Ето и един от коментарите от онова време.

" dejaviewer on 05.10.2010 at 17:05

Аз още си спомням един репортаж с ена мърла дето възмутена изгряка- „мчи те утри ши пуискат и тока си плащами, аамаха..“ Интеграция? Моооляя?!
В тоз случай 1во се минава през „Цивилизация“, па най-подир с другите. Аз шса чудя отде да да избарам пари, а муджахидин с мазна физиономия дъвчещ баничка, от прозореца на 1 бмв ми вика-“бате, радио да ти требе?“ Бе мани бе…"

Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

Dimitroff

 • Разбирач & играч
 • SEO sr. member
 • ****
 • Posts: 282
 • SEO - karma: +140/-0
 • Gender: Male
 • Разбирач, играч и предприемач.
  • View Profile
  • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
Още едно в контекста на предното. Вица за "Десетте рИмски правила!"

"Десетте рИмски правила!


    Не работи – българите да работят.
    Не кради, а си вземай.
    Не лъжи – много.
    Прави деца, държавата ще ги гледа.
    Не учи, а ходи да просиш.
    Не плащай за ток и вода,  те ти се полагат.
    Ако по релсите не е минавал влак от 3 дни може да ги вземеш.
    Жиците растат по стълбовете – набери си.
    Не се къпи, калявай си имунната система.
    Не спазвай законите, ти имаш права!
"
Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

Dimitroff

 • Разбирач & играч
 • SEO sr. member
 • ****
 • Posts: 282
 • SEO - karma: +140/-0
 • Gender: Male
 • Разбирач, играч и предприемач.
  • View Profile
  • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
Минавам на едно друго, посветено на хранителни продукти (с цензурката на по-хард нещата, за да няма банове).

"Горда “Стара Планина” – пак ли ще ядем л.йна?

Подмамен от носталгия към стария вкус на колбасите се засилих към Кауфланд, за да си напълня потребителската кошничка с месни изделия, носещи гордата емблема на държавния стандарт. Намерих си кебапченца… забравих им марката за съжаление, но изглеждаха все едно са ги запечатвали там на място. Купих салам “Стара планина” две марки на “КЕН” и “САЧИ” и Кренвирши на “САЧИ” както и тяхна каймица.
Първо трепнещ от очакване си цвърнах кебапченцата… Чесно казано харесаха ми, чак се учудих :) изядох поне 5 и то с кеф… напомниха ми на вкуса от селски сбор отпреди 15 години. Израдвах се почти идеални бяха не чак на 100%, но си заслужаваха! След ден два от каймата си направих и принцеси… отлично! Личеше си че е от месенце:). Вече доволен, с кеф отворих и салама на Кен… Е там малко се поразочаровах, но все пак по-добре отколкото боклуците които предлагат по-принцип, не бях ял салам без да го изплюя поне от 10 години. Има вкус на Камчия от ехеехехехеееее време оно :) малко на цвят не го бяха докарали, но карай- бял кахър… обаче хубавото свърши дотук…Кренвиршите на САЧИ бяха най-голямото разочарование,  ужасяващо гадни с цвят и мирис дори по-гаден от кренвиршите които си продават ибез емблема истандарт, техните бяха хубави самокато ги пуснаха, когато им тръгна рекламата преди няколко години ” кренвиршите от месо”… СУХИ… ТЕБЕШИРЕНИ,  ОТВРАЩАВАЩО ГАДНИ… ПОНЕ КУЧЕТО ИМ СЕ ИЗКЕФИ /но то е маниак на тема кренвирши и яде всякакви от  2 лева килото до такива от 10 лева килото:)/… ВЕДНАГА ОТВОРИХ И САЛАМА ИМ!!! СЪЩАТА РАБОТА! Oтново гадория ! Oтново стандарт друг път… И тук се замислих…  има стандарт да се прави от месо… Проблема е какво е оопределението на стандарта за месо ?  Защото за месо се смята всичко в животното: кръв, сланина, субпродукти ? Добре – няма соя, обаче защо вместо соята трябва да има само смляни кокали ,рога и копита? Не трябва ли да се даде дефиниция на месо да си е само мускулна тъкан? То бива бива наглост, но това е просто извращение, защо цената е двойна а качеството не? изобщо започвам да си мисля че цялата тази патардия около държавния станарт е пак, за да можеда ни накарат да си даваме парите. Един вид реклама платена от по-големите производители, за да ни прилъжат.
Разбира се в българия нищо не се прави за народа:) а всичко е от народа! Тотално съм разочарован от колбасите… опитайте ги и вие и дайте мнението си ? Пак лисме излъгани ? Разбира се ние сме свикнали… Като проститутки на оживена тираджийска линия сме… свикнали сме да ни ш.бат и даже не ни прави впечатление… Дори и размера вече няма значение…все едно сме хванали мазоли на з.дника и не може да ни уплаши и най-големия… тир."

Коментарите, които имаше на това:

"dejaviewer on 07.10.2010 at 00:18
Че тя Камчията брат от едно време е като луканка ко я сравняваме със сегашните саламоподобни. Оня ден давам на котарака ми някво саламено Сачи и лешпера му с лешпер така ма погледна…аха да каже-” Ти май..м?”


Александров on 23.11.2010 at 15:04
Жена ми гледала рекламата по ТВ на онзия детския САЧИ, и решила да вземе за малкия. Хубаво, ама като го отворила и лъхнала някаква гадна миризма (не на развалено, по скоро на нещо, което просто не става за ядене) и се отказала да му го дава. Опитала се да го пробута на питомците ни (имаме си 7 котки), но никой от тях не прояви и бегъл интерес дори.

Към настоящия момент, единствено “Сух Шпек РЕЗЕРВА” на Перелик ядем…опитвали сме доста други шпек салами – уви. А за кайма – у нас, след редица тестове сме се спряли на САМИ-М и Народна.

Anne on 26.01.2011 at 04:10
Честно казано не мога да си обясня как може да ядете трупове.. Направо ми се повръща при тази мисъл! Това, което виждате по магазините, “вкусно” и привлекателно на вид е блъскано с хормони и антибиотици, да не говорим за истинския цвят на месото, преди да го оцветят с разни химикали какъв е.. сиво-жълт!


Anne on 26.01.2011 at 04:13
А да изтезаваш детето си като го “храниш” с тази отрова е престъпление!! Не съм някаква фанатичка.. Просто съм от тези, които се събудиха, макар и късно.. Но по-добре късно, отколкото никога! Помислете над това, все пак нищо не ви пречи да отделите 5 минути и да понаучите непознати до този момент за вас неща за вегетарианството, които са много интересни между другото.. Ей така, от обща култура.. В 21 век сме, по дяволите!

wanio on 02.02.2011 at 23:58
Имайте впредвид,че саламите, луканките и другите колбаси имат в състава си Е250 – натриев нитрит, причинаващ рак на панкреаса и дебелото черво. Сигурно сте забелязали, че ако оставите резен от един салам Стара Планина, цветът не се променя. Именно Е250 е причината.

Сашо on 28.02.2011 at 20:10
За другите неща не знам, но кренвиршите на двете фирми които опитах бяха като хартия :? Салам по Стара Планина на Тандем ставаше даже беше вкусен, но те попринцип си правят хубави и качествени продукти. В крайна сметка какъв беше смисъла от Стара Планина за колбаси…

pti on 02.01.2012 at 23:42
Хубаво, че имаш добро куче. Моето не яде и прошуто и шунка и луканка.
Anne е права – вегетарианство. Но и там я има цялата таблица на Менделеев :-)"
Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

Dimitroff

 • Разбирач & играч
 • SEO sr. member
 • ****
 • Posts: 282
 • SEO - karma: +140/-0
 • Gender: Male
 • Разбирач, играч и предприемач.
  • View Profile
  • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
Представям ви едно от отминалите години за Черноморец. Аз съм бил там на почивка и мисля, че е правдиво написано, защото съм съгласен с почти всичко от написаното.

"Черноморец – курортно селце за средностатистически семейства.

Там някъде на двайсетина километра от Бургас се е сгушило малкото черноморско курортче от народен тип. Засенчено от близоста на Созопол, Черноморец все пак е намерил своето място в туристическия бизнес. Селцето си има своя чар, малко и уютно… романтика и идилия. Близо е до Бургас и се стига лесно. Цените са ниски и по джоба на всеки спестил някой лев от мижавата заплата и заделил за 5 дена морски геройства. Изобилие от кръчми една до друга, скари, пилета на грил, дюнери, катми, закуски. Разбира се ако очаквате невероятни кулинарни изживявания ще си останете само с надеждите. Кухнята е простовата и съобразена с желанието на масовката. Ниски цени = непрофесионални готвачи, не се надявайте да останете очаровани от това което се предлага по ресторантите. Все пак става за гладни хора.

Нека паркираме колата и се разходим из селцето да видим какво ще открием.
Е в силния летен сезон паркирането се оказва невероятна трудност в тесните улички… но след 10-15 минутна обиколка намираме място на около 500 метра от центъра в позабутан сокак. Паркирваме на тротоара, излизам от колата и правя няколко крачки напред назад изпъчил гордо широки рамене с поглед казващ: Ако някой местен абориген посмее да ми спука гумата затова че съм му паркирал пред оградата – ЩЕ СИ ПАТИ!
Запътваме се към МЕГДАНА на селото / или Градче / виждаме няколко железарийки и разбира се дюкянчета пълни с мазила, очила, шапки и надуваеми дюшеци с приятна надценка, която те кара да се чувстваш идиот ако не си си купил всичко преди да тръгнеш към морето. Точно където започва улицата която води към плажа виждаме че дори има и безплатен паркинг, жалкото е че е само за 7-8 коли и разбира се е абсурд да си помислите  че ще успеете да се вредите там особенно през деня. Виждаме и малко дюкянче с поточна линия за малки пици по 2 лева изглеждащи страхотно, носталгичните чувства се допълват и от старата машина за сокче с цени от 30 стотинки за малка чашка. Разбира се веднага си купуваме по една пареща пица и чаша сокче от машината която е може  би мой набор. Даваме петолевка с  благ поглед и с големи надежди захапваме голяма хапка…  разбира се идиличните чуства веднага са издухани  като плажен чадър от созополско торнадо.
Казваме си майната му и хвърляме пиците с надеждата някой помияр  да не е толкова претенциозен като нас и да им се израдва. Подминаваме първите катми защото мургавата продавачка не ни вдъхва доверие. Може би заради 2-те циганета покрай нея и циганина който и крещеше и посягаше да я хване за гушата в лек семеен скандал, но не успяваме да устоим на вторите където леко плешив бледолик чичко ни гледа с очакване. След опита ни с пиците решаваме да действаме по-предпазливои си поръчваме само една.
Още докато я приготвя съжалихме. Стана просто една голяма палачинка. Как да е  не беше ужасна. :)  Неможахме да пропуснем  и дюнерите. Едно цигане ни направи дюнер за 3.99 и разбира се ни разби илюзиите като си облиза палеца за да  раздели наилоновата торбичка за да ни сложи “нивироятния” дюнер в нея.  Пиленце на грил също не пропуснахме да си вземем за 8 лева, като в цената влиза и неускубаната перушина и това ни отказа за близкия един месец да си купуваме бързи храни.

Разбира се вечерта обиколихме заведенията. Седнахме в едно много препоръчвано заведение “Кондрос” четохме за него в нета и нямаше как да пропуснем. Добро впечатление правят костюмите на персонала им. Доста хора се спираха да се снимат с тях. Цените бяха доста добри.

Поръчахме си:
пилешка супа 0,95 лв
Свинска пържола с гъбен сос за 6 лв
Сафрид пържен за 3,50
Салати безалкохолни и подобни

Пържолата… ми биваше не че беше хубава, но очаквах да е по зле.
Сафрида ме очарова, както и в следващото заведение това беше най- хубавото  ястие.  Салатата макар и добра като външен вид  и размер можеше да е по свежа. Супата  имаше повече спагети в нея отколкото пиле. Като цяло не беше ужасно, но не бихме седнали отново там.

За лош късмет сервитьора ни беше нещо болнав и сополив и си понакисна палеца в супата докато ни я носеше :) .
В едно заведение по-надолу красиво на външен вид “Панорама”  нещата не бяха много по-различни.

Като цяло можем да обощим че за по непретенциозни клиенти цените и качеството на храната са ЗАДОВОЛИТЕЛНИ! Особенно за типа хора посещаващи този район. Предимно семейства с деца със ниски доходи. Развесели ни случка  на съседната маса. Седнали две семейства с деца хапнаха сръбнаха и на тръгване си поискаха да им сложатв “пликчи” половината им останала порция цаца. Персонала по заведенията не беше много приятен. Не бяха и нелюбезни, но не бяха и на висота. Не им се сърдя. В по голямата си част персонала беше от млади хора дошли да поработят на морето лятото, но мисля че ако искаш да изкарваш пари и бакшиши за сезона, Черноморец не е най-правилния избор.

През седмицата не е претъпкано с хора. Лудницата става петък, събота и неделя. Весело е да слушаш всякакви диалекти, мекане и вакане и уакане. Селската реч се лееше брутално и обилно от всякъде. приехме това за екзотичен аксесоар към гостите на Курортното селище :) .
За плажа на Черноморец няма какво да се каже. Ако сте турбо социален тип и обичате препълнените плажове, значи сте на точното място. Плажът е мини-мини :)  трудно ще си сложите кърпа, без единия и край да се застъпва с тази на комшиите.  Разбира се винаги можете да отскочите до съседните по-големи плажове  на север и юг.

За последно няма как да не споменем магазините. Разбира се цените са високи за хранителните стоки. Интересно впечатление направи в един нов почти маркет, машинките за контакт на Райд против комари. Навсякъде можете да ги намерите като в опаковката има една машинка + една подарък. Но в този магазин бяха махнали промоционалните лепенки на български за 1+1 и си бяха извадили втората машинка :) . Не че не пишеше на английски, но е важен жеста:) – Нека да върви бизнеса. Да не са отворили магазина да ни правят подаръци а…

Та така, ако искате селска идилия, претъпкан плаж и евтина, но кофти кухня- ЗАПОВЯДАЙТЕ . Сигурен съм че бабите с табели квартири които дремят покрай пътя  и автогарата им ще висе израдват на спестените левчета за евтина почивка."

Ето ги и 4 Responses.

"Mean
02.06.2011 at 16:03
Много тенденциозно е написана статията. Това може да се кажа за абсолютно всеки един от бг. курортите. Да не говорим за места като Приморско, Китен, или пък прехваленият Луксозенец.

OBERON
12.07.2011 at 21:33
Аааа мирси, аз си нося…

Петър
06.05.2012 at 17:24
Сериозни проблеми имаш приятел.Черногледа ти е за завиждане!Ако искаш не-простовата кухня или не-просто катми,що не се спря например в Созопол,а влезе в Черноморец?финанситети куцат май а,и не отговарят на завишените ти изисквания?Тук в Черноморец до гуша ни е дошло от комплексирани,претенциозни и бедни гражданчета,които не знаят как да си изкарат добре и постоянно търсят под вола теле.Зашо например не се отби в Санта Марина,преди Созопол?Там щеше да си задоволиш всяка една претенция.Щеше да си намериш лесно място за паркиране,без опасност някой абориген да ти спука гумите!Заплатката не стига нали?Затова търсиш нещо ефтинко,квартира за 10 кинта със всички екстри.Просто не знам наистина как някой абориген не ти е запалил подметките!

OBERON
26.06.2012 at 11:21
В голяма грешка си, но все пак, не искам да ти съсипвам моралните ценности и личното достойнство с пояснения какво имам и преди колко петилетки за последно съм ходил на нощувка за десетина лева:)
Все пак ти си бизнесмен човек, ако нямаш самоувереност в собствените си разсъждения, няма да ти върви и бизнеса с акумулаторите:), затова и ще ти спестя подробностите кой и колко има…
Бедните граждани са си ваш проблем, не мога аз да ви реша финансовите проблеми на цялото село, НО С ТОВА КОЕТО ПРЕДЛАГАТЕ В СЕЛОТО, няма как да се надявате, да се напълни с лъскави бизнесмени и милионерчета нали… Помисли трезво и пак прецени не съм ли прав, без да мислиш като селянин от черноморец, погледни на нещата глобално, не бъди поредния тесногръд еснаф с диалект.

Не може да продаваш банички и мекици и да си недоволен че идват бедни и комплексирани гражданчета нали…

Защо не пробваш тази година да слагате в мекиците и кифлите чер хайвер и трюфели и да чакаш вип клиенти :) Опитай, и после сподели…"

Аз да си кажа и моето мнение. Черноморец ми е оставил само добри спомени. Това е. :)
Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 13192
 • SEO - karma: +502/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Едно от 2006-та, свързано с политиката
« Reply #64 on: January 11, 2017, 12:54:45 PM »
 Аз ще се включа с едно семпло, свое от 2006-та:

"Пуснато на: Чет Окт 26, 2006 9:38 am    Заглавие: Тъжно...   
Доста тъжно...Изгледайте го, за да видите:

http://www.skat.bg/products.php?type=10&genre=466&page=0
_________________
"Човекът е обществено животно."
Аристотел"
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 13192
 • SEO - karma: +502/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Разсъждения за "ЕС" и "България в ЕС" от 2006 - 2
« Reply #65 on: January 12, 2017, 02:45:58 AM »
 В първа част (поместена по-напред/по-горе в тази тема) вече обясних в какъв контекст е било всичко това. Сега ще продължавам с друго намерено от мен по архивите относно ЕС и България, но когато имам повече време, за да го извадя точно и да го постна насам.

A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 13192
 • SEO - karma: +502/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
До някои пристрастни уикипедианци
« Reply #66 on: January 13, 2017, 04:48:30 AM »

До някои пристрастни уикипедианци


От "САЙТЪТ НА ГЕСЕР КУРУЛТАЕВ
Наука, философия, друго…", 2010 година.


Ето материалите от онова времеОще един простест от български потребител срещу българската уикипедия
Thursday, October 14th, 2010

“Незнам стабилни ли сте, градивни ли сте, нападат ли ви или сами си създавате конфликти (мое мнение), за да си чешете езиците и да избивате липсата на нещо в живота ви. Уж вие сте хората, които са за пример (колкото и патетично да звучи) на новодошлите…СРАМ!!!!!! Срам ме е да съм редом до вас! Толкова ми е обидно и болно, че съмо първичната идея за Уикипедия ме държи тук, но и тя не е панацея срещу вредители като вас! Опорочихте всичко, потъпкахте една прекрасна идея, превърнахте я в поредната утопия! Всички се хвалите с владеене на чужди езици, всички се представяте за умни и ерудирани хора…НИМА! Ако знаехте и можехте щяхте да прочетете и разберете въпросните Уикипринципи, на които опирате болните си дрязги. За сега спирам с бълването на огън и жупел, но ще ви кажа какво АЗ (един сравнително нов и незнаещ потребител) разбрах от писанията ви до тук: Българската Уикипедия е място за изява на комплексирани, парадиращи със знанията (?!?!?) си, дебилни в котнтактите си с другите, мразещи различните от тях хора, с неприкрито влечение към алкохола и чалгата! Мили нови потребители, ако по някакви неведоми пътища сте попаднали в БГ Уикипедия и поради заблуда сте решили, че това е място за достъп до неограничени знания с възможност да допренесете за тяхното развитие, ПРОСТЕТЕ МИ, но сте сгрешили, МОЛЯ СЕ (въпреки, че тук и вярата в каквото и да е се потъпква и осмива) да владеете какъвто и да е чужд език, за да посетите чуждоезична Уикипедия!
Извън “лиричните” ми отклонения, моля ви изтрийте тези страници, вземете си Уикиотпуск и дано като се върнете нещата не са толкова изявено български.–FREI 07:07, 21 юни 2005 (UTC)”
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%8F:%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8_%D0%B7%D0%B0_%D0%B8%D0%B7%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5/2005#Fratelli_d.27Italia

Tags: български, потребител, протест, Уикипедия

Posted in До някои пристрастни уикипедианци | 2 Comments »
Извратени уикипедиански възприятия…
Monday, June 21st, 2010

Уикипедианецът Мико, чел ужким обясненията ми и противопоставянето на клеветите и другите проблеми в бг-уикипедията, ги окачествява като “чаршафи с лични нападки”. На всичко отгоре е преценил, че езиковите поправки на корейската транскрипция и татарските тематики, които добавих са “никакви конструктивни приноси”…Извратена история.
Бях регнал и една, т.нар от тях марионетка - ГИК, чрез която написах нещо, което логически произлиза от тяхното отношение към Гесер Курултаев: “Сред останалите татари най-неизвестен и най-незначим е философът-поет Гесер Курултаев. Това откритие принадлежи на част от учените-уикипедианци в българската версия на Уикипедия, които съвсем “безпристрастно”, “неклеветнически” и “обективно” се отнасят към Гесер Курултаев.”, но и с него не са съгласни и са го изтрили. А ревностният уикипедианец Петко е предложил и милата ми марионетка за блокаж. Въх…Няма и да видят повече конструктивни приноси от моя страна.
И това, дето всички реакции оставали там за вечни времена - не го вярвайте! Каквото не им изнася се трие или архивира. Същата работа като из много форуми, част от които са обект на вниманието ми в сайта на Гесер Курултаев

Tags: Гесер Курултаев, Мико, Петко, уикипедианци, Уикипедия, форуми

Posted in До някои пристрастни уикипедианци | No Comments »
Последните (към днешна дата) уикипедиански шизо-изпълнения!
Friday, June 18th, 2010

Какво се случи днес? Ами отново бан, от някакъв Shade of Gray с посочена причина “Обиди към потребителите” (По-долу давам цитати, а всеки да прецени дали има обиди. Иначе, както видяхте по-рано, мен като ме обиждат нямат проблеми, безочливите хорица там.)
Та ето какво:

1. Цитатът който им пуснах от моя си сайт, където показва доста неправомерности, е изтрит под предлог, че имало нарушаване на авторското право. Т.е. аз си само-нарушавам авторските права, някаква такава шизофреничност. Всъщност познавам доста шизофреници, които никога не биха си помислили/”видели”/”чули” нещо толкова невероятно, така че това едно такова определение - “шизофреничност” - е слабо.

2. Скроч (клеветникът) пък още не видял, че Гесер Курултаев е публична личност (публикуващ снимките си винаги и представящ се на уебкам или на яве винаги), решил да предлага, най-после, да си покажем физиономиите…Писах му:

    По въпроса ще кажа - редно е при положение, че аз съм се показал (можеш да ме видиш на сайта ми, заедно с цялото ми семейство), да се покажете и вие, особено клеветниците като Скроч и Rest, които редовно се опитват не само да клеветят, но и да проявяват агресивността си. Цитатът, който си дал по-горе е в контекста на това, че ти, клеветнико, рече че съм бил ужким отправял расови обиди, а това не е възможно най-малкото поради факта, че не съм ви виждал физиономиите и не ви знам от коя от всичките раси сте - може да си с ромски произход, може да си с виетнамски, може и да си с руски…това влияе на расата/расовия ти тип/подтип, следователно в момента не ми е ясно от коя раса си (доколкото българското население не е на 100% еднорасово), затова е абсурдно да се мисли, че съм си послужил с расизъм, още по-малкото, че съм интернационалист и не си служа с расизъм. Ето защо отново се противопоставям яростно и решително на дебилната ти клевета! Покажи си физиономията, ако, въпреки престъпните ти маниери на комуникация (клевети, двойнствен стандарт и от сорта), имаш поне малко останала чест. Това ще спомогне поне мъничко за авторитета ти.

3. Накрая и за Петко, който доста неща не разбира, цитат от моя отговор:

    Драги Петко, правилата ги прилагам и доказвам, че отговарям на тях не като някакви ваши религиозни измислени персонажи (дяволи) и вашите свещени книги (евангелие), според научния си материалистично-диалектически потенциал. Фактът, че не можете да отговорите съдържателно, а скачате от правило на правило и почнахте да си служите с религиозни традукции говори достатъчно. Не виждам и къде в правилата и ценностите на Уикипедия пише, че може да се прилагат клевети, обиди и пр. (За справка виж поведението на Скроч и Rest). Разбира се, че не знаеш какъв бивш журналист, магистър и пр. съм, защото ми се трият целенасочено статиите. Нали това е целта? Информационното затъмнение, че да не знаеш. За щастие, не могат да цензурират целия Интернет и в сайта ми (на който е забранено да му се пише името тука - няколко поредни пъти го трият, но ти можеш лесно да го намериш, защото в търсачките името на Гесер Курултаев, което дава към днешна дата 20400 резултата[[9]]), ще ти го покаже на първа страница. Там можеш да прочетеш повече за него и да решиш дали е значим или не. Според мен, Гесер Курултаев е енциклопедична личност, защото рядко може да се срещнат хора като него, които разбират от толкова много неща и имат толкова енциклопедична биография на млади години. Това е обективно. Така че не конкретно (метафизически-откъснато) Гесеровото значимо е САМО в журналистиката или само в поезията, а в КОМБИНАЦИЯТА (количественото натрупване - качествено измемнение) от всички тези неща (полиглот, поет, философ, преподавател, любител-алтаист и пр.)
    Да, знам че “всичко” написано остава тук (теоретично де, защото на практика, много неща се затриха, да речем една от най-отявлените обиди на Rest), затова и най-отговорно се изказвам, в напълно трезво, адекватно и нормално състояние. А кой се излага то е ясно - тези, които толерират активно или пасивно нарушенията. Случайно, да ти прави впечатление, че не само аз, но и много други хора са недоволни от т.нар. модериране тук? Моят глас не е просто глас в пустиня. Доста народ ви критикува, ама вие си знаете вашето и нямате, както виждам, самокритичност. Колкото до моето собствено добро - когато добруването ми почне да зависи от Уикипедия и то от българския вариант на Уикипедия - ела ми се обади. Доста надценявате този български вариант, май.–Master of philosophy 11:05, 18 юни 2010 (UTC)

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0:%D0%A2%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8

Такива ми ти работи с бг-уикипедианците. Не е добре…

Posted in До някои пристрастни уикипедианци | No Comments »
Малоумници доказани!
Thursday, June 10th, 2010

След като си поиграх да им намирам доказателства за все новите им и нови изисквания (щото то нали поначало са си решили да не допускат никаква информация за Гесер Курултаев, а и за толкова много други заслужаващи хора - пресни примерни има с хора от литературните среди, единият от които истински новатор в поезията!), решиха да ме баннат. Ето тук как съм се обосновал добре:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0:%D0%A2%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8

А и ето тук същинското малоумие. Аз повдигам въпроса, че е недопустимо да се толерират обидите на Rest (който отново си беше позволил вече открита, страхлива обида, доколкото го е страх да се представи кой е точно) и получавам следните реакции от олигофренско естество:

1. Най-психопатно се е редставил Скроч :

“Ай сиктир. Писна ми да ти чета излиянията –Скроч б. п. 08:14, 7 юни 2010 (UTC) ”

Без коментар към подобно агресивно, безотговорно, пристрастно, омразно и дебилно реагиране по обективен проблем!

После:

“…Обижда на расова основа и изисква с него всички да се държат като с най-великия. Ем сори ама няма да стане –Скроч б. п. 11:35, 8 юни 2010 (UTC)”

Не само, че е неграмотно (пише “Ем, вместо “Ами”), но и Скрочето клевети по най-олигофренски начин. Никъде не съм обиждал на расова основа. Те не смеят да си покажат физиономиите, че чак и някой им е споменавал расите. Шизофренизми и клевети, това е!

И, накрая, “Потърпевшият излиза виновен” - блокиране за 1 седмица…
Както се вижда - интелектуално безсилие, придружено с клевети, избирателност, двойни стандарти и всичко, за което сме говорили до сега.
Ето и как се проявиха недостойните хорица конкретно тук:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%8F:%D0%97%D0%B0%D1%8F%D0%B2%D0%BA%D0%B8_%D0%BA%D1%8A%D0%BC_%D0%B0%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5/2010/22

Posted in До някои пристрастни уикипедианци | No Comments »
Към днешна дата Гесер Курултаев и Рейхан Аблеким са с еднакъв Гугъл-резултат!
Friday, June 4th, 2010

—-
: Последна справка за известността на бг-татарите, споменати в ПОДСТАТИЯ “Татарите в България”:

:ПЪРВА ПОЗИЦИЯ СЕ ПОДЕЛЯ ОТ
:1. Рейхан Аблеким и ”’неправомерно изтрития”’ ГЕСЕР КУРУЛТАЕВ, които са според Гугъл с един и същи резултат 10700 резултата!
Доказателство
:http://www.google.bg/search?hl=zh-CN&newwindow=1&q=%22%D0%A0%D0%B5%D0%B9%D1%85%D0%B0%D0%BD+%D0%90%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B8%D0%BC%22&btnG=Google+%E6%90%9C%E7%B4%A2&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
:http://www.google.bg/search?hl=zh-CN&newwindow=1&q=%22%D0%93%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%80+%D0%9A%D1%83%D1%80%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D0%B5%D0%B2%22&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

:НА ВТОРО МЯСТО Е
2. Кеазим Исинов 8870 резултата

:В този смисъл философът и поет Гесер Курултаев отговаря на смисъла на изречението “Сравнително-известни български татари…”

Още едно доказателство, че вандализмът (двоен стандарт, клеветнически мотив) на Rest, както и последвалото поведение на заключване на темата (подкрепата на вандализма в стил “Крадецът вика “Дръжте крадеца!”"), са без никакво оправдание.

Posted in До някои пристрастни уикипедианци | No Comments »
Отворено писмо до основателя на Уикипедия - Джими Уейлз от Гесер Курултаев
Thursday, June 3rd, 2010

http://en.wikipedia.org/wiki/User_talk:Jimbo_Wales

Отворено писмо до основателя на Уикипедия - Джими Уейлз от Гесер Курултаев

Настоящата българска секция на Уикипедия е сравнително една от най-лошите (Голяма част от другите са по-наред и са достатъчно добри). Администрацията и модераторите в българската секция се държат по такъв ненормален начин. Много обикновени потребители са срещу тях, но няма начин как да се променят нещата, затова Ви пиша, с цел да Ви информирам за главните проблеми “там”:

-Те използват КЛЕВЕТИ като “аргументи” срещу някой. Например 2 пъти вече пишат, че Гесер Курултаев е “псевдоучен” и “самопровъзгласен”, но, всъщност, това е човек с магистърска степен по философия (философска антропология).

-Те използват ОБИДИ като “аргументи” срещу някой. Например Гесер Курултаев беше назован “графоман”.

-Те използват ЦЕНЗУРА срещу потребителите, които не харесват (банове, триене и пр.)

-Те използват ИЗБИРАТЕЛНОСТ и ДВОЕН СТАНДАРТ.

ИМА МНОГО ОПЛАКВАНИЯ СРЕЩУ ТЕХНИЯ ПРОИЗВОЛ И ТОТАЛИТАРНОСТ. АКО СЕ НУЖДАЕТЕ ЩЕ НАМЕРЯ, ЛИНКНА И ПРЕВЕДА НА АНГЛИЙСКИ ЗА ВАС.

Тук е само един пример:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB:Bggoldie

С превод на най-важните изречения в този оригинален-и-обективен протест на бивш български уикипедианец:

“Довиждане „свободни“ редактори на Уикипедия, сбогом пъдари-тирани!…
… липсата и на знание, и на свобода.
Отказвам се да съм част от измамата Уикипедия, най-паче от майсторски окепазения ѝ български раздел.
…саморазправа…
…съд без присъда…
…злоупотреба с власт…”

Поздрави: Гесер Курултаев.
******************************

Posted in До някои пристрастни уикипедианци | No Comments »
An open letter to the founder of Wikipedia - Jimmy Wales from Geser Kurultaev
Thursday, June 3rd, 2010

http://en.wikipedia.org/wiki/User_talk:Jimbo_Wales

An open letter to the founder of Wikipedia - Jimmy Wales from Geser Kurultaev
__________________________________________________________
The present Bulgarian section of Wikipedia is comperatevely one of the worst ones (A lot of the rest are much better and good enough). The administration and the moderators in the Bulgarian section behave in such an abnormal way. Many ordinary users are against them, but there is no way to change it, so I am writing to

You in order to inform you about the main problems “there”:

-They use LIBELS as “arguments” against somebody. For example 2 times already they wrote that Geser Kurultaev is a “pseudo-

scientist” and “self-appointed”, but, in fact, it is a person with Master’s degree in Philosophy (Philosophical

Anthropology).

-They use INSULTS as “arguments” against somebody. For example Geser Kurultaev was called “graphomaniac”.

-They use CENSORSHIP against the users who they don’t like (such as bann, delete, etc.)

-They use SELECTIVITY and DOUBLE STANDARD.

THERE ARE A LOT OF COMPLAINTS AGAINST THERE ARBITRARY AND TOTALITARIANISM. IF YOU NEED I WILL FIND, LINK AND TRANSLATE IN

ENGLISH FOR YOU.

Here is only one example:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB:Bggoldie

With a translation of the most important sentences of this original-and-objective protest made by a former Bulgarian Wiki-

member :

“See you, “free” editors of Wikipedia, see you pastors-repressors!…
…here is no (real) knowledge, nor freedom.
I refuse to be a part of this fraud, called “Wikipedia”, EXPECIALLY ITS BULGARIAN SECTION…
…mob law…
…court without a conviction…
…abuse of power…”

Best regards: Geser Kurultaev.
****************

Posted in До някои пристрастни уикипедианци | No Comments »
ПРОТЕСТ срещу безочливо-клеветническия произвол!
Thursday, June 3rd, 2010

Една от “причините” да се подкрепи вандалщината (клеветата и избирателното триене) на Restе, че преди време статията за Гесер Курултаев в бг-Уикипедията била изтрита и съответно значиността ми била ниска (макар, че в статия “Татари”, подстатия “Татарите в България” формулировката е за “СРАВНИТЕЛНО-ИЗВЕСТНИ”, а не толкова за значими хора.)
Сега нека разгледаме безочливо-клеветническия произвол по въпросната статия:
Тук : http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%8F:%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8_%D0%B7%D0%B0_%D0%B8%D0%B7%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5/2007/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B8/1

Първо някой си Спас Колев е предложил статията “Гесер Курултаев” за изтриване, защото Гесер Курултаев не бил значим.
И ето как изглеждат “аргументите” на тези недостойни за уважение личности (Особено в лицето на Златко и Емил Петков)”Гесер Курултаев
Ниска значимост. –Спас Колев 17:32, 19 януари 2007 (UTC)

За - умре циганката, казвате . –Спас Колев 17:32, 19 януари 2007 (UTC)
За –Спири / беседка 18:41, 19 януари 2007 (UTC)
За Ниска значимост. –ИнжИнера 18:57, 19 януари 2007 (UTC) Стабилен Stable
За някакъв псевдона̀учен форумджия, самопровъзгласил се за разбирач! — Златко ± (беседа) 17:07, 20 януари 2007 (UTC)
За. Добре де, бързото изтриване все още си го има като шаблон, Спасе.–Мико Ставрев 21:18, 21 януари 2007 (UTC)
За –Boll Weevil 13:15, 22 януари 2007 (UTC)
Въздържам се, поради неговата многостранна квалификация и известност… –Илиян 14:23, 22 януари 2007 (UTC)
За Този е известен предимно като интернет-форумен графоман с по няколко блокирани акаунта в много форуми. –Емил Петков 14:34, 24 януари 2007 (UTC)”

Златко ме е наклеветил, че съм псевдонаучен, подобно на скорошната клевета на Rest, игнорирайки факта, че съм с магистърска степен от Софийския университет, а Емил Петков, който оборвах по различни въпроси в няколко форума (и вероятно пряка или косвена причина за бановете ми) ми е отправил обида и клевета, че съм “графоман”

И ВСИЧКО ТОВА ТРЯБВА ДА Е АРГУМЕНТ ДА СЕ ПОДКРЕПЯ ПОРЕДНАТА КЛЕВЕТА И ВАНДАЛИЗЪМ СРЕЩУ МЕН?
——-

Eто и изтритата статия:

{{Биография инфо
| име=Гесер Курултаев
| описание=философ-антрополог
| наставка=
| роден-дата=[[26 октомври]] [[1975]]
| роден-място=[[България]]
}}

”’Гесер Курултаев (Георги Иванов Русев)”’ e [[философ-антрополог]],[[актьор]], [[журналист]] и [[поет]] с интереси в областта на [[лингвистиката]], [[психопатологията]], [[историята]], [[изтокознанието]], [[кинематографията]] и др.

== Биография в дати ==
* 1991 г. — първа публикация за Азиатските открития в Плевенския в. “Училище”
* 1993/1994 г. — приет редовно обучение в СУ “Св. Климент Охридски”
* 1994/1997 г. — работи в “Телефон на доверието” към БЧК, пише в Плевенските издания “Посоки” и “Нова Полемика”.
* 1998 г. — издава собствен вестник “Лунно цвете”.
* 1999 г. — води собствено предаване по ефирна ТВ “Мизия” под названието “Искра в полумрака”. (В периода 1996 - 1998 заснема 4 игрални късометражни филма, в които е актьор, а също сценаристи режисьор)
* 2000 г. — защитава дипломна работа на тема “Върху отделните аспекти на любовта” с научен ръководител проф. Валери Динев, с което получава своята магистърска степен по философия.
* 2004 г. — започва да живее и работи в Китай.

== Научни открития ==

-Етимология на българското самоназвание.
-Етимология на “Сегиз-тугиз”.

****************

Posted in До някои пристрастни уикипедианци | No Comments »
Още един, нов пример, за Двоен стандарт и несправедливост:
Thursday, June 3rd, 2010

    “Въпрос ???????? Иван Милев като има три издадени книги, защо и него гоните. На колко от авторите тук книгите им имат значимост. Какво озачава понятието значимост, не е ли малко субективно ???? ТОВА ТУК Е ЕНЦИКОПЕДИЯ, В ЕДНА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ СЕ СЪБИРАТ ФАКТИ, СЪБИРАШ ФАКТИ И ОСТАВЯШ ОБЩЕСТВОТО ДА РЕШАВА ЗА ЗНАЧИМОСТА ИМ, ФАКТИТЕ БЕЗ ЗНАЧИМОСТ ПОТЪВАТ В ЗАБРАВА, НО СИ ОСТАВАТ ФАКТИ И ТРЯБВА ДА ГИ ИМА КАТО ФАКТИ, ТОЕСТ В ЕНЦИКОПЕДИЯТА !!!!!!!! а вие идиоти се изживявате като някаква комисия едва ли не за това кой да има паметник в борисовата градина и кой не.”

Цитат от тук:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%8F:%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8_%D0%B7%D0%B0_%D0%B8%D0%B7%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5/%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BD_%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B2

Не е добро модерирането и администрирането в БГ-Уикипедията…

Posted in До някои пристрастни уикипедианци | No Comments »
Отговор до Maymay
Wednesday, June 2nd, 2010

Двете сестри са написали:

    “Привет, Master of philosophy. Причината няколко редактори да изтриват именно името на Гесер Курултаев от статията Татари е, че статия за личността вече е била създавана, предлагана за изтриване поради „ниска значимост“ и изтрита след обсъждане - Уикипедия:Страници_за_изтриване/2007/приети/1#Гесер_Курултаев. Критериите за значимост в контекста на Уикипедия може да разгледате подробно изложени в Уикипедия:Значимост (хора). С останалите личности в статията Татари не е имало подобни казуси - с поставяне на обсъждане значимостта и единодушно съгласие, че няма покриване на нужните критерии. Не е имало и проблем с конфликт на интереси. Ето защо редакторите, взели отношение по темата, не са изразили възражения срещу другите имена.

    Както надявам се вече разбирате - не става въпрос за никакви двойни стандарти или вандализъм. Ако имате възражения срещу присъствието на някои от другите имена, моля обсъдете това на беседата на статията, като представите своите аргументи „за“ и „против“ според критериите тук. Имайте предвид, че значимостта се определя на базата на Благонадеждни източници - разгледайте, моля внимателно и изискванията към източниците. Гугъл може в определени случаи да се използва като ориентир, но броят резултати в Гугъл не се приема за валиден източник (междупрочем, за Mefküre Mollova излизат немалко резултати, така че по принцип не бива да ограничаваме търсенето само на български :).

    Когато дискутирате кои личности според Вас отговарят и кои не отговарят на критериите за значимост, а и изобщо при обсъждане на проблемни теми, е важно да не забравяте, че в Уикипедия няма място за лични нападки. Коментирайте съдържанието, а не редакторите - така можем да избегнем допускането на грешка относно мотивите на другите, както в случая се е получило. И, моля, избягвайте да пишете с главни букви - това не е въпрос на лични предпочитания на редактора, който Ви е обърнал внимание, а елемент от уикиетикета, към който всички уикипедианци се придържаме.

    Несъобразяването с правилата, както вече Ви е обърнато внимание, може да доведе до ограничаване привилегията Ви да редактирате, а вероятно бихте могли да допринасяте качествено и удовлетворително по редица теми. Нужно е обаче да отделите време да се запознаете с помощните страници, които посочих по-горе за Ваше улеснение и да продължите да редактирате след като се успокоите и като прилагате презумпцията за добронамереност. Моля, отделете време, наистина. Благодаря. –Maymay 13:56″

МОЯТ ОТГОВОР:

1. Няма значение, че статия за Курултаев е била създавана и трита (някои от аргументите поради която е изтрита е като ДРУГА КЛЕВЕТА срещу мен, че съм “графоман” и пр. Отделно, според правилника “Уикипедия не е демокрация” и нещата не можело да се правят с обикновено гласуване, но явно при статията “Гесер Курултаев” може).
Има значение това, че Rest от самото начало (на което и вие сте свидетели) се захвана с мен. Последната му изцепка беше с КЛЕВЕТНИЧЕСКИЯ МОТИВ (”Самозван философ”). При положение, че сред останалите българо-татари има такива без статии, със статии и пр., но стоят там, докато САМО МЕН ме трие е показателно. Знаете, че преди това беше изтрил и друга моя статия, та си е предубеден. Нямам доказателства далие той или друг, но и в личния си сайт (с айпи от Студентски град) имам нападка, която ме съмнява, че е от него.
Който непредубедено проследи цялостното му отношение към мен, ще види, че не е нормално.
2. В контекста на статия “ТАТАРИ”, подстатия “ТАТАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ” се говори за сравнително-известни татари (а не се визира значимостта им). А това, че само философът се трие, докато археоложката, поетесата, скулптурът, художникът, икономистът-политик и тюрколожката не се пипат е показателен за ДВОЕН СТАНДАРТ, аргументиран първоначално с една КЛЕВЕТА (”самозван философ”, макар и да имам магистърска степен от СУ по философия и философска антропология).
3. Няма никакъв конфликт на интереси при споменаване на име+професия+занимание в КОНТЕКСТА на статията и подстатията. Отбелязване на факт, на ФАКТИЧЕСКО СЪСТОЯНИЕ НА НЕЩАТА не е конфликт на интереси.
4. Нямам възражение срещу другите татари (нали аз съм ги добавил; просто прави впечатление, че Rest трие само моите статии, само моето име. Явно е, че има целенасочено отношение към мен от преди, поради научни спорове в някой форум или други причини, които не искам да си губя времето да разгадавам)
5. В статията става дума за СРАВНИТЕЛНО-ИЗВЕСТНИ В БЪЛГАРИЯ татари. В този случай една проста справка с Гугъл е достатъчна за проверка на ИЗВЕСТНОСТ, а не на ЗНАЧИМОСТ (макар, че е спорно аз с моята богата биография, научна степен, способности и пр. дали съм толкова незначим, колкото им се иска на мразещите ме българи и др. български граждани). Ето ви сравнение (с предложения от вас вариант на името на Моллова) и моето, изписани в кавички, за да е сигурно, че намира само нас:

1.”Mefküre Mollova” About 4,440 results

http://www.google.com/search?hl=en&source=hp&q=%22Mefk%C3%BCre+Mollova%22&btnG=Google+Search&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

2.”Гесер Курултаев” About 9,680 results

http://www.google.com/search?hl=en&newwindow=1&q=%22%D0%93%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%80+%D0%9A%D1%83%D1%80%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D0%B5%D0%B2%22&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

Е? Моите са над 2 пъти повече от нейните! Та сред българите и българските граждани (не забравяйте, че става дума за известност) в качеството на татари аз съм по-известен/популярен от нея, макар и тя да е по-значима (според вашите критерии).

6. Щом като няма място за лични нападки защо дори търпите КЛЕВЕТИ и ВАНДАЛИЗЪМ спрямо мен, а и не само там?
Не е ли точно това още една проява на ДВОЙНСТВЕН СТАНДАРТ?

7. Убихте всякакво желание да допринасям и за сетен път се убеждавам, че Уикипедия в този си, български вариант е субективна, пристрастна, неотговаряща на научните стандарти.

8. Презумпциите за добронамереност са валидни до момента в който не се появи злонамереността (клеветническия мотив и избирателното триене, които бяха единодушно подрепени от всички вас, взели отношение там!)

Posted in До някои пристрастни уикипедианци | No Comments »

И два коментара по темата    anubis Says:
    October 21st, 2010 at 6:50 pm

    Скромните ми наблюдения над пишещите в уикипедия са, че болшинството са младежи на 16-17 годишна възраст, които имат с какво още да се образоват. Те често пъти дори превеждат неграмотно. Какво очаквате от деца? Да държат ниво? Това няма как да се случи. Всъщност тук е и грешката на българската уикипедия. Трябва да забранят достъпа до нейните страници на лица под 18 години. Също така трябва да забранят достъпа до страниците й на лица, за които са решили, че трябва да спят на компютъра, само и само да не допускат никой да им оправя нито правописните, нито останалите грешки от “материала”. Това направи ли се, може и да стигнем чужденстранната уики по качество. Иначе наистина е по-добре да се ползва по възможност чуждоезична уикипедия.
    Гесер Курултаев Says:
    November 22nd, 2010 at 3:21 am

    Ами прав си, Анубис! То затова и част от екипа на Уикипедия се е оттеглил и сега правят алтернативна енциклопедия. Аз също си имам такава - мъничка - Енциклопедия Алтернатива (Кръчмопедия). Това е начинът - да се избягва абсурдността на някои български (а и не само) уикипедианци.


A fan of science, philosophy and so on. :)

Dimitroff

 • Разбирач & играч
 • SEO sr. member
 • ****
 • Posts: 282
 • SEO - karma: +140/-0
 • Gender: Male
 • Разбирач, играч и предприемач.
  • View Profile
  • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
Това е от януари 2011. Виждал съм и аз такива неща, гарантирам ви го!

"Масова сеч на дърва в Западен Парк

Падна малко снежец и реших да разходя кучето и крокодила в западен парк. Кучето да види малко сняг и да се порадва, а крокодила ако имам късмет да го изядат вълците… :)
Не останах доволен от разходката. Хубавото е че снега е заринал боклуците и не се виждат, лошото е че не може да скрие и циганията…
Квартал Факултето отдавна е навлязал в зоната на Западен Парк и винаги е било осезаемо присъствието на „братчедите“. Кози, крави, малки и големи сиганета… музиката се чува редовно. Мизерия боклуци и…сеч! Безразборна сеч на дървета за отопление! Няма да мръзнат я!
                                                                   ...
Положението винаги е било зле! Лошото е че не се подобрява, а става все по-зле. нямам надежда да се оправят нещата. Нямам и желание да се боря, предполагам и с вас е така. С годините оптимизма отстъпва място на реализма, а после и на песимизма. Не виждам смисъл дори и да пиша и да го прочетете полза няма. Лошо е, гадно е, а заслужава ли си да се опитваме да го променим? Това е само един от примерите. Как може циганите да изсекат половината дървета в Западен Парк БЕЗНАКАЗАНО? Полицаите не знаят кой ги е отсякъл? Управата на парка не подава ли жалби ? Вижте как са отсечени един метър над земята, бракониерите секат така бързо и лесно за да не се навеждат! Секат млади дръвчета тънки и лесни за пренасяне. Жал ми е за дърветата, но какво мога да направя аз при положение че ДЪРЖАВАТА НИЩО НЕ МОЖЕ /ИЛИ НЕЖЕЛАЕ/ ДА НАПРАВИ? Това е, съжалявам че се налага да четете това."

----

Коментар:

" lilia on 08.01.2011 at 19:22

Неприятна картинка"
« Last Edit: January 18, 2017, 05:51:19 AM by Alexa »
Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

Dimitroff

 • Разбирач & играч
 • SEO sr. member
 • ****
 • Posts: 282
 • SEO - karma: +140/-0
 • Gender: Male
 • Разбирач, играч и предприемач.
  • View Profile
  • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
От лятото на 2009 г. За качеството на храните. Сетих се за него покрай новините, че раковите отделения на Острова били препълнени. Четете.

"5 000 000 натровени от масовите храни?

Това може да е резултатът, след като години наред масово се консумират нискокачествени храни, вредни и незаконно внесени продукти. Ниският контрол над храната, както и желанието на производителите за ниска себестойност на продуктите и висока печалба водят  до незакони внос и производство на всякакви храни пълни с вредни химикали и дори отровни вещества забранени отдавна в европа. Всички помним вкуса на колбасите отпреди 10 и повече години когато се сърдехме че намираме перушина в кренвиршите  или някой хрущял в салам „Камчия“… Вкусът и качествата на старите колбаси са отдавна изгубени. Изместени са от новите технологии за производство включващи съвсем малък процент истинско месо и  наблягане на субпродуктите и химическите съставки.  Много скандали с внесени незаконо меса потънаха тихо в забвение, а месото отдавна го изядохме. отровите са в нас  и в децата ни. Контролните органи си затварят очите срещи мизертни комисионни, на търговците не им пука за здравето на потребителите. Нима на вас ви харесват саламите които купувате от магазина? Вече дори и високите цени не са показател за качеството на продуктите. Луканки, суджук, шунка, кайма, шпек …. са далеч от вкусовите качества които искаме, далеч са и от съдържанието което очакваме…  Но нищо не правим, всяка вечер в магазина напазаруваме поредната чанта отрова и се прибираме доволни вкъщи. И  до какво води това? – Вреден и дори убийствен за организма ни живот. В една градска пречиствателна станция, преди няколко години се оплакваха че измрели микробите  и водата вече неможе да се пречиства поради рязката промяна в хараната  на населението и сътветно  промяна в състава на отпадните води.

Зачестилите болести, туморни образования и сърдечни проблеми са силен показател за това което сме направили с организма си. Лошото е че ние сами избираме как  да живеем и да се храним но предаваме тези проблеми и на поколението след нас. Преди години напълняването беше много рядко явление в цялото ни училище нямаше и 10 дебели деца. а сега  над 40% са с този проблем и не само малкото движение е причина за това ! Главната причина са  отровите които ядем. Младите не помнят вкуса на истинският салам, за тях е нормален и вкуса на изкуствените кренвирши, наблъсканите с нитрати зеленчуци, и пълнитес иузкуствени обогатители полуготови храни!  Не мислите ли че е време да спрете да сте като коне с капаци и да направите нещо добро за себе  си и децата си ? Решете сами – Живота си е ваш!

–––––––––"

Коментар:

" Александров on 24.11.2010 at 10:19

Е, добре де, ама какво предлагаш да направим? Да фотосинтезираме ли, какво??"
Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 13192
 • SEO - karma: +502/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Едно за прогреса (на английски)
« Reply #69 on: January 20, 2017, 04:28:47 PM »
  Ето едно за прогреса от преди години. На английски език:
Quote
Our company was established in 2007. For our activities, we trust to proved professionals. At the same time we use the services of highly qualified and eroded consultants and partners in Bulgaria and abroad. Our goal is to provide best quality services and products. Details about our services you can find in the Activities section.

We believe in the technical progress and in the positive development of mankind, but we believe that this is possible only if the historically verified valuables are considered. We are sure that the money and the technical tools are not the goal, but only a means allowing the development; we are also sure, that the machines should work for the people, but not the people - for the machines!
A fan of science, philosophy and so on. :)

Dimitroff

 • Разбирач & играч
 • SEO sr. member
 • ****
 • Posts: 282
 • SEO - karma: +140/-0
 • Gender: Male
 • Разбирач, играч и предприемач.
  • View Profile
  • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
В много страни по белия свят има смог. И София в нашата страна не прави изключение в това. Ето едно за смога в София от отминалите години (2011 година):

"Дишай здраво и не мрънкай…

Разходка до Витоша?
Защо не, да убием поредния скучен ден с лека разходка.
Ама нали е неделя и ще е лудница… трябва ни някой по-непосещаван маршрут за да не се настъпваме с туристите. Боянския водопад прозвуча отлично… хем ще си походим хем няма да се налагаме да казваме добър ден на всяка втора крачка. Ей как мразя това планинарско поздравяване… който го е измислил трябва да го пуснат три курса по Витоша в събота и неделя за наказание. Както и да е сняг малко ама изтествахме новите обувки „KEEN“ пускат ли вода или не пускат и пазят ли топло и приятно. Никога не съм харесвал Витоша… това е най-скучната планина в която съм ходил, но нали е наблизко… става да отбием номера. Та покатерихме се, Боянското езеро замръзнало, съжалих че не си нося кънките да врътна няколко пируета или там каквото се върти с приземяване по задник. И продължихме нагоре към водопада. И по едно време като ми се откри една гледка към София и ми стана едно милно и задушевно… Жалко че не носех апарат та се наложи да използвам телефона и качеството на снимката не е добро, но се вижда основното, а то е че… от София не се вижда нищо заради гъст черен смог който я е завил и сгушил като бабино юрганче… непрано от освобождението.

...

Откъде ли е тази гъста и тъмна консистенция? Мъгла нямаше, Кремиковци не работи ? Това всичкото от Топлофикация ли е? или народа е запалил „кюмбетата“. Не знам колко си личи от снимката но от града се виждат само бегли очертания на няколко блока, всичко е като под купол. И това си го дишаме, аз ти, те… всички. И после защо има толкова заболявания, изродявания и всякакви екстри по млади и стари…
Та така, живейте дишайте и се тровете, нямаше смисъл да четете това и без това до утре няма да го помните."

Коментар:

"lilia on 11.01.2011 at 00:58
И аз съм забелязвала тази пелена.Картина …"
Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 13192
 • SEO - karma: +502/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Продължавам с прехврълняне на мои неща от минали години в predpriemach.com тук (някои ги изтривам там, естествено, ако има възможност, за да не се дублира съдържание, а и да си го имаме само тук):

От тема за "4way link exchange":

"   

    От: Каква е тая глупост 4way link exchange??

    Тоя АланФорт е хейтър. С мене също се заяжда и ме обижда.
     

Razkazvacha, Feb 8, 2011 "

"   

    От: Каква е тая глупост 4way link exchange??

    Обяснете му как се ползва Гугъл след което му обяснете как се пише 4 way link exchange и да си намери резултати още от 2006 година. Тоя загрява много бавно за нещата.
     

Razkazvacha, Feb 8, 2011 "

"   

    От: Каква е тая глупост 4way link exchange??

    ХаРРо това е друг въпрос дали има или няма полза. Аз също не правя такива неща и сайтовете, които оптимизирам се движат добре. Линк рингове, линк уийлове, 2, 3, 77 уей са измислици, целящи да налучкат някои от лагоритмите и в много случаи правени от хора, които си нямат хабер от Гугъл-матрицата в математическите й измерения. Да не ти говоря какво каза един, който има приятели, работещи в Гугъл - много от нововъведенията се пазят в строга тайна, за да не се нахвърлят спамерите и да дискредитират резултатите. От време на време изскача някое инфо, че линковете от имейлите се индексират и то пак не е сигурно доколко е валидно.
     

Razkazvacha, Feb 8, 2011 "

"   

    От: Каква е тая глупост 4way link exchange??

    Ще преведа от български на...български какво имах предвид с изречението, че "не е сигурно доколко е валидно". Нещо да е валидно, означава да е ВЯРНО, да има ИСТИННОСТ в него. Примерът, че Гугъл индексира линкове (в Гмайл, пропуснах да напиша) е пример за СЪМНИТЕЛНА информация. Аз лично съм на мнение, че няма как да разберем дали има или е имало подобно положение, защото криптирането си е криптиране, а следенето на информация си е друго и никой не знае кога, как даден собственик на някаква система би могъл да си индексира нещо си от потребителите на тази система. Моля ви, четете по-внимателно и отговорно какво се пише, преди да си правите изводите. ХИПОТЕЗАТА (предположение, да преведа пак превантивно), че се индексират линковете в Гмайл от Гугъла се върти из англоезичния нет от дълго време. Напишете в Гугъл.ком (Google) indexing gmail links или нещо от сорта и вижте по-подробно нещата. Някои са писани в авторитетни блогове, където според Гангстера ще излезне, че "серат", но аз ще запазя друго мнение. С една дума - НЕ ПОДДЪРЖАМ ТАЗИ ХИПОТЕЗА, но я споменавам като пример за изтичане на информация или за градска легенда. ОСНОВНАТА МИ ТЕЗА е, че Гугъл матрикса е нещо, което не се разбира в дълбочина от много оптимизатори, защото не подхождат математически към проблема. Някои даже не знаят, че освен ПейджРанк има още много алгоритми, някои от които се пазят в тайна. Ако Кулайс ме мисли за трол - спирам да пиша по тази тема.Появих се в този форум и в още няколко, за да се препоръчам като писател на интересна сео-повест. Нямам за цел да тролвам. Всичко е за бизнеса, а то не включва тролене, поне в моите представи. Лека вечер на всички.
     

Razkazvacha, Feb 8, 2011 "

До един от потребителите на ЛС:

" Razkazvacha

    В началото хваща вниманието с малко повече оптимизаторски моменти. След това има леко отсъпление по посока на битовото (еротичното, поведенческото, психологичното, абсурдното и пр.), за да задоволи потребността на тези, които не си падат само по СЕО. След това, когато предстои да се върне пак в селото се набляга отново на СЕО-моментите. Например планувам да попадне в кошара, където някакъв овчар прави линк-ферма. После онази със СЕО-състезанието пък да намери някакъв таен оптимизатор от Бяла Слатина (нали действието се развива там)...Има си достатъчно СЕО и много други изненади, но това ще научи този, който плати. Преди малко пуснах оферта в чужд форум за по половин долар на пасаж. ЗА ТИРЕНЦАТА, АБЗАЦИТЕ И ПР. ПИША ПРЕЗ ПРОКСИ И НЕ СЕ ОТЧИТАТ. Печелил съм литературни конкурси и много добре знам правилата за ПРЯКА и НЕПРЯКА РЕЧ, не го мисли тоя момент, другарче :)

"

                                                * * * * *

От тема за разказа/повестта (недовършено и към днешна дата произведение) "Оптимизаторът" (което може да прочетете прехвърлено и с малки редакции тук: "Оптимизаторът".):

   

    От: ОПТИМИЗАТОРЪТ

    "Момчета ако не ви харесва историята, няма да пиша другите части. И си нямам на идея за кой ме сбъркахте?
     

Razkazvacha, Feb 8, 2011"

 "   

    От: ОПТИМИЗАТОРЪТ

    Добре. На повечето не им харесва повестта. Ще си я пиша в други сайтове, където я харесват. Тоя форум губи...Чао.
     

Razkazvacha, Feb 8, 2011 "

"   

    От: ОПТИМИЗАТОРЪТ

    Да бе АланФорт. Регни още няколко ника, за да си по-убедителен.
     

Razkazvacha, Feb 8, 2011 "

"   

    От: ОПТИМИЗАТОРЪТ

    Ще я продам тая повест на хора, които мислят за сайтовете си. По 1 лев на пост. Ако има предложения - казвайте.
     

Razkazvacha, Feb 8, 2011 "

"От: ОПТИМИЗАТОРЪТ

Всичко е бизнес, Кпано! Който предложи по 1 лев на пост, ще му я напиша тая повест и в 300 страници. Може да стане бест-селър. Малко хора имат дарбата да пишат. "

"   

    От: ОПТИМИЗАТОРЪТ

    Имам душице, но тук просто ви правя показно, та току-виж се намерил платежоспособен клиент. Ако не тука, на друго място ще се намери. Ерудицията и интелектът ми докарват онлайн пари от 4 източника. Ако и с този успея, ще станат 5. А ти се изказваш неподготвена. Няма да се учудя, ако си някое фейкче на местните хейтъри. Така че ти моята ерудиция и интелект не ги мисли, и не ги определяй без никаква база. Мисли си за своите.
     

Razkazvacha, Feb 8, 2011 "

"   

    От: ОПТИМИЗАТОРЪТ

    Ами да. С акъл на мушица си.
     

Razkazvacha, Feb 8, 2011 "

"От: ОПТИМИЗАТОРЪТ

Нещо важно за допълване - повестта е писана БУКВАЛНО НА ЕДИН ДЪХ и има някои граматически, стилистични и пунктуационни празнини. Отделно пиша през проксита (въпрос на сигурност), а те не винаги дават възможност да се възпроизвеждат правилно параграфите (абзаците). Държал съм няколко изпита по БЕЛ в няколко ВУЗа и двойка не съм получавал. Пиша това предвид да се знае, че бъдещият клиент ще плати по лев за пост (част) за нещо качествено като съдържание - завалядяваща история с много хумор, еротика, неочаквани ситуации и, с една дума - ЗАВЛАДЯВАЩА СЮЖЕТНА ЛИНИЯ. Плюс това всичко ще е изпипано граматически, стилистично, пунктуационно и пр. При поръчка за над 300 страници - отстъпка от 50 ст. на страница. При над 400 - 40 ст. Това е. "

"   

    От: ОПТИМИЗАТОРЪТ

    Със сигурност знам, че ако някой си поръча това ще имам и 5-ти източник на онлайн приходи, а ти ще лапаш мухите, хейтвайки залудо. Същата оферта я пиша и на други места. Все някъде ще се намерят далновидни хора, които знаят за какво плащат. А ти виж какво значи джадъ на турски, щом си падаш по чуждите езици. Редно е да го знаеш, с цел по-добро самоопределение в чуждоезикова среда.
     

Razkazvacha, Feb 8, 2011 "

"   

    От: ОПТИМИЗАТОРЪТ

    Жалката си ти, че се намесваш агресивничейки. Разбира се, че ще е завладяваща сюжетната линия, защото ще има от всичко вътре, удовлетворявайки всякакви потребности и вкусове. Да, повече от две е равно на 3, 4, 5, 6. Естествено, че е добро постижение, защото при кандидатстване САМО ЗА ЕДНА ПРОПУСНАТА ЗАПЕТАЙКА се отнемат, например 25 стотни от оценката. Това за хора не положили изпити като твоя милост е непонятно.Съгласен съм, че не е редно да си губиш времето - нито имаш базовата култура да оценяваш литературно творчество, нито си платежоспособен субект, така че. Всичко най-хубаво и попътен вятър!
     

Razkazvacha, Feb 8, 2011 "

A fan of science, philosophy and so on. :)

Dimitroff

 • Разбирач & играч
 • SEO sr. member
 • ****
 • Posts: 282
 • SEO - karma: +140/-0
 • Gender: Male
 • Разбирач, играч и предприемач.
  • View Profile
  • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
За един отминал Великден. Интересна гледна точка. (С малко цензурирани думи, както обикновено.)

"Великден на Витоша (От 2009 г.)

Понеже не сме от най-набожните… А и сиромашки празници като великден не признавам.. Решихме да се разходим до Витоша…

Само първо да обясня защо Великден не е признат празник в моя списък с празници / който между другото е доста кратък/

Та значи трите най-важни: Не ям яйца! Не обичам Козунак! Ненавиждам религиите!

Още от малък си имах проблеми като ми се изредят родата да ми подават мацани яйца и да ми викат христос воскресе а аз им казвах мерси и се обръщах… та имаше някакви караници опити да ме вкарат в правата вяра – как може ама не било хубаво така- А по хубаво ли е да се правиш на набожен и да ЛИЦЕМЕРНИЧИШ ? Защото 90% от обикалящите църквата са точно такива ЛИЦЕМЕРИ !
Тъпи хорица които си казват: „…бе айде за всеки случай да се прекръстя и да пална свещ, че да си осигуря един парцел в рая…“. Да се оправят и без това такива хора не заслужават да им се помага.
Козунака – какво да му обичам – като е просто някакъв хляб със захар ? Мерси предпочитам пържолка.. а яйцата … като знам откъде са излезли и какво представляват, отдавна съм се отказал да ги ям…

Та по тези причини решихме да отнесем към Витоша. За да убием „Празничният“ ден.

Не беше кой знае какво. Оръсиха ни 5 лева за паркинг по десет за лифта и айде горе.
Времето средно л.йняно, ни да завали, ни да напече – сняг поостанал малко по пистите – колкото да се пуснем с наилонови чували за смет /предвидливо донесени от нас/ по 3-4 пъти по корем и по гъз – метнахме си по няколко опикани снежни топки и доволно мокри кални и премръзнали решихме да похапнем преди да се разкараме от опитомената планина. Къде къде .. не че има голям избор – избрахме класическото – Жижа Алеко … да си п.кая на избора…
Взехме си боб с наденичка шкембенце – шопска – снежанка – картофки и едно кебапче – Винаги си вземам по едно кебапче където и да отида – Ако кебапчето е хубаво значи кръчмата става – ако е от Пазарските кебапчета значи 90% манджите им са направени да ги ядат гладни строители и цигани изкарали някой лев от близката заложна къща… Кебапчето беше отвратително/ очакваше се / но интересното беше че струваше 1.50 лева имаше вкуса на кебапче от женския пазар за 45 стотинки, шкембето -помия от 3,50 бих предпочел да ям салата от копър и магданоз /бляххххххххх/ отколкото него шопската – нормално пожълтели меки краставици и домати трохи евтино сирене – не струва ! снежанката по зле и от на „Кенар“ – а това е трудно достижимо споре дмен … пържените картофи ми ги претоплиха на микровълновата … няма смисъл да казвам какъв вкус имаха… а боба… ммммм чудо на готварската наглост и безхаберие … наденица от 2 лева килото пъхната в чирпак суров боб тропкащ и хрупкав … Колкото и да ми се иска не мога да кажа и една добра дума дори и за готвачките приличащи и по мустак и по мазни съмнително бели одежди на бивши работнички в социална кухня… Моя съвет е НЕ СИ КУПУВАЙТЕ ХРАНА ОТ ТАМ ДОРИ и чай
Разбирам да е скъпо защото е курортно място един вид … обаче като е скъпо да е хубаво – Разбирам и обратното да е гадно защото е планина и не трябва да си претенциозен но тогава не трябва да е скъпо … При положение че е гнусно гадно и скъпо – мерси няма да си повторя грешката…
и разбира се тоалетната струваше 30 стотинки .. разбирам също че не искат цяла София да им къка безплатно в тоалетната но поне за клиенти на заведението трябва да е безплатно – една противна гъркиня преди това направи скандал че и искат пари и се върна без да им посети клозетчето… въпреки че беше нагла и противня я разбирам – те са ги предупредили хората – като отидете в бълХартия се пазете да не ви мамят… Та така мокри кални и гладни си хванахме ливта и по обратният ред си се прибрахме поживо поздраво в убитата ни /от дъжд/ столица.

Най-хубавото от целия път беше че на връщане мернахме един голям магазин с надпис JIMBO и половинчасовата ми разходка в него беше най-хубавото нещо за деня :)"
Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

Dimitroff

 • Разбирач & играч
 • SEO sr. member
 • ****
 • Posts: 282
 • SEO - karma: +140/-0
 • Gender: Male
 • Разбирач, играч и предприемач.
  • View Profile
  • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
За Рила от отминалите години (05.12.2010), без снимка.

"Бърза разходка до Мусала

Отново големия въпрос – Къде ще ходим?

Родопите? – далеко са.
Витоша… бляхххх – не струва.
Гледам Google Maps…
Май пак в Рила ще се ходи. Ок Рила- Рила… ама къде
Ходили сме и на Седемте рилски езера, и на Рилския  манастир…
Май е време да изкачим Мусала, за да ми мине мерака че съм ходил на най-високия връх по нашенско:)

Всичко хубаво ама то минало 11:00 та почти няма време… стягаме се набързо и газззззз към Боровец.
Намерихме лифта и хоп на паркинга отпред. Идва там паркинговия бирник и ни зарадва с 10 лева  за цял ден. Баххх тоя паркинг, присви ме жлъчката ама си викам майната му и за по големи глупости съм плащал, нема си разваляме разходката заради тоя паркинг. На касата за лифта ги питам разрешено ли е с куче в лифта? Касиерката отвърна че нито е разрешено, нито е забранено, така че да влизам. Айде още 20 лева за два билета и сме в лифта до Ястребец. Казаха ни че най-късно до 18:30 трябва да сме хванали на обратно иначе… Което означава че имаме 5 часа за отиване и връщане, защото иначе ще спим в планината:) и така с бърза и бодра крачка напред към върха. Лелееее колко ходене ималоооо ако знаехме нямаш да тръгнем. Отначало всичко ОК, що годе равен терен малко мъгливо и облачно и гърми… някакви опити за валежи, но ние сме оптимисти. Нищо интересно до първата хижа.
Абе да вметна че поради големия човекопоток и прекалено ниските храсти, не практикувайте  природосъобразна тоалетна, а си свършете работата преди тръгване, освен ако не сте отявлени ексцибионисти  :)
И после си пролича цялата извратеност на начинанието ни… До първата хижа наистина всичко е приятно, сравнително равен път, свежи сили… все едно си червената щапчица за гъбки в гората… хоп една гъбка тралала…  Аз съм чувал че там има някакви вип гъбки… ама пусти късмет никога не съм намира… не че и да намеря ще я позная :) Веднъж на Витоша си набрахме две чанти гъби и доволни си говорихме как половината са за чорбичка, другата половина с оризец, докато не ни чу някакъв дядо гъбаро-планинар и като погледна в чантата ни какви гъби има му се разтрепера планинската тояга… отровни били… всичките… и ги изхвърли гадината…  ама мани да е жив и здрав спести ни пари за агенция, свещи и жито…

Та май се отнесох с тези гъбарски истории?

Та такаааа… от тая хижа като се изправила една отвесна планина пред нас… лелеееееее високооооооо стръмноо на зиг-заг се катерим.  Хвърчи покрай нас чакъл и камъни подхлъзваме се, ставаме падаме, но не се предаваме… Голямо катерене. Тук езерце, там купчина сняг, там канара нещо… абе скука:) Една камара туристи и явно е обичай копелдаците всички ни викат още малко остава, почти сме били стигнали… Явно е някакъв туристически обичай един вид ни дават сили да продължим. Много мразя тези обичаи особенно този с поздравяването… че аз комшиите не поздравявам, само изръмжавам нещо, а тук с който се разминем те поздравява и те гледа в очите очаквайки отговор… Че чужденците и те се изучили и ми сричат „добър ден“ нахилени глуповато, така както само чужденците могат да се хилят. Да не се отплесвам от разказа, но това е най-глупавото нещо… пъъъърррдон има едно още по-глупаво.. да тикажат не само Здравей, а ЗДРАВЕЙ, КАК СИ… И ДА ЧАКАТ СМИСЛЕН ОТГОВРО… ужасссссссс
Близо било… близо ли, лелееееееее… тъкмо си викам стигнахме и бам втора хижа… лелеееее били сме минали 2/3 от прехода и оставала най-трудната… пък силите ни ги няма и нема щкембеджийница да презаредим… и бира няма… само някаква водичка и то бистра… Аз понеже съм тарикат и обичам студена вода си замразих една бутилка.. за да ми е студена през цялото време… Така си и остана… замръзнала.
И оттам като се почна едно катерене лелееее. аз си мислех че преди това беше извратен баира, но тук вече стана брутално. Една грешна стъпка и си се търкаляш като… ми като турист който е стъпил една крачка накриво :). Ужас стигнахме върха по някакви опънати метални въжета, един вятър едно чудо… Пък и не съм си бил изрязал ноктите това тримесечие, че ми се подбиха и ноктята на надарените палци…
А горе горе едно нищо :) и една метеорологична станция и една плочка с някакъв надпис, забравих вече какво пишеше обаче тая плочка я охраняваше една дебела и грамадна котка… инатеста, злобна и самоотвержена… Кучето ми голямо, но котката смела… пази си територията, съска и посяга с крив нокът… Едвам удържах кучето да не стане търкала… Викам и къш – тя не бяга а съска.. Пруссс псссът – не! то гад- то пази там се вживяло като куче пазач… Абе се присетих – тази котка какво яде там ? има ли луди мишки да се катерят по тоя връх…
Та така качихме се… обаче станало 16:00 викам си край няма да се върнем, ще си замине лифта и ще духаме супата през ноща, ще ни изядат извънземните и гладните туристи… Нямахме време да се радваме на нищото и хукнахме надолу… леле колко лесно било да се слиза от Мусала :) . ЗА двойно по-кратко време стигнахме до лифта.. ни живи ни умрели… Седнахме в лифтчето… и потеглихме… като стана врем да слизаме… ужас мускулите крещят и се дърпат… всичко боли едвам се добрахме до колата. Е постояхме още малко на паркинга, така и так бяхме платили 10 лева за цял ден, поне да избием още малко :)
Та извода за мен е – никога повече на Мусала! Една комшийка викаше – Хората ви направили улици и тротоари, а вие се врете по храстите! Оттогава  и до днес, вече като няма какво да правим, изкачваме елеваторите в моловете… Забавно е, а и на върха винаги те чака Кофа KFC. :)

п.п. Почната е статийката преди месеци… ама нещо ми избяга музата та я бях зарязал наполовина недописана:)

п.п.п. Снимката на котката я измъкнах от Другаря Гугалов, че не ми се ровеше за моите снимки. Ак осе сърди някой че му ползвам снимката да се обади да я махна!"

Коментар:

"lilia on 05.12.2010 at 21:14
Ха ха ха"

Мой коментар: Трябва много да се внимава. Особено с гъбите.
Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

Dimitroff

 • Разбирач & играч
 • SEO sr. member
 • ****
 • Posts: 282
 • SEO - karma: +140/-0
 • Gender: Male
 • Разбирач, играч и предприемач.
  • View Profile
  • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
Разни за Синеморец от отминалите години. (Ако има цензура, знайте си, че е ще е само за някои по-пиперлии думи, защото така трябва да сме политкоректни.)

От 09.06.2009:

"До морето и обратно Синеморец и Силистар

Да ви п.кая и на КушадасътЪ и на ХалкидикитУ… Ние си имаме Синеморец и околности … който не е ходил -ДА НЕ ХОДИ – И БЕЗ ТОВА ДОСТАТЪЧНО МАНГАЛЪК СЕ  Е НАСЪБРАЛ ТАМ – НЯМА НУЖДА И ОТ ВАС – Аз лично  само там ще ходя вече …

Ходих преди две седмици но си викам да не ви комплексирам мой мили нескъпи и неуважаеми читатели / ша ва помоля в знак на уважение към мен да не си чешете т.пките поне пет  минути – а тези които си нямат т.пки да не си бъркат в носа ушите и всички останали д.пки и д.пчици по тялото !.. /,  затова да го напиша сега че ми се е възпалила творческата жлеза нещо…  Значи път много – обаче си заслужавам там е дуг свят – 20 май – а водата топла – щом и ламята се кисна значи наистина е топла, а не съм аз морж… За  природа и красота няма ви говоря – другаря Гугалов,  може да ви покаже всичко ако го попитате както трябва.  Това Велека – лелеее това Ропотамо – това Силистар …. Това гори, пътеки,  плажове, морето чисто и прозрачно -  красота… малко мееестното население нестава – не че са лоши, но не са и топли хора като северняците …

 Някак си се държат на разстояние, любезни са, но си личи че го правят от немай накъде.  Немогат и да готвят … в София дева рибата по хубава от там, а тоя скорпид все едно кастрени врабчета са ми опържили … НЕСТРУВА -нензам закакво се хвалят с него, това все едно понеже в някоя селска река няма друга риба освен „таранка“ и да ви кажат че е деликатес … деликатес друг път дай им на селяндурите да плющят скумрия и нема се сетят за тоя техен деликатес – както и да е че с еотплесвам.  Четох и за някаква гивизлийка ли, каква баница беше. Аз ли не попаднах на точния циганин да ми направи или аз не разбирам от селски вкусове, ама това си е чиста тъпа сергиена баничка, обаче печена на сач не на фурна, нещо средно между арабска питка, катма и баничка. Не че е лошо, ама не е нищо особенно…  Обиколих наред всички кръчми  който ми харесаха  що годе… /всички под средната оценка и на визия и на кухня/ Н няма къде да си похарчиш парите макар че цените там са доста високи в сравннение с познатото ни южно черноморие.  Но не си струва да ги даваш за нищо.  Виж кюфтетата и кебапчета от магазина замразени, бяха невероятни в сравнение с помията която продават за кайма и месо тук в софия – Та цяла почивка ламята пече кебабчета и кюфтета…. и ми се окюфтечи едно – пак че беше бирата да помага… Обещаха ми пътя да е лош и пълен с дупки и змии – така беше!  И дупки имаше и змии, но не чак толкова че да те откажат, въпреки че не съм почитател ни на едното ни на другото … Прочетохме щедри обещания на една табела за два часа ходене през красива местност да стигнем до невероятният плаж Силистар… и подлъгани от Изречението:  „Ако има малки деца с вас си носете вода защото по пътя няма чешми“ тръгнахме в 17 и нещо  часа по тази пътека … Д.пенцето да му пръсна  дева на тея дето я е писал – какви деца бре изрудеее, какви деца, каква вода  бре?! Ми ние дърти маймуни, ни се опути бойната слава по тая пътека, ти за какви деца си писал бре??!!!Викаме си ние щом и за деца става,  значи за едни такива професионално улегнали туристи като нас ще е детска приказка с картинки да се разходим и върнем.  И като дръпнахме по пътеката… Амбър я ритна кон… ама това друга тема и тя сама си е виновна – закакъв чеп го лае и се прави че ще го хапи – такъв къч и метна- пак че не я нацели иначе през скалите  в морето щяхме да я търсим… засече я само леко с опакото – късметлийско псе ей… Тук е мястото между псувните да ви предупредя ако сте с куче задължително някакви гнусотии против кърлежи, че поне пет шест намерихме, по нас, по него и по дрехите… пак че му набихме отзад ампула за 25 лева предварително, та не се бяха забили да смучат копелтиите… Та да продължа да го псува тоя идот смотан, с бъдещия разцепен з.дник… Какви деца бре нали ще паднат  или в пропаста или странджански мечки ще ги изядат бре изруд извратен. -Ми то треволяк, бодли, пътеките някакви не кози, ами муфлонски дева. Едвам се виждат. Надолу 100 метра пропаст, нагоре стръмно оср.хме се бре ейййй, ламята на косъм да ми поиска развод – не че ще е лошо де ама.. ми е за бойлера TESY  е – марков демек, а тя ще ми го вземе при развода  дева, барабар с хладилника… Стигнахме със сто мъки и почти разбити – с НЕВЕРОЯТНО КЕФЕЩАТА И ПАЛАВА МИСЪЛ ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕМ ПРЕДИ ЗАЛЕЗ СЛЪНЦЕ ЗА ДА НЕ НИ ИЗЯДЪТ ДИВИТЕ СВИНИ И БЕСНИТЕ КАТЕРИЦИ / що пиша с главни букви ? – мани нема да трия / та отидохме на пустия Силистар – то вечерно време ко да му гледаме комари се разлетели – 4-5 палатки   – хубаво да ама да не бяхме дошли по извратената пътека  … та видяхме го и айде на обратно … все пак решихме  да не се самоубиваме по пътеката през ноща та тръгнахме по пътя … ГОЛЯМО ВЪРВЕНЕ ЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ ГОЛЯМО НЕЩО ибахмамау чак на мъдити фанах плюски дето се клатеха по пътя .. .голямо вървене ей … кучето легна и умре като се прибрахем не мръдна- после  да яде даже не стана а то лакомия голяма неговото няма насищане по принцип. Чак на другата сутрин горкото се надигна  за водица и тоалетна…  та така по тази пътека не тръгвайте освен ако не сте някакви изхакани мазохисти -   хубав е плажа, но с кола ! – и тва е нещо не ми се пише вече че се улях – много снимки направих ама няма да ви ги показвам че са еротични и да не хванете бяс като ме гледате – ще ви шибна от гоогле една – а да и там гранична зона ей вардят  по пътя и викат стой къде дай документи. Да си носите ей – че глоби раздават …

 

п.п. и да ви п.кая на вкусовете аз – абе кака в цялото тамошно крайбрежие един ресторант не открих в който да има цаца бре ? абе аз отидох бира с цаца да ям те ми дават някакви изродени риби … то грозна риба това скорпида като го погледнеш и после не ти става  два дена   те в чиния  с гарнитура ми го сервират… зема да им внасям замразена цаца там  може да потръгне бизнеса ?"

Коментари:

"Rumen on 05.08.2009 at 14:36
Brawo Така е по цялото черноморие с вариации разбирасе и то се към по лошо! От 3 години са ме прогонили и нема а севърнем мамица..та а и не е ефтино… по ефтино е да не идеш там УЖАССС
Чалга и простотия до безкраиност! Абе кво се морим да паша незнам ама от гнуста дет сам вид"

"Руси Ангелов on 14.08.2009 at 16:50
Харесва ми литературният ти стил. Можеш да издадеш сборник с пътеписи-ще има голям успех."

Следващото (19.07.2009):

"Отново в Синеморец и Околията … Глад и Кръчми

Неможах да се сдържа  и при първата изчеканала севъзможност, се измъкнах за още няколко дни  и забих към бленувания Синеморец… Разбира се вече тълпите са го превзели почти, но не са чак толкова много за да ми развалят кефа… Този път ще се спра предимно на кръчмите …  И заключението още в началото е само едно - СИНЕМОРЧАНИ НЕМОГАТ ДА ГОТВЯТ !  Където седнах не повторих …

Реших да ги подкарам подред кръчмите, не са толкова много за да не насмогна … Имената им не ги помня но те не са много, а и не си струва да си записвате :) …  На всичкото отгоре напук на гадната им кухня, са се постарали цените им да са неприятно завишени.  В първата кръчма Младо, наплашено сервитьорче  ни обслужи  все едно ни обслужва младо и наплашено сервитьорче – треперещи ръце,  срамежливи погледи дали шефовете му го гледат,мънкане под нос…  поръчах ме си риба  карагьозовица и пилешка и рибна супа  … салатите не си струва да ги споменавам… Разбира се както може да се очаква  – рибата беше  полу-сурова  но това не ни учуди толкова, колкото че пилешката и рибената супа се различаваха само по това че в едната плуваха  парченца от пилешки трупчета, а в другата подобни но от  умряла риба… цвят,  подправки,   кубчета зеленчуци,  вкус  -ВСИЧКО  ИДЕНТИЧНО … Ами защо да се морят да правят няколко супи – бульончето е едно, а слагат каквото искаш, трябваше да пробваме и телешка и свинска сигурно :)…  Прибрахме се и си доядохме  с останали от пътя сандвичи и салам :) – един съвет – от вас готвачи няма да станат -  но поне  при тези цени който толкова смело и оптимистично сте натряскали в менюто си - купете си нормални столове не с тези евтини пластмасови столчета без  облегалки за ръцете дори …

На другата сутрин забелязах гордо изпъналата се до нас сергия  с  дюнери и палачинки… и двама мургави циганина- „арабски тип“ се оглеждат за клиенти… от седмица ми се ядеше катма викам си ще  ги пробвам за дюнера не ми  се рискува защото си личеше че не са от най-големите дюнерджий … Катми нямало те правели палачинки викам ок – дайте ми палачинка окъсаха я  отъркаляха я … доогнусиха я с шикалад и ми я връчиха гордо  да си хапна… хапнах си да една хапка – останалото в кофата … и гладни айде на следващия ресторант да закусим със супичка – интелигентно изглеждащо чистичко лъскаво хотелче с приятни пластмасови маси  имитация на ракита  я дайте една бира  за закуска  я и една шкембе чорба разбира се и една пилешка за момето … а така  ммм тая супа  защо се забави 15 минути преди да дойде  размразявахте ли я ?  Прясна е ахаааа, разбирам. Ами защо топчета лой ми се размазват  по небцето и езика  ? Ще може ли да ми я позатоплите – ами с бирата ми какво стана ? забравили сте  нищо аз  ще  отида да си я взема да не ви притеснявам, мерси – претоплихте ми супата ооо хиляди благодарности – от претоплянето ли има този вкус на вкиснало кисело мляко или си е така по дефаут? Аха мънкате е няма нищо пилешката и тя неструва- как успяхте да направите пилешкото месо вътре  толкова гумено да не сте го киснали в желе – довиждане – разбира се че няма да дойдем пак при вас …

За вечеря  следващата кръчма  … хубава сервитьорка  интересно замислена тези корабни въжета и  дървени маси,  слама, тръстики ммм идилия … ааа тези паяжини какво правят  тук, да тук до прашнит е и проядени от незнам какво дъски … ех жалко хубава сервитьорка си но не ни се рискува при вас …  яяяя какъв надпис срещу вас „Шопска среща“ ммм я да видим как сладко ще си хапнем тук – да не се притесняваме от комарите казвате нищо че ни хапят .. ами добре гладни сме ще  изтърпим.

 Я да видим една акула пане кака ще направите и един лаврак дайте  я има готвено уоууу супер кюфтета в доматен сос ? ммм мчудесно дайте и тях насам … Мерси – ще може ли да попитате готвача тая акула пане така ли трява да  е студена и жилава отвътре   като жива ей, как постигнахте този ефект ? да не е тайна рецепта

 питайте готвача ако може … аа така  ли? -  Била станала така защото е  пане  аха и затова не се е сготвила отвътре  – значи дефакто това не е ефект а така  си готвите тук ммм чудесно … какво е това кюфтенцата в доматен сос  – Ами защо ми приличат на две кюфтета на скара пльоснати в мляни домати от консерва – ааа защото това наистина са две кюфтета на скара пльоснати в мляни домати от консерва .. ясно разбрах … значи това разбирате тук под готвено … евалата  – а нека си пищят и да се гонят около мен противните келешчета на собственика няма проблем – мерси   довиждане   няма да повторим разбира се …

Забелязах аз че правят на още едно място катми и с голяма надежда  се запътих натам на другата сутрин – защо пък толкова ми се приядоха катми незнам, уж не съм бременен ама на… ааа вие ли ги правите  Вие другарьо циганин не ми ли направихте миналия път гадните сурови гивизлийки ? вие нали аха ами катми ? аа нямате кой да направи сега … е по добре нали още помня вкуса на предишния ви майсторлък мерси …

 Малко по надолу си намерих друг  екзотичен братчед да прави мекици и закуски с написи от сорта супер пица  незнам кое и беше супера…  топка тесто омазано с гнусеничаво нещо  и кръгче евтин салам отгоре както и да е дайте ми мекички че съм гладен… нищо че си ги пипал ти нищо че  е мръсно гладни сме няма как мммм вкусно браво евала   то оставаше и едни мекици да не можете да изпържите  не мерси не искам пица чао.

Я да опитаме при вас да вечеряме  интересен ресторан я и някакво  там колело се върти от водата и какво прави? –  мандахерца скартата…  а  интересно да, виж как се снимат чужденците до него…

 Дайте сега да хапнем нещо салатки разбира се че искаме  шопски м’чи как,  дайте рибка добре я и едно кебапче  да опитам мерсиии   иха че голямооооооо ми аз ако имах такъв аатрибут в гащите щях  да стана ексцебионист ли как се викахо ония с шлиферите наголо :) ще може ли другия път да е тройно по-малко, но все пак да има месо в него а? неможее?  таква е рецептата ахаха не ги правите вие получавате ги готови само ги скарирвате на кулилотУ мирсии ясно – супата сте я докарали евалата  най накрая нещо приятно за ядене жалко че така оср.хте  пържолата  и салатата извинявайте, но не съм вярвал че някой може да развали нещо толкова просто като вратна пържола на тиган – незнаете за какво говоря а ? а как може да направите една шопска салата толкова безвкусна- поздраверте готвача си има талант това не се отдава всеки му да развали   нещо което неможе да се развали – жалко че не ям яйца иначе щях да поискам да ми свари две …

Няма как напазарувахме си в местния турбо-ултра-маркет и си готвихме и пържихме  следващите дни … малко поосмърдяхме на пържено но поне беше вкусно :)

 

 Та поуката разбира се да намерим от цялото това писание – ами не яжте в Синеморец   по-добре се разходете с колата някъде и намерете из околните градове нещо по-подходящо или си носете  тиганче и котлонче :)"

Друго (от 21.08.2010):

"Заведения на плажа в Синеморец – какво да очакваме.

На плажа на Синеморец /разбира се говорим за най-посещаваният им плаж и тази година единствен охраняем /, Бутамята, южният плаж името  е интересно и не много оригинално, ако го разбиете на две думи се получава и откъде идва.
Та на другият им плаж, северния, където река Велека се влива в морето по един много живописен наин, има  останки от заведение което тзи година няма да работи  няма и охрана на плажа,
на Бутамята има 4 заведения
ПЪРВОТО  носи може би забавното както се е сторило на спобствениците име : “ Куцата медуза“ и предлага пици с гръмката табела
“Ц.ци има по  целия плаж, пици има само при нас“ може и да е била оригинална  по времето когато кръчмето е окичено с нея.
Заведението  е най- добре изглеждащото от четирите.
Има най-ниски цени!
Порциите са прилични, качеството на кухнята е особенно задоволително за плажно заведение коетое доста учудващо…  Само се замислете :
най-доброто място,
най-ниските цени
и най добрия интериор…
добра кухня,
добро обслужване.
Предлагат пици на пещ които не са никак лоши. Цените са  8-14 лева за голяма пица която е достатъчна за двма души. Кока кола и производни са на цени  по 1.20  лева за разлика от остналите заведения не само на плажа но и в самото село където безалкохолните в 90% от кръччмите са  по 1,50  наричам ги кръчми защото е нелепо да говорим за тях като ресторанти. Салатите са големиччки, бирата разбира се студена започва от 1,50 за  Бургаско светло. Като цяло кухнята им не е кой знае какво, но като за заведение на плажа ще останете приятно изненадани.

Следващото заведение носи гръмката табела Коктейл бар
Немога да кажа че бармана разбира много от коктейли защото ми сложи в  мастиката лед… коеот разбира се   я направи на люспи и неприятна за пиене. ПРЕДЛАГАТ И ПИЦИНА ПАРЧЕ И ТО САМО ПО 3 ЛЕВА ЗА ПАРЧЕ … като цената надминава в пъти предлаганото парче пица  което не се отличава с нищо особенно.

ТРЕТОТО ЗАВЕДЕНИЕ ВИ ОБЕЩАВА ВКУСНИ ГОТВЕНИ МАНДЖИ както баба ви ги прави ….
ЧЕСТНО КАЗАНО НЕ Е НИТО ЕВТИНО НИТО ВКУСНО готварските им постижения са като на помощник готвач в студентски стол. Стори ми се странно че продавачката/барманката или каквато е там отрудена женица,  приличаща на хронично страдаща от  домашно насилие си купуваше парчета пица от споменатия по горе „Коктейл бар“. Отдавам го на това че са и омръзнали готвените манджи а не защото е виждала как се приготвя всичко и не смее да хапне.
Предлаганите пиле с ориз, свинско със зеле, мусака, и подобни няма как да ви накарат да повторите и на следващия ден, освен ако сте отраснали със студени сандвичи и сухи хамбургери и всяко сгготвено ястие за вас е вкусно както и супите на „Maggi“. Цацата  не е особенно вкусна  за да заседнете на бири  там които са със 50 стотинки по скъпи от първото заведение  – 2 лева за бургаско. Картофите разбира се възможно най-малко в малка чиниика  и скромно поръсенио със щипка сиренце едва ли надвишават и 100 грама но затова пък струваха 3 лева… готвените гадорийки с ана цени от 4,50 лева.. скарата им е посредствена каквато продават във всеки магазин. Накратко: СКЪПО, ГРОЗНО, БЕЗВКУСНО

Четвъртото  заведение което е в края  на плажа   миналата година предлагаше обичайната българска скара  и  вечерна програма с нестинарски танци  и нелоша кухня, цени и порции, вече е с нови собственици и всичко е променено.
Табелите предлагат Пици по италианска рецепта  и сръбска скара
честно казано неочаквахме  нищо особенно, но бяхме приятно изненадани от вкусната плескавица,  шишче и пържола приготвени от  слаб и словоохотлив сърбин на дървени въглища.
картофките им също са много приятни… на цаца – както и навсякъде в Синеморец не е добре работата :)
цените … на ястията са може да се каже ниски, но отново  лошо впечетление прави  цената  от 1,50 за кола,  2 лева за светло пиво .
ДРУГО ДРГО … НЯАМ КАКВО ДА СЕ КАЖЕ… хубав плаж красива гора нахални мухички и комари в по хладните часове :)
варена царевица по 2 лева, чадъри 5 лева, шезлонги и те 5 лева, водно колело 10 лева на час,  джет 50 лева за 15 минути. Хубавото е че почти по целия плаж можете да хванете  WiFi  така че смело с лаптопите и с голямата батерия :) .
Не ходете в края на плажа за да не попаднете на тумба редовно къпещи се там местни цигани от 3 до 50 годишни … шумни и нагли както всики цигани :) . Това че не ни откраднаха нищо не попречи да сме нащрек докато бяха около нас .
Хубаво е на палжа в Синеморец.. малко са попрекалили с чадърите но къде не са. Ако ви се иска да сте сами, като стигнете края на плажа се качете по пътеката през скалите и около 1 километър  по нататък  ще попаднете на неохраняем и почти винаги безлюден плаж, ако разбира се не ви притесняват няколкото нудисти там."

Коментари:

"Комитата on 26.08.2010 at 15:57
Всъщност идва от гръцки името – Потамиа-та , т.е. „реката“"

"AMOUN on 26.08.2010 at 19:16
хм.. това обяснение на името е много по-добро от това което си мислех че е :) и изобщо по логично щото там плажа си е тих и нито те бута нито те мята :)

"

Ето ви и линк за Бутамята и Потамя от статия за Синеморец в Уикипедия: https://bg.wikipedia.org/wiki/Синеморец

Хайде и 1 последно (21.08.2010) за цените в хранителните магазини:

"Хранителните магазини в Синеморец вдигнаха цените за туристите.

Забелязва се покачване на хранителните продукти с около 20% от 15 юни. Всички хранителни магазини, явно по взаимна уговорка са вдигнали цените в един и същи ден и така гостите на село Синеморец осъмнаха с видимо по-високи цени. Дори и в магазините които се намират по-далеч от централната част на граничното селце. Няма как да разберем дали местните имат някаква уговорка за по-ниски цени или и те страдат от туристическата надценка през летния сезон.
Така например салам от 15 на 18 лева и от 10 на 12 лева, минералната вода стана от 70 на 80 стотинки за литър и половина. Консерви, пастети, домашни потреби, сапуни и прахове за пране.
Нека проявим разбиране към търговците в село Синеморец, защото те разчитат на тези 2-3 месеца, да  поизкарат лесни парички на гърба на туристите, както навсякъде по черноморието. Тук можете да се насладите на варена царевица на плажа за 2 лева. Закуски в местната закусвалня по левче нагоре. Порция от три десет сантиметрови попчета за 5 лева. За разлика от останалата част на южното черноморие тук рядко се намират народни цени. В заведенията с някои изклюения цените също са  прекалено високи в пълен разрез с меко казано евтиното и безвкусно обзавеждане, малките порции и ниското качстево на храната. Същото се отнася и за цените на нощувките тук, доста по високи отколкото сте свикнали да виждате по южната част на морето и то при  условия доста клонящи към сиромашия отколкото към лукс, но пък ако сте готови на компромисите в цените и качеството то красотата тук  си струва дългият път по тесния крив и изпълнен с дупки и бабуни път."
Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

 

Place your ads here ($4/day, $21/week or $60/month)

Your advertisements here ($4/day, $21/week or $60/month)

About the privacy policy

How Google uses data when you use our partners’ sites or apps

Post here to report content which violates or infringes your copyright.