☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

- - -

Your ads here ($2/day)!

Author Topic: Разни беседи, спорове и мнения от отминалите години  (Read 19461 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 15699
 • SEO-karma: +638/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter

Спомени

  В един стар диск си намерих доста запазени през годините беседи, спорове, мнения и други материали от отминалите години. Тук може да ги представям под една или друга форма. Някои са от места, които не съществуват вече в интернет, други са от чатове и т.н.
 
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 15699
 • SEO-karma: +638/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
  Това беше в един форум, който вече не съществува. Имахме големи спорове с нея (една българска тинейджърка с ник "Aries"). Някои съм запазил и ще дам тук, с коментари:
Quote
"Само едно нещо имам да кажа  -  всеки си има различни разбирания,нито веднъж  аз не те нападнах по никакъв начин за твоите."

    Да бе, ти направо си ми каза, че съм тъпанар... Ако някой се усъмни, да издири линковете.

 Наистина хората имат различни разбирания - понякога са правилни, понякога не са. Аз и преди съм писал, че различното не е задължително правилно! Лошото е, обаче, когато, някои хора не се усещат как нагрубяват останалите и си остават дори с впечатлението, че се държат неагресивно и културно.

 
Quote
"За да има мир напуснах форума,ти обаче продължаваш със нападките."

  Е, хайде сега, за да има мир... не е за това. Напуснала си го след като видя, че не става на твоята. Даже си се репчила на колежките тука, да не цитирам кои и как. Точно заради мира си си заминала... Откога пък стана пацифист? Иначе - бате Далайчо като ти се извини, ти защо не дойде, пък да се извиниш и ти, па да си караме мирно и тихо? Явно пак от пацифизъм ще да е било...

 Наистина е добре хората да намират сили и да се извиняват, да прощават и да си живеят в мир, хармония и разбирателство. Говорейки сериозно пацифизмът е нещо добро и аз съм закърмен с него от рано. Смятам, че съм пацифист, в една или друга степен.
 
 
Quote
"Харесвам ХИМ,какъв ти е проблема?"

 Еййййййй, какъв проблем, бе, човек!?!?!?! ТИ ВИЖДАЛА ЛИ СИ НЯКОЙ ДА НЕ ХАРЕСВА "ХИМ"? :o ...Проблем е, ако някой НЕ харесва "ХИМ". Баси... все едно да каже някой, че е проблем нещо, че се обличаш в черно или от сорта... Дай да си имаме уважението сега!
Шегички и без лоши чувства. :) Всъщност за тази група ставаше дума - http://bg.wikipedia.org/wiki/HIM и нямам нищо против нея.

Quote
"Не познаваш или не харесваш музиката им - не го гледай,не ги слушай."

 Да-да! Че аз без "ХИМ" съм като птица без крила...Направо като едно КИВИ!!!
;D Това го бях забравил! Оригинално сравнение и натурално - кивито си е птица без криле. :)

Quote
"Относно Брандън Лий - мисля че е повече от недостойно,направо жалко да се подиграваш така със смъртта на един човек,който и да е той."

  Къде съм се подиграл? Ти пак изхалюцинира тука яко. Няма подигравки. Все пак не забравяй, че си обичам китайците, а за мене той си е китаец.

 Това наистина ме втрещи. Аз не се подигравам с ничия смърт. А този човек ми харесваше и като актьор(Брендън Лий), и като това, че беше син на Брус Лий и като това, че има родство с китайците, естествено. Мисля че е ясно, че става дума за недоразумение от нейна страна, но аз съм длъжен да подчертая. За тези, които са по-млади и не го помнят този човек, ето линк: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D1%8A%D0%BD_%D0%9B%D0%B8%D0%B9

 
Quote
"Никога не съм говорила на ма."

Какво откритие... Вярно! Просто им казваш учтиво да се гръмнат... Въйййй...

 Не е хубаво хората да са груби един към друг. Не е градивно, не е красиво, не е добро.

 
Quote
"И хората са казали - по умният отстъпва."

Ако беше така нямаше да има изгорени по кладите. А и, кажи ми, всеки ли, който отстъпи е умен? Ти, примерно, като отстъпваш,когато са ти показали, че не си знаела за Павел и Матей, да не би да си професор по теология от Ватикана?!
 Аз, наистина, имам резерви към тази поговорка. Не винаги е умно/по-умно да се отстъпва. Разбира се, че това е правилно/резонно в много случаи, но не винаги е така, а и самото отстъпление (в случая - от спор) не доказва по-голяма умност/по-голям интелект. Не мисля, че е винаги релевантно, с една дума (въпросното отстъпване/отстъпление).

 
Quote

"Аз казах още в началото да прекратим,ти не пожела."

Пожелах, но ти все пишеш. ОТДЕЛНО не отвори тема за християнството, защото се почувства слаба, християнке...

 Това винаги ми е правило лошо впечатление. Някой казва да се спре даден спор, НО продължава да спори! Другото, което прави недобро впечатление пък е това, че вместо да се отвори прегледно една нова тема, настоящата се превръща в офтопик - примерно става дума за гълъби, но някой почва да пише за религия и накрая от темата за гълъбите се получава тема за религия.

 
Quote
"Аз напуснах форума,наложи се потребителите да ме викат да се връщам за да престане този цирк тук."

 Абе глупости! ВСИЧКИ ТЕ ВИКАМЕ!!! ИНАЧЕ ЦИРКЪТ Е ПЪЛЕН, СПОР НЯМА!!! Аз даже стихотворение ти написах! Ела, върни се... иначе - няма нищо за Менсън, да не говорим за гробове, светлини и пр.

 Жалко, че не помня това стихотворение! :( Аз се стремях, а и продължавам да се стремя, да си ги спомня/издиря всичките и да си ги напиша тук, където съм сбрал немалко свои творби, но това точно... язък, наистина!
 А към хората, които харесват Мерилин Менсън нямам нищо против. Даже напоследък ми беше харесал един негов кавър, честно! :) Против съм разни сатанистични изцепки, които са си чиста форма религиозност, а аз съм учен и атеист човек, та разбираемо, все пак, защо не ми допадат такива, а и не мисля, че някога ще ми допаднат. Иначе Хелоуин ми харесва, но като културен и приказен феномен, естетически, не че си падам по сатанизми реално! Това, мисля, беше важно пояснение!


 
Quote
"Не знам до къде искаш да се стигне,не знам какво целиш.Нито пък ме интересува."


    Не, че те интересува, ама аз викам да се връщаш във форума (като потребител, защото за модериране не ставаш, заявил съм го публично) и да си спориме като хората, а не да се хистеросваш!

 Наистина някои хора са прекрасни или поне добри като потребители/юзъри на дадени форуми, но за модератори (началници) не стават. Модерирането изисква качества, които не всеки притежава. Силно емоционалните, неуравновесени, неуки хора и др. такива, и комбинации от такива просто не стават за такъв род дейност, защото те даже себе си не умеят да модерират. ::)

 
Quote
"Я си гледай работата!"

Йеее, пък и отворена!  

 На това какво да му коментирам? По-горе беше казано достатъчно.

 
Quote
"Затворих първата тема защото започна да флуудиш с тъпи постове."

Тъпите постове са само от тебе, миличка. Моите не са тъпи. Най-малкото си служа с доказателства, които ти не можеш да обориш и сега се хистеризираш тука.

 Наистина, не всеки става за модератор, както се вижда. Особено пък такива, които като им докажеш нещо и вместо да се замислят върху доказателствата/фактологиите/данните, те се ядосват, изпадат и в ярост, и почват да използват силови методи като затваряне на теми, банове, лоши карми/репутации и т.н.

Quote
"Каноните на православието не са каквито не табе ти изнася."

Ето една тъпотия! Кой е говорил за това, че те са такива, според както ми изнася?! Я вземи прочети малко повече за религията на семейството си, преди да се държиш така непочтително.

Не ми беше първият случай и не ми беше последният да попадам на хора, които се имат за някакви християни или други по религия, но да не са наясно с основни нейни канони и положения. Фактически те вярват в някакъв свой сектантски/еретически недоразвит вариант на конкретната религия. Темата е обширна и не мисля да я доразвивам точно тук и сега.

Quote
"Ти си първият,който ми казва че не съм християнка и че не знам "законите,които спазвам"."

Ами аз съм и първият, който е имал щастието да прочете какви ги говориш и, вероятно, съм първият магистър по философия, с когото разговаряш.

 Това си е точно така! Не всеки извън интернет, а и в интернет, има възможността и/или желанието да си споделя вярванията и да ги развива. Още по-рядко пък е да срещнеш философ по професия и то над бакалавърската степен. Така че, мисля, точно на място съм го казал и не е с цел самохвалство.
 
 
Quote
"Престани да се заяждаш с мен,като ти е беразлично какво си се задрънкал като ученичка "ама ти това ама ти онова"."

Че кой се заяжда? Помолих те човешки да ми отговориш на някои въпроси и то в отделна тема, а ти ми представяш класическа картина на хистерия в момента. Това на нищо не прилича, да знаеш!
 Това за класическата картина на хистерията си е хипербола/стилистична фигура/ (не, че нямаше достатъчно хистеросване от нейна страна). За тези, които наистина, се интересуват от хистерията - http://en.wikipedia.org/wiki/Hysteria (на английски е, в английската Уикипедия).

Quote
"Лафче ли си търсиш?"

Май ти си търсиш, ама не случи. Свикнала си всеки да ти играе по свирката, ама не става. Като си сбъркала - ще имаш малко повече доблест и ще си признаваш няма да се отваряш такава.

  За мен, когато някой е сгрешил и вместо да се извини или поне да си замълчи и да се осъзнае, почне да вилнее/да се отваря/да проявява агресивност/да заплашва дори (имало е и такива случаи в интернет и извън него, с най-разлини хора!), то това е проява на наглост. Иначе донякъде, особено по онова време, аз си търсех и лафче, защото още не знаех как да си пиша/работя за себе си. Сега, най-често, си пиша за собствения и обществения интерес, но не пиша конкретно за други хора.

 
Quote
"Тръгнал той да ме съди."

Като говорим за съдене на тебе всеки ти е крив, доколкото виждам. А аз не съдя, само показвам, колко си калпава, щом като отричаш неща, които всеки що-годе прочел и с половин око Библията, ще ти каже (като това какво написали Павел и Матей).

 Наистина за съдене не става дума, а за даване на различни оценки - познавателни, морални, етични и пр. от моя страна. Т.е. говорим си за аксеология.
 
 
Quote
"Думите ми не са "слово",умник такъв!"

Преди бяха, а сега вече не са. Сега са чиста хистерия и психопатизъм.

В много субкултури не обичат умните, мразят "зубрачите"... Някакво такова отношение виждам и тук. Психопатното/психопатията е широко понятие и в този случай, мисля че, наистина имаше вид психопатно поведение онлайн. Психопатията е гранично състояние между здравата психика и лудостта, т.е. психопатите не са точно луди (това е лаическо понятие, но го използвам за удобство). Повече за психопатиите, за да разберете какво точно имам предвид обективно-научно - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8F

 
Quote
"Аз се защитавам от шибаните ти нападки вече вотир ден"

Шибан ти е мозъка на тебе. Аз не нападам, а се аргументирам.

 Каквото повикало - такова се обадило. Аз наистина не обичам да нападам, а да се аргументирам. С нападки спор не се печели истински! А като става дума за етимологията на "шибан" - години по-късно се появи и този случай: http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/b.-dimitrov-shiban-oznachava-bit-s-prychka-3176291 , от който разбираме, че това означава, например, "бит с пръчки".  :)

 
Quote
"и останалите потребители ни гледат сеира,момичето го заболя глава."

Ами ти го правиш! Кой те карА да ми оспорваш познанията по Библията? Ти май си ме объркала с някоя от посредствените си съученички, с които си свикнала да печелиш спорове (ама надали и с тях печелиш, че все ти е крив света!)

 Не всички съученици/съученички са ученолюбиви, а и да са, не на всеки/всяка се отдава да научат добре нещата и да напреднат в тях. Дългогодишните ми наблюдения като ученик, преподавател, антрополог-философ и психолог-любител, както и тези на колеги около мен, го потвърждават. А и, когато хората са на години преди университет или колеж, то шансът да са обградени с някои посредствени съученици/съученички е доста по-голям. Когато даден човек пък е обграден само с по-напреднали в образованието съученици/съученички, обикновено, неговото ниво също се усеща като по-високо.
 Така че, на такава една база, бе и моето обосновано предположение.


 
Quote
"Измислици са думите ти,всяка от първата до последната."

Да бе, че мигар не могат хората да си направят справка в Библията, нали? Ти си като щраусите от анимациите, дееба! Като си заровиш главицата в пясъка и мислиш, че и другите няма да видят!

Това "дееба" е в невулгарния му и разговорен смисъл на "да му се не види".

 
Quote
"Какво си тръгнал да защитаваш от мен,религията в която не вярваш?"

НЕ ЗАЩИТАВАМ НИЩО. ПРОСТО ПОСОЧВАМ НЕДОПУСТИМИ ПРОПУСКИ. А, ВЯРВАНЕТО НЕ Е НЕОБХОДИМА ПРЕДПОСТАВКА ЗА РЕФЛЕКСИЯ ВЪРХУ ДАДЕН ПРОБЛЕМ, В СЛУЧАЯ РЕЛИГИОЗЕН.

 Мисля, че добре е казано. Даже ще допълня - това, че не вярваш в нещо, може да те постави в позицията на доста по-обективен в изследванята и наблюденията ти.

 
Quote
"Ти не разбираш АБСОЛЮТНО НИЩО от библия или религия."

Това да не си ТИ?  Не ме бъркай със себе си. Не забравяй, че не Аз, а ТИ се осра ПЕРМАНЕНТНО по Библията и продължаваш. Толкова си жалка, че, ако се видиш отстрани, наистина ще си пуснеш някоя песен на Менсън и ще се самозатриеш. Но имаш късмет, че не си достатъчно самокритична, както и, отделно, си достатъчно безочлива.

 Не обичам хора, които не са квалифицирани в нещо да се правят на специалисти по него и да дават "вещите" си мнения. А за самозатриването на акаунти не си спомням дали беше възможно там, но това е подробност. Ударението не е върху това, а върху проекцията (психологическо понятие), липсата на самокритичност и в безочието или наглостта, както писах и по-горе. Срещано явление!
 
 
Quote
"Ква е тая истина през крив макарон?"

Ами такава - давам ти ЦИТАТИ от Павел и Матей. А ти почваш да се хистеросваш! Ето как при тебе няма истина, а има нерви и вдигане на много шум, с надеждата да успееш. И какво успя? Успя да докажеш за последен път как и 2 пари не струваш.

 Действително, в това отношение (теологичното), както се казва, и 2 пари не струваше. Сега, да е жива и здрава, може и да е напреднала, но по онова време си беше за "слаб 2", особено с тази излишна агресивност и излации, и наивната надежда за победа в спор по такъв начин.

 
Quote
"НЕ СЕ ЗАЯЖДАЙ,и не ми викай сладурче,ненормалник такъв."

А "ненормалник" сега. Всеки който те обори и е "ненормалник". Ти погледни себе си - достойна пациентка на най-близкото отделение!

 Реципрочност!  ;D Какво да се прави?... Иначе, безспорно, опитал съм да стопя малко ледовете, но уви...  :)

 
Quote
"Какво си мислиш?Че като цитираш нещо,което си научил на изуст си победител?Оле!Да те видя с това дето си го научил до къде ще стигнеш."

Ами ти ме обвини, че не съм знаел, дадох ти цитати, а сега ти се н@сра от яд. Почвай да ядеш каквото си изср@ла и не се отваряй много!
Офидия спомена, че с някакъв друг си се псувала тука. Ами нямало ме е, ама като гледам с какви методи боравиш -заслужаваш си го. Нямаш никакво уважение, лоялност, чест. И после някой ти крив, че хората искат да ти еб@т путк@та майна! Ми това е положението!

 В началото съм използвал алегория (за алегорията в Уикипедия - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F) и е ясно, че не става въпрос за реална дефекация (за справка - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F), още по-малко пък за реален екскремент (също за справка - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%B7%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5).
 Тинейджърката беше създала негативизъм към себе си и преди да се засечем във въпросния вече несъществуващ отдавна форум.
 Оттогава не сме се засичали. Тя, вероятно, отдавна е порастнала и променила част от възгледите си, поведението си... кой знае? Аз нямам лоши чувства към нея, ще се радвам да се засечем отновно някъде, а ако случайно прочете това, да се чувства поздравена и да заповяда при нас тук. Ще се радвам, най-чистосърдечно!
:)
 

 

 
« Last Edit: April 16, 2014, 04:47:31 AM by MSL »
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 15699
 • SEO-karma: +638/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
  Сега ще дам пък едно друго, но не съм сигурен дали е било от беседа/беседи със същата Ариес (или, както си й виках още "Ариесчето", "Ариеската" и "Ариеса"  :) ). Не си спомням, но пък си спомням, че имах подпис изразяващ в едно и философия, и антропология, и зоология -

Quote
"Човекът е обществено животно."
Аристотел

 Да започвам:
 
Quote
"На времето се говореше, че това ще стане през 2000-та година, но вече сме 2007-ма. "


 Те, християните и през 999 са го чакали да настъпи през 1000-та.

 Предлагам повече да не се чакат такива неща! :)

 А тука гледам съм се изказвал по въпроса за Исак Нютон и края на света:

 
Quote
Знанията му по физика са впечатляващи за онова време. Не и днес. Според съвременното ниво на познание във физиката няма индикации за край на Света, още по-малко за точна дата. Алхимията пък е квази-наука, а с теология или без не може да се предсказва никакво бъдеще, камо ли за "Край".
 
 Бих допълнил, че не само във физиката, но и в която и да е наука, няма индикации, че ще настъпва някакъв си "Край" на света.

 По въпроса за Библията:
 
Quote
Ааааа, то там пише и, че жените са правени от ребро на мъж, а мъжа - от кал... Просто Библията е "авторитет" на който "може" да се доверим изцяло! ;)
Сарказъм.

 
Quote
"Да се включа ли?За всички вярващи а и невярващи - край на света ще има."

 НЕВЯРНО! В много религии НЯМА ЕСХАТОЛОГИЯ, следователно не за всички вярващи ще има "край". Колкото до невярващите - същата работа! Не всеки е склонен да приема нещо току-така.

 Независимо кой в какво вярва (дали ще има или няма да има край на света), то това няма значение за обективното развитие на света/Земята и Вселената. Вярванията/гледните точки/мислите са в главите на хората и не влияят, сами по себе си, на историческото развитие на Битието.

 
Quote
"Казано е,вижда се - света отива към унищожение."

Доста по-малко, отколкото по времето на Карибската криза, например. А тя, както знаем, беше преодоляна. С какво днешното положение е по-очевидно "крайно"?

 Днес, в международен план, е също малко напрегнато, но не и колкото по времето на споменатата Карибска криза. Така че, оставам си на същото мнение. Не мисля, че чак толкова "светът отива към унищожение".

 
Quote
"Когато хората се мразят,когато в семействата се избиват,когато вече на никой не му пука за другия - отмъщение ще има."

 Хех... че то това си го има от край време. И какво е това "отмъщение"? От Бога? Ами, ако няма Бог (досега не е доказано да има). Кой ще отмъщава? Природата? (Ами то това е само едно понятие...)

 След време доста доразвих това за понятието "природа"/"Майката Природа", може да видите това.

 
Quote
"Може би не днес и не сега,но този ден ще настъпи."

 Със същата увереност може да се каже - "Никога няма да настъпи такъв ден." Просто нямаш доказателства, че такъв ден ще настъпи.

 Така си е. Даже за самата Вселена не е ясно какво ще е бъдещето й - крайно, безкрайно...
 
 
Quote
Браво бе! Значи заради една част от хората - дай да мрем всички. Ами ти, щом желаеш, самоубий се, аз предпочитам да живея и пожелавам живот и здраве на всички свестни хора по света!
Какви са тези агресии?! И защо не видите колко неща пък са направили хората за оцеляване на видове, за укрепване на природни зони и пр.? Само черното, лошото и деструктивното ли виждате?!

 Надявам се никой да не се самоубива, в действителност! Трябва, наистина, да сме по-здравомислещи, по-обективни, по-уравновесени и да разглеждаме нещата от всичките им страни!
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 15699
 • SEO-karma: +638/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Спорове с един татарин
« Reply #3 on: April 30, 2014, 12:04:18 AM »
  Не бях съгласен с пропаганда на крайно-дясна националистическа пантюркистка пропаганда (за справка - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B8%D0%B2%D0%B8_%D0%B2%D1%8A%D0%BB%D1%86%D0%B8) в един бивш форум за татарите в България, която правеше някакъв с ник "Алперен" (не помня дали не беше на латински - Alperen, но какво значение има?) и това доведе до конфликти с останалите двама татари, с които правихме форума, защото нещо не бяха в час, че този човек е вреден за развитието на един научен и миролюбив форум, най-просто казано. Та, ето какво намирам из архивите по този въпрос от преди доста години:

 Аз:
Quote
Точно така! Никой не е бил гонен нито от тебе, нито пък от мене. Това че някои (стихийно или под чуждо давление) си нанасят сами удари в неуспешните опити за тоталитарно изнудване си е техен проблем, генериран от неправилен избор и погрешни фиксации, но... толкова си могат хората.
И.И.:
 
Quote
Да съм казал, че не те искат тука? Не искат да ти давам пароли. А и тебе не те интересува на кого ще отговарям и на кого няма. Шахин филмите като ги кача ще ги видите. Далай пък и не те интаресува дали ще изчистя флуда или не. Аз каквото искам това ще правя. Ако не ти харесва форума недей да влизаш. 100 пъти съм го казвал и ще продължавам да го казвам. НА КОГОТО НЕ МУ ХАРЕСВА ФОРУМА ДА НЕ ВЛИЗА !
Аз:
Quote
Точно така! Нанасяй си сам удари в неуспешните опити за тоталитарно поведение! Твой проблем, генериран от неправилен избор и погрешни фиксации, но... толкова си можеш, какво да те правя!
Каквото искал - това ще правел...    АМИ НАЛИ ТОЧНО ТОВА СЕЛСКО НЕСЪОБРАЗЯВАНЕ И НЕУВАЖЕНИЕ ОТБЛЪСНА ТОЛКОВА НАРОД ОТ ТЕБЕ, БЕ!

Иначе не бъркай форума с ТВОЯТА ЛИЧНОСТ - форумът е това, което е в над 80% благодарение на мене! СВЕРИ КАКВО АЗ СЪМ ПИСАЛ ЗА ИСТОРИЯ, КУЛТУРА И ПР. И КАКВО ТИ СИ ПИСАЛ! Да не говорим, че хал-хабер си нямаше от основни татарски работи! (Ако искаш може да ти ги цитирам поименно?!)

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВЛИЗАШ В КОНФЛИКТ НЕ САМО С ТАТАРСКОТО У СЕБЕ СИ, НО И С ИСЛЯМСКОТО. На мене не ми пука много, но НАЛИ ТИ КАЗВАШ, ЧЕ СИ ПРИМЕРЕН МЮСЮЛМАНИН? Къде ти е примера? По-скоро се държиш като типичен западен кръстоносец, който със силата на меча и огъня коли и подпалва всичко, което не му изнася, "ПОНЕЖЕ ЩЕ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА!"

(А за флуда - прав си , не ме интересува - сам си си го правил с Алперен, сам си го чисти!)

  Вярно си е, че там основно аз наливах съдържание, както и се занимавах с по-простата техническа част като правене на секции/рубрики и чистене на спам.
 Сега, като се поразвих още повече в техническата част на форумите, мисля че не е ставало дума само и единствено за флуд, а за спамботове и този И.И. и Алперен не са толкова виновни, но последният заплашваше форума с хакерска атака (вместо да помогне с някаква спам-защита, т.е. да използва уменията си за добро, а не за лошо) и затова беше на мушката по този въпрос.


 И още от мен:
 
Quote
Иначе гледам смени версията - онези хора, дето ги има само в пустата ти главичка май, не, че не ме харесвали, ами само не искали да ми даваш паролите. Ару, ба, аджеба, КОИ СА ТЕЗИ ХОРА? Толкова ли те е страх да ги кажеш? Страхливец ли си?
Тука пишем основно само аз, ти и Шахин, нали така? ИЗЛИЗА, ЧЕ НЕПРЯКО ОБВИНЯВАШ ШАХИН, ЧЕ Е КАЗАЛ ТОВА ЗА МЕНЕ, ТАКА ЛИ? Имай малко смелост и малко чест, долкото си татар, хайде да видим дали можеш?
После се оказа, че е точно въпросният Шахин, ако има значение.
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 15699
 • SEO-karma: +638/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
От бившия форум на татарите в България
« Reply #4 on: April 30, 2014, 12:39:58 AM »
  Пак по същата тема и в същия дух:

И.И.:
Quote
Пуснато на: Нед Юли 30, 2006 8:29 pm    Заглавие: hah


       
Абе какви хакове какво простотии ви гонят бе хора ? Какви спамове ? Стига сте се обиждали и недейте да правите сеир на хората. Аи да сте лапетии да кажа, че избивате комплекси, но несте и лапета. Затова ви казвам и на двамата ви да спрете ! След малко махам всички банове и пеостотии и искам всичко да е наред. След 2 дена и тоъа пост ще го махна. Малай, а и тебе те предупреждавам да не се възползвай от по-висшите си права ..... зашото както знаеш има и от тях по висши. Така, че пак ви казвам СПРЕТЕ СЕ !!! . Кой каквото иска да прави по сайта не ме е страх от хакери ! ТОВА Е !!! Малай пресани да пишеш от името на администратора, ако обичкаш.   

Аз:
Quote
Регистриран на: 20 Юни 2006
Мнения: 139

   
Пуснато на: Нед Юли 30, 2006 8:52 pm    Заглавие: Re: hah       Я ЧАКАЙ МАЛКО!

1. Нали не плащаш ти сайта, нито аз, а ШАХИН?
2. Нали ние 3-та сме АДМИНИСТРАЦИЯТА?
3. Като онзи ме обижда и спами, защо да не се възползвам от правата си?
_________________
____________________
Единство на ТАТАРЛЪКА, Единство на ИЗТОКА. Велик Източен Съюз.      

И.И.
Quote
Пуснато на: Нед Юли 30, 2006 9:21 pm    Заглавие:

       
Това пък какво общо има ? Абе ... хайде зарежи ... Утре ще говоря със Шахин, пък и може да се оттегля от администрирането на сайта. Щом почна да става вапрос за пари .... работата ясна.

Както се вижда, не можа да разбере човекът и да застане на по-добрата страна, по-градивната страна - все пак от една страна имахме заплахи с хакване и простотия, а от друга - по-висока образованост, допринасяне с много и качествено съдържание, и ратуване за спазване на правилата. Спомням си, че заради въпросния заплашващ, И.И. предложи да се промени правилото за писане на кирилица. Голямо съобразяване с неговата личност беше и затова, най-вече, и не свърши добре въпросния форум.
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 15699
 • SEO-karma: +638/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Още от него
« Reply #5 on: April 30, 2014, 01:34:18 AM »
  Сега намерих и още в контекста на по-горното, което и ще хвърли светлина върху казаното вече:

Аз:
Quote
Пуснато на: Съб Юли 29, 2006 4:28 pm    Заглавие:          
БАН ПОЛУЧИ, ЗАЩОТО:

1. Не се спря с обидите, макар че и True_tatar те предупреди, не само аз МНОГОКРАТНО!
2. Не говориш по същество, а спамваш темите с безсмислиците си, написани ГЛАВНО на турски!
________

Даже славяно-българските посетили този форум се държат по-нормално от тебе! Ти си срам за татарския народ и писанията ти, които вероятно са плод на болен мозък или системната ти злоупотреба с алкохол (за която ЛИЧНО СИ МИ СПОДЕЛЯЛ!) нямат място тук!

***************

Регистрирай се пак, ако решиш, че можеш да се държиш, АКО НЕ КАТО ИСТИНСКИ ТАТАРИН, ТО ПОНЕ КАТО НОРМАЛЕН 26 ГОДИШЕН МЪЖ КАКЪВТО БИ ТРЯБВАЛО ДА СИ, АКО ЛИ НЕ, ще бъдеш баннат и по АЙПИТАТА СИ (които си ги наблъскал няколко) и дотам!

Ако желаеш си намери някой турски форум, дето да правиш Пантюркистката си пропаганда и да пишеш на турски. Това е форум на татарите в България. И АЗ ЖИВЕЯ В КИТАЙ, НО НЕ СЪМ ВЗЕЛ ДА ВИ ПОСТВАМ НА КИТАЙСКИ ИЛИ ДА ВИ ПРОПАГАНДИРАМ СОЦИАЛИЗМА ОТ КИТАЙСКИ ТИП, НАЛИ?
Тука сме, за да помагаме за развитието на културата на татарите!
ТОЧКА ПО ВЪПРОСА!

Usually I am translating in English, but this time I will not, just because I understood that your specific brain is unable to get some foreign language except your favourite Turkish.
_______
_________________
____________________
Единство на ТАТАРЛЪКА, Единство на ИЗТОКА. Велик Източен Съюз.   
          

По онова време страдах от заблудата, че, примерно, повечето татари, виетнамци, китайци и пр. са добри и възпитани. След това срещнах доста татари, виетнамци, китайци и въобще хора от цял свят, та разбрах, че възпитанието и добротата, човечността и пр. не са народностно/национално обособени.
 Нямам вече и нещо против турския език - уважавам всички езици по света, както подобава на един истински учен и пацифист. Само че въпросният форум на татарите в България беше предвиден за български език и/или за татарски, а не за турски.
 Колкото до простъпките на въпросния Алперен - очевидни са.


 Алперен, този път като "гост" и с добавката "Бозкурт", т.е. "Сив вълк" (Отново за справка какво е това "Сиви вълци" - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B8%D0%B2%D0%B8_%D0%B2%D1%8A%D0%BB%D1%86%D0%B8):
Quote
AlperenBozkurt
Гост
...
az ne sam pravil turska propaganda, kogato se kazva turk vseki misli 4e za turci koito sa ot turciq. tatarite ne sa ot turcia te sa kap4aci, a v turcia , turcite sa ot oguz imat si razlika. az iskam da kaja turcia za nas e vajno.


sega, za teb kazvam sabancho

tozi sait mnogo prost, mnogo lesno se pravi i ti sega si pravil na istina katastrova.tuka e tvoe carstvo, tvoi krepost oba4i ot nailon  az informatika u4a i ako ne me puskate vatre za 48 4asa saita falira  kazah 48 4asa 6toto rabotya ,nqmam vreme 

Kimseyi uzmek istemiyorum, 48 saat icinde beni geri almazsaniz siteyi kapatmak zorunda kalicam.

saygilar ALPEREN   

Въпреки шльокавицата и разваления български, мисля че заплахата си личи.
 
 Аз:
Quote
Пуснато на: Нед Юли 30, 2006 8:01 am    Заглавие:          
Да, знам, че се занимаваше с хакерство, нали все пак учиш някаква информатика на български!!! ОТДЕЛНО - ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ТОВА, ЧЕ СЕ ИЗДАДЕ КОЙ СИ И КАКЪВ СИ!!!
"БОЗКУРТ" - ТУРСКАТА ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ - "СИВИТЕ ВЪЛЦИ", а?
ЩЕ ХАКВАШ САЙТА НИ ДО 48 ЧАСА!
Ще изпратя заплахата ти до МВР, както и до службите за борба с организираната престъпност.

ВЪЗМОЖНО Е ДА ТИ БЪДЕ ПРЕКРАТЕНО СЛЕДВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ И, АКО НЕ В ЗАТВОРА, ДА СЕ ОЗОВЕШ ОБРАТНО В ЛЮБИМАТА СИ ТУРЦИЯ, КЪДЕТО МОЖЕ ДА НЕ ПИШЕШ НА КИРИЛИЦА И БЪЛГАРСКИ, А САМО НА ТУРСКИ!
_________________
____________________
Единство на ТАТАРЛЪКА, Единство на ИЗТОКА. Велик Източен Съюз.   
Върнете се в началото   

Мисля, че не се нуждае от коментар, в следващия пост се вижда още повече що за възпитание, манталитет и светоглед демонстрираше въпросния Алперен:

Quote
""""
ave shaban oglu shaban az sam kazal koi sam o6te kogato 4lenuvah na saita , ti sega go razbra nali, tapanar .

eto pak si4ko znae na6iq shaban, da terorist sam. ee mnogo si umen maina. ot 6 godini sam tuka samo ti me pozna. tapanar oglu tapanar

da she me rejat glavata, tva ne sait we, tva ne 48 4asa za 2 maina, na tva ne trqbva da si haker tva 6e padne ot vqtara. ti misli6 li seriozno koito falira tozi sait e haker???   


vijdas6 li hem sam bannat hem pak moga da pi6a na saita tva hakerstovto li e ili tvoeto tapanarstvo????   

  Аз:
Quote
Тъпанарство е твоето, че не разбираш български, еничерю! Казах ти, че си баннат по ник и, ако искаш можеш да регнеш друг. В момента пишеш като гост, НЕЩО ЗА КОЕТО ИЛКИН 100 ПЪТИ Е ПРЕДУПРЕЖДАВАЛ, ЧЕ НЕ БИВА. Е, АКО ИСКАШ ДА СИ ИГРАЕМ НА БАНВАНЕ, КАЖИ И ЩЕ ТЕ БАННА ПО АЙПИТАТА ТИ?
_________________
____________________
Единство на ТАТАРЛЪКА, Единство на ИЗТОКА. Велик Източен Съюз.   
Върнете се в началото

Пуснато на: Нед Юли 30, 2006 3:48 pm    Заглавие:          
""""
"ave shaban oglu shaban az sam kazal koi sam o6te kogato 4lenuvah na saita , ti sega go razbra nali, tapanar . "

Не ми говори на "АВЕ", щото още не съм станал Цезар. А "тъпанар" викай на баща си, че те е възпитал такъв еничерин долен!

"eto pak si4ko znae na6iq shaban, da terorist sam. ee mnogo si umen maina. ot 6 godini sam tuka samo ti me pozna. tapanar oglu tapanar"

Аз, ако съм "Тъпанар-оглу", ти трябва да си "Имбецил-оглу", Еничер скапан!

"da she me rejat glavata, tva ne sait we, tva ne 48 4asa za 2 maina, na tva ne trqbva da si haker tva 6e padne ot vqtara. ti misli6 li seriozno koito falira tozi sait e haker???"

Добре турски олигофрен, прави каквото знаеш, аз съм уведомил полицията, да става каквото ще. Личи си кой е за ДЕЛОТО на татарите и кой е социопатизиран турски агент!!! Не казвай, че си татарин, че си по-лош и от едно татарско л@йно!

ОЩЕ ЕДНА ОБИДА И ЩЕ БЪДЕШ БАННАТ ПО АЙПИТАТА СИ! НЯМАМ НАМЕРЕНИЕ ДА ТИ ТЪРПЯ ТУКА СПАМЕНЕТО И КРЕТЕНСКИТЕ ИСТОРИИ, ЕНИЧЕР ИМБЕЦИЛ-ОГЛУ!
_________________
____________________
Единство на ТАТАРЛЪКА, Единство на ИЗТОКА. Велик Източен Съюз.   
   

 Относно обръщението "еничерю" - това идва от историческото "еничери" (нова войска) - хора, които са били не-османци по народност, но са били от малки с променено народностно самосъзнание и са служили, в повечето случаи, предано и всеотдайно на Османската империя. За повече по темата - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BF%D1%83%D1%81
 "Агент" е употребено в по-широкия си смисъл - "действащ" (в смисъл про- нещо си, деятел за нещо си), а не задължително в смисъла на "специален агент" ;D. Повече за тази дума - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D1%82
 В днешния свят на все по-голяма глобализация вече не ме учудва, когато видя татари с турско, руско и др. самосъзнания. Това се отнася не само за татарите, разбира се. Приемам правото на самоопределение и нека всеки си се чувства такъв, какъвто намери за добре - американец, руснак, китаец, австралиец, турчин, грък...
 Така че вече не съм толкова идеалист и борбен в тези отношения, та да очаквам, че всеки татарин ще е родолюбец и изцяло ще работи за развитието на своята култура, език, история...

 
И.И.
Quote
Пуснато на: Нед Юли 30, 2006 7:14 pm    Заглавие:          
Алперен. хайде да ме намериш в MSN, ако обичаш.


A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 15699
 • SEO-karma: +638/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
И още от него
« Reply #6 on: April 30, 2014, 01:34:22 PM »
  Продължавам от вчера по темата за разни постове във вече несъществуващия споменат по-горе форум.
 Аз:
 
Quote
Хубаво си припейстнал на татарски разни неща, в които има доста истини, ама най-накрая - БУМ! Едно "рядко" на турски! Татар ли си?
It's good for you that you are pasting in Tatar some materials, where we can read some true facts, but..., what the hell, is this Turkish sh@t in the end?! Are you a Tatar?
Подчертавам, че турският език за мен, както вече споменах, е равнопоставен с останалите по света, но в онзи форум идеята беше да се пише на български и/или на татарски, а не на турски, защото беше форум за българските татари.
 Същото отношение имам и към турците - ако някой е "турски олигофрен" не означава, че всички турци са глупави. Турците днес са си народ като всички останали и си имат и умни, и неумни, и учени, и добри, и лоши, и умерени, и екстремисти и пр.
 Because there is some information in English, I'd like to explain it here too. 1) I wrote it long time ago. 2) It's from an ex-forum, which was aimed at the Bulgarian Tatars. That's why the adequate languages were Bulgarian or/and Tatar, not Turkish. 3) I'm not against the Turkish language. As a philosopher and a pacifist I do admit equality of all the languages in the world. 4) I'm also not against the Turkish people. In every people there are different individuals - educated, not educated, good, bad, old, young, etc.

 
Quote
TURKISH is not TURKIC, can you got it, Brainy?
This is very important! Turkish is one of the Turkic languages, but it's not all the Turkic languages. There are many more like: Uzbek, Kazakh, Tatar, Chuvash, etc.
 С една дума ТУРСКИ не е равнозначно на ТЮРКСКИ. Да, турският принадлежи на тюркските езици, но те съвсем не се изчерпват само с него. Има много други тюркски езици като например: узкебски, казахски, татарски, чувашки и т.н.


 Пак аз:
Quote
Предполагам, че говориш поредната си безсмислица, но ще ми преведеш ли какво значи това?
I suppose that you are typing one of your non-sensible sentences, but, anyway, would you be so kind to translate me what do you mean?
Сега остава да кажеш, че и английски не отбираш...
Както и преди съм писал - важно е да се знае английски, защото, както се беше изразил сполучливо един австриец - Томас, мисля че се казваше, "английският е днешното есперанто.", т.е. днешният международен език е английският.

 Alperen:
 
Quote
konu basligi tatarlar hakkinda idi ama ilk sen yazdin, sacmaladin Ataturk pers dilini kaldirmis diye, sonra turkce yapmis.

hem ben turkce bulgaristanda her yerde konusabilirim, cunku bulgaristanin resmi ikinci dili. bulgaristande demokrasi var gibi

turkiye diyor ki cinden vienaya kadar turkce konusuluyor. millet olarak turkiye turku ve diger turkler aynidir ayni dili konusur, bir turkiye turku kirima gitse bir ayda tatarcagi ogrenir

  Аз:
Quote
За реформата на Ататюрк така и не обясни...Иначе, РАЗБИРАМ ТЕ, като няма какво да отговориш и почваш на турски!

Сега те давам предложение на АНГЛИЙСКИ (АКО "НЕ ЗНАЕШ" какво е АНГЛИЙСКИ, да ти го преведа - става дума за ИНГЛИЗ-ЧЕ, ДОСТУМ!!!):

I got a suggestion for you! As far as you are unable to type in some normal Bulgarian (PROBABLY just because you don't want to do it), may we go on our discussion in English? A lot of Turkish people do speak English. Well, I can speak SOME English, too. So, what about this? And than most of the people over here will be able to understand some of your undeveloped ideas, akay ... ...!
And, please, don't EVEN try to think about Panturkish and Chinese. As I can see your knowledge is just 0 (zero), so be a nice guy, don't be gay and TRY TO TYPE IN SOME INDERSTANDABLE LANGUAGE for most of the people in BULGARIA, all right?
  Относно "не бъди гей"("don't be gay") не е употребено в обиден смисъл, а в идиоматичния, разговорния английски. The "don't be gay" one is used as an idiom in English, not as an insult. More about this phrase: http://theverse.co.uk/dont-gay/
 Alperen:
Quote
kurtler hakkinda konusalim bakalim
Вече споменах за "Сивите вълци" по-горе, та е обяснимо раздразнението ми, когато се насочва отновно разговора към такива крайни и терористични организации, а и пак на турски, въпреки, че форумът беше предвиден да е на български и/или татарски, по изключение на един от най-разпространените езици в света и работен за ООН - английския:
Quote
БАКАЛЪМ-МАКАЛЪМ, пиши на български, бре!

Това просто изречение, не можеш ли да го "сборуваш" на български? Хайде, заради тебе, махнахме изискването да се пише на Кирилица, което може да е хубав повод на някои да се заядат и да ни изкарат анти-българи, ама поне пиши на бълг. ез.!
А и, да ти кажа, аз турски много не разбирам, та, при положение, че го адресираш до мене, какъв е смисълът?

 Доста неприятности си имахме с този, както виждате.
 Alperen:
 
Quote
dobre az sam bilgin toi ne e li shaban
Аз:
 
Quote
Така,
1. След още една такава глупост ще бъдеш баннат.
2. НЕ СИ МИСЛИ, ЧЕ КАТО СИ НАБУТАЛ ШОВИНИСТИЧЕСКИТЕ САЙТОВЕ ТУКА АНОНИМНО НЕ СЕ ВИДЯ, ЧЕ СИ ТИ ПО АЙПИ-то!
 При положение, че имаш НИК (Алперен) и, че ИЛКИН 100 пъти ви каза, ДА СЕ РЕГИСТРИРАТЕ И ТАКА ДА ПИШЕТЕ, няма да търпя анонимните ти провокации, затова са и изтрити!
3. Отново ти казвам човешки, Б. (... ... ТИ Е ИМЕТО, НЕ СЕ ПРАВИ НА ОТНЕСЕН!). Намери ме на АЙСИКЮТО, където преди 2 години активно обменяхме мисли и ти помагах да се адаптираш към живота в България, изслушвах ти проблемите, които си имал с турците, и ти съдействах да си търсиш ИСТИНСКА татарка, и ми кажи С КАКВО СИ СЕ ЗАСЕГНАЛ ТОЛКОВА, че сега само кал и слуз хвърляш тука? Единственото, с което може да си се обидил е, че ти казах да пишеш на БЪЛГАРСКИ И НА КИРИЛИЦА!
4. Съвземи се малко и бъди по-конструктивен (ако знаеш какво значи) и дай да не правим сакатлъци! Можеш да видиш как спорихме с българина от БАН, колкото и да не бяхме на едно мнение! Не падай на нивото на най-необразованите слоеве от населението на България, все пак вишист ще ставаш след година-две!
Много ми приличаше на един Б., с който преди си говорихме по ICQ, но, от позициите на времето, като размисля, може и да не е същия човек. Въпреки това, критиките ми си остават основателни, смятам.
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 15699
 • SEO-karma: +638/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
  Като става дума за дядо, много хора правят асоциации с "Дядо Горио" (от Оноре дьо Балзак), "Дядо Йоцо гледа" (от Иван Вазов), детската приказка "Дядо и ряпа" и даже за Дядо Добри (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%8F%D0%B4%D0%BE_%D0%94%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8 http://saintdobry.com/).
 Има обаче и тъжни, направо (на днешния етап на развитие на обществото и науката) неизбежни неща, свързани с дядовците като "дядо ми почина" ("дядо ми умря"). Аз го преживях (донякъде тежко) този момент, т.е. преди няколко години и при мен се случи дядо ми да почине. (Другият почти не го помня, почина рано, когато бях още малко дете и неговата смърт не съм я преживявал много.) Тогава написах едни по-философско произведение, което бях изпратил (вече не помня точно къде и на кого), а сега ще го споделя и в тази рубрика, която е за разни такива минали писаници.
 
Quote
Здрасти!!!
  Ето тука по Интернета писах някои неща, които искам да ти покажа:

   ПЪРВО ПИСАХ ТАКА:

 "А сега да споделя нещо тежко за мене - дядо е починал. Човекът, който ми даде толкова много подкрепа в живота от всякакво естество - емоционална, материална, даже физическа, преди години! Много ми липсва и понеже това е мястото, в което съм срещнал едни от най-милите хора на България - форумчето на Емилия, искам да споделя тази много тежка болка с вас, така както съм споделял и радостите си!

Ще споделя по този повод и какви неща си мисля за смъртта, дано да са от полза на всички вас, когато някой ден неизбежно се сблъскате с този... проблем или по-скоро "естествен" ход на битието.

1. Наистина "не е честно" да умират хората. Хайде, да речем, моят дядо е голяма загуба сигурно само за мен и за още няколко човека, но какво да кажем за гениите, които си отиват от света, лишавайки ни от толкова много знания и потенциални открития - Ленин, Айнщайн, Адлер, Юнг, Гадамер, Хегел,... Просто гениални искрици във вечността, родили се, поживели и изгаснали завинаги... 
 
2. Прави са хората, които казват, че е доста гадно да оставиш такова ценно нещо като съзнанието си на произвола на капризното тяло, което може да умре по хиляди начини, убивайки по този начин и съзнанието ти (изключваме религиозните работи, че душата после остава - не е доказано и е несигурно, макар че е много красиво и хубаво, ако е нещо такова). Някои предлагат модели като копиране на съзнанието в компютър, присаждане на мозъка в безсмъртен андроид и пр. фантастични неща, нелишени от резон.

3. Според някои религиозни хора или мистици, като умре човек и се разхожда духа му (душата му) около нас, иска да ни каже нещо, ама не го чуваме, иска да ни пипне, ама не го усещаме. Ето защо днес, колкото и да е налудно, ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ (както ни е учил Б. ПАСКАЛ) му поговорих в смисъл - "Дядо, така и така, не се чуди, че ти говоря, чел съм в книги, че сигурно искаш да ме видиш, да ми кажеш нещо и пр., знай че няма начин да те чуя, но ми липсваш, ще пазя заветите и съветите ти, и ще се моля да си добре в новото си битие, ако има такова!"
Даже и да е тъпо отстрани, представете си, ако наистина хората, душите им се навъртат около нас, колко ще ги изненадаме приятно, ако им кажем, че знаем, че са около нас, даже и да не можем да ги чуем! Нали?

4. Не забравяйте, ВСЕКИ ДЕН И ПРИ ВСЯКА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ГРИЖИТЕ ЗА ВАШИТЕ БЛИЗКИ, КОИТО ОБИЧАТЕ, ЗАЩОТО после ще съжалявате. Аз, общо взето, дадох доста на този човек, макар и не толкова, колкото той ми даде!...

5. ЕДИН НЕКРО-СТИХ, доста популярен и банален, но истински:

"Добрите хора нивга не умират,
Не се превръщат в пепел или в дим.
Но ни оставят светла диря
И път по който да вървим!"

6. Да завършим с малко хумор, пък било то и тъжен:

-Бай Иван умрял, наборе!
-Кога, ва?
-Ами че преди 4 месеца, а аз чак днес научих от горната махала!
-Ваййй, аз затова ли го срещам вече по-рядко?-Наборе, ти знаеш ли, че Бай Иван почнал работа в Енергото?
-Как бе? Той е толкова стар!!!
-Да бе, няма да те лъжа я. Днес му видях снимката на един електрически стълб!
 


(Ако на някой може да му е полезно това инфо - казват, че България била една от малкото, ако не и единствената страна, в която има некролози. В другите държави не съм виждал - примерно тука, в Китай няма такова нещо. А една българка, дето беше живяла дълго време на Запад казваше, че, когато дошла, като малка в България и видяла некролози за пръв път си помислила, че това са снимки на хора, които ги издирва полицията и питала - "Мамо, защо тука има толкова много престъпници? Какво са направили?")...


От опечаления ви бате!

_________

 ПОСЛЕ ЕДНО МОМИЧЕ ОТ МОНТАНА, ДЕТО СЪЩО СЕ КАЗВА ЕМИЛИЯ МИ ПИСА ТОВА:

Бате, поднасям ти най-искрените си съболезнования, защото знам колко тежко е да загубиш близък човек, когото си цянял и уважавал. Лично аз съм го изпитала многократно и знам колко боли! Не са ми останали много близки, които да уважавам и се стремя да прекарвам доста време с тях, защото смъртта не прави копромиси.
Надявам се времето и разговорите с близките да ти помогне.
_______

 АЗ Й ОТГОВОРИХ ТОВА:

А, да и това е вярно. Съвет към всички депресирани по повод смърт, зарязване от любим/любима и подобни стресови положения:
- говорете с хора, гледайте телевизия, сърфирайте из нета!!! Не оставайте насаме с мислите си, защото ще бъдете като една локва със застояла вода. Колкото повече информация мине през мозъка ви, толкова по-добре. От локва, блато и пр., ще се превърнете в река, която да отмива старото и да носи новото.

_______

 ЕДНО МОМЧЕ ОТ ВАРНА ПИСА ТОВА:

Моите саболезнования...няма какво да кажа освен че това е хода на нещата във този живот.Нека почива във мир!!!Знам какво е да загубиш близък и да има само болка във тебе...Вече съм се примирил със смърта и съм готов да я посрещна както трябва...без страх........
______

 АЗ МУ КАЗАХ:


БЛАГОДАРЯ ЗА ВСЯКА ЕДНА думичка за дядо Г.!!! Наистина я заслужава този човек!
А животът трудно или лесно - продължава...
_____


 ПОСЛЕ ЕДНО МОМИЧЕ ОТ СОФИЯ ПИСА ТОВА:
Бате,приеми и моите най-искрени съболезнования.От думите,които каза за дядо си,съм сигурна,че е бил изключителен човек.

Май само аз от тук не съм се сблъсквала със смъртта на близък човек(или поне в такава възраст,че да мога да я осъзная напълно)...все някой ден ще ми се наложи.

______

 И АЗ ОТГОВОРИХ ТОВА:


Най-сърдечно благодаря! Да, беше изключителен:

-Съгласяваше се да ми партнира по тренираовките за бойнини изкуства - пускаше по някой удар, отигравахме блокове, абе направо като китайските стари даоси и будисти 
-Като имах работа (а аз кога ли нямам работа) ми правеше салатки, миеше чинии, пазаруваше!...
-Като се наложи да живеем в едно село, той първи отиде, проучи, нае квартира, после имаше само една топла стая, аз спях в нея, а той спеше в по-студената. ЖЕРТВА СЕ ЧОВЕКЪТ!
-Даваше по някой лев, а последните години до Китай даже по 10-20 евро пращаше от пенсията!
-Имаше много интересни становища за живота, а и можеше да се разговаря с него и за жени, секс и пр.
МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН ДЯДО БЕШЕ ТОВА!
Исторически е участвал в боевете срещу немците, минавайки през Югославия и стигайки до Унгария.
Това е.

Има една доста банална мисъл : "Всичко, което се е родило, ще вземе и да умре!"... Нострадамус и др. май били предсказали, че някой ден ще се измислят лекарства за подмлдаяване и общо взето няма да мрем, понеже главната причина за умирането - остаряването, фактически си било нещо като вродена болест, а не най-естественото нещо на света. Има наука ГЕРОНТОЛОГИЯ, която се занимава с това.
Отделно, всичко е въпрос на емоции. Както ти правилно подчертаваш - била си малка, не си осъзнала. И на мене единия ми дядо /по майчина линия/ почина като бях малък. Виждал го бях само няколко пъти и единствения ми жив спомен е как ме беше прегърнал, че да не ме е страх от братовчед ми, който се опитваше да ме плаши.Отделно пък, Офидия казва, че времето помага и е много права. Това пак е свързано с емоционалността. На мене майка ми почина през 1995 и сега, 11 години по-късно, като се сетя просто ми е кофти в стил "Гле'й сега как хората си имат майка пък аз нямам!", но не е както ми е в момента за дядо ми - една огромна дупка, празнота и , все едно, че съм болен и ще умирам аз самия!
Така че проблемът на умрелите е никакъв!
а/ Ако умрелите просто изчезват, заспиват - няма проблеми.
б/ Ако пък има прераждане и се пъхват в нова обвивка на човек, животно или нещо друго - просто си живеят живота като всичко наоколо.
в/ Ако пък има Господ, Рай и пр., то те са си супер, понеже, както каза онзи моя китайския философ - "(Според религията), ако ти обичаш някой починал представи си колко повече го обича Бог (като Отец на всички нас) и ще се погрижи за него."

Проблемът обаче си е нас, че ни е мъчно, че ни лиспват, че ни боли...Затова трябва да се борим, определено, с нашето състояние.
И така ние трябва да се опитаме максимално да живеем по-дълго, за да не потапяме депресии хората около нас. Ето защо основни и лесни работи - никакви цигари, алкохоли и пр. боклуци, движение, колкото се може повече витамини и полезни вещества и по възможност - чист въздух.
------
 В КИТАЙ НА ЕДИН ПОЗНАТ, КОЙТО ОТКРИВА ТУРИСТИЧЕСКА ФИРМА И МУ ПОМАГАМЕ КАЗА, ЧЕ СМЪРТТА Е СИГУРНО ПАК НЯКАКЪВ ВИД ЖИВОТ. СЪЩО КАКТО ЕДНА КОЛА, АКо Е СПРЯЛА, СИ МИСЛИМ, ЧЕ Е СПРЯЛА, НО ТЯ ВСЪЩНОСТ СЕ ДВИЖИ, ПОНЕЖЕ ЗЕМЯТА СЕ ДВИЖИ.
 ЖЕНАТА НА ЗАМЕСТНИК-КМЕТА НА ГРАДА МИ КАЗА, ЧЕ СА Й УМРЕЛИ ВСИЧКИ БАБИ, ДЯДОВЦИ, МАЙКА И БАЩА, НО НИЕ ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ЖИВЕЕМ, ЗАЩОТО В БЪДЕЩЕТО НИ ЧАКАТ И ДОБРИ ИЗНЕНАДИ.
 НА НЕЛИТО МАЙКА Й КАЗА ДА НЕ СЕ ДЕПРЕСИРАМ, ЗАЩОТО ЧОВЕКЪТ Е БИЛ И БЕЗ ТОВА СТАР. ВИКАТ, ЧЕ В КИТАЙ НЯКОЙ КАТО НАДХВЪРЛИ 70 И ГО СЧИТАТ ЗА ЩАСТЛИВО ПОЖИВЯЛ.

      С това ще приключвам, защото имам да превеждам разни неща за пари.
 Пак ще пиша.
                                                                       Г.
  Това не помня на кой съм го пращал, но добре, че съм го запазил. Някои неща даже ги бях забравил, та, добре че сега си ги припомних! Колкото до вижданията ми за "живота след смъртта" - от това, което научих досега, няма доказателства да има такива неща като прераждания, Ад, Рай, Чистилище и пр. религиозни творения, та, най-малкото, си оставам скептик.
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 15699
 • SEO-karma: +638/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Баба ми
« Reply #8 on: May 01, 2014, 01:05:00 AM »
  Същата работа и с бабите ми. И по майчина, и по бащина линия - починаха. За едната не го преживях кой знае колко, а за другата - доста. Все пак, тя беше дала повече за мен, а и беше по-човечна, по-добра, като цяло, според моите разбирания и усещания.
 Намерих едно старо писмо до тази по-любима моя баба:
 
Quote
      Здрасти, бабо!!!
 
  Тези дни нямахме Интернет, ама го платих за една година и вече ще имаме. Квартирата ще я сменяме на същия етаж, което улеснява преместването на багажа. Освен това там има хладилник, пералня и повече шкафове с етажерки, както и задължителния за почти всяка квартира в Китай телевизор, но лошото е, че е само една стая с баничка и един ъгъл с кухничка - около 40 квадрата само. По 200 лева на месец е наемът.

  Това беше по тежкото време, когато още нямах свое жилище в Китай и се налагаше да се сменят квартири. Нямам много добри спомени от този период. На някои места доста лъжеха/мамеха с наемите/депозитите. Така че по-добре човек да си има собствено жилище. Даже и да не те мамят, то си е доста гадно да губиш пари за наеми. Аз, примерно, съм издавал пари за наеми, които ако бях спестил, сега можеше да си купя поне 1 автомобил или нещо подобно!
 Иначе новината за смъртта на въпросната баба М. ме завари в една книжарница, където си търсех интересна научна литература. Няколко дена преди това в един от хотелите, където преподавах чужди езици, пък чертаех на бялата дъска (знайно е, че освен черни дъски, има и бели дъски, по които не се пише с тебешири, а с маркери) чертаех разни философски схеми с гносеологичен и онтологичен характер (нали съм си философ по образование)... И като получих тази новина, някакси ми се разтресоха за миг и дори обезсмислиха научните (научно-философските) пориви/стремления. Е, после се възстанових, пак благодарение на науката - тежко ми беше, че баба ми е умряла, но пък се задълбочих в интернет по темата за масовото измиране (масовите измирания) - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BE_%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5 и това ме изведе на една по-обективна, по-безпристрастна (недепресивна) плоскост, при която погледнах на индивидуалната смърт не толкова трагично. Впечатляващо е това: "Над 99% от видовете, които някога са съществували, днес са изчезнали."http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BE_%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5 http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:CC-BY-SA_icon.svg...
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 15699
 • SEO-karma: +638/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Споровете ми с един Ванго
« Reply #9 on: May 01, 2014, 02:56:05 AM »
  Дойде време да представя и някои ранни спорове с един Ванго. След тези спорове, трябва да отбележа, Ванго доста се поизучи и ми правеше добро впечатление как се представяше в споровете си с други хора. Нещо изгубихме връзка с него през последните години, но аз, неуморно, се опитвам да го намеря този човек. Дано пак да имаме връзка по интернета!
 Сега и ще представя част от споровете ни, които съм запазил и открих наскоро
:

 О, Ванго, ти съвсем вече получи инкохеренция на мисълта.

"ВИЖДАМ, ЧЕ НЕЗНАЕШ, ЗА КАКВО СЕ ПИШЕ В "ЧЕРНАТА КНИГА НА КОМУНИЗМА", ИНАК НЕ БИ МЕ ПИТАЛ ГЛУПОСТИ, ОТ РОДА НА "КАК ЗАПАДА Е ПРЕБРОИЛ ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИЗМА":)
"
а/ Питах конкретно за Китай.
б/ Ти казваш, че си чел книгата, но не можеш да отговориш, въпреки, че си я чел, само я препоръчваш.
Как да разбираме тази поредна недомислица?

"В университет се учи само, ако си фабрикант с няколко фабрики

В УНИВЕРСИТЕТА? В КОЙ УНИВЕРСИТЕТ?.. ТИ ЗНАЕШ ЛИ КАКВО Е ИСТОРИЯ И ЛОГИКА?"

а/ Понеже се правиш на разсеян да ти припомня, че ти каза, че Макрс е имал няколко фабрики, понеже е учил в 2 университета, а без няколко фабрики в 2 университета е невъзможно, нали така?
б/ История и логика знам какво е, но ти не знаеш. Даже не знаеш, че има няколко вида логики и затова си писал думата в ед. ч., нали?
"А ТИ ОТ КЪДЕ ИМАШ ДАННИТЕ НА ЦРУ-ТО? АЗ В МРЕЖАТА НЕ СЪМ НАМЕРИЛ НИЩО! АБЕ, Я МИ КАЖИ, ТИ НАИСТИНА ЛИ СИ В КИТАЙ?

"
а/ След като се провали тотално в идеята, че ЦРУ-то не ползва материали от "Работническо дело" и "ДУМА", малкият Вангелчо реши да се усъмни, че нормалните хора имат достъп до сайта на ЦРУ. Ванчето не бил намерил в мрежата, значи нямало. Ех, откога ли хората родом от Койнаре станаха инстанция за определяне на наличното в Интернет?
б/ След като потъна в земята от срам по темите, Ванго реши да ме пита дали наистина съм в Китай. Явно за него "АЙПИ-адрес" е понятие, равнозначно на ИСТОРИЯ, т.е. пълна мъгла.
"КАТО НАПИША НА КИРИЛИЗАТОРА - ЛАТИНИ3АТОРА "МИЛИАРД" СЕ ПОЛУЧАВА "МИЛЯРД"... ПОВЕЧЕ ЗА ЛЕКСИКА НЕ МЕ ЕБАВАЙ! ТИ СЪЩО ПРАВИШ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО ГРЕШКИ.
"
а/ За тази цел си има ПРАВИЛА НА ПИСАНЕ НА ЛАТИНИЦА! Ти не можеш да спелнеш едно "Я"
б/ Аз и да имам - имам технически, а не правописни грешки. Но ти не знаеш разликата.

"ДА ТИ ПРИЛИЧАМ НА МАГАРЕ, ЗА ДА МЕ ВОДИШ, ВРЪЗВАШ И КАРАШ? :) НЕ ВСИЧКИ СА "ЛАБАВИ" АКЪЛНО КАТО ТЕБЕ, ДРАГИ МИ ГОШКО!
"

Лабав акълно в този форум в момента си най-вече ти, Вангелчо и понеже примитивната ти психика не може друго, тя само проецира собствените си недъзи върху опонентите. Ето, примерно, сега ти смяташ, че ЦРУ няма сайт, понеже ТИ не си го намерил, след като дълго време казваше, че ЦРУ-то пише по инерция или, че ползва материалите на "Работническо дело" и "ДУМА". През инфантилното ти мислене и за миг не е минала мисълта, че ЦРУ на английски се пише по друг начин, след което да намериш някой он-лайн речник, да си го преведеш, след което да използваш някоя търсачка и да намериш сайта. Или искаш аз да ти го дам наготово? Ами ок, но, ако ме помолиш учтиво.

"НЕ СЪМ БИЛ НИКОГА ОДЕСАРЕЦ! ПРИЗНАВАНЕТО НА МАКЕДОНИЯ ПРЕЗ 1994 БЕ НАЙ-ГОЛЯМАТА ГРЕШKА НА БЪЛГАРИЯ, СЛЕД ПРИЕМАНЕТО НА БОЛШЕВИШКИЯТ РЕЖИМ В ИСТОРИЯТА Й. А МАКЕДОНИЯ Я ПРИЗНА СДС, А НЕ ОДС."

ИСКАШ ЛИ пак да си поговорим за отношението и връзката ОДС и ВМРО-СДС ?
Болшевиките я признали, ами демократите щото ПРЕПОТВЪРДИХА БОЛШЕВИШКОТО РЕШЕНИЕ? Да не би по навик, понеже са бивши болшевики повечкото от тях и се пребоядисаха? Как мислиш?
_______

"НЕ СЪМ КАЗАЛ, ЧЕ ИДЕОЛОГИЯТА Е РАВНА НА НАСИЛИЕТО. ИДЕОЛОГИЯТА ПОРАЖДА НАСИЛИЕ И КУП ДРУГИ ЧОВЕШКИ ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ОСОБЕНОСТТИ, КАТО ЛАБИЛНА НЕРВНА СИСТЕМА И ВИСОКА РАЗДРАЗНИМОСТ, КОИТО СЕ НАБЛЮДАВАТ ПРИ ТЕБ, ДРАГИ МИ ГОШКО!

"
1. Избегнал си въпроса за КОЛИЧЕСТВОТО, КАЧЕСТВОТО и МЯРАТА!
2. ОТНОВО ГОВОРИШ ТЪПОТИИ. Идеологията пораждала насилие и други човешки особености - ХАХАХАХАХА. Малчо, изброените неща въобще не корелират по генезис с идеологията. И си писал "РАДРАЗНИМОСТ". Какъв е този термин? Я провери! Да не си искал да кажеш, случайно, РАДРАЗНИТЕЛНОСТ? Или то пак Кирилизаторът (упс, забавих, че ти му викаш "Латинизатора") е виновен?
____________


СЪГЛАСЕН СЪМ С ТЕБ! КОМУНИЗМА Е НЯКАКВА ФАНТАСТИКА, САМИЯТ НЕГОВ БАЩА ГО Е КАЗАЛ, МАКАР И С ДУМАТА "УТОПИЯ".

"Но болестта си е болест, братле и немож му помогнá."

Ванго е като онези луди, дето си мислят, че лекарите, сестрите и санитарите са луди.

МОЖЕ:)

"като видя, че неможе да ме убори, взе да се лови за сламки - "правилна лексика"..."

Хем го оборвам системно, хем му показвам грешките, ама малчо скотомизира.
Спомняте ли си какво стана с твърденията му за Корея? А с тези за "Маркс-фабриканта" или икономическите статистики на ЦРУ, които са от "Работническо дело"?

СПОМНЯМЕ СИ, НИЩО НЕ СТАНА:)
ТИ ЧУВАЛ Л СИ ЗА "БЕДЕН УЧЕН ЕВРЕИН" И ПРИ ТОВА В ГЕРМАНИЯ??? АМИ ЧЕЛ ЛИ СИ НЕЩО ОТ ГЕРМАНИЯ ЗА ЖИВОТА НА МОРДОХАЙ ЛРВИ? КОЙ Е БИЛ БАШАТ МУ И КОЙ ВСЪЩНОСТ МУ ДАВА ПОРЪЧКА ДА НАПИШЕ НЕЩО БЛИЗКО ДО ТОМАС-МОРОВАТА "УТОПИЯ"?


"Абе Гошо, за каква правилна лексика ми говориш, при грешките на ЛАТИНИ3АТОРА, а?"

Гoворя за това, че целият форум ти се хили. Това не са грешки на никакъв латинизатор, а ТВОИ, недоучко! Как пък, да речем, пропуснатите запетайки са от латинизатора?

"ТИ СЪЩО ДОПУСКАШ ЗАПЕТАЖКИ"

АЗ ДОПУСКАМ "ЗАПЕТАЖКИ"? Как мога да допусна такова нещо? Ванго, заклевам се, че никога не съм ДОПУСКАЛ и няма да ДОПУСНА ЗАПЕТАЖКИ! :)

", БУКВИ,"

Виж за това си прав! ДОПУСКАМ БУКВИ! За да мога да пиша!

""ВЪКА" "т""

Тoва трябва да е нещо като "Запетажките"!!!...Страхотии, ужасии!...

"И ТЕМ ПОДОБНИ, НО АЗ НЕ ТИ ПРАВЯ ЗАБЕЛЕЖКА НАЛИ? ИЛИ АКО ТИ ПРАВЯ, ТИ НАГЛИЧКО Я ЗАОБИКАЛЯШ, КОГАТО ИДЕ РЕД ДА МИ ЦИТИРАШ ТЕКСТОВЕТЕ."

Не си направил. Ако беше направил ВЕДНАГА щях да ти отговоря. Че това да те обвинят, че "ДОПУСКАШ ЗАПЕТАЖКИ" си е феноменално, бе! Бих ли могъл да не отговоря?!"АЗ ТИ КАЗАХ, ЧЕ СЪМ ЧЕЛ "ЕНЦИКЛОПЕДИЯ БРИТAНИКА" И ТИ КАЗАХ, ЧЕ ПАЗАРНИЯТ СОЦИАЛИЗЪМ ПРОСТО Е ОБЯСНЕН КАТО ЧАСТ ОТ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИЯТ СВЯТ."

Сериозно??? Я ми дай линк към статията на Енциклопедия Британика, за да видим как е ОБЯСНЕН КАТО ЧАСТ ОТ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИЯ СВЯТ и, тогава, обещавам, че ще ти се извиня публично и ще направя каквото поискаш с оглед на форума - примерно ще спра да пиша или ще призная някой от абсурдите ти! Или ще викам 3 пъти "Аз съм Ванго!" Абе пич, ти сайта на ЦРУ-то не можеш да намериш, чел си Енциклопедия Британика! Що говориш глупости?


"ИДЕЯ - МИСЪЛ."


Идеята е МИСЪЛ?

"МИСЪЛТА ИМА РЕАЛИСТИЧНА КОНЦЕПЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕТО СИ"

За развитието от себе си или за развитието на съдържанието си или за развитието за себе си?

"ИЛИ ТЕОРИТИЧНА УТОПИЯ"

ТеорИтична?
А има ли ПРАКТИЧНА УТОПИЯ?

"В ЗАВИСИМОСТ НА ЛОГИКАТА НА ОБЕКТИВНОСТТА."

Как се проявява тази зависимост?

"ПОЗНАЙ В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ИДЕОЛОГИЯ, КАКЪВ ВИД КОНЦЕПЦИИ СА ЗАЛОЧЕНИ?"

ВАНГО, КЪЛНА СЕ, ЧЕ В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ИДЕОЛОГИЯ НИЩО НЕ Е ЗАЛОЧВАНО! Какво значи "ЗАЛОЧЕН"? Неологизъмче на Ванго?


"И АЗ ТОВА ТИ КАЗАХ ЗА ТЕБЕ, НО БАТЕ ГОШКО МАЙ ОБИЧА ДА ПАПАГАЛСТВА..."

Само, когато общувам с хора, на които трябва да се повтаря. Олигофренопедагогически метод. Знаеш ли, че има една специалност в СУ "Олигофренопедагогика"?


"ЗА ТОВА ТИ ГРИЖА НЕ БЕРИ. НАЛИ ТИ КАЗАХ, ЧЕ МОЕТО ОБРАЗУВАНИЕ И РАБОТА НЕ СА ТВОЯ РАБОТА, ОСВЕН ДА СЕ ЕБАВАШ С МЕН, РАЗБИРАСЕ!"

ОбразУвание????????БОЖИЧКО!!!! КАНДИДАТ-ВИСШИСТ ПИШЕ ОБРАЗОВАНИЕ С "У"?Ванго ти, ако завършиш образОван ли ще си или образУван? ОбразУвание... Тц-тц-тц!!! Всички ли анти-комунисти са толкова неграмотни? ОбразУвание...ОбразУвал си се... Видно е.


"-(по-отдолу ме наричаш "страхливец". Е, трябва да си разбрал, Драги ми Гошко, че не се плаша от призраци)"

Но ти си уплашен по природа, бе, Ванго! За какво да те плаша повече?


"НЕ СМЯТАМ, А ВЯРВАМ, ЧЕНЯМАШ НИКАКВИ ФАКТИ НА НИКАКВО ЦРУ:)"

Ами, ако имам и ти ги покажа, какво ще получа в замяна? Някоя от поредните ти инкохеренции ли?


"АБЕ, ГОШКО, МНОГО БЪРЗО ТИ СЕ ПРИИСКА ДА "ЗАТВАРЯМЕ ТЕМАТА"... НА МЕН НЕ МИ Е ОМРЪЗНАЛА, АКО СИ БЕДЕН ВЕЧЕ НА ФАКТИ, ТОГАВА МОЖЕБИ Е РЕДНО ДА ИСКАШ ДА ЗАТВАРЯМЕ ТЕМАТА...
АХ, ГОШКО, ГОШКО..."

ХАЛЮЦИНАЦИЙКИ! Беден на факти си само и единствено ти. Примерно като нямаш фактите за диалектиката и за Маркс и си измисяш твои. Ако не си чел Е.Б. си измисляш статийи, без дори да можеш да ги посочиш и т.н.

Хайде, със здраве!

Бате ти - Гошко.


_______________

 Големи дебати бяха... видно е.  :)
 Предполагам, че в този вид на реплики-дуплики се подразбира кое е мое и кое е на Ванго...
 Ако Ванго прочете това, моля го да си спомни с умиление нашите спорчета и да се свърже с мен тук, че ми е залипсвал много отдавна! Сериозно пиша.
 И да добавя: Имахме познат от Койнаре, който беше доста начетен и полезен с познанията си. Така че, под "хората от Койнаре" визирах само въпросния Ванго, който по онова време нещо не чаткаше нещата.
« Last Edit: May 01, 2014, 03:07:43 AM by MSL »
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 15699
 • SEO-karma: +638/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Разни от минал чат
« Reply #10 on: January 09, 2015, 02:17:32 AM »
Quote
Мисля да се депресирам за около 6 часа като онзи, но без статуси където и да е, за да не губя време, а да изкарам 3 евроцента, примерно!
Шегички. :) :)
Quote
Както е казал един (то не е нещо впечатлително, но вярно) - "Това, че съм стар и грозен, не значи, че не искам млада и хубава, бе!!!"
Което си е вярно, вярно си е. :)
Quote
Успокояването приспива ума и може да направи мечешка услуга. Добре е, човек да е откровен и да си/се знае кога светва "червено", за да взема мерки.
Истината, истината и пак истината, демек!
 Да завършим с нещо по-дълго и философично:
Quote
Аха. Разбрах те. Ами да - аз това съм го мислил много: във връзките, не само любовни, някой си мисли, че прави нещо супер, а то се тълува направо на 180 градуса... навсякъде е така...
... и така - няма съвършена любов, защото няма съвършено съвпадение и съвършено разбиране - на 3 жени вече цветя подарявам, а те ме критикуват, че било излишен харч. В СЪЩОТО ВРЕМЕ чета изповеди на други колко са нещастни, че не били видели едно цветенце досега (чак ми е мъчно за тях)...
Разбирането, тълкуването...  ::)
 
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 15699
 • SEO-karma: +638/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
 Просто търсех информация и попаднах във форума (в тази му част); не бях го правил от доста време. И мисля, че тя ще трябва да бъде дообогатена (включително и препостване на неща, които съм писал за без пари на други места в нета, а не е трябвало...)
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 15699
 • SEO-karma: +638/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Това са изтрити от predpriemach.com и прекопирани тук мои отдавнашни постове:
1. От темата "Рекорд ли е изкачването на ввв.кръчма.ком в Алекса?" (Става дума за мой бивш форум, който отдавна продадох и вече не пиша там - kry4ma.com.)

Добър ден на хората от Предприемач.ком!
Няколко пъти съм чел в този форум и съм намирал полезна и обективна информация.
Регистрирах се, за да попитам за професионалното ви мнение (а не само с цел популяризиране на Кръчма.ком, затова ако прецените, че темата не ви харесва, може да я изтриете, но ще се радвам да ми пишете на ЛС, защото наистина искам да знам и да не се изложа нещо пред аудиторията си!)
Става дума за следното - не разбирам много от софтуеър, философ съм по образование, но направих нещо, което още не беше налично в българския нет - Първата виртуална българска кръчма. Сложих няколко уникални рубрики (раздела в нея), линкнах я в няколко сайта, поканих потребители от други сайтове и други държави, и се получи СКОК ОТ НЯКОЛКО МИЛИОНА В РАМКИТЕ НА ОКОЛО МЕСЕЦ. 8)
Естествено това ме радва, а и радва няколко мои познати, които поназнайват това-онова от компютри, но мен ме интересува вашето, професионало мнение, на хора, които са, струва ми се, специалисти по ранглисти, търсачки, оптимизации и пр. Моля, кажете ми, във вашия си стил - обективно и сериозно - има ли нещо рекордно (уникално) в следния скок или той е нормално (или сравнително-нормално) явление за новите сайтове от типа на Кръчма.ком ?
ЗА ДА НЕ ВИ ГУБЯ ПОВЕЧЕ ОТ ВРЕМЕТО, КОНКРЕТНИТЕ ДАННИ (по Алекса.ком):


17 Август 2010 :17 933 647-мо място
18 Септември 2010: 4 366 434 - то място!

(Ако някой иска да проследи конкретните изменения - тук е темата: ввв.кръ4ма.ком , рубриката "Кръчмарска книга за оплаквания", тема "Къде сме ние?")

Та да се хваля ли с това или не е кой знае какво постижение?

Ще очаквам с нетърпение вашите отговори!

Поздрави: Баш Винар (ввв.кръчма.ком) .
Last edited: Sep 19, 2010
Bashvinar, Sep 19, 2010

--
Мантаман,
Благодаря за тулчето, не съм го ползвал досега, но щом е само позоваване на Алекса-та, явно не върши някаква допълнителна работа. Относно самата позиция в момета, да си в ТОП 5 милиона разбира се, че не е нещо особено,
но аз визирах самия скок от няколко милиона покачване на Кръчма.ком в рамките на 1 месец, а не самата позиция. Т.е. интересува ме дали това може да се брои за нещо уникално или не (понеже досега съм имал само 1 сайт и той си стои на позиция ТОП 11 милиона най-много, а, отделно редактирам 2 онлайн речника, но там не съм забелязвал подобни скокове). Все пак, благодаря за мнението ти!
Bashvinar, Sep 19, 2010

--

Against, нещо такова и аз усетих, но не бях сигурен. Благодаря за разяснението. Действително конкуренцията в по-горните позиции си е по-голяма! :)
Bashvinar, Sep 19, 2010
--

Социалните мрежи, по принцип, са си на по-горни позиции. Онази от подписа на Атанасов също не може да се оплаче от позиция по света и в България :)
Bashvinar, Sep 19, 2010
--

Ето това е нещо, което ме вълнува. Гугъл аналитикс е ясен, но има ли някоя друга Гугъл или каквато и да е система, която да дава ранглиста от типа на Алекса.ком? Не, че нещо, но друго си е да има поне една друга база за сравнение...
Bashvinar, Sep 19, 2010
--

Има значение, но нали, все пак, много рекламодатели първо гледат какъв е трафикът, а някои дори искат достъп и до Гугъл аналитикса? Според мен ранглистата си е важна.
Bashvinar, Sep 20, 2010
--

Лично на мен не ми е и минавала мисълта за измама на който и да било рекламодател. Както казвате, то за кратко може да си проличи кой какъв е, а и ми е малко раничко за рекламодатели. В момента давам само безплатни реклами :)
Прав си, че рекламодателите са различни така, както са различни и хората. Някои предпочитат да слагат реклами в сайтове с много посещаемост, а други просто в тематични сайтове, трети не подбират, защото си имат голям бюджет за реклами и просто гледат да правят масирана реклама, четвърти въобще не рекламират в Интернет, пети..., шести...и т.н.,
но според мен едно е да си на по-челно място в алекса.ком, а друго е да не те хваща брояча :)
Bashvinar, Sep 20, 2010
--

Бекграундът съм го търсил над 2 седмици и намерих само тоя като тематика, та го приложих. Разработен е от американец. Аз не мога да правя такива неща :) Ако, наистина ти харесва такъв тип бекграунд, освен ввв.кръ4ма.ком, подобен има и в сайта: ввв.бирата.нет :) /Не е мой, да кажа предварително!/
Bashvinar, Sep 20, 2010
--

Според моят анализ на думата СПАМ тя е неправомерна по отношение на форумите, защото означава като изконен смисъл НЕЖЕЛАНА ПОЩА. Ако приемем, че същността на спама като такъв се намира в НЕЖЕЛАТЕЛНОСТТА му, то съдейки по това, че темата се радва на интерес + че не е изтрита досега, говори за по-различната й от "спам" същност.
Между другото, пиша и в други теми на предприемач.ком, не само в тази, допринасяйки и за развитието на този форум С какво? 1) Полезна информация за някои от участниците и случайните посетители относно някои китайски и философски аспекти в Интернета (например благодарение на мен някои са научили, че на света има не само Гугъл, Яху и пр., но и БАЙДУ, което намира неща, с които Гугъл не се справя) 2) Повече думи (използвани от мен за пръв път в този форум), което ще го направи по-популярен при търсенията и от хора, които са далеч от основната му тематика. 3) Още един уникален потребител, с чужбинко айпи, което също дава отражение на престижа на форума.
Относно чуждите форуми - владея 7 езика и е възможно, не си спомям конкретно в момента, но Кръчма.ком по план се развива и към чужбинските потребители (аз лично живея в чужбина от близо 7 години) и в едно по-глобализирано представяне няма нищо лошо, даже напротив - вземайте пример от мен и търсете чужда аудитория, не само родна.
Поздрави!:)
Bashvinar, Sep 22, 2010

--

Много интересен пост. Благодаря. Аналогията ми хареса. Но сигурно ли е, че съм надминал само сайтове, които имат по 3 посещения месечно? Изкушавам се да дам пример с Щъркел.еу (сайт за литературно творчество). Според статистиката му (http://bgcounter.com/?_id=shtyrk), той е имал вчера над 70 посещения, а за месеца около 1600. (Аз имам двойно повече към днешна дата, според гугъл аналитикс). И резонно вижте какво става:
Site Information for shtyrkel.eu
Get Details
Alexa Traffic Rank: 10,217,499

А аз:

Site Information for kry4ma.com
Get Details
Alexa Traffic Rank: 4,241,735

Тъй, че не съм задминал само "пенсионерите" :) Иначе е трудно, сравнително и се прогресира до определени рамки. Не може човек да надмине световните ТОП 1000 с такъв сайт като кръчма.ком, но поне да влезне в българските ТОП 200 и дори ТОП 100 си е напълно в реда на нещата, до 1-2 години време, ако не стане някой сакатлък, разбира се дотогава...
Мерси за линкчето!!!! Всичко му е хубаво, видях водещи китайски сайтове на челни позиции, научих и за някои нови интересни сайтове, само че не съм го изчел цялото и не знам дали Кръчма.ком е в класацията или не е, но ако е, ще ви пиша ;)
Bashvinar, Sep 22, 2010

--

До гъбарят, който се гъбарка с човекът направил такъв уникален сайт като Кръчма.ком - хехе...Господин гъбар, сигурен съм, че ми приписвате някакъв тип наркомания само-и-защото вашето професионално ниво в сферата на оптимизациите, класациите и всичките други -ции, за които говорим тук е несравнимо по-високо от моето. Обаче, както са ни учили едни хора - ПРАКТИКАТА, практиката и само практиката, е мерилото за истинността на теориите. Та нека видим някои от сайтовете, които сте написал в подписа си (не знам дали са ваши, а и няма значение) къде се намират в Алекса.ком и в същото време къде стои www.kry4ma.com
Започваме с много-мило звучащия домейн ЧАЛГА.БИЗ. Какво да ви кажа? българите обичали чалгата, казват, вървежна тематика била, а и сайтът ни е предложен на вниманието от човек като гъбаря, което неминуемо дава асоциация за надежден професионализъм, но уви, според алексчето:

Alexa Traffic Rank: 6,544,631
No regional data
Sites Linking In: 23

Т.е. с над 2 милиона назад от Кръчма.ком

Ние, обаче не бива да се отчайваме и ще приемем това като една необяснима случайност. И отиваме към нещо по-ударно като "20 тире век.ком"
Тоя сайт почти два пъти по-назад даже и от биз-чалгата. Вижте:

Alexa Traffic Rank: 12,515,277
No regional data
Sites Linking In: 14


Сигурно е заради тирето ;) Разни умни глави съветват като си избираш домейн да не слагаш тирета от психологическа гледна точка - юзърите трудно ги помнели, но...карай.

Нека сега да видим къде е домейнът, който сякаш се състезава за най-дълго домейн-име в света (също много непрепоръчително от гледна точка на популярността на даден сайт). Този домейн се казва "гледайфилмионлайн". И понеже хората честичко обичат да гледат филмчета на аванта, би следвало този домейн да е изкачил позициите и да удари Кръчмата поне сто пъти, но къде ти такъв успех?! ЕДВАМ НА ТАЯ ПОЗИЦИЯ:
Alexa Traffic Rank: 3,758,526, което значи, че Кръчма.ком му диша във врата (като сме тръгнали с лекоателетическите категории).
Накрая какво остана? Някакъв блог - twis7.com Вероятно е блогът на гъбаря, който аз ще посетя, за да му вдигна малко трафика и да се поуча от неговата мъдрост по-отблизо. И да тука е успехът - : 1,457,299-то място към днешна дата! :) Ама само с 1 блог напред, мило 17 годишно момче, не си убедителен батковото, да не кажа чичовото, защото съм на "~ (2 х 17) + 1". Мисля, че си добър математик и ще ме разбереш :) Иначе хубави, тематични снимки си сложил там с пиячката - идвай в Кръчма.ком (като направиш 18!), за да влизам по-бързо в ТОП 100 на България, сигурен съм, че заедно ще успеем :)
Bashvinar, Sep 22, 2010

--

Скорпи, не се нерви, не е полезно за здравето. Отделно ти препоръчвам да схващаш по-правилно смислите, които влагам/излагам тук. Ще се опитам да ти обЕсня (правилно е да се пише "обЯсня", да знаеш, защото правописът също може да повлияе благотворно на SEO-то, когато повечето хора, които търсят са грамотни). Има си различни видове ФАКТОРИ в света при оценката на нещо. Задаваните критерии за оценка на всеки оценяващ включват различни по значимост/сила фактори. Ти силно подценяваш Алекса-та, докато аз, без да я надценявам, просто й отчитам значимостта на фактор при оценяване, който се взема предвид от "средната класа (средното ниво)" рекламодатели.
Относно дали съм помогнал с нещо тук, ще ти дам един пример. Въвел съм няколко нови думи в българския език като : зодизъм, неоценовизъм, новопрабългарски и пр. Един от неологизмите, които написах в Кръчма.ком беше КРЪЧМОПЕДИЯ. Напиши думата "кръчмопедия" и ще видиш, че в Гугъл излиза на първо място www.kry4ma.com Ето защо употребата в даден форум на думи, които средният потребител не употребява (да речем, ако тук няма професионални философи, рядко някой ще употреби понятия като: онтичност, гносеологичен или иманентен) е доста ДОПРИНАСЯЩО за индексирането на даден форум в Гугъл. Същото се отнася и за т.нар. дългоопашати (long-tail) фрази, изречения. Разбира се, не е важно как точно оценяваш приноса ми, той обективно се показва в Кръчма.ком, която основно с уникално съдържание (рубрики, теми, изречения, думи) се издига и ще се издига, ако не стане нещо лошо.
Предложенито ти за разпращане на личи съобщения с молби за посещение на най-готината виртуална кръчма, както я определи, е вид пряк маркетинг, който аз използвам, но не по този начин. Когато пишеш във форум е по-резонно да направиш съобщението си в теми или на аватар, подпис, никнейм. Така се пести време и ресурс. Но, предполагам, тези неща са ти известни. Аз ги пиша за читателите тук, които са прохождащи в тази сфера, а не за специалисти от твоя ранг.
Надеждата ми е, че можем да сме по-смирени и хрисими като си помагаме взаимно, с различна степен на реципрочност, според способностите и възможностите. Искрено се надявам и с изказванията си да не съм навредил по някакъв начин (неумишлено и случайно) на някой твой бизнес, в случай, че на някакво такова опасение се дължи твоята буйна реакция, изписана с приведен в действие Caps Lock или, още по-лошо - с постоянно настиснат Shift...не смея да си го представя просто. Хумор :) Усмихни се сега, налей си едно, ако не си на работа и помисли върху думите ми, а ако искаш и посети кръчма.ком, няма никак да сбъркаш ;)
Пожелавам ти много здраве, спокойствие и успехи както във виртуала, така и в реала :)
Bashvinar, Sep 23, 2010

--

Иво, прав си, че езиците са богатство дори и днес, когато имаме автоматизирани преводи, които стават все по-добри и вбъдеще напълно е възможно да изместят дори класическите преводачи, както и липсата от списване на други езици.

В момента, обаче, все още е много голямо богатство, да поназнайваш езици.
За блогът - имам отдавна. Може би вече над 2 години, но не мръдва на по-високо от ТОП 11 000 000. Аз и не правя усилия да го вдигам, защото там пиша основно поезията си, научните си статии и мнения за разни неща из нета.
Езиковите си познания прилагам в момента на 3 фронта - в тоя момент съм : а) редактор в първия онлайн български речник за неологизми - Неолог.бг (www.neolog.bg)
б) главен редактор съм на първия Китайско-българо-китайски онлайн речник (www.zhongbaotong.com)
в) собственик на Кръчма.ком (www.kry4ma.com) , където наред с другите неща пишем уроци по италиански и китайски.

Много си прав, че форумите за развлечение вече не са това, което бяха, НО Кръчма.ком не е само форум. В него, както май съм казвал, има уникални рубрики като "Любов с азиатки/-ци", където всеки българин, знаещ английски може да им пише на имейлите с цел приятелство или брак; Кръчмопедия-Encyclopedia Alternativa (за всичко, което е изтрито или го няма по други причини в Уикипедия); "Интересно от други форуми" (няма нужда от разяснение); Безплатните уроци на български по китайски и италиански езици ...Т.е., ако някой не иска да се забавлява с алкохолни и параалкохолни тематики, то може да влиза там с други цели - езиково обучение, брак с жълти хора, намиране на инфо, което го е няма в Уикипедията и дори в целия интернет, понякога...По тая логика нещата ще вървят добре, защото още нямат конкуренция на тоя етап, а и да се появи, пак ще сме си конкуретнособни до известна степен, защото потребителите не са ябълки. Както съм писал: "Ако ти имаш 2 ябълки и ми дадеш 2, аз ще имам 2, а ти 0. Но, ако ти имаш двама потребителя и ми дадеш 2, тогава може и ти да имаш 2-ма и аз да имам 2-ма."
Ето защо в Нет-а е по-хубаво да се сътрудничи, отколкото да мисли егоистично. Едно от най-гениалните неща измисляни някога, според мен, това са бартерните реклами от типа на размяна на линкове и пр.
Bashvinar, Sep 23, 2010

--

Ето и още нещо, мъничко, в подкрепа на някои мои думи:

Site Information for kry4ma.comGet Details Alexa Traffic Rank: 3,705,674 Traffic Rank in BG: 22,211 Sites Linking In: No Data

http://www.alexa.com/search?q=www.kry4ma.com&r=home_home&p=bigtop
Bashvinar, Sep 23, 2010

--

Здравей, отново, Скорпи!

Виждам, че наистина не умееш да контролираш добре емоционално-волевата си сфера, затова предлагам, ако желаеш да пренесем спора в секцията "Анти-кръчма" в www.kry4ma.com, където вече си обект на моето специално внимание, давайки копия от отговорите си до теб тук. Резонно е да пренесем спора и обидите ти в моя сайт, защото тукашните потребители не заслужават с нищо да понасят такава безпочвена агресия, съгласен ли си? В края на този пост ще ти дам линк към "Анти-кръчма", заповядай там и можем даже да се псуваме :) Тук нека спазваме добрия и научен тон. Следвайки го ще то отговоря за последен път тук, а оттам насетне - само и единствено в кръчма.ком, рубриката "анти-кръчма". Разбрахме ли се като джентълмени или поне като мъже?
А сега нека започнем:
1. Моите постове не са глупави, още по-малко идиотски, защото аз съм човек с богат опит, добра специалност и различни научни хобита. Твоите асоциации относно качеството на моите постове (съждения и умозаключения) са нелепи.
2. Умалителното "кретенче" не може да се съотнесе с мен нито като количество нито като качество, защото първо, че съм на почти 35 години, второ че съм с магистърска степен по философия от не къде да е, а от Софийския университет "Св. Климент Охридски". Това определение, обаче, предвид инфантилно-агресивните ти реакции на някакви спокойни и приятелски мои постове, би могло с доста голяма тежест да се приложи към теб. Мисля, че много от мислещите хора тук биха се съгласили с едно такова предложение от моя страна - за кретенче да приемем теб, а не мен - почти 35 годишния магистър-философ, преподавател, полиглот, поет и пр.

3. Няма смисъл да се отказваш от темата. Ела, регистрирай се в Кръчма.ком, обещавам ти, ако не пишеш за политика и, ако спазва действащите закони на Република България и тези на ЕС, да не те санкционирам; там можем даже да разпуснем малко езиците и да излееш малко повече от негативната си енергия, породена от дявол знае какво.

4. На кого ще се смеят, плачат, радват, безразличничат всички е относително. Оценките на даден пост се пораждат от аперцепцията на всеки един човек. Така че е доста самонадеяано и/или инфантилно да правиш прогнози кой на какво щял да се смее.

5. Средната класа, средното ниво и пр. СРЕДНИ величини са термини от няколко науки, които, явно не са в твоето интелектуално поле. Разбира се, щом като питаш така "учтиво" аз може и да ти отговоря реципрочно учтиво - "ВЗЕМИ ПРОЧЕТИ МАЛКО ПОВЕЧЕ КНИГИ, БЕ, ЦЪРВУЛ!" или нещо от сорта, в контекста на реципрочното отношение, което се прилага ДОРИ в дипломатическите среди.

6. Ще се опитам да продам реклама някъде тогава, когато Кръчма.ком се изкачи по-горе в класациите на така ненавистната ти алекса.ком. В момента, макар и на доста по-високи позиции от много небългарски и български сайтове (а именно : 3,705,674-то в света и 22,211-во в България: http://www.alexa.com/search?q=kry4ma.com&r=site_screener&p=bigtop), още е рано за реклами. Когато станем в ТОП 1 000 000 на света и в ТОП 200 на България ще мобилизирам моите консултанти, адвокати, приятели, модератори и роднини да направят една масивна рекламна кампания в Б-я, а аз ще сторя същата в чужбина :) Надявам се това да те задоволява.

7. Неуморно, вдъхновен от науката олигофренопедагогика, ПАКще ти обясня, че не говорим САМО за Алекса. Казах ти, че тя е ФАКТОР, но не единствен; уви развитостта на ЦНС-то ти е такава, че още не може, а и не знам дали ще може да усвои това мое съждение. Човеко, ПАК-И-ПАК ти казва, че никой не ти говори САМО за Алекса, така че не ми приписвай съждения, които аз не съм писал и не съм имал предвид. Едва ли си учил философия на ниво "Средно училище" , но , в случай, че си, СЕТИ СЕ ЗА ЕДНО НЕЩО НАРЕЧЕНО - "Необходимо, но недостатъчно условие". Т.е. да си класиран в дадена ранглиста, според мен, е необходимо (или ПОНЕ ЖЕЛАТЕЛНО), но не е всичко, така че ОТКАЖИ СЕ ПИЧ от това да си измисляш симулакрумни съждения и да оборваш тях.


"И аз да си въведа думата - СКОРПИОПЕДИЯ и тя ще излиза на първо място от блога ми , защото никой друг я няма!?"

Я! Ти си могъл да разбираш ЧАСТ от нещата, които говоря! АМИ ДА, ДА, ДА, ДА, ДА!!!!!!! НАЛИ ТОВА КАЗВАМ И АЗ - УНИКАЛНО СЪДЪРЖАНИЕ! Въвеждаш уникални думи, изречения, статии и пр., което вдига нещата!"ТРЕТО - Айде недей ако обичаш да помагаш да индексираш форума с думи като - КРЪЧМОПЕДИЯ!?!?!? Най-много да свалиш боунс рейта на форума ( за предприемач говоря ) "

А ти само тази дума ли запомни?! Нали писах още : онтично, гносеология...УВИ, МОМКО, УВИ...толкова ти позволява акълчето, толкова си запомнил...е, не е беда - като не си на това ниво, пък довери се на човек, който е учил за такива неща, свързани с: думи, смисъл, значение, семантика, гносис, онтология, антропос и пр. и ще видиш, рано или късно, че може да се борави с "матрицата" и на по-прости нива, а не само на технически-извисените, които позитивистично пропагандираш по свой си, имплицитен начин!


"О колко си прав! Може да започнеш с пускането на теми във форума ти от рода на : " КРЪЧМОПЕДИЯ ДЪ БЕСТ" "УИ ЛОВ ЧАЙНИЗ" , така ще излизаш на първо място по тези кл.думи , което явно е прецедент и рекорд за тебе. "

Би могло. Само че, както казах, нивото ти не задава голяма възможност да направиш разлика между НАУЧЕН НЕОЛОГИЗЪМ, за който споменах и някакви си НЕПРАВИЛИ кирилишки транскрипции на английски...Жалко е, но не е и безнадеждно. Имаш възможности, животът е пред теб; предполагам още си младеж под 20 години (поне интелектуалната ти възраст оценявам на толкова) и можеш да напреднеш...


"ПЕТО - Никой от предприемач не одобрява спаменето . Пращането на Л.С -"МОЛЯ ВЛЕЗНИ ВЪВ ФОРУМА" е чист СПАМ ."

ДРУГАРЧЕ, ПАК ТИ КАЗВАМ, ЧЕ АЗ ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ НЕ СЪМ ПРАЩАЛ! ОТНОВО И ЗА СЕТЕН ПЪТ КАЗВАМ, ЧЕ ЛИЧНИТЕ СЪОБЩЕНИЯ НЕ СА С ДОБРО КПД!

" Как не те е срам да наречеш това МАРКЕТИНГ трик ?"

Ами не съм го наричал така. Говоря за пряк маркетинг и то само теоретично. Практически не съм го ползвал. Аз досега на 1 човек от Предприемач не съм влизал в профила, камо ли пък да губя време с ЛС...Ти нормален ли си?!?!?!?!"И ако обичаш разясни , с какво се различава твоето маркетингово непоискано съобщение ,със спама на виагра и какво ли не , което идва в пощата ми."

По това, че не съм пращал нищо до пощата ти, нито до пощите и до ЛС-тата на останалите. А т.нар. спам не е априори лошо нещо. Всяка реклама е ИНФОРМАЦИЯ, а информацията е много ценно нещо в днешното ИНФОРМАЦИОННО ОБЩЕСТВО, МОЙ!"Как да си наливам и да ти се кефя, като си спамнал целия нет бе умнико ."

С мерак! Стига да имаш 18, защото след последните ти изцепки почвам дълбоко да се съмнявам. А целият нет не съм спамил, няма как да стане просто, но явно това е пак някое от бебешките ти изказвания към които започвам да привиквам.

" Може ли да имаш мнение , в което не си хвалиш заспалия ти форум ( о да ,повярвай наистина е заспал! ). Не ти прави чест да го споменаваш всеки път в постовете си ."

Може и да може. Възможностите се делят, според арменския философ Георг А. Брутян на ФОРМАЛНА, АБСТРАКТНА И РЕАЛНА. Иначе няма как да е заспало нещо, което само за по-малко от 2 месеца се изкачва стремително нагоре в Алеска.ком и то без никакви особени трикове и оптимизации, а основно, само на база УНИКАЛНИ РУБРИКИ и СЪДЪРЖАНИЕ. Когато ти за 2 месеца без трикове успееш да вдигнеш някой сайт така високо, ела ми се обади. може да разменяме линкове :)"За каква конкуренция ми говориш с кръчмите ? Това твоето е ФОРУМ и нищо друго , конкуренцията ти е всеки един форум."

Отново нисш философски разсъдък. Абе, нашьо! ФОРУМ е само ФОРМА. Да си чувал за съдържание?!?!?!?!?! Посочи ми кой форум към днешна дата в България предлага:

а) безплатни уроци по китайски и италиански
б) запознаства с азиатки и азиатци
в) алтернативна енциклопедия, стемяща се да запълва празнините в Уикипедия
г) безплатни реклами
д) свободна трибуна за всички баннати от други форуми

И ВСИЧКО ТОВА НА ЕДНО МЯСТО?! Не виждаш ли уникалността и революционността на Кръчма.ком?!

"ДЕВЕТО - как върви със спама в teenproblem"

В тийнпроблем ми казаха, че ще приемат сътрудничество с мен, когато като тях докарам по 300 потребителя. В момента съм само на 40 - 50 % от тяхните потребители, но до няколко седмици или месеци ще мога да се похваля с 300 потребителя и тогава ще видим дали върви или не върви. Ако не върви, за разлика от теб, знам китайски език и мога да опитам в някой китайски форум, който има не 300 , а 30 000 потребителя на ден, а ти...ще лапаш мухите :)


"ДЕСЕТО - НЕДЕЙ ми отговаряй , само би изсрал нещо по-голямо , аз повече няма да пиша в темата."

Не сера, когато отговарям. Бих дефекирал само, ако си ми наблизо, за да ти дам да ядеш. Ти не правиш друго, освен да ядеш лайна, мой!

Оттук насетне, пълен игнор за тебе тук и само на тоя адрес:

http://kry4ma.com/index.php/topic,137.msg2663.html#msg2663

!
Bashvinar, Sep 23, 2010

--

Да, ама поне ще влиза да види какво съм му отговарял, а и не само той, а това прави повече посещения. Отделно ми намалява риска да ме изгонят от този форум заради него. А, който иска сеир, също идва, където съм му отговорил и готово, щото в кръчмето има доста сеирджилък, понеже е таргетирано към всички категории (без малолетни и без политология/политиканство). Т.е. с един куршум - 3 заека.
А, ако той наистина е мъж и си държи на мъжката дума да не пише повече (или поне да спре с деструктивната си агресивност), тогава пак е добре, защото няма да губим време с него, а например, ще поканя още няколко човека от България и Източна Азия да се присъединят там. И резултатът е ясен - нагоре :)
Bashvinar, Sep 24, 2010

--

От магистрите може да се научи доста, но и от бакалаврите може. В същото време от някой доктор или дори професор може нищо да не научиш, ако не знае или не може да обяснява и/или, ако интелектът не ти е достатъчно развит. В същото време, при постигането на разбиране (да не говорим за разбирателство) се появява и още една трудност, че генераторът на смисли и рецепиентите не винаги влагат един и същи смисъл в един и същ конструкт. Както съм писал в темата за разкрепостената и курвата в Кръчма.ком (http://kry4ma.com/index.php/board,3.0.html) в едно и съща дума може да се влага различно отношение, емоция, разбиране...Ето защо херменевтиката не е лесна работа, а и клони към степени на невъзможност.
Bashvinar, Sep 24, 201

--

От http://kry4ma.com/index.php/topic,137.msg2686.html#msg2686 :

Не дотам уважаеми Вий-бий-ТИЙ-КЕЙ,
отговарям и на тебе тук за пръв и последен път, по-нататък, ако искаш да четеш мъдрите ми отговори, ще трябва да посещаваш Кръчма.ком, рубриката "Антикръчма", където може да се регнеш (става бързо, без имейл-потвърждение) и даже, ако искаш да се разгорещим. А тук се стремя да отговарям по-научно и по-възпитано отколкото някои от вас заслужават. Нека преминем сега към същността на отговора ми:
1. Не съм дървен философ, а съм с магистърска степен по философска антропология, специалност "Философия". Ако още не си го разбрал и продължаваш да ми приписваш предикати като дървен, значи, че ти е дървен мозъка. Хаха, дървен мозък!
2. Не парадирам с диплома (то това от дървените мозъци няма как да се разбере), а ползвам дипломата си като аргумент, че не съм кретенче, както оня ме обижда. А ти вместо да застанеш на страната на възпитаното общуване и да му направиш забележка да не употребява думи в този уважаван от мен форум, ти си взел да засливаш агресивността и обидите. Ами сорка, ама не ми трябва подкрепа от лоши хора като теб. Предпочитам да ме подкрепят достойните, а не недостойните. Така че логично е човек като теб да не подкрепи човек като мен, а да го обижда дори. Нямаш проблеми...
3. Университетът "Св. Климент Охридски" не е смешен, а е най-ранният и най-голям университет в България и на Балканите, както и един от най-големите в Източна Европа. Естествено от дървен мозък не можем да очакваме това да се знае и да се ОЦЕНИ. Ти, утре, може да кажеш, че и Цинхуа или Харвард са смешни университети, което хептен ще определи не само мозъка ти като дървен, но и прояден от дървеници. Клониш към лудост, разбери. Не всеки ден някой, някъде може да се изцепи така за най-почитания български университет!
4. Да, лични съобщения ТУК не съм пращал, а на други места пращам, ако преценя, че има високо КПД. Да речем пратих на 2-ма души, които вече са мои модератори (част от модераторския екип). Пращам и лични съобщения на азиатците, за да имам потвърждение, че са съгласни и разбират смисъла на регистрацията си в Европейски форум като Кръчма.ком Благодаря, че попита!
5. О, да! Визираш Хилари от Тийнпроблем ли?! Ами че как?!?!?!? Тя е една от малкото момичета, които се пазят девствени до сватбата! В същото време генералната ми модераторка пък не пие НИКАКЪВ АЛКОХОЛ! Аз ги събирам само авторитети, бре! Точно това имах предвид като казах, че пращам лични само, ако има високо КПД, т.е. където степента на сигурност или поне субективна сигурност е по-висока. Няма да ти пратя на тебе я! ;)
6. Тийнпроблемът наистина има с какво да се похвали и затова е закупен за десетки хиляди левове. Когато и ти направиш такъв форум, който може да вземе поне хиляда лева, кажи ми, ще се поуча и от твоя опит, защото може да си с лоша етика и/или етикет, но пък може да си гений. Аз се уча от всички и затова напредвам в този живот сравнително-качествено. Разбира се това е само 1 от причините - другите са, че спазвам законите, че не се правя на отворен, когато не е нужно, както правиш ти сега и пр. Т.е. успехът си има условия, а аз се стремя да се доближавам до техния оптимум.
7. Да, информцията е ценна, а информационните бюлетини са нещо прекрасно! Моля ти се, понеже аз не знам как, абонирай ме за колкото се може повече информационни бюлетина. Може да използваме този имейл: tatarkishi@yahoo.com
Знам, че би го направил, за да ми навредиш, но просто не си наясно колко ценно за мен би било да имам повече потоци на информация. Така може дори с 10 до 50 % по-скоро да се ускори издигането на Кръчма.ком!
8. Не е глупост разделянето на 3 на възможностите от Брутян, но за човек, който смята СУ-то за смешен университет, де да очаквам да разбира от ДИАЛЕКТИЧЕСКА ОНТОЛОГИЯ? Няма как да стане, батко, няма! И к'во? Смяташ, че мога да забравя какво е писал Брутян точно в една от пропедевтичните си книжки ли, дървено мозъче? Няма начин! Че даже и Брутян бил дървен философ. Ей, жалък си, да знаеш! На да видиш Брутян що за личност е:
http://www.biografija.ru/show_bio.aspx?ID=13456
МНОГО СИ ДАЛЕЧ ОТ ФУНДАМЕНТАЛНАТА НАУКА И ЗА ТОВА НЯМА КАК ДА ЗНАЕШ КОЛКО МНОГО МОЖЕ ДА ПОМОГНАТ НЕЩА КАТО ДИАЛЕКТИЧЕСКАТА ОНТОЛОГИЯ И ЛОГИКА, примерно, ЗА РАЗВИТИЕТО НА ЕДИН САЙТ!
9. Нека отговорим на заинтересоваността ти:
а) Няма значение колко човека ще тръгнат да учат китайски от форум. И 10 човека да са от България и 2-ма българиста от Китай, това все е нещо. Отделно, все още, няма много китайски ресурси на български, така че съм ударил в десетката или поне в деветката с тая рубрика. По същия начин по който и основателят на Zhongbaotong с първия китайско-българо-китайски речник, където се явявам главен редактор и от който ползвам материали за моите уроци. А в бъдеще Китай ще е все повече фактор, поне в икономиката, ако не и в културата на света, така че повече и повече народ иска да учи китайски в САЩ, а скоро и в България.
б) Няма лошо, ако има и секция за запознанства в даден сайт. ЕСЕНЦИАЛНО Е ЗА КРЪЧМИТЕ, ЧЕ СТАВАТ В ТЯХ ЗАПОЗНАСТВА. А това, че ми е хрумнала идейката да направя първите в България запознанства с азиатки е много дразнещо, понеже не ти е хрумнало първо на тебе, нали? Направи и ти, бе! Да не съм те спрял. Нека цъфтят хиляди цветя, нека има хиляди сайтове за запознанства с азиатки! Аз от конкуренти се не плаша, знаеш ли? Напротив! Развиват ме!
в) Не си ти човека, който казва кое е боклук. А и не съм писал, че се събира само изтритото в Уикипедия. Казвам, че се пише за неща, които ОЩЕ ги няма там. Т.е. помагам на хората да имат повече инфо, а ти какво правиш? Обиждаш стойностния труд на човека. И кой те излъга, че от Уикипедия се трие само боклука?! Често се трият и неща, които имат енциклопедична стойност, а после ги добавят. Можеш да разгледаш историята на изтритие им неща и колко от тях, О НЕБЕСА, вече ги има като статии.
Така че всяка информация е ценна, ако е вярна, няма боклук-информация, както си мислиш.
г) Да, след година ще има и платени обяви, НО ВИНАГИ ще предлагам и безплатни такива, защото не всеки може да си плаща, а информацията, както съм те учил, е необходима и е добра анти-кризисна мярка.
д) Не всеки, който е баннат от друг форум е лош. А и да е лош, доколкото спазва законите на Република България и ЕС, нека дойде и да се изкаже. Даже лоши хора като тебе, както казах, са добре дошли! Свободата на словото е ЦЕННОСТ на всяко демократично общество и аз ще я предоставя!

Следва...
Bashvinar, Sep 24, 2010

--
е) За автомобилите - Кръчма.ком има тема "Бръм-бръм", заповядайте! Може да пишеш и за тунингите на автомобилите там, стига и те да не се окажат нещо дървено, тъпо, смешно и пр. за тебе, както се оказа най-големият бг-университет, философията и учени като Г.А. Брутян.
ж) Нямам раздел за компютри, но има ПОДРАЗДЕЛ "Наука", може всеки да пише там, ако има какво да сподели. Така или иначе не знам дали ти ще се справиш с темата, но опитай...
з) Свободната трибуна засега е заключена, защото се местя на друг хостинг и този, който ме хоства сега е против тази рубрика, но скоро ще я има и ще я презентирам, не ми бери грижата точно ти, плийз!
и) Ще вкарам и още рубрики и ще се качвам по-нагоре, а ти, както казах - ще лапаш мухите и ще се изявяваш като "писател"
й) Не, не съм същия човек.
к) Уникално, дръвченце, означава неповторимо. Т.е. неповторимото в КРъчма.ком е , че е :
1) Първа виртуална б ългарска кръчма
2) Предлага свободна трибуна за банати от други форуми
3) Предлага безплатни уроци по италиански и китайски
4) ПРедлага запознанства с азиатки
5) Предлага философска гледна точка към алкохолните и параалкохолните тематики
6) Предлага материали, които няма как да прочетеш някъде в Интернет.
Резултатът? Качва се все по-нагоре. Видя за малко над месец къде сме, нали? Ако си забравил - да припомня - вече на Site Information for kry4ma.comGet Details Alexa Traffic Rank: 3,705,674 Traffic Rank in BG: 22,211
А ти вместо да се радваш и да се гордееш, че България си има и своя виртуална кръчма си взел да завиждаш и да обиждаш. Нямаш ли поне малко национална гордост, ако не друго?!
---
Не съм научил 20-30 думички, а поне 200-300, които ти не знаеш и няма как да употребиш не само в ежедневието, но и дори с въже на шията. Т.е., ако някой си го няма акъла, няма как да го има, без да си го усвои. А това, че не се употребяват често ГИ ПРАВИ ЦЕННИ. Никой няма да тръгне да търси в нет-а думи като :
аз, пет, ако...
много по-вероятно е да потърси дума, която НЕ СЕ УПОТРЕБЯВА ЧЕСТО. Затова е и гениална идеята на Еленко Еленкове, на който също съм редактор, да направи речника Неолог.бг за новите думи, неологизмите в б ългарския език. Този речник в момента е почти със същия трафик като Кръчма.ком, макар и да е само един речник, та представи си какво е да има база-данни за по-специални думи...ама мозък си трябва!
Не знам каква ти е реперната точка за "нормален човек", но не мисля, че ти го представляваш. А аз ще си говоря научно в този форум и ще си говоря на твоето ниво в Кръчма.ком, ти само ми се появи и ще видиш едно "нормално човешко говорене" там :) Чакам те, душко! Няма да те натоварвам с такива "сложни" думи. И си личи, че не си стъпвал в университет, щом мислиш, че магистър се става само за 4 години ;)
Хаха, аз не съм имал жени?! Хихи...мен даже редовно ме критикуват, че правя тройки и, че съм за полиамуризма и, че съм оправял проститутки, ти ми говориш, че не съм имал жени...Хаха...просто не ме познаваш, ела в www.kry4ma.com да се опознаем (ама само, ако си на над 17, че май не си...)
Не си прав, че съм си чоплил носа. Основно се занимавах с бойни изкуства, а и сега се занимавам, та не си мисли, че философите само четат...Имах 3-ма колеги, които бяха културисти, а един беше преподавател по кунг-фу. Имахме и спринтьори...Просто специалността не задава физическата култура. Много си на грешен път, мой...
Не избиваме никакви комплексчета. Как може човек, който има Кръчма.ком, който има магистърска степен по философия, който е здрав, който е вървежен сред жените и, който си има гадже-китайка, живущ в Китай да е с комплекси?! Ти май проецираш собствените си комплекси върху мен. Не става, дръвче, не става така...
За застаряването - пак не си прав. Като станеш на 34-35 ще видиш, че човек няма усещането за толкова стар. А и , ако ме срещнеш на пътя ще си мислиш, че съм някой на 18 до 20 годишен. Имам си методи за поддържане. Иначе не знам с кой кирлив акъл си помисли, че преподавател може да е безделник...Ти преподавал ли си нещо? А да не говорим за заетостта ми по кръчма.ком...Аз още не мога да почна да си пиша сценария за филм и да си работя по другите проекти , ти за безделие говориш...не си добре, то е ясно...
Клеветиш, бе, дръвчо, де съм писал, "20 годишни цървули"? Ако имаш нужда - пий някакви лекарства (по лекарско предписание!) и не си описвай халюцинациите или илюзиите.
Няма да ми даваш акъл къде и как да пиша. Пиша си, помагам хем на този форум, хем на Кръчма.ком Но ти няма как да разбереш смисъла на това, което правя :) Затова и резултатите ще са такива. Ти какъв сайт си направил,я се похвали и да сравним трафика, посещаемостта, това-онова?
Значи, колкото и да си дървен и да си злобарче, пак си наясно, че Кръчма.ком няма как да не влезне в Алекса на ТОП 1 000 000? Ами рано или късно и най-бавноразвиващите се елементи като твоя милост ще го схванат :) А, ако чакам ти да ме храниш, ще заприличам на Св. Иван Рилски (а в момента съм 81 килограма за справка)...Извинявам ти се, че отново те натоварих с мислене и вайкане кой пък е тоя Иван Рилски...сигурно и той е някой, който си е чоплел носа...Надявам се България да има по-малко хора като тебе, честно ти казвам, защото ако всички са на едно такова ниво, наистина ще трябва да се мисли за човешкия материал дали е лош или не е. Но аз съм оптимист и не мисля така, иначе нямаше да се изненадвам от такава простотия. Ти просто цепиш мрака с твоята!
За следващи реакции (дуплики) на твои реплики тук, само в "Анти-кръчма" на Кръчма.ком!
Поздрави и пожелания за здраве и повече мозъчно развитие!
Bashvinar, Sep 24, 2010

--

Пич, направо си заслужи темичка в "Господар на форума" ("Интересни постове от други форуми"). Влез и се наслади на отговорчето ми :p...Уникален си и ти, не е само Кръчма.ком уникалната! Скъса ме от смях, да знаеш! Наздраве!

Чети тука (http://kry4ma.com/index.php/topic,614.0.html) и обърни много сериозно внимание на т.5 !!!!
Bashvinar, Sep 24, 2010

--

Скорпи може и да е прав, но не е това начинът (с невъзпитаност и нисък праг на избухливост) да убеждава. Разбира се, това е мое мнение.
Скайпът е добро начало. По принцип използвам и Яху, както и QQ (ето още нещо ново, което научиха много хора току-що, предполагам :) )...
Извинявам се, че съм те подразнил, както и всички останали, които са се усетили подразнени. Защото, както знаем от психологията, праговете на дразнимост (раздразнителност) като количество и качество са различни :)
Сайтът на който не бива да му се споменава името ;), за да няма разразнени, мисля, че само след година-две няма да има никаква нужда от реклама, ако всичко върви толкова добре, както досега или поне на 20 % от досегашния успех.
Успех и на Спортплейс.инфо. Заповядай, ако искаш, за безплатна рекламка в сайта, на който не му споменавам името в тоя пост ;)
Bashvinar, Sep 24, 2010

--

Ади, първо още в самото начало на темата съм казал, че ако се сметне за нужно - може да се изтрие!
Второ, Ади, трябва да сме по-малко егоистични и да сме си взаимоизгодни. Много е коректно даже да си пиша тука за Кръчма.ком, при положение, че там пък редовно цитирам Предприемач.ком (имаме търсачка провери кой и колко пъти е цитирал Предприемач.ком). Това е взаимоизгодно и справедливо.
Колкото до нахалството - не мисля така. Просто давам отговори на хората, които се включват по темата и никой не съм накарал със сатър на гърлото или шило в слабините да пише в тая тема, а още по-малко да ме напада.
Извинявам се, ако неволно съм накърнил с нещо морално-естетическите ви чувства с това, че съм написал нещо повече от допустимото (във вашите представи) за Кръчма.ком!
Bashvinar, Sep 24, 2010

--

ВториЧепик,...само като ти гледам ника "Втори Чепик" и местонахождението "В замъка на Дядо Прас" бих сериозно се замислил кой от двама ни е по-изперкал, но щом мислиш, че съм аз и, че си щастлив, че не си мен - жив и здрав.
Хубав аватар...при един по-дълбок психологически анализ би показал доста за психо-същността ти. Поздрави!
Bashvinar, Sep 24, 2010

--

Както съм казал на този ненормален субект отговарям само в моя сайт. Останалите също да видят отговора, за да не допускат сериозната грешка в търсенето с Гугъл, която е демонстрирана по-горе. Ето и реакцията ни:

http://kry4ma.com/index.php/topic,614.msg2704.html#msg2704
Bashvinar, Sep 24, 2010

--

Не знам кой е Апостол Апостолов. Не съм карал курсове при него. Аз съм Гесер Курултаев (магистър по философия, поет, преводач,главен редактор на Zhongbaotong - първият китайско-българо-китайски онлайн речник в България, редактор в Neolog.bg - първият речник за неологизми на журналиста Еленко Еленков, преподавател в КНР, собсвеник на Първа виртуална българска кръчма(www.kry4ma.com) и преводач, към днешна дата)
Не знам за какви същи методи говорите, но е показателна позицията на Кръчма.ком, която за по-малко от два месеца вече е на 12 387-мо място в България и на 3 302 474-то място в света. Даже пред часове получих предложение за продан от 10 000 евро, но отказах. Всъщност това е отделна тема, която също трябва да се обсъди, по възможност без участието на хората със заявено психотично поведение.
Bashvinar, Sep 24, 2010

--

Отговор на обидата на психарчето:

http://kry4ma.com/index.php/topic,614.msg2708.html#msg2708

(За останалите нищо интересно, не го посещавайте да губите време, ако очаквате нещо кой знае колко интересно)

Bashvinar, Sep 24, 2010

--

Радвам се, че си вкарал сайт толкова напред и то само за 1 месец! Кой е този сайт? Бих искал да го посетя, а и да видя каква му е днешната позиция.
За топ 1000 си прав. А и аз не съм говорил за голям успех. Даже в по-предни постове дефинирах успеха като нещо със субективни измерения, защото зависи от личните разбирания на хората. За някой успех е това, че е здрав, а за друг това е само изходна точка и се счита за успял чак след като е не само здрав, но и милионер.
Не, не съм съгласен, че статистиката идва само от тулбарът! В началото ме посещаваха само мои познати и трафикът се вдигна с няколко милиона, а доколкото знам никой от тях няма този тулбар! Аз в момента имам по около 100-200 уникални посещения на ден, за справка, ако някой го вълнува.
Всъщност темата за алекса я генерирате и вие. Ето, ако не я беше споменал сега, може би нямаше и аз да я споменавам. :)
Аз правя неприятно впечатление? А какво впечатление прави Скорпи, който обижда, клевети, пише измислици по блоговете и пр.? Или ти само избирателно си ги гледаш нещата.
Няма лошо капанчето да се рекламира в баровете, а баровете в капанчето. Това се нарича ВЗАИМОПОМОЩ, ЧОВЕЩИНА, ВЗАИМОИЗГОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО, АНТИКРИЗИСНА МЯРКА и пр. неща, които са малко далечко от егоистичната човешка същност на някои хора...
Все пак - благодаря за коментара ти!
Bashvinar, Sep 24, 2010

--

Няма смисъл да го уважавам толкова на ЛС. Нека от цялата му агресия поне да има полза за сайтовете. Малко ли думи и кантънт така се вкарва?
Съжалявам, че съм ти досадил, не го приемай персонално.
Не, не мисля, че съм "луузър" (всъщност на български може да го спелваш само с едно "у", защото чуждицата по принцип така е приела популярност, а и фонетично в английския език звукът не се произнася с толкова дълга гласна).
Не мисля, че съм лузър, защото имам диплома от СУ с магистърска степен, имам си приятелка, имам си добра работа, уважаван човек съм в различни среди, имам различни научни хобита (алтаистика, психология, история, езици), владея няколко езика и разполагам с богата автобиография. Рядко има хора, които могат да се похвалят с нещо такова, така че, по-скоро ме приемай за "съксесфул мен", ако, разбира се, желаеш да си по-близко до обективната реалност.
Та не разбрайх - защо мълчаливо се отнасяш към обидите, клеветите и простащината на онзи човек, а на мен, ИЗБИРАТЕЛНО, ми реагираш остро? На какво се базира двойния стандарт и избирателността при теб?
Last edited: Sep 24, 2010
Bashvinar, Sep 24, 2010

--

Прав си много. Различната гледна точка е много хубаво нещо, защото даже и да не е правилна в някои отношения може да е правилна в други...Сещам се за Кримската война. Ако някой не знае - тогава няколко западни държави помагат на Османската империя във войната й с Русия и пребиват от бой Русията. Казват, че главна причина за победата била големият технически напредък на Западните сили спрямо които Русия била изостанала. ОБАЧЕ Русия в същата война, на Северния морски фронт прилага първите в света морски мини. Което значи, че всяка държава, даже и изостанала може да има някое изненадващо откритие. Нещо подобно е и тук. Не знам колко от вас са професионални, дипломирани софтуеър-инженери или подобни специалности, но знам, че от всяко мнение има полза, защото и съвсем неук човек, който си мисли, че интернет и интранет е едно и също, може да е ценен с някакви идеи.
Сещам се и за изобретяването на едно противоторпедно оръжие от една Западна армия. Решили да събират мнения как да го построят даже от простолюдието и една бабичка казала : "Като идва към кораба, всички моряци да се съберат и да духат срещу него, за да стане силен вятър и да го отклонят!"...И с това наивно изказване бил измислен принципа на създаване на противоторпедно оръжие, което наистина отклонява торпедото. Този пример го знам от колегата Теодор - ушуиста (випуск 1993 - 1998, СУ, ФФ, спец. "Философия") - поздрави, ако ни чете тук!
Bashvinar, Sep 25, 2010

--

2. От тема "ZoOmBG - Увеличи забавлението!":

За тях не знам, но заповядай в Кръчма.ком за безплатна реклама!
Успех на ZoOmBG!
Bashvinar, Sep 26, 2010

3. От тема "Да БАНосъчетаем ли Гъзосер Курлапаев и Гесер Курултаев?"

Аз оценявам способността ти да пишеш тематичен хумор и съм готов да ти предложа заплащане за статии от подобно естество, виж си личните съобщения :)
Bashvinar, Sep 26, 2010

--

Нямам някакви големи нарушения и не намирам смисъл от банове, но, както знаят всички, в Българското интернет пространство вече съществува "Свободна трибуна" ("Free speech"), която дава възможност на хора, получили забрана да пишат по други форуми, да се изказват. "Свободна трибуна" е раздел от Кръчма.ком
@ Томов, такива общи обвинения, че хората говорили глупост са безпочвени. Ако обвиняваш някой в нещо такова е редно да посочиш КОНКРЕТНО и да ДОКАЖЕШ, иначе си е чисто и просто клевета/обида.
@@ ВбТК - ти си един от най-големите посерковци, приеми го и не проецирай собствената си посерщина върху по-кадърните, по-умни и др. "по-" от тебе.
@@@ Йорданов, както съм писал - всяка една дума за Кръчма.ком, без значение добра, остра или неутрална я популяризира. А популярно е по-добре от непопулярно. Защото, когато кажеш, че "Х е лошо" някои хора ще помислят, че Х е лошо, други, че не е лошо, а трети няма да ги интересува, НО ВСИЧКИ ЩЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ИМА "Х"...Т.е. независимо от предикатите (лоши, добри, неутрални) популярността на субекта (в случая Кръчма.ком) е налице. След това, всеки за себе си, преценява дали е добра, лоша или горе-долу.
Bashvinar, Sep 26, 2010

4. От тема "Рекорд ли е качването на осем кучета наведнъж върху кучка.ком?"

Виж си ЛС-то.

--
« Last Edit: December 10, 2016, 06:05:17 PM by MSL »
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 15699
 • SEO-karma: +638/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
Още такива
« Reply #13 on: December 11, 2016, 02:49:56 AM »
 Още от същата "поредица" - изтрити от predpriemach.com и пейстнати тук, за да се увеличава съдържанието на този международен всичкологичен (омнилогичен) форум:

От: Вече съм на първа страница в Google

    Ами и аз така, само че на шльокавица (популярната българска латиница). Като напишеш "Kry4ma" и още дори на пърия резултат, не само на първа страница, се показва ввв.кръ4ма.цом. И това без всякакви по-сложни неща (оптимизации), които описваш. Просто каня хора лично и/или публично да го посещават, давам безплатни обяви (засега!), пишем по интересни (относително-казано, защото интересността е субективна работа) тематики, сложих уникални рубрики ("Encyclopedia Alternativa" ("Кръчмопедия") - за всичко, което по някакви причини е изтрито или не присъства в Уикипедия към момента на публикуването му и "Любов с азиатки/-ци"("Asian love") за запознанства на българи с хора от Източна Азия) и това е. А! Да не забравя. Сложих (по препоръка от някаква тема на ввв.предприемач.цом ) една карта на сайта, че да го индексирал по-лесно Гугъла или нещо такова, вчера и това изчерпва всичко. Както писах в една друга тема, въпросната първа българска виртуална кръчма за месец се вдигна с няколко милиона в Алекса-та, така че засега върви добре в рамките на малко повече от месец развитие. И, ако все така вървим, ще е доказателство как успешен сайт може да се прави и без много-много СЕО и без специални умения (както писах и преди дилетант съм в информатиката, с философско образование, без нито един изкаран курс по хардуеър, софтуеър и каквото и да било друго свързано с компютри, ако не броим един ЗИП по електроника и електротехника в Средното). Да не забравяме, че едно време, когато нямаше такива СЕО-та и пр. (не, че ги отричам или онищоствявам) пак си имаше сайтове, които и до днес си стоят на челни позиции...

От: Вече съм на първа страница в Google

Аз не разбрах към кого се обръщате, но в случай, че е до мен - както казах, аз съм дилетант в тези неща и като всеки дилетант е възможно (даже, в известна степен, полу-задължително) да съм с малко по-романтичен (не-реалистичен) стремеж и/или подход към тези неща, но...доколкото в науката историята свидетелства, че точно дилетантите са правили (понякога) революции, запазвам едно голямо зрънце надежда за "кръчмичката" си. За разлика от други сайтове, в този сайт (предприемач.ком) гледам на всеки човек като на по-голям от мен и като на свой учител в дебрите на интернет/софтуеър/оптимизации и пр., затова се радвам на всяко съдържателно мнение, дори и на критичните

 От: Вече съм на първа страница в Google

    Разбира се, че търся и ще прилагам каквото намеря за добре и каквото е във възможностите и желанията ми. Относно успехите, учил съм, че успехът е нещо с доста субективни страни. Ако за някои успех е да са въобще в Гугъл, за други успех е чак след като са на първа страница Т.е. успехът се подразбира от всеки по разному, В ЗАВИСИМОСТ ОТ ТОВА, КАКВИ ГРАНИЦИ(цели; постижения) СИ Е ЗАДАЛ. Аз лично съм сравнително-скромен по отношение на сайта си и приемам за успех това, че го имам, че е първи по рода си (Първа цялостна виртуална кръчма в България), че работи, че можах да си сложа Гугъл адсенс, че сложих карта на сайта, че се справям с администрирането му и, че съм сложил раздели, които ги няма на други места (безплатни уроци по китайски и италиански, запознаства с азиатки, и др.), че съм по-напред в класациите от доста други сайтове (правени и поддържани от специалисти в бранша), че го списвам на 3 езика (български, китайски и английски) и, че имам посещения не само от България Както виждаш все скромни неща, които всеки може да постигне, но ги приемам за успехи (без да се хваля пред вас точно с тях. Тук пиша само, за да се консултирам). Виждам, че в момента Бригадири.ком е с около 2.8 (две цяло и осем) пъти по-високо място в Алекса отколкото Кръчма.ком Разбира се последната е само на повече от месец, а "бригадирите" са на почти 2 години, ако може да се вярва на това: http://www.whois.net/whois/brigadiri.com.com , така че, след 2 години, а и по-рано, може да се изравним, живот и здраве, ако всичко е наред

От: Вече съм на първа страница в Google
Ами не е задължително, като сме взели да си споделяме опит. Гледам, че в България е много вървежен Тийнпроблема. И си мислех да направя едно сайтче за китайските тийнчета, но уви, както всичко друго, което съм търсил из китайския нет, вече имаше направено такова, но, уви явно китайските тийнчета са доста по-заети с уроците и/или с онлайн игрите, нямаше почти никаква посещаемост, докато българскийят тийнпроблем на едно от водещите места...Така че не всичко, което е на китайския пазар е успешно реализируемо. Друго какво да ти/ви кажа? Китай по абсолютна бройка (а не на глава от населението) е втората икономическа сила в света и първата по брой юзъри. Уви, в света на нет-а, това също не задава гарантирано предимство, защото например американският Гугъл е номер 1 в света, а китайкият Байду (www.baidu.com) 6-ти.
Колкото за пияниците - прав си, но те, поне класическите пияници, много от комп не разбират, а и да разбират не се задържат, камо ли да пишат у форуми. Ето, примерно, на Махмурлук.ком нещата:
 Alexa Traffic Rank: 3,992,401
 Traffic Rank in BG: 9,798
Sites Linking In: 21

Ето на Бирата.нет

Alexa Traffic Rank: 25,205,002
No regional data
Sites Linking In: 14

Ето и на Виното.ком

Alexa Traffic Rank: 4,414,885
No regional data
Sites Linking In: 44

Ето и на Кръчма.ком:

 Alexa Traffic Rank: 4,365,494
No regional data
Sites Linking In: No Data

Единственият по-напреднал сайт е този на нашите приятели Кръчми.ком (той е нещо като каталог на кръчмите + малко допълнително инфо за футбол и др.), който в момента е така:

 Alexa Traffic Rank: 2,163,863
 Traffic Rank in BG: 11,620
Sites Linking In: : 6

За алексчето - обръщам му толкова внимание, защото няма друго. Аз в друга тема питах има ли някоя друга такава системка, която да измерва и да прави класации на световно равнище, но никой не ми каза, та предполагам, че още няма или не сме търсили като хората.

Така правя, djeims

От: Развиване на сайт за запознанства.
Мога да помогна с безплатна реклама в www.kry4ma.com
Линк: http://kry4ma.com/index.php/board,20.0.html
Ако искаш да е стикната (залепена, неподвижна, стояща винаги на първа страница), обаче, ще трябва да направиме бартерче с твоя сайт
(Предложението важи за всички тук!)


От: Сайт за запознанства на -en
Цитат Първоначално написано от CrAzY-MaST  Разгледай мнение
Quote
за хостинг аз нямам оплаквания от hostgator засега

дали ще има успех си зависи от теб...

трафик може да събираш от всякакви сайтове като teenproblem, форуми, акаунти в други извесни сайтове

дизайна има къде да се пипне:
горе в дясно търсачката не ми харесват много цветовете
тия червените лентички може да се променят на нещо по-приятно и съвременно като дизайн
и т.н....
Имах опит с тийнпроблем, можете да прочетете тук какво би се получило и ориентировъчно как искат минимум 300+ потребителя:

От: колко пари мога да взема на prognozi.biz ?
Абе и на мен ми се струват занижени тези оценки. www.kry4ma.com ми го дава само за "EstiBot Value: $ 180 USD"...Представяте ли си такъв безценен домейн да е само 180 долара?!
Колкото по темата - правиш в подходящ сайт/-ове търгче с начална минимална цена и виждаш колко мераклии биха се намерили.
За gonghui - това е на китайски и предполагам, че става дума за "公会". На китайската латиница се пише gonghui, но това се произнася като ГУНХУЪЙ и наистина, според мен, ако има такъв домейн би бил доста успешен в Китай, заради значението на думата (можете да видите 5-те значения тук: http://kry4ma.com/index.php/topic,50.msg2604.html#msg2604), както и заради това на една подобна на нея (информация на същото място).
Ако продадеш този домейн, напиши къде и за колко е станала сделката!

От: колко пари мога да взема на prognozi.biz ?
Да. И живея в Китай. Ако това може да е от полза/помощ за някой тук, да го имате предвид :)
От: Алекса рейтингите са замразени?
Причината за отговаряне в стари теми е, че се появяват като подобни теми, под тези, които разглеждаш. По принцип това е полезно, защото даже и да са имат историческа значимост.

От: Много правилно!
Ааа, господин Апостоле, макар и да се разграничавам от просташките прояви спрямо вас, ще ви оспоря мъничко. Казвате
"текстът продава, а не графиката, картинката"...Според науките за човека - психология, неврофизиология и пр., най-общо казано, човекът си е ДЯСНО и ЛЯВО полукълбо. Ако текстът отива към лявото, рационалното, то изображението, картинката си води до дясното, емоционалното. Дори и да приемем, че няма такава строга локализация в мозъците ни, няма как да отречем, че ВИЗИЯТА също влияе в различна степен. Особено подходящи са визуалните реклами за хора с по-нисък интелект, защото не всеки може да е умен и да схваща текстове. Ако за мен с тебе изречението "Ефективни и ефикасни" има смисъл и се възприема като 2 думи с различно значение и съюз, то за, примерно, 10 % от аудиторията тук може това да няма смисъл или да имат ЕФЕКТИВНО и ЕФИКАСНО за синоними, а не само за омофони. На такива хора визуалните, емоционални послания биха били доста по-маркетингово успешни и/или разбираеми.
Поздрави, радвам се, че има и хора от интелигенцията в този форум, а не само тесни специалисти и/или набодобяващи специалисти!От "Дайте малко съвети за www.kry4ma.com"

Здравейте, мили хора!
(Моля не-милите да не отговарят и да спазваме добрия тон!)

Направих наскоро един сайт и в момента съм по няколко ключови думи на първа страница в Гугъл, на първа в Байду, на първа в Яндекс и на първа в Яху.

Отделно, нямам алекса тулбар, но пък за по-малко от месец и половина, вече съм на следните позиции:

Alexa Traffic Rank: 3,002,914
Traffic Rank in BG: 8,595
Sites Linking In: No Data

...

Ако някой иска да знае кой е въпросния сайт (без това да се счита за реклама), то той е : www.kry4ma.com

[SIZE="5"]Основният ми въпрос е:[/SIZE]

Така и така не съм правил никакви специални SEO-та като изключим слагане на карта на сайта, по препоръка на някой тук, отделно съм събмитвал сайта на много места (нали има разни, които те канят - добави си сайта, безплатна реклама, от този тип са)...Другото всичко е пряк маркетинг...Та нещата вървят засега много добре, но има ли нещо, което бихте препоръчали, за да може сайтът по-скоро да се издигне примерно в ТОП 200 за България и в ТОП 600 000 на света? В смисъл, че то, ако всичко върви добре, пак ще си дойде до тези позиции след половин-една година, максимум - две, но има ли легални средства (и безплатни), които биха ускорили този процес и, примерно, както каза едно момче - "Още за Коледа", т.е. в рамките на 3 месеца?
Моля само за професионални и възпитани отговори!
Предварително ви благодаря!


От: Дайте малко съвети за www.kry4ma.com
Спокойно, няма да си губя времето да пиша тук. На психариите като тази на гангстеро - отговарям супер-яко тук: http://kry4ma.com/index.php/topic,662.15.html , въобще не оставам длъжен никому.
А за всички, които се правеха на интересни и предричаха, че www.kry4ma.com няма да се издигне - да ги "зарадвам" с резултата ни към днешна дата:

Site Information for kry4ma.com

Get Details
 • Alexa Traffic Rank: 2,450,955
 • Traffic Rank in BG: 4,207
2 450 955 - то място в света
4 207- мо в България

(За няма и 2 месеца! А, нека заинтересованите да сравнят позициите на някои от "разбирачите" тук с техните сайтове)

Продължавам да мисля, че в Предприемач.ком пишат и много интелигентни хора, но няколкото тъпи, недалновидни, психопатни и завистливи личности развалят обстановката, както и необективното, обременено с двоен стадарт, модериране.
Поздрави и успехи на всички добри хора, които ме подкрепиха и с, които даже си сътрудничим! Поздрави и на онези, които бяха достатъчно-възпитани, за да не се обаждат с примитивни обиди, даже и да не са съгласни с мен!
За всякакви по-сетнешни дуплики (отговори) на реплики от предприемач.ком спрямо Кръчма.ком или Гесер Курултаев - само в Кръчма.ком или в личния сайт на въпросния : kurultaev.com
~Bye

Ето и един от "милите спомени" там:

Quote
Latest Reputation Received (-48 point(s) total)
25-09-10 16:13
Тема: Върховни постижения на българския маркетинг
досаден дебил

 ;D

(Напомням, че вече не съм собственик на kry4ma.com. А kurultaev.com просто го спрях и прехвърлих повече от съдържанието му тук.)
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

 • Философ | Philosopher | 哲学家
 • SEO Mod
 • SEO hero member
 • *****
 • Posts: 15699
 • SEO-karma: +638/-0
 • Gender: Male
 • Peace, sport, love.
  • View Profile
  • Free word counter
 Ето как съм приветствал с "добре дошъл" един човек по времето, когато бях модератор в един вече несъществуващ зоологически форум:

"МнениеПуснато на: Пон Авг 21, 2006 8:00 pm    Заглавие: Добре дошъл!   Отговорете с цитат
Добре дошъл, tgpetrov!

Видях сайтчето за гълъбите и ми хареса! Доста труд и желание е било положено, съдейки по подобен опит в друг сайт от моя страна, и от страна на един познат!
Тука има доста хора, които разбират от животни, независимо от възрастта, а и по всичко останало си говорим (даже се и караме при нужда), така че ще ти е интересно!
  ;D"

Тогава и Петя с подпис ""Животът е пълен с приключения...просто трябва да ги откриеш!"
Катрина" и интересно местожителство - "в края на нищото" се включи с "Дано да си редовен :)".

 Това е засега, че много бързам за 2 урока с партньорката! 8)
A fan of science, philosophy and so on. :)

 

Your ad here just for $1 per day!

- - -

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.