"Zdravey,Goebbles!"
Sent: Изпратено на: Петък, 2005, Май 20 19:31:01 EEST
" Eto me i men!
>Razbira se,4e 6te se opitam da ti pomogna,za6toto mi stana mnogo simpati4en 4ovek.
>6te ti razkaja za men/4usvay se svobodno da pita6 kakvoto si poiska6/:
>-na 29 g. sum v Kitay.
>-2000-ta zavurshih s magisturska stepen Filosofskiya fakultet na SU "Sv.Kliment Ohridski",spetsializirah "Filosofska antropologiq".Za6titih diplomna rabota na tema "Vurhu razli4nite aspekti na lyubovta".
>-Ot Zapadnata filosofiq nay-mnogo si haresvam NEMSKATA-tova e ne6to velikolepno!Ne go kazvam,za da te o4arovam!
> Kant,Fihte,Sheling,Hegel !!!!!
> A su6to,kato komunist i budist uvajavam i SHOPENHAUER,MARX,ENGELS,LENIN i dr.
>-Az sum ISTINSKI BULGARIN !Kakvo zna4i tova?
>Prabulgarite na Han Kubrat sa bili REALNITE BULGARI,nali taka?AMA POSLE SE OMESHVAT SUS SLAVQNI ,TURTSI I KAKVO LI NE!!!! TATARITE,oba4e,sa se obrazuvali glavno ot 2 etnosa------PRABULGARI I KUMANI!!!!A KUMANITE SA SU6TO GLAVNO ZVENO V ETNOGENEZA NA BULGARITE !ETO ZA6TO AZ SI SE IMAM ZA PO-4IST BULGARIN OT OSTANALITE!
> Imeto TATAR e izkustveno,nali znaesh?Suzdadeno e ot zapadnite ritsari i lansirano posle ot rusite.Nqma takava natsiq!!!
> V kruvta na bulgarite ima osnovno SLAVQNI,malko traki i prabulgari,kumani,kakto i oshte okolo nad 20 etnosa,koito sega ne mi se izbroqvat/a i ne gi znam vsi4kite/.
> KRIMSKITE TATARI sa obrazuvani osnovno puk ot PRABULGARI I KUMANI,oba4e imat v kruvta si geni ot izto4ni i zapadni narodi suto taka,makr i ne v golqmo koli4estvo:
>tova sa :
>1.mongoli
>2.italiantsi.
>i,tova moje bi 6te ti haresa nay-mnogo -
>3.goti,kakto i
>4.HAZARI.
>Za poslednite nqkoi istoritsi smqtat,4e sa bili VID PRABULGARSKO PLEME/narod/,za6toto sa govoreli ezik ot bulgarskata grupa na zapadno-hunskiq klon kato samite prabulgari i dneshnite 4uvashi.
> Zasega ne se se6tam drugo;6te se radvam da me pita6.
>Az da te zapitam:
>1.Ot Varna li si?
>2.Kakvo u4i6?
>3.Kakvo 6te u4i6?/ne se sumnqvam,4e 6te te priemat/
>4.Roditelite s kakvo se zanimavat?/Vednaga suboleznovaniq,ako gi nqmash,za6toto v dneshno vreme 'dobriqt jivot' v BG ostavi mnogo detsa s nepulnotsenni semeystva!/.Az sum samo s ba6ta-mayka po4ina!
>5.Imash li si gadje?
>6.Kakvo haresvash da pravish?
>7.4uvstvash li se samotno/intelektualno/?Spored mene se 4uvstvash ujasno,poneje si na svetlinni godini ot pove4eto si vrustnitsi.No pitam,poneje nqkoi ot tqh sa si napulno pulnotsenni i dobri za vsi4ko!Dano ,ako ne v idealna da si v ponosima sreda!
> Ako ne6to ne jelaesh-ne otgovarqy.Nqma da se surdq!
> Georgi/Geser
>
> P.S. Geser-han/ili Han Geser/,spored Izto4nite vqrvaniq e tozi,koyto 6te obedini dobrite narodi i 6te gi izpravi sreshtu zloto,za da vuzturjestvuva Noviqt svqt!
> "
Малко уточнения от днешно време - етногенезите на народите не са много ясни, нито напълно изяснени, та не трябва човек да се чувства много "чист българин", "чист татарин", "чист руснак", "чист немец", "чист испанец", "чист турчин" и т. н. Дори с генетичните тестове няма 100% сигурност.
За будизма - вече не съм будист. Никакъв религиозно не съм. Вече само на науката се уповавам и то много предпазливо, заради факта, че и там има злоупотреби и некачествени явления.
За комунизма - зависи. Може да се каже, че съм по-скоро социалист и то от мирните - фабианец, донякъде - т. е. аз съм за постепенното, еволюционно развитие към максимално социално/социалистическо общество, без проливане на кръв (революции).
Received: Alexandra G.
May 21, 2005 at 8:16 PM
"Излишно е да казвам,че много се радвам за писмото,което ми прати.Честно казано,не очаквах подобно внимание.
Аз също много обичам философията,като любимият ми философ,както сигурно си усетил,е Фридрих Ницше-при това не защото е любимец на националсоциалистите,а поради необикновената му естетика,отчасти взаимствана от композитора Вагнер,Гьоте,Паскал,Достоевски и Кафка и осъвършенствана като перфектен поглед върху основните проблеми на битието.
Други философи,на които се възхищавам са Аврелий Августин,Зигмунд Фройд,Карл Юнг,Алфред Адлер,Карен Форни,Виктор Райх,Тома Аквински,Франсоа Рабле,Франсоа Монтен и Блез Паскал.Незнам защо,но великият австрийски философ Кафка въобще не го харесвам-най-вероятно е твърде сложен и не мога да го разбера.
Колкото до Карл Маркс,Фридрих Енгелс и Владимир Илич Ленин,не мога да скрия,че ги харесвам.Обаче имам няколко забележки към тях-според мен,Маркс излишно изписва листи за своите тухли,като може накратко да опише основните си идеи.Също мисля,че Ленин не е разбрал Маркс правилно-"Капиталът" е бил създаден за Германия по образ на немската икономика,а при Русия е било твърде различно.И все пак уважавам Ленин,поради факта,че е успял да осъществи невероятно обречените на провал свои идеи-притежавал е несломим дух и усет към успех,типичен евреин.Сега чета една тухла-четворка изд.БКП 1959 - "Основи на Марксистко-Ленинската философия" и стигам до извода,че разтягат много локуми и представят проблемите по възможно най-сложния начин.Ето тук трябва да посоча предимствата на Райхската философия и пропаганда-Хитлер и Гьобелс представят всички проблеми кратко,синтезирано и ясно-за да може всеки да схване поне половината.Разбира се,в никакъв случай не целя да умаловажа Маркс и Ленин.А колкото до Енгелс-нищо негово не ми е попадало,но считам не би се различавало много съществено от трудовете на другарите му.
Дървеният философ ще млъкне най-после за да отговори на въпросите ти.
1.Ot Varna li si?
- абсолютно.Не само,че съм родена тук,но съм и обречена да живея във Варна до края на дните си,или поне докато не завърша висше.
2.Kakvo u4i6?
- уча в паралелка История и Цивилизации в "любимата" и "незабравима"-Национална Гимназия за хуманитарни науки и и-ва "Константин Преславси" гр.Варна.Толкова обичам Историята,че се жертвах да вляза в гореспомената гимназия само заради любимата наука.
3.Kakvo 6te u4i6?/ne se sumnqvam,4e 6te te priemat/
-ох,аз много се съмнявам,че ще ме приемат някъде,най-вече заради другаря Сталин /майка ми/ и сър Чърчил /баща ми/-уважавам ги хората-родители са ми все пак,но си представи в какво положение би бил един вечно капитулиращ Хитлер пред Сталин и Чърчил.Общо взето,ще се наложи да уча каквото ми кажат-задължително във Варна-и през това време ще работя за да мога да събера пари да се прехвърля другаде и да живея и уча свободно по мои правила и амбиции.Но засега нямам друг избор освен да кандидатствам с математиката,която не разбирам за Икономическия или с английски за туризма-дисциплини,които не са за мен.Винаги съм искала да уча философия точно във Философския факултет или поне в Търново,да се занимавам с История и от време на време с изкуство-оперно пеене и живопис /това са хобитата ми/.Но когато "Сталин" констатира че "Нищо няма да стане от дървен философ като тебе.Стига летя,изкуствата,философията и историята са мъртви-най-много ще станеш прост даскал",просто отказвам да споря-да убеди родителите ми в правотата ми не би могъл и Йозеф Гьобелс,камо ли аз.Разбира се,аз не съм личност,която се примирява.Ще си следвам стратегията и ще успея...или поне ще опитам.
4.Roditelite s kakvo se zanimavat?/Vednaga suboleznovaniq,ako gi nqmash,za6toto v dneshno vreme 'dobriqt jivot' v BG ostavi mnogo detsa s nepulnotsenni semeystva!/.Az sum samo s ba6ta-mayka po4ina!
-Съжалявам за майка ти,вероятно не е заслужавала да умре,както повечето незнайно-защо-живи хора.Предполагам вече си превъзмогнал загубата-може да ти прозвучи прекалено сектантско,но според мен след Смъртта си,хората отиват на по-добро място,може би дори се прераждат за да "изчистят" кармата си.
Така де,майка ми е компютърен оператор на старите системи,а баща ми е ядрен физик-както виждаш,аз съм срамът на родата.Само покойният ми дядо ме подкрепяше.Той беше кап.Първи ранг проф.Георги Герасимов и беше абсолютен комунист и гений.Работеше за флота но СССР ,както и е писал много свръхсекретни военни трудове.Спомням си отдавна,когато бях много малка,докато на другите деца им четоха приказки за простотии,то дядо ми успяваше да ме заинтригува с приказки за ВСВ и различни велики партизани,военни -естествено комунисти-и макар и да няма как да ги помня,се сещам че ,незнайно защо,от тогава много харесах нацистите,въпреки че дядо ми ги представяше като зли негодници ,които могат да бъдат спряни само от добрите "рицари" на червената звезда.Та оттогава поемам всякаква информация по този въпрос,макар и като лапе да не предполагах,че един ден /в 6 клас/ ще бъда от "лагера на Злите",според приказките на дядо си.
5.Imash li si gadje?
-ти как мислиш?Разбира се,че не.Само ако можеше да знаеш какви идиоти /извинявай за пряката обида към съответните,но са си точно такива/,и ти щеше да си с мен в клуба на въздържателите.Аз имам едно много трудно-изпълнимо условие за всеки кандидат-да е умен!!!!!!Не предполагах,че изискванията ми са толкова космически.Въобще не ми се занимава с подобни неща,или поне докато Господ не прати малко разсъдък и повечко сиво в-во на поне половината около мен.То,не че аз съм много умна,но щом се сравня с повечето на около моите години,започвам да добивам малко повече самочувствие./не ,че много го имам,но не ми и трябва/
6.Kakvo haresvash da pravish?
-да чета исторически и философски книги,както и научна фантастика от поредицата "Галактика",да рисувам портрети на исторически личности,карикатури на политици,японска анимация;да слушам Хард Рок и от време на време дори класика./и да тормозя сутрин ужасните съседи като увелича Раммщайн до максималната граница на усилвателя/.Понякога,може би за да принуда останалите да не ме занимават,имам навика да влизам в ролята на идиот и да правя глупост подир глупост-нещо като защитна реакция "Ще ви дам причина да ми се смеете"
7.4uvstvash li se samotno/intelektualno/?Spored mene se 4uvstvash ujasno,poneje si na svetlinni godini ot pove4eto si vrustnitsi.No pitam,poneje nqkoi ot tqh sa si napulno pulnotsenni i dobri za vsi4ko!Dano ,ako ne v idealna da si v ponosima sreda!
-Позна,че се чувствам отвратително и самотно.Не мога да намеря общ език с останалите-аз ги съдя строго за това,което са, и те съдят мен за това,че не съм като тях,следователно се налага да прибягвам до крайната си стратегия-да им взема страха.Ако в основно училище всеки ден ме смилаха от бой и ми викаха "фашиски изрод",то сега след няколко предприете от мен офанзиви,хората в гимназията се страхуват от мен,а специално в класа ми много ме уважават,за разлика от първите седмици.Така,че дори хората като мен могат да постигнат някаква хармония със заобикалящия ги свят,без значение дали са сами или не.А врагове,естествено,си имам много.Някои стигнаха до там,че дадоха сигнали в полицията ,че съм разпространявала националсоциалистическа пропаганда.И не само,че полицаите ми тършуваха из книгите,но ме държаха и цял ден м районното,докато не ги убедя,че всичко е само един интерес към историята и нищо повече.В крайна сметка успях.
Е,това е засега от мен,не за друго,а защото трябва да ставам,да свърша едни неща.
Дано отговорът ми е бил достатъчно пълен.Ако има и други въпроси-питай без притеснения.Аз засега ще се радвам да науча как и защо отиде в Китай и какво работиш там.Колко време ти косваше да научиш езика?
Дас ист аллес
С уважение:
Alexandra G."
За Маркс (и всеки друг, който изписвал "тухли") - ами философията и/или науката не може да се пише само резюмирано, макар и да може да се резюмира. Изисква се задълбоченост.
Ленин доколко е разбрал Маркс (и въобще кой кого доколко разбира) е трудно да се каже, но определено Ленин си е давал сметка, че Русия е нещо различно от Германия и от други западни страни (а и не само спрямо тях). Познавал е нещата добре.
И как хем обречени на провал, пък хем осъществени идеи?!
Ленин не е бил просто евреин. Има в рода си дори монголци (калмики). А и не е правилно да се смята, че дадени качества на характера са само свойствени на евреи или на араби, или пък на ескимоси... Хората са си хора.
Много ясно, че ако е научна книга, ще е по-обстойна, а ако е политическа пропаганда, ще е максимално синтезирана и достъпна дори за най-неуките слоеве на народа.
Енгелс е сравнително-уникален.
След смъртта не е доказано някой да "отива" някъде. Прераждания и карма (карми) също не са доказани.
Нацистите ненапразно са обявени за зли.
Това с тормозенето на съседите със силна музика е тъпотия. Особено, ако е умишлено!
Насилието в училищата, независимо по какви подбуди, мотиви, идеи, е нещо отвратително!