☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your advertisement here ($5/day, $28/week or $90/month)

Your ad here ($5/day, $28/week or $90/month)

Your ads here ($5/day, $28/week or $90/month)

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - MSL

1

Ще им разкажем играта с Кяпутен Куро!

Автор: Джисър КаралтайПроизведението е със запазени права - не го използвайте за комерсиални цели и не го променяйте. Може да го копирате свободно при същите условия - да не е за пари и да не се променя (и с линк към първоизточника). Това произведение е със следния лиценз Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License.

  Нико вървеше в супермаркета с Ена, а тя беше точно 102 килограма. За пореден път го тупна тя приятелски по гърба, та той спря за момент, обърна се към нея и като добър приятел й каза:
- Познаваме се от няколко години вече. Аз съм си почти същия, а ти напоследък си огромна и силна. Като ме потупаш така по гърба и всичко вътре ми се пренарежда, така да се каже! Ако може да не ме тупаш, става ли?
 Тя се изненада, но разбра какво имаше предвид той. Насреща им се появи Шики, който беше фитнес-маняк. Като ги доближи се оформи групичка, която великолепно демонстрираше три основни типа човешки тела: слабо (Нико), дебело (Ена) и спортно (Шики):
- Двамата, така... - рече Шики - Като ви гледам и имам чувството, че ако ви събера, средно-аритметично, ще се получи едно средно тяло!
- Така е, Шики - рече Нико - Не всички можем да сме толкова привлекателни, мускулести и с красиви лица като теб.
 Шики беше прям, а понякога и до болка прям:
- Виж с'я к'во: Това да си с хубаво лице си е божи дар, ама това да имаш хубаво тяло си зависи от самия теб. Още не мога да забравя слогана на един бодибилдинг клуб: "Ако си дебел и грозен, ела тук! Бъди само грозен!" Сега разбирате ли ме какво имам предвид?
- Наистина трябва да престана да се тъпча толкова много... - рече Ена.
 Тримата купиха това-онова и излезнаха навън.
- Какво щеше да ми казваш? - попита Ена.
- Ами... - започна, но не довърши Нико. Явно Шики го притесняваше. А Шики не беше прост, колкото и някои да мислят, че щом някой е мускулест, то той е прост.
- Обещавам, че няма да кажа на никой! - каза твърдо Шики и се видя, че няма да се помръдне, докато не се разбере за какво иде реч.
 Нико бе много влюбен в Бияна - тя беше с леко матова гладка кожа, хубаво лице, маслинени очи, дълга тъмно-кестенява коса и с много стегнато тяло. Видеше ли я, направо се омагьосваше от нея и замираше за няколко мига... а след това го връхлитаха много смесени чувства, гарнирани с тонове влюбеност - искаше да е негова приятелка, да може да говори с нея с часове, да може да я прегърне, да погледат заедно някой филм или поне залеза, да й подари букет... Всички почти знаеха, че Нико обича Бияна.
- Знаеш, Шико, че обичам Бияна. Сега мога да те излъжа, че исках да споделя това с Ена... Но няма да ви лъжа!
- ТИ ОБИЧАШ БИЯНА?! - почти извика Ена, ококорено.
- Не е там работата, - отвърна й Нико и поизбърса избилите малко капчици пот по челото му. - Слушайте, сега.
- Слушаме. - рекоха в един глас Шики и Ена.
- Снощи като минавам пред блока, до храстите пред беседката се появява една спираловидна дупка... не знам как да го опиша и оттам излиза някакъв такъв... като нас, ама жълт.
- Боядисан ли? - попита Ена.
- Не, не боядисан, а натурално жълт!
- Ама ние тука сме само бели и почти бели... нямаме жълти. - посочи Шики.
- Така е, - съгласи се Нико - Но този рече, че бил от някаква далечна планета "Земя" и бил японец, което било народност, а аз не разбрах какво е "народност"... Нещо се делели там на такива народности по някакви си признаци. Ние тука нямаме такова нещо, а и да е имало някога, никой не помни...
- И после? - нямаше търпение да чуе Ена.
- А после каза, че се наричал "Кяпутен Куро". Или поне така да му викам.
- И какво значи пък това? - недоумя Шики.
- На неговия японски език значело "Капитан Черен".
- Много цветно ми стана нещо. -  засмя се Ена - Той е жълт, но се казва Куро (Черньо)?
- И след това - продължи Нико - Обясни, че се сдобил с технология за пътуване в различни светове и измерения. Неговата планета - Земя -  била в нашето си измерение тука, ама с тази спираловидната дупкотехнология можел да ходи в някакво друго при още по-странни от нас създания. А ме намерил мен, защото съм бил много умен и можело да му помогна; голяма полза и за мен ще имало.
- И ти к'во? - отвори големите си очи Шики.
- Ами аз си викам: "За мен най-важното нещо на света е Бияна. Но тя не ми обръща внимание. Аз за нея съм един от многото. Просто някаква частица от фона й, който среща всеки ден. Ако успея нещо да съградя с моя живот, то тя поне ще ме забележи... А аз нямам парите, нямам връзките... Затова искам да се впусна с Кяпутен Куро в каквото и да е това, защото все си мисля, че моят живот по-зле от това няма накъде!"
 Да, но ме е страх сам. Исках да кажа на Ена... А сега вече и ти знаеш. Довечера, ако искате, елате с мен.
- Ами, ако Кяпутен Куро се ядоса? - попита Ена.
- Еее, ще се ядоса. Какво като се ядоса. Ти си над 100 кила, само ще те бутна върху него и тоя после ще си събира костите и зъбите, а и може да каже "чао" на някой крак. Сериозно, Ена, ако паднеш върху някой, тоя човек е свършен! - рече къде на шега, къде сериозно Шики.
 Ена се захили. А Нико се замисли и рече:
- Добре е да имам по-силен отбор с културист като тебе и силна жена като Ена. А Куро... не знам как ще го приеме. Ще опитаме.
                                           
* * *
Настана вечер. Две от трите луни изгряха. Множество звезди обсипаха свода небесен. Тримата се приближиха до храсталака, където трябваше да се появи спираловидната дупка, а някой в далечината пееше народна песен. 
- Айде, бе! Кажете нещо! - сръчка ги Шики.
- Какво да ти кажем, бе? - начумери се Ена.
- Каквото и да е. Така ли ще си мълчим сега?
- Аз... - рече Нико - Просто си мисля, че ако сега тук беше и Бияна, нямаше въобще да ме е страх. За нея и с диво животно се сбивам.
- Оффф, ти пък с тая Бияна! - съжали, че е попитал да кажат нещо Шики.    Най-накрая дупката се появи и се отвори в своята спираловидност. Изскочи японецът от планетата Земя - Кяпутен Куро (Капитан Черни):
- Довел си и приятели, а? - каза той. - Щом си преценил така, а ти си умен извънземен младеж, значи добре си преценил! Всички ли тръгваме?
- Ами очевидно. - отвърна Шики.
 Четиримата се отправиха към дупката. Очакваха някакви потоци от енергия, някакви свръхзвукови скорости, но... нищо подобно! Просто все едно, че преминаха през една врата и се озоваха на някакво друго място.
- И как става тоя номер? - попира Шики.
- Тайна технология от пространството Чикибой.
- Какъв Чики? Какъв бой? - недоумя Ена.
- Така се казва просто - каза й Кяпутен Куро. Там са с много развити технологии. Ние - на Земята, а и вие, само можем прахта да им дишаме. Тези са поне 10 000 години по-напред от нас. Вие представяте ли си въобще за какво става дума? Но, стига приказки, просто ме следвайте.
- Къде отиваме? - реши да се осведоми Нико, който усети, че за първи път беше толкова обзет от нещо различно от Бияна, че забрави дори за самата нея.
- И да ти кажа, няма да разбереш. - рече Кяпутен Куро - Но, нека да ви кажа. Ще трябва да вземем трибцали от Харкун.
- Какво значи "трибцали" и кой е Харкун? - попита веднага Шики.
- Трибцалите са енергосъбиращи кристаловидни структури, а Харкун е в измерението сигма-4-делта-19.
- Аааа! Ясно. Е така трябваше в самото начало да кажеш, че да те разберем! - пошегува се Ена.
 Повървяха около час през мрачна, но рядка гора. Нямаше особени неприятни изживявания, освен че Нико се самообвини, че е забравил за момент Бияна. За него беше нещо като въпрос на чест, вярност и доказателство за истинска любов, ако може да мисли постоянно за нея. Скоро бяха в някакъв град, в който обитаваха най-различни форми на живот - някои приличаха на тях, други бяха като влечуги, а трети като октоподи. Кяпутен Куро ги посъветва да се държат естествено, все едно, че и преди са били тук. Харкунците бяха подобни на създания като Кяпутен Куро, Ена, Шики и Нико. Носеха черни униформи, които се различаваха само по различния брой линии по тях. Явно показваха рангове или касти. Не беше ясно, а и на никой в момента не му пукаше. Всеки се питаше какво ли е това "трибцал" и какво ще стане като се сдобият с тях.
 Влезнаха в някакъв бар. Основно бяха харкунци, но и няколко октоподоида. Пиеха някакви светкащи смеси. Кяпутен Куро рече кратко: "Видите ли, че някой ме напада, биете го!" Стана ясно, че работата ще опре и до бой май. След няколко минути Кяпутен Куро се върна с някакви кристали. Явно това бяха прословутите трибцали. Блещукаха в ръцете му.
- Не е ли малко рисковано да ги носиш така пред всички? - попита го Нико.
- Ами аз съм обикновен японец, не съм ченге, нито спецфорс. Хубаво, че ме подсети. - каза Кяпутен Куро и ги прибра в някаква торбичка. Излезнаха навън.
- Много се чудя - каза Нико - Ние как се разбираме като сме от различни планети? А и как разбираме езика на тези всичките наоколо?!
- Като минеш през дупката, автоматично почваш да разбираш всички езици и да ги говориш. Ставаш за преводач от всеки на всеки език! Аз казах ли ти, че като почнеш да ми помагаш и ще има много ползи за тебе! Ето ти вече първата! Станал си супер полиглот.
- Ама на нашата планета ние говорим само един език! И не сме срещали никакви други извънпланетни форми! - каза Нико. - Каква работа мога да си намеря с това, че знам всички езици?! И кой ще ми повярва, че има извънземни и другоизмерни?
- Най-много да си помислят, че сме полудели и да ни модифицират. - рече Шики.
- При нас полуделите ги модифицират, Кяпутен Куро. Не знам дали знаеш, но на нашата планета Корпусът модифицира всеки луд и от луд... той или тя става просто биоробот, който служи като биомашина за физически прост труд като пренасяне на камъни и цемент.
- Вярно, бе! - рече Кяпутен Куро. - То при вас е моноезично и монородно, и мононационално. Бая сте напреднали в развитието си... Ами ще си траете, че да не ви модифицират от Корпуса.
 Изведнъж лазер прониза рамото на Кяпутен Куро! Той се брънка да извади някакъв пистолет, но харкунец го повали на земята. Шики хвана харкунеца и го запокити о една стена. Други двама сграбчиха Ена. Тя им заби по един лакът в носовете. Нико грабна торбата с трибцалите. Някакъв харкунец с много линии на черната униформа го подсече с крак и Нико падна по гръб. Шики се опита да цапне тоя харкунец-каратист, но онзи скочи и му заби крак в брадата. Шико се олюля. В същото време харкунецът шамароса Ена и тя се строполи с всичките си 102 килограма на твърдата харкунска земя.
 Кяпутен Куро се беше съвзел и се опита да удари със саблен удар харкунеца, но онзи го блокира и изрита яростно Кяпутен Куро в корема. Кяпутен Куро политна на поне 3 метра назад. Нико удари с трибцалите харкунеца по главата отзад. Двамата с Кяпутен Куро се измъкнаха, но Ена и Шики останаха в плен на харкунците.
                                                   
* * *
- Къде сме? - събуди се Нико в някакво меко легло.
- На Земята. - рече му Кяпутен Куро. - Ти припадна, но аз те спасих. Скоро ще спасим и твоите приятели от харкунците.
- Какви са тези харкунци всъщност?
- Много силна раса. Владеят има-няма 80% от онова пространство.
- Ужас...
- Не се притеснявай... Важното е, че трибцалите са вече у мен! Нещо липсва ли ти в момента?
- Бияна...
- Какво е това?
- Най-ценното ми... момиче.
- Аха. Няма да се притесняваш. Щом е само момиче...
 След няколко часа двамата бяха в някакъв блок, който приличаше на този, в който живееше Нико на неговата планета.
- Удивително. Тук всичко е толкова подобно на нашето място! - възкликна Нико.
- Ами, по теория на вероятностите, знаеш как е - понякога планетите и извънземните са си подобни.
 Качиха се при някакъв Пешо. Пешо беше сваляч. Интересуваше се от пикап. А дядо му налиташе на всичко, което мърда. "Аз съм си полисексуален."- казваше дъртият.
- Пешо, това е Нико. Нико - Пешо.
- Ще има ли пак работа, шефе? - попита Пешо. Явно беше отдавна в занаята.
- Има... Планът е следният. - започна направо Кяпутен Куро - Харкунците плениха двама авера - приятели на Нико.Много свестни хора, ще трябва да ги спасяваме.
- Оня пеерас Курхуй ли ги плени?
- Същият!!! Нападна ни с неговия отряд. Пичовете се сражаваха храбро, но знаеш, че Курхуй е много твърда гад! Само аз и Нико избягахме.
- Мноо го мразя тоя! - рече Пешо, който имаше счупено ребро от Курхуй.
- Ще трябва да заговориш харкунките, които са отпред пред къщата на Курхуй. Нали си сваляч? И ние с Нико ще влезнем да освободим аверите!
- Ами не знам... малко е кофти. Ще вземеме и дъртия, нали?
- Че как бе! Без дядо Петър-Полисеска ние сме за никъде!
                                               
* * *
В къщата на Курхуй бяха приковани към електронно устройство Ена и Шико.
 Двама харкунци ги държаха на прицел с лазерните си оръжия, а началникът им - Курхуй - се разхождаше нервно.
- Казвайте откъде сте и защо крадете, вашта мама!
- Ние сме от Бо. - каза Ена.
- Какво е това Бо?! - незнаеше Курхуй.
- Планета.
- А това какво е?
- Кръгло тяло, което гравитира около звезда и се носи из космоса. - рече с досада Шики.
- Идиот! - изръмжа Курхуй! Тука всичко е плоско! Няма кръглости, твойта мама кежава! Пусни им ток, бе! Пусни им ток на тези изроди!
 Харкунец зад пулт пусна малко ток. Двамата се разтресоха.
- Айде сега пак: Как се озовахте тука?
- Кяпутен Куро има технология дупка-спирала. От Бо и право тук.
- Пусни им повече ток на тези гадни изроди!!! - изсъска Курхуй. Пуснаха им повече ток, а двамата зверски се разтресоха.
- Вижте, изродите! - каза Курхуй - Още не ме познавате! Аз съм най-специалният спец-секюрити в Харкун. Мога да ви нарежа на късчета тъпо месо, от каквото сте съставени и никой, никой мама му, не може да ми каже нищо! Изберете сами: ще говорите и ще ви дам просто за храна на харкунзаврите, за да умрете лесно и достойно... или ще ви пържим с тока?
- Ама какви са тези харкунзаври!?! - разплака се Ена за първи път, откакто ги бяха задържали.
- Ей сега ще видиш. Доведете един харкунзавър да го види тази идиотка! - викна Курхуй. Доведоха. Приличаше на ходеща акула, но със зъби като на слон.
- Изглежда месоядно. - каза Шики, който реши, че вече всичко е свършено и може да се пошегува поне за последно.
- Какво се хилят онези пички долу, бе?! - навъси се Курхуй и погледна през джама. Някакъв, който носеше бадж "Пешо-пич" си говореше с тях и ги разсмиваше.
- Къв е тоя, бе?! - ревна Курхуй! -  Веднага да се доведе тук!!!
 Трима харкунци, които стояха до този момент като залепени до стената се завтекоха да хванат Пешо. Да, но бяха ударени и запокитени в същата тази стена от някаква ударна вълна. Кяпутен Куро беше прикрепил един трибцал о пистолета си и беше произвел само един изстрел. Останалите в стаята се вцепениха от ужас. Курхуй също. Само харкунзавърът, това тъпо месоядно животно, не разбираше какво става и останал без контрол се завтече срещу Кяпутен Куро. Куро произведе втори изстрел. Харкунзавърът бе отвян на 2 метра. В същото време иззад Кяпутен Куро изскочи дядо Петър-Полисекса и затисна харкунзавърът: "Охааа! Сега ще видиш какво е хубаво с дяда Пеша!!!" - рече загорелият дядка, без да го е еня дали това е мъжко или женско животно!... Останалото е история... Курхуй трябваше да остане да гледа безучастно как Кяпутен Куро го сочи с новия си супер-пистолет и Нико освобождава своите приятели. След това всички се върнаха на Земята, за да празнуват. А късно вечерта Шики, Нико и Ена се прибраха през спирало-дупката на родната си Бо. Кяпутен Куро им каза, че скоро ще се включи отново и този път, освен интелектуален подарък като разбиране на всякакви езици, ще има и материални... Кой знае?... И тримата не искаха да продумат и дума за това, което изпитаха, защото знаеха, че Корпусът не се шегува и един път заподозрени, че са луди, могат да бъдат модифицирани.
(СЛЕДВА)

Произведението е със запазени права - не го използвайте за комерсиални цели и не го променяйте. Може да го копирате свободно при същите условия - да не е за пари и да не се променя (и с линк към първоизточника). Това произведение е със следния лиценз Creative Commons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България License.

2

Building new houses and new flats


  A two photos showing building new houses and flats in the south of PRC:

- -- more and more new buildings.

- -- and more and more new apartments (flats).

3
Food / Korean jelly
« on: September 08, 2017, 10:50:48 PM »

Korean green jelly


  A Korean green jelly: ("Pudding Jelly Monster").

4
Food / Cherry flavor yogurt from Germany 'FRU'
« on: September 07, 2017, 12:46:05 AM »

Cherry flavor yogurt

made in Germany  A tasty yogurt, cherry flavored (FRU, Bauer). Made in Germany.
Quote
Quality made in Germany.
I like it. :)

5

Грамотност, неграмотност и качество на живота


  Гледам, преди малко, една тема (една от многото) за това как някои продавачи не могат да надписват правилно продуктите си. Сигурно често сте забелязвали какви ли не неграмотности. Моето мнение, което съм споделял и преди, под друга форма, тук:
 И тука са така (доста). Има една, все я давам за пример - ами тя не познава нито 1 йероглиф! Казва си, че е неграмотна! НО жената прави поне 3 пъти повече пари от препродажба на зеленчуци от нас - грамотните (на няколко езика и с магистърски степени)! Такива неграмотници, най-често, могат да осигурят по-качествен живот за себе си и семействата си, защото, примерно, като някой тръгне за операция в болница или на екскурзия до Малдивите не го питат знае ли какво е апостроф или чувал ли е за повелително наклонение, а му казват каква е СУМАТА. Та, грамотността е хубаво нещо, но, за съжаление, не оправя качеството на живота по толкова добър начин, по който го правят дори неграмотните хора, сдобили се с някакъв печеливш бизнес. Това имах да добавя.

6

"Никой народ на света не е причинил толкова големи злини человеческому роду, колкото е сторило това турското племе!"

Мое мнение по това казване на Раковски


"Никой народ на света не е причинил толкова големи злини человеческому роду, колкото е сторило това турското племе!" (Г. С. Раковски)
 А ето и моето мнение по въпроса: Голяма империя е била Османската (една от най-големите в света), затова и количествено злините са били големи, НО Раковски не е бил запознат добре и с дейността на разни други империи погубили доста животи: Испанската, Руската... А ние, като съвременници, може да добавим и не по-малките (количествено и качествено) зверства на Нацистка Германия и милитаристична Япония (в по-ново време). Тепърва ще има да се изчисляват и тези на някои, все още съществуващи, като САЩ (индиански геноцид, Виетнам, Латинска Америка, Ирак, Югославия, Либия и пр.) Така че Османското е просто "в редицата на няколко други", а не уникално и неповторимо. (Мога да давам и конкретни исторически примери - да речем как евреите в Османската империя намират по-хуманно отношение, отколкото в Западна Европа или пък за по-високото ниво на хигиена - чешми, хамами/бани и пр., които спомагат за избягване на масов мор, който не успяват да избягват некъпещите се западняци). Ей-такива неща, продиктувани от стремежа към обективно оценяване на страните по света.

7
Food / Beef dish from China
« on: September 03, 2017, 01:53:23 PM »

Beef dish


from China


  It's a beef dish from China. A photo: -- I ate it twice. There are: beef, takuan, cherry tomato, cucumbers, potatoes, salad dressings, etc. You may see it clearly. :)

8
学习英语 / An English Lesson
« on: September 01, 2017, 11:50:24 PM »

English lesson


  English lesson photo: .

9
Food / American Caesar (Salad Dressing)
« on: September 01, 2017, 08:28:38 PM »

American Caesar

Salad Dressing


  One of my favorite salad dressings -- American Caesar:
.
8)

10
Internet / Meitu (美图)
« on: August 31, 2017, 12:59:25 AM »

Meitu


美图


  I'd like to add some words about meitu (美图), because it's popular online (and it's internet related anyway).
 This is useful for those who need to know about 美图 (meitu) and also: 美图秀秀 (or 美圖秀秀); meituxiuxiu.
 When it comes to the website, it's http://www.meitu.com. And Meitu is a Chinese technology company. More about this company in Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Meitu.

11
Alexa (www.alexa.com) / Alexa is temporarily unavailable
« on: August 26, 2017, 01:31:31 AM »

Alexa is temporarily unavailable


  For the first time ever (in my Alexa.com's experience) I saw that a few minutes ago it's temporarily unavailable.
Quote

Our apologies!

Alexa is temporarily unavailable.
We're working hard to resolve the issue — please try again later.

Thank you for your patience!

12

За изоставените бебета на улицата


  Тук не е имало такава тема, доколкото си спомням. Преди малко четох в един друг (нов) форум статия по темата. С много неща съм напълно съгласен; мисля, че е добре написана. Самоинициативно споделям линк тук: https://business-pulse.top/index.php/topic,23.msg26.html?PHPSESSID=b78f5336e4376d1a09fee9a345f6f236 ("Изоставени бебета на улицата- само от бедност ли?", автор Людмила Боянова.)

13
Love / There's only 1 thing
« on: July 29, 2017, 03:26:30 AM »

There's only 1 thing


 There's only 1 thing
                    2 do
                    3 words
                    4 you:
                    "I love you!"

14
Other topics / Forum for the unwanted, unloved and unattractive
« on: July 22, 2017, 07:39:31 PM »

Forum for the unwanted, unloved and unattractive people


  I'd like to start a forum for the men and women all around the world who are unwanted and/or unloved and/or unattractive. At the beginning I plan this to be just a topic in this omnilogy forum. If there are many visitors and participants, we may surely make a board here! And then, if the board is still not enough, we may really make a separate forum for all of you, dear unwanted, unloved, unattractive people!
 Let's begin it NOW! :)

15
Drinks / A new drink from a local KFC
« on: July 22, 2017, 07:09:14 PM »

A new drink from a local KFC


(in PRC)


  A new drink from a local (PRC's) KFC: . I like it, because it's a drink with mint. 8)

Place your ads here ($4/day, $21/week or $60/month)

Your advertisements here ($4/day, $21/week or $60/month)

About the privacy policy

How Google uses data when you use our partners’ sites or apps

Post here to report content which violates or infringes your copyright.