☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

Your ads here ($2/day)!

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - MSL

16
 Все повече хора без работа (безработица). Задълбочаване на икономическите кризи къде ли не (само единични бизнеси спечелват доста от цялата тази коронавирусна криза). Протести срещу карантинните мерки тук и там. Опасения от възможността за втора голяма коронавирусна вълна (през зимата). Общо взето такива новини от последните дни по темата. Положението остава критично (в повечето страни по света); пандемията продължава. Най-засегнати в момента, по брой на доказано заразени с коронавируса, са САЩ, Русия, Испания, Великобритания и Бразилия (по данните на worldometers.info). Реалните бройки (случаи) няма как да се знаят. Ако се знаеха, може би Индия също би била начело поне в топ 5, а не на 11-то място, както е в момента (защото е с над милиард човека население, с доста вече доказано заразени, с недоразвита хигиена и здравеопазване на много места, с доста бедност и др. фактори). България е на 79-то място (от 215) сега.
 Разни държави, които бяха съобщили, че са се справили, че вече нямали нови случаи, преди малко съзрях, че имат. По-рано и с други така се получи. Много прибързват някои да обявяват край на коронавирусните заболявания.
 Досега няма ваксина. Както вече бе писано - не е и задължително да бъда намерена такава.

17
SEO / Re: Multi-Location-Ranking
« on: May 13, 2020, 05:28:11 PM »
Quality and related, relevant content of course.

18
Plants / A balsam pear (kugua)
« on: May 12, 2020, 03:29:17 AM »
A new photo of a plant on balcony -- it's a balsam pear (kugua, in Chinese, i. e. 苦瓜): .

19
Kelp clothes. ;D I love it, really! :-*  8) :)

20
 В интерес на истината тя се извини. Ето пояснявам конретно - цели 3 мейла:
1) "Не мислех това, което писах,... .
Стечение на обстоятелствата.
Не мисля нищо лошо на никого и за никого.
Поднасям извинение."
2) "Всичко говоря както ми дойде.
От толкова стягане и нерви психиката се срутва и крещя, карам се с целия свят.
Имах си лична нощ, но част от изкрейзването ми дойде при теб.
Няма да общувам вече с никого, за да не му напиша нещо лошо.
Силно се надявам да го забравиш.
Аз света го хвърлих, не се интересувам от него.
Исках да умра да нова година, но не стана това, дойде извънредното. Стресът се оказва много.
Да е жив човек е трудно, затова изпускам парата.
Хвърлих този свят, не ме интересува нищо човешко.
Приключих с човечеството и цивилизацията му.
Каквото е било, там си остава.
Надявам се ти да се оправиш скоро."
3) "..., знаеш колко много те обичам и по никакъв начин не съм искала да те засегна.
Помня, че ти писах нещо, но не знаех, че е това.
Имам сигурност, че скоро ще си намериш работа.
Навръх всичко, което ти се е натрупало, добавих и аз от моите чернилки.
Затова реших да си мълча.
Приеми го просто като изкрейзване.
Нямам нищо против китайците и корейците, уважавам ги. Знаеш, казвала съм ти колко са ми симпатични.
Но напоследък не мога да нося емоции, болят ме, когато почувствувам страх, започвам да говоря ужасни неща.
Случва се рядко. Но и жестоката ми хипохондрия си казва тежката дума.
От осми март допреди известно време изобщо не бях на себе си.
Вече ще си прекарвам самостоятелно изтласкванията и никому няма да пиша.
Ако може, забрави този абсурд."

Аз отговорих:

"И защо всичко се получи така? Защото глупостта и беднотията. Пример - съседите си имат МАГАЗИНИ ЗА ДРЕХИ. Не ги интересува много криза има или няма, защото са събрали капитал. В същото време ние (всичките, които познавам по-отблизо) сме до никъде - един си стои на село и ще стане на 50 години без нищо да е направил; друг също ще стане на 50 години и още е "студент". Аз, колкото и да имам нормално отношение - "Направи ПОНЕ ЕДИН БИЗНЕС, ЧОВЕК!", не мога да намеря капитала (и как да го намеря, когато вие, хора, с години не се развивате, че да подкрепите и мен, а аз съм намерил и топлия остров, и съм стоял тук над 16 години и съм проучил пазара, ама не. Дори има хора, пък, съвсем изгубили разсъдък, които ме карат да съм се връщал в България - на студа, на опасностите, на нездравословното общество там и да не изброявам!)... Не искам да съм лош пророк, но ще прогнозирам честно, че щом досега доникъде не сме стигнали, няма и да стигнем. Живеенето ни е пълен фарс. Това ли е животът - да си без любов, да си без пари, да ходиш само напред-назад и да се молиш да не се разболееш, че нямаш пари и за болница?! С едно съм много съгласен от всичките неща - за света не знам, ама ние - неуспелите да вземем някакси всичките да пукнем и да не се натоварваме поне! Толкова години се надявах и чаках поне един човек от нас да влезне в нормалност, да подкрепи останалите - няма! Ами не сме нормални и най-добре си е наистина да ни няма! "
---
 Обаче това, че някой се е извинил, не значи, че по света не стават ужасни неща заради тази коронавирусна криза! Ето какво казва по тази тема, и много точно го е казал, António Guterres (Антонио Гутереш), който е генерален секретар на ООН: "a tsunami of hate and xenophobia, scapegoating and scaremongering" (става дума, че коронавирусната пандемия отприщва огромна вълна (цунами) от омраза и ксенофобия, търсене на изкупителни жертви и разпространяване на ужасяващи слухове.)

21
 He or she is giving a good advice -- it's better to improve yourself with some new skills. At least it gives you more chances theoretically.

22
Animals / Re: A snake with a boot
« on: May 07, 2020, 04:27:06 AM »

23
 Here comes something important: NEVER commit crimes!
 Well, it's reasonable and every normal person knows it. But why I wrote it here? Because of the bad suggestion which was given by some nicknamed "1donteven". He posted this idiotism: "Steal and go to jail. They will feed you. Oh wait. No police will arrive. So you can go on stealing without being punished. Go for it!
Or ask on /r/IllegalLifeProTips".
 I'd like to add why it's idiotism:
1) It's not good to be in jail.
2) It's not right to steal, even if you're poor. You can beg, you can search for jobs, you can commit suicide, by don't do harm to others by stealing or by other crimes.
3) It's a myth that during a pandemic the police are not arriving and one can go on stealing without being punished.
4) It's unbelievable that Reddit allows such subreddits like "illegal life pro tips". ::)
 So, just try to be a good person and do not harm others, even when your life is difficult! Otherwise what is going to happen if everyone starts to steal or do other criminal activities? It'll be the end of society.

24
Plants / Re: Grapefruits
« on: May 05, 2020, 04:37:07 PM »
Yes, I do. :) One of the best fruit for my personal menu.

25
 Тук ще вкарам темата за психическото (психичното) здраве, безработицата и трудностите по време на коронакризата (коронавирусната пандемия). Като цяло, положението е ясно - безработица, бунтове, много заразени, много починали, отчаяние, бедност и т. н. по целия свят. Ето и конкретно сега. Днес, като гръм от ясно небе, получавам от колежка-философ следното имейлно известие:
Заглавие: "посегнах на живота на всички за да се спасим от света"
Съдържание: "Принудих ги да умрем по бързо щото се тоя свят има мръсни хора.
Мръсни като мръсните китайци и мръсните корейци. Бих убила и тях.
Не ми се иска да познавам никого.
Няма да давам отчет на никого."
Шовинистично, писано очевидно в нарушено психично състояние по някаква причина, както и не много разбираемо.

Моят честен до болка отговор гласи това:

Заглавие: "Май са те назобили с пропаганда, че чак до шовинизъм стигаш."
Съдържание: "В тези тежки времена всеки може да изкрейзи, но важното е хората поне да си запазят малко отношение към истината и осъзнатост. Залагам, че поради липса на СРАВНЯВАНЕ НА ИЗТОЧНИЦИ, просто си се самоназобила с местната пропаганда в БГ (а не забравяй, че България днес е нищо повече от едно послушно кученце и ПОЛУКОЛОНИЯ на САЩ, НАТО и пр.) Нормално е там да виреят версиите, че "китайците са виновни" (корейците пък съвсем не знам защо се включват в ругатните, при положение, че те се справиха с вируса засега много по-добре от точно известните с мръсотията си италианци, испанци и пр. южноевропейци).
Ако има малка вероятност да те интересува и "другата гледна точка" - понеже аз следя новините от СЗО, Китай, САЩ и Русия, ще кажа, че има НЯКОЛКО версии за вируса:
- донесен от Австралия (аборигените там ядат всякакви гущери и др. животни) и после тръгнал от Китай.
- изпуснат от китайска лаборатория по небрежност (или нарочно, че да се спечели срещу Запада).
- нарочно или небрежно пренесен от САЩ-ски войници по време на военни игри в Китай (за да се навреди на Китай).
- по принцип го е имало в САЩ и на други места по света, но в Китай е засечен за 1-ви път.
- Израел го е пуснал, за да скара Китай и САЩ, за да не водят дело срещу Нетаняху, при война.
- Русия го пуснала по същите причини.
Може да има и други, но и тези са достатъчни, особено за философ-човек, за да не засяда в утайката на само 1 пропаганда, ако му пука за истината, де. Иначе, да, като тъпите хора, може да си избере нещо, което го кефи и да си го защищава него.
Аз, обаче, мисля така - ако ще извънземните да са го направили, какво значение има това за баба Пена, за чичо Камен или за кака Лу и дядо Дейвид?! За бедния, за пролетария (безимуществения), за прекариата (работещия беден), за безработния - голямото дърво на вируси, тайфуни, земетресения и пр., се стоварва най-първо! И (освен капитализма) кой ни е виновен? Ненормалните родители? Безспорно! Но само донякъде. Най-вече НИЕ САМИТЕ сме си виновни, че сме недостатъчно кадърни да си оправим живота, поне на средно ниво! И защо не сме? Ами заради ЛОШИТЕ ИЗБОРИ, които сме направили. Давам примери:
- Ти вместо да беше започнала работа и с тези 2 апартамента в София да събереш пари (можеше под наем да се дадат, докато ти хем работиш, хем събираш пари от наема), реши да се усамотиш на село, да се занимаваш с "проблеми" като котката какво направила и съседските идиоти какво те обидили.
- Другият близък човек вместо да си беше намерил работа в България или в Западна Европа, реши на стари години да става доктор в Китай. Изгуби си младостта там, още не може да вземе титлата!!! Кога ще я вземе, кога ще почне да изкарва пари, кога ще оправи себе си, че да помогне на майка си и на някой друг като мен?! На времена като му просветне вика "Моите колеги досега направиха много пари, ако бях и аз като тях се хванал..." и пак, в моменти на откровение, си вика, че бил "магаре", "идиот" и пр., т. е. осъзнава се, ама късно. Аз като говоря - все едно на стената приказвам. Никой не ме брои за знаещ и начетен.
- Аз се поддадох на лъжата на една Чен Лан от Китайското посолство, че ако живея 5 години в Китай и ще имам гражданство. Ако не беше това лъжовно и имах, досега да имам бизнеси, защото щях да вземам поне по 4000 лева на месец и то преди години. Е, нямам. Да бях избрал Канада на времето, ама не би!
И сега какво? ОТ ЯНУАРИ съм БЕЗ РАБОТА. "Вечният студент", за който писах по-горе, ме пита дали съм ти писал, че имам намерение да се самоубия през юли, ако дотогава нямам работа. Казах му, че не искам да те притеснявам, защото нито можеш да ми помогнеш, понеже си по-зле и от мен, нито искам да те притеснявам. Виждам, обаче, че ти не искаш много да ме щадиш и си ми писала тука против китайци, корейци, че ще ги убиваш, пък ужким "християнство" и "Бог" - ето една причина наистина да съм против религиозните неща - само допълнително усложняват живота с измислици и засилват агресията, а на теория, нали в нито една свещена книга не пише да се избиват корейци и китайци. Та, не знам кого си принуждавала да умирате по-бързо, но мен няма нужда никой да ме принуждава - остана ли без работа до юли, ще се самоубия, както вече съм писал ПУБЛИЧНО НА НЯКОЛКО МЕСТА преди (и на всички почти, без тебе) и въобще не ми трябва някой да ме принуждава. И, знам че никой няма да му е тъжно за мене, а и не го интересува, но причините са това, което обясних по-горе - най-вече ние самите, нашата лузърщина, нашите неправилни избори и нашето малоумие, некадърност, липса на късмет дори да попаднем на поне един нормален човек, който знае как да изкара малко пари, пък да ни спонсорира, а не само лузъри и загубеняци, които даже не се осъзнават като такива! Няма какво да говоря повече. В болшинството от случаите думите ми са мъдър глас в пустиня от безумие. Тези разговори, които водим по-прилягат на хора на 18-20 години. Ние отиваме към средата на живота си, ако вече не сме я прехвърлили отдавна, а сме го докарали до никъде! Срам и позор! Наистина такива като нас и да ги има, и да ги няма - разлика почти никаква. За това ли ни родиха, бе? Пфу!"

26
 Някои от истините за бедността, недоимъка, невъзможностите породени от тях, вероятно, ще се осъзнаят или поне "почувстват"/"усетят" със сигурност по време на настоящата (2020 година) коронавирусна пандемия (която доведе и до глобална икономическа криза) от доста хора по света.

27
Other languages / ЕС и Еврозона
« on: May 01, 2020, 05:46:58 AM »
 Всички държави от Еврозоната са в ЕС, но не всички държави от ЕС са в Еврозоната.

28
Plants / Re: A passion fruit inside
« on: May 01, 2020, 02:59:30 AM »
 Sour-sweet in fact. And tasty, too, for sure! :) 8)

29
Food / Re: Cassava noodles
« on: April 30, 2020, 12:18:30 AM »
 Colorful and interesting. :)

30
WOW! Very creative! Admirations! :)

(About a collage. If you wonder how to read it -- /kəˈlɑːʒ/. It was about Einstein.)

Your ad here just for $1 per day!

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.