☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

Your ads here ($2/day)!

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - MSL

946
-- 大海椰子树沙滩蓝天

947
Internet / Dead palm trunk photo
« on: December 08, 2018, 01:47:41 AM »

Dead palm trunk photograph


 A pic of a dead palm trunk: .

948

Artificial wheat and other plants decoration

  Decoration with artificial wheat and other grasses (Poaceae or Gramineae) in a local supermarket: . Colorful and lovely decoration. :)

949

Toilet decoration

Restroom decoration

WC decoration


  A new decoration thread -- about the toilets (restrooms, WCs) and their decoration.
 I'll begin it with a photo of a public toilet: -- a public toilet with a green and yellow decoration.

950
Plants / One of the most fragrant blossoms
« on: December 08, 2018, 12:34:35 AM »

One of the most fragrant blossoms in the world

-- I think this is one of the most fragrant blossoms in the world.

951
Other languages / Re: Тема за бизнес
« on: December 07, 2018, 06:58:23 PM »
 Най-важното са парите. Който има пари - и счетоводител, и адвокат, и управител/мениджър може да си наеме, ако му трябват. С пари - всичко става. Даже и да не си много кадърен, като имаш парите, ще си компенсираш некадърността с пари - например не си успял с 1 магазин, но ще опиташ с 10 други магазина, нали имаш пари! Те, парите, са като храната - ако имаш храна, не е толкова важно дали ще я ядеш с вилица, с лъжица или с клечки; дали ще я режеш с нож или ще я ядеш цяла. Ако нямаш, обаче храна, всичките вилици, лъжици, ножове, клечки и пр., няма да те нахранят (те - пособията за хранене са като уменията - знания по икономика, обща култура, психологическа подготвеност, правна информираност и т. н.)
 По-добре е да си с маса ОТРУПАНА С ХРАНА и без нито един прибор за хранене и сам; отколкото с маса пълна с чинии, вилици, клечици, купички, чинии и даже готвачи и сервитьори наоколо, НО БЕЗ НИКАКВА ХРАНА.

952

Има новооткрита снимка на Васил Левски в османски архиви


  Намерена е неизвестна досега в България снимка на Васил Левски, престояла много време в османски архиви в Истанбул (столица на Османската империя по онова време) и днешен голям град в Турция. Снимката ще бъде представена в галерия "Средец" в София.
 Източник: https://www.segabg.com/hot/pokazvat-novootkrita-snimka-na-vasil-levski.

953
Plants / Coconut collecting
« on: December 07, 2018, 02:33:02 AM »

Coconut collecting

  Natural coconut collecting in South China:
 1. Two photos:
  • -- without a coconut in the air.
  • -- the moment when a coconut is dropping (a coconut in the air). Can you see it? :)
2. A video:

954
Food / Ice cream cubes (Nestlé's)
« on: December 07, 2018, 01:27:38 AM »

Ice cream cubes

Nestlé


 Yummy ice cream cubes. They're Nestlé's: . I like them! Yummy, crispy and fragrant. :-* 8) :)

955
Plants / Pink and white
« on: December 07, 2018, 01:09:32 AM »

Plants with pink and a plant with white

  Two new photos -- plants with pink: and a plant with white: . :):)

956
Plants / A close up photo of a red blossom
« on: December 07, 2018, 12:50:30 AM »

A close up photograph of a red blossom


 A close up photo of a red blossom: . One of the most pretty blossoms ever.

957
Other languages / Re: Извънземните
« on: December 06, 2018, 11:21:11 PM »
 Аз нали казвам същото - първо може да няма такива цивилизации, второ и да има може да не се занимават с радиосигнали (да не са дозрели до тях, да са ги вече прекрачили и да си имат много по-добри неща, въобще да не стигат до тях, а да имат съвсем друга история на развитие; всъщност замислете се - дори и на Земята и до сега си има общества - около Амазонка и по разни острови, за които е ставало дума, които с векове си стоят на едно нетехническо ниво - най-сложната им "техника" са лъковете със стрелите. Та може да минат сигналите и покрай такива - нетехнологични цивилизации, а те даже и да не знаят, че е минало нещо такова). Трето - сигналът минава и заминава. Даже сравнително по-технологично развити могат да го пропуснат. Четвърто - ако се изпълнят всички условия от по-горе: да има извънземни, да са достатъчно развити, да уловят сигнала, то разгадаването му съвсем не е гарантирано. Да, но пък, вероятността да разберат от къде идва е вече голяма.
 Осветлението не се вижда от толкова далече, но зависи на кой колко му е напреднала техниката. Някои, ако ги има, може пък да виждат. Доколкото съм запознат - в момента от Земята виждали екзопланети, но не и какво точно има на тях (прякото виждане/наблюдение е само един от методите им за намиране - другите са повече или по-малко опосредствани). Много по-лесно може да се намери Земята по радио-телевизионните вълни, които изпраща без да иска в Космоса - ето тук описват докъде са стигнали някои от предаванията излъчвани по телевзии: https://zidbits.com/2011/07/how-far-have-radio-signals-traveled-from-earth/ ("How Far Have Our Radio Signals Traveled From Earth?").
 А това, че може да няма извънземни не е само резултат от егоцентризъм. От научна гледна точка също може да се достига до такива изводи - например като се изчислят (съвсем неегоцентрично, а безпристрастно) условията, които са необходими за възникване на познатия ни тип живот - в тази статия например се наброяват ДЕСЕТ: https://en.wikipedia.org/wiki/Rare_Earth_hypothesis. Това, което със сигурност може да се твърди е, че животът, който познаваме тук (а то друг и няма за опознаване) е рядкост и трудност НА ВСЕКИ ЕДИН ЕТАП: зараждане, развитие, съществуване и запазване. Затова и не виждаме (докъдето се простира взорът) нищо такова (живот) досега. Всичко останало като "Ама то може да има друга форма на живот.", "Ама те сигурно са много напреднали и се крият.", "Има ги, но американците/руснаците/индийците/сентинелците  ;D ги крият.", са от типа "Ако баба имаше мустаци, щеше да е мъжка." :) ДА, супер-голямостта на Вселената дава възможност за съществуване и на други разумни същества (както и сигурно десетки пъти по толкова възможност да съществуват не кой знае колко разумни същества), но това е само "възможност", а не "задължителност". И тук е Ахилесовата пета на много изследователи, които не правят разлика между научно-философските категории: реалност и възможност, възможно и задължително.
 Много е популярно в науката и извън нея, когато става въпрос за много големи неща да се дава пример с китайците (защото засега са най-многобройни, а по-натам, може би, индийците да ги изпреварят) - например мисловния експеримент "Китайски мозък":https://en.wikipedia.org/wiki/China_brain. Ето сега и аз ще дам пример с китайците, като аналогия с проблема за каква е вероятността за съществуване на извънземни:
 Представете си, че някой, който не знае нищо за китайските имена трябва да познае китайско име (или фамилия). Толкова много китайци има в Китай, а всичките (китайците в Китах + китайците извън Китай) са още повече. Да речем, че човекът назове следните възможности: Ран, Рън, Рун, Рон, Рен, Рюм, Рян, Лир, Лар, Лур, Лер, Льер, Бар, Дар, Фар, Пър, Цър, Дър, Мър, Рар. Цели 20 предположителни имена! И милиард+ китайци! Човекът сигурно ще си мисли, че не може да не е уцелил поне 1 китайско име. Да, но се оказва, че НЕ Е, защото в китайския няма "р"! :) Ето как на пръв поглед (а и теоретично) възможното се оказва невъзможно.
 Не се наемам да правя "точни изчисления" каква е вероятността да има извънземни, но ако шансът за благоприятни условия във Вселената е много малък - да си го представим като 0,00000000000000000000000001. Голямостта на Вселената да кажем, че увеличава този шанс 9 пъти, тогава излиза, че си имаме работа с 0,00000000000000000000000009, което пак остава много малко. Цялата работа ми наподобява шансовете с лотариите - някой си мисли, че като пусне 1000 комбинации и страшни шансове има за печалба, но не му е известно, че при  приблизително 1 от 14000000, с 1000 комбинации ще е с "големия" шанс от приблизително 1:14000. С други думи - нашето мнение (егоцентрично или не) не влияе на вероятностите, ако се следват хладно и безпристрастно данните. Защото - да, Слънцето не се върти около Земята, но и ДА, няма лунни хора, няма марсианци - а това разни смели умове са си го представяли, че го има. Имаше ли нужда човечеството да се залъгва със столетия в съществуването на мнимите марсианци? Имаше ли нужда да вярва, че на Луната има хора (или фея и заек - вж. китайския фолклор)? Нямаше. Затова, за да не се създава (в главите ни) някаква "нова митология", този път с "междузвездни"/"извънгалактически" и пр. извънземни, мисля че е време да се придържаме само към каквото е доказано. Да знаете, че така много се пести енергия и ти става едно приятно: "Няма данни засега, значи просто няма данни засега." и караш нататък - дали ще мислиш за по-съвършени телескопи или по друг въпрос (напр. как да се реши математически проблем, за който дават 1 милион награда  :) ), все е от по-голяма полза, отколкото строенето на хипотези върху нещо ненамерено.
 А за "съседите" - то е вярно, че ако ги има не се обаждат, но и другото - че не може да ги намерят по никакъв начин (пък не е да нямат начини - виж как намират чак екзопланети и то толкова отдалечени). Всичко това оставя възможности само за 2 неща: 1. Заключението, че няма никакви съседи. 2. Заключение базирано на по-екзотични теории - "Има, но са много развити и се крият.", "Понеже сме в компютърна симулация, просто не са ни направили да си имаме извънземни съседи.", "Отдавна са на Земята, но се/ги крият от нас." и всякакви други.
 А за безопасността - опасното ще, ако има агресивни, за които разстоянията не са проблем. Защото то на нас може да ни е далеко, но за тях да не е. Например преди, когато всичко е било с животински транспорт да яздиш кон през цяла Евразия - от Франция до Корея сигурно е било много далеко (и сигурно само с 1 кон невъзможно?), но в днешно време със самолет това се изминава за по-малко от денонощие, нали? Та, ако онези (хипотетичните) са напреднали да развиват големи скоростти или да ползват червееви дупки и пр. полуфантастични неща, то тогава опасността е голяма.

958
Other languages / Re: Видове заплати
« on: December 06, 2018, 08:49:09 PM »
 Това по-скоро като лингвистична тема го подхванах - колко прилагателни може да прикрепим към съществителното "заплата".  ;D Разбира се, вметката за структурата (бонусите) е много правилна и много на място.

959
Other languages / Re: Тема за бизнес
« on: December 06, 2018, 08:44:03 PM »
 А пък и да си подготвен/подготвена, нямаш начален капитал да го започнеш - никой не ще да даде, само се ослушват или директно ти отказват. Позовавайки се на моя опит - точно това става, разбира се и гарнирано с някоя "мъдрост" като онези, че "не си попаднал на точните хора" и всякакви други думи, думи, думи, но не и пари. А само с думи и "мъдрости" нищо не става - човек си крета на едно и също положение (а в по-лошите случаи дори обеднява), лека-полека се и поболява, остарява и накрая умира (ако умирането не му се случи и по-рано, при нещастен случай).
 Така че, по-бедните, които четат нашите разсъждения, да си дават сметка, че може много да са подготвени по икономика, да разбират и от математика, философия, изкуство и какво ли не, НО нямат ли КАПИТАЛА - нищо няма да направят.

960

Decorations in 2 fruit shops


 Take a look -- decorations in two fruit shops:

Your ad here just for $1 per day!

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.