☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

Your ads here ($2/day)!

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - MSL

946
 Най-новата простотия,която прочетох - те можело да ме обиждат и да правят каквото си щат с мен, но аз трябвало да бъда "БЛАГ" и да ги "УВАЖАВАМ"! Още малко и да се нагъзя ще поискат!!! То бива НАГЛОСТ НЕВИЖДАНА, ама... Проклети да са!!! >:( >:( >:(

Допълвам и с още една простотия, на която отговорих:

Иван Русев: Ти понеже ми скачаш по нервите и нямаше никога да ти го кажа, но прецени , защо баба ти/която заплашваше , че ако си отиде на къщата в гр. Бяла ще отидеш и да я запалиш/,ми казваше,ч е ще и олекне, ако чуе , че те прегазил камион !!!А дядо ти казваше:,,Аз съм бил на война и съм служил 5 г. и много се надявах внука ми да бъде стабилен като мен, но накрая разбрах , че нищо не става от него ,,!Не искам повече да ме занимаваш с неща , които ми нарушават спокойствието!!!

Аз: Тази глупост не я бях видял! Баба ми и дядо ми ти ги беше подгонил: "Всеки си има къща, да си ходи по къщите - вие на Бяла, аз тук, а той - на улицата." Та аз бях казал, че ако ме изхвълиш на улицата, то "огън да ги гори всички къщи"! НО нали няма кой да разбира от идиоматични изрази, ти си запомнил само за "горенето". Типично... За камиона не го знаех, но щом казваш. Надявам се да не е пак някоя лъжа и измислица. А за теб ги чувах, че казват: "Иванчо не беше такъв, а сега съвсем е станал извратен." НЕ отричам, че ги подслушвах. До последно ме съжаляваха и ми викаха "горкото детИ", какво ще става с него като си отидем от тоз свят?! А дядо ми беше стабилен, много, не отричам, ама защото не е имал моя стрес в живота (а за войната вие все го подигравахте нещо, ама айде да не говорим, защото не ви прави чест)!

Хайде и това:

Иван Русев: Никой не ти вярва и не ставай за смях на хората , които ме познават !Оправи си злободневието , стани позитивен, прави добро впечатление,търси си работа, макар и не по специалността-много хора така започнаха и успяха.И Левски е казал-,,Българина чака да му се поднесе на тепсия,,!

Аз: "Това кой на кого вярва си е негова работа. Моята ЕДНИЧКА ЦЕЛ, е да съм правдив, честен и етичен, да казвам истината. То и аз мога да кажа за тебе "Никой не ти вярва!"... В случая това съм го писал за един доста по-млад от тебе; ако е било до баща ми, нямам проблем да го напиша лично. Знаеш, че не ме е страх да ти казвам ВСИЧКО В ОЧИТЕ ВЕЧЕ... И аз съм си позитивен с позитивните; който ме обижда на "човешки възможности", "пълен нещастник", "злобен син" и какво ли не - НИКАКВА позитивност за него! Това му се вика "адекватност". Не искай от мен да ставам неадекватен и да пълзя пред обидите само и само, защото ти искаш синът ти да е "преклонена главица"! --- Между другото, аз винаги съм работил не по специалността, не знам с какво ми помага този "съвет". А аз не чакам на тепсия, пиша си в моя сайт, вместо да пълня безплатно други сайтове! Търся и работа, защото не съм случил на родители, които да подкарат заедно с мен бизнес (или поне да работим рамо до рамо). По 10 часа на ден работя само пред компютъра, не броя останалото търчене напред-назад (то си личи и по физиката ми - сравни с вашата и ще се види кой разходва повече калории за работа и спорт!!!)"

947
Иван Русев: Аз мога да пиша всичко ,което е диференцирано в нормалната етика и смисъла на моите положителни действия и не искам никой да ми съкращава живота, който достатъчно е съкращаван от роднини, пияни , луди , наркомани .И пак - не искам да кажат някои ден , че съм хранил куче да ме лае!

Аз: Първо на първо, няма нищо нормално-етично в това да обвиняваш хора във фалшификации, при положение, че просто ти посочват къде са обиждани! Второ, за теб ОТНОВО любовница и нероден син са по-ценни от роден син - добре, нека да е така, ама вече за 3-ти път ти е!... --- Роднини, луди, наркомани? Защо? "Защото само на 6 часа работим и не ща да работя на 8 часа" (така ми го обясни, когато бях в 3-ти клас.)... А "кучето" е онова, което пише против евреи, цигани, турци и прочие, ама ти не разбираш кои са ЛОШИТЕ И ЧОВЕКОНЕНАВИСТНИЦИТЕ, затова аз съм ти куче, ама ДАНО някой ден се осъзнаеш (то това, ако стане, ще ти е за 3-ти път след Ана и Маргарита)... ГАДОСТ!!!

948
Иван Русев: То бива пресищане и зациклене на една тема ,която е безпредметна и известна на Света, но няма и такива хора да им издържат нервите да четат едно и също!Аз няма да бъда дълголетник като дядо ти, но искам спокойствие и един ден да не кажат хората, че-според поговорката-съм хранил куче да ме лае!

Аз: Ха! Олигофрения! Това нямаше нищо общо с тебе! Ама щом си се разпознал в "дебелия човек" - браво! Ей, еша ти го нямало бе! Това не е писано за тебе, бре! Ебаси простотията!!! --- А кучето, за твое сведение, не иска само храна, а иска: да не го бият, да не го заплашват, да може да се наспива и прочие... ама щом само яденето е приоритет... Варай! Бягай да пишеш за котето на Нинова, за алкохола и другото; пълни на евреина сайта без пари, пък аз нека мизерствам!!!

949
 За гламарът, който си мисли, че щом съм МАГИСТЪР-ФИЛОСОФ + ПОЕТ + ОТКРИВАТЕЛ и четящ ДЕНОНОЩНО, значи че не съм "във форма" - ето една снимка на моето НАТУРАЛНО-ГРАДЕНО ТЯЛО (само с бойни изкуства и лек фитнес)! На 43 съм, ама физическо-бойната ми подготовка е добра, та... да си гледа сланините и шкембето застаряващият гламар, който не ми е на близо за един хубав спаринг!

 (А "гламарът" е обобщаващо, не толкова конкретно. Просто ги има и такива в по-малко или повече изявена форма.)

 И да! Може да видите килийката в която живея - 31 квадрата (това включва стаята, в която както виждате не може да се размина с легло и маса, малко коридорче, баничка-тоалетна и балконче-кухня... толкоз!)... Ама нали трябвало да сме "щастливи" и "благодарни" и на малкото - някои нямали и "една тухла"... в тоя ред на мисли - някои са с ампутирани крайници, някои пък направо са умрели... та "радвай се и не протестирай", примирявай се, навеждай се... как ли пък не?!

950
 213.  Хаха, Николай винаги е с неповторимо чувство за хумор. :)
Хайдегер... Ако Лилия наистина не познава Хайдегер и той е нещото, което би "променило съществено" или посоката, или съдържанието на нейното мислене, аз направо предлагам да я ориентираме към един от главните проблеми на Хайдегер - колегата му Алфред Розенберг. Този е променил мисленето на доста хора, че чак и до действия ги е докарал...
 
 214. А така, де, бате Ники, отпусни се и си казвай мнението директно в очите, че да върви раздумката (знаеш, че никой няма да ти се разсърди, а аз пък ни най-малко). А раздумката стигна до много интересен развой, който ще е полезен на всички. Ще започна отзад-напред, за да стане кристално-ясна тезата ми като реч на Тодор Живков пред студенти по случай студентския им празник:
1) Диалектическият материализъм отдавна е промислил казаното от Хайдегер (виж твоето допълнение за изначалната заблуда на науката вече навява на обскурантизъм, което се заклеймява директно като вредност, враждебност, реакционност. Може да го обсъдим и в отделна тема, ако ти или друг има желание, ако ли не, тук, в тези скоби, ще кажа накратко - ако науката е "изначално-заблудена", значи и философията е изначално-заблудена, щото хем е майка на всички науки в исторически смисъл, хем в момента е една от формите на културата, заедно с науките.) Аз се сещам за 3 примера (относно промислянето на казаното от човека, обвинен от колегата си Розенберг, че развива "собствен нацизъм", а не се води по официалния нацизъм).

1. В "Диалектика на природата" Енгелс отбелязва, че всеки учен си има философия и, когато ученият се подчинява на недиалектически, назадничави философии, делото му става незадоволително и точно този тип учени са заблудени, ама не, защото са учени, а, защото са станали жертва на ЗАБЛУДЕНИ И ИЗГУБИЛИ ВРЪЗКА С ВСЯКАКВА РЕАЛНОСТ ФИЛОСОФИИ. Лекарството, което предлага Енгелс е именно преориентирането към материалистическата диалектика, когато вече няма начин да си заблуден щом си хем учен, хем и диалектически материалист. Тоест научно, методологически и мирогледно ще си незаблуден.

2. Жданов (р.1896 ) си го е казал човекът - ФИЛОСОФИЯТА В ДНЕШНО ВРЕМЕ ОСТАНА ДА БЪДЕ МИРОГЛЕД И МЕТОД както на отделния човек, така и на науката (учените).

3. Сагатовский пише, че могат да са еднакво заблудени както изолираният мислител-философ, който няма хабер от света на науката, така и ученият, който се е лишил от всякаква философия и, по думите на Класиците, е станал жертва на най-лошата философия.
 
 В този смисъл казаното от Хайдегер, че науката не мисли е нищо повече от преповтаряне на Енгелс (р. 1820), с който Хайдегер (р. 1889) е бил запознат, най-вероятно.
  И какво се оказа сега? Че не само, че и без "малко по-различно мисловно усилие" в стила на Хайдегер може да се открие подобно явление, а и, че има вероятност Хайдегер да го е попрочел от Енгелс. По същия начин по който Фройд открадва идеята на Волунтаризма, трансформирайки я в либидо-теорията си и, когато му правят забележка, че "Абе ти знаеш ли, че има един Шопенхауер и ти бая го преповтаряш, защо не вземеш да прочетеш какво е писал?" Фройд рекъл, че не ще да чете Шопенхауер, за да не се повлияел и да си разруши самобитността на системата. И хайде, няма да сме некоректни и да обвиняваме Хайдегер, че е попреписал от Енгелс, без доказателства, но ще кажем в твой стил, че Хайдегер в случая не казва нищо оригинално, ново.
-----
  И накрая една разрушителна критика ти правя, но нали това е целта на форумите и дискусиите:

 Да приемем, че имаме в чист вид някъде абсолютно немислеща наука. Как тогава тя ще е заблудена? Заблудата изисква някакво мислене, дори животинско. Можеш да кажеш, че една овца се е заблудила, защото вместо да се прибере в кошарата на бай Митко в Макоцево е попаднала на изгладнели роми, които ясно какво са й направили (Предали са я в най-близкото поделение на МВР, като предварително са се обадили на телефон 166, разбира се!)... /Просто има и добри роми; не всички са лоши, колкото и някои да насаждат омраза към този и други етноси./ Така че можеш да кажеш, че човек се е заблудил, че животно се е заблудило, но можеш ли да кажеш, че примерно един бор или един бук се е заблудил?! Или пък, че някой вулкан се е заблудил или някой химикал? Заблудата, по дефиниция, изисква мислене, макар и на елементарно ниво. Най-високата степен на олигофрения - идиотията, при която хората даже не могат да ходят сами по нужда и да ядат, както и състояния на кома, примерно или смърт изключват всякакво понятие за заблуда, просто защото нямаме мисловна дейност в необходимия минимум.

 215. Ами по времето на Ленин не е имало Интернет и завалията не е бил осведомен, поне когато е писал "Материализъм и емпириокритицизъм". Ленин не си е играл на дребно да защитава такава теория, но просто си служи за пример с нея, в общата критика на емпириокритицизма. Случва се.
-------
  А-а-а, аз знам, че в науката, особено в тази, в която играят големите пари и мафията, нещата не се решават с подписки. Някои даже се простиха и с живота си, които защитават тази теория, наречена дисидентска, но го давам за пример как, колкото и да уважавам науката и да я ценя високо, за разлика от Николай Турлаков, не съм праволинеен като други учени или философи, които приемат всичко едно към едно. Служа си с Картезиански подход, да речем.
 Конкретно за доказателствата срещу HIV-a като причинител на СПИН (което е синдром и го има НЕЗАВИСИМО ДАЛИ В КРЪВТА ИМА HIV ИЛИ НЕ, както и обратно - наличие на HIV не предполага СПИН) са доста, та затова и аз подкрепям (засега) теорията. Ако искаш, да се запознаеш, колкото от любопитство, във Википедията (т.е. руската) има достатъчно на брой, както и линкове към сайтове.
И последно, чисто от методологично-философска гледна точка и само защото разбрах, че си добра във философия на науката (ще прощаваш, но с тебе се запознавам в процес на диалог и не знам коя си, какво си, макар че може да се окаже и, че си ми преподавала, дори, предвид твърдението ти, че можело да си ми майка :) ).
 Казваш :
 "Вярно е, че не всички HIV позитивни развиват СПИН, но по-важното е, че всички надеждно регистрирани случаи на СПИН са били HIV позитивни, което говори недвусмислено за каузална връзка между двете събития."

 Аз обобщавам и всеки, който разбира от обикновена силогистика да си направи "сметките":
 1. Някои имат HIV, а нямат СПИН.
 2. Други имат СПИН, но нямат HIV.
 3. Трети нямат СПИН, нямат и HIV.
 4. Четвърти имат и СПИН, и HIV.
  Както казва един колега на Дюйсберг - най-много да става дума за КОФАКТОР, никаква пряка зависимост.
 Това е философската страна на въпроса. Останалото е "емпирия" от рода на:
- Майка със СПИН ражда здраво дете.
- Англичанин с HIV преди 10 години сега няма HIV.
- 20 наркомана в Русия престанали да вземат наркотици, взели да водят някакъв религиозен начин на живот и същото като с англичанина.
- Много съпрузи правят незащитен секс години наред и единият си стои серопозитивен, другият - не.
И така... Накрая може да се окаже, че е като с топките на Банах и Тарски - на теория става, щото приели, че имало безкрайно частици (де да имаше, от една топка не две, а МИЛИОНИ топки можеше да се направят!), ама на практика - ядец!... И тука може да е нещо подобно. Ще видим. Лошото е, че докато видим много народ ще си иде по процедурата "Лов на вещици".

951
Other topics / About the honor, truth, etc.
« on: January 08, 2019, 11:56:17 PM »
Me: Искам нещо да се знае МНОГО ЯСНО: За всеки баща е добре синът му да се ЗАЩИТАВА срещу нападките, безпочвените обиди, клеветите и другото! За никой баща не е чест синът му да прекланя глава пред лошите, долни, необразовани и подли хора! НЕ очаквайте от мен да съм с преклонена глава и да бъда червей!

Иван Русев: Отговорих изчерпателно в профила си, където е написано същото !!!
+
Отговорът е публикуван в профила ми !

Me: И аз отговорих, щом си решил да сме отново публични и конкретни - няма проблем! Аз няма да се оставя да ме тъпчат!

---

Иван Русев: И правилно.Ако има причина.Но не е правилно бащата да му се внедряват запои, че е малтретирал някого и т. н. ,когато всъщност е дал подслон на син,майка и баща в собственото си жилище,изхранвал ги е и в София даже,продал си е голям апартамент и дал парите , живее в гарсониера - спестяванията от валута и левове са история и сега вегетира с една гола пенсия!Бъди благодарен, защото ако бях умрял ,нямаше кой да те издържа като студент, даже да ти купи и билет до Китай.Също, макар и малко жилище.И никога не съм ти поискал и един лев.Мисля, че НАЙ-НАКРАЯ не трябва вече да буксуваме по една и съща тема непрекъснато!

Me: Е, щом повдигаш въпроса конкретно, ето да четат хората, аз НЯМА ДА СПЕСТЯ ИСТИНАТА: 1) Не са внедрвени запоите, а са факт - като се почне от онзи случай, когато не се държеше бащата на крака и дядото даже даваше вода със захар уплашен, да не умре бащата и се свърши с на Маргарита телефониранията "Той идва при мен вече на литър водка, не го напивам само аз!" 2) Малтретирането беше от страна и на майка, и на баща - на най-различно ниво: като се почне от това, че ми се отнемаха малкото джобни пари (баба ми все ме съветваше да ги крия, когато ми дават 10-20 лева, защото после ми се отнемат и нямам какво да харча) и се свърши с това, че съм гонен да спя по пейки в парка и по роднини; да не говорим за заплахи, че "ще пикая кръв", "ще ми се трошат кости" и какви ли не още. 3) Подслонът е даван, но е било срещу пенсиите, стипендиите и останалото, което сме носили вкъщи; на времена сме яли само лук и яйца, в същото време, когато синът на Маргарита (Явор) е черпен с грозде, а приятелите (Гошо Лаборанта и др.) с шунка и алкохол.4) Валутата беше изкарана и от майка ми (в съотношение 60:40.), 5) ЗАЩО вегетираш с гола пенсия И ПЪЛНИШ БЕЗПЛАТНО САЙТА НА ЕВРЕИНА ЗУКЪРБЪРГ? Толкова ли не може да научиш малко повече за интернет и ПОДОБНО НА ДРУГИ РОДИТЕЛИ ДА ПОМАГАШ ЗА САЙТА НА РОДНИЯ СИН, вместо на непознатия амрикански евреин? 6) Защо не идваш при мен, да РАБОТИМ ЗАЕДНО, а пишеш простотии за "КОТЕНЦЕТО" НА НИНОВА? 7) Какво е щяло да стане, ако някой е умрял, никой не може да гадае. ПРИМЕР: Ако бях останал само с майка си и тя се бе омъжила повторно за богаташ? Този вариант мислили ли сте го? В историята няма "АКО", ама кой да учи наука, нали за вас е по-важно да пишете нацизми и против Нинова!!! 8) Последно - С КАКВА ЦЕЛ И ЗАЩО онези двамата ме обиждат и провокират, без да съм им сторил нищо лошо? Очакваш от мен да свеждам глава пред провокации и обиди? Има една поговорка: "НЕ СТАВАЙ ПУТКА ЗАРАДИ ПУТКА!" (Пояснявам ви я: Заради жена, не трябва да предаваш себе си и роднините си! С предишните жени пак беше така, сега вече съжаляваш, нали? Омръзна ми да се осъзнаваш с години закъснение.)

952
Philosophy / Re: Diploma in Philosophy (Master's)
« on: January 08, 2019, 10:44:20 PM »

 Some of my recent working experience (in PRC) from 2004 till now (2018):
1.  Teaching English in Tonghua and Changchun (Jilin), Harbin and Wuchang (Heilongjiang).
2.  Teaching English in Dalian and Zhangwu (Liaoning).
3.  Teaching English in Zhuhai (Guangdong).
4.  Teaching in Hainan province -- Haikou, Sanya, Qionghai and Ding'an (mostly English and some Russian). Working places: English training schools, hotels, kindergartens and as a tutor (家教) online (but mostly offline: "一对一","一对二").
5. A demo video of an English language class:

953
Food / Häagen-Dazs ice cream
« on: January 08, 2019, 09:00:57 PM »

Häagen-Dazs ice cream

  It's expensive for us, but I was lucky to find a discounted Häagen-Dazs ice cream in China: . It's yummy! 8) :) Crispy sandwich (vanilla with milk chocolate).

954
Food / Halal food -- cabbage with hot peppers
« on: January 08, 2019, 08:44:12 PM »

Cabbage with hot peppers


  Another dish of halal food -- cabbage with hot peppers, from another Chinese Lanzhou, Muslim restaurant: . Well, I like this dish. 8) :)

955
 Продължение на онзи диалог:

 Христо Тончев: "Радвам се, че новата година и късмета Ви дават "глътка въздух" във финансов аспект. Това във времето ще Ви донесе и известен баланс/спокоиствие в душевния мир. Новата година тепърва започва и обеден съм, че ще Ви се случат още неща, които ще оцените като положителни/успешни. Разбира се, че живота и най-вече човешките взаимоотношения предлагат емоции в т.ч. и тъжни/болезнени моменти.. Аз нямам за щел да нападам или наранявам нито Вас нито, които и да е друг човек. Запазвам си обаче правото да възприемам/оценявам изявите(като обобщено понятие) на отделни личности и групи от хора. Не ангажирам никого с тях, тъй като те са резултат/последствие от формирания в годините мироглед.Щастието като такова, или по-точно представата за него е доста хлъзгава/разтеглива" категория. Всеки индивид има своята индивидуална преценка/възприятие за него. Аз считам, че търсенето на щастие е право на всеки индивид, но съм дълбоко убеден/неотстъпчив реализацията на това търсене да засяга нормалния начин на живот на други хора, както и варварското отношение към природните дадености, флората и фауната. Всеки има право да изразява/защитава своята личностна/гражданска позиция. Знам, че последните изразени от човек поел по финалната права от земното си съществуване нямат особена стойност за другите хора, това не винаги ги прави безсмислени/празнословни. Много, много добре се чувствам когато срещам м квартала/улиците/централния площад/Кайлъка и т.н. щастливо усмихнати и любезни хора, Ако в процеса на познанието младите хора търсят и позитивните тенденции/изход от случващото се в личен план и заобикалящи общност/среда вероятността да имат здрав сън и събуждане с усмивка е много, много вероятен.. Умишлено не засягам/споменавам въпроси(имащи негативно/сърдит почит), които поставяте по-горе, защото считам, че в годината на прасето/глигана, която според прогнозите/очакванията ще бъде успешна , е редно заема позитивно/изчаквателна позиция(поне 100 дни). Бъдете здрав и се опитайте да видите и хубавото в живота в т.ч. човешките взаимоотношения! П.С. Аз не пускам фишове в пунктовете на Спорт Тото и не купувам картончета от разните лотарии. В тази връзка разбира се по логиката на Христо Стоичков : Който играе ....." е ясно, че такива бонуси не съм получавал. По-добре е печалбите да отиват при млади и разумни хора. Застаряващите индивиди едва ли биха намерили разумна реализащия на такива постъпления. Ощу един път Честито!"

 Аз (отговор набързо, защото не съм в настроение - отново проблеми и то НА КУП): " Христо Тончев, преди малко получих "протестна нота", че съм си "оплаквал много" (според някои хора, трябва да си мълчим, да не се оплакваме, да не казваме истината, да си траем, въобще - да бъдем, както има един субкултурен израз "мъжки п.тки" - преклонени главици, демек, само и само да не разваляме хатъра и спокойствието на мръсниците. Аз съм на обратното мнение - имам чест и достойнство, а и с годините съм градил ум с четене и тяло с много бойни спортове, само и само да компенсирам дадения ми лош старт в живота - не много висок, не много богат, не много късметлия), за да се БРАНЯ, когато стане нужда (а нужда винаги има, особено когато си полусирак и не знаеш какво ще ти поднесе следващата "мащеха" в живота). --- Теб съм те добавил, защото те смятам за най-интелигентния човек от всички непознати, които ми попадаха през времето, когато бях активен тук, затова и приемам всяко репликиране от твоя страна много добре (приятно е да се говори с образовани и умни хора; винаги те чета с интрес)! Затова и отговарям "с хъс" дори. :) Искам да се извиня, ако някъде съм прозвучал по-невъзпитано - не съм такъв човек (дори имам много открития, не съм кой да е), НО ЖИВОТЪТ МИ Е МНОГО ТЕЖЪК И СЪРЦЕТО ПЛАЧЕ, затова и не мога да се владея на ниво "благородник" или "добър комсомомлец" (казвам го без ирония, защото съм комунист, условно казано). Спирам дотук, че направо ми се плаче в тази бедност, безработица и липса на всякаква подкрепа от страна даже на родни хора, за които съм едва ли не пречка, а не радост... Благодаря за позитивността и подкрепата!"

956
 Да, ама няма полза от "близост"...

957
 206. За парадокса на Банах и Тарски (Банах-Тарски) Доколкото не разбирам от разчитане на математически формули се питам какво представлява и КАК СТАВА ТОВА НЕЩО?
Значи според този парадокс всяка сфера (топка) съдържа в себе си две сфери (топки). Направо си твърдят, че ако имаш една топка, примерно кристална и я строшиш на парчета, после от събраните парчета можело да се слепи не само същата, но и цели 2 нови, идентични топки...
Ето и твърдението на английски :
"a solid ball in 3-dimensional space can be split into several non-overlapping pieces, which can then be put back together in a different way to yield two identical copies of the original ball."
   Малко ми прилича на историята, в която Исус нахранил 5000 човека само с обяда на едно малко момче!... /И, както съм писал и по-рано, мисля че това е невъзможно./
 
 207. Присъждам на Лилия орден "Герой на философското разследване" за успешната й комуникация и получени отговори "от извора"... Тц-тц-тц, на този писала, на онзи писала, а те хората пък и отговарят! :)
Лили, обещавам ти и аз да ти отговоря, ако стане дума за моите термини. Аз досега съм създал само един такъв - "Зиезизъм", който върви в употреба из българското Интернет-пространство и обозначава стремежите да се възроди ненаучната, автохтонна теория за прабългарския етногенез на Ценов. /По-сетне създадох и други. Имам доста: "новопрабългарски", "зодизъм", "неоцеоновизъм" (по-точното за "зиезизъм", за което стана дума...)/
 
 208. Четох го вече, но не ми е ясно, все още. Самата картинка с двете зелени топки не ме убеждава по никакъв начин, че "1=2"... :( /Едно е равно на едно. 1=1. Две е равно на две. 2=2. Няма как 1 да е равно на 2, нито 2 да е равно на едно./

 209. Ааааааааааааа, значи с реални топки не ставало! Ами и аз това си мисля; то ако ставаше така, щеше да става и с луканката. Вземаш една луканка, нярязваш я и после от нея слепваш 2 нови, идентични на нея луканки... И no more hungry. /в превод от английски - "няма вече глад"/ :) Да, ама не става, защото нещата са крайни.
 Запознат съм с постулата, че в една линия, примерно, имало безкрайно много точки, защото "точката била безкрайно малка", но на такива неща за "безрайната делимост на нещата в дълбочина" не вярвам, особено след като физици, а и философи казват, че на едно ниво няма материя, а почва само енергия. Знам, че точката не е материален обект, но я смятам за нещо атомарно и крайно. /Смятам, че нещата са крайни; че няма безкрайност. Финитист съм./
 Да си жива и здрава, че ми обясни, че не става дума за истински, а само за идеално-въображаеми геометрически топки, че бях взел сериозно да се замислям как да направим номера и с луканката, щото и тя се състои от "безкрайно много точки". ;)

 210. Е, защо ирония?! Просто ми хареса, че може от източника да се вземат отговорите, а това, че и НА ЖИВО са ти отговорили, още по-хубаво. За удивителното съм съгласен да питаш. Ами удивлявам се, защото, примерно и Гадамер така е отговарял, независимо дали си му от националността, дали си му колега и пр., т.е. отнасял се е по човешки с човеците, за разлика от някои актьори, примерно. Тоест стана ми приятно, че хората са се отзовали, а и, че ти си обърнали внимание на питането тук, и лично си се ангажирала. За ордена - ами той е виртуален, но ти може да си го материализираш. :) Още си спомям филм с Парцалев, където в ролята си на цар питаше художника "Пари или медал?" :) Тоест материални и морални стимули.
---
Зиезизмът /Неоценовизмът/ не е философски, а етногенетичен (историко-лингвистически) феномен по-скоро, с чиста съвест може да се нарече и "неоценовизъм", примерно.
---
  А колкото до това да ти стана интересен като обект на едно философско разследване, засега виждам 2 начина:
а) Да създам ново философско течение (много е лесно, не се шегувам, бих направил системата в рамките на седмица, бих я популяризирал в рамките на 7-8 месеца...), обаче имам достатъчно философска съвест и не ща да лъжа хората. Доста философски системи не се различават много от поредната протестантска църква. /Или всякакви други секти./

б) Да си избереш някой актуален философ (за предпочитане още жив и без слабо сърце), може и от "онези хора", който не ти допада много и да му дръпна една съществена, системна критика, след което може даже да се прочуя. То това си е форма на философско паразитиране, донякъде де, но не е изцяло, така че... помисли над идеята и, както се казва в един от лозунгите "Просто ми посочи целта!" :):)
 
 211. Както би казала самата Лилия - пак не си чела внимателно, хи-хи. В други теми бях посочил, че съм толкова обективен, че дори критикувам и Ленин. Дадох пример с ТОПЛОРОДА. По негово време официалната физика смята, че има топлород, а Ленин като човек доверчив на науката (и то с голямо право) приема, че има топлород. Аз не съм много доверчив, щом като дори съм се подписал барабар с още над 6000 учени, оглавявани от Peter H. Duesberg срещу официалната теория за връзката "СПИН - HIV". И, гледам, съм на прав път, щом като не се подведох лесно, че в реалността една топка е равна на две, същите като нея, топки.
Да си Ленинист не значи да си доктринер и да нямаш собствена, жива гледна точка. /Това, за топлорода, по-сетне както писах, изяснихме, че доста преди Ленин е било опровергано, но по останалите неща си оставам на предишното мнение./

 212. "Не, тези двата начина едва ли биха те довели до нещо, което би ме заинтересувало. Не си падам по философии - църкви (независимо дали богът на съответната "църква" се казва Кант, Ленин, Хайдегер или Карнап)."


   НЕ ИЗКЛЮЧВАМ възможността дори Ленинзмът (Диалектическият материализъм) да се превърне в лицето на някои негови представители в доктринерство, обаче, аз лично съм истински диалектически материалист, т.е. ръководя се от практиката (вкл. науката) и не стоя на едно място, развивам се по спиралата, докогато, докъдето и доколкото стигнат животът, здравето, силите.


"Още по-малко се впечатлявам от самоцелната критика, разобличаваща тези църкви и техните богове. Така че забрави ..."
  Язък. Критикуването ми иде толкова отръки...

"Би могло да ме заинтересува нещо, което не знам/не разбирам и узнаването/проумяването на което би променило съществено било посоката, било съдържанието на мисленето ми."
  Е, тука вече става дума за:
а) Революционни научни открития.
б) За умели пропагандни трикове.
В тези неща нищо не ми иде отръки... Аз освен етимологията на прабългарското име нищо друго не съм открил, като изключим че на времето казах на Ради Радев (през 1993), че съм открил, че Сократовата майевтика си е вид софистика, ама професорът ми го отхвърли веднага. :) /Да допълня, че имам и още малко неща да добавя, които може да се сметнат за вид "откривателство" - например тюрко-алтайска етимология на "сегиз-тугиз", прилагателното и съществителното "медузешко" (като вид ястие), българското название за предразсъдъка основан на зодиите - "зодизъм", "Психологически закон за удовлетворяване на потребностите", "Парадоксът на глупавия професор", " Изтребването на 52 боилски рода от Борис-Михаил и аналози в Азия", "Argumentum ad moderatorum"... За повече - тук./

(Следва...)

958
 203. Ако някой не знае, то това ще са по-скоро нефилософите, отколкото колегите тук, та да обясня същността на парадокса:
 Корабът на Тезей взел да остарява, но бил паметник на културата и исторически значим, та като му остарявали "детайлите" ги заменяли с нови. В един момент умните глави се запитали - "След като този кораб вече тотално е съставен от нови части, все още ли е "Корабът на Тезей" или си е нов, "друг кораб"?" и , логическия въпрос - "Ако от остарелите му части се състави нов кораб, той пак ли е "Корабът на Тезей" или не е?"
Има и други варианти на парадокса, но нека да помислим над този...
...
Вие как мислите?

 204. Аз няма да се намесвам с оценки на вашите отговори, защото следващия път може да не ми отговорите, ако създам негативни асоциации.:D, но ще си изкажа моята позиция и, вече, бих се радвал, ако някой реши да ми я критикува по какъвто и да е начин:
  Имам много простичък, но верен, според мен, отговор на въпроса. Ето как мисля:
1-ви пример: Имаме качеството ABCDEF. Почват да се повреждат ;) и лека-полека ги подменяме с аналогови A', B' и пр. Най-накрая получаваме A'B'C'D'E'F'. Ами не е същото, макар и да си прилича. Подобно е, просто.
2-ри пример: По-нагледно и според мнението на един инженер - Камен Иванов : Сменяш на компютъра монитор, модем, кутия и всичко останало. Много ясно, че вече имаме работа с нов компютър. Ако от частите на стария се сглоби пак компютър, то ще си е старият компютър.
3-ти пример: Съвсем нагледен и доказващ- Тери Пратчет в една от книгите си говори за БРАДВА. А брадвата е съставена само от 2 части -  дървена и метална. Като й замениш и двете части, това вече си е нова брадва. Хората я приемали физически за нова, но емоционално си я считали за добрата стара брадва. :)

 205. Семантиката, както съм казвал и преди, трябва да е част от епистемологията, по същия начин, по който епистемологията е част от философията. Предметът на семантиката е по-частен случай, а и самата епистемология също борави с него. По този начин семантиката трябва да е просто един от методите на епистемологията и толкоз.

 Следва...

959
Drinks / Passion fruit drink from China
« on: January 08, 2019, 01:35:27 AM »

Passion fruit drinks

from China

  Bottles of passion fruit drink (passion fruit juice -- in Chinese: "百香果果汁饮品") in China: . I like it. 8) :)

960
Drinks / Bottle shaped can of Cola
« on: January 08, 2019, 12:58:26 AM »

Bottle shaped can of Coca Cola

  A small, lovely bottle shaped can of Coca Cola: .

Your ad here just for $1 per day!

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.