☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

Your ads here ($2/day)!

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - MSL

1081
Other languages / Масаж със змии
« on: December 15, 2018, 02:39:43 AM »
 Масаж със змии (или змийски масаж) - и такъв бизнес имало! Преди малко гледах, няма майтап! Един легнал поразголен по корем. Цопнаха му 2 змии (някакви питони) на гърба и те почнаха да се движат и едната даже отиде до главата му, очите му, носа му, устата му, да го огледа, така, по-добре... (явно това е масажът).  ;D И потърсих онлайн - да, има такива масажи!
 Който няма офидиофобия (фобия от змии), може да прегледа тези картинки - всякакви змийски масажи: https://cn.bing.com/images/search?q=snake+massage+therapy&FORM=HDRSC2 ("snake massage therapy"). :)

1082
Отдавна не бях виждала възрастен човек, който не може да смята елементарно до 10. Скоро ми се случи да видя. Тъжна картинка. А се има за завършено средно образование!  ???
Напомня ми за едни, които (не ги знам от коя народност са) били от някакви селски местности и се занимавали с търговия, НО понеже не можели да броят (да смятат на ниво събиране и изваждане), то искали да им се плаща точно с определената банкнота, която си я знаят колко е (например струва 5 пари, искат точно банкнота с номинал 5). По този начин не им се налага да пресмятат ресто. Хората харесвали продуктите и купували (малко са тези, които ще се възпрепятстват, че нямат точно банкнота "5" - все ще развалят пари някъде или ще уедрят пари някъде).
 Предвид, че виждам как някои търговци си докарват доход, който съперничи (явява се горе-долу същият) като на хората, които са учили доста години след средното или дори по-голям, то предполагам, че и въпросните хорица, които разпознавали само числата и банкнотите, но не можели да събират и изваждат, са си докарвали повече парички от някои, които даже логаритмуват, ама кел файда от логаритмуването им.
 Затова аз НЕ бързам да съжалявам такива, които се затрудняват със смятане от 0 до 10, защото (като едното нищо!) може да се окажат с доста по-сносен живот и възможности от нас - ерудираните, възвисените, философстващите, културните и осведомените. (Давам пример с едни подобни - сигурно и те се затрудняват с доста такива неща - ако не със смятането до 10, то с историята, химията, политологията и каквото и да е, НО хората по цял ден си правят кефа - задоволени са полово, хранително, питейно, глезят се даже с масажи, екскурзийки, маркови дрешки, превозни средства... Как става така? Ами рентиери! Имат няколко имота, дават ги под наем и готово! По цял дел си действат безгрижно, правят си каквото искат, нямат си грижи от рода на "живея в една стая и не мога да се наспивам добре!" и "как да спестя пари?" и... въобще не им пречи, че не знаят 0, 4, 10 или на колко е равно неперовото число. Сто пъти повече предпочитам да съм някой такъв и да са ми задоволени всички потребности, отколкото да знам даже какво са неща като "асамски чай" и "Теорията за множествената интелигентност", пък в същото време да съм прекариат*.)

____
* Какво е прекариат: https://bg.wikipedia.org/wiki/Прекариат.

1083
Other languages / Re: Извънземните
« on: December 15, 2018, 12:35:16 AM »
 Да, някои са малко или много устойчиви на радиации, но когато около тях почти всичко друго измре се получава екологична катастрофа и вероятността всички да загинат отива къмто 100%. Например скорпионът, ако оживее, няма как да отиде да лови някъде оживелите рибки или да си направи ферма за бавноходки (в смисъл, че са микроскопични и ще му трябват в голямо количество, за да може да се засища с тях).
 За вулканите казват, че ако стане така да повишат температурата с десетки градуси (например да стане 100-200 градуса), тогава става същото - екологична катастрофа, защото почти всичко ще измре, а това, което остане няма да има какво да консумира, няма да има и време да се приспособява.
 Дори в днешно време, когато има наука, екологично самосъзнание и други механизми за самосъхранение, си е съществуване, което не е много сигурно и не много стабилно - някои даже изчисляват, че "живеем на магия" при толкова много опасности за планетата. А и да стигнем дотук сме били много, ама много големи късметлии. Затова и точно наш тип живот да се появи някъде (и да се задържи, че чак и да еволюира до мисловност) е като уцелване на джакпот. А за разни други (хипотетични) видове живот - може и да е по-лесно (или по-трудно) - нищо не се знае.

1084
Other languages / Доль харъбанг и каменните баби
« on: December 14, 2018, 06:30:02 PM »

Доль харъбанг и каменните баби

Ето и това, да го има като връзка, тук: Доль харъбанг и каменните баби.

1085

Пълзяща феодализация; тиха феодализация; неофеодализъм


 Има такива термини - пълзяща феодализация, тиха феодализация, неофеодализъм (новофеодализъм). Предвид последното ("неофеодализъм" или "новофеодализъм"), въпросните две ("пълзяща феодализация" и "тиха феодализация") е по-точно, в съвременен контекст, да бъдат пълзяща неофеодализация и тиха неофеодализация (с цел да се отграничават понятийно от историческите, миналите процеси на феодализация - например бавната феодализация на някоя империя).

1086
Other languages / Прекрасно нощно внушение
« on: December 14, 2018, 05:54:42 AM »
 Едно прекрасно нощно внушение - като картина и звук под формата на дълго видео:   :-*

1087

Втори канадски гражданин е задържан в КНР

  Както научаваме от китайските медии (CGTN, CRI; 中国国际电视台, 中国国际广播电台), втори канадски гражданин е задържан в КНР. Това е бизнесменът Майкъл Спейвър (Michael Spavor). И двамата задържани канадци са заподозрени в извършване на дейности, заплашващи националната сигурност на Китай.
 Законните права на двамата канадски граждани са гарантирани.

1088
Other languages / Онлайнича
« on: December 14, 2018, 04:57:29 AM »

Онлайнича


 Онлайнича. Преди малко ми хрумна. :) В смисъл - "Стоя онлайн; онлайн съм; в интернет съм; ползвам интернет." Глагол. Спрежение: онлайнича, онлайничиш, онлайничи, онлайничим, онлайничите, онлайничат. :)

1089
Other languages / Газирана краставица
« on: December 14, 2018, 01:37:17 AM »

Газирана напитка с вкус на краставица

Ето и това доживяхме да вкусим - газирана краставица  8) (газирана напитка с вкус на краставица; сода с вкус на краставица): снимка на две бутилки от въпросната безалкохолна газирана напитка.

1090
Drinks / Carbonated cucumber drink "元気森林"
« on: December 14, 2018, 01:28:24 AM »

Carbonated cucumber drink

"元気森林"


-- Two bottles of "元気森林" carbonated cucumber drink (in Chinese: "青瓜味苏打气泡水").

1091
Other languages / Закнижват
« on: December 14, 2018, 01:16:27 AM »

Закнижват

Днес ми попадна думата закнижват. Да го спрегнем този глагол: закнижвам, закнижваш, закнижва, закнижваме, закнижвате и (вече споменатото) закнижват:)

1092
Other languages / Re: Не четете тази тема!
« on: December 14, 2018, 12:53:54 AM »
 Добре е така, всъщност. Например, ако някой търси "конституция" да му дава резултати само за "конституция", не за "кон", "с", "ти" и прочие. Все пак говорим за атомарни (неделими) смислови единици.

1094

По въпросите "Кога ще спечеля от лотарията?", "Кога ще спечеля от тотото?", "Кога ще спечеля от националната лотария?" и "Кога ще спечеля шестица от тотото?"


 Виждам, че хора се интересуват по въпросите от типа "Кога ще спечеля...?", а именно:
  • "Кога ще спечеля от лотарията?"
  • "Кога ще спечеля от тотото?"
  • "Кога ще спечеля от националната лотария?"
  • "Кога ще спечеля шестица от тотото?"
Нека отговоря, като го обобщя под формата на един и същ въпрос: "Кога ще спечеля пари от тото/лотария?" Няма значение за коя лотария/за кое тото става дума; а и е ясно, че най-интересното е кога може да се спечели шестица (първо място; най-голямата печалба), а не нещо малко.
 Първо, ако не играете на тото/лотария, ако не участвате в такива неща, то никога няма да спечелите (няма как да спечелите). Печелят само някои от онези които играят. Изключваме случаите, в които някой ви прави подарък от рода на лотариен билет, тото фиш и др. Спомням си, че като бях малък ми подаряваха от време на време такива неща.
 Второ, тези, които играят в повечето случаи и повечето от тях също никога не печелят, независимо с колко много пари играят и колко дълго са играли. Те просто имат малко по-голям от 0 шанс да спечелят всеки път, когато играят (когато участват), за разлика от първите, за които писах - неиграещите (неучастващите), които са с абсолютно нулев шанс (никакъв шанс).
 Трето, не се знае кога (и дали) ще спечелим от лотарията/тотото шестица (голяма сума пари), защото шансовете са малки, дори когато се играе с много комбинации. Например, ако играеш с 1 комбинация имаш шанс 1:13983816, ако играеш с 10000 комбинации шансът ти е 10000:13983816 (или 1:1398,3816) - и в 2-та случая шансът си остава малък (в единия случай много малък, а в другия - малък).
 В заключение ето и какви категории играещи имаме: а) най-голямата по численост категория е на играещите цял живот и никога не спечелващи шестица, б) най-малката по численост категория представяща хората, които може да наречем "истински късметлии", "големи щастливци" и пр., защото те печелят веднага (още при първото си участие в лотарии, тота и пр.) или сравнително скоро (например през първите няколко месеца или през първите 1-2 години), в) също малка по численост категория (но по-голяма от предишната) - това са играещите дълго време (над 2 години), които най-после улучват шестиците (първите награди/големите пари).
 Ето защо отговорите на въпроса кога ще спечелим от тотото (лотарията и пр.) са следните:
 1. Никога със сигурност. (Ако не играете/не участвате.)
 2. Най-вероятно никога. (Ако все пак от време на време някой ви подарява лотариен билет, тото фиш и други подобни неща, даващи ви минимален шанс за печалби.)
 3. Вероятно никога. (Това се отнася до повечето от играещите, независимо с колко пари и колко често играят, защото както се вижда, шансовете винаги си остават доста микроскопични; доста минимални; доста мижави.)
 Не се знае когадали въобще!) ще спечелите от лотарията (тотото)! Няма гаранции (а и няма как да има) - например, ако някой залага на зар (1:6) и може да заложи на 5 от 6, пак има шанс да изгуби, а в същото време друг, който залага само на 1 от 6 при същия зар да спечели. Примерно първият залага на "2", "3", "4", "5" и "6", а вторият на "1". Пада се "1" - заложилият на многото губи, а късметлията заложил на малкото печели, въпреки че заложилият на многото е имал пет пъти повече шанс. Въпрос на случайност (въпрос на късмет - а късметът бива лош и добър. Лошият късмет при лотарии и тота, предвид малките шансове за печалба, е много повече от добрия късмет - просто повечето хора губят, а само една малка част от играещите/участващите печелят. Факт.)

1095
Drinks / Three tea 0 calorie drinks
« on: December 13, 2018, 09:06:24 PM »

Three tea 0 calorie drinks


  Right now I posted about the 3 different tea drinks. All of them are 0 calorie drinks: 0 calorie tea drinks.

Your ad here just for $1 per day!

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.