☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

Your ads here ($2/day)!

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - MSL

751
Other languages / Петица
« on: January 07, 2019, 12:01:59 AM »
 Ех, малко частица радост в нашия живот - петица от китайската лотария:)

752
Other languages / ПЕТИЦА от китайската лотария!
« on: January 07, 2019, 12:00:20 AM »

Петица от китайската лотария


 Най-сетне и ние малко късмет да извадим - петица от китайската лотария: (визирам последната комбинация, която се намира след буквата "E"). Ако вместо "23", имахме "22", то щеше да е шестица, но уви. Най-добре е, когато имаш седмица в случая. :)
 За тези, които са си помислили, че да имаш 5 от 7 числа тук е много пари, ще поясня, че не са много - само 200 юана са (около 50 лева), но самият факт, че имаме 5 познати числа ме зарадва истински! 8) :D Имаме и една четворка (10 юана) и още няколко от най-малките печалби (по 5 юана), но такива неща не са новост за нас. Новото бе петицата от китайската лотария! 8) 8) 8)
 

753
Internet / Mist photo
« on: January 05, 2019, 12:15:35 AM »

Mist in the city photo


 Mist in the city photo: .

754
 Първите дни на Новата година продължават с търсене на работа с висока заплата (защото, да припомним: нито имам приятели и роднини, с които да започна бизнес /богатите не искат, а бедните и да искат, не могат да помогнат с нищо/, нито съм син на богати родители/фелдшер и медицинска сестра/, нито с учителстване и правене на сайтове съм успял да заделя достатъчно средства за бизнеса /по специалност съм "философ" (магистърска степен), но няма наоколо работа по специалността ми, а пък и да имаше, приходите ми нямаше да са с нещо по-различно от настоящите/.)
 Вчера опитах на цели три места (в рамките на един следобед) и какво? На първото се оказа, че "Сайтът, който сте гледали е стар и необновяван от доста време. Ние отдавна не търсим преподаватели по английски. Вече преподаваме само китайски." На второто място - "Позвъни утре, сега го няма началника." (След като позвъних днес ми отвърнаха, че вече си имат преподавател и не търсят.) На третото място място ме записаха, но не предлагали само почасова работа (дори и да ме извикат за 1-2 часа на седмица, това няма да промени състоянието ми, та все едно, че нищо не съм намерил досега и търсенето продължава)!
 Малко се ядосахме, че ПУСНАХ СЪСЕДНИ ЧИСЛА ЗА ЛОТАРИЯТА И ИЗЛЕЗНАХА ДОСТА СЪСЕДНИ, но не моите съседни!   ::) Имаме "1, 2, 3, 4, 5, 6 и 16", а се падат "04 05 06 08 09 18 и 11" и улучвам само 3. То си е за яд, при положение, че АКО бяха излезнали щяхме да си оправим, 3-4 човека, положението от раз - и бизнес, и по-голям апартамент, и дори сериозна заявка за забогатяване (след което всякакви, които сега не искат да помогнат с бизнеса ще почнат да правят мили очи и да искат сътрудничество, заеми, помощи, НО аз няма да им дам, защото когато на мен ми е трудно и непосилно СЕГА, те не помагат с нищо, освен с думи, които не ми вършат никаква работа, защото това, което те сега говорят, аз отдавна съм го премислял или го знам от свой опит, от книги или от по-раншни разговори с други хора.)
 БЕДНОСТ И УНИНИЕ, но понеже съм ФИЛОСОФ и РЕАЛИСТ, забелязвам и малкото красота в живота ми, която споделям тук с вас сега:
 1) - Ах, каква красива тераска е това с тези растения. Тя е просто част от апартамент, който е мечта за мен /човекът свил се като в пашкул почти на 31 квадратни метра в едностаен и шумен апартамент!/ Постоях и погледах тази красота минута-две. Изпълни ме и с радост, но и с тъга (че не може да я имам).
 2) - Много ми хареса табелката с иглолистното дърво, припомни ми частици от детството.
 3) - красиви оранжеви цветове на фона на студа и мъглата. (15 градуса, не е толкова студено, но си е студено за тропика).

755
Internet / Head-carrying photo
« on: January 04, 2019, 05:23:11 PM »

Head-carrying pic


 Head-carrying photo from South China: -- a man balancing a package of rice on his head.

756
Drinks / An interesting drink ad
« on: January 04, 2019, 03:32:55 AM »

Interesting drink ad

  An interesting drink ad: -- Trone tiger (特朗虎).

757
Internet / Lovely envelope and card photo
« on: January 04, 2019, 03:21:44 AM »

Lovely envelope and card photo


 A lovely envelope and card photograph: -- "One piece and wonderful life".

758
Food / Pretty "Strawberry Shortcake" stickers for kids
« on: January 04, 2019, 02:32:16 AM »

Pretty "Strawberry Shortcake" stickers for kids


 Pretty "Strawberry Shortcake" stickers for kids: .

759

Balala the Fairies, or Little Fairies, Balala (巴啦啦小魔仙) stickers for kids


 Pretty Balala the Fairies (or Little Fairies, Balala) (in Chinese: 巴啦啦小魔仙, pinyin: Bālālā xiǎo mó xian) stickers for kids: .

760
Food / New Pretty "Dora the Explorer" stickers for kids
« on: January 04, 2019, 12:14:37 AM »

New "Dora the Explorer" stickers for children


 New pretty "Dora the Explorer" stickers for kids: .

761
Other topics / How to Draw a Ship (How to Draw a Steamboat)
« on: January 03, 2019, 11:52:59 PM »

How to draw a ship

(How to draw a steamboat)


 How to draw a ship (how to draw a steamboat) in three steps: .

762
Other topics / How to Draw a Plane (How to Draw an Aicraft)
« on: January 03, 2019, 11:44:36 PM »

How to draw a plane

(How to draw an aircraft)


 How to draw a plane (how to draw an aircraft) in three steps: .

763
 Не знам дали във връзка с въпросните или по чиста случайност, но се изненадах от следното. На Новогодишното ми пожелание: "Честита Нова година с най-добри пожелания на всички, които са истински хора в моите контакти тук (това не се отнася до неграмотните, агресивни, подмолни, груби, човеконенавистнически и други елементи!)" получих това:

Христо Тончев: Хубаво пожелание, но доста задължаващо. В средния курс имах класна ръководителка, преподаваше ни математика. От нея съм запомнил следното: "Човекът е обикновена дроб. Числителят се определя от оценката на хората за него, а знаменателя представлява цифровия израз на неговата самооценка." С други думи за тези в математиката не плуват като във собствени води ще поясня, че колкото и високо да оценяваш своето Его, всъщност може да си незабележим като индивид/ интелект/човек. Хубаво е човек периодично да подлага на scan своите качества в г.ч. възпитание, коректност, толерантност, интелигентност, професионализъм и т.н. Общо взето IQ на индивида е променлива величина и това в каква посока ще клони неговата абсолютна стойност зависи само и единствено от човека. Мирна, плодородна да е новата 2019 за всички българи избрали да живеят и се реализират в Родината или места с други географски координати! Бог да ги пази и нека не забравят своя род и език!

 Отговорих: Хубаво е, но като магистър философ аз виждам следните проблеми: 1) Лицемерието. Не е нормално пред теб да пише някой колко много те уважава и те мисли, а после да пише, че нямаш "човешки възможности" и да го подкрепят с това, че си "пълен нещастник". Лицемерие, противоречие, нелогичност и обосновани съмнения, че се прави с користна цел. 2) Неспособността за логически съждения. От това, че съветвам баща ми да не препива, да намали калориите, да живее здравословно, да НЕ пише против малцинства и да не борави с хитлеризми, за да не влезне в затвора, ненормалници стигнали до извода, че "Вие се мразите с баща си." Никакво понятие нямат от градивна критика. Виж, ако той в някой от запоите е казал, че ме мрази - може, но аз не го мразя. 3) Възпитание? Най-доброто възпитание е АДЕКВАТНОСТТА - човек да е адекватен и, когато го обиждат без причина; когато го клеветят ДА СЕ БРАНИ, а не да бъде червей. Коректност? Само дотолкова, доколкото са коректни с теб. Иначе ставаш глупак. Толерантност? ИМЕННО! ОТВРАЩАВА МЕ цялото това анти-еврейство, анти-циганизъм и анти-турцизъм! Аз съм възпитаван в идеали на интернационализъм и ЧОВЕКОЛЮБИЕ, не мога да мразя нещо, защото не е от тоя или оня етнос! В същото време виждам, че единственото спасение на посредствеността е в ура-патриотизма! Той български не може да пише правилно и допуска елементарни грешки в думи като "живот", но голям патриот и родолюбец! Интелигентност? Най-малкото не трябва да се вярва на всичко - срамота е хора да цитират ДОКАЗАНИ ФАЛШИФИКАТИ "Протоколи на Ционските мъдреци", като само с 1 клик може да се види поне в Уикипедия, че това е скалъпена антиеврейска гнус: https://bg.wikipedia.org/wiki/Протоколи_на_Ционските_мъдреци. Интелигентният човек НЕ кълве на всяка екзотична теория. А най-нискоинтелигентното нещо, което прочетох беше,че ЦИГАНИТЕ (които са индоевропейци) били роднини с ЕВРЕИТЕ (които са семити)! Това да бъркаш индоевропейци със семити, колко трябва да си необразован? Професионализъм? Да. Затова и имам доблестта да говоря САМО ИСТИНАТА и всеки, който ме пита ще му кажа всичко честно: как майка ми почина, как съм спал на улицата в студовете, как съм бил малтретиран, заплашван, как синове на тази и онази са ме обиждали ПРОСТО ЗАЩОТО МЕ ИМА и всичко! Питайте, всичко ще отговоря, защото СЪМ ФИЛОСОФ И КАЗВАМ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ!!!

764

Сигурно най-лошата Нова година в живота ми досега


  За първи път имам много лоша Нова година. Толкова лоша, че дори не съм усетил кога е настъпило 00:01 часа. По това време съм пращал снимки на лотарийни билети от обща игра с която се навихме да участваме 2-ма бедни български граждани и 1 беден виетнамски гражданин (те пратиха по 100 юана и аз добавих 100 от мен си), защото първо ги снимах така: , ама в крайчето се отрязали 2 фишчета на снимката, та един от тези хора рече, че трябвало пак снимка. Съгласих се, че е редно да се прати снимка, която показва и останалите две. Хайде пак нареждам фишовете на кревата, пак снимам, пак качвам снимка - ето тази - - ама този път пък била недостатъчно ясна. Ядосах се и ги изснимах всичките фишове (31 снимки), та посрещнал съм Новата година пращайки снимки на лотарийни фишове! Казах им, че повече няма да играя с тях и за толкова много пари, защото занимавката си е голяма и ставаш "фотограф" на вятъра. Днес даже на практика показах колко е по-удобно човек да играе с по-малко, но сам - поне само с една снимчица, за спомен, може да мине (а може и въобще да не снима). Ето я: . Тъжното (но не и изненадващо) е, че от всичко това само около 100 юана се върнаха обратно (тези дни ще видя точно, когато получавам печалбите в някой тото-пункт, защото в момента ми е много депресирано и просто ги прегледах набързо и със сигурност повече от 4-ки няма). Не можем да спечелим от лотарията. :( А аз вече с месеци не мога да си намеря подходяща работа и съвсем съм "затегнал колана" само с почасово преподаване, та продължавам да търся! Дори вчера - вместо да посрещам Новата година, аз търсех през по-голямата част от времето работа. При един, който вече съм го споменавал, нещата са по старому - лятото ме разкара напразно до техния град, отлага 2 пъти, накрая аз продължих срока в моя си град. После той се сети да ме търси, но аз обясних, че не мога да зарязвам работодателите си тук по средата, не е коректно. Да, ама той искал учители и ще си намерел други. Ами ще си намери други, защото заради неговата безотговорност (и моята отговорност) не се получиха нещата с нашето сътрудничество. (В случая отговорността ми се оказа неоценена, защото ме уволниха след над 10 години преподаване в една и съща детска градина, точно сега, когато собствеността се смени - нови шефове, нови порядки, нови разбирания. Доколкото видях от снимките им, сега ползват млади, недипломирани студенти, които не са на моя опит, но... да се оправят.) Та, по случай Новата година, човекът ми обяснява, че трябвало да го разбера, че не можел да не наеме други учители (от гузност ли, за оправдание ли, от глупост ли - не знам, аз просто му казах, че започвам да търся работа на ново място за новия срок и да го има предвид; не съм го карал да си гони учителите заради мен или нещо такова. Просто уведомявам преди сроковете, а не пак да ме търси СЛЕД това и да разчита, че ще съм некоректен към работодателите си.)
 Също, предновогодишно търсих едни други, в моя град, които обещаха, че ще питат началника си дали ще бъде нормален и няма да иска да му работя повече време за едни и същи пари. Точно на Нова година се разделих и с тези: пратих им пълна биография (преди това съм им давал демо-урок, 2 почасови урока, снимки от преподаването ми от 2004 до 2018). В тази биография имаше всичко - как съм писал по вестници, как съм имал собствен вестник, собствено ТВ-предаване, няколко филма (все пак, който ме познава, знае кой съм и колко много опит съм имал) и накрая те: "just got time to see the message. We all appreciate you rich experience in teaching.the thing is in our training center,we need to ensure that kids can remember everything they learned here,this is different from a kindergarten and VIP private class teaching.so we must make sure teachers who are in charge of a class can spare sometime to help kids review before the class and after class,which means in a training center,teaching is not just in class but also after and before class.which also mean teachers need to do some extra job to make sure every kids can do their best here.that is why we require teachers to come earlier before class "
НА КОЕТО ИМ ПИСАХ: "清楚的。就是要付钱少,工作多 (你们的加班是免费的。)。好吧。你们找这样的同意的外国老师。我不要浪费时间的。其他学校都是付钱的1个小时等于1节课。你们的是剥削的。我不要。拜拜了。" Превод: "ЯСНО. ПРОСТО ИСКАТЕ ДА ПЛАЩАТЕ МАЛКО, А ДА СЕ РАБОТИ МНОГО (БЕЗПЛАТНА РАБОТА ИЗВЪНРАБОТНО ВРЕМЕ). ДОБРЕ БЕ. ТЪРСЕТЕ СИ ЧУЖДЕСТРАНЕН УЧИТЕЛ, КОЙТО Е СЪГЛАСЕН ТАКА. АЗ НЕ ЩА ДА СИ ГУБЯ ВРЕМЕТО. ДРУГИТЕ УЧИЛИЩА ПЛАЩАТ 1 ЧАС = 1 УРОК. ВИЕ СТЕ ЕКСПЛОАТАТОРИ. НЕ ВИ ЩА. ЧАО ВИ."
" Бърз превод. Те се аргументират с това колко искали децата да знаят, да са обучени - демек да те карат да се чувстваш ВИНОВЕН/ВИНОВНА, че не щеш за без пари за децата да се раздаваш - да, НО на мен такива номера не ми минават - децата са си деца, заплатата и работата са си заплата и работа! Навсякъде се плаща за изработено време, а тук искат "в името на децата" да се работи за без пари. Ами не става така! Аз искам да съм преподавател със заплата, а не благотворително работещ, който за него няма, ама ще се раздава безплатно! Откъде накъде? Бедният човек трябва да не губи време и ресурс с благотворителност (аз и без това достатъчно пари харча за лотарията, която заделя пари за благотворителност, т. е. аз съм благотворител вече по този начин, не желая да бъда експлоатиран от частници по такъв глупав начин!) Точно по този въпрос (бедността и честността) имах скандал вчера тук с някой - без да влизам в детайли, стана караница, че било неправилно да се казва, че си беден и да си честен за себе си! Аз НЕ мисля така - бедният човек, който е честен, трябва да си казва, че е беден. В това няма нито лошо, нито унизително. Излизало, че искам хората да ме съжаляват. Ами да, искам съчувствие, разбиране (макар и да не вършат работа), НО чрез моята честност, аз се надявам просто да затрогна нечие добро сърце, което да ми помогне с начален капитал, за да стартирам успешен бизнес и да излезна от беднотията! Затова и си казвам какво мога, какъв ми е опитът, какво искам. Много е тъжно човек да бъде критикуван за това, че е честен и си признавал бедността, и че търсел възможности за развитие! :(
 Други проблеми - от претоварване (домашна работа, тежки чанти, спорт, работене пред компютъра дълго) един нерв на лявата ръка ми дава на късо. Предлагат операции, но аз не желая, защото през целия си живот само 1 път съм имал 2 операции от меланома (рак на кожата) и само в краен случай ходя по болници (не искам от 1 проблем да си навлека още - я да ме лепне някоя болест от други болни там, я да пострадам от лекарска грешка, я да попадна на недобросъвестни лекари!), та засега се самолекувам (с леки упражнения за нерва, повече витамини и спазване на правила за спане в по-правилна позиция, както и не се облягам на лакът повече на бюрото). Дано да се оправя без операция! Защото не обичам да страдам - ей-сега, ако има начин да затворя очи и да умра няма да съжалявам, но едно е да умреш леко и мирно, а друго е да страдаш с години!
 За капак, влизам в омразния ми Фейсбук, за да уважа хората, които са ми честитили Новата година, а и аз да честит на всички добри хора там. Веднага ме "бодна" информацията от баща ми, че го питали (онези същите, които бяха се опитали да ме обидят завоалирано, че съм нямал "човешки възможности") "ЗАЩО СЕ МРАЗИМ С БАЩА МИ?" Това прилича на софистичния трик от Древна Гърция, където софистите задавали объркващия въпрос "Ти спря ли да биеш баща си?" и искали да им се отговори с "да" или "не", поставяйки събеседника в безизходно положение, защото той може никога да не е бил баща си! И тук така "Защо се мразите със сина си?" Евтина провокация? Тъпотия, която не може да интерпретира елементарни спорове, които имам с него (споря с него, че не трябва да пише против малцинства, не трябва да харесва Хитлер и прочие неща, които всеки един нормален човек би го посъветвал, най-малкото от гледна точка на неговата сигурност; да не говорим, че е лошо човек да си служи с човеконенавистнически идеи. Друго - говоря му, че вместо да пише безплатно за Фейсбук, като толкова му се пише, да пише за мен, че да излезнем поне малко от бедността с малко повече съдържание, но той не иска... Трето - говоря му, че вместо да препива и да дебелее, по-добре да ограничи алкохола, да спортува повече, да брои калориите, че да поживее по-дълго, защото ДЕБЕЛ СТОЛЕТНИК НЯМА. Четвърто - убеждавам го, че има много хора, които работят заедно цели семейства и прогресират. Показвам и убедителни примери. Всичко това, обаче, за някои е равносилно на "Вие се мразите." Ако той го е казал, особено, когато е пил, хората не са виновни, че са го питали, НО ако не е, значи че няма какво добро да си мисля за тези и няма какво хубаво да им пожелая!)
 Та така - най-лошата Нова година в живота ми - 2019 година!

765
EARN MONEY / "Your account XXX has been hacked! Urgent action required"
« on: January 01, 2019, 04:39:25 PM »

"Hello!
I have very bad news for you. I have hacked your operating system and got full access to your account XXX.
It is useless to change your password, my malware intercepts it every time.
Look at the "From" field. I have sent this e-mail from XXX!
How I did it? It was negligent of you to keep old software on your device. It has multiple vulnerabilities. I hacked it and placed my malicious code on it. After that, my trojan was installed on the operating system of your device.
I made a full dump of your disk (I have all your address book, history of viewing sites, all files, phone numbers and addresses of all your contacts).
At first, I wanted to lock your device and ask for a small amount of money to unlock. But I looked at the sites that you regularly visit, and came to the big delight of your favorite resources.
I am talking about sites for adults.
I want to say - you are a big pervert. Your fantasy is shifted far away from the normal course. You have a very wild imagination!
After that, an idea came to my mind.
I made screenshots of the intimate websites where you have fun (you know what it is about, right?). Then, I took several pictures of your joys using the camera of your device and joined all together. It turned out beautifully, do not doubt.
I strongly believe that you would not like to show these pictures to your relatives, friends or colleagues.
I think, $500 is a very small amount for my silence. Besides, I spent a lot of time on you!
I accept money only in Bitcoins.
My Bitcoin wallet: 14gC9qX9PuitKB4nGNKa8mAxzBaC4UMdSq
(case sensitive, copy and paste it)
If you do not know how to replenish a Bitcoin wallet, just type "how to send money to BTC wallet" in any search engine. It's easier than sending money to a credit card!
You have a little more than two days for payment (exactly 50 hours).
Do not worry, the timer will start at the moment when you open this letter. Yes, yes... it has already started!
As soon as the payment is received, my virus and dirty photos will self-destruct automatically.
If I do not receive the specified amount from you, then your device will be blocked, and all your contacts will receive photos with your "joys".
I want you to be prudent.
do not try to find and destroy my virus! (all your data is already uploaded to a remote server);
do not try to contact me (this is not feasible, I sent you an email from your account);
various security services will not help you; formatting a disk or destroying a device will not help either, since your data is already on a remote server.
P.S. I guarantee you that I will not disturb you again after the payment, as you are not my single victim.
From now on, I advise you to use a good antivirus and update your software regularly.
Don't be mad at me, everyone has their own job to do.
Good luck!"

Your ad here just for $1 per day!

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.