☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

Your ads here ($2/day)!

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - MSL

1006
Animals / Swimming turtles video
« on: December 01, 2018, 04:02:21 AM »

A short video of swimming turtles


  A lot of lovely, small swimming turtles. A short video:

1007
Other languages / rjyghcy
« on: December 01, 2018, 03:45:44 AM »
 Да упражним и в този цвят ето това аа-джей-уай-джий-ейч-сий-уай: rjyghcy. :)

1008
Other topics / 프리팟마사지
« on: December 01, 2018, 03:40:14 AM »

프리팟마사지


What's 프리팟마사지?

1009
Other topics / Re: Which country produces the most bananas?
« on: December 01, 2018, 03:39:32 AM »

Which country produces the most bananas?


The answer of the previous question is that the biggest city over there is Urumqi/Ürümqi (乌鲁木齐). And the next question is: which country produces the most bananas?

 According to this Wikipedia's page, the most bananas are produced in India.

1010
Other topics / Re: Little, pretty, clever and nice Asian girl
« on: December 01, 2018, 03:31:06 AM »
A little, pretty, clever and nice Asian girl in China. Her English name is Kelly and her Chinese name is Li Zi.: . She is very gifted.
Another photo of her. Here she is "rabbit style": . :)
And a video of this person -- she is singing a short English song: "I say "Hello!", you say "Hi!". I say "Good bye!", you say "Bye!""  :)

1011
Other languages / Re: Тема за бизнес
« on: December 01, 2018, 02:44:13 AM »
 Да, да. Много хубав пример. Наистина от улица до улица (от място на улица до място на улица) има съществени разлики (да ги наречем демографски).
 Ако ви е интересен пример от живия живот тук - една и съща фирма, с една и съща храна, декорация, униформи, цени си направи първо ресторантче на място, където имаше основно тийнейджъри (13-19) и младежи (19-30 годишни) - магазини, кино, мол, супермаркет, ресторанти наоколо - всичко това привлича по-младите. Това ресторантче беше с интересни японски кюфтенца, различни аромати, та направо готвачите не можеха да си поемат въздух - винаги опашки в делник или в празник - неминуемо. Аз също им бях клиент един път, да опитам. След около година време примерно направиха второто ресторантче, почти копие на първото бе отворено на ново място - да, ама на новото място нямаше толкова от младите - повечето са стари хора, родители с малки деца, работници, а наоколо 90% е площад, по първите етажи на сградите има фризьорски салон, магазини за хранителни стоки, тук-таме някое кафе (кафене) - съвсем различна обстановка, демография, макар и само на около 15 минути пеш от първото място. Не само нямаха опашки този път, ами и рядко се виждаше въобще някой клиент да имат. Най-много бях видял 3-ма клиента по едно и също време. След кратък период от време затвориха. Виждате ли какво нещо е? Един и същи град и то дори не много далеко от първото място, същата фирма, същата храна, същата декорация, ама... После на тяхно място дойдоха едни други, с традиционна храна (от друга провинция, но традиционна). Е, при тях имаше умерено количество клиентела и засега дори се разрастнаха с около 2-3 масички (почнаха с 2, сега са с 4 или 5) и си карат бизнеса. Та фактори, фактори и пак фактори, както казваш.  :) Има материал за размисъл и учене.

1012
Other languages / Re: Тема за бъдещето
« on: December 01, 2018, 02:31:37 AM »
 И то не само в България. Виждал съм понякога разни шовинисти или просто неосведомени от други държави, които в никакъв случай не могат да си представят, че са от една и съща раса с някой малко по-тъмен. Имат си някакви собствени (и, разбира се, ненаучни) понятия за раса. Кой колкото е учил...

1013
Social network | SEO - Social network / Good concert in a park (video)
« on: December 01, 2018, 01:35:44 AM »
 A video of the same concert:

1014
Social network | SEO - Social network / It's good to help each other
« on: December 01, 2018, 12:33:38 AM »

It's good to help each other


 It's good to help each other. A short video showing how Chinese men help each other:

1015
Animals / Turtles with painted bodies (video)
« on: December 01, 2018, 12:20:36 AM »
 And a video of the same turtles with painted bodies:

1016
Quote
А това са СТОТИЦИ ХИЛЯДИ документи. Измежду тях как пък 1 няма за извънземни?

1. Защо считаш, че т.нар. изтичане на секретна информация не е контролирано изтичане на информация, за да се успокоява напрежението?

2. Зная колко хората обичат да четат. А особено СТОТИЦИ ХИЛЯДИ документи с ЛОШО качество (аз се опитах да чета, не за друго, та лошото качество ми избоде очите и се отказах на 3-тата страница). В тази връзка е и въпросът ми, кой доказано ги е чел тези СТОТИЦИ ХИЛЯДИ документи (успял е да ги прочете, защото аз не успях, а аз обичам да чета), на което базираш въпроса си "Измежду тях как пък 1 няма за извънземни?"
1. Добър въпрос. Нека помисля:
 1. 1. Ами мисля, че това, което изтича по-скоро нагнетява напрежението, а не успокоява напрежението. Нещата, които изтичат са толкова гнусни, че дори може да подсилят и досега-съществуващи конфликти и напрежения.
 1. 2. Изтичането не е едно и две, а масово, в огромни количества (стотици хиляди документи). Трудно е да се приеме за "контролирано изтичане" (още повече, че не е само по една тема - например не са само за войната в Ирак или само за Саудитска Арабия).
 1. 3. Сноудън, Асандж и други от техния сорт, които имат голям принос за изтичанията при това положение биха се оказали съучастници (актьори), което трудно се връзва с фактите, защото от една страна много искат да ги съдят от единия лагер, а от друга им дават убежища от другия лагер.
 1. 4. Теорията, че като пуснеш един проблем, отклоняваш вниманието от друг проблем е работеща, НО ДОНЯКЪДЕ. Замисли се, че това само подсилва неприязънта. Примерно ти си мъж, който мрази жена си, защото му е изневерила преди малко с колега. И, за да ти отклони вниманието, жена ти "контролирано изпуска информация", че освен, че ти е изневерила с колегата, то ти е изневерила и с брат ти + че през последните няколко години е заразоносител на нещо венерическо, но не ти е казала. ;D Айде, сега, кажи ми дали напрежението ти няма да се нагнети малко повече, отколкото ако беше "Аз само спах с колегата и нищо повече."  ;D
 Хайде да го погледнем на по-високо равнище - тези, които мразят правителство (някое правителство, няма значение какво), защото примерно са недоволни от това, че се вдигат цените, дали ще забравят за скъпотията, ако се окаже, че "контролирано изтече" информация, че правителството им е дало безплатно нещо на друга държава и, че даже е взело навътрящ голям заем? Това може да доведе до бунтове, до сваляне на правителството, нали?
 1. 5. Ако целта наистина е да се отвлече внимание от някакви голями земни проблеми, то най-силното отвличане щеше да е с информация за извънземни! Сигурен съм, че ако има нещо такова, то ще е отвличащо поне за 80% от населението на Земята, защото най-малкото ще е нещо, което става за първи път в историята. А и не само учените и уфофилите (+ уфофобите), но и всякакви религиозни фанатици (които вярват, че Всевишният е създал само човекът и няма извънземни), много ще се вторачат в тази информация, болни ще се надяват на лечение от извънземните, авантюристи ще искат да пътуват в "Извънземия" :)... Така че, наистина няма логика точно това, най-работещото, да се крие и да ти пускат разни "скучни" неща като това, че Саудитска Арабия искала да удари военно Иран.
 2. Защото мисля, че тези, за които са на роден език по-лесно ще ги прочетат + че са дигитализирани достатъчно, за да може по ключови думи да се намира информация на ниво "Ctrl + F". Не им разбирам от детайлите, но математически погледнато - от толкова много "дешифрирана" информация НА РАЗЛИЧНИ ТЕМИ - от български политици, до Афганистанска война, вероятността на поне едничък документ с извънземни да се попадне не е малка, ако го имаше. А и през цялото време има хора, което хоби (а и задължение) им е да се ровят. Ти нали си по идеята, че военните искат всичко и искат преимущество/надмощие? Е защо сред тях, както и сред разузнаванията, да няма дори назначени хора (плюс цивилните любители по света), които да четат документите (поне като заглавия и теми) и ако попаднат на нещо толкова гръмко като извънземни, да не го съобщят?
 След досатъчно огромно количество вече разчетени документи, при положение, че по какви ли не теми намират информация, но не и по извънземни (+ данните от други проучвания - научни, военни разсекретени и пр., които еднозначно показват ЛИПСА на всякаква извънземност) да упорстваме и да си викаме "Има, ама е много добре скрито, не ни казват!" си е доста конспиративно и религиозно  - със същата сила може да се твърди, че има открити дяволи и ангели, ама не ни казват, а от изтеклите документи няма нито един изтекъл за ангелите и дяволите. Така човек само се залъгва и подкрепя "желаното за възможно". Преди време на хората им се искаше да има и марсианци и лунинци, ама ето - оказа се, че и Луна, и Марс са ненаселени. Стана ли ни нещо от това? Не. Дори и да се окаже, че цялата Вселена е ненаселена, ами няма проблем реално. Досега сме минали без извънземни, ако не се самоунищожим, и занапред прекрасно ще си караме пак без тях. Прекалената замечтаност и небазирана на нищо (нищо открито досега по никакви канали, след толкова много години) вяра, че "има, ама ги крият" не ни помага. Идеалното е да се знае истината, а истината се знае само с фактическата обосновка. Останалото са вероятности и за мен вероятността "няма какво да се крие за извънземните в момента" е много по-голяма от "няма данни отникъде да има извънземни, ама те някакси имат и ги крият". Последното можеше да е валидно, ако имаше само 1 правителство и само 1 армия. Но при толкова конкурентни държави по света, считай че такова голямо нещо не може да остане покрито задълго. Шпиони, лийковачи, разузнавачи, разследващи журналисти... има доста начини да излиза скритото (и то излиза), но никога досега не излезна и 1 сигурно нещо за извънземни. По чиста логика (индукция) се прави необходимо заключение, че няма какво да излезне, затова и излиза всичко останало, но не и това.

1017
@ MSL

Обяснявах разликата между посоченото от теб SETI и проект. Не разбрах в каква връзка ми правиш уточненията по проектите, че са закрити? В смисъл, ясно ми е, че съм посочила закрити такива, но това няма значение, тъй като целта ми беше да откроя разлики, а не да посочвам каквото и да било друго.

Ако толкова искаш съвременни проекти, в гугъл се намират, като поне аз търся такива от по-миролюбиви източници. Например на астрономи от института "Макс Планк" - Германия, разработващи система за търсене на извънземен живот (базирано на дължините на вълните на светлината, които се излъчват от н-броя микроорганизми). Също и на НАСА, която има доста такива и може би поне за мен най-интересното си остава за сега правеният в Корнелския университет робот, чиято цел е да търси живот на Ганимед. И т.н.
Исках да кажа, че едно време със сигурност са потрошили маса пари за търсене на извънземни и за проверка какви са тези НЛО-та, но след като толкова години всичко показва, че повечето констатирани случаи са: луди, природни феномени, секретни самолети, балони, грешки... то ми се струва, че ентусиазмът (поне при по-просветените) може да е охладнял да наливат пари в такива неща, които досега дават 0 резултат (т. е. не мисля, че има голяма вероятност тайните военни разработки в днешно време да се занимават с извънземни, а не с много по-практични земни въпроси като геополитическо надмощие, гарантирана отбрана, нови конвенционални оръжия, психологически изследвания...) За това ставаше дума - че се приписват на военните някакви конспирации, а в същото време каквато и информация да изтече, каквито и постижения да се разсекретят се вижда, че през ЦЯЛАТА ЧОВЕШКА ИСТОРИЯ няма нищо военно, което да е извънземно - от най-доброто до най-мерзкото все е свързано с напълно земни неща.
 А за проектите за търсене на живот, които са открити и невоенни (ако въобще допуснем, че има някакви останали военни, за което говорим и мисля, че се надценява) си ги има и досега.

1018
Other languages / Re: Извънземните
« on: November 30, 2018, 06:04:50 PM »

Quote
Аз пък друго не разбирам. Защо всички са така обхванати от холивудската представа за извънземни, че не могат и не могат да се оттласнат от нея и да започнат да мислят в друга посока, която е реалистична (защото филмите за извънземни не бих определила като критерий за друго, освен за богато въображение).

 Всъщност аз съм сигурен, че разбираш - ами просто, защото повечето хора (факт е), не са учени, а са неуки или на нивата начално, основно и средно образование. Дори сред завършилите колежи и университети има такива, чиито специалности са много далече от екзобиология, философия и др. дисциплини, които помагат да се мисли "Какви форми на живот БИ МОГЛО да има?", та затова и си вярват на "каквото дават по телевизията". :) А не е сложно и даже средно-интелигентно дете може да разбере концепциите, ако му дадеш пример с еволюционните дървета - как от един и същ прародител (примерно риба/риби) може да се появят различни неща - и земноводни, и влечуги, и птици, и бозайници, и... какво ли не друго (в потенция), или просто рибата да си остане риба, да си еволюира само като риба/риби.

Quote
Пак напомням, че в космоса има полезни изкопаеми. Кое кара теб или който и да е, да си мисли, че някой ще разкрие търсенето на подобни ресурси и ще си спечели конкуренция в този процес?

ТОЧНО ТОВА ВЧЕРА СЕ КАНИХ ДА ПИША И ЗАБРАВИХ. И си легнах с мисълта, че "имаше една тема, по която не писах, ама каква беше?" Склерозираме бавно?  ;D (По аналогия с "Остаряваме бавно" - песничката и стихотворението, ако се сещат някои от по-големите каки и батковци. Иначе то си е малко "евъргрийн", та сигурно и по-малките го знаят.)
 Та много, ама много исках да напиша и сега ще напиша! И искам да кажеш какво мислиш:
 Чел съм, че на тази хипотеза (а тя не е далече от ума) отговорът на хора, които по-разбират (ама не знам доколко) е, че дори и да има някакви полезни изкопаеми, то транспортът е толкова скъп, че няма да е рентабилно да се носят до Земята. Демек, съвремменното ниво на технологиите не позволява да се извлича полза от тези неща. Аз мисля, че то завиви какво ще е полезното изкопаемо - сигурно никак няма да е рентабилно да изхарчиш 1 милион долара за 1000 тона нефт (то въобще дали може в днешно време и 1 тон да се прекара примерно на такива огромни разстояния, които се измерват с половин година натам и още половин обратно)? Ако това обаче е нещо много по-ценно (да речем по-ценно от диамантите; има и такива ценности в днешно време), то пък може и да е рентабилно?
 Значи дотук имаме 3 "ако"-та:
 а) Ако има някакви не просто полезни изкопаеми, а "свръхполезни изкопаеми". :)
 б) Ако има възможност за рентабилно добиване и транспорт (защото да не забравяме, че всичко трябва да се върши от марсоходи, роботи... още няма човек стъпвал на Марс. Да не говорим за по-далечни планети.)
 в) Ако наистина преценят, че за тях (например само за Русия или само за САЩ) ще е по-изгодно сами да си ги добиват и пренасят, отколкото да обявят откритието си и да се кооперират с другите. (Понякога кооперирането е по-печеливш избор, отколкото самостоятелната работа).
 Та, нещата не са никак еднозначни и са по-скоро икономическо-технически проблем, за който нямаме познанията, за да отсъдим дали това е възможно. А и аз съм 100% убеден, че ако почне някакъв такъв "импорт" (внос) на свръхполезни изкопаеми (например САЩ си пращат редовно кораби до Марс и обратно, то няма никакъв начин по-развитите космически и/или астрономически държави да не забележат "трафика".  ;D То сега някакво "камъче" (астероид) наближи Земята и отвсякъде "гръмва" информация, че видиш ли нещо се приближило "само" на 44 000 километра от планетата ни, а ти ми говориш за цели "карго пратки" и апарати с изкуствен произход. Това сигурно и някой любител с по-добър домашен телескоп ще го забележи, ако има късмет.)
 Както виждаме, много "ако"-та има, та нещата са много условни. Въпреки това, даже и да приемем, че това се случи - ами какво толкова? Полезни изкопаеми, нищо толкова невероятно, но не става въпрос за извънземни.

 За биологичното оръжие - че то и сега си имат "тонове" биологично оръжие със земен произход. За какво им е да намират "поредното", че и да си го носят вкъщи?! То това е нещо като ядреното оръжие - много го имат, но не го ползват, защото знаят, че после и те няма да оцелеят. Даже още по-зле, защото при радиация може някои и да се покрие, но тръгне ли епидемия, стане ли пандемия, това ще стигне и до твоите земи, а даже и да имаш ваксини, пак не си защитен. Затова и мисля, че няма толкова луди, нито толкова интерес някой да търси биологическо оръжие в Космоса, при положение, че то и сега изобилства на много места по света. (А и, пак казвам, има много по-безопасни и по-ефективно от него оръжия. Това не е подходящо нито тактически, нито стратегически.) Аз съм против войните, но в същото време чел съм и още чета (1-2% от времето си за четене по въпросите на геополитика, военно дело, военна история, нови конвенционални оръжия), та имам представа от военно мислене. А и да нямам/нямаме, ти само погледни историята на човечеството - кой си е позволявал масова употреба на биологично оръжие досега?! Даже по време на най-големи напрежения и кризи всеки се пъчи с конвенционални и максимум радиологични оръжия, в краен случай някой се заиграва и с "ядрената карта", но химическите и биологическите оръжия са хем "табу", хем и "демоде". Днешните развития както виждаме от новините са насочени към комуникационните оръжия, междуконтинентални ракети и много други полезни неща по време на истинска война, а не такива опасни (а и нискоефективни на фона на останалите) неща като биологично оръжие (което пак казвам - и сега си го имат достатъчно, но няма използване). Забележи, че дори най-най-най-възможно безскрупулните военни - тези на Ислямска държава не ползват такива неща (защото знаят, че и те може да пострадат, най-малкото).
 Надмощие? Ами те руснаците редовно го демонстрират как става - например с извадени от строя комуникации на противника. Ето ти просто надмощие, без никакви "биологии" или "химии". :) Американците и те го показват сравнително-успешно - с икономическите си санкции. Пак сравнително-добро надмощие.
 По темата за "Откриваме извънземни, но си ги пазим само за себе си." Тук пак е условно - кой е казал, че извънземните ще се съгласят с "Шт! Няма да се обаждате на другите, защото ние сме ревниви! Само с нас ще си говорите!"? :) Ами те може пък да искат да си говорят с всички останали (или да похапнат от всички останали. Една от теориите, която мисля за възможна, е че защо пък да няма извънземни, ако въобще има, такива за които ние ще сме просто вкусна храна. Как повечето от нас ядат животни? Ами и за тях може да сме само вкуснотийки. И, ако могат, ще ни ядат. Затова и има някои, дори учени, които предлагат да не се обаждаме много-много, защото ако е вярно, че сме от "младите цивилизации", а онези са се развили много повече научно-военно, но не морално, то като нищо може да се окажем в позицията "Конкистадорите-индианците" - да бъдем поробвани, избивани, заразявани... )
 Военните са фактор, понякога силен и незаобиколим. Имат различна власт в различните държави. Обаче в днешно време, и при трите най-силни - Русия, САЩ и Китай, нямаме военна хунта, военните са си част от силата, но не единствената сила в държавата, та едва ли, ако се открие нещо толкова важно, само военните ще имат думата. Във всяка държава има няколко сили, с различни баланси - ако не е хунта, то влияние имат президенти, министри (не само военният министър), министър-председатели, различни икономически играчи (лобита), опозиционни партии, олигарси, религиозни лидери... Представи си поне 10 водещи фактора/сили. От тях военните дори и 60% да съставляват, няма как останат незаобиколени останалите. А и да не забравяме, че самото "военни" също се състои от хора, а има ли хора, има и мнения, различни, невинаги съвпадащи си. Там също може да има "гълъби" и "ястреби". Та представата на външен човек, че всичко в дадена страна е като добре-смазана машина и е по мед и масло е идеалистична, идеализиран модел на държавност и армия. Ясно е, че хората от които зависи какво ще стане в една държава понякога са само няколко, но (сигурно с изключение на абсолютните монархии) винаги има няколко човека (поне), които (по принцип) няма да са на едно и също мнение, а и не е задължително да постигат компромис. Затова и смятам, че идеята "Да засекретим всичко, което открием на извънземните" е само една от възможностите, която на всичко отгоре е ТРУДНО-осъществима, защото:
 а) има си шпиони и разузнавачи, лийквачи и всякакви други начини за информиране. Такова голямо откритие трудно ще се скрие, дори и да планува някой да го крие.
 б) извънземната страна може да не иска да се крие.
 в) няма данни, че надделяват силите, които искат да крият това.
 д) от досега разкритите големи тайни по света нищо няма за извънземни.

1019
Other languages / Re: Извънземните
« on: November 30, 2018, 04:47:42 PM »
 Те някои (дечица, младежи, възрастни наивници, психичноболни...) дори на неща от научната фантастика се връзват и си вярват, че "щом е написано, значи има реална основа". ;D
 Отговарям на порцийки, че чета поединично и върша още "100" други неща. :)

1020
Other languages / Re: Извънземните
« on: November 30, 2018, 04:45:01 PM »
 Огромни благодарности за това, че не влизате в конкретни имена! Мен много не ме бърка, но е неприятно да си види някой името и да дойде тук да се обяснява, да заплашва със съдилища и пр. Иначе, да поясня, че форумът се хоства извън България, както и че собствеността му също е небългарска, та може да се приеме като относително "свободна трибуна", но нали си представяте ситуацията: "Прочетох си името и влизам да кажа, че не съм луд! Вие сте луди, защото не вярвате в нещо толкова очевидно като рептилоидите, рептилите и майна им на всичката рептилиада! Сега ще изтриете веднага обидите, защото утре ще ви съдя!" И после ще трябва да му се обясняват елементарни неща като това, че "Едно е да съдиш, а друго е да осъдиш.", че законите, които си въобразява не винаги са такива (примерно хора, които редовно не разбират какво е "лични данни"), че има свобода на словото, че действаме като медия - всеки има право на отговор и обосновка, че, в крайна сметка, никой не иска проблеми от този характер (да обидим някой и той/тя да дойде да се разпищоли тук), защото и без това си имаме достатъчно.
 Та, още веднъж да благодаря за съобразителността! :)

Your ad here just for $1 per day!

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.