☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

Your ads here ($2/day)!

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - MSL

976
 Не знам дали във връзка с въпросните или по чиста случайност, но се изненадах от следното. На Новогодишното ми пожелание: "Честита Нова година с най-добри пожелания на всички, които са истински хора в моите контакти тук (това не се отнася до неграмотните, агресивни, подмолни, груби, човеконенавистнически и други елементи!)" получих това:

Христо Тончев: Хубаво пожелание, но доста задължаващо. В средния курс имах класна ръководителка, преподаваше ни математика. От нея съм запомнил следното: "Човекът е обикновена дроб. Числителят се определя от оценката на хората за него, а знаменателя представлява цифровия израз на неговата самооценка." С други думи за тези в математиката не плуват като във собствени води ще поясня, че колкото и високо да оценяваш своето Его, всъщност може да си незабележим като индивид/ интелект/човек. Хубаво е човек периодично да подлага на scan своите качества в г.ч. възпитание, коректност, толерантност, интелигентност, професионализъм и т.н. Общо взето IQ на индивида е променлива величина и това в каква посока ще клони неговата абсолютна стойност зависи само и единствено от човека. Мирна, плодородна да е новата 2019 за всички българи избрали да живеят и се реализират в Родината или места с други географски координати! Бог да ги пази и нека не забравят своя род и език!

 Отговорих: Хубаво е, но като магистър философ аз виждам следните проблеми: 1) Лицемерието. Не е нормално пред теб да пише някой колко много те уважава и те мисли, а после да пише, че нямаш "човешки възможности" и да го подкрепят с това, че си "пълен нещастник". Лицемерие, противоречие, нелогичност и обосновани съмнения, че се прави с користна цел. 2) Неспособността за логически съждения. От това, че съветвам баща ми да не препива, да намали калориите, да живее здравословно, да НЕ пише против малцинства и да не борави с хитлеризми, за да не влезне в затвора, ненормалници стигнали до извода, че "Вие се мразите с баща си." Никакво понятие нямат от градивна критика. Виж, ако той в някой от запоите е казал, че ме мрази - може, но аз не го мразя. 3) Възпитание? Най-доброто възпитание е АДЕКВАТНОСТТА - човек да е адекватен и, когато го обиждат без причина; когато го клеветят ДА СЕ БРАНИ, а не да бъде червей. Коректност? Само дотолкова, доколкото са коректни с теб. Иначе ставаш глупак. Толерантност? ИМЕННО! ОТВРАЩАВА МЕ цялото това анти-еврейство, анти-циганизъм и анти-турцизъм! Аз съм възпитаван в идеали на интернационализъм и ЧОВЕКОЛЮБИЕ, не мога да мразя нещо, защото не е от тоя или оня етнос! В същото време виждам, че единственото спасение на посредствеността е в ура-патриотизма! Той български не може да пише правилно и допуска елементарни грешки в думи като "живот", но голям патриот и родолюбец! Интелигентност? Най-малкото не трябва да се вярва на всичко - срамота е хора да цитират ДОКАЗАНИ ФАЛШИФИКАТИ "Протоколи на Ционските мъдреци", като само с 1 клик може да се види поне в Уикипедия, че това е скалъпена антиеврейска гнус: https://bg.wikipedia.org/wiki/Протоколи_на_Ционските_мъдреци. Интелигентният човек НЕ кълве на всяка екзотична теория. А най-нискоинтелигентното нещо, което прочетох беше,че ЦИГАНИТЕ (които са индоевропейци) били роднини с ЕВРЕИТЕ (които са семити)! Това да бъркаш индоевропейци със семити, колко трябва да си необразован? Професионализъм? Да. Затова и имам доблестта да говоря САМО ИСТИНАТА и всеки, който ме пита ще му кажа всичко честно: как майка ми почина, как съм спал на улицата в студовете, как съм бил малтретиран, заплашван, как синове на тази и онази са ме обиждали ПРОСТО ЗАЩОТО МЕ ИМА и всичко! Питайте, всичко ще отговоря, защото СЪМ ФИЛОСОФ И КАЗВАМ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ!!!

977

Сигурно най-лошата Нова година в живота ми досега


  За първи път имам много лоша Нова година. Толкова лоша, че дори не съм усетил кога е настъпило 00:01 часа. По това време съм пращал снимки на лотарийни билети от обща игра с която се навихме да участваме 2-ма бедни български граждани и 1 беден виетнамски гражданин (те пратиха по 100 юана и аз добавих 100 от мен си), защото първо ги снимах така: , ама в крайчето се отрязали 2 фишчета на снимката, та един от тези хора рече, че трябвало пак снимка. Съгласих се, че е редно да се прати снимка, която показва и останалите две. Хайде пак нареждам фишовете на кревата, пак снимам, пак качвам снимка - ето тази - - ама този път пък била недостатъчно ясна. Ядосах се и ги изснимах всичките фишове (31 снимки), та посрещнал съм Новата година пращайки снимки на лотарийни фишове! Казах им, че повече няма да играя с тях и за толкова много пари, защото занимавката си е голяма и ставаш "фотограф" на вятъра. Днес даже на практика показах колко е по-удобно човек да играе с по-малко, но сам - поне само с една снимчица, за спомен, може да мине (а може и въобще да не снима). Ето я: . Тъжното (но не и изненадващо) е, че от всичко това само около 100 юана се върнаха обратно (тези дни ще видя точно, когато получавам печалбите в някой тото-пункт, защото в момента ми е много депресирано и просто ги прегледах набързо и със сигурност повече от 4-ки няма). Не можем да спечелим от лотарията. :( А аз вече с месеци не мога да си намеря подходяща работа и съвсем съм "затегнал колана" само с почасово преподаване, та продължавам да търся! Дори вчера - вместо да посрещам Новата година, аз търсех през по-голямата част от времето работа. При един, който вече съм го споменавал, нещата са по старому - лятото ме разкара напразно до техния град, отлага 2 пъти, накрая аз продължих срока в моя си град. После той се сети да ме търси, но аз обясних, че не мога да зарязвам работодателите си тук по средата, не е коректно. Да, ама той искал учители и ще си намерел други. Ами ще си намери други, защото заради неговата безотговорност (и моята отговорност) не се получиха нещата с нашето сътрудничество. (В случая отговорността ми се оказа неоценена, защото ме уволниха след над 10 години преподаване в една и съща детска градина, точно сега, когато собствеността се смени - нови шефове, нови порядки, нови разбирания. Доколкото видях от снимките им, сега ползват млади, недипломирани студенти, които не са на моя опит, но... да се оправят.) Та, по случай Новата година, човекът ми обяснява, че трябвало да го разбера, че не можел да не наеме други учители (от гузност ли, за оправдание ли, от глупост ли - не знам, аз просто му казах, че започвам да търся работа на ново място за новия срок и да го има предвид; не съм го карал да си гони учителите заради мен или нещо такова. Просто уведомявам преди сроковете, а не пак да ме търси СЛЕД това и да разчита, че ще съм некоректен към работодателите си.)
 Също, предновогодишно търсих едни други, в моя град, които обещаха, че ще питат началника си дали ще бъде нормален и няма да иска да му работя повече време за едни и същи пари. Точно на Нова година се разделих и с тези: пратих им пълна биография (преди това съм им давал демо-урок, 2 почасови урока, снимки от преподаването ми от 2004 до 2018). В тази биография имаше всичко - как съм писал по вестници, как съм имал собствен вестник, собствено ТВ-предаване, няколко филма (все пак, който ме познава, знае кой съм и колко много опит съм имал) и накрая те: "just got time to see the message. We all appreciate you rich experience in teaching.the thing is in our training center,we need to ensure that kids can remember everything they learned here,this is different from a kindergarten and VIP private class teaching.so we must make sure teachers who are in charge of a class can spare sometime to help kids review before the class and after class,which means in a training center,teaching is not just in class but also after and before class.which also mean teachers need to do some extra job to make sure every kids can do their best here.that is why we require teachers to come earlier before class "
НА КОЕТО ИМ ПИСАХ: "清楚的。就是要付钱少,工作多 (你们的加班是免费的。)。好吧。你们找这样的同意的外国老师。我不要浪费时间的。其他学校都是付钱的1个小时等于1节课。你们的是剥削的。我不要。拜拜了。" Превод: "ЯСНО. ПРОСТО ИСКАТЕ ДА ПЛАЩАТЕ МАЛКО, А ДА СЕ РАБОТИ МНОГО (БЕЗПЛАТНА РАБОТА ИЗВЪНРАБОТНО ВРЕМЕ). ДОБРЕ БЕ. ТЪРСЕТЕ СИ ЧУЖДЕСТРАНЕН УЧИТЕЛ, КОЙТО Е СЪГЛАСЕН ТАКА. АЗ НЕ ЩА ДА СИ ГУБЯ ВРЕМЕТО. ДРУГИТЕ УЧИЛИЩА ПЛАЩАТ 1 ЧАС = 1 УРОК. ВИЕ СТЕ ЕКСПЛОАТАТОРИ. НЕ ВИ ЩА. ЧАО ВИ."
" Бърз превод. Те се аргументират с това колко искали децата да знаят, да са обучени - демек да те карат да се чувстваш ВИНОВЕН/ВИНОВНА, че не щеш за без пари за децата да се раздаваш - да, НО на мен такива номера не ми минават - децата са си деца, заплатата и работата са си заплата и работа! Навсякъде се плаща за изработено време, а тук искат "в името на децата" да се работи за без пари. Ами не става така! Аз искам да съм преподавател със заплата, а не благотворително работещ, който за него няма, ама ще се раздава безплатно! Откъде накъде? Бедният човек трябва да не губи време и ресурс с благотворителност (аз и без това достатъчно пари харча за лотарията, която заделя пари за благотворителност, т. е. аз съм благотворител вече по този начин, не желая да бъда експлоатиран от частници по такъв глупав начин!) Точно по този въпрос (бедността и честността) имах скандал вчера тук с някой - без да влизам в детайли, стана караница, че било неправилно да се казва, че си беден и да си честен за себе си! Аз НЕ мисля така - бедният човек, който е честен, трябва да си казва, че е беден. В това няма нито лошо, нито унизително. Излизало, че искам хората да ме съжаляват. Ами да, искам съчувствие, разбиране (макар и да не вършат работа), НО чрез моята честност, аз се надявам просто да затрогна нечие добро сърце, което да ми помогне с начален капитал, за да стартирам успешен бизнес и да излезна от беднотията! Затова и си казвам какво мога, какъв ми е опитът, какво искам. Много е тъжно човек да бъде критикуван за това, че е честен и си признавал бедността, и че търсел възможности за развитие! :(
 Други проблеми - от претоварване (домашна работа, тежки чанти, спорт, работене пред компютъра дълго) един нерв на лявата ръка ми дава на късо. Предлагат операции, но аз не желая, защото през целия си живот само 1 път съм имал 2 операции от меланома (рак на кожата) и само в краен случай ходя по болници (не искам от 1 проблем да си навлека още - я да ме лепне някоя болест от други болни там, я да пострадам от лекарска грешка, я да попадна на недобросъвестни лекари!), та засега се самолекувам (с леки упражнения за нерва, повече витамини и спазване на правила за спане в по-правилна позиция, както и не се облягам на лакът повече на бюрото). Дано да се оправя без операция! Защото не обичам да страдам - ей-сега, ако има начин да затворя очи и да умра няма да съжалявам, но едно е да умреш леко и мирно, а друго е да страдаш с години!
 За капак, влизам в омразния ми Фейсбук, за да уважа хората, които са ми честитили Новата година, а и аз да честит на всички добри хора там. Веднага ме "бодна" информацията от баща ми, че го питали (онези същите, които бяха се опитали да ме обидят завоалирано, че съм нямал "човешки възможности") "ЗАЩО СЕ МРАЗИМ С БАЩА МИ?" Това прилича на софистичния трик от Древна Гърция, където софистите задавали объркващия въпрос "Ти спря ли да биеш баща си?" и искали да им се отговори с "да" или "не", поставяйки събеседника в безизходно положение, защото той може никога да не е бил баща си! И тук така "Защо се мразите със сина си?" Евтина провокация? Тъпотия, която не може да интерпретира елементарни спорове, които имам с него (споря с него, че не трябва да пише против малцинства, не трябва да харесва Хитлер и прочие неща, които всеки един нормален човек би го посъветвал, най-малкото от гледна точка на неговата сигурност; да не говорим, че е лошо човек да си служи с човеконенавистнически идеи. Друго - говоря му, че вместо да пише безплатно за Фейсбук, като толкова му се пише, да пише за мен, че да излезнем поне малко от бедността с малко повече съдържание, но той не иска... Трето - говоря му, че вместо да препива и да дебелее, по-добре да ограничи алкохола, да спортува повече, да брои калориите, че да поживее по-дълго, защото ДЕБЕЛ СТОЛЕТНИК НЯМА. Четвърто - убеждавам го, че има много хора, които работят заедно цели семейства и прогресират. Показвам и убедителни примери. Всичко това, обаче, за някои е равносилно на "Вие се мразите." Ако той го е казал, особено, когато е пил, хората не са виновни, че са го питали, НО ако не е, значи че няма какво добро да си мисля за тези и няма какво хубаво да им пожелая!)
 Та така - най-лошата Нова година в живота ми - 2019 година!

978
EARN MONEY / "Your account XXX has been hacked! Urgent action required"
« on: January 01, 2019, 04:39:25 PM »

"Hello!
I have very bad news for you. I have hacked your operating system and got full access to your account XXX.
It is useless to change your password, my malware intercepts it every time.
Look at the "From" field. I have sent this e-mail from XXX!
How I did it? It was negligent of you to keep old software on your device. It has multiple vulnerabilities. I hacked it and placed my malicious code on it. After that, my trojan was installed on the operating system of your device.
I made a full dump of your disk (I have all your address book, history of viewing sites, all files, phone numbers and addresses of all your contacts).
At first, I wanted to lock your device and ask for a small amount of money to unlock. But I looked at the sites that you regularly visit, and came to the big delight of your favorite resources.
I am talking about sites for adults.
I want to say - you are a big pervert. Your fantasy is shifted far away from the normal course. You have a very wild imagination!
After that, an idea came to my mind.
I made screenshots of the intimate websites where you have fun (you know what it is about, right?). Then, I took several pictures of your joys using the camera of your device and joined all together. It turned out beautifully, do not doubt.
I strongly believe that you would not like to show these pictures to your relatives, friends or colleagues.
I think, $500 is a very small amount for my silence. Besides, I spent a lot of time on you!
I accept money only in Bitcoins.
My Bitcoin wallet: 14gC9qX9PuitKB4nGNKa8mAxzBaC4UMdSq
(case sensitive, copy and paste it)
If you do not know how to replenish a Bitcoin wallet, just type "how to send money to BTC wallet" in any search engine. It's easier than sending money to a credit card!
You have a little more than two days for payment (exactly 50 hours).
Do not worry, the timer will start at the moment when you open this letter. Yes, yes... it has already started!
As soon as the payment is received, my virus and dirty photos will self-destruct automatically.
If I do not receive the specified amount from you, then your device will be blocked, and all your contacts will receive photos with your "joys".
I want you to be prudent.
do not try to find and destroy my virus! (all your data is already uploaded to a remote server);
do not try to contact me (this is not feasible, I sent you an email from your account);
various security services will not help you; formatting a disk or destroying a device will not help either, since your data is already on a remote server.
P.S. I guarantee you that I will not disturb you again after the payment, as you are not my single victim.
From now on, I advise you to use a good antivirus and update your software regularly.
Don't be mad at me, everyone has their own job to do.
Good luck!"

979
 197. Веско, личи си, че си мил и културен човек. Радвам се, че се радваш не само на подкрепата, но и на критиките, които ти отправяме! Аз лично по-често пиша, ако има нещо за критикуване, което е полезно. Нещата, които са за хвалба, по принцип, може и да се пропускат, защото хвалбата освен емоционална, няма някаква познавателна стойност, докато критиката е с доста познавателен заряд (ако е градивна, де).
И сега конкретно - "Склонен съм да приема интерпретацията на Дядо Ники, доколкото тя ни отвежда в едно по-общо, в смисъл на родово,  говорене по темата и  ни дава възможност за форумно разбиране.
Категоричното разпознаване на природното като субективно (в смисъла на произхождащо от субекта) принадлежи на Кант и е направено в Критика на чистия разум, където се забелязва, че природата изобщо не е нещо само по себе си, а в крайна сметка се отнася до единството на съществуването на явления според принципа на каузалността, като противопоставен на свободата."
   Съгласен съм и даже на времето във форум по зоология и етология, на който бях модератор, отстоявах подобна теза - Че природата е понятие за обозначаване на съвкупността от единични живи и неживи обекти + нас, субектите. "Природа" е понятие, което може да се каже, че е обобщение. От Ленин знаем, че общото не съществува отделно, независимо от единичните неща. Кант разсъждава по подобен начин. Така или иначе, обаче, тези единичности, които са сложени "под общия знаменател" (Природа/Природно) са си ОБЕКТИВНИ, ВЪНШНИ и САМОСТОЙНИ.


"която пък от своя страна най-вероятно прозитича от религиозни съображения и мотиви"

  Ето това е много важно да се усети. Религията в Западната философия има такъв отпечатък, който още тегне върху понятийността на философите, включително и на вас. Ярък пример е мисленето за "богоподобие", което може да твори "от нищо" и пр., което редовно се прокрадва в анализите тук-таме. А това са мисловни атавизми, дори може да си послужим с термина МЕМОВЕ. ("Мем" = единица културна информация, предаваща се по аналогия с "ген"). Ето защо
няма лошо да се мисли следвайки някакви схематичности, но е хубаво и да се НАДСТРОЙВА, КОРЕГИРА мисленето с оглед на съвременното състояние на нещата.
Идеалът на диалектическата критика е да се снемат нещата, т.е. да се запазва от тях само по-ценното, прогресивно и да се доразвива. Иначе се изпада в доктринерство.


"Именно от позициите на Абсолюта, Хегел в крайна сметка не може да получи разликата между Природа и Съществуващо (такова за каквото ни го представя в „Учението за Битието” и „Учението за Същността” от „Науката логика”)."

   А аз питам КОМУ Е НЕОБХОДИМО ТОВА? Тоест, ако се мисли всичко съществуващо като природа, строго-дефинирана на ЖИВА-НЕЖИВА и, примерно, с уговорки, на ПЪРВА/ВТОРА природа, нещо губи ли мисленето? Не. Дори печели, защото се освобождава от идоли (по Бейкън). Правя веднага аналогия с ТОПЛОРОДА. Много физици, вкл. и философи са си мислели, че това е особено вещество, пренасящо топлината; да но се оказало, че топлината е просто по-бързо движение на частиците. По този начин мисля, че СЪЩЕСТВУВАЩО и ПРИРОДА е едно и също нещо и трябва да се използват като синоними, просто защото обозначават едно и също.

"О-плътняването на съществуващото, конкретното съществуващо добива своята плът само формално и външно. В този смисъл и науката за пространството се мисли като чиста механика (геометрия). Математиката е природна наука."

   Едно време е можело и така да се мисли. Днес е ретроградност.

"Истинската работа във връзка с философия на природата е свързана с разкриването на спецификите в развитието на духовното, субектното, разумното, доколкото то е мислено през себесността си."
   Това е една добра насока, именно защото, точно в материалистическия дух на научно-философското, духовното се поражда от материалното, от природното. При един добър мироглед и метод (до което свеждат философията хора като Жданов /Димитър Денков много се беше стреснал и ядосал, че в курсова работа съм цитирал Жданов :) /) + едно владеене на поне средно ниво на достиженията на генетика, сравнителна анатомия, сравнителна психология и някои други може да се постигат забележителни резултати.

"Т.е. изкуството, производството, науката, природното са свързани със себесността (собствеността) на разумното, субектното."
  Забележи само как "природното" стои не на място! Изкуство, производство, наука - ДОБРЕ, все производни на човешката дейност и ХОП... природното, което го е имало и преди човека и, което, дори днес не е напълно подвластно нему (земетръси, торнада, тайфуни и пр.)


"Dalai-tatar, благодаря, че намесваш „Философия с деца”, дейност в която вече 12 години трупам опит и изучавам. Темата за „природно и не-природно / природа и не-природа” е изключително предпочитана от децата (според авторската методика, с която работя, от децата се изисква сами да предлагат теми, по които да мислим заедно)."
 
 Ами аз съм почти-колега, доколкото основно преподавам в детски градини (китайски), но, за съжаление не философия, а чужди езици. Ако решите да правите някой проект за изследване и да включим транс-национални изследвание - дай насам, живот и здраве, ще се потрудим заедно, ще спретнем, както казва Каприев един "Виртуален институт, но реално произвеждащ, а не реален, но произвеждащ само виртуална наука." /И от това нищо не излезна. Предлагам, предлагам, но няма обратна връзка и желание... Просто едно от многото ми предложения за сътрудничество през годините, което е било неуспешно. Все някакви пречки има - или не искат, или нямат пари, или не разбират, че има на този свят и мита/митници, или не ми вярват дори... Лошо./

"Надявам се, някога да успея да направя публично достояние емперичните данни, които получавах до скоро почти сам, а от една година и от едни много талантливи и изключително отдадени колеги, каквито са спомената вече Цена Желязкова, Ева Добрева, Цветелина Калъчева и Стефан Андонов."

 Виждаш ли? Мислим еднакво. Точно това и аз предлагам като съдействие. После славата ще я делим по равно. :) Нали знаеш - то като не е пари, е неизчерпаемо :) По схемата - Ако аз имам две ябълки и ти дам една, после аз ще имам една ябълка и ти ще имаш една. Ама, ако аз имам една идея и ти я дам, после аз ще имам една идея и ти ще имаш една идея. :)
Извинявам се на теб и на останалите за емпиричното-прагматично, дори МАМОНИСТИЧНО ;) отклонение, но аз съм искрен човек (напоследък) и си казвам нещата направо (икономисва се време, нерви, енергия и пр. ресурс).


"Не мисля, че водещата идея в случая е за обективно и субективно."

В онзи пример не знам каква е била водещата идея на колежката, но аз разкрих в отговора на детето много находчиво раграничаване на въображаемост и реалност.


"Ето още един пример. Разглежда се златна халка на един от моите пръсти и се питаме дали е природа или не. Максим (1 клас) казва: „Златото в този пръстен е природа, а формата е направена от човек.”"

   Ами много добре е казал човекът! Ето точно по Марксистко-Енгелски  - природа и Втора природа! Евала! (Няма да е зле да отворим една темичка за такива по-интересни отговори, аз също имам наблюдения от над 5 години работа по детски градини в Китай - да речем бях настинал като работех на Север и кашлях и едни 3 годишни : "ХА! ЧУЖДЕНЦИТЕ И ТЕ КАШЛЯТ!!!")

"Когато казвах, че Слънцето не е природа, се имаше предвид една крайна и радикална гледна точка, т.е. такава, при която разумното, идеята не открива никаква себесност в Слънцето. Явно е, че с НАШЕТО Слънце това не е така. Най-малкото, защото има мсисъл, в който то е именно наше."
  Аз разбирам и ми хареса примерът, защото е именно нагледен и може да служи за свеждане до абсурд. Излиза, че преди хората да открият Антарктида (а тя се отрива сравнително късно) такава интересна природа там с пингвини не е била природа. С това и пари да ми дават - няма да се съглася (предполагам поне докато не се нахвърли някоя сума от 6-7 цифри , хехе!)...

"Освен това и благодарности към намесилите темата за „Магията”. Това е един много благодатен пример да се отработва отношението към природното през разликата Цел-Инструмент, Ценност-Употреба. Темата се родее с тази за „Науката”, но разбира се, в крайна сметка са от съвсем различен вид."

Не точно. Имат си преходни, свързващи звена като алхимията, примерно. /А иначе аз мисля, че магии не съществуват. Науката не е доказала да има такова нещо./

Ами мерси отново, че си "губиш времето" с нас и, особено с мене, доколкото аз съм най-радикално-отличаващия се с моя диалектическо-материалистически подход. Надявам се, че и на теб ти е поне полезно, ако не интересно комуникирането с различните гледни точки, както и самият ти заявяваш подобни мисли и/или чувства!
Поздрави, живи-здрави и до нови срещи!
 
 198. Здравей, приятелю!
  Aз съм по-скоро Ленинст, а не Марксист. (Говорейки във философски смисъл, т. е. относно моята философска ориентация, като професионален философ.) Ленинизмът е по-близко до реалността, а Марксизма има доста фатализъм и др. недостатъци.

"Повече тръпка откривам в определени аспекти на въпроси от рода примерно на: как мисленето мисли?"
  Това е тавтология. Просто подчертавам, за да не стават методологически грешки."И тъй като по някаква случайност имам представа от Хегел, е напълно постижимо за мен в рамките на седмица да направя такова изложение на Хегел, в което да покажа генезисът на почти всички твърдения на Vesselin - като деконцептуализация: един вид антисистематичност, която чрез фрагментирането на Хегеловата система образува страхотна словесно-понятийна някаквост."
   
 Да се опира човек на Хегел, а и на който и да е друг, с градивни, полезни, смислени резултати философ не е проблем. Проблем става, ако не ги надскочи, ако не ги преодолее с оглед на съвременното разбиране на нещата, опиращо се на практиката. Примерно аз много обичам Ленин, но не си служа с идеята му за топлорода, ако самият той е жив също няма да си служи с нея. /Това с топлорода може и да не е подходящ пример, защото бяхме спорили дали Ленин е вярвал в топлорода или не. Но принципът си остава - всеки философ, който може да се развива, би могъл ако живее по-дълго, в новите времена, да променя това-онова от системата си/от философията си./

"Това последното е типично и много разпространено в научните среди през 20 в., аз го наричам поведение на 'интелектуалния пролетариат': когато става дума за имидж и позиция изведнъж се забързват и реагират светкавично; когато става дума за собствената им практика - или нямат време поради други занимания, или са уморени и не им се говори за това."
   Просто имиджът е по-важен за човеците, отколкото практиката. Обаче, ако свържеш практиката с имиджа, веднага пак ще отреагират. Въпрос на асоциативност.
   Колкото до курса, като всеки курс, понякога в процеса на работа се появяват ЕПИФЕНОМЕНИ и само заради тях си струва да се посети.

(Следва...)

980
Food / Food from a sushi restaurant
« on: December 31, 2018, 02:41:41 AM »

Food from a sushi restaurant


  Many photos of different food (mostly sushi), from a sushi restaurant (in South China): , , , , , , .
 Pretty (well decorated), yummy, fragrant, tasty, but expensive...

981

And more cinema decorations

And two more cinema decorations: .

982

Aquaman decoration

Aquaman decoration in a Chinese cinema (in Chinese "Aquaman" is "海王“ or "水行侠"): .

983

Ant-Man decoration


  A new, Ant-Man decoration in a local cinema: . I like it. 8)
Another Ant-Man decoration: .

984

New white socks, new dark blue trousers and new brown sandals


 New white socks, new dark blue trousers and new brown sandals: . :)

985
Other topics / How to Draw Carrots
« on: December 31, 2018, 12:44:10 AM »

How to draw carrots

How to draw carrots in three steps: .

986
Internet / ...
« on: December 30, 2018, 03:09:26 AM »
Quote
Never watch this alone, please!
Why?
Because of you, silly.
...

987
Other topics / A pen with Iron Man
« on: December 30, 2018, 02:12:50 AM »

A pen with Iron Man


 A pen with Iron Man: . Very interesting! 8) :)

988
Other topics / How to Draw a Cow (How to Draw Cattle)
« on: December 30, 2018, 02:08:29 AM »

How to draw a cow

How to draw cattle

How to draw a cow (how to draw cattle) in three steps: .

989
Other topics / Two Young Females with Pretty Legs in the bus
« on: December 29, 2018, 04:17:10 PM »

Two Young Females with Pretty Legs in the bus

  Two young females with pretty legs in the bus: and

990
Drinks / Kingfebow wines
« on: December 29, 2018, 03:20:08 PM »

Kingfebow

  Two kinds of Kingfebow wine: .

Your ad here just for $1 per day!

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.