☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

Your ads here ($2/day)!

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - MSL

91
 След съобщенията за заразени кучета, вече имаме и новина (от САЩ) за тигър, в зоологическа градина, който бил заразен с коронавируса. Не са добри тези неща, не са...

92
Other languages / Re: Как е на китайски...
« on: April 06, 2020, 03:31:06 PM »
 По принцип изначалният смисъл на "спам" се отнася точно за имейлите, по-късно е разширен. Затова и този превод "Пу яо фа ла-дзи йоу-дзиен." (приблизително произношение) си е технически точен. :)
 А иначе, ако още един път бъдем оспамени, въпреки предупрежденията, според традициите на този омнилогичен форум, ще има бан (забрана) за по-натъшно участие. То се знае.
 Всяко нещо с мярка.

93
 Лека-полека сигурно ще свикнат. То вече в много сайтове дори не дават да се слагат линкове, защото са си напатили от спам. (А и безплатните реклами са рядкост в днешно време.) Важното е да има търпеливи хора (админи и модератори) да обясняват човешки как стоят нещата. То и аз искам да си линкна сайтовете във всички други сайтове по света (или поне в по-качествените), но не става така.

94
 Положението е такова, че само един да не спазва хигиената и мерките, а всички останали да спазват, пак може да пламнат цели градове, провинции, щати, държави... Виждаме как само от едно огнище (има и други теории, но дори и да са няколко, пак се броят на пръсти) може да се зарази целия свят! Особено с такъв бърз вирус като този нов коронавирус! А разни бавни правителства, като това в Швеция, което чак сега "обмисля обратен завой" спрямо коронавирусната пандемия (https://news.bg/world/shvetsiya-obmislya-obraten-zavoy-v-borbata-s-koronavirusa.html) още повече усложняват нещата! Въобще да не говорим за разни бедни държави, където даже не си знаят приблизително колко са заболелите (нямат и/или не правят досатъчно тестове)... Е, как да направим добра прогноза и да сме оптимисти? Няма как.

95
Health / A cheap, good e-book about natural weight loss
« on: April 05, 2020, 04:05:11 AM »
 A cheap, good e-book about the natural weight loss -- if you want, check more about it in this thread: How everyone can lose weight 100% naturally and 100% successfully. Thank you for your attention! :)

96

"How everyone can lose weight 100% naturally and 100% successfully"


  My new e-book is about weight loss: "How everyone can lose weight 100% naturally and 100% successfully". A link to it: https://www.amazon.com/dp/B086RHP18Y.

97
 Радвам се, но също така ми направи впечатление, че и трите Ви поста досега са с линкове, което си е спамене (спамлинкване). Всяко нещо нека бъде с мярка. Няма как във всеки пост да линкваме. В много сайтове даже и 1 линк не дават да се слага, тук са по-ларж нещата, но... до време. Хубаво е да си помагаме, аз лично давам рамо на Вашия нов бизнес, обаче нека с линковете/рекламите да спрем дотук! :)

98
Other languages / Re: Как е на китайски...
« on: April 05, 2020, 12:01:38 AM »
 Така е (този празник е нещо като "Китайска задушница", ако може да си направим тази аналогия). И, по-конкретно, днес е ден на траур, в почит на хората в Китай починали в борбата с коронавирусната болест. Няма филми по телевизията, няма лайфстрийми по Доуин, много сайтове и страници онлайн са в черно и сиво... Та така, тежки времена за Китай и за света. А "пролетна енергия" си е фолклор и поезия; пожелавам на хората да се "заредят" с търпение и да внимават много с хигиената!

99
其它信息 / Re: 哲学 (Geser Kurultaev的)
« on: April 04, 2020, 04:45:51 PM »
今天我可以给你们 words of wisdom (至理名言; 智慧之语; 智慧箴言) 关于未来的:怎么未来的时候不太伤心:我经常伤心了,因为我的期待。比如我们期待我们的女友(或男友)可以永远跟我们在一起,可是事实上,很少人们有一直在一起的机会。天天大家分手,离婚。我们期待我们的父母可以永远活着(或最少到100岁),但是人家天天去世。我们要知道:幸福是短的,今天有的明天不一定会再有。所以如果我们准备我们的心里这样:“可能明天比今天是更不好的;可能明天我比今天更没有的”,这样的话,我们不会那么伤心。未来的时候,每一个人,可以见到悲伤的事情,比如:“爱人离开了我!”,“妈去世了”,“爸有癌症了!”,等。很少,很少会有一直幸福的爱,一直幸福的家人,一直健康的生活。所以我们就要准备心里的。

100
 По сиджитиенските новини гледам, че Испания била една от страните с най-силните карантинни мерки. Да, но в репортажа показват полицай, който пропуска коли (и проверява шофьорите, пътниците) - с ръкавици, но БЕЗ маска! Е, що за предпазни мерки?! Не е чудно, че са на трето място в света в момента с 117710 случая на хора с коронавируса.    
 В САЩ, Оуклънд (или "Оукланд", ако е по-правилно да се напише така) показват хора извън домовете, всичките които видях - без маски. Не е чудно, че са на първо място в света в момента с 266279 случая на хора с коронавируса.
 Швеция, където пък съвсем либерално го раздават от правителството (въпреки протестите на някои шведи), за което вече писах, вече се е изкачила на 19-то място в света (с 6131 случая на коронавирусни).
 За държави, които пък почти не правят тестове и са само с около 10 потвърдени случая, може да се правят обосновани предположения, че положението им е доста по-зле и нищо чудно да са по-напред и от разни "първенци", които са с повече регистрирани случаи, защото правят много повече тестове за установяването на хора с КОВИБ-19 (КОВИД-19/COVID-19). Между другото Туркменистан, за който вече писах преди, отсъства от класацията в https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries, а съдейки по това, че във всички съседни нему държави има стотици потвърдени случаи на коронавирусна инфекция, може да се предполага колко е зле в тази държава (и колко по-зле ще става, ако не се вразумят управляващите я)!
 Все повече новини и за икономически проблеми (икономическата световна криза си е факт вече)... и всичко това не просто, защото има такъв коронавирус, а защото много хора и доста управляващи не са адекватни на ситуацията (коронавирусната пандемия)!

101
 Както и очаквах, безработицата се покачва по време на коронавирусната пандемия, както и фирми, които (ще) фалират, банкрутират. Разни такива неща от вечерните новини. Колкото по-дълго има безотговорни хора неносещи дори маски и неспазващи карантините и полукарантините (както и правителства с меко казано "странни" решения като тези в Швеция и в Туркменистан), толкова повече случаи на заразявания с този коронавирус ще има и толкова по-дълго ще продължи кризата, която с времето ще почне и да се задълбочава (има разлика дали си безработен и без доход 2-3 месеца или 1-2 години, например)! Както виждаме, да се намери ваксина не е нито лесно, нито бързо.

102
 Аз отдавна пиша, че трябва всички да носят маски по време на пандемия като тази коронавирусна пандемия! Ето например това, което писах по темата: http://www.seo-forum-seo-luntan.com/health/coronavirus-disease-(covid-19)/msg41603/#msg41603 - беше обръщение към хората на Запад, на английски, да вземат пример как в Китай (и не само), се носят сериозно маски (и други предпазни средства - напр. ръкавици, очила). Чак сега СЗО решила да обмисля дали всички да носят маски (според тази новина: https://news.bg/world/szo-obmislya-dali-vsichki-da-nosyat-maski.html)!... Бавнозагряващи хора! :(

103
Other languages / Re: Porachka какво значи
« on: April 02, 2020, 12:46:42 AM »
 Може да се прочете като "порачка", но логичното си е "поръчка". Прилича (съвсем малко) на "перачка", но не е. Просто отбелязвам. Поръчка, перачка...  :)

104
 Вървим и търсим едно село (в съня нещо като "Елин Пелин" го назовавахме). Стигаме до някакво село, в подножие на планина. Красива, лятна, спокойна планина. Оказва се, обаче, че не е селото, което търсим. Човек, местен, докато сме в къща-хан, ни упътва да търсим нагоре, в планината. Тръгваме по един стръмен път, но добре асфалтиран. Толкова стръмно (отиващо към почти отвесно) не съм виждал, но нали е с добър асфалт, успяваме да се изкачим без да се налага да ставаме алпинисти. И накрая, ето го планинското село, което търсим и, което май се зовеше нещо като "Елин Пелин". Там гледаме един бял, хубав хотел, с терасовидни форми, на около 4 етажа. Пред него - хубав фонтан, с много чиста, искряща на мекото слънце, вода. А по уличката, по-надолу - цял небостъргач. Всичко останало - една официална сграда, няколко къщи и улици с плочки или с асфалт и площадчето пред хотела с фонтана. Малко, но ми се струва красиво място и си викам "Колкото и да не обичам да живея в много малки населени места, тук бих изкарал с радост и една цяла година!" :)

105
 Как да разбираме, че става дума за този коронавирус и за коронавирусната болест (КОВИБ-19), когато слушаме новини на английски. За тези, които тепърва навлизат в английския език и се опитват да слушат новини на английски, да кажа, че "корона" се произнася като  [kəˈrəʊnə] или [kəˈroʊnə] (приблизително транскрибирано на български - "къръунъ" или "къроунъ"), а "вирус" се произнася като [ˈvaɪrəs] (приблизително транскрибирано на български - "вайръс"; има го и във вариант "вайъръс"). Та "коронавирус" е приблизително "къръунъвайръс" или "къроунъвайръс".
 Английското COVID-19 (което, както вече много пъти писахме, най-добре и точно се превежда като "КОВИБ-19", а не като "КОВИД-19") се изговаря приблизително като "ковид найнтийн".

Your ad here just for $1 per day!

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.