☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

Your ads here ($2/day)!

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - MSL

91
Internet / ஜ۩۞۩ஜ♕☪️ஜ۩۞۩ஜ♕☪️ஜ۩۞۩ஜ♕
« on: July 10, 2019, 02:01:47 AM »
ஜ۩۞۩ஜ♕☪️ஜ۩۞۩ஜ♕☪️ஜ۩۞۩ஜ♕☪️ஜ۩۞۩ஜ♕☪️ஜ۩۞۩ஜ♕☪️ஜ۩۞۩ஜ♕

92
Other languages / "Аутяга"
« on: July 10, 2019, 01:41:42 AM »

Какво е "аутяга"


  "Аутяга", вероятно от руския неологизъм (който се изписва по същия начин), е подигравателен, обиден и пр. епитет, който означава някой, който е глупав, бавноразвиващ се, "аутист". Неологизмът произлиза от "аутист", "аутизъм". Повече за това (аутизма) в Уикипедия - https://bg.wikipedia.org/wiki/Аутизъм.
 Множествено число: "аутяги". Членувани форми: аутягата, аутягите.

93
 Някои съображения:
 1) За тези, които не използват Гугъл (а те в момента са много, определено над милиард) дали си на първо място (първи резултат; първа позиция) няма никакво значение, защото те няма да видят и да разберат за този факт.
 2) За тези, които използват Гугъл има значение кой/какво е на първо място/резултат/позиция, защото те се нуждаят от това - напр. качествена информация, качествен продукт и т. н. За тях има значение и е в техен интерес първите резултати/позиции да са заети от релевантни, качествени, добри, полезни, научни и пр. позитивни сайтове, а не от обратното (нерелевантни, некачествени, лоши, вредни, ненаучни/антинаучни и т. н.)
 3) За тези, които получават пари от повече посещаемост (от Гугъл, например, но не само, защото освен него има и Бинг, и Яху, и Байду, и Яндекс, и още други търсещи машини с голяма посещаемост/използваемост) по някакъв начин (от продажби на стоки и/или услуги, от реклами и пр.), първото място е много важно - естествено, че за тях е по-добре да са на първа позиция, отколкото на сто и първа, например. :)
 4) За тези, които получават някакви нематериални ползи (например слава, известност и пр., макар че може да се поспори доколко неща като тези са добри примери за нематериални ползи) първата позиция също е важна. Важи същото - по-добре е да си на първо място в резултатите на търсачките (Гугъл и останалите), отколкото да си на петнайсто, двайсто, стотно или деветстотно място. :)
 5) Има случаи, в които сайтовете не могат да си осребрят голямата посещаемост. За тях тя е по-скоро проблем, отколкото благо. За такива сайтове първият резултат може да е "проклятие", а не нещо добро, защото за разлика от много (повечето) сайтове по света те нямат проблем с липса на посетители, а имат точно обратния проблем - посетителите им са твърде много. За тях непърви резултати биха били повече в техен интерес (като възможно средство за намаляване на огромната посещаемост, с която те явно не могат да се справят; не могат да я оползотворят).
 6) Същото важи и за хора със сайтове, които не желаят да имат много посещаемост по една или по друга причина. Има ги и такива - пишат си за себе си или за тесен кръг от хора и биха предпочели или направо си го желаят да не са обект на голямо и широко внимание. За такива случаи първото място (и дори първата страница като цяло) са нежелани.
 7) Първото място, само по себе си, не е гарант за голяма посещаемост и/или успешност, защото не е важно просто да си на първо място в търсачката, а е важно с какво си там (като съдържание). Примери може да се дадат много:
 - На първа позиция в Гугъл си по "Имам една жълта химикалка." или по "костенуркофил". :) Е, и? Ако (когато) никой не търси такива неща (или много малко хора търсят), то такива първи позиции в Гугъл са практически безполезни.
 - Сайтът е за продажба на книги или пък на дрехи, но вместо да се класира като първи резултат за нещата, които продава (книги, дрехи) се класира за неща, които нямат никакво отношение към въпросните бизнеси (с книги или с дрехи) - например класира се на първа позиция за "груб строеж" или за "Путария". Ползите от такова класиране (които ще донесат нетаргетиран или, в по-добрия случай, полунетаргетиран трафик) са от минимални до пренебрежимо малки и никакви (липсващи).
 - Класирането на първи (и най-вероятно единствени) резултати/позиции по разни произволнии буквосъчетания, цифросъчетания и пр., които почти никой няма да тръгне да търси от типа на: "фкйфифиефкфхкйфеуътуса", "8176487648172684762387753", "rerhdjhfskhhufkfoipowirw" и пр., при които шансът за търсене е сигурно от порядъка на 1 на милиард или 2 на пет милиарда. ;D
 В момента няма нещо друго, което да ми хрумва по темата, така че я завършвам така.

94
Food / A Plane Cake
« on: July 09, 2019, 04:50:10 AM »

Plane shaped cake


 And, from the same place, a plane cake (plane shaped cake): . :)

95
Food / A Football Shaped Cake
« on: July 09, 2019, 04:48:32 AM »

Football shaped cake


 It's interesting -- a football shaped cake: . :)

96
Drinks / Chinese tea from a Chinese restaurant
« on: July 09, 2019, 04:41:07 AM »

Chinese tea from a Chinese restaurant


  A photo of Chinese tea drink from a pretty Chinese restaurant in South China: .
 Another photo of the same tea (with a hot dog) you may see in that Italian hotdog topic. 8) It was a good dinner. :)

97
Food / Italian hotdog
« on: July 09, 2019, 04:29:54 AM »

An Italian hotdog


  An Italian style hotdog: -- a photo from a local restaurant (in South China). Another hot dog from the same restaurant.

98
Other languages / Нова фурна
« on: July 09, 2019, 02:34:57 AM »

Нова фурна


 Отдавна не бях виждал нова фурна. Днес видях една - фурна "KONKA", която не само мога да виждам, но и да си я имам.  8) (Ако някой не е чувал за тази фирма (китайска е) - линк от Уикипедия: http://en.wikipedia.org/wiki/Konka_Group.)
 Вече ядох печени чушки, опечени в новата фурна. :P

99
Other languages / Re: Отговори
« on: July 09, 2019, 02:15:58 AM »
 Няма защо! :) Какво по-релевантно от отговор в тема "Отговори"? 8)

100
  Изтривам реципрочно, понеже в predpriemach.com изтриха поредните клевети и обиди на ReminD от predpriemach.com(известен от по-рано и като AlanFort, Scorpiass, EluneZ...) по мой адрес. Това е добре, но лошото е, че всичко това се случи отново!...

 Почти бях повярвал, че въпросният човек (ReminD от predpriemach.com) е решил да бъде по-добър или поне малко по-нормален (защото, поне при него, неща като "съзряване" и "нормализиране" не са много вероятни). Уви, няма надежди за него. Ще поясня и защо. Преди малко гледам, че в тема predpriemach.com/threads/Търся-партньори.51889/page-19 (преди по-малко от месец - на 17 Юни 2019
) е писал до някакъв човек там, че бил "един от членовете с психични отклонения" и, че "след Апостол Апостолов и кръчмаря, заемаш третото място." Предвид всичко от по-рано и това сега, смятам че най-първото място, когато става въпрос за психични отклонения (както и доста други такива) се заема безспорно от този зад ника ReminD (понастоящем е с този ник в predpriemach.com; няма да се учудя, ако след време смени и него с друг; вече смени доста, както знаем)! Препоръчвам на всеки да не му се доверява, да го избягва, да не си навлича излишни неприятности с това доста ненормално същество!
 Това го пиша, за да дам реципрочен отговор на съществото ненормално, което пак е взело да си позволява много! Да не си въобразява то и подобните му, че ще сипят обиди, клевети и прочие мръсотия, а аз ще си трая.

101
Other languages / "Бавняр", "бавнярка"
« on: July 08, 2019, 11:50:27 PM »

За неологизма "бавняр"


  Преди малко ми попадна неологизъм и той е "бавняр". Идва от "бавно", "бавен". Значението, което се влага в него варира - от човек, който не бърза в живота (при вземане на решения и пр.), през човек, който е флегматичен (като темперамент и/или като спортни възможности) до човек, който страда от олигофрения, има нисък коефициент на интелигентност и т. н.
 
 

"Бавнярка"


 В женски род думата е "бавнярка". Използва се за хора от женски пол.

 

Останалите


 Останалите, производни - "бавнярче" (среден род); множествени числа: "бавняри", "бавнярки", "бавнярчета"; членувани форми: "бавняра"/"бавнярът", "бавнярката", "бавнярчето", "бавнярите", "бавнярките", "бавнярчетата".

102
SEO / Re: What link makes Google rank your blog faster?
« on: July 08, 2019, 10:43:52 PM »
 That's right. Links. Not only a link. :)

103
Drinks / Carbonated white peach drink "元気森林"
« on: July 07, 2019, 03:40:00 AM »
 And a third one white peach flavored from the same brand. I like it! 8) :)

104
Drinks / Re: A new 0 calorie drink (元気森林)
« on: July 07, 2019, 03:38:18 AM »
And let me add a new (元気森林) 0 calorie 480 mL carbonated soda drink: . I drank it for the first time. I like its flavor (卡曼橘 (in Chinese) flavor). I don't know what's "卡曼橘" (ka man ju) in English. More about this citrus fruit in Baike: https://baike.baidu.com/item/卡曼橘/9743918.
 And here you can see a similar 0 calories one: carbonated cucumber flavor drink.

 A third kind of this drink -- -- it's with white peach flavor (in Chinese -- 白桃味 (bai tao wei)). 0 calories, of course. 8)

105
Plants / Plants on a rooftop
« on: July 07, 2019, 03:23:45 AM »
 Adding this one -- . A papaya tree and some other plants of that rooftop.

Your ad here just for $1 per day!

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.